זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 10-12 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 כפות שמן (לטיגון)
בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 ביצים
2/3 כוס קמח לבן (או כוסמין) מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות מלאות קוטג’ או גבינה לבנה
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (פרווה), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
*כף פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהם מעט מתרככים (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או אינגליש קייק.
–סוחטים/מסננים את התערובת משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינות ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומעט מזהיבה.
*יש להניח לפשטידה להתקרר מאחר והיא מתייצבת לאחר קירור.
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- זוקיני בתנור |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- אורז עם קישוא וגזר
היי אפרת
תודה על כל המתכונים הנהדרים!התחלתי להכין את הפשטידה וגיליתי שיש לי במקרר רק ביצה אחת במקום שתיים. כרגע הירקות כבר במחבת. יש טעם להמשיך? כדאי לשנות משהו במתכון או אולי יש תחליף לביצה?
תודה
סורי ראיתי רק עכשיו. מה עשית בסוף?
אפשר להכין עם ביצה אחת אבל הפשטידה תצא פחות יציבה.
בסוף העברתי את תערובת הירקות למקרר עד יום למחרת, קניתי ביצים ואז המשכתי לפי המתכון. יצא מצויין 🙂
❤️
מתכון מעולה!
יש עוד ירקות שאפשר להוסיף – כדי לגוון בפעם הבאה?
תפו”א, קולורבי, בטטה.
וואו אפרת יצא מדהים לא התאפקנו וטעמנו מהתבנית כבר כשיצאה מהתנור אבל למרות ששנתי את השקעים הפשטידה קצת נדבקה לתבנית אבל הטעם משגע וואו בדיוק זה זמן מתאים לכזה דבר
אני רוצה גם לציין שגם הבנות שלי אהבו למרות שהם לא כ”כ אוהבות ירקות אבל הם אהבו את זה מאוד
איזה כיף שיצא טעים💜
תודה וחודש טוב ומבורך:)
המאפינס שלך בתמונה ניראים גדולים..זה קוטר סטנדרטי? יש לי תבנית מאפינס 12 שקעים סטנדרטית..
ואם מורידים את הגבינות לפרווה המרקם ייהרס? לא יכולה לשים תפו”א..יעבוד עם כוסמין מלא?
היי
המאפינס בקוטר 7 ס”מ.
המרקם לא נהרס בגרסה פרווה אך מעט משתנה.
יעבוד גם עם כוסמין מלא.
יעבוד גם עם קוואקר וא.אפייה?
כן, המרקם ישתנה.
דחוף!!!!!!!!!!!
האם שעה במקרר/מקפיא יספיק?
אני רוצה להגיש בעוד שעתיים…….
היי
אפשר לשים שעה שעתיים במקרר.
שבוע טוב:)
אפשר לוותר על הגבינות ואם מוותרים מה לשים במקום ואיזה רכיבים לשים יותר?
היי
אפשר לוותר על הגבינות ללא שינוי נוסף למרות שבגרסה חלבית יוצא מוצלח יותר.
אם תרצה תוכל לנסות להוסיף תפוח אדמה קטן מבודל ומעוך לפירה.
הי אפשר לאפות / לטגן כלביבות?
היי
אפשר לאפות בתבניות אישיות קטנות יחסית ואז יצא כמו לביבות.
לגבי טיגון- לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
אני רוצה להוסיף לפשטידה בולגרית ופטה כבשים. מה הכמות?
האם אפשר להוסיף, במקום גבינה צהובה רגילה תערובת של גבינות (גאודה, עמק ופרמז’ן)?
היי,
אפשר להוסיף רבע כוס בולגרית ורבע כוס פטה.
אפשר להשתמש בתערובת גבינות קשות.
מה אפשר להכין ליד? בלי ירקות…. מהיר!
אולי משהו עם חצי חציל? יש לי בבית מחפשת מה לעשות איתו… אנחנו זו”צ כך שלא צריך משהו גדול עם החציל…
היי,
אפשר להכין חציל פיצה🙂
אפשר במקום קישוא לשים קולורבי?
ולעשות פרווה?
