זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 24-29 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול
4 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול
2 שיני שום פרוסות
רבע כוס מים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, 3/4 כפית כמון, מלח (בערך כפית שטוחה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל במחבת רחבה עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 7 דקות.
-מוסיפים את הקישואים, פרוסות השום ורבע כוס מים וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף מים).
-מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב במשך 1-2 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הי אפרת, תודה על כל המתכונים המאלפים!!!
האם ניתן להחליף בין גזר לבטטה? פשוט פחות אוהבים אצלינו גזר תודה!
כן אפשר:)
תודה אלופה!!על עוד מתכון נהדר
כרגיל…כל מתכון פצצה
שבת שלום. בשורות טובות💙
נראה טעים:)
שבת שלום ובשורות טובות❤️
היי, הייתי רוצה להוסיף חתיכות חזה עוף לתבשיל הזה, כדי שיהיה לי גם חלבון. איך צריך לטפל בעוף ולשלב אותו בבישול? תודה!
היי,
הנה הוראות ההכנה עם עוף:
מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שהופך ללבן בחלק החיצוני אך מבפנים לא מבושל לגמרי. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
מנגבים את המחבת/סיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
מוסיפים את הקישואים, פרוסות השום ורבע כוס מים וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף מים).
מוסיפים את חזה העוף והתיבול ומבשלים עוד 2-3 דקות.
תודה רבה:) הכנתי היום עם העוף ויצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע🌺
המלצה חמה:
הכפילו כמויות.
תבשיל נהדר, טעים להדהים!!!
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון😊
אפרת יקרה, הכנתי אתמול ויצא מושלם! הייתי סקפטית לגבי הכמון םה אבל השילוב של התבלינים מנצח! וגם תיבול עדין ולא משתלטת שזה ממש כיף. תודה להשם שיש אותך! נעזרת באתר שלך המוןןןן
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה לך על הפרגון😊
אפשר לוותר על הבצל?
היי,
הבצל ממש מוסיף אבל אפשר לוותר עליו.
תודה רבה, מתכון מקסים, ממש אהבתי!
שמחה ממש שאהבת את המתכון🌺
שלום 🙂
נשמע טעים ואני מנסה…
זה הגיוני שכבר כחצי שעה על הכירים ועדיין נשארו מים במחבת? אם לא, מה צריך לעשות..?
תודה 🙂
היי תיקי,
יכול להיות ששמת קצת יותר מרבע כוס מים? אמור להישאר מעט נוזלים אבל לא הרבה…
בכל מקרה, אם את רואה שהירקות כבר מבושלים ולגמרי רכים- אפשר לשפוך את עודף הנוזלים:)
שאלה מצחיקה…
אפשר לעשות בלי קישואים?
תודה 3>
כן אבל כדאי להוסיף יותר גזר.
האם במקום שיני שום אפשר להשתמש בטבליות שום קפוא?
כן.
מתכון קליל וטעים מאוד. תודה רבה.
שמחה שאהבת 🙂
הי
האם ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה ואיך?
ופטריות ודלעת או בטטה?
האם הוספת קצת רסק עגבניות תפגע בתיבול?
אני רוצה להכין לבני כמעין תבשיל ירקות של קוסקוס
תודה
כן אפשר להוסיף קוביות קטנות של תפוחי אדמה ו/או דלעת או בטטה ו/או פטריות חתוכות ולטגן יחד עם הגזר.
אם את רוצה להכין תבשיל לקוסקוס תצטרכי להוסיף הרבה יותר מים ואז אפשר להוסיף רסק.
*אם את רוצה מרק לקוסקוס יש מתכון אחר.
מדהים:) פשוט טעים וקל 😉
תודה חן 🙂
יום מקסים
יצא מעולה!!!תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה, כמו כל המתכונים כאן באתר!
ממש תודה על האתר המדהים הזה, נהנית ממנו כל שבוע
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל
התבשיל יצא ממש טוב וטעים.
אפילו אני התפלאתי שכל המשפחה אהבה אותו (אצלנו כולם אניני טעם: אני לא אוהב את זה… אני לא אוהבת..)
למרות שהתיבול הוא בסגנון יותר מזרחי: הכורכום והכמון ואנחנו כל כך אשכנזים בנושא של האוכל- כולם אכלו אותו עד תום.
תודה רבה!
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת,
הכנתי הרגע ויצא מעולה! בהזדמנות זו אני רוצה להודות על האתר המקסים שלך.
יש בו מתכונים בדיוק מהסוג שאני אוהבת – בריאים, קלים, מהירים ועשויים מחומרים זמינים.
נעזרת בו המון, הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו 🙂
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה לך ❤️
לא התבשל לי בכלל גם אחרי 20 דקות, לא הגזר ולא הקישואים, רק הבצל שהיה בהתחלה. לא היה מקןם במחבת אז העברתי לסיר והוספתי מים כדי שיתבשל ולא מתרכך לי
באיזה סוג מחבת השתמשת?
באיזה גודל חתכת את הירקות?
כיסית את המחבת עם מכסה?
רציתי לדעת אם יש לך ספרי מתכונים בחנויות ספרים.
אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר, כי אני ממש רוצה כבר להתחיל לבשל את המתכונים המדהימים שלך!!
תודה ולילה טוב!!
היי שרי,
אין לי ספרי מתכונים שנמכרים בחנויות.
יש לי כרגע ספר מתכונים אחד שנמכר באתר עם מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר אבל בקרוב עומדת לצאת סדרת ספרי מתכונים נבחרים מהאתר, מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
חנוכה שמח ❤️
אפשר להקפיא?
כן.
היי אפרת
הכנתי כבר שלוש פעמים עד מאה ועשרים😍,מתכון נפלא וטעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד ויום מקסים
נראה טעים… יאמי…
יופי של תבשיל, אכן פשוט וטעים.
הוספתי יותר מים ובישלתי יותר זמן, כך שהתקבל רוטב סמיך. הגשתי עם אורז לבן. להיט!
מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע נפלא 🌷
מתי מוסיפים את התבלינים?
לאחר בישול של 10-15 דקות, אחרי שהירקות מתרככים.
היי עם אני מוותרת על הכמון אני צריכה להוסיף יותר מתבלין אחר?
לא, אין צורך.
הצלת אותי עם המתכון הזה בפסח! חיפשתי ירקות טעימים ולא תפוח אדמה, מומלץ ביותר!!
תודה רבקה, שמחה לשמוע!
הי
האם אפשר לוותר על הכמון? (לא יכולה לתבל איתו בפסח…)
תודה
כן, אפשר.
היי
האם להמלחת הגזר יש תפקיד פה?
כמו לרכך או אפשר בלי?
והאם מבחינה כמותית אם מכינה פחות אם אשים גזר אחד ושני קישואים זה ישנה?
לטעם הכונה .
ההמלחה מזרזת את הבישול. אפשר לוותר על ההמלחה.
אין בעיה לשנות את היחס בין הירקות.
תודה רבה רבה על התשובות
מתכונים נהדרים.
היי
תודה על התגובה
פשוט אני עושה את התבשיל לתינוק ורוצה שהגזר יצא רך
ואחרי זמן בישול זה עדיין נשאר נוטה לקשה
היי רינת,
פתרון נוסף הוא לבשל קודם את הגזר במים (כשהוא שלם) עד שמזלג ננעץ בו בקלות ואז לחתוך לפרוסות ולבשל.
היי
עכשיו אני מבשלת מתכון זה
לאחר שהוספתי את הגזר אני ממשיכה לבשל ללא מים אך הבצל נשרף לי
וגם הגזר נשאר לי קשה בסיום הבישול לכן בישלתי אותו בנפרד ואחר כך חיברתי בינו לבין שאר המתכון האם יש שיטה אחרת? כי הקישוא מתבשל יותר מהר
ושאלה אחרת האם צריך שרבע הכוס תכסה את הירקות
והאם בסוף המתכון להוסיף עוד מים בכל אופן?
תודה תודה .
היי רינת,
את בטח מבשלת בנירוסטה? פשוט תוסיפי קצת מים.
את הגזר יש לבשל כ-7 דקות בנפרד, עד שהוא מעט מתרכך ורק אז מוסיפים את הקישוא. יכול להיות שבגלל שהתחתית היתה יבשה לקחת לגזר יותר זמן להתבשל (אגב בסיר עם ציפוי שאינו נדבק הגזר מתבשל מהר יותר).
המים לא צריכים לכסות את הירקות, זה לא תבשיל עם רוטב אבל התבשיל כן צריך להיות קצת רטוב ועסיסי. אם כל המים התאדו ואת רואה שהתבשיל מתייבש אז תוסיפי עוד קצת מים.
יצא מעולה הוספתי קצת פפריקה חריפה וגבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
מצוין 🙂
תודה שרה.
יצא מצוין
טעים מאוד ובעיקר בריא
תודה איציק 🙂
היי אפרת, הכנתי אתמול בערב והוספתי פסטה פוזילי (מלא) שהפך אותו לארוחה בפני עצמה! מנה מצוינת, טעימה, בריאה ומזינה! תודה רבה ויום נפלא 🙂
רעיון מעולה לשלב עם פסטה. אהבתי 🙂
יום מקסים!
מעולה!!
אפילו הילדים המפונקים שלנו ניקו את הצלחת…
תודה!
כיף לשמוע!
תודה דסי ושבת שלום 🙂
מאד, מאד מוצלח!
תודה רבה וחג שמח לך ולכל בית ישראל!!
חג שמח יקירה!
שמה רק מלח, גבישי שום, פפריקה ופלפל שחור!
יצא טוב?
תודה רבה לך!
כן, פשוט וטעים 🙂
שבת שלום!
לא הבנתי מתי מוסיפים את המים, לפי מה שכתוב נראה שמוסיפים את המים בגמר הבישול, האם זה נכון או שזו טעות?
היי ישראל,
מוסיפים רבע כוס מים עם הקישואים והשום. במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף עוד מים.
בכל מקרה, תיקנתי גם במתכון.
יום מקסים 🙂
הי זה נראה מצוין! האם אפשר לוותר על הפפריקה?
כן, אפשר.