שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 10-12 מאפינס

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כפות שמן (לטיגון)

בצל בינוני קצוץ דק

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 קישואים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

2 ביצים

2/3 כוס קמח לבן (או כוסמין) מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות מלאות קוטג’ או גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (פרווה), חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

*כף פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהם מעט מתרככים (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס או אינגליש קייק.

סוחטים/מסננים את התערובת משאריות נוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינות ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומעט מזהיבה.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח לפשטידה להתקרר מאחר והיא מתייצבת לאחר קירור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות תפוזעוגיות תפוז
מתכון לחיטה עם ירקות מתכון לחיטה עם ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (14:59 21.11.2024)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים הנהדרים!התחלתי להכין את הפשטידה וגיליתי שיש לי במקרר רק ביצה אחת במקום שתיים. כרגע הירקות כבר במחבת. יש טעם להמשיך? כדאי לשנות משהו במתכון או אולי יש תחליף לביצה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 21.11.2024)

סורי ראיתי רק עכשיו. מה עשית בסוף?
אפשר להכין עם ביצה אחת אבל הפשטידה תצא פחות יציבה.

avatar
מיכל (19:06 23.11.2024)

בסוף העברתי את תערובת הירקות למקרר עד יום למחרת, קניתי ביצים ואז המשכתי לפי המתכון. יצא מצויין 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 23.11.2024)

❤️

avatar
ברכה (18:26 25.06.2024)

מתכון מעולה!
יש עוד ירקות שאפשר להוסיף – כדי לגוון בפעם הבאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 26.06.2024)

תפו”א, קולורבי, בטטה.

avatar
ברוריה (19:09 10.01.2024)

וואו אפרת יצא מדהים לא התאפקנו וטעמנו מהתבנית כבר כשיצאה מהתנור אבל למרות ששנתי את השקעים הפשטידה קצת נדבקה לתבנית אבל הטעם משגע וואו בדיוק זה זמן מתאים לכזה דבר

avatar
ברוריה (19:10 10.01.2024)

אני רוצה גם לציין שגם הבנות שלי אהבו למרות שהם לא כ”כ אוהבות ירקות אבל הם אהבו את זה מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 11.01.2024)

איזה כיף שיצא טעים💜
תודה וחודש טוב ומבורך:)

avatar
חן (13:02 25.10.2023)

המאפינס שלך בתמונה ניראים גדולים..זה קוטר סטנדרטי? יש לי תבנית מאפינס 12 שקעים סטנדרטית..
ואם מורידים את הגבינות לפרווה המרקם ייהרס? לא יכולה לשים תפו”א..יעבוד עם כוסמין מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:29 26.10.2023)

היי
המאפינס בקוטר 7 ס”מ.
המרקם לא נהרס בגרסה פרווה אך מעט משתנה.
יעבוד גם עם כוסמין מלא.

avatar
חן (08:00 26.10.2023)

יעבוד גם עם קוואקר וא.אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 26.10.2023)

כן, המרקם ישתנה.

avatar
רחל (18:18 17.10.2023)

דחוף!!!!!!!!!!!
האם שעה במקרר/מקפיא יספיק?
אני רוצה להגיש בעוד שעתיים…….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 17.10.2023)

היי
אפשר לשים שעה שעתיים במקרר.

avatar
‪haim (21:07 9.09.2023)

שבוע טוב:)
אפשר לוותר על הגבינות ואם מוותרים מה לשים במקום ואיזה רכיבים לשים יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:14 10.09.2023)

היי
אפשר לוותר על הגבינות ללא שינוי נוסף למרות שבגרסה חלבית יוצא מוצלח יותר.
אם תרצה תוכל לנסות להוסיף תפוח אדמה קטן מבודל ומעוך לפירה.

avatar
יעל (16:09 28.05.2023)

הי אפשר לאפות / לטגן כלביבות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 28.05.2023)

היי
אפשר לאפות בתבניות אישיות קטנות יחסית ואז יצא כמו לביבות.
לגבי טיגון- לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא.

avatar
שרון (08:09 21.04.2023)

אני רוצה להוסיף לפשטידה בולגרית ופטה כבשים. מה הכמות?
האם אפשר להוסיף, במקום גבינה צהובה רגילה תערובת של גבינות (גאודה, עמק ופרמז’ן)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 21.04.2023)

היי,
אפשר להוסיף רבע כוס בולגרית ורבע כוס פטה.
אפשר להשתמש בתערובת גבינות קשות.

avatar
cv (15:31 20.03.2023)

מה אפשר להכין ליד? בלי ירקות…. מהיר!
אולי משהו עם חצי חציל? יש לי בבית מחפשת מה לעשות איתו… אנחנו זו”צ כך שלא צריך משהו גדול עם החציל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 20.03.2023)

היי,
אפשר להכין חציל פיצה🙂

avatar
נירית (15:07 7.03.2023)

אפשר במקום קישוא לשים קולורבי?
ולעשות פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 7.03.2023)

היי,
עדיף לשים תפוח אדמה במקום הקישוא ולוותר על הגבינה.

avatar
עפרה (16:11 11.01.2023)

היי,
קודם כל אחלה אתר ואחלה מתכונים והסברים פשוטים.