היי,
עדיף לשים תפוח אדמה במקום הקישוא ולוותר על הגבינה.
היי,
קודם כל אחלה אתר ואחלה מתכונים והסברים פשוטים.
לגבי המתכון הזה, האם יש אופציה לאפות ב 170 מעלות ? (מעוניינת למקבל עם עוגת בננה) ואם כן, כמה זמן להשאיר בתנור?
תודה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לאפות את הפשטידה ב170 מעלות, יתכן ויהיה צורך בעוד כמה דקות אפייה.
לא הבנתי מה התכוונת לציין לגבי עוגת בננה…
מתכון לא טוב, יותר מדי קמח ממש כבר תערובת של לחם, ניסיתי להציל עם חלב…
היי,
כמות הקמח מדויקת, תוכלי לראות גם בתגובות שאמור לצאת מוצלח(:
האם כבר אפית או שעדיין לא?
השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל ובביצים גדולות? סיננת היטב את הירקות מנוזלים ודייקת בכמויות?
אין לי אבקת מרק מה אני יכולה לשים במקום?!
היי, אפשר לוותר על אבקת מרק ולהוסיף מעט מלח אם יהיה צורך.
היי, אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קוטג’כדי שהפשטידה תהיה פרווה?
היי,
אפשר לוותר על הגבינות.
היי אפרת,
האם את ממליצה להכין גם עם גזר בלבד (ללא קישואים), ואם כן כמה גזר לתבנית אינגלישקייק?
תודה מראש
היי,
לא ממליצה להכין עם גזר בלבד, יצא הרבה פחות מוצלח. כדאי לשים תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים במקום הקישוא.
שלום אפרת. רוצה להגיד שהמתכונים שלך פשוט אליפותתת! תודה!!
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה כי אין לי? ובנוסף אם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח+ אבקת אפייה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ואפשר להשתמש בקמח תופח(:
שלום אפרת
אתר נהדר ממנו אני לומד המון.
האם ניתן להכפיל את הכמות ולהכין את הפשטידה בתבנית פיירקס, ואם כן איך זה משפיע על האפייה אם בכלל?
היי,
שמחה מאד שאתה נהנה מהמתכונים(:
ניתן להכין כמות כפולה בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית בינונית (אפשר גם פיירקס).
זמן האפייה עשוי להתארך בכ-5 עד 10 דקות.
בהצלחה!
מתכון מעולה אפילו בלי הגבינה צהובה הילד שלי(בן שנה וחודשיים) אהב!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
בס”ד
אפרת שבוע טוב,
אני מאוד אוהבת את האתר שלך ורציתי להתייעץ איתך בבקשה. אני מעוניינת לעשות פשטידת ירקות עם בשר טחון בפנים כך שהבשר יהיה רך ויתאים לקטנצ’יק בן 9 חודשים (פשטידת ירקות רגילה הוא טורף). האם כדאי לטגן את הבשר קודם או לערבב עם הירקות כפי שהוא? האינטואיציה שלי אומרת לא לטגן אבל אין לי באמת מושג. בנוסף, איזה בשר באמת יותר רך בבישול ואפיה? בקר או הודו?
סליחה על החפירה והמון תודה. השם יברך אותך 🙏😊
היי שמרית,
ראשית אני כאן שמחה לעזור!
לשאלתך, אכן יש לטגן את הבשר או את העוף שמשתמשים בו.
ממליצה לטגן בצל קצוץ עם כף שמן ואז להוסיף כ-250 גרם בשר טחון ולטגן עד להשחמה. לאחר מכן להמשיך בהוספת הירקות וההכנה כרגיל.
אופציה אחרת היא להשתמש בעוף/הודו טחון באותו אופן, רק שבמקום לאפות יש לערבב את כל המרכיבים ולהעביר למחבת משומנת ומעט גבוהה. לטגן עם מכסה כרבע שעה-20 דקות על אש נמוכה, לאחר מכן להפוך צד ע”י העברה לצלחת ולחזיר למחבת לטיגון הצד השני כ-20 דקות נוספות עם מכסה.
