שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 39-49 דקות

סוג: פרווה

תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 ביצים גדולות

4 כפות קמח מצות לעוגות/דק

חצי כפית אבקת אפיה

1 כפית אבקת מרק/ פטריות

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה (*מעבר לזה לא מוסיפים יותר שמן לתערובת הפשטידה).

-מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את תערובת הפטריות ושאר החומרים עד לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים במשך 30 דקות (תבנית שקעים) עד 40 דקות (תבנית אינגליש קייק).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

פשטידה כשרה לפסח

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח שכבות שוקולד וקוקוס
תותים עם קצפת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גנית גולדשטיין (10:30 30.03.2021)

יצא מוצלח, אפילו הילדים הכינו והיה ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (10:42 30.03.2021)

נראה טעיםםם:) שמחה שאהבתם, חג שמח🌷

Zipi (08:27 28.03.2021)

חג אביב שמח. הפשטידה היתה הצלחה אדירה.. תודה רבה ןחמה מקרב לב.. תבורכי

מתכונים ב-10 דקות (19:25 28.03.2021)

תודה יקירה, חג שמח!

מירב (16:43 25.03.2021)

אפשר עם פטריות מקופסת שימורים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 25.03.2021)

כן.

נועה (18:41 15.03.2021)

מתכונים מצוינים. תודה רבה
האם ניתן להקפיא? כמה זמן זה נשמר במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (18:53 15.03.2021)

היי נועה,
אפשר להקפיא, ובמקרר הפשטידה נשמרת כיומיים-שלושה.
בכל מקרה, תמיד טעים יותר כשמכינים סמוך לזמן ההגשה:)

רחלי (09:04 29.07.2020)

היי, הכנתי את הפשטידה לפסח ועכשיו אני רוצה להכין לשבת הקרובה.
יש אפשרות להמיר את הקמח מצות בקמח רגיל?
ואם כן אז אותו כמות או כמות שונה???

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 29.07.2020)

היי רחלי,
כדאי לשים חצי כוס קמח רגיל.

רחלי (20:23 29.07.2020)

תודה רבה רבה!
וואו! איזה מהירות…
אין על המתכונים שלך ועלייך!!!!!!😀😚

נוי (12:14 13.04.2020)

יצא מעולה!! תודה רבה! הכנתי לערב חג גם את עוגת הקרמבו לפסח יצאה טעימה ממש! תודה על מתכונים פשוטים להכנה וטעימים 🙂 חג שמח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
חג שמח!

תמר (00:43 13.04.2020)

יצא מעולה! אבל לא ממש יציבה. יכול להיות שהייתי צריכה לשים כפות יותר מלאות של הקמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:33 13.04.2020)

היי תמר 🙂
היציבות קשורה לביצים. אולי השתמשת בביצים קטנות או שהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת.

נינה (13:01 12.04.2020)

שלום
אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 12.04.2020)

כן.

אפרת יורב (13:32 10.04.2020)

האם ניתן להכין בטוסטר אובן? אם כן באיזה חום ולכמה זמן? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 11.04.2020)

נראה לי שכן.
ממליצה לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.

רנטה (16:17 8.04.2020)

היי אפרת , חייבת להגיד שהמתכונים שלך מעולים , שאלה קטנה אם יש לי רק קמח מצה וקמח תפוח אדמה מה עדיף להשתמש ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:30 9.04.2020)

קמח מצה.

שחר (10:46 8.04.2020)

אם יש לי סלסלה אחת של פטריות מה אפשר לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 8.04.2020)

אפשר להוסיף כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים או בטטה בינונית מגורדת. יש לבשל אותה קודם במחבת עד לריכוך ואז להוסיף לתערובת.

תהילה (17:43 7.04.2020)

יש לך מתכון או רעיונות לארוחות לילדים בלי ביצים? וחלב…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 7.04.2020)
מ (21:15 31.03.2020)

אני מכינה את הקציצות עם פטרוזיליה
בגרסה הלא כשרה לפסח במקום קמח קוואקר
יוצא פצצה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 1.04.2020)

תודה 🙂

שרית (12:10 25.04.2019)

הי אפרת, חג שמח
אפשר עם קמח שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 25.04.2019)

היי שרית,
לא בטוחה אם קמח השקדים מספיק כדי לספוח את הנוזלים.
אני חושבת שעדיף קמח מצה ואם לא אז קמח תפו”א או קמח חומוס.
חג שמח 🌺

ראשית (23:13 2.04.2018)

יצא ממש טעים!
כיף להכיר אנשים שנותנים מעצמם מתכונים באהבה ובכיף:)
פסח כשר ושמח לכל עם ישראל:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 3.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ראשית.
חג שמח 🌷

aaa111 (20:22 29.03.2018)

חג שמח לכולם!
אפשרי לעשות את המתכון כפשטידה אחת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 29.03.2018)

כן, אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 21 או תבנית אינגליש קייק. זמן אפיה – 40 דקות.
חג שמח 🙂

חגית (20:50 24.03.2018)

אפשר לשים קמח תפ”א במקום קמח מצות? מה הכמות שצריך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 24.03.2018)

לא ניסיתי אבל אם את מנסה שימי 3-4 כפות.

שלמה (20:56 15.04.2017)

אפשר בלי אבקת מרק?אפשר אולי להמיר למשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (21:36 15.04.2017)

כן שלמה, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית מלח ומעט פלפל שחור.

נוי (20:02 12.04.2017)

מעולה! טעימות וקלות להכנה! הכנתי גם את הפיצה על מצה מהאתר, הצלת לנו את החג . חג שמח!!

מתכונים ב-10 דקות (20:54 12.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה נוי וחג שמח 🙂

הילה (11:12 7.04.2017)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 7.04.2017)

כן הילה, אפשר.

הילה (12:59 7.04.2017)

ואז לא צריך אבקת אפיה? כמה כפות לשים מהקמח התופח? תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:58 7.04.2017)

כמות הקמח אינה משתנה. אם את שמה קמח תופח לפסח יש לוותר על אבקת האפיה.

הילה (09:19 5.04.2017)

הי, אם אני רוצה להגדיל את הכמות לתבנית עגולה 26, מה עלי לעשות? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:45 5.04.2017)

אני ממליצה להכפיל ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24. תבנית 26 עלולה להיות גדולה מידי ואז הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז אלא אם כן זאת תבנית 26 חד פעמית נמוכה ואז אין בעיה.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.

הילה (09:59 5.04.2017)

אפשר מתכון מדוייק, שלא אסתבך, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:15 5.04.2017)

4 בצלים גדולים קצוצים
4 סלסלות פטריות טריות קצוצות
4 ביצים גדולות
8 כפות קמח מצות לעוגות/דק
כפית אבקת אפיה
2 כפיות אבקת מרק/ פטריות
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה אינו משתנה למעט זמן האפיה שמתארך ל50-60 דקות.

כנרת (13:53 28.03.2017)

הי, נתקלת לראשונה במתכונים שלך ומעוניינת לנסות.
איך אפשר להפוך את הפשטידה לרגישים לגלוטן?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:04 28.03.2017)

היי כנרת,
לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח חומוס (במקום קמח מצה).

תהילה (09:23 28.04.2016)

היי אתר מצוין התחלתי לבשל בזכותך .
לגבי המתכון , יצא ממש טעים אך מעט מלוח בגלל אבקת מרק שהיא מאוד מלוחה .

מתכונים ב-10 דקות (09:40 28.04.2016)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה תהילה וחג שמח!

אלון (23:20 25.04.2016)

היי, האם אפשר ךהחליף את הקמח מצה בקמח תירס ?

מתכונים ב-10 דקות (23:32 25.04.2016)

היי אלון,
לא ניסיתי אבל נראה לי שקמח תירס פחות מתאים לפשטידה.

מיקי (21:43 24.04.2016)

יצא אחלה! היות ולא היה לי מספיק פטריות הוספתי בטטה שקלפתי ממנה חתיכות דקות בקולפן, ריככתי 7 דקות במחבת והוספתי לעיסת הפשטידה. אפיתי בתבנית שקעים ויצא מאוד טעים!

מתכונים ב-10 דקות (21:50 24.04.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

ספיר (22:44 23.04.2016)

היי אפרת חג שמח
רציתי בבקשה לשאול אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית של תנור , מה הכמות של החומרים ?

מתכונים ב-10 דקות (09:03 24.04.2016)

היי ספיר,
יכול להיות שבתבנית ענקית הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז ולכן אני ממליצה לך לחלק את הכמות ל2 תבניות מלבניות בגודל 31X22 (שביחד הן בנפח של תבנית גדולה של התנור).
יש להכפיל כמויות ב-4:
7-8 בצלים גדולים
8 סלסלות פטריות
8 ביצים גדולות
כוס ושליש קמח מצה לעוגות (160 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
4 כפיות אבקת מרק
2 כפיות שטוחות מלח, כשליש כפית פלפל שחור
זמן האפיה לשתי התבניות אמור להתארך לכ-50 דקות.
*לא לשכוח לשמן היטב את התבניות.
חג שמח ושבוע מעולה 🙂

רויטל (12:41 22.04.2016)

היי אפרת, אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית חד פעמית מלבנית, צריך להכפיל כמויות??
אני מתכוונת לתבנית בגודל של 2 תבניות אינגליש ביחד.

מתכונים ב-10 דקות (12:53 22.04.2016)

היי רויטל,
כן, יש להכפיל כמויות ב-2.
קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 45-50 דקות.
חג שמח!

הילה (17:48 17.04.2016)

הי, אפשר להוסיף גם גבינות ואם כן, באיזו כמות?

מתכונים ב-10 דקות (18:16 17.04.2016)

היי הילה,
אפשר להוסיף עד 250 גרם גבינה לבנה או קוטג’, 1-2 כפות בולגרית מפוררת ועד שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
חג שמח 🙂

הילה (18:33 17.04.2016)

וזה עדיין יתאים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית 26? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:15 17.04.2016)

הגבינה מעניקה נפח לפשטידה לכן אני מניחה שהכמות תתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 (כשבמתכון הרגיל היא מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20).

מיכל (10:50 22.10.2015)

שלום לך.
במה ניתן להמיר את הביצים במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (20:32 22.10.2015)

אני לא בטוחה שמומלץ להמיר את הביצים במקרה הזה מאחר והפשטידה עשויה מקמח מצות שהמרקם שלו גם ככה יותר כבד ודחוס מקמח רגיל.
אם את מכינה מקמח רגיל אני יודעת שאפשר לשים 3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים + רבע כוס מים+ רבע כוס שמן (חייבת לציין שאני אישית מעולם לא ניסיתי אבל כך נהוג לעשות בפשטידות טבעוניות).

לילך (14:09 22.09.2015)

האם אפשרי להכין את אותה פשטידה עם קמח רגיל. אם כן מה יהיו הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (14:26 22.09.2015)

כן לילך, אפשר. שימי 4 כפות גדושות קמח רגיל.
גמר חתימה טובה

מיכל (16:14 10.04.2015)

עשיתי היום לארוחת חג ויצא ממש טעים
כולם מאוד אהבו
פשוט התחסל

מתכונים ב-10 דקות (16:40 10.04.2015)

היי מיכל,
שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

מיכל (19:57 9.04.2015)

כמה מלח ופלפל שמים?

מתכונים ב-10 דקות (20:13 9.04.2015)

היי מיכל,
כחצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
חג שמח 🙂

שחר (18:08 9.04.2015)

האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
המתכונים שלך נהדרים, גרמו לי לאהוב שוב את המטבח. תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (18:45 9.04.2015)

היי שחר,
שמחה לשמוע 🙂
כן, אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה.
חג שמח!

בוניטה (14:48 6.04.2015)

המתכונים נהדרים, טעימים וקלים, תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:45 6.04.2015)

תודה בוניטה וחג שמח 🙂

טלי (10:20 2.04.2015)

אפשר עם קמח מצות רגיל (לא לעוגות)?
אפשר פטריות מקופסת שימורים/שתי קופסאות?

מתכונים ב-10 דקות (10:37 2.04.2015)

היי טלי,
אין בעיה להכין עם קמח מצות רגיל, פשוט ככל שהקמח טחון דק יותר פחות מרגישים אותו בפשטידה.
ואפשר פטריות משימורים (2 קופסאות ללא הנוזלים).
חג שמח 🙂

לילה (20:55 31.03.2015)

יצא מעולה! תודההה

מתכונים ב-10 דקות (22:58 31.03.2015)

שמחה לשמוע! חג שמח 🙂

מיכל (07:10 30.03.2015)

כמה מנות יוצאות בתבנית שקעים

מתכונים ב-10 דקות (09:02 30.03.2015)

היי מיכל,
בסביבות 8-12 שקעים, תלוי בגודל שלהם.
חג שמח 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.