זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) *יש לשטוף את הקינואה ולסנן
כפית מלח
6 כוסות מים
בצל בינוני קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
כוס עדשים שחורות או ירוקות רכות ומבושלות
חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (מומלץ לשלב)
תיבול: כחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
–בישול הקינואה: מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה- דקה. מעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת, עדשים מבושלות, תערובת הבצל והשום ועלים קצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
הי אפרת תודה על מתכונים הטעמים.
שכחתי לשטוף את הקינואה לפני ובישלתי ישר…מה את ממליצה לעשות?
אם זה לא יצא בטעם מר אז אין בעיה.
יצא טעים 🙂 גם ללא השטיפה תודה
היי,
אני באמצע ההכנה, ועכשיו שמתי לב שאין לי בצל
יש מה לעשות?
יש לי בצל ירוק אם זה עוזר
אפשר להכין גם בלי.
הי עשיתי עכשיו יצא טעים מאד תודה על כל המתכונים והאתר הנפלא הזה
שמחה לשמוע❤️
הי אפרת, מתאים לשים תבלין פטרוזליה במקום העלים? כמה לשים? תודה!
מבחינת טעם עדיף להשתמש בעלים טריים אבל אם אין אפשר לשים כשליש כפית תבלין פטרוזיליה.
מדוע צריך לבשל קינואה ב-6 כוסות מים? במתכון אחר שלך משתמשים ב-2 כוסות מים עבור כוס קינואה. תודה
היי רבקה,
במתכון הזה בישלתי את הקינואה כמו שמבשלים פסטה, זאת אומרת שבסוף הבישול יש לסנן את הקינואה מהמים.
במתכון אחר בישלתי את הקינואה כמו שמבשלים אורז ואז כל המים נספגים בקינואה ולכן זה רק 2 כוסות מים.
היי אפרת, האם ניתן להשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה?
אם כן, איך אופן ההכנה משתנה?
והאם לוותר על עלי פטרוזיליה/כוסברה יהיה קריטי מבחינת הטעם?
היי ליזה,
העדשים הירוקות משקית קפואה לא מבושלות לגמרי לכן כדאי לבשל אותן קודם במים רותחים עד שהן מתרככות.
עלי פטרוזיליה/כוסברה תמיד משתלבים טוב עם קינואה אבל אפשר לוותר.
האם אפשר עדשים כתומות במקום ירוקות ?
אפשר אך הן קצת יותר עשויות להתפרק.
בהשראתך אפרת יקרה, השתמשתי למתכון זה בשעועית- שחורה מבושלת שנשארה מאתמול במקרר,
רעיון מעולה, ל שילוב מאוד טעים עם קינואה.
תודה!
❤️
ממש ממש טעים!! במקום פטרוזיליה שמתי מעט נענע ובאק-צ’וי מטוגן, והוספתי לימון בהגשה. יצא מעדן!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר בלי שום?
כן, אפשר.
האם אפשר לבשל את הקינואה והעדשים יחד?
לא, צריך לבשל את העדשים לפני כן.
היי אפרת, תודה רבה על האתר!!
פשוט מושלם!!
מכינה הרבה מתכונים ומקבלת מלא מחמאות.
רציתי לשאול אם אפשר לבשל את הקינואה ביחד עם העדשים או שעדיף בנפרד?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
עדיף לבשל בנפרד כי הקינואה צריכה יחס אחר של מים מהעדשים.
היי
כוס עדשים לפני או אחרי בישול (השאלה לגבי הכמות)
היי,
כוס לפני בישול.
במתכון כתוב אופן הבישול.
היי
במתכון אין את בישול העדשים
היי,
צודקת, הסתכלתי על מתכון אחר(:
הכוונה לעדשים מבושלות, תוכלי להיעזר במדריך לעדשים.
מה הכוונה עדשים רכות ומבושלות? כמה זמן צריך לבשל את העדשים בנפרד?
הכוונה לעדשים שבושלו לפני כן.
זמן הבישול של עדשים שחורות- 25-40 דקות, של עדשים ירוקות- 30-45 דקות.
מניחים את העדשים בסיר וממלאים במים (מאחר והעדשים סופחות מים בזמן הבישול- רצוי שהמים יעלו על גובה העדשים ב5 ס”מ לפחות).
מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככים (פשוט טועמים אותם).