זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
1 כוס פתיתים
1 בצל בינוני קצוץ
כוס אפונה וגזר משקית קפואה
שליש כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)
חצי גמבה קצוצה
כוס ורבע מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק, שליש כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים 2-3 דקות.
-מוסיפים אפונה וגזר וגריגרי תירס ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפתיתים ומתבלים. מערבבים כדקה נוספת ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
מושלם, כמעט חוסל באותו הרגע
נראה מעולה💜
הכנתי עם בצל, גמבה ופטריות שימורים קצוצות, יצא שלמות!!!
תודה ברכה🙂
הי אפרת יקרה,
רציתי לומר תודה, המתכונים שלך כל כך קלים וברורים ובעיקר טעימים!!!
לא האמנתי שהירקות התרככו בזמן בישול קצר כ”כ.
את אלופה!!!
תודה רחלי, שמחה שיצא מוצלח💜
מתכון מעולה ממש טעים!!!
שמחה שאהבת😊
היי אפרת, יש סיכוי שזה ילך עם גריסי פנינה במקום פתיתים?
היי,
כן אפשר.
הכנתי ויצא טעים ועשיתי קצת אחרת. ובטעות שמתי מים רגילים ושכחתי להרתיח ונזכרתי אחרי זה אבל בישלתי עוד קצת וזה הסתדר
העיקר שבסוף יצא טעים(:
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, סה”כ כוס וחצי של ירקות? (במקרה שלי חומוס ותירס קפואים בלבד). תודה
היי,
אפשר לשים בין כוס לכוס וחצי מהחומוס והתירס(:
מושלם!
נראה מעולה! שמחה שאהבת🙂
אפשר להחליף את הפתיתים בפסטה?
אפשר אבל את הפסטה יש לבשל בנפרד ואז לערבב עם הירקות והתיבול.
תודה על המתכונים המעולים!
הפתיתים יצאו לי עיסויים ורטובים… למה? איך אפשר למנוע את זה פעם הבאה?
באיזה כוס השתמשת למים הרותחים? יכול להיות שהוספת יותר מדי מים,
תפרידי עם מזלג ותמשיכי לבשל מעט על אש קטנה
מתכון מדהים!!!
הכנתי לארוחת צהריים ויצא פשוט טעים!!!!!!
הבת שלי אוכלת בתאבון רב!!
אתר פשוט כיף וקל
תודה רבה
תודה רבה אודיה,
שמחה לקרוא שאתם נהנים♥
יום מקסים
מושלם!!!
תודה רבה יקירה
וואו יצא טעים מאוד
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמה
ירקות אחרים מומלצים- שעועית ירוקה אקסטרה פיין עם בצל מטוגן.
יצא משביע וטעים יאמיייייייי
יש לי שאלה:
למה תמיד נדבקים לי הפתיתים לתחתית הסיר והם עצמם דייסתיים?
באיזה סוג סיר את משתמשת? נירוסטה במקרה?
הי אפרת! האם אותו מתכון יעבוד גם עם פתיתים שנראים כמו אורז גדול? תודה על כל מענה.
כן 🙂
אפרת, האם כשאת מנמיכה את האש זה לאש הכי נמוכה או לאש בינונית ל10 דקות שיתבשל יותר?
אני שמה על הלהבה הבינונית (עיגול בינוני) ומנמיכה עד הסוף.
צריך להפשיר את הירקות הקפואים או ישר לזרוק למחבת?
אין צורך להפשיר לפני כן(:
אפרת כשמבשלים על אש נמוכה צריך לערבב מדי פעם או להשאיר סגור עד סוף הבישול כולל ה5 דקות של הסוף? לא רוצה שיצאו דבוקים
מערבבים רק בסוף (אחרי 5 דקות שהסיר מכוסה).
מומלץ לאכול את זה מיד אחרי ההכנה כי אם הפתיתים עומדים זמן מה הם נעשים דבוקים.
יצא לי פצצה ואפילו שלא היה לי גזר היה לי רק אפונה פשוט ללקק את האצבעות
שמחה לשמוע 🙂
תודה משה
אני כותבת עכשו תוך כדי שאני אוכלת את המנה הטעימה הזו.
