זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית עגולה בקוטר 20
טורטיה
1 ביצה
3 כפות גבינה לבנה או קוטג’
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף קמח
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תוספות לפי הטעם (עד רבע כוס מכל סוג): זיתים פרוסים, גרגירי תירס, ברוקולי קפוא קצוץ, בצל סגול קצוץ
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משמנים תבנית עגולה ומניחים את הטורטיה בתחתית.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה ויוצקים מעל הטורטיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים לקיש להתקרר מעט לפני שחותכים.
טיפים והערות
אם רוצים להכין בתבנית בקוטר 24 – יש להשתמש בטורטיה גדולה (קוטר 30) ולהכפיל את כל הכמויות. זמן האפיה מתארך ל-40 דקות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפשטידות
האם אפשר על בסיס מלוואח?
כן אפשר.
היי, האם אפשר להשתמש בדפי אורז במקום טורטיה?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם דפי אורז.
תודה אפרת! כרגיל במתכונים שלך – כ”כ טעים וקל…
שמתי קוביות בצל וגמבה ויצא מדהים!
תודה שחזרת לעדכן🙂
אין על האתר שלך!עשיתי עם בצל ופטריות ויצא ממש טעים, מתכון גאוני קליל טעים וכייף שהוא כל כך מהיר
תודה גדולה!
שמחה שיצא טעים🙂
כבר הפשטידה הפכה לחלק מהשכרה….
הפעם רוצה לנסות עם עלי תרד או מנגולד. האם יש צורך לטגן אותם עם בצל או פשוט לשים במילוי כמו ברוקולי?
כן כדאי.
אחרי שהבצל מזהיב תוסיפי אותם למחבת ל 1-2 דקות.
היי
יש אפשרות להכין במחבת?
לא ניסיתי אבל יש מצב שכן. רק צריך לכסות כמובן אחרי שמוסיפים את המילוי ולהנמיך את האש.
היי אפרת,
מה שלומך?
האם מתאים גם כפשטידה בלי הטורטיה?
אני מחפשת משהו חלבי איכותי ללא תחתית.
תודה לך על הכל!
אני חושבת שכן.
רק חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך אחרת היא תתפרק.
אפילו להכין יום לפני ולשמור במקרר.
מתה על האתר שלך, וגם רוב החברות שלי. המתכון הזה ממש מגניב וניסיתי באמת אחד עם ברוקולי קפוא ובצל רגיל והפאי השני עם פטריות ובצל מטוגנים. רציתי היום לנסות עם קישואים אבל איך? קישוא מגורר , האם לטגן? עם בצל? מה כדאי?
נראה מעולה:)
את הקישוא אני ממליצה לטגן קצת במחבת עם הבצל (קישוא מגורר).
היי, במה ניתן להחליף את הביצה? נראה מעולה
היי רז,
הביצה מאחדת ו”קושרת” את הרכיבים אבל אני חושבת שאפשר גם להכין בלי ולשים במקום 2 כפות מים/חלב.
ערב טוב אפרת
וואיי הכנו את זה לארוחת ערב
פצצההה
הספקתי לצלם את ה2 חתיכות האחרונות חחח
תודה ❤️
נראה טעים🙂
תודה על השיתוף!
אהלן!
האם אפשר להכין עם פטריות (ואם כן, האם לטגן אותן קודם)?
מנצל את ההזדמנות גם להגיד תודה על כל המתכונים המופלאים, בזכותך למדתי לבשל!
היי אביעד🙂
כן בטח.
יש לטגן אותן לפני במחבת כ-5 דקות. אפשר גם להוסיף בצל אם אוהבים.