זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים (כ-150 ג')
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות הגזר והברוקולי הקצוץ, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפתיתים, מתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה |
- תבשיל כרוב וגזר
תגובות
ערב טוב,
מה הערך התזונתי של ברוקולי?
האם אפשר להוסיף בתפקיד "מנה עיקרית" חזה? א"כ באיזה שלב? איך?
ומה לגבי שימורי טונה?
תודה רבה
היי אסתר,
הערך התזונתי של ברוקולי הוא 35 קל׳ ל100 גרם.
יש אופציה גם להוסיף שימורי טונה וגם חזה עוף תלוי בהחלטתך.
מבחינת הטונה פשוט להוסיף בסוף שהכול מוכן, מבחינת החזה עוף לקחת אותו לחתוך לחתיכות קטנות לטגן ולהוציא אותו מהאש ולהוסיף לתבשיל לקראת סוף הבישול.
שתי האופציות מצויינות לארוחה טובה ובריאה😃
היי. אפשר להכין עם בורגול במקום פתיתים?
היי, אפשר 🙂
תוכל/י גם להכין את המתכון הזה – בורגול עם עדשים וגזר
אפשר בלי ברוקולי?
בעיקרון כן, תוכלי להחליף לירק אחר שתרצי
שלום רב,
האם אפשר להשתמש במיני ברוקולי או במיני כרובית (קפוא)? להפשיר קןדם?
כן אפשר.
כדאי להפשיר מעט לפני.
היי אפרת
אני את הבצל מאדה בקצת מים במקום בשמן אבל אם מוסיפה את הגזר והברוקולי סביר להניח שתשרף לי התחתית אם אוסיף קצת מים לברוקולי והגזר עדין יצא מרקם טוב ?ואם כן כמה מים בהתחשב בכך שאני מוסיפה אחר כך מים אחרי הפתיתים?
תודה מראש.
תוסיפי כרבע כוס מים. אני מאמינה שהם התאדו עד שתוסיפי את הפתיתים.
אם אני משתמשת בברוקולי קפוא? להפשיר לפני?
כן, כדאי להפשיר מעט.
אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?
כן אפשר.
הכנתי ויצא טעים! רק הפתיתים נדבקו לי אחד לשני… יש פיתרון לכך שהם לא יידבקו? הכנתי בדיוק לפי המתכון.
היי ורד,
הפתיתים בדר"כ נדבקים אחד לשני לאחר שהם מתקררים מעט לכן רצוי להגיש מיד לאחר שזה מוכן.
השתמשת באותה כוס לפתיתים ולמים נכון? באיזה סוג פתיתים השתמשת?
נכון, אותה הכוס.
השתמשתי בפתיתים של אוסם, עם 30% קמח חיטה מלאה (שילוב של קמח רגיל + חיטה מלאה).
אז אולי היה צריך להוסיף פחות מים. תסתכלי מה רשום על האריזה לגבי כמות המים לכוס פתיתים. רשום כוס אחת או כוס ורבע?
כוס ורבע
אוקי אז כמות המים נכונה. פעם הבאה כדאי להגיש מיד לאחר ההכנה.