לגבי המתכון הזה, האם יש אופציה לאפות ב 170 מעלות ? (מעוניינת למקבל עם עוגת בננה) ואם כן, כמה זמן להשאיר בתנור?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 11.01.2023)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לאפות את הפשטידה ב170 מעלות, יתכן ויהיה צורך בעוד כמה דקות אפייה.
לא הבנתי מה התכוונת לציין לגבי עוגת בננה…

avatar
מירב י (20:39 1.11.2022)

מתכון לא טוב, יותר מדי קמח ממש כבר תערובת של לחם, ניסיתי להציל עם חלב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 1.11.2022)

היי,
כמות הקמח מדויקת, תוכלי לראות גם בתגובות שאמור לצאת מוצלח(:
האם כבר אפית או שעדיין לא?
השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל ובביצים גדולות? סיננת היטב את הירקות מנוזלים ודייקת בכמויות?

avatar
רחל מורגנשטרן (12:38 28.04.2022)

אין לי אבקת מרק מה אני יכולה לשים במקום?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 28.04.2022)

היי, אפשר לוותר על אבקת מרק ולהוסיף מעט מלח אם יהיה צורך.

avatar
שירה (13:15 10.02.2022)

היי, אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קוטג’כדי שהפשטידה תהיה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 10.02.2022)

היי,
אפשר לוותר על הגבינות.

avatar
גל (12:14 9.02.2022)

היי אפרת,
האם את ממליצה להכין גם עם גזר בלבד (ללא קישואים), ואם כן כמה גזר לתבנית אינגלישקייק?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 9.02.2022)

היי,
לא ממליצה להכין עם גזר בלבד, יצא הרבה פחות מוצלח. כדאי לשים תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט מנוזלים במקום הקישוא.

avatar
עטרה (11:56 2.01.2022)

שלום אפרת. רוצה להגיד שהמתכונים שלך פשוט אליפותתת! תודה!!
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה כי אין לי? ובנוסף אם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח+ אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 2.01.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ואפשר להשתמש בקמח תופח(:

avatar
עמית (18:31 17.12.2021)

שלום אפרת
אתר נהדר ממנו אני לומד המון.
האם ניתן להכפיל את הכמות ולהכין את הפשטידה בתבנית פיירקס, ואם כן איך זה משפיע על האפייה אם בכלל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 18.12.2021)

היי,
שמחה מאד שאתה נהנה מהמתכונים(:
ניתן להכין כמות כפולה בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית בינונית (אפשר גם פיירקס).
זמן האפייה עשוי להתארך בכ-5 עד 10 דקות.
בהצלחה!

avatar
מיטל אפיני (18:49 12.12.2021)

מתכון מעולה אפילו בלי הגבינה צהובה הילד שלי(בן שנה וחודשיים) אהב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 12.12.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
שמרית (13:54 12.12.2021)

בס”ד
אפרת שבוע טוב,
אני מאוד אוהבת את האתר שלך ורציתי להתייעץ איתך בבקשה. אני מעוניינת לעשות פשטידת ירקות עם בשר טחון בפנים כך שהבשר יהיה רך ויתאים לקטנצ’יק בן 9 חודשים (פשטידת ירקות רגילה הוא טורף). האם כדאי לטגן את הבשר קודם או לערבב עם הירקות כפי שהוא? האינטואיציה שלי אומרת לא לטגן אבל אין לי באמת מושג. בנוסף, איזה בשר באמת יותר רך בבישול ואפיה? בקר או הודו?
סליחה על החפירה והמון תודה. השם יברך אותך 🙏😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 12.12.2021)

היי שמרית,
ראשית אני כאן שמחה לעזור!
לשאלתך, אכן יש לטגן את הבשר או את העוף שמשתמשים בו.
ממליצה לטגן בצל קצוץ עם כף שמן ואז להוסיף כ-250 גרם בשר טחון ולטגן עד להשחמה. לאחר מכן להמשיך בהוספת הירקות וההכנה כרגיל.
אופציה אחרת היא להשתמש בעוף/הודו טחון באותו אופן, רק שבמקום לאפות יש לערבב את כל המרכיבים ולהעביר למחבת משומנת ומעט גבוהה. לטגן עם מכסה כרבע שעה-20 דקות על אש נמוכה, לאחר מכן להפוך צד ע”י העברה לצלחת ולחזיר למחבת לטיגון הצד השני כ-20 דקות נוספות עם מכסה.

avatar
שמרית (15:42 12.12.2021)

תודה רבה על המענה המהיר.
ואם אני מוסיפה את הבשר זו נשארת אותה כמות קמח? אפשר קמח שיבולת שועל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:11 12.12.2021)

הקמח ללא שינוי, פחות מומלץ אבל אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל.
שכחתי לכתוב קודם כי זה ברור מאליו, אבל כמובן שאת כמויות התיבול יש להתאים- לשים קצת יותר מלח ופלפל שחור.

avatar
‪haim (19:59 6.11.2021)