תודה רבה על המענה המהיר.
ואם אני מוסיפה את הבשר זו נשארת אותה כמות קמח? אפשר קמח שיבולת שועל?
הקמח ללא שינוי, פחות מומלץ אבל אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל.
שכחתי לכתוב קודם כי זה ברור מאליו, אבל כמובן שאת כמויות התיבול יש להתאים- לשים קצת יותר מלח ופלפל שחור.
ערב טוב ושבוע נפלא אפרת:)
במקום ביצים יודע שצריך 150 גרם חומוס טחון התחליף הזה עובד נפלא דרך אגב וקמח לפי החישוב זה בערך 100 גרם (מקוה שלא טועה)
אבל היות ויש פה הרבה גבינות וגם אבקת אפיה שכידוע צריכה נוזלים כדי לעשות את הפעולה שלה אז מה אני שם במקום הגבינות כדי שיהיה במקום הגבינות את הנוזלים הדרושים במילים אחרות מחפש גירסת פרווה
יש לי משקל מטבח אלקטרוני אז מה המידות לשמן ולמים ?
היי,
לגרסה פרווה אפשר לוותר על הגבינות, להוסיף כוס גרגירי חומוס טחונים, והייתי מוסיפה גם תפוח אדמה אחד קטן מעוך למחית.
יש לשים 2 כפות שמן (כ-30 גרם) במחבת ואין צורך במים(:
במידה ומגרד דק ולא מטגן ושם את השמן בבלילה לאפיה עדיין ללא מים?
נכון.
ורק כדי להזכיר-חשוב לסחוט את הירקות היטב מנוזלים.
מה אפשר לשים במקום ביצים?
האם ניתן לשים במקום קמח שיבולת שועל קוואקר? היא תצא יציבה?
היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר בקוואקר אבל רצוי לטחון אותה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון- אפשר לשים קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
לגבי הביצים- יכול להיות שאפשר לשים במקום ביצים כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
איזה טעים!!!!
אני הוספתי גבינה מלוחה מגורדת והחלפתי את הגבינה הצהובה במוצרלה, חלק מהבלילה בתבנית וחלק בקפקייקס – את הקפקייקס טרפתי.
המתכונים שלך צריכים להגיע עם אזהרה שלא תפסיקו לאכול!!!
אין מתכון שלך שניסיתי ולא יצא מעולה!!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון, איזה כיף!
תודה על הפרגון❤
אני עכשיו באמצע ההכנה ואני רואה שאין לי קמח לבן, אני יכולה להשתמש בכוסמין מלא? (80 אחוז)
היי ליבא,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין (יתכן שינוי קל במרקם אך עדיין אמור לצאת מצוין).
הכנתי עם זוקיני והוספתי גם קצת גבינת פטה עיזים מגוררת. אחרי אידוי הירקות שמתי במסננת וקצת מעכתי שיצאו המים. יצא מצויין. הכפלתי מראש כמויות ותיקנתי תבול בטעימה
שמחה ממש שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
האם הכרחי לשים את תבנית הפיירקס (במקרה שלי)
על רשת התנור ואם כן האם נייר אפייה על הרשת יפריע למרקם?
או אפשרי להניח את הפיירקס על תבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה.
תודה רבה וחג שמח.
היי עינת,
אין בעיה בכלל לשים מעל הרשת נייר אפיה ומעליו להניח את התבנית. עדיף שלא לאפות את הפיירקס מעל לתבנית התנור.
בהצלחה😊
פצצה. ממש טעים
נראה מעולה! תודה לך על השיתוף שני😊
אפשרי את הקמח להחליף לקוואקר ולוותר על הביצים? מה התחליף?
היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
לגבי הביצים- יכול להיות שאפשר לשים במקום ביצים כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
אפשרי רק קוואקר במקום הקמח?
ולגבי הביצים, מה יקרה אם לא אוסיף גם גרגירי חומוס?
אלו הרבה שינויים במתכון אחד😊 את יכולה לנסות ללא קמח בכלל וללא ביצים, אבל לא בטוחה אם יצא טוב…
בהצלחה, ואשמח שתעדכני איך יוצא:)
פשוט אם שמה ביצים אז אני מעדיפה לא לחמם אותה אחר כך.
