זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 10-12 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 כפות שמן (לטיגון)
בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 ביצים
2/3 כוס קמח לבן (או כוסמין) מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות מלאות קוטג’ או גבינה לבנה
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (פרווה), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
*כף פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהם מעט מתרככים (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או אינגליש קייק.
–סוחטים/מסננים את התערובת משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינות ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומעט מזהיבה.
*יש להניח לפשטידה להתקרר מאחר והיא מתייצבת לאחר קירור.
- סלט קישואים וגמבה |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- דלעת עם ירקות בתנור |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- חביתיות קישואים |
- פשטידת פצפוצי אורז
תגובות
אפשרי את הקמח להחליף לקוואקר ולוותר על הביצים? מה התחליף?
היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
לגבי הביצים- יכול להיות שאפשר לשים במקום ביצים כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
אפשרי רק קוואקר במקום הקמח?
ולגבי הביצים, מה יקרה אם לא אוסיף גם גרגירי חומוס?
אלו הרבה שינויים במתכון אחד😊 את יכולה לנסות ללא קמח בכלל וללא ביצים, אבל לא בטוחה אם יצא טוב…
בהצלחה, ואשמח שתעדכני איך יוצא:)
פשוט אם שמה ביצים אז אני מעדיפה לא לחמם אותה אחר כך.
וקוואקר בלבד עם ביצה למשל לא יעבוד?
יתכן שעם קוואקר וביצה זה יהיה טוב יותר:)
אפרת יקרה
איך אני יכולה להכין את הפשטידה הזו כפרווה?
ובנוסף, אם אני רוצה להכין בתבנית שקעים האם יש שינוי בכמויות או בזמן האפייה?
תודה רבה
היי ימית,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת:)
זמן אפיה בתבנית שקעים 35-40 דקות.
אם אין קוטג’ או גבינה לבנה, אפשר במקום שמנת לבישול?
אפשר אבל עדיף יוגורט או שמנת חמוצה אם יש לך.
חני
נראה מעולה!!
שמחה שאהבת 🌸
בדרכ לא חולה על קישואים אבל הייתי חייבת לנסות… יצא מושלם!!!!! עשיתי בגרסה הפרווה.. תודה:)
מעולה חיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת!
יום נפלא❤️
נראה מצויין ויצא מהתנור!
תודה וחג שמח
נראה מעולה דני!
חג שמח 🌸
מתכון משגע וטעים אש!!!( גם בלי הגבינה צהובה ופרורי הלחם שהוי חסרים לי…!)
איזה כיף שיש אתר כזה בעולם 🤩
תודה רבה ליבי ❤️
שמחה לקרוא שאת נהנת
שלום:)
האם אפשר לטחון את הבלילה? להוסיף עוד קמח, אם כן?
אפשר אבל פחות מומלץ כי זה ייצא במרקם רך (מזכיר מרקם של פירה). אם כן, אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
פשטידה מצויינת וטעימה 🙂 אני הוספתי במקום הגבינה שמנת חמוצה ויצא מעולה.
בפעם השנייה שהכנתי אותה, היא לא תפחה משום מה. שמתי אבקת אפייה והשתמשתי בכוס מידה
היי הודיה,
השתמשת באותה הכוס שהשתמשת פעם קודמת? גם פעם קודמת שמת שמנת חמוצה?
כן, הכנתי בדיוק כפי שהכנתי פעם קודמת
יצא מעולה. הוספתי 2 כפות גבינה צהובה ובמקום קמח תופח שמתי קמח מלא.
טעים!!
מעולה. תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם שווה לנסות להחליף את הקמח בקורנפלור/טפיוקה או ”קמחים” אחרים?
הכנתי פרווה עם 2 גזרים קישוא אחד והוספתי תפו”א בינוני יצא טוב!
הילדים נהנו וזה מה שרציתי! תוספת לארוחת צהריים ☺
אני נהנית בחופש הזה לראות את הילדים מלקקים אצבעות ממה שאני מכינה בזכותך!
תודה!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מורן 🙂
עשיתי בתבנית אינגליש קייק, יצא לי ממש רך בפנים לא יציבה, האם זה צריך להיות ככה???
כמה זמן אפית?
צריך לקחת בחשבון שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט (לפעמים אחרי לילה במקרר).