ערב טוב ושבוע נפלא אפרת:)
במקום ביצים יודע שצריך 150 גרם חומוס טחון התחליף הזה עובד נפלא דרך אגב וקמח לפי החישוב זה בערך 100 גרם (מקוה שלא טועה)
אבל היות ויש פה הרבה גבינות וגם אבקת אפיה שכידוע צריכה נוזלים כדי לעשות את הפעולה שלה אז מה אני שם במקום הגבינות כדי שיהיה במקום הגבינות את הנוזלים הדרושים במילים אחרות מחפש גירסת פרווה
יש לי משקל מטבח אלקטרוני אז מה המידות לשמן ולמים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 6.11.2021)

היי,
לגרסה פרווה אפשר לוותר על הגבינות, להוסיף כוס גרגירי חומוס טחונים, והייתי מוסיפה גם תפוח אדמה אחד קטן מעוך למחית.
יש לשים 2 כפות שמן (כ-30 גרם) במחבת ואין צורך במים(:

avatar
חיים לביא (22:40 6.11.2021)

במידה ומגרד דק ולא מטגן ושם את השמן בבלילה לאפיה עדיין ללא מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 6.11.2021)

נכון.
ורק כדי להזכיר-חשוב לסחוט את הירקות היטב מנוזלים.

avatar
חן (22:56 7.10.2021)

מה אפשר לשים במקום ביצים?
האם ניתן לשים במקום קמח שיבולת שועל קוואקר? היא תצא יציבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:10 7.10.2021)

היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר בקוואקר אבל רצוי לטחון אותה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון- אפשר לשים קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
לגבי הביצים- יכול להיות שאפשר לשים במקום ביצים כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).

avatar
גל (10:04 11.08.2021)

איזה טעים!!!!
אני הוספתי גבינה מלוחה מגורדת והחלפתי את הגבינה הצהובה במוצרלה, חלק מהבלילה בתבנית וחלק בקפקייקס – את הקפקייקס טרפתי.

המתכונים שלך צריכים להגיע עם אזהרה שלא תפסיקו לאכול!!!
אין מתכון שלך שניסיתי ולא יצא מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 11.08.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון, איזה כיף!
תודה על הפרגון❤

avatar
ליבא (14:01 4.08.2021)

אני עכשיו באמצע ההכנה ואני רואה שאין לי קמח לבן, אני יכולה להשתמש בכוסמין מלא? (80 אחוז)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 4.08.2021)

היי ליבא,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין (יתכן שינוי קל במרקם אך עדיין אמור לצאת מצוין).

avatar
רותי (18:42 16.07.2021)

הכנתי עם זוקיני והוספתי גם קצת גבינת פטה עיזים מגוררת. אחרי אידוי הירקות שמתי במסננת וקצת מעכתי שיצאו המים. יצא מצויין. הכפלתי מראש כמויות ותיקנתי תבול בטעימה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 16.07.2021)

שמחה ממש שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
עינת (15:55 18.05.2021)

היי אפרת
האם הכרחי לשים את תבנית הפיירקס (במקרה שלי)
על רשת התנור ואם כן האם נייר אפייה על הרשת יפריע למרקם?
או אפשרי להניח את הפיירקס על תבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה.
תודה רבה וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 18.05.2021)

היי עינת,
אין בעיה בכלל לשים מעל הרשת נייר אפיה ומעליו להניח את התבנית. עדיף שלא לאפות את הפיירקס מעל לתבנית התנור.
בהצלחה😊

avatar
שני (20:16 3.05.2021)

פצצה. ממש טעים

פשטידת קישוא וגזר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 3.05.2021)

נראה מעולה! תודה לך על השיתוף שני😊

avatar
חן (13:11 19.03.2021)

אפשרי את הקמח להחליף לקוואקר ולוותר על הביצים? מה התחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.03.2021)

היי חן,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
לגבי הביצים- יכול להיות שאפשר לשים במקום ביצים כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).

avatar
חן (14:16 19.03.2021)

אפשרי רק קוואקר במקום הקמח?
ולגבי הביצים, מה יקרה אם לא אוסיף גם גרגירי חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:04 19.03.2021)

אלו הרבה שינויים במתכון אחד😊 את יכולה לנסות ללא קמח בכלל וללא ביצים, אבל לא בטוחה אם יצא טוב…
בהצלחה, ואשמח שתעדכני איך יוצא:)

avatar
חן (17:07 19.03.2021)

פשוט אם שמה ביצים אז אני מעדיפה לא לחמם אותה אחר כך.
וקוואקר בלבד עם ביצה למשל לא יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 19.03.2021)

יתכן שעם קוואקר וביצה זה יהיה טוב יותר:)

avatar
ימית (19:07 27.01.2021)

אפרת יקרה
איך אני יכולה להכין את הפשטידה הזו כפרווה?
ובנוסף, אם אני רוצה להכין בתבנית שקעים האם יש שינוי בכמויות או בזמן האפייה?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 28.01.2021)

היי ימית,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת:)
זמן אפיה בתבנית שקעים 35-40 דקות.

avatar
נוי (15:33 19.01.2021)

אם אין קוטג’ או גבינה לבנה, אפשר במקום שמנת לבישול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:31 19.01.2021)

אפשר אבל עדיף יוגורט או שמנת חמוצה אם יש לך.