וקוואקר בלבד עם ביצה למשל לא יעבוד?
יתכן שעם קוואקר וביצה זה יהיה טוב יותר:)
אפרת יקרה
איך אני יכולה להכין את הפשטידה הזו כפרווה?
ובנוסף, אם אני רוצה להכין בתבנית שקעים האם יש שינוי בכמויות או בזמן האפייה?
תודה רבה
היי ימית,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת:)
זמן אפיה בתבנית שקעים 35-40 דקות.
אם אין קוטג’ או גבינה לבנה, אפשר במקום שמנת לבישול?
אפשר אבל עדיף יוגורט או שמנת חמוצה אם יש לך.
חני
נראה מעולה!!
שמחה שאהבת 🌸
בדרכ לא חולה על קישואים אבל הייתי חייבת לנסות… יצא מושלם!!!!! עשיתי בגרסה הפרווה.. תודה:)
מעולה חיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת!
יום נפלא❤️
נראה מצויין ויצא מהתנור!
תודה וחג שמח
נראה מעולה דני!
חג שמח 🌸
מתכון משגע וטעים אש!!!( גם בלי הגבינה צהובה ופרורי הלחם שהוי חסרים לי…!)
איזה כיף שיש אתר כזה בעולם 🤩
תודה רבה ליבי ❤️
שמחה לקרוא שאת נהנת
שלום:)
האם אפשר לטחון את הבלילה? להוסיף עוד קמח, אם כן?
אפשר אבל פחות מומלץ כי זה ייצא במרקם רך (מזכיר מרקם של פירה). אם כן, אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
פשטידה מצויינת וטעימה 🙂 אני הוספתי במקום הגבינה שמנת חמוצה ויצא מעולה.
בפעם השנייה שהכנתי אותה, היא לא תפחה משום מה. שמתי אבקת אפייה והשתמשתי בכוס מידה
היי הודיה,
השתמשת באותה הכוס שהשתמשת פעם קודמת? גם פעם קודמת שמת שמנת חמוצה?
כן, הכנתי בדיוק כפי שהכנתי פעם קודמת
יצא מעולה. הוספתי 2 כפות גבינה צהובה ובמקום קמח תופח שמתי קמח מלא.
טעים!!
מעולה. תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם שווה לנסות להחליף את הקמח בקורנפלור/טפיוקה או ”קמחים” אחרים?
הכנתי פרווה עם 2 גזרים קישוא אחד והוספתי תפו”א בינוני יצא טוב!
הילדים נהנו וזה מה שרציתי! תוספת לארוחת צהריים ☺
אני נהנית בחופש הזה לראות את הילדים מלקקים אצבעות ממה שאני מכינה בזכותך!
תודה!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מורן 🙂
עשיתי בתבנית אינגליש קייק, יצא לי ממש רך בפנים לא יציבה, האם זה צריך להיות ככה???
כמה זמן אפית?
צריך לקחת בחשבון שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט (לפעמים אחרי לילה במקרר).
מה אפשר לשים במקום הקוטג׳ והגבינה כדי שיהיה פרווה?
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.
האם אפשר להוסיף בטטה? אם כן, להוסיף משהו נוסף?
במקום גזר אחד אפשר לשים חצי בטטה בינונית קלופה ומגורדת.
כדאי להשתמש ב-2 ביצים גדולות.
תודה על המתכון, אין לי גבינה לבנה או קוטג כרגע, ניתן להוסיף יוגורט או גבינה צהובה במקום?
אפשר להוסיף יוגורט.
אם אין לי תבנית אפשר לשים בצלוחיות נייר הפשוטות הדקות?או שזה יתפרק ככה?
זה לא יחזיק כי הן לא מספיק יציבות.
אם יש לך תבנית אינגליש קייק אפשר להכין בה.
