התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

פתיתים עם ברוקולי קצוץ וקוביות גזר – מנה טעימה ומהירה

פתיתים עם ברוקולי וגזר

מצרכים (כ-4 מנות):

2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים

1 בצל בינוני קצוץ

3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים (כ-150 ג')

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר והברוקולי הקצוץ, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.

ראו גם
עוגת קקאו ומייפל
חזה עוף עם פטריות וגמבה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
חגית (12:13 21.01.2020)

אם אני משתמשת בברוקולי קפוא? להפשיר לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 21.01.2020)

כן, כדאי להפשיר מעט.

Avatar
יעל (08:33 20.01.2020)

אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 20.01.2020)

כן אפשר.

Avatar
ורד (17:24 13.01.2020)

הכנתי ויצא טעים! רק הפתיתים נדבקו לי אחד לשני… יש פיתרון לכך שהם לא יידבקו? הכנתי בדיוק לפי המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 13.01.2020)

היי ורד,
הפתיתים בדר"כ נדבקים אחד לשני לאחר שהם מתקררים מעט לכן רצוי להגיש מיד לאחר שזה מוכן.
השתמשת באותה כוס לפתיתים ולמים נכון? באיזה סוג פתיתים השתמשת?

Avatar
ורד (21:00 15.01.2020)

נכון, אותה הכוס.
השתמשתי בפתיתים של אוסם, עם 30% קמח חיטה מלאה (שילוב של קמח רגיל + חיטה מלאה).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 16.01.2020)

אז אולי היה צריך להוסיף פחות מים. תסתכלי מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לכוס פתיתים. רשום כוס אחת או כוס ורבע?

Avatar
ורד (18:28 19.01.2020)

כוס ורבע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 19.01.2020)

אוקי אז כמות המים נכונה. פעם הבאה כדאי להגיש מיד לאחר ההכנה.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.