הכנתי פי 3, מקווה שישאר משהו…
מתכון פרקטי ונוח בסיר אחד.
תודה
שמחה שאהבת 🙂
בפעם השנייה שהכנתי הוספתי עדשים עצומות וקצת הסתבכתי. איך לדעתך אפשר לשלב עדשים? תודה
היי אילנה,
עדיף להוסיף כרבע כוס עדשים ירוקות או שחורות שבושלו לפני במים רותחים במשך 25 דקות וסוננו.
שלום,
כמה יש להכפיל כמויות ל500 גרם פתיתים?
500 גרם פתיתים
בצל גדול בינוני קצוץ
4 כוסות אפונה וגזר משקית קפואה
כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)
גמבה גדולה קצוצה
כמות מים רותחים משתנה בין סוגי הפתיתים לכן אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כמון (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם
יצא ממש טעים
פתיתים גורמה !!
תודה על הכל
שמחה שנהנית 🙂
הי אפרת, יצא מאוד טעים!!! הכנתי עם בטטה ועגבניה ויצא ממש מעולה. תודה רבה על כל המתכונים הטעמים והפשוטים באתר! הרבה בזכותך למדתי לבשל😋
שמחה שיצא טעים!
תודה מוריה 🙂
היי
נראה טעים מאוד
אני רואה ששאלו אותך קודם אבל לא הבנתי האם אפשר להשתמש באפונה קפואה וקוביות גזר טרי
או אפונה שהשריתי והנבטתי וגזר טרי ?
ומה אפשר פה במקום אבקת מרק אני לא משתמשת באבקות מרק גם לא מבית הטבע.
היי עינת,
כן אפשר. במקרה כזה יש להוסיף קודם את קוביות הגזר הטרי יחד גם הגמבה ולבשל עד לריכוך חלקי ואז להוסיף את האפונה, התירס וכו’. לגבי אפונה יבשה שהשרית והנבטת, לא בטוחה אם היא תספיק להתרכך. אפונה קפואה עדיפה.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים עוד כרבע כפית מלח.
נראה ממש ממש טעים,
אבל אין לי פתיתים,
יש לי קוסקוס, אפשר גם?, אם כן איך?
תודה
היי רחל,
בגדול אפשר להכין את הקוסקוס בנפרד ואת הירקות לבשל בנפרד ואז לחבר בניהם אבל הקוסקוס יחסית יבש ולכן מומלץ יותר להרטיב אותו ברוטב. את יכולה להכין מרק ירקות לקוסקוס.
היי
יצא טעים
שאלה : כשרשום משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות האם להשאיר על אותה להבה או להעביר מקום שלא חומם ? קראתי פעם שכשמשאירים את הסיר שבושל על אותה להבה שבושל גם אם מכבים את האש זה עדיים מתבשל .
תודה מראש.
עדיין הכוונה עדיין מתבשל על הלבה שכובתה
היי רינת,
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על אותה להבה (כבויה). וכן, זאת הכוונה, שימשיך להתבשל 🙂
יום מקסים
בוקר טוב,
האם המתכון טוב גם עם פתיתים מלאים?
יישר כח על האתר הנפלא
כן בהחלט, רק שימי לב לכמות המים שעלולה להשתנות. ראי מה רשום על גבי השקית.
טעים טעים טעים!!!! תודה על המתכון!
תודה שוש, שמחה שאהבת 🙂
צריך להשאיר את המכסה פתוח בזמן הבישול ?
לא, יש לכסות.
זה ילך עם חומוס במקום התירס? תודה לך אפרת!
כן, יכול להתאים 🙂
עשיתי רק עם מלח ופלפל בלי א. מרק וכמון ויצא מצוין!
פשט כיף לאכול!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית.
האם אפשר להוסיף עגבניה?
תודה רבה
היי ענת,
אפשר להוסיף עגבניה קצוצה ולטגן אותה עם הגמבה עד שהיא מעט מתרככת.
האם ניתן לוותר על האפןנה והגזר ולשים במקומם קישוא וגזר (לא קפוא)???
תודה!
היי אסתי,
אפשר. רצוי לחתוך את הקישוא והגזר לקוביות קטנטנות ולטגן אותם עם הגמבה במשך כ-3 דקות כדי שיתרככו מעט ואז להוסיף את התירס, הפתיתים ולהמשיך כרגיל.