avatar
פשטידה מעולה . מכינה אותה כבר פעם שניה. !! (11:43 3.01.2021)

חני

פשטידת קישוא וגזר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 3.01.2021)

נראה מעולה!!
שמחה שאהבת 🌸

avatar
חיה (22:34 27.12.2020)

בדרכ לא חולה על קישואים אבל הייתי חייבת לנסות… יצא מושלם!!!!! עשיתי בגרסה הפרווה.. תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 28.12.2020)

מעולה חיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת!
יום נפלא❤️

avatar
דני (08:04 16.12.2020)

נראה מצויין ויצא מהתנור!
תודה וחג שמח

פשטידת קישוא וגזר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 16.12.2020)

נראה מעולה דני!
חג שמח 🌸

avatar
ליבי (13:28 10.12.2020)

מתכון משגע וטעים אש!!!( גם בלי הגבינה צהובה ופרורי הלחם שהוי חסרים לי…!)
איזה כיף שיש אתר כזה בעולם 🤩

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 10.12.2020)

תודה רבה ליבי ❤️
שמחה לקרוא שאת נהנת

avatar
שיר (11:39 19.11.2020)

שלום:)
האם אפשר לטחון את הבלילה? להוסיף עוד קמח, אם כן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 19.11.2020)

אפשר אבל פחות מומלץ כי זה ייצא במרקם רך (מזכיר מרקם של פירה). אם כן, אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.

avatar
הודיה :) (19:28 13.11.2020)

פשטידה מצויינת וטעימה 🙂 אני הוספתי במקום הגבינה שמנת חמוצה ויצא מעולה.
בפעם השנייה שהכנתי אותה, היא לא תפחה משום מה. שמתי אבקת אפייה והשתמשתי בכוס מידה

פשטידת קישוא וגזר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 14.11.2020)

היי הודיה,
השתמשת באותה הכוס שהשתמשת פעם קודמת? גם פעם קודמת שמת שמנת חמוצה?

avatar
הודיה :) (12:25 19.11.2020)

כן, הכנתי בדיוק כפי שהכנתי פעם קודמת

avatar
עדי (15:55 14.10.2020)

יצא מעולה. הוספתי 2 כפות גבינה צהובה ובמקום קמח תופח שמתי קמח מלא.
טעים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 14.10.2020)

מעולה. תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אשמח לתגובה ממי שכבר ניסתה (18:09 23.09.2020)

האם שווה לנסות להחליף את הקמח בקורנפלור/טפיוקה או ”קמחים” אחרים?

avatar
Moran (12:51 30.08.2020)

הכנתי פרווה עם 2 גזרים קישוא אחד והוספתי תפו”א בינוני יצא טוב!
הילדים נהנו וזה מה שרציתי! תוספת לארוחת צהריים ☺
אני נהנית בחופש הזה לראות את הילדים מלקקים אצבעות ממה שאני מכינה בזכותך!
תודה!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:37 30.08.2020)

איזה כיף לשמוע!
תודה מורן 🙂

avatar
דנה (20:22 2.08.2020)

עשיתי בתבנית אינגליש קייק, יצא לי ממש רך בפנים לא יציבה, האם זה צריך להיות ככה???

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 3.08.2020)

כמה זמן אפית?
צריך לקחת בחשבון שהפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור מוחלט (לפעמים אחרי לילה במקרר).

avatar
חנה (10:41 12.06.2020)

מה אפשר לשים במקום הקוטג׳ והגבינה כדי שיהיה פרווה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 12.06.2020)

אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.

avatar
רותם (18:30 24.05.2020)

האם אפשר להוסיף בטטה? אם כן, להוסיף משהו נוסף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 24.05.2020)

במקום גזר אחד אפשר לשים חצי בטטה בינונית קלופה ומגורדת.
כדאי להשתמש ב-2 ביצים גדולות.

avatar
itzik30 (12:35 11.04.2020)

תודה על המתכון, אין לי גבינה לבנה או קוטג כרגע, ניתן להוסיף יוגורט או גבינה צהובה במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 11.04.2020)

אפשר להוסיף יוגורט.

avatar
יעל (19:11 18.03.2020)

אם אין לי תבנית אפשר לשים בצלוחיות נייר הפשוטות הדקות?או שזה יתפרק ככה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 18.03.2020)

זה לא יחזיק כי הן לא מספיק יציבות.
אם יש לך תבנית אינגליש קייק אפשר להכין בה.

avatar
אלישבע (09:21 20.02.2020)

לא היתה לי גבינת קוטג\’ בבית, שמתי רק גבינה צהובה (כ-2/3 כוס), השתמשתי בקמח שיפון מלא – יצא טעם גן עדן. נחטף. תודה רבה רבה על המתכון ( וגם על מתכונים אחרים באתר).

