שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12-15 פשטידות אישיות

סוג: חלבי

תבנית שקעים/מאפינס

מצרכים:

400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)

400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)

3 ביצים

3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסה של גבינת קוטג’ (250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפחזניות
פשטידת בטטה ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ליסה (16:47 22.02.2021)

היי אפרת
לא רשמת להרתיח את הכרובית והברוקולי הקפואים צריך להרתיח או שבכוונה רשמת שלא?

מתכונים ב-10 דקות (17:11 22.02.2021)

היי ליסה,
אין צורך להרתיח את הירקות קפואים😊

ליסה (17:30 22.02.2021)

אוקי הרתחתי בכל זאת אני מעדיפה
אפשר לשים בתבנית מרובעת אלומיניום ? זה יוצא פשטידה גדולה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 22.02.2021)

הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. שימי לב שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
בהצלחה🙂

שיפי (12:24 26.01.2021)

היי, אפשר לוותר על הגבינות?
אני נהנית מאדד מהמתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (13:07 26.01.2021)

היי,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

רונה (20:34 20.01.2021)

הי, האם ניתן להשתמש בפירורי כרובית וברוקולי קפואים, או שהם קטנים ודחוסים מדי?

מתכונים ב-10 דקות (22:06 20.01.2021)

היי רונה, בהחלט אפשר.

שני (11:43 12.01.2021)

האם ניתן להכין עם ברוקולי וכרובית טריים? זה משנה משהו במתכון? צריך לבשל לפני?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:14 12.01.2021)

היי שני,
אפשר, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.

הודיה :) (07:33 10.01.2021)

הכנתי באינגליש קייק ויצא טעים. מה שכן, הטעם יצא קצת ביצתי (טעם ביצים) וזה גם הרבה 3. יש אפשרות להמיר ולשים 2 ביצים ואולי יותר שמנת? מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:04 10.01.2021)

היי הודיה,
הכנת את כל הכמות שבמתכון באינגליש קייק אחת? כי הכמות אמורה להספיק לשתי תבניות כאלה.
מוזר כי לא אמורים להרגיש את טעם הביצים (דרך אגב, לפעמים זה קשור לסוג הביצים עצמן).
אפשר להפחית ל-2 ביצים (הביצים מייצבות את הפשטידה).

הודיה :) (21:28 10.01.2021)

היי אפרת
בכל התגובות שכתובות למתכון מצוין שהכמות היא לאינגליש קייק אחת.
האם בכמות של 2 ביצים כדאי להוסיף יותר שמנת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 10.01.2021)

אולי השתמשת באינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית)?
אין צורך להוסיף יותר שמנת.

הודיה :) (12:45 15.01.2021)

השתמשתי בחד פעמית. האם המתכון הזה מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי? אנסה כעת לצמצם ל2 ביצים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 15.01.2021)

והכנת עם קוטג’? כי הקוטג’ גם מוסיף נפח.
מוזר כי זה אמור להספיק ל2 תבניות אינגליש חד פעמיות (בגלל שיש כאן 800 גרם ברוקולי וכרובית).

עמוס (18:07 9.01.2021)

תודה אפרת על המתכון. יצא טעים מאד!
השתמשתי בלקט נורמנדי קפוא. במקום בולגרית שמתי גבינה לבנה 9% והוספתי צהובה מגוררת לבלילה. עדיף 40 דקות בתנור.
שוב תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:17 9.01.2021)

נשמע מעולה עמוס!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂

ש (18:41 6.12.2020)

שלום אפשרת, במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (18:55 6.12.2020)

תוכלי להשתמש בעוד צהובה/ פרמז’ן, או לוותר

שרון (22:36 4.12.2020)

הכנתי בתבנית של אינגליש קייק וזה יצא מעולה! ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (17:53 5.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן שרון 🙂
שבוע נפלא❤️

שיר (09:42 1.08.2020)

היי אפרת..
אני מעוניינת בכמות יותר קטנה של מאפינס..
כמה אני אצטרך להוריד מכמויות החומרים בבקשה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 1.08.2020)

אפשר להכין מחצית מכל הכמויות עם 2 ביצים M.

דיאנה (21:22 7.07.2020)

אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 7.07.2020)

כן.

חני (17:03 25.06.2020)

יש גרסה פרווה למתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 25.06.2020)

הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

חני (17:29 25.06.2020)

תודה רבה!