מה אפשר לשים במקום הקוטג׳ והגבינה כדי שיהיה פרווה?
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.
האם אפשר להוסיף בטטה? אם כן, להוסיף משהו נוסף?
במקום גזר אחד אפשר לשים חצי בטטה בינונית קלופה ומגורדת.
כדאי להשתמש ב-2 ביצים גדולות.
תודה על המתכון, אין לי גבינה לבנה או קוטג כרגע, ניתן להוסיף יוגורט או גבינה צהובה במקום?
אפשר להוסיף יוגורט.
אם אין לי תבנית אפשר לשים בצלוחיות נייר הפשוטות הדקות?או שזה יתפרק ככה?
זה לא יחזיק כי הן לא מספיק יציבות.
אם יש לך תבנית אינגליש קייק אפשר להכין בה.
לא היתה לי גבינת קוטג\’ בבית, שמתי רק גבינה צהובה (כ-2/3 כוס), השתמשתי בקמח שיפון מלא – יצא טעם גן עדן. נחטף. תודה רבה רבה על המתכון ( וגם על מתכונים אחרים באתר).
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
הי רציתי לשאול איך אפשר להפוך לפרווה?
היי חיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.
מתכון מעולה!
אני הוספתי מעט קינמון וזה משדרג ממש את הטעם.
תוכלי להמליץ על בצק לבסיס, כדי להכין כפאי?
נשמע מעולה 🙂
יש את התחתית שבמתכון הזה- קיש בטטה ופטריות.
אפשר קמח שקדים ?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן הפשטידה יכולה לצאת קצת “רטובה” וגם שהוא נותן מרקם קצת גרגירי.
היי, שייך לשים שמנת לבישול במקום גבינה או קוטג?
עדיף משהו סמיך יותר כמו גבינה, קוטג’, שמנת חמוצה, יוגורט.
פשטידה מעולה עכשיו הכנתי הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית עגולה ח”פ תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי
היי אפרת, אפשר לשים קורנפלור עם אבקת אפייה במקום קמח?ואם כן , כמה לשים.
לא מומלץ קורנפלור. אם את מחפשת תחליף ללא גלוטן אז עדיף שליש כוס קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
*חשוב רק לסחוט היטב את הירקות משאריות נוזלים.
שבוע טוב אפרת
הכפלתי גזר וקישואים אז כמה קמח לשים?
קוטג אפשר כופסא שלמה?
היי ורד,
אם הכפלת את הגזר והקישוא רצוי להכפיל גם את יתר החומרים ולשים 4 ביצים, 250 ג’ קוטג’ וכוס קמח. גם את התיבול יש להכפיל.
הכנתי ויצא מושלם
תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע טוב
אפשר להוסיף חבילת פטריות ? אם כן איך ומתי? (לטגן)
תודה
אפשר להוסיף כחצי חבילה. יש לקצוץ ולטגן אחרי הבצל במשך כ-5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך לטגן 5 דקות.
שבועע טוב אפרת יקרה ומקסימה
אפשרי ליסחוט את הגזר והקישואים אחרי שמגרדת אותם ואז רק לטגן וללא צורך בסינון/ סחיטה ?
זו אפשרות טובה לפי דעתך?
תודה רבה
כן, אפשר.
היי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך תודה רבה!
יש לי רק שאלה קטנה , יש לך את המתכון הזה בפרווה?
היי תמר,
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
היי אפרת, האם תבנית אינגליש קייק מפיירקס תהיה טובה? צירפתי תמונה של התבנית
תודה
כן. יכול להיות שהפשטידה תצא נמוכה יותר מגובה התבנית.
תודה לך אלופה! הקטנה שלי ואני טרפנו הכללל
תודה לך שחזרת לעדכן!
שלום, אם אני רוצה להכין את הפשטידה פאוו, היא תצא טוב גם ללא הגבינות?
תודה רבה
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
היי אפרת
מה לדעתך יהיה טעים יותר או מתאים יותר קישואים מסוג זוקיני (כהים יותר) או הבהירים?
תודה.
לא משנה. בבהירים יש יותר נוזלים אז אולי הייתי מנסה עם הזוקיני.