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 20.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

avatar
חיה (12:08 22.12.2019)

הי רציתי לשאול איך אפשר להפוך לפרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 22.12.2019)

היי חיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגרסה החלבית יותר מוצלחת.

avatar
יוסי (09:29 16.12.2019)

מתכון מעולה!
אני הוספתי מעט קינמון וזה משדרג ממש את הטעם.
תוכלי להמליץ על בצק לבסיס, כדי להכין כפאי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 16.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
יש את התחתית שבמתכון הזה- קיש בטטה ופטריות.

avatar
יונה ארזי (07:35 7.08.2019)

אפשר קמח שקדים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 7.08.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן הפשטידה יכולה לצאת קצת “רטובה” וגם שהוא נותן מרקם קצת גרגירי.

avatar
יונית (14:40 4.08.2019)

היי, שייך לשים שמנת לבישול במקום גבינה או קוטג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 4.08.2019)

עדיף משהו סמיך יותר כמו גבינה, קוטג’, שמנת חמוצה, יוגורט.

avatar
רותי (11:50 24.07.2019)

פשטידה מעולה עכשיו הכנתי הכפלתי כמויות ועשיתי בתבנית עגולה ח”פ תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 24.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי

avatar
עדי (10:49 16.07.2019)

היי אפרת, אפשר לשים קורנפלור עם אבקת אפייה במקום קמח?ואם כן , כמה לשים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 16.07.2019)

לא מומלץ קורנפלור. אם את מחפשת תחליף ללא גלוטן אז עדיף שליש כוס קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו”א + שליש כפית אבקת אפיה.
*חשוב רק לסחוט היטב את הירקות משאריות נוזלים.

avatar
ורד (17:02 23.06.2019)

שבוע טוב אפרת
הכפלתי גזר וקישואים אז כמה קמח לשים?
קוטג אפשר כופסא שלמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 23.06.2019)

היי ורד,
אם הכפלת את הגזר והקישוא רצוי להכפיל גם את יתר החומרים ולשים 4 ביצים, 250 ג’ קוטג’ וכוס קמח. גם את התיבול יש להכפיל.

avatar
אילה (10:17 19.06.2019)

הכנתי ויצא מושלם
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 19.06.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ורד (06:05 3.06.2019)

שבוע טוב
אפשר להוסיף חבילת פטריות ? אם כן איך ומתי? (לטגן)
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 3.06.2019)

אפשר להוסיף כחצי חבילה. יש לקצוץ ולטגן אחרי הבצל במשך כ-5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך לטגן 5 דקות.

avatar
ורד (17:07 26.05.2019)

שבועע טוב אפרת יקרה ומקסימה
אפשרי ליסחוט את הגזר והקישואים אחרי שמגרדת אותם ואז רק לטגן וללא צורך בסינון/ סחיטה ?
זו אפשרות טובה לפי דעתך?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 26.05.2019)

כן, אפשר.

avatar
תמר (13:15 9.05.2019)

היי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך תודה רבה!
יש לי רק שאלה קטנה , יש לך את המתכון הזה בפרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 9.05.2019)

היי תמר,
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.

avatar
חן (13:06 25.10.2023)

כתבו פה שבפרווה יצא מוצלח גם..מה יותר מוצלח בחלבי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:35 26.10.2023)

המרקם והטעם מוצלחים יותר בגרסה החלבית.

avatar
רויטל (17:39 29.01.2019)

היי אפרת, האם תבנית אינגליש קייק מפיירקס תהיה טובה? צירפתי תמונה של התבנית
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 29.01.2019)

כן. יכול להיות שהפשטידה תצא נמוכה יותר מגובה התבנית.

avatar
רויטל (19:12 30.01.2019)

תודה לך אלופה! הקטנה שלי ואני טרפנו הכללל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 30.01.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
חוה (15:25 22.01.2019)

שלום, אם אני רוצה להכין את הפשטידה פאוו, היא תצא טוב גם ללא הגבינות?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 22.01.2019)

אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.

avatar
עינת (12:03 14.01.2019)

היי אפרת

מה לדעתך יהיה טעים יותר או מתאים יותר קישואים מסוג זוקיני (כהים יותר) או הבהירים?

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 14.01.2019)

לא משנה. בבהירים יש יותר נוזלים אז אולי הייתי מנסה עם הזוקיני.

avatar
קרן סולומון (06:52 9.01.2019)

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל הקמח חומוס? או קמח עדשים? ומה במקום גבינות.כלומר צריכה גרסה פרווה ללא גלוטן טעימה לאירוח.תודה .האתר נפלא!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 9.01.2019)

היי קרן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. תתחילי מסה”כ שליש כוס + שליש כפית אבקת אפיה (ממליצה לשלב קמח חומוס עם קמח עדשים).
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות למרות שבגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת.
יום מקסים 🌷

avatar
אלינה (15:52 16.11.2018)

הכנתי את המאפינס האלה כבר בפעם החמישית נראה לי, ותמיד יוצא טעים מאוד, תודה!
אגב מסתדר מצוין עם ביצה אחת, אף פעם לא הכנתי עם שתיים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 17.11.2018)

תודה אלינה 🙂
אם זה מסתדר עם ביצה אחת אין בעיה.

avatar
וינגוט (19:09 18.10.2018)

אפשר לוותר על האבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 18.10.2018)

אפשר. כדאי להוסיף בסביבות רבע-שליש כפית מלח מעבר לכמות הרשומה.

avatar
מירי (11:56 8.10.2018)

הכנתי לשבת בגרסת פרווה, ויצא מושלם!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 8.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי

avatar
עדי (08:54 24.09.2018)

