זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים (כ-150 ג’)
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הגזר והברוקולי הקצוץ, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.
תודה רבה על מתכונים מעולים!!
❤️❤️
היי אפרת, באיזה ירק ניתן להשתמש במקום גזר? אין לי כרגע..
אפשר לוותר או להוסיף בטטה או אפונה קפואה או תירס וכדומה.
היי אפרת!
האם אפשר במקום ברוקולי אפונה? ואם כן מה הם הכמויות!
נראה מעולה!!
היי,
אפשר להמיר את הברוקולי בכ-2 כוסות אפונה קפואה.
בהצלחה(:
פשוט קל וטעים
מוריד לך את הקובע שפית
זה נקרא הסבר מהלב הכל חלק וברור טיפים באהבה , כל מי שרוצה להיות שף מוזמן ללמוד מהמתכונים שלך 🙂
תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון🌺
היי אפרת.
1.מביא לידיעתך שבאריזה של סוגת,רשום
כוס=200מל ולא 240 מל כמו שאת מציינת באתר.
2. כשרשום במתכון “מנמיכים את האש”, הכוונה לעוצמה הכי נמוכה?
היי ארז,
במתכונים שלי (כמו גם ברוב המתכונים כיום) יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל, זו המידה האוניברסלית.
בכל אופן, אם כתוב על אריזה של מוצר כלשהו מידת כוס שונה- יש להכין על פיה כדי שיצא טוב😊
לגבי המתכון- יש להנמיך לעוצמה הכי נמוכה או כמעט הכי נמוכה.
היי אפרת. אני רוצה להכין שקית של 500 ג’. איך ישתנו מרכיבים נוספים? רשום על האריזה 1/3 3 כוסות מים. תודה רבה.
היי,
לכמות של חבילת הפתיתים יש להכפיל את כמויות שאר המצרכים פי 3.
בהצלחה😊
שלום אפרת. חזרתי לעדכן. 500 ג’ פתיתים (אורז) זה 3 ורבע כוסות. חתכתי 3 גזרים (אפשר היה עוד אחד) ובערך 300 ג’ ברוקולי. מזגתי 4 כוסות מים רותחים. משום מה הגזרים לא יצאו רכים, אפילו שבישלתי אותם בישול ראשוני יותר מעשר דקות. לאחר הוספת פתיתים ובישול של 10 ד’ נוספות נשארו קצת נוזלים בסוטג’, אבל הם נספגו אחר כך. בסך הכל יצא טעים. אולי הייתי צריכה לבשל גזר קודם לבד 10 ד’, אח”כ ביחד עם ברוקולי עוד 10 ד’ ולבסוף פתיתים? מה דעתך? המון תודות
היי שוב רימה:)
לאיזה גודל חתכת את הגזרים? גודל גדול יותר מקוביות קטנות או מגזר מגורד במגרדת עלול שלא להתבשל היטב בגלל זמן הבישול הקצר יחסית.
בפעמים הבאות כדאי לבשל את הגזר לפני כן (לא בישול מוחלט אלא חלקי, כ-20 דקות) או לחתוך אותו לחתיכות קטנות.
דווקא חתכתי לקוביות קטנטנות. בפעם הבאה אנסה גזר מגורד. תודה רבה
יצא ממש מוצלח תודה!
כיף לשמוע קארין❤️️
ערב טוב,
מה הערך התזונתי של ברוקולי?
האם אפשר להוסיף בתפקיד “מנה עיקרית” חזה? א”כ באיזה שלב? איך?
ומה לגבי שימורי טונה?
תודה רבה
היי אסתר,
הערך התזונתי של ברוקולי הוא 35 קל׳ ל100 גרם.
יש אופציה גם להוסיף שימורי טונה וגם חזה עוף תלוי בהחלטתך.
מבחינת הטונה פשוט להוסיף בסוף שהכול מוכן, מבחינת החזה עוף לקחת אותו לחתוך לחתיכות קטנות לטגן ולהוציא אותו מהאש ולהוסיף לתבשיל לקראת סוף הבישול.
שתי האופציות מצויינות לארוחה טובה ובריאה😃
היי. אפשר להכין עם בורגול במקום פתיתים?
היי, אפשר 🙂
תוכל/י גם להכין את המתכון הזה – בורגול עם עדשים וגזר
אפשר בלי ברוקולי?
בעיקרון כן, תוכלי להחליף לירק אחר שתרצי
שלום רב,
האם אפשר להשתמש במיני ברוקולי או במיני כרובית (קפוא)? להפשיר קןדם?
כן אפשר.
כדאי להפשיר מעט לפני.
היי אפרת
אני את הבצל מאדה בקצת מים במקום בשמן אבל אם מוסיפה את הגזר והברוקולי סביר להניח שתשרף לי התחתית אם אוסיף קצת מים לברוקולי והגזר עדין יצא מרקם טוב ?ואם כן כמה מים בהתחשב בכך שאני מוסיפה אחר כך מים אחרי הפתיתים?
תודה מראש.
תוסיפי כרבע כוס מים. אני מאמינה שהם התאדו עד שתוסיפי את הפתיתים.
אם אני משתמשת בברוקולי קפוא? להפשיר לפני?
כן, כדאי להפשיר מעט.
אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?
כן אפשר.
הכנתי ויצא טעים! רק הפתיתים נדבקו לי אחד לשני… יש פיתרון לכך שהם לא יידבקו? הכנתי בדיוק לפי המתכון.
היי ורד,
הפתיתים בדר”כ נדבקים אחד לשני לאחר שהם מתקררים מעט לכן רצוי להגיש מיד לאחר שזה מוכן.
השתמשת באותה כוס לפתיתים ולמים נכון? באיזה סוג פתיתים השתמשת?
נכון, אותה הכוס.
השתמשתי בפתיתים של אוסם, עם 30% קמח חיטה מלאה (שילוב של קמח רגיל + חיטה מלאה).
אז אולי היה צריך להוסיף פחות מים. תסתכלי מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לכוס פתיתים. רשום כוס אחת או כוס ורבע?
כוס ורבע
אוקי אז כמות המים נכונה. פעם הבאה כדאי להגיש מיד לאחר ההכנה.