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל הקמח חומוס? או קמח עדשים? ומה במקום גבינות.כלומר צריכה גרסה פרווה ללא גלוטן טעימה לאירוח.תודה .האתר נפלא!!!!!
היי קרן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. תתחילי מסה”כ שליש כוס + שליש כפית אבקת אפיה (ממליצה לשלב קמח חומוס עם קמח עדשים).
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
יום מקסים 🌷
הכנתי את המאפינס האלה כבר בפעם החמישית נראה לי, ותמיד יוצא טעים מאוד, תודה!
אגב מסתדר מצוין עם ביצה אחת, אף פעם לא הכנתי עם שתיים
תודה אלינה 🙂
אם זה מסתדר עם ביצה אחת אין בעיה.
אפשר לוותר על האבקת מרק?
אפשר. כדאי להוסיף בסביבות רבע-שליש כפית מלח מעבר לכמות הרשומה.
הכנתי לשבת בגרסת פרווה, ויצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
אם גוררים את הירקות, למה צריך לבשל אותם?
מהסיבה שהירקות לא מתרככים כמו שצריך באפיה ולכן בישול מוקדם מומלץ.
היי אפרת. תודה שוב על המתכונים הנפלאים. אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת מירקות מבושלים מעוכים ולא חיים-מגורדים. את חושבת שיצא לי טוב?
היי, לדעתי עדיף לקצוץ אותם ולא למעוך אותם.
היי אפרת 🙂
אם אני מכינה כמות כפולה כמה מאפינס אמורים לצאת לי?
תודה ושנה טובה ומתוקה!
מכמות כפולה אמורים לצאת כ-20 יחידות.
שנה טובה ומתוקה 💕
היי! קודם כל תודה! אני מאוהבת במתכונים שלך! אני מנסה כל שבת מתכון אחר (:
יש דרך להכין את הפשטידה הנהדרת הזו כפרווה??
תודה מאיה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות אבל בגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת כי הגבינות מעשירות את המרקם ומוסיפות נפח לפשטידה.
היי
אפשר קמח תופח ?
כן ואז יש לוותר על אבקת האפיה.
תודה רבה
אותה כמות?
כן. שני שליש כוס.
שלום, דבר ראשון תודה על האתר המעולה שלך. המתכונים תמיד יוצאים מעולים!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
ואיזה תבלינים כדאי לשים אם מורידים את האבקת מרק?
תודה רבה!
היי ענבל,
אפשר להשתמש בקמח מלא.
מספיק להגדיל את כמות המלח (שמי בסביבות כפית לא מלאה).
יום נפלא 🌷
הי,
האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה מבלי לפגוע בפשטידה או במרקם שלה ?
תודה..
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה אבל לא על הגבינה הלבנה/קוטג’.
הי,
האםהפשטידה טובה בהקפאה?
כן.
האם. אפשר במקום הקמח לשים קורנפלור, אם כן מהי הכמות ?
עדיף קמח או פירורי לחם. עם קורנפלור לא בטוח שייצא מוצלח.
היי
אפשר להחליף שמן רגיל בשמן זית?
תודה רבה ויום נפלא
כן אפשר.
אני רוצה להכין בפסח אבל אני לא אוכל גם קמח מצה, יש לך איזה פתרון?
היי אלעד,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות מלאות קמח תפו”א.
חג שמח 🙂
השתמשתי ברמת כרגיל ללא גלוטן, יצא מדהים! תודה על כל המתכונים הנפלאים!
כמה קלוריות יוצא פשטידה? לכמות של אינגליש קייק
היי ענת,
כמות הקלוריות בפשטידה שלמה כ-1000 קלוריות. 90-100 קלוריות לפרוסה.
יצא כרגיל מעולה!! אין על המתכונים שלך. תודה!
במקום קוטג’ השתמשתי בשמנת חמוצה כי לא היה לי… יצא טעים מאוד גם ככה 🙂
תודה מיכל, נראה מצוין 🙂
אתר מושלם
אני מכינה מתכונים מהאתר הזה מלא
הפשטידה יצאה מושלמת
תודה על האתר המדהים
תודה גליה, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת! קודם תודה רבה על המתכונים באתר זה ממש עוזר לי!
רציתי לשאול אם מגישים את הפשטידה חמה או קרה?
היי הודיה,
אפשר להגיש את הפשטידה חמימה או בטמפ’ החדר.