מלי (22:23 26.05.2020)

במידה ואני רוצה להכין מראש, אפשרי לאפות עד שמוכן ,להקפיא ואז לחמם בתנור שנית
או שאני צריכה להכניס לתנור לחצי אפיה או להקפיא ללא אפיה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 26.05.2020)

אפשר לאפות ולהקפיא (לאחר שהפשטידה מתקררת).

מיקה עמיר (17:59 26.05.2020)

אפשר להכין את הפשטידה עם יקרות קפואים?

מיקה (18:02 26.05.2020)

התכוונתי לא קפואים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 26.05.2020)

אפשר. יש לחתוך לפרחים קטנים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.

אלונה (09:22 27.05.2020)

תפשירי אותם בקערית עם מים

סתיו (01:57 3.05.2020)

אשמח לדעת כמה קלוריות יש בפשטידה.. תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 3.05.2020)

כ-80 קלוריות ליחידה.

אפחר (12:42 7.05.2020)

מה גודל היחידה שהערך הקלורי שלה הוא 80 קלוריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 7.05.2020)

גודל של פשטידה אישית שמכינים בתבנית מאפינס (כמו בתמונה).

סיון (19:29 23.04.2020)

היי אם יש לי רק תבנית אלומיניום עגולה זה בסדר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 23.04.2020)

כן.

בת (18:36 30.05.2020)

תודה על המתכון מאוד אהבו את הפשטידה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 30.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

טל (18:29 13.04.2020)

ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום? אם כן בכמה והאם צריך גם אבקת אפייה?
תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 13.04.2020)

אפשר לשים 1-2 כפות קמח תפו”א. אין צורך באבקת אפיה.

ירדן (10:27 21.03.2020)

האם ניתן להוסיף בצל חיי לתערובות? כלומר לא בצל מטוגן. יש משהו שמומלץ להוסיף/לשנות במידה ומוסיפים בצל חיי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 21.03.2020)

אפשר להוסיף בצל קטן קצוץ דק. אין צורך לשנות משהו.

מלי (17:05 6.06.2019)

שלום
צריך להשרות את הברוקולי וכרובית במים חמים?
המידה וכן לכמה זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 10.06.2019)

מספיק רק להפשיר מעט. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות במים חמים כמה דקות ולסנן.

מלי (07:44 4.06.2019)

שלום
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 4.06.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

מלי (17:56 4.06.2019)

שוב שלום
אפשרי להשתמש בפתיתי ברוקולי וכרובית?
או שחייב לקצוץ
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 4.06.2019)

נראה לי שאפשר.

אלה (18:39 21.05.2019)

הכנתי בפעם ראשונה, שמתי גבינה לבנה במקום קוטג’, כי לא היה בבית. יצא טעים מאוד! תודה רבה על מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 21.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה

ליליה (11:49 12.05.2019)

אפשר קמח כוסמין / כוסמת? אם כן באיזו כמות? מחפשת דל קלוריות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 12.05.2019)

אפשר עם קמח כוסמין. אותה כמות.

שרון (20:34 4.04.2019)

הי אפרת,
כרובית אחת טריה בינונית וברוקולי טרי בינוני יספיקו לתבנית של 20×30 ?
תודה על מתכונים נפלאים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 5.04.2019)

כן, הכמות אמורה להספיק.

שרון אלון (22:12 26.03.2019)

היי אפרת, האם אפשר בלי ביצים? הבן של אלרגי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2019)

אני לא חושבת שהפשטידה תחזיק בלי ביצים.
אפשר להכין את זה כמו המתכון הזה- ירקות מוקרמים בתנור.

לינה (08:23 19.03.2019)

אם מכינים מברוקולי וכרובית טריים האם צריך לחלוט קודם במים רותחים או לשים איך שזה בתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 19.03.2019)

כן, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.

רותי (09:16 26.02.2019)

יצא מצויין!!!
תודה אפרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 26.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי ויום נפלא!

מיכל (21:21 30.01.2019)

יהיה טוב בהקפאה? מיום חמישי למוצאש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 30.01.2019)

כן.

נטלי (10:25 17.01.2019)

האם אפשר במקום קוטג’ לשים שמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 17.01.2019)

מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך אפשר לשים במקום שמנת מתוקה. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים בסביבות שני שליש מהמיכל. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהשמנת מתוקה אז הפשטידה תצא קצת מתקתקה.

אורה (14:19 7.01.2019)

הכנתי היום, מאד טעים! הכנתי עם קמח מלא והשינוי היחיד הוא שהוספתי קצת כורכום לצבע וטעם.
תודה אפרת‼️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 7.01.2019)

נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!

קרן כהן (13:25 1.01.2019)

האם אפשר לאפות כפשטידה אחת גדולה?
לאיזה גודל תבנית יתאים?
והאם אפשר רק ברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.01.2019)

הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן אפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
אפשר רק ברוקולי.

בר (15:17 18.12.2018)

התערובת יצאה לי ממש מימית..
באסה לגמרי
הכנסתי לתנור וכל הנוזל עלה..
שמתי קצת יותר מ400 גרם ברוקולי וכרובית אבל למה יצא לי ככה מימי? הוספתי קמח וזה לא עזר וגם סיננתי עוד את הנוזלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 18.12.2018)

היי בר,
אני מנסה להבין מאיפה הגיעו כל הנוזלים. לא הוספת מים במקרה?
הסיבה היחידה שאני חושבת עליה היא שזה בגלל ששמת חצי מכמות הירקות. היית צריכה להפחית גם את הנוזלים בחצי (ביצים וקוטג’).

טלי (15:54 16.12.2018)

היי, האם ניתן להפוך את הפשטידה להיות פרווה? או לכל היותר עם קצת גבינה צהובה. תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 16.12.2018)

היי טלי,
הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

שרון (16:33 16.11.2018)

הי אפרת
הכנתי בתבנית מלבנית, יצא ממש טעים!
איזו תבנית שקעים/מאפנס מתאימה את ממליצה לקנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 17.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
ממליצה לקנות תבנית מאפינס מסיליקון.

שרון (19:27 19.11.2018)

תודה רבה אקנה 🙂

הילה (00:56 14.10.2018)

היי
אני רוצה להכין כמה סוגי פשטידות שלך ליום
הולדת במוצאי שבת. אפשר להכין מיום חמישי בערב /שישי?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 14.10.2018)

כן אפשר. יש לשמור מכוסה במקרר.
שבוע נפלא 🌺

דנה (20:50 23.08.2018)

שלום,
אפשר להחליף את הקוטג’ בגבינה קשה כלשהי? (כדי שיהיה דל לקטוז)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 23.08.2018)

היי דנה,
דווקא גבינת קוטג’ נחשבת דלת לקטוז. היא מעניקה נפח ותורמת למרקם אבל אפשר גם להכין בלי.

שם *דנה (15:28 20.08.2018)

במקום אבקת מרק תיבלתי עם טימין יבש ורוזמרין 🙂 הוספתי גם קוביות בטטה קצת מבושלות (ושמתי שקית שלמה של כרובית, לא היה ברוקולי 😉 ).
איזה כיף שהמתכון קל! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 20.08.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה דנה

דנה (14:17 16.05.2018)

היי
אם אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה
מה הכמויות שצריכה? להכפיל את הכמות הקיימת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 16.05.2018)

מה הגודל של התבנית?
תבנית מלבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 40X32?

רות (19:28 3.04.2018)

אפשר לוותר על הגבינות לגמרי כדי שיהיה פרווה?
או לשים משו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 3.04.2018)

היי רות,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

רות (08:21 4.04.2018)

היי, אחר כך ראיתי שדאלו יותר מפעם אחת אם אפשר להכין פרווה.
ובכל זאת ענית עם הרבה סבלנות, אז תודה לך קודם על זה.
הכנתי פרווה, כמות כפולה, חלק במאפינס וחלק באינגליש קייק.
שמתי 3 כפות מיונז ושום- בשביל הטעם
וויתרתי לגמריי על הגבינות
ויצא טעים מאוד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 4.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח 🙂

נטלי (11:15 16.03.2018)

היי. אפשר לוותר על הבולגרית לגמרי ולשים גבינה צהובה מגורדצ במקום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 16.03.2018)

כן אפשר.

רינת (20:48 2.03.2018)

היי אפרת שבת מבורכת לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה במידה ואני לא רוצה להכין בתבנית שקעים?ויש לי גבינה בולגרית למריחה האם לדעתך כף-כף וחצי זה בסדר או שלוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:33 3.03.2018)

היי רינת,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
את יכולה לשים כף גדושה בולגרית למריחה.

