שום דבר לא נמצא

קישואים וגזר מבושלים בתיבול פשוט וטעים – תוספת מצוינת לכל ארוחה

קישואים מבושלים עם גזר

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול

4 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול

2 שיני שום פרוסות

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, 3/4 כפית כמון, מלח (בערך כפית שטוחה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת רחבה עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 7 דקות. מוסיפים את הקישואים, פרוסות השום ורבע כוס מים וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף מים).

-מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב במשך 1-2 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ראו גם
מאפינס בננה
חרוסת

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יעל (17:31 9.09.2019)

הי
האם ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה ואיך?
ופטריות ודלעת או בטטה?
האם הוספת קצת רסק עגבניות תפגע בתיבול?
אני רוצה להכין לבני כמעין תבשיל ירקות של קוסקוס
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 9.09.2019)

כן אפשר להוסיף קוביות קטנות של תפוחי אדמה ו/או דלעת או בטטה ו/או פטריות חתוכות ולטגן יחד עם הגזר.
אם את רוצה להכין תבשיל לקוסקוס תצטרכי להוסיף הרבה יותר מים ואז אפשר להוסיף רסק.
*אם את רוצה מרק לקוסקוס יש מתכון אחר.

Avatar
חן (23:50 8.09.2019)

מדהים:) פשוט טעים וקל 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 9.09.2019)

תודה חן 🙂
יום מקסים

Avatar
עדי (13:15 21.07.2019)

יצא מעולה!!!תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 21.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רחל (21:53 25.06.2019)

יצא מעולה, כמו כל המתכונים כאן באתר!
ממש תודה על האתר המדהים הזה, נהנית ממנו כל שבוע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 25.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רחל

Avatar
חוי (10:45 16.05.2019)

התבשיל יצא ממש טוב וטעים.
אפילו אני התפלאתי שכל המשפחה אהבה אותו (אצלנו כולם אניני טעם: אני לא אוהב את זה… אני לא אוהבת..)
למרות שהתיבול הוא בסגנון יותר מזרחי: הכורכום והכמון ואנחנו כל כך אשכנזים בנושא של האוכל- כולם אכלו אותו עד תום.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 16.05.2019)

שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
Leah (13:50 9.05.2019)

אפרת,
הכנתי הרגע ויצא מעולה! בהזדמנות זו אני רוצה להודות על האתר המקסים שלך.
יש בו מתכונים בדיוק מהסוג שאני אוהבת – בריאים, קלים, מהירים ועשויים מחומרים זמינים.
נעזרת בו המון, הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 9.05.2019)

שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה לך ❤️

Avatar
Sara (12:01 14.02.2019)

לא התבשל לי בכלל גם אחרי 20 דקות, לא הגזר ולא הקישואים, רק הבצל שהיה בהתחלה. לא היה מקןם במחבת אז העברתי לסיר והוספתי מים כדי שיתבשל ולא מתרכך לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 14.02.2019)

באיזה סוג מחבת השתמשת?
באיזה גודל חתכת את הירקות?
כיסית את המחבת עם מכסה?

Avatar
שרי (21:20 2.12.2018)

רציתי לדעת אם יש לך ספרי מתכונים בחנויות ספרים.
אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר, כי אני ממש רוצה כבר להתחיל לבשל את המתכונים המדהימים שלך!!
תודה ולילה טוב!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 3.12.2018)

היי שרי,
אין לי ספרי מתכונים שנמכרים בחנויות.
יש לי כרגע ספר מתכונים אחד שנמכר באתר עם מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר אבל בקרוב עומדת לצאת סדרת ספרי מתכונים נבחרים מהאתר, מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
חנוכה שמח ❤️

Avatar
קור (20:55 23.10.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 23.10.2018)

כן.

Avatar
ורד (02:45 22.08.2018)

היי אפרת
הכנתי כבר שלוש פעמים עד מאה ועשרים😍,מתכון נפלא וטעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 22.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד ויום מקסים

Avatar
נוני (11:20 16.08.2018)

נראה טעים… יאמי…

Avatar
ציפי (09:02 15.07.2018)

יופי של תבשיל, אכן פשוט וטעים.
הוספתי יותר מים ובישלתי יותר זמן, כך שהתקבל רוטב סמיך. הגשתי עם אורז לבן. להיט!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 15.07.2018)

מעולה 🙂
תודה ציפי ושבוע נפלא 🌷

Avatar
שרית (18:07 11.07.2018)

מתי מוסיפים את התבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 11.07.2018)

לאחר בישול של 10-15 דקות, אחרי שהירקות מתרככים.

Avatar
יסמין (13:17 1.07.2018)

היי עם אני מוותרת על הכמון אני צריכה להוסיף יותר מתבלין אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 1.07.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
רבקה (11:17 9.04.2018)

הצלת אותי עם המתכון הזה בפסח! חיפשתי ירקות טעימים ולא תפוח אדמה, מומלץ ביותר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 9.04.2018)

תודה רבקה, שמחה לשמוע!

