זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים

1 בצל בינוני קצוץ

3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים (כ-150 ג’)

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות הגזר והברוקולי הקצוץ, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קקאו ומייפלעוגת קקאו ומייפל
חזה עוף עם פטריות וגמבה חזה עוף עם פטריות וגמבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
Dafer h (13:35 12.08.2021)

פשוט קל וטעים
מוריד לך את הקובע שפית
זה נקרא הסבר מהלב הכל חלק וברור טיפים באהבה , כל מי שרוצה להיות שף מוזמן ללמוד מהמתכונים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 12.08.2021)

תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון🌺

avatar
ארז (17:17 24.06.2021)

היי אפרת.
1.מביא לידיעתך שבאריזה של סוגת,רשום
כוס=200מל ולא 240 מל כמו שאת מציינת באתר.
2. כשרשום במתכון “מנמיכים את האש”, הכוונה לעוצמה הכי נמוכה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 24.06.2021)

היי ארז,
במתכונים שלי (כמו גם ברוב המתכונים כיום) יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל, זו המידה האוניברסלית.
בכל אופן, אם כתוב על אריזה של מוצר כלשהו מידת כוס שונה- יש להכין על פיה כדי שיצא טוב😊
לגבי המתכון- יש להנמיך לעוצמה הכי נמוכה או כמעט הכי נמוכה.

avatar
רימה (12:37 8.06.2021)

היי אפרת. אני רוצה להכין שקית של 500 ג’. איך ישתנו מרכיבים נוספים? רשום על האריזה 1/3 3 כוסות מים. תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 8.06.2021)

היי,
לכמות של חבילת הפתיתים יש להכפיל את כמויות שאר המצרכים פי 3.
בהצלחה😊

avatar
רימה (15:41 20.06.2021)

שלום אפרת. חזרתי לעדכן. 500 ג’ פתיתים (אורז) זה 3 ורבע כוסות. חתכתי 3 גזרים (אפשר היה עוד אחד) ובערך 300 ג’ ברוקולי. מזגתי 4 כוסות מים רותחים. משום מה הגזרים לא יצאו רכים, אפילו שבישלתי אותם בישול ראשוני יותר מעשר דקות. לאחר הוספת פתיתים ובישול של 10 ד’ נוספות נשארו קצת נוזלים בסוטג’, אבל הם נספגו אחר כך. בסך הכל יצא טעים. אולי הייתי צריכה לבשל גזר קודם לבד 10 ד’, אח”כ ביחד עם ברוקולי עוד 10 ד’ ולבסוף פתיתים? מה דעתך? המון תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 20.06.2021)

היי שוב רימה:)
לאיזה גודל חתכת את הגזרים? גודל גדול יותר מקוביות קטנות או מגזר מגורד במגרדת עלול שלא להתבשל היטב בגלל זמן הבישול הקצר יחסית.
בפעמים הבאות כדאי לבשל את הגזר לפני כן (לא בישול מוחלט אלא חלקי, כ-20 דקות) או לחתוך אותו לחתיכות קטנות.

avatar
רימה (14:08 21.06.2021)

דווקא חתכתי לקוביות קטנטנות. בפעם הבאה אנסה גזר מגורד. תודה רבה

avatar
קארין (21:49 12.04.2021)

יצא ממש מוצלח תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 12.04.2021)

כיף לשמוע קארין❤️️

avatar
אסתר (19:43 24.01.2021)

ערב טוב,
מה הערך התזונתי של ברוקולי?
האם אפשר להוסיף בתפקיד “מנה עיקרית” חזה? א”כ באיזה שלב? איך?
ומה לגבי שימורי טונה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:59 25.01.2021)

היי אסתר,
הערך התזונתי של ברוקולי הוא 35 קל׳ ל100 גרם.
יש אופציה גם להוסיף שימורי טונה וגם חזה עוף תלוי בהחלטתך.
מבחינת הטונה פשוט להוסיף בסוף שהכול מוכן, מבחינת החזה עוף לקחת אותו לחתוך לחתיכות קטנות לטגן ולהוציא אותו מהאש ולהוסיף לתבשיל לקראת סוף הבישול.
שתי האופציות מצויינות לארוחה טובה ובריאה😃

avatar
אני (20:32 14.12.2020)

היי. אפשר להכין עם בורגול במקום פתיתים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 14.12.2020)

היי, אפשר 🙂
תוכל/י גם להכין את המתכון הזה – בורגול עם עדשים וגזר

avatar
הדי (15:03 25.11.2020)

אפשר בלי ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 25.11.2020)

בעיקרון כן, תוכלי להחליף לירק אחר שתרצי

avatar
רימה (15:19 20.08.2020)

שלום רב,
האם אפשר להשתמש במיני ברוקולי או במיני כרובית (קפוא)? להפשיר קןדם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.08.2020)

כן אפשר.
כדאי להפשיר מעט לפני.

avatar
עינת (19:44 18.03.2020)

היי אפרת
אני את הבצל מאדה בקצת מים במקום בשמן אבל אם מוסיפה את הגזר והברוקולי סביר להניח שתשרף לי התחתית אם אוסיף קצת מים לברוקולי והגזר עדין יצא מרקם טוב ?ואם כן כמה מים בהתחשב בכך שאני מוסיפה אחר כך מים אחרי הפתיתים?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 18.03.2020)

תוסיפי כרבע כוס מים. אני מאמינה שהם התאדו עד שתוסיפי את הפתיתים.

avatar
חגית (12:13 21.01.2020)

אם אני משתמשת בברוקולי קפוא? להפשיר לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 21.01.2020)

כן, כדאי להפשיר מעט.

avatar
יעל (08:33 20.01.2020)

אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 20.01.2020)

כן אפשר.

avatar
ורד (17:24 13.01.2020)

הכנתי ויצא טעים! רק הפתיתים נדבקו לי אחד לשני… יש פיתרון לכך שהם לא יידבקו? הכנתי בדיוק לפי המתכון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 13.01.2020)

היי ורד,
הפתיתים בדר”כ נדבקים אחד לשני לאחר שהם מתקררים מעט לכן רצוי להגיש מיד לאחר שזה מוכן.
השתמשת באותה כוס לפתיתים ולמים נכון? באיזה סוג פתיתים השתמשת?

avatar
ורד (21:00 15.01.2020)

נכון, אותה הכוס.
השתמשתי בפתיתים של אוסם, עם 30% קמח חיטה מלאה (שילוב של קמח רגיל + חיטה מלאה).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 16.01.2020)

אז אולי היה צריך להוסיף פחות מים. תסתכלי מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לכוס פתיתים. רשום כוס אחת או כוס ורבע?

avatar
ורד (18:28 19.01.2020)

כוס ורבע

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 19.01.2020)

אוקי אז כמות המים נכונה. פעם הבאה כדאי להגיש מיד לאחר ההכנה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.