לא היתה לי גבינת קוטג\’ בבית, שמתי רק גבינה צהובה (כ-2/3 כוס), השתמשתי בקמח שיפון מלא – יצא טעם גן עדן. נחטף. תודה רבה רבה על המתכון ( וגם על מתכונים אחרים באתר).
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
הי רציתי לשאול איך אפשר להפוך לפרווה?
היי חיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.
מתכון מעולה!
אני הוספתי מעט קינמון וזה משדרג ממש את הטעם.
תוכלי להמליץ על בצק לבסיס, כדי להכין כפאי?
נשמע מעולה 🙂
יש את התחתית שבמתכון הזה- קיש בטטה ופטריות.
אפשר קמח שקדים ?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן הפשטידה יכולה לצאת קצת “רטובה” וגם שהוא נותן מרקם קצת גרגירי.
היי, שייך לשים שמנת לבישול במקום גבינה או קוטג?
עדיף משהו סמיך יותר כמו גבינה, קוטג’, שמנת חמוצה, יוגורט.
פשטידה מעולה עכשיו הכנתי הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית עגולה ח”פ תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי
היי אפרת, אפשר לשים קורנפלור עם אבקת אפייה במקום קמח?ואם כן , כמה לשים.
לא מומלץ קורנפלור. אם את מחפשת תחליף ללא גלוטן אז עדיף שליש כוס קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
*חשוב רק לסחוט היטב את הירקות משאריות נוזלים.
שבוע טוב אפרת
הכפלתי גזר וקישואים אז כמה קמח לשים?
קוטג אפשר כופסא שלמה?
היי ורד,
אם הכפלת את הגזר והקישוא רצוי להכפיל גם את יתר החומרים ולשים 4 ביצים, 250 ג’ קוטג’ וכוס קמח. גם את התיבול יש להכפיל.
הכנתי ויצא מושלם
תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע טוב
אפשר להוסיף חבילת פטריות ? אם כן איך ומתי? (לטגן)
תודה
אפשר להוסיף כחצי חבילה. יש לקצוץ ולטגן אחרי הבצל במשך כ-5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך לטגן 5 דקות.
שבועע טוב אפרת יקרה ומקסימה
אפשרי ליסחוט את הגזר והקישואים אחרי שמגרדת אותם ואז רק לטגן וללא צורך בסינון/ סחיטה ?
זו אפשרות טובה לפי דעתך?
תודה רבה
כן, אפשר.
היי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך תודה רבה!
יש לי רק שאלה קטנה , יש לך את המתכון הזה בפרווה?
היי תמר,
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
כתבו פה שבפרווה יצא מוצלח גם..מה יותר מוצלח בחלבי?
המרקם והטעם מוצלחים יותר בגרסה החלבית.
היי אפרת, האם תבנית אינגליש קייק מפיירקס תהיה טובה? צירפתי תמונה של התבנית
תודה
כן. יכול להיות שהפשטידה תצא נמוכה יותר מגובה התבנית.
תודה לך אלופה! הקטנה שלי ואני טרפנו הכללל
תודה לך שחזרת לעדכן!
שלום, אם אני רוצה להכין את הפשטידה פאוו, היא תצא טוב גם ללא הגבינות?
תודה רבה
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
היי אפרת
מה לדעתך יהיה טעים יותר או מתאים יותר קישואים מסוג זוקיני (כהים יותר) או הבהירים?
תודה.
לא משנה. בבהירים יש יותר נוזלים אז אולי הייתי מנסה עם הזוקיני.
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל הקמח חומוס? או קמח עדשים? ומה במקום גבינות.כלומר צריכה גרסה פרווה ללא גלוטן טעימה לאירוח.תודה .האתר נפלא!!!!!
היי קרן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. תתחילי מסה”כ שליש כוס + שליש כפית אבקת אפיה (ממליצה לשלב קמח חומוס עם קמח עדשים).
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
יום מקסים 🌷
הכנתי את המאפינס האלה כבר בפעם החמישית נראה לי, ותמיד יוצא טעים מאוד, תודה!
אגב מסתדר מצוין עם ביצה אחת, אף פעם לא הכנתי עם שתיים
תודה אלינה 🙂
אם זה מסתדר עם ביצה אחת אין בעיה.