Avatar
תמר (23:50 27.03.2018)

הי
האם אפשר לוותר על הכמון? (לא יכולה לתבל איתו בפסח…)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 28.03.2018)

כן, אפשר.

Avatar
עינת (13:03 7.03.2018)

היי
האם להמלחת הגזר יש תפקיד פה?

כמו לרכך או אפשר בלי?

והאם מבחינה כמותית אם מכינה פחות אם אשים גזר אחד ושני קישואים זה ישנה?

Avatar
עינת (13:04 7.03.2018)

לטעם הכונה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 7.03.2018)

ההמלחה מזרזת את הבישול. אפשר לוותר על ההמלחה.
אין בעיה לשנות את היחס בין הירקות.

Avatar
רינת (22:27 24.01.2018)

תודה רבה רבה על התשובות

מתכונים נהדרים.

Avatar
רינת (13:59 10.01.2018)

היי

תודה על התגובה

פשוט אני עושה את התבשיל לתינוק ורוצה שהגזר יצא רך
ואחרי זמן בישול זה עדיין נשאר נוטה לקשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 10.01.2018)

היי רינת,
פתרון נוסף הוא לבשל קודם את הגזר במים (כשהוא שלם) עד שמזלג ננעץ בו בקלות ואז לחתוך לפרוסות ולבשל.

Avatar
רינת (11:43 5.01.2018)

היי

עכשיו אני מבשלת מתכון זה

לאחר שהוספתי את הגזר אני ממשיכה לבשל ללא מים אך הבצל נשרף לי

וגם הגזר נשאר לי קשה בסיום הבישול לכן בישלתי אותו בנפרד ואחר כך חיברתי בינו לבין שאר המתכון האם יש שיטה אחרת? כי הקישוא מתבשל יותר מהר

ושאלה אחרת האם צריך שרבע הכוס תכסה את הירקות

והאם בסוף המתכון להוסיף עוד מים בכל אופן?

תודה תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 5.01.2018)

היי רינת,
את בטח מבשלת בנירוסטה? פשוט תוסיפי קצת מים.
את הגזר יש לבשל כ-7 דקות בנפרד, עד שהוא מעט מתרכך ורק אז מוסיפים את הקישוא. יכול להיות שבגלל שהתחתית היתה יבשה לקחת לגזר יותר זמן להתבשל (אגב בסיר עם ציפוי שאינו נדבק הגזר מתבשל מהר יותר).
המים לא צריכים לכסות את הירקות, זה לא תבשיל עם רוטב אבל התבשיל כן צריך להיות קצת רטוב ועסיסי. אם כל המים התאדו ואת רואה שהתבשיל מתייבש אז תוסיפי עוד קצת מים.

Avatar
שרה הלל (14:40 5.12.2017)

יצא מעולה הוספתי קצת פפריקה חריפה וגבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 5.12.2017)

מצוין 🙂
תודה שרה.

Avatar
איציק (19:56 13.11.2017)

יצא מצוין
טעים מאוד ובעיקר בריא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:11 14.11.2017)

תודה איציק 🙂

Avatar
אודליה (10:00 13.11.2017)

היי אפרת, הכנתי אתמול בערב והוספתי פסטה פוזילי (מלא) שהפך אותו לארוחה בפני עצמה! מנה מצוינת, טעימה, בריאה ומזינה! תודה רבה ויום נפלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 13.11.2017)

רעיון מעולה לשלב עם פסטה. אהבתי 🙂
יום מקסים!

Avatar
דסי (02:07 19.05.2017)

מעולה!!
אפילו הילדים המפונקים שלנו ניקו את הצלחת…

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:20 19.05.2017)

כיף לשמוע!
תודה דסי ושבת שלום 🙂

Avatar
דבי (00:50 9.04.2017)

מאד, מאד מוצלח!

תודה רבה וחג שמח לך ולכל בית ישראל!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:19 9.04.2017)

חג שמח יקירה!

Avatar
דבי (12:08 7.04.2017)

שמה רק מלח, גבישי שום, פפריקה ופלפל שחור!

יצא טוב?

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 7.04.2017)

כן, פשוט וטעים 🙂
שבת שלום!

Avatar
ישראל (07:20 30.03.2017)

לא הבנתי מתי מוסיפים את המים, לפי מה שכתוב נראה שמוסיפים את המים בגמר הבישול, האם זה נכון או שזו טעות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:41 30.03.2017)

היי ישראל,
מוסיפים רבע כוס מים עם הקישואים והשום. במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף עוד מים.
בכל מקרה, תיקנתי גם במתכון.
יום מקסים 🙂

Avatar
ריקי (13:31 27.03.2017)

הי זה נראה מצוין! האם אפשר לוותר על הפפריקה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:11 27.03.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.