אם גוררים את הירקות, למה צריך לבשל אותם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 24.09.2018)

מהסיבה שהירקות לא מתרככים כמו שצריך באפיה ולכן בישול מוקדם מומלץ.

avatar
שאלה דחופה (09:13 21.09.2018)

היי אפרת. תודה שוב על המתכונים הנפלאים. אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת מירקות מבושלים מעוכים ולא חיים-מגורדים. את חושבת שיצא לי טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 21.09.2018)

היי, לדעתי עדיף לקצוץ אותם ולא למעוך אותם.

avatar
אביבית (14:30 5.09.2018)

היי אפרת 🙂
אם אני מכינה כמות כפולה כמה מאפינס אמורים לצאת לי?
תודה ושנה טובה ומתוקה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 5.09.2018)

מכמות כפולה אמורים לצאת כ-20 יחידות.
שנה טובה ומתוקה 💕

avatar
מאיה (00:24 31.08.2018)

היי! קודם כל תודה! אני מאוהבת במתכונים שלך! אני מנסה כל שבת מתכון אחר (:
יש דרך להכין את הפשטידה הנהדרת הזו כפרווה??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 31.08.2018)

תודה מאיה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות אבל בגרסה החלבית הפשטידה יוצאת יותר מוצלחת כי הגבינות מעשירות את המרקם ומוסיפות נפח לפשטידה.

avatar
רותם (12:01 26.08.2018)

היי
אפשר קמח תופח ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 26.08.2018)

כן ואז יש לוותר על אבקת האפיה.

avatar
רותם (19:01 26.08.2018)

תודה רבה
אותה כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 26.08.2018)

כן. שני שליש כוס.

avatar
ענבל (08:02 16.07.2018)

שלום, דבר ראשון תודה על האתר המעולה שלך. המתכונים תמיד יוצאים מעולים!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
ואיזה תבלינים כדאי לשים אם מורידים את האבקת מרק?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 16.07.2018)

היי ענבל,
אפשר להשתמש בקמח מלא.
מספיק להגדיל את כמות המלח (שמי בסביבות כפית לא מלאה).
יום נפלא 🌷

avatar
צביקה (14:54 28.06.2018)

הי,
האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה מבלי לפגוע בפשטידה או במרקם שלה ?
תודה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 28.06.2018)

אפשר לוותר על הגבינה הצהובה אבל לא על הגבינה הלבנה/קוטג’.

avatar
צביה (10:19 16.05.2018)

הי,
האםהפשטידה טובה בהקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 16.05.2018)

כן.

avatar
אילת (16:10 14.05.2018)

האם. אפשר במקום הקמח לשים קורנפלור, אם כן מהי הכמות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 14.05.2018)

עדיף קמח או פירורי לחם. עם קורנפלור לא בטוח שייצא מוצלח.

avatar
בתי (15:37 7.05.2018)

היי
אפשר להחליף שמן רגיל בשמן זית?
תודה רבה ויום נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 7.05.2018)

כן אפשר.

avatar
אלעד (11:06 29.03.2018)

אני רוצה להכין בפסח אבל אני לא אוכל גם קמח מצה, יש לך איזה פתרון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 29.03.2018)

היי אלעד,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 2-3 כפות מלאות קמח תפו”א.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (19:45 18.02.2018)

השתמשתי ברמת כרגיל ללא גלוטן, יצא מדהים! תודה על כל המתכונים הנפלאים!
כמה קלוריות יוצא פשטידה? לכמות של אינגליש קייק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 18.02.2018)

היי ענת,
כמות הקלוריות בפשטידה שלמה כ-1000 קלוריות. 90-100 קלוריות לפרוסה.

avatar
מיכל (20:34 25.01.2018)

יצא כרגיל מעולה!! אין על המתכונים שלך. תודה!
במקום קוטג’ השתמשתי בשמנת חמוצה כי לא היה לי… יצא טעים מאוד גם ככה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 25.01.2018)

תודה מיכל, נראה מצוין 🙂

avatar
גליה (22:20 22.12.2017)

אתר מושלם
אני מכינה מתכונים מהאתר הזה מלא
הפשטידה יצאה מושלמת
תודה על האתר המדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 23.12.2017)

תודה גליה, כיף לשמוע 🙂

avatar
הודיה (15:26 15.11.2017)

היי אפרת! קודם תודה רבה על המתכונים באתר זה ממש עוזר לי!
רציתי לשאול אם מגישים את הפשטידה חמה או קרה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 15.11.2017)

היי הודיה,
אפשר להגיש את הפשטידה חמימה או בטמפ’ החדר.

avatar
עדי (12:10 27.10.2017)

מה טפשר לשים במקום קישוא? או אפשר לוותר עליו.
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 27.10.2017)

היי עדי,
הקישוא מוסיף המון טעם. אולי את יכולה לשים תפו”א בינוני במקום מגורד וסחוט מנוזלים.

avatar
עדי (14:32 27.10.2017)

תודה.פשוט אין לי קישוא כרגע,אז נדחה את זה לפעם אחרת 🙂 בנתיים כבר הכנתי את המאפניס ירקות שלך מהספר,כרגיל זה טעים!!!!