אפשר לוותר על האבקת מרק?
אפשר. כדאי להוסיף בסביבות רבע-שליש כפית מלח מעבר לכמות הרשומה.
הכנתי לשבת בגרסת פרווה, ויצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
אם גוררים את הירקות, למה צריך לבשל אותם?
מהסיבה שהירקות לא מתרככים כמו שצריך באפיה ולכן בישול מוקדם מומלץ.
היי אפרת. תודה שוב על המתכונים הנפלאים. אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת מירקות מבושלים מעוכים ולא חיים-מגורדים. את חושבת שיצא לי טוב?
היי, לדעתי עדיף לקצוץ אותם ולא למעוך אותם.
היי אפרת 🙂
אם אני מכינה כמות כפולה כמה מאפינס אמורים לצאת לי?
תודה ושנה טובה ומתוקה!
מכמות כפולה אמורים לצאת כ-20 יחידות.
שנה טובה ומתוקה 💕
היי! קודם כל תודה! אני מאוהבת במתכונים שלך! אני מנסה כל שבת מתכון אחר (:
יש דרך להכין את הפשטידה הנהדרת הזו כפרווה??
תודה מאיה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות אבל בגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת כי הגבינות מעשירות את המרקם ומוסיפות נפח לפשטידה.
היי
אפשר קמח תופח ?
כן ואז יש לוותר על אבקת האפיה.
תודה רבה
אותה כמות?
כן. שני שליש כוס.
שלום, דבר ראשון תודה על האתר המעולה שלך. המתכונים תמיד יוצאים מעולים!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
ואיזה תבלינים כדאי לשים אם מורידים את האבקת מרק?
תודה רבה!
היי ענבל,
אפשר להשתמש בקמח מלא.
מספיק להגדיל את כמות המלח (שמי בסביבות כפית לא מלאה).
יום נפלא 🌷
הי,
האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה מבלי לפגוע בפשטידה או במרקם שלה ?
תודה..
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה אבל לא על הגבינה הלבנה/קוטג’.
הי,
האםהפשטידה טובה בהקפאה?
כן.
האם. אפשר במקום הקמח לשים קורנפלור, אם כן מהי הכמות ?
עדיף קמח או פירורי לחם. עם קורנפלור לא בטוח שייצא מוצלח.
היי
אפשר להחליף שמן רגיל בשמן זית?
תודה רבה ויום נפלא
כן אפשר.
אני רוצה להכין בפסח אבל אני לא אוכל גם קמח מצה, יש לך איזה פתרון?
היי אלעד,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות מלאות קמח תפו”א.
חג שמח 🙂
השתמשתי ברמת כרגיל ללא גלוטן, יצא מדהים! תודה על כל המתכונים הנפלאים!
כמה קלוריות יוצא פשטידה? לכמות של אינגליש קייק
היי ענת,
כמות הקלוריות בפשטידה שלמה כ-1000 קלוריות. 90-100 קלוריות לפרוסה.
יצא כרגיל מעולה!! אין על המתכונים שלך. תודה!
במקום קוטג’ השתמשתי בשמנת חמוצה כי לא היה לי… יצא טעים מאוד גם ככה 🙂
תודה מיכל, נראה מצוין 🙂
אתר מושלם
אני מכינה מתכונים מהאתר הזה מלא
הפשטידה יצאה מושלמת
תודה על האתר המדהים
תודה גליה, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת! קודם תודה רבה על המתכונים באתר זה ממש עוזר לי!
רציתי לשאול אם מגישים את הפשטידה חמה או קרה?
היי הודיה,
אפשר להגיש את הפשטידה חמימה או בטמפ’ החדר.
מה טפשר לשים במקום קישוא? או אפשר לוותר עליו.
תודה 🙂
היי עדי,
הקישוא מוסיף המון טעם. אולי את יכולה לשים תפו”א בינוני במקום מגורד וסחוט מנוזלים.