שלום,
אם אני מוותרת על מרק העוף – מהן הכמויות המדויקות של התבלינים? תודה רבה!
היי,
כדאי לשים 2/3 כפית מלח. שאר הכמויות נשארות אותו דבר.
האם אפשר בלי בצל?
כן לירז, אפשר.
כמו כל דבר באתר- מוצלח, קל וטעים!
תודה רעות 🙂
היי,
יש לי שאלה, האם האפונה והגזר חובה משקית קפואה, או לחלופין אני יכולה מקופסת שימורים? יש לי רק אפונה בשקית קפואה! אולי יש אפשרות לחתוך גזר טרי…? או קופסת שימורים? תודה מראש!
היי גילי,
אפשר גם מקופסת שימורים (כמובן שיש לסנן מנוזלים).
שבוע נפלא!
אם אין לי גמבה אפשר להכין בלי הגמבה?
האם אפשר להוסיף בטטה במקום הגמבה?
תודה מראש 🙂
כן מור, אפשר לוותר על הגמבה בכלל ואפשר להוסיף בטטה במקום. רצוי לחתוך את הבטטה לקוביות ממש קטנות (כמו של סלט) כדי שיתרככו מהר.
היי,אם אני עושה עם חצי שקית פתיתים בכמה לעלות את הכמויות?אשמח לכמויות מדויקות לגבי המים והתיבול(מלח,אבקת מרק,כמון,פלפל)
ותודה על האתר !! 🙂
היי לי,
זה תלוי כמה גרם השקית. תבדקי בדיוק כמה כוסות זה יוצא (הפתיתים) כדי שאוכל לרשום לך כמויות מדויקות.
מחכה לתשובה 🙂
יום נפלא
זה יוצא 400 גרם,אם תוכלי לרשום לי כמויות באמצעות הגרם זה יהיה מעולה
ותודה רבה רבה !! :))
היי לי,
הכמויות:
400 גרם פתיתים
3 כוסות מים רותחים (תבדקי אם זה מה שרשום על האריזה)
1 בצל גדול קצוץ
2.5 כוסות אפונה וגזר
כוס גרגירי תירס
גמבה גדולה קצוצה
תיבול: כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
יום מקסים 🙂
תודה על המתכון. הפשטות גרמה לי להכין אוכל…בד”כ זה לא קורה 😉
תודה לילך, שמחה לשמוע 🙂
הי ,
חייב בצל?
אם לא אוהבים אפשר לוותר.
יצא מושלם!!! מתכון קל וטעים !!! תודה רבה על האתר המועיל!!!
שמחה לשמוע נחמה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שלום
כמה מים מוסיפים לכוס פתיתים?
אני תמיד נופלת בכמות המים….
היי,
על כל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
כמו תמיד יצא פשוט מעולה!
אשמח לדעת כמות “רשמית” של מים ששמים בכל פעם על כוס פתיתים / כוס פסטה ובו’ לכל דבר בלי קשר לכל התוספות והירקות.
תודה ויום טוב!
היי יהודית,
כל כל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
לגבי פסטה, מבשלים אותה במים.
ממליצה להסתכל בקטגורית “איך להכין“. יש שם מינונים לפתיתים, אורז, פסטה וכו’.
אתר מצוין !!! עם תאומים בבית חייבים להיות יעילים ומהירים 🙂 תודה
תודה יפעת! שמחה שהאתר מועיל 😉
שבת שלום!
עשיתי את הפתיתים ובמקום פלפל גמבה שמתי עגבניות ולא הוספתי פלפל שחור וכמון ויצא מעולה :-))
מעולה!
תודה גלי שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
איזה עוד ירקות אפשר להוסיף?
היי תמר,
אפשר להוסיף גם פלפל ירוק, פלפל צהוב, קישואים, פטריות.
תודה רבה על האתר המועיל!
מה ניתן להכין מאטריות רחבות כתוספת? יש לך רעיון?
בשמחה חני 🙂
מצרפת לך קישור למתכונים שניתן להכין עם אטריות רחבות (את יכולה לקחת משם גם רעיונות)-
יום נפלא!