רונית (12:45 5.12.2017)

אין צורך בשמן??
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 5.12.2017)

לא, אין צורך.
יום מקסים 🙂

דינה רוחמה אנג'ל (14:32 1.12.2017)

שלום. ברצוני לדעת האם אפשר לאפות בתבנית אינגלש קייק? כרגע מתחילה להכין.אשמח אם תענו לי הרבה… תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 1.12.2017)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק חד פעמית + 2-3 תבניות מאפינס בודדות.

תהל (04:13 21.11.2017)

תודה על המתכון
להרתיח את הכרובית לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 21.11.2017)

היי תהל,
אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך.
אם זו כרובית טריה אז יש לחתוך אותה לפרחים ולבשל במים רותחים עד לריכוך, לסנן ולהשתמש בה למתכון.
יום מקסים 🙂

ורדית (17:30 19.09.2017)

ראשית תודה לך על מתכונים טעימים וקלים.יש לי בבית גבינת עיזים האם אפשר לשים במקום גבינה בולגרית ? או לוותר לגמרי על הבולגרית ? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 19.09.2017)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

מיכל (08:58 11.12.2016)

שלום,
ראשית עליי לציין שהמתכונים קלילים וכייפים.
אינני משתמשת באבקות מרק, מה את ממליצה להוסיף במקום?
האם להוסיף גבינה צהובה גם בבלילה ולא רק כקישוט? בצל מטוגן?
מה ישלים את הטעם של אבקת המרק?
תודה רבה ויום מקסים
מיכל

מתכונים ב-10 דקות (10:14 11.12.2016)

היי מיכל,
אם יש לך אבקת שום את יכולה לשים כחצי כפית.
את יכולה לטגן בצל ולהוסיף לבלילה, זה תמיד מוסיף עוד טעם.
גבינה צהובה מומלץ להוסיף גם לתערובת עצמה וגם כקישוט מעל.
שימי בסביבות כפית מלח (לא גדושה).
שבוע נפלא 🙂

מוריה (15:25 2.10.2016)

שלום..האם ניתן להחליף את הבולגרית בשמנת 15 אחוז…זה מה שיש לי בבית…חח..תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:15 2.10.2016)

היי מוריה,
פשוט תוותרי על הבולגרית או שתשימי רבע כוס גבינה צהובה מגורדת.
שנה טובה 🙂

קרין (20:08 25.09.2016)

הי אפרת,
ראשית כל הכבוד על האתר !!
חייבת לציין שפעם ראשונה שאני בכלל מגיבה למשהו אבל ראיתי את התגובות ואת המענה המהיר והמקצועי שלך והייתי חייבת לספר שהכנתי לראשונה שתי פשטידות שלך, האחת ברוקולי וכרובית (יצאו מדהים) והשנייה תירס שגם הייתה מאוד טעימה אך יצאה נמוכה (השתמשתי בתבנית של 22.5) ומעט נשרפה לי מלמעלה(השארתי יותר זמן כי לא הייתה נראית לי מוכנה מבפנים). מעכשיו בטוח אשתמש במתכונים נוספים שלך :)) תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:27 25.09.2016)

תודה קרין, שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי פשטידת התירס, התבנית הייתה מעט גדולה לכמות וכנראה שזאת הסיבה שיצאה קצת נמוכה. כשמוציאים אותה מהתנור היא במרקם רך וכאילו לא מוכן אך היא מתגבשת ומתייצבת לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר.
בכל מקרה, תודה על העדכון ושנה טובה!

רוני (18:09 4.07.2016)

אבקת מרק בצל או עוף?
וכמה מלח ופלפל?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 4.07.2016)

היי רוני,
אם יש לך אבקת מרק בטעם עוף או ירקות אז עדיף. אם לא, אפשר לשים גם בטעם בצל.
כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.

אוסנת (11:08 10.06.2016)

כמה מלח לשים?

