שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים

1 בצל בינוני קצוץ

3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים (כ-150 ג')

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הגזר והברוקולי הקצוץ, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קקאו ומייפל
חזה עוף עם פטריות וגמבה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אסתר (19:43 24.01.2021)

ערב טוב,
מה הערך התזונתי של ברוקולי?
האם אפשר להוסיף בתפקיד "מנה עיקרית" חזה? א"כ באיזה שלב? איך?
ומה לגבי שימורי טונה?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:59 25.01.2021)

היי אסתר,
הערך התזונתי של ברוקולי הוא 35 קל׳ ל100 גרם.
יש אופציה גם להוסיף שימורי טונה וגם חזה עוף תלוי בהחלטתך.
מבחינת הטונה פשוט להוסיף בסוף שהכול מוכן, מבחינת החזה עוף לקחת אותו לחתוך לחתיכות קטנות לטגן ולהוציא אותו מהאש ולהוסיף לתבשיל לקראת סוף הבישול.
שתי האופציות מצויינות לארוחה טובה ובריאה😃

Avatar
אני (20:32 14.12.2020)

היי. אפשר להכין עם בורגול במקום פתיתים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:02 14.12.2020)

היי, אפשר 🙂
תוכל/י גם להכין את המתכון הזה – בורגול עם עדשים וגזר

Avatar
הדי (15:03 25.11.2020)

אפשר בלי ברוקולי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:59 25.11.2020)

בעיקרון כן, תוכלי להחליף לירק אחר שתרצי

Avatar
רימה (15:19 20.08.2020)

שלום רב,
האם אפשר להשתמש במיני ברוקולי או במיני כרובית (קפוא)? להפשיר קןדם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.08.2020)

כן אפשר.
כדאי להפשיר מעט לפני.

Avatar
עינת (19:44 18.03.2020)

היי אפרת
אני את הבצל מאדה בקצת מים במקום בשמן אבל אם מוסיפה את הגזר והברוקולי סביר להניח שתשרף לי התחתית אם אוסיף קצת מים לברוקולי והגזר עדין יצא מרקם טוב ?ואם כן כמה מים בהתחשב בכך שאני מוסיפה אחר כך מים אחרי הפתיתים?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.03.2020)

תוסיפי כרבע כוס מים. אני מאמינה שהם התאדו עד שתוסיפי את הפתיתים.

Avatar
חגית (12:13 21.01.2020)

אם אני משתמשת בברוקולי קפוא? להפשיר לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 21.01.2020)

כן, כדאי להפשיר מעט.

Avatar
יעל (08:33 20.01.2020)

אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 20.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
ורד (17:24 13.01.2020)

הכנתי ויצא טעים! רק הפתיתים נדבקו לי אחד לשני… יש פיתרון לכך שהם לא יידבקו? הכנתי בדיוק לפי המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 13.01.2020)

היי ורד,
הפתיתים בדר"כ נדבקים אחד לשני לאחר שהם מתקררים מעט לכן רצוי להגיש מיד לאחר שזה מוכן.
השתמשת באותה כוס לפתיתים ולמים נכון? באיזה סוג פתיתים השתמשת?

Avatar
ורד (21:00 15.01.2020)

נכון, אותה הכוס.
השתמשתי בפתיתים של אוסם, עם 30% קמח חיטה מלאה (שילוב של קמח רגיל + חיטה מלאה).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 16.01.2020)

אז אולי היה צריך להוסיף פחות מים. תסתכלי מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לכוס פתיתים. רשום כוס אחת או כוס ורבע?

Avatar
ורד (18:28 19.01.2020)

כוס ורבע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 19.01.2020)

אוקי אז כמות המים נכונה. פעם הבאה כדאי להגיש מיד לאחר ההכנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.