avatar
נגה (14:17 15.10.2017)

רציתי להודות לך על האתר והמתכונים בו. אני משתמשת בו הרבה ולומדת דברים חדשים בכל פעם.
רציתי לשאול האם ניתן לוותר על שלב טיגון הירקות ולהסתפק בסחיטה שלהם בלבד?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 15.10.2017)

היי נגה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במענה לשאלתך אני חושבת שכן.

avatar
sarsar (18:06 10.10.2017)

הי ומה קורה אם במקום כפית שמים את כל שקית אבקת אפיה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 10.10.2017)

היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמספיק לשים 2-3 כפות קמח חומוס כי הטעם שלו דומיננטי. קורנפלור אין צורך לשים.
אבקת אפיה רצוי לשים ביחס לקמח ולכן מיותר לשים שקית אבקת אפיה שלמה כאשר אין הרבה קמח במתכון.

avatar
sarsar (18:03 10.10.2017)

הי
לומדת המון מהאתר שלך
אפשר במקום הכוסמין להשתמש בקמח חומוס עם קורנפלור, חצי חצי כדי שיהיה ללא גלוטן?
תודה מראש

avatar
הודיה (11:10 8.10.2017)

האם אפשר לוותר על הגבינות שתהיה פרווה והאם אפשר להחליף את הגזר בברוקולי ?
אני רוצה פשטידת תירס פרווה אם יש לך מתכון טוב בשבילי בבקשה
חג שמח…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:50 8.10.2017)

היי הודיה,
אפשר לוותר על הגבינות למרות שהגבינות מוסיפות נפח וטעם לפשטידה. במקום גזר אפשר לשים ברוקולי.
יש לי מתכון לפשטידת תירס שהיא חלבית. בגרסת פרווה אין לי מתכון.
חג שמח 🙂

avatar
לי רוסו (10:48 3.10.2017)

בוקר טוב,
חייבת לציין שהאתר שלך נהדר !!
מאוד נהנת מהמתכונים.

יישר כח להמשך.
תודה רבה ושנה טובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 3.10.2017)

תודה רבה, שנה טובה 🌺

avatar
שרה (09:18 2.10.2017)

שלום,
אפשר לוותר על הגזר ולהכין עם אותו מתכון רק קישואים או קישואים ובטטה?
אני רוצה להכין כמות כפולה, להכפיל הכל ב2?

אתר מעולה, אני משתמשת בו כל הזמן וממש מרוצה וקוצרת שבחים! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 2.10.2017)

כן, אפשר במקום הגזר לשים בטטה קטנה. לכמות כפולה יש להכפיל ב-2.
יום מקסים🌺

avatar
אורית (12:41 21.09.2017)

היי, אפשר להוסיף עגבניות לפשטידה הזאת ? בעלי ביקש ממני להכין לו פשטידה עם עגבניות וקישואים…והוא נותן לי אפשרות להוסיף כל מה שעולה על דעתי אבל עגבניות וקישואים חייבים להיות ❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 21.09.2017)

היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם עגבניות אבל אני מכירה את זה שפורסים את העגבניה לפרוסות עגולות דקות ומניחים מעל הפשטידה. אפשר לפזר גם פירורי לחם או גבינה צהובה ואז לאפות.
דרך אגב אם הוא אוהבת את השילוב אז הוא בטח יאהב גם את זה- סלט קישואים ועגבניות, סלט חצילים וקישואים.
שנה טובה 🙂

avatar
אנה פז (21:17 19.09.2017)

זו פשטידת קישואים וגזר הראשונה שלי ויצא מדהים וטעים! תודה רבה על המתכון, עקבתי בקפידה אחר הוראותיו ושיניתי רק בכך שהוספתי שמיר והחסרתי אבקת מרק, פשוט כי הסתבר שאין בבית. שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 19.09.2017)

ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף ושנה טובה 🙂

avatar
רעות (05:18 12.09.2017)

יצא מדהים וטעים ממש !!!!
נדבק לי קצת לתבנית אפילו ששיימנתי מעט , טיפ לפעם הבאה שלא ידבק?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 12.09.2017)

היי רעות,
נראה מצוין 🙂
באיזה סוג תבנית השתמשת? הפשטידות התקררו לגמרי לפני שחילצת אותן מהתבנית?

avatar
רעות (03:21 14.09.2017)

היה קשה לי לחלצם חחחחחח חיכיתי שיתקררו מעט ואז
תבנית של מאפינס רגילה
בואי נגיד שלא נשאר פירור , אפילו הגננת התלהבה כי שלחתי לקטנציק !
אני צריכה עוד בסגנון !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 14.09.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
רותי בנין (20:36 4.09.2017)

הכנתי לארוחת ערב את הפשטידת גזר וקישואים והבן שלי טרף חמישה מאפינס, ילד שבדרך כלל לא אוכל ירקות מבושלים!
תודה על המתכון הפשוט, הבריא והטעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 4.09.2017)

איזה כיף, שמחה שהוא אהב!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שלי (19:22 24.07.2017)

ובלי המרק עוף כמובן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 24.07.2017)

מעולה 🙂 שמחה לשמוע.
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
שלי (19:21 24.07.2017)

