שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים
כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) *יש לשטוף את הקינואה ולסנן
כפית מלח
6 כוסות מים
בצל בינוני קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
כוס עדשים שחורות או ירוקות רכות ומבושלות
חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (מומלץ לשלב)
תיבול: כחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

בישול הקינואה: מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה- דקה. מעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת, עדשים מבושלות, תערובת הבצל והשום ועלים קצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

ראו גם
כדורי גבינה מטוגניםכדורי גבינה מטוגנים
מרק אפונה יבשה מרק אפונה יבשה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אהובה (15:44 5.02.2024)

הי עשיתי עכשיו יצא טעים מאד תודה על כל המתכונים והאתר הנפלא הזה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:47 5.02.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
מיכל (10:05 12.11.2023)

הי אפרת, מתאים לשים תבלין פטרוזליה במקום העלים? כמה לשים? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 12.11.2023)

מבחינת טעם עדיף להשתמש בעלים טריים אבל אם אין אפשר לשים כשליש כפית תבלין פטרוזיליה.

avatar
רבקה (16:50 20.10.2023)

מדוע צריך לבשל קינואה ב-6 כוסות מים? במתכון אחר שלך משתמשים ב-2 כוסות מים עבור כוס קינואה. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 20.10.2023)

היי רבקה,
במתכון הזה בישלתי את הקינואה כמו שמבשלים פסטה, זאת אומרת שבסוף הבישול יש לסנן את הקינואה מהמים.
במתכון אחר בישלתי את הקינואה כמו שמבשלים אורז ואז כל המים נספגים בקינואה ולכן זה רק 2 כוסות מים.

avatar
ליזה (07:06 29.09.2023)

היי אפרת, האם ניתן להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה?
אם כן, איך אופן ההכנה משתנה?
והאם לוותר על עלי פטרוזיליה/כוסברה יהיה קריטי מבחינת הטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 29.09.2023)

היי ליזה,
העדשים הירוקות משקית קפואה לא מבושלות לגמרי לכן כדאי לבשל אותן קודם במים רותחים עד שהן מתרככות.
עלי פטרוזיליה/כוסברה תמיד משתלבים טוב עם קינואה אבל אפשר לוותר.

avatar
יפית (14:13 8.08.2023)

האם אפשר עדשים כתומות במקום ירוקות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 8.08.2023)

אפשר אך הן קצת יותר עשויות להתפרק.

avatar
רונה ש. (13:18 29.01.2024)

בהשראתך אפרת יקרה, השתמשתי למתכון זה בשעועית- שחורה מבושלת שנשארה מאתמול במקרר,
רעיון מעולה, ל שילוב מאוד טעים עם קינואה.
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 29.01.2024)

❤️

avatar
כרמל (22:38 16.07.2023)

ממש ממש טעים!! במקום פטרוזיליה שמתי מעט נענע ובאק-צ’וי מטוגן, והוספתי לימון בהגשה. יצא מעדן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:57 16.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אילה (01:28 17.04.2023)

אפשר בלי שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:55 17.04.2023)

כן, אפשר.

avatar
אורנה (13:39 14.04.2023)

האם אפשר לבשל את הקינואה והעדשים יחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 14.04.2023)

לא, צריך לבשל את העדשים לפני כן.

avatar
חן (15:57 15.02.2023)

היי אפרת, תודה רבה על האתר!!
פשוט מושלם!!
מכינה הרבה מתכונים ומקבלת מלא מחמאות.
רציתי לשאול אם אפשר לבשל את הקינואה ביחד עם העדשים או שעדיף בנפרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 15.02.2023)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
עדיף לבשל בנפרד כי הקינואה צריכה יחס אחר של מים מהעדשים.

avatar
דנה (17:18 18.01.2023)

היי
כוס עדשים לפני או אחרי בישול (השאלה לגבי הכמות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 18.01.2023)

היי,
כוס לפני בישול.
במתכון כתוב אופן הבישול.

avatar
דנה (22:46 11.02.2023)

היי
במתכון אין את בישול העדשים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:44 11.02.2023)

היי,
צודקת, הסתכלתי על מתכון אחר(:
הכוונה לעדשים מבושלות, תוכלי להיעזר במדריך לעדשים.

avatar
יפעה (10:32 26.12.2022)

מה הכוונה עדשים רכות ומבושלות? כמה זמן צריך לבשל את העדשים בנפרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 26.12.2022)

הכוונה לעדשים שבושלו לפני כן.
זמן הבישול של עדשים שחורות- 25-40 דקות, של עדשים ירוקות- 30-45 דקות.
מניחים את העדשים בסיר וממלאים במים (מאחר והעדשים סופחות מים בזמן הבישול- רצוי שהמים יעלו על גובה העדשים ב5 ס”מ לפחות).
מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככים (פשוט טועמים אותם).

לקריאת כל התגובות