תודה.פשוט אין לי קישוא כרגע,אז נדחה את זה לפעם אחרת 🙂 בנתיים כבר הכנתי את המאפניס ירקות שלך מהספר,כרגיל זה טעים!!!!
רציתי להודות לך על האתר והמתכונים בו. אני משתמשת בו הרבה ולומדת דברים חדשים בכל פעם.
רציתי לשאול האם ניתן לוותר על שלב טיגון הירקות ולהסתפק בסחיטה שלהם בלבד?
תודה רבה!
היי נגה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במענה לשאלתך אני חושבת שכן.
הי ומה קורה אם במקום כפית שמים את כל שקית אבקת אפיה?
תודה רבה
היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמספיק לשים 2-3 כפות קמח חומוס כי הטעם שלו דומיננטי. קורנפלור אין צורך לשים.
אבקת אפיה רצוי לשים ביחס לקמח ולכן מיותר לשים שקית אבקת אפיה שלמה כאשר אין הרבה קמח במתכון.
הי
לומדת המון מהאתר שלך
אפשר במקום הכוסמין להשתמש בקמח חומוס עם קורנפלור, חצי חצי כדי שיהיה ללא גלוטן?
תודה מראש
האם אפשר לוותר על הגבינות שתהיה פרווה והאם אפשר להחליף את הגזר בברוקולי ?
אני רוצה פשטידת תירס פרווה אם יש לך מתכון טוב בשבילי בבקשה
חג שמח…
היי הודיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגבינות מוסיפות נפח וטעם לפשטידה. במקום גזר אפשר לשים ברוקולי.
יש לי מתכון לפשטידת תירס שהיא חלבית. בגרסת פרווה אין לי מתכון.
חג שמח 🙂
בוקר טוב,
חייבת לציין שהאתר שלך נהדר !!
מאוד נהנת מהמתכונים.
יישר כח להמשך.
תודה רבה ושנה טובה.
תודה רבה, שנה טובה 🌺
שלום,
אפשר לוותר על הגזר ולהכין עם אותו מתכון רק קישואים או קישואים ובטטה?
אני רוצה להכין כמות כפולה, להכפיל הכל ב2?
אתר מעולה, אני משתמשת בו כל הזמן וממש מרוצה וקוצרת שבחים! תודה רבה!
כן, אפשר במקום הגזר לשים בטטה קטנה. לכמות כפולה יש להכפיל ב-2.
יום מקסים🌺
היי, אפשר להוסיף עגבניות לפשטידה הזאת ? בעלי ביקש ממני להכין לו פשטידה עם עגבניות וקישואים…והוא נותן לי אפשרות להוסיף כל מה שעולה על דעתי אבל עגבניות וקישואים חייבים להיות ❤
היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם עגבניות אבל אני מכירה את זה שפורסים את העגבניה לפרוסות עגולות דקות ומניחים מעל הפשטידה. אפשר לפזר גם פירורי לחם או גבינה צהובה ואז לאפות.
דרך אגב אם הוא אוהבת את השילוב אז הוא בטח יאהב גם את זה- סלט קישואים ועגבניות, סלט חצילים וקישואים.
שנה טובה 🙂
זו פשטידת קישואים וגזר הראשונה שלי ויצא מדהים וטעים! תודה רבה על המתכון, עקבתי בקפידה אחר הוראותיו ושיניתי רק בכך שהוספתי שמיר והחסרתי אבקת מרק, פשוט כי הסתבר שאין בבית. שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!
ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף ושנה טובה 🙂
יצא מדהים וטעים ממש !!!!
נדבק לי קצת לתבנית אפילו ששיימנתי מעט , טיפ לפעם הבאה שלא ידבק?
תודה רבה
היי רעות,
נראה מצוין 🙂
באיזה סוג תבנית השתמשת? הפשטידות התקררו לגמרי לפני שחילצת אותן מהתבנית?
היה קשה לי לחלצם חחחחחח חיכיתי שיתקררו מעט ואז
תבנית של מאפינס רגילה
בואי נגיד שלא נשאר פירור , אפילו הגננת התלהבה כי שלחתי לקטנציק !
אני צריכה עוד בסגנון !