אפיתי לביתי התינוקת עם קמח כוסמין, בלי הגבנ”צ ובתוספת שמיר טרי קצוץ- היא התענגה על זה! והאמת, גם אני… נהדר כ”אוכל אצבעות”!

avatar
תמר (16:37 6.07.2017)

שלום רב,
הכנתי את המתכון פעם בדיוק ככה ויצא מעולה. ראיתי שרשמת ספיציפית קמח לבן או כוסמין. אשמח להכין עם קמח מלא או חצי לבן וחצי מלא. האם זה יצא פחות טוב?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 6.07.2017)

היי תמר,
אפשר להכין עם שילוב של קמח לבן וקמח מלא.

avatar
אירית (11:15 4.07.2017)

הי, אין לי אבקת מרק, רציתי לשאול במה את ממליצה להחליף את התיבול של אבקת המרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 4.07.2017)

היי אירית,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח (בסביבות כפית אבל לא מלאה).

avatar
קסם (14:45 4.06.2017)

היי ,
שאלה קטנה בבקשה .
להכנת הפשטידה בתבנית מלבנית חד”פ בינונית ,
אותן הכמויות ?
תודה רבה ויום נפלא 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 4.06.2017)

היי קסם,
אני פחות ממליצה להכין בתבנית אחת גדולה כי לעיתים הפשטידה לא נאפית לגמרי במרכז.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק.
שבוע מעולה 🙂

avatar
אילנית (13:32 23.05.2017)

היי
יש אפשרות להפוך אותה לטבעונית ? ללא ביצים וגבינות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 23.05.2017)

היי אילנית,
יכול להיות שאפשר להכין עם כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר מקופסת שימורים).
בכל מקרה, חייבת לציין שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.

avatar
חן (18:31 21.04.2017)

היי 🙂
האם ניתן להשמיט את הגבינה הצהובה?
גילתי לפתע שאין לי.

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 21.04.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
רחל מרקוביץ (17:23 14.04.2017)

האם אפשר להקפיא פשטדות? אם כן איך להפשיר ואיך לחמם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 14.04.2017)

כן רחל, אפשר להקפיא פשטידות כל עוד אינן מכילות תפוחי אדמה.
יש לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפ’ החדר (על השיש) עם הניילון הנצמד. לפני ההגשה ניתן לחמם בתנור.
שבת שלום 🙂

avatar
יעל (10:38 3.04.2017)

האם יש דרך להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח? המתכון נראה מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 3.04.2017)

היי יעל,
יכול להיות שאפשר להמיר את הקמח בחצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק).
יום מקסים 🙂

avatar
נעמה (21:44 19.02.2017)

האם ניתן להגדיל את כמות הגבינות, או שהפשטידה עלולה לצאת רטובה מדי?
האם כמות הקמח הגדולה יחסית נובעת מההעדר שמן במתכון (לרוב משתמשים בכפות ספורות של קמח, או שאני טועה?)?

תודה מראש ושבוע טוב! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:16 20.02.2017)

היי נעמה,
אפשר לשים כ-4 כפות גבינה לבנה/קוטג’ ויותר גבינה צהובה. אין בעיה להוסיף גם כרבע כוס בולגרית/פטה מפוררת.
כמות הקמח נועדה לספיגת הנוזלים בפשטידה. מאחר וקישואים מפרישים הרבה נוזלים כמות הקמח בפשטידה הוא גדול יחסית לפשטידות אחרות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
חנה מאיר (22:06 2.02.2017)

ערב טוב הרגע הכנתי את הפשטידה יצאה מעולה תודה רבה לכל המתכונים המדהימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:04 3.02.2017)

תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
בתיה (10:12 2.02.2017)

יש אפשרות להכין את הפשטידה בגרסה פרווה? מה לשים במקום הגבינות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 2.02.2017)

היי בתיה,
הגבינות מעשירות את המרקם בין היתר בנפח ובטעם אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות.
קחי בחשבון שאם מכינים באינגליש קייק, הפשטידה יוצאת נמוכה יותר.

avatar
רינת (09:58 2.02.2017)

היי,
מה אפשר לשים במקום הגבינה/הקוטג׳?
אפשר להכין בלי הגבינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 2.02.2017)

היי רינת,
במקום קוטג’ או גבינה אפשר לשים שמנת חמוצה.
אפשר לוותר בכלל על הגבינה אבל המרקם ייצא מעט פחות מוצלח.

avatar
קרין (07:43 2.02.2017)

תודה רבה על המתכון, נראה פתרון נפלא לארוחת ערב.
האם אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל או חומר אחר לנמנעים מקמח?
תודה רבה וסופ”ש נעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:07 2.02.2017)

היי קרין,
אני מניחה שאפשר להמיר בשיבולת שועל אבל רצוי שתהיה טחונה. כך היא סופגת יותר טוב את הנוזלים וגם המרקם יותר מוצלח.
אם אין לך אפשרות לטחון אפשר לשים שיבולת שועל דקה/קוואקר + כף אחת מלאה של קמח.
חשוב לסחוט היטב את הירקות לאחר הבישול המקדים, במיוחד כשמשתמשים בשיבולת שועל.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות