זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 39-49 דקות
סוג: פרווה
תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
2 ביצים גדולות
4 כפות קמח מצות לעוגות/דק
חצי כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת מרק/ פטריות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה קלה (*מעבר לזה לא מוסיפים יותר שמן לתערובת הפשטידה).
-מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את תערובת הפטריות ושאר החומרים עד לתערובת אחידה.
-משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים במשך 30 דקות (תבנית שקעים) עד 40 דקות (תבנית אינגליש קייק).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
פשטידה כשרה לפסח
לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית
להכפיל הכל ❓
כמה קמח וא. אפיה לשים לתערובת כפולה ❓.תודה
לתבנית מלבנית קטנה בגודל 21*32 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
אם את מכינה עם קמח לבן רגיל אז תכיני את הפשטידה הזאת- פשטידת פטריות ולתבנית מלבנית בינונית תכפילי כמויות ב-2.
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום קמח מצה?
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח, אבל אפשר לנסות ולשים 3-4 כפות קמח תפו”א.
חג שמח!
היי, האם אפשר לעשות את הפשטידה חלבית? מה אפשר להוסיף ובאיזו כמות?
היי,
אפשר להוסיף עד 250 גרם גבינה לבנה או קוטג’, 1-2 כפות בולגרית מפוררת ועד שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
חג שמח 🙂
כמה חשוב שקמח המצה יהייה של עוגות? האם קמח מצה רגיל שמשמש להכנת כדורי מצה למרק עוף יהייה בסדר? פשוט יש לי כמות גדולה מזה
היי,
קמח מצה רגיל יורגש יותר במרקם, אבל אם אין אפשרות אחרת אפשר להשתמש בו(:
שלום רב במה אפשר להחליף את הבצל?
תודה רבה וחג שמח .
היי,
אפשר לוותר על הבצל אך הוא מוסיף מאד.
יצא מוצלח, אפילו הילדים הכינו והיה ממש טעים.
נראה טעיםםם:) שמחה שאהבתם, חג שמח🌷
חג אביב שמח. הפשטידה היתה הצלחה אדירה.. תודה רבה ןחמה מקרב לב.. תבורכי
תודה יקירה, חג שמח!
אפשר עם פטריות מקופסת שימורים?
כן.
מתכונים מצוינים. תודה רבה
האם ניתן להקפיא? כמה זמן זה נשמר במקרר?
היי נועה,
אפשר להקפיא, ובמקרר הפשטידה נשמרת כיומיים-שלושה.
בכל מקרה, תמיד טעים יותר כשמכינים סמוך לזמן ההגשה:)
היי, הכנתי את הפשטידה לפסח ועכשיו אני רוצה להכין לשבת הקרובה.
יש אפשרות להמיר את הקמח מצות בקמח רגיל?
ואם כן אז אותו כמות או כמות שונה???
היי רחלי,
כדאי לשים חצי כוס קמח רגיל.
תודה רבה רבה!
וואו! איזה מהירות…
אין על המתכונים שלך ועלייך!!!!!!😀😚
יצא מעולה!! תודה רבה! הכנתי לערב חג גם את עוגת הקרמבו לפסח יצאה טעימה ממש! תודה על מתכונים פשוטים להכנה וטעימים 🙂 חג שמח!
שמחה שיצא טעים ❤️
חג שמח!
יצא מעולה! אבל לא ממש יציבה. יכול להיות שהייתי צריכה לשים כפות יותר מלאות של הקמח?
היי תמר 🙂
היציבות קשורה לביצים. אולי השתמשת בביצים קטנות או שהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת.
שלום
אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו ?
כן.
האם ניתן להכין בטוסטר אובן? אם כן באיזה חום ולכמה זמן? תודה
נראה לי שכן.
ממליצה לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
היי אפרת , חייבת להגיד שהמתכונים שלך מעולים , שאלה קטנה אם יש לי רק קמח מצה וקמח תפוח אדמה מה עדיף להשתמש ?
קמח מצה.
אם יש לי סלסלה אחת של פטריות מה אפשר לשים במקום?
אפשר להוסיף כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים או בטטה בינונית מגורדת. יש לבשל אותה קודם במחבת עד לריכוך ואז להוסיף לתערובת.
יש לך מתכון או רעיונות לארוחות לילדים בלי ביצים? וחלב…
מצרפת לינק – מתכונים כשרים לפסח ללא ביצים.
אני מכינה את הקציצות עם פטרוזיליה
בגרסה הלא כשרה לפסח במקום קמח קוואקר
יוצא פצצה!
תודה 🙂
הי אפרת, חג שמח
אפשר עם קמח שקדים?
היי שרית,
לא בטוחה אם קמח השקדים מספיק כדי לספוח את הנוזלים.
אני חושבת שעדיף קמח מצה ואם לא אז קמח תפו”א או קמח חומוס.
חג שמח 🌺
יצא ממש טעים!
כיף להכיר אנשים שנותנים מעצמם מתכונים באהבה ובכיף:)
פסח כשר ושמח לכל עם ישראל:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ראשית.
חג שמח 🌷
חג שמח לכולם!
אפשרי לעשות את המתכון כפשטידה אחת?
כן, אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 21 או תבנית אינגליש קייק. זמן אפיה – 40 דקות.
חג שמח 🙂
אפשר לשים קמח תפ”א במקום קמח מצות? מה הכמות שצריך לשים?
לא ניסיתי אבל אם את מנסה שימי 3-4 כפות.
אפשר בלי אבקת מרק?אפשר אולי להמיר למשהו אחר?
כן שלמה, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית מלח ומעט פלפל שחור.
מעולה! טעימות וקלות להכנה! הכנתי גם את הפיצה על מצה מהאתר, הצלת לנו את החג . חג שמח!!
שמחה לשמוע!
תודה נוי וחג שמח 🙂
הי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח?
כן הילה, אפשר.
ואז לא צריך אבקת אפיה? כמה כפות לשים מהקמח התופח? תודה
כמות הקמח אינה משתנה. אם את שמה קמח תופח לפסח יש לוותר על אבקת האפיה.
הי, אם אני רוצה להגדיל את הכמות לתבנית עגולה 26, מה עלי לעשות? תודה
אני ממליצה להכפיל ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24. תבנית 26 עלולה להיות גדולה מידי ואז הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז אלא אם כן זאת תבנית 26 חד פעמית נמוכה ואז אין בעיה.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
אפשר מתכון מדוייק, שלא אסתבך, תודה!
4 בצלים גדולים קצוצים
4 סלסלות פטריות טריות קצוצות
4 ביצים גדולות
8 כפות קמח מצות לעוגות/דק
כפית אבקת אפיה
2 כפיות אבקת מרק/ פטריות
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה אינו משתנה למעט זמן האפיה שמתארך ל50-60 דקות.
הי, נתקלת לראשונה במתכונים שלך ומעוניינת לנסות.
איך אפשר להפוך את הפשטידה לרגישים לגלוטן?
תודה
היי כנרת,
לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח חומוס (במקום קמח מצה).
היי אתר מצוין התחלתי לבשל בזכותך .
לגבי המתכון , יצא ממש טעים אך מעט מלוח בגלל אבקת מרק שהיא מאוד מלוחה .
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה תהילה וחג שמח!
היי, האם אפשר ךהחליף את הקמח מצה בקמח תירס ?
היי אלון,
לא ניסיתי אבל נראה לי שקמח תירס פחות מתאים לפשטידה.
יצא אחלה! היות ולא היה לי מספיק פטריות הוספתי בטטה שקלפתי ממנה חתיכות דקות בקולפן, ריככתי 7 דקות במחבת והוספתי לעיסת הפשטידה. אפיתי בתבנית שקעים ויצא מאוד טעים!
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
היי אפרת חג שמח
רציתי בבקשה לשאול אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית של תנור , מה הכמות של החומרים ?
היי ספיר,
יכול להיות שבתבנית ענקית הפשטידה לא תאפה כמו שצריך במרכז ולכן אני ממליצה לך לחלק את הכמות ל2 תבניות מלבניות בגודל 31X22 (שביחד הן בנפח של תבנית גדולה של התנור).
יש להכפיל כמויות ב-4:
7-8 בצלים גדולים
8 סלסלות פטריות
8 ביצים גדולות
כוס ושליש קמח מצה לעוגות (160 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
4 כפיות אבקת מרק
2 כפיות שטוחות מלח, כשליש כפית פלפל שחור
זמן האפיה לשתי התבניות אמור להתארך לכ-50 דקות.
*לא לשכוח לשמן היטב את התבניות.
חג שמח ושבוע מעולה 🙂
היי אפרת, אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית חד פעמית מלבנית, צריך להכפיל כמויות??
אני מתכוונת לתבנית בגודל של 2 תבניות אינגליש ביחד.
היי רויטל,
כן, יש להכפיל כמויות ב-2.
קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 45-50 דקות.
חג שמח!
הי, אפשר להוסיף גם גבינות ואם כן, באיזו כמות?
היי הילה,
אפשר להוסיף עד 250 גרם גבינה לבנה או קוטג’, 1-2 כפות בולגרית מפוררת ועד שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
חג שמח 🙂
וזה עדיין יתאים לתבנית אינגליש קייק או לתבנית 26? תודה!
הגבינה מעניקה נפח לפשטידה לכן אני מניחה שהכמות תתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 (כשבמתכון הרגיל היא מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20).
שלום לך.
במה ניתן להמיר את הביצים במתכון?
אני לא בטוחה שמומלץ להמיר את הביצים במקרה הזה מאחר והפשטידה עשויה מקמח מצות שהמרקם שלו גם ככה יותר כבד ודחוס מקמח רגיל.
אם את מכינה מקמח רגיל אני יודעת שאפשר לשים 3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים + רבע כוס מים+ רבע כוס שמן (חייבת לציין שאני אישית מעולם לא ניסיתי אבל כך נהוג לעשות בפשטידות טבעוניות).
האם אפשרי להכין את אותה פשטידה עם קמח רגיל. אם כן מה יהיו הכמויות?
כן לילך, אפשר. שימי 4 כפות גדושות קמח רגיל.
גמר חתימה טובה
עשיתי היום לארוחת חג ויצא ממש טעים
כולם מאוד אהבו
פשוט התחסל
היי מיכל,
שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
כמה מלח ופלפל שמים?
היי מיכל,
כחצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
חג שמח 🙂
האם אפשר לוותר על אבקת האפייה?
המתכונים שלך נהדרים, גרמו לי לאהוב שוב את המטבח. תודה לך
היי שחר,
שמחה לשמוע 🙂
כן, אפשר להכין גם בלי אבקת אפיה.
חג שמח!
המתכונים נהדרים, טעימים וקלים, תודה רבה.
תודה בוניטה וחג שמח 🙂
אפשר עם קמח מצות רגיל (לא לעוגות)?
אפשר פטריות מקופסת שימורים/שתי קופסאות?
היי טלי,
אין בעיה להכין עם קמח מצות רגיל, פשוט ככל שהקמח טחון דק יותר פחות מרגישים אותו בפשטידה.
ואפשר פטריות משימורים (2 קופסאות ללא הנוזלים).
חג שמח 🙂
יצא מעולה! תודההה
שמחה לשמוע! חג שמח 🙂
כמה מנות יוצאות בתבנית שקעים
היי מיכל,
בסביבות 8-12 שקעים, תלוי בגודל שלהם.
חג שמח 🙂