מה טפשר לשים במקום קישוא? או אפשר לוותר עליו.
תודה 🙂
היי עדי,
הקישוא מוסיף המון טעם. אולי את יכולה לשים תפו”א בינוני במקום מגורד וסחוט מנוזלים.
תודה.פשוט אין לי קישוא כרגע,אז נדחה את זה לפעם אחרת 🙂 בנתיים כבר הכנתי את המאפניס ירקות שלך מהספר,כרגיל זה טעים!!!!
רציתי להודות לך על האתר והמתכונים בו. אני משתמשת בו הרבה ולומדת דברים חדשים בכל פעם.
רציתי לשאול האם ניתן לוותר על שלב טיגון הירקות ולהסתפק בסחיטה שלהם בלבד?
תודה רבה!
היי נגה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במענה לשאלתך אני חושבת שכן.
הי ומה קורה אם במקום כפית שמים את כל שקית אבקת אפיה?
תודה רבה
היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמספיק לשים 2-3 כפות קמח חומוס כי הטעם שלו דומיננטי. קורנפלור אין צורך לשים.
אבקת אפיה רצוי לשים ביחס לקמח ולכן מיותר לשים שקית אבקת אפיה שלמה כאשר אין הרבה קמח במתכון.
הי
לומדת המון מהאתר שלך
אפשר במקום הכוסמין להשתמש בקמח חומוס עם קורנפלור, חצי חצי כדי שיהיה ללא גלוטן?
תודה מראש
האם אפשר לוותר על הגבינות שתהיה פרווה והאם אפשר להחליף את הגזר בברוקולי ?
אני רוצה פשטידת תירס פרווה אם יש לך מתכון טוב בשבילי בבקשה
חג שמח…
היי הודיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגבינות מוסיפות נפח וטעם לפשטידה. במקום גזר אפשר לשים ברוקולי.
יש לי מתכון לפשטידת תירס שהיא חלבית. בגרסת פרווה אין לי מתכון.
חג שמח 🙂
בוקר טוב,
חייבת לציין שהאתר שלך נהדר !!
מאוד נהנת מהמתכונים.
יישר כח להמשך.
תודה רבה ושנה טובה.
תודה רבה, שנה טובה 🌺
שלום,
אפשר לוותר על הגזר ולהכין עם אותו מתכון רק קישואים או קישואים ובטטה?
אני רוצה להכין כמות כפולה, להכפיל הכל ב2?
אתר מעולה, אני משתמשת בו כל הזמן וממש מרוצה וקוצרת שבחים! תודה רבה!
כן, אפשר במקום הגזר לשים בטטה קטנה. לכמות כפולה יש להכפיל ב-2.
יום מקסים🌺
היי, אפשר להוסיף עגבניות לפשטידה הזאת ? בעלי ביקש ממני להכין לו פשטידה עם עגבניות וקישואים…והוא נותן לי אפשרות להוסיף כל מה שעולה על דעתי אבל עגבניות וקישואים חייבים להיות ❤
היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם עגבניות אבל אני מכירה את זה שפורסים את העגבניה לפרוסות עגולות דקות ומניחים מעל הפשטידה. אפשר לפזר גם פירורי לחם או גבינה צהובה ואז לאפות.
דרך אגב אם הוא אוהבת את השילוב אז הוא בטח יאהב גם את זה- סלט קישואים ועגבניות, סלט חצילים וקישואים.
שנה טובה 🙂
זו פשטידת קישואים וגזר הראשונה שלי ויצא מדהים וטעים! תודה רבה על המתכון, עקבתי בקפידה אחר הוראותיו ושיניתי רק בכך שהוספתי שמיר והחסרתי אבקת מרק, פשוט כי הסתבר שאין בבית. שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!
ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף ושנה טובה 🙂
יצא מדהים וטעים ממש !!!!
נדבק לי קצת לתבנית אפילו ששיימנתי מעט , טיפ לפעם הבאה שלא ידבק?
תודה רבה
היי רעות,
נראה מצוין 🙂
באיזה סוג תבנית השתמשת? הפשטידות התקררו לגמרי לפני שחילצת אותן מהתבנית?