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידת גזר וקישואים והבן שלי טרף חמישה מאפינס, ילד שבדרך כלל לא אוכל ירקות מבושלים!
תודה על המתכון הפשוט, הבריא והטעים!
איזה כיף, שמחה שהוא אהב!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ובלי המרק עוף כמובן
מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן!
אפיתי לביתי התינוקת עם קמח כוסמין, בלי הגבנ”צ ובתוספת שמיר טרי קצוץ- היא התענגה על זה! והאמת, גם אני… נהדר כ”אוכל אצבעות”!
שלום רב,
הכנתי את המתכון פעם בדיוק ככה ויצא מעולה. ראיתי שרשמת ספיציפית קמח לבן או כוסמין. אשמח להכין עם קמח מלא או חצי לבן וחצי מלא. האם זה יצא פחות טוב?
תודה רבה!
היי תמר,
אפשר להכין עם שילוב של קמח לבן וקמח מלא.
הי, אין לי אבקת מרק, רציתי לשאול במה את ממליצה להחליף את התיבול של אבקת המרק?
היי אירית,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח (בסביבות כפית אבל לא מלאה).
היי ,
שאלה קטנה בבקשה .
להכנת הפשטידה בתבנית מלבנית חד”פ בינונית ,
אותן הכמויות ?
תודה רבה ויום נפלא 🙂
היי קסם,
אני פחות ממליצה להכין בתבנית אחת גדולה כי לעיתים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק.
שבוע מעולה 🙂
היי
יש אפשרות להפוך אותה לטבעונית ? ללא ביצים וגבינות
היי אילנית,
יכול להיות שאפשר להכין עם כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
בכל מקרה, חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.
היי 🙂
האם ניתן להשמיט את הגבינה הצהובה?
גילתי לפתע שאין לי.
תודה!
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להקפיא פשטדות? אם כן איך להפשיר ואיך לחמם?
כן רחל, אפשר להקפיא פשטידות כל עוד אינן מכילות תפוחי אדמה.
יש לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפ’ החדר (על השיש) עם הניילון הנצמד. לפני ההגשה ניתן לחמם בתנור.
שבת שלום 🙂
האם יש דרך להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח? המתכון נראה מעולה!
היי יעל,
יכול להיות שאפשר להמיר את הקמח בחצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק).
יום מקסים 🙂
האם ניתן להגדיל את כמות הגבינות, או שהפשטידה עלולה לצאת רטובה מדי?
האם כמות הקמח הגדולה יחסית נובעת מההעדר שמן במתכון (לרוב משתמשים בכפות ספורות של קמח, או שאני טועה?)?
תודה מראש ושבוע טוב! 🙂
היי נעמה,
אפשר לשים כ-4 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ויותר גבינה צהובה. אין בעיה להוסיף גם כרבע כוס בולגרית/פטה מפוררת.
כמות הקמח נועדה לספיגת הנוזלים בפשטידה. מאחר וקישואים מפרישים הרבה נוזלים כמות הקמח בפשטידה הוא גדול יחסית לפשטידות אחרות.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב הרגע הכנתי את הפשטידה יצאה מעולה תודה רבה לכל המתכונים המדהימים.
תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂
יש אפשרות להכין את הפשטידה בגרסה פרווה? מה לשים במקום הגבינות?
תודה
היי בתיה,
הגבינות מעשירות את המרקם בין היתר בנפח ובטעם אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות.
קחי בחשבון שאם מכינים באינגליש קייק, הפשטידה יוצאת נמוכה יותר.
היי,
מה אפשר לשים במקום הגבינה/הקוטג׳?
אפשר להכין בלי הגבינה?
היי רינת,
במקום קוטג’ או גבינה אפשר לשים שמנת חמוצה.
אפשר לוותר בכלל על הגבינה אבל המרקם ייצא מעט פחות מוצלח.
תודה רבה על המתכון, נראה פתרון נפלא לארוחת ערב.
האם אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל או חומר אחר לנמנעים מקמח?
תודה רבה וסופ”ש נעים.
היי קרין,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
יום נפלא 🙂