היה קשה לי לחלצם חחחחחח חיכיתי שיתקררו מעט ואז
תבנית של מאפינס רגילה
בואי נגיד שלא נשאר פירור , אפילו הגננת התלהבה כי שלחתי לקטנציק !
אני צריכה עוד בסגנון !
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידת גזר וקישואים והבן שלי טרף חמישה מאפינס, ילד שבדרך כלל לא אוכל ירקות מבושלים!
תודה על המתכון הפשוט, הבריא והטעים!
איזה כיף, שמחה שהוא אהב!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ובלי המרק עוף כמובן
מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן!
אפיתי לביתי התינוקת עם קמח כוסמין, בלי הגבנ”צ ובתוספת שמיר טרי קצוץ- היא התענגה על זה! והאמת, גם אני… נהדר כ”אוכל אצבעות”!
שלום רב,
הכנתי את המתכון פעם בדיוק ככה ויצא מעולה. ראיתי שרשמת ספיציפית קמח לבן או כוסמין. אשמח להכין עם קמח מלא או חצי לבן וחצי מלא. האם זה יצא פחות טוב?
תודה רבה!
היי תמר,
אפשר להכין עם שילוב של קמח לבן וקמח מלא.
הי, אין לי אבקת מרק, רציתי לשאול במה את ממליצה להחליף את התיבול של אבקת המרק?
היי אירית,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח (בסביבות כפית אבל לא מלאה).
היי ,
שאלה קטנה בבקשה .
להכנת הפשטידה בתבנית מלבנית חד”פ בינונית ,
אותן הכמויות ?
תודה רבה ויום נפלא 🙂
היי קסם,
אני פחות ממליצה להכין בתבנית אחת גדולה כי לעיתים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק.
שבוע מעולה 🙂
היי
יש אפשרות להפוך אותה לטבעונית ? ללא ביצים וגבינות
היי אילנית,
יכול להיות שאפשר להכין עם כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
בכל מקרה, חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.
היי 🙂
האם ניתן להשמיט את הגבינה הצהובה?
גילתי לפתע שאין לי.
תודה!
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להקפיא פשטדות? אם כן איך להפשיר ואיך לחמם?
כן רחל, אפשר להקפיא פשטידות כל עוד אינן מכילות תפוחי אדמה.
יש לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפ’ החדר (על השיש) עם הניילון הנצמד. לפני ההגשה ניתן לחמם בתנור.
שבת שלום 🙂
האם יש דרך להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח? המתכון נראה מעולה!
היי יעל,
יכול להיות שאפשר להמיר את הקמח בחצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק).
יום מקסים 🙂
האם ניתן להגדיל את כמות הגבינות, או שהפשטידה עלולה לצאת רטובה מדי?
האם כמות הקמח הגדולה יחסית נובעת מההעדר שמן במתכון (לרוב משתמשים בכפות ספורות של קמח, או שאני טועה?)?
תודה מראש ושבוע טוב! 🙂
היי נעמה,
אפשר לשים כ-4 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ויותר גבינה צהובה. אין בעיה להוסיף גם כרבע כוס בולגרית/פטה מפוררת.
כמות הקמח נועדה לספיגת הנוזלים בפשטידה. מאחר וקישואים מפרישים הרבה נוזלים כמות הקמח בפשטידה הוא גדול יחסית לפשטידות אחרות.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב הרגע הכנתי את הפשטידה יצאה מעולה תודה רבה לכל המתכונים המדהימים.
תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂
יש אפשרות להכין את הפשטידה בגרסה פרווה? מה לשים במקום הגבינות?
תודה
היי בתיה,
הגבינות מעשירות את המרקם בין היתר בנפח ובטעם אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות.
קחי בחשבון שאם מכינים באינגליש קייק, הפשטידה יוצאת נמוכה יותר.
היי,
מה אפשר לשים במקום הגבינה/הקוטג׳?
אפשר להכין בלי הגבינה?
היי רינת,
במקום קוטג’ או גבינה אפשר לשים שמנת חמוצה.
אפשר לוותר בכלל על הגבינה אבל המרקם ייצא מעט פחות מוצלח.
תודה רבה על המתכון, נראה פתרון נפלא לארוחת ערב.
האם אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל או חומר אחר לנמנעים מקמח?
תודה רבה וסופ”ש נעים.
היי קרין,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
יום נפלא 🙂