מתכונים ב-10 דקות (11:20 10.06.2016)

היי אוסנת,
שימי כפית מלח.
חג שמח 🙂

מיכל (09:00 29.04.2016)

היי
האם אפשר להכין את הפשטידה רק עם כרובית? יש לי כרובית אחת גדולה טרייה. האם זה מספיק?
האם אפשר להכין בתבנית עגולה חד פעמית קוטר 27 עומק 4 ס”מ ולהשאיר את כמות החומרים כמו שהיא במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (10:22 29.04.2016)

היי מיכל,
אפשר להכין רק עם כרובית. אם הכרובית גדולה היא אמורה להספיק.
תבנית עגולה 27 תהיה גדולה מידי. הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

שלום (00:33 18.04.2016)

שלום,
יש דרך להפוך את הפשיטדה לכשרה לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (09:05 18.04.2016)

היי שלום,
פשוט לוותר על הקמח בכלל או לשים במקום 1-2 כפות קמח מצה דק.
חג שמח 🙂

רוני (11:16 29.03.2016)

פשטידה מעולה!!
הכנתי אותה ליום הולדת ולא הפסקתי לקבל מחמאות… כולן שאלו איך הצליח לך?!
לכו תסבירו כמה זה קל להכנה…. 😉

בפעם שעברה הכנתי משקיות של סנפרוסט..
עכשיו יש לי רק טרי…
כמה להכין?
יש לי ראש כרובית בינונית וברוקולי קטן..

מתכונים ב-10 דקות (11:41 29.03.2016)

היי רוני,
שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת 🙂
נראה לי שכדאי להכין עם כל הכמות שיש לך רק שכדאי לחתוך לפרחים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
יום נפלא!

טליה משלי (13:21 5.03.2016)

אהלן,
הכנתי כברפ עמיים, בלי הקמח ובלי הגבינה הצהובה.
בשני המקרים השתמשתי בכרובית ובברוקלי טריים בלי בישול מוקדם, והוספתי גם אגוז מוסקט.
באחת הפעמים הוספתי גם כף מיונז.
יוצא מעולה ואכן קליל!
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (17:10 5.03.2016)

מעולה! תודה טליה 🙂

הילה (19:16 8.02.2016)

היי, הכנתי את הפשטידה ויצא טעים, אבל למה זה לא יצא לי כמו בתמונה? הפשטידה אמורה להתפרק שחותכים אותה?

מתכונים ב-10 דקות (20:34 8.02.2016)

היי הילה,
הכנת בתבנית מאפינס או בתבנית אחת?
בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק אז היא מתייצבת. אם חותכים אותה כשהיא עוד חמה היא מתפרקת.

[email protected] (20:27 21.01.2016)

שלום…אים ברצוני להכין ללא מוצרי חלב ,מה עליי להוסיף במקום?תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (20:38 21.01.2016)

היי,
אפשר להכין את הפשטידה גם בלי הגבינות.

ענת (23:14 19.05.2016)

היי. האם אפשר להוריד את מוצרי החלב מבלי לשים להם תחליף ?בטוח יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (10:02 20.05.2016)

היי ענת,
יותר טעים עם גבינות (הן גם מעניקות נפח לפשטידה) אבל אפשר גם להכין בלי גבינות וזה יוצא בסדר גמור.
שבת שלום 🙂

ענת (18:50 18.01.2016)

ראיתי שבחלק מהמתכונים לפשטידת ברוקולי וכרובית מוסיפים מיונז, זה יכול לעבוד עם הגבינות?

מתכונים ב-10 דקות (19:18 18.01.2016)

כן ענת, אפשר לשים כ-2 כפות מיונז.

בת-אל (10:53 16.12.2015)

אפשר להוסיף גם שמנת לבישול?

מתכונים ב-10 דקות (11:06 16.12.2015)

היי בת-אל,
מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך את יכולה לשים במקום שמנת לבישול. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים 3/4 מהמיכל.
יום מקסים 🙂

יפעת (20:09 29.11.2015)

עשיתי את הגרסה ללא הקמח, היה צורך באפיה ממושכת יותר כדי שלא יישארו נוזלים. למרות ששכחתי תבלינים לא היה נורא כי הבולגרית שבחרתי הייתה מאד מלוחה. הצוות היה מרוצה. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:34 29.11.2015)

הכי חשוב שהיו מרוצים 😉
תודה יפעת ושבוע מעולה

שני סגל (16:05 11.08.2015)

האם אפשר במקום קוטז לשים שמנת חמוצה?

מתכונים ב-10 דקות (16:14 11.08.2015)

כן שני, אפשר.

פנינה (21:32 17.05.2015)

יש לך אתר מעולה!!
אין חג שאני לא לוקחת ממנו מתכונים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:58 17.05.2015)

תודה פנינה! כיף לשמוע 🙂

עינב (14:30 17.05.2015)

היי,
1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:05 17.05.2015)

היי עינב,
יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
שבוע נפלא 🙂

rivi (01:54 24.04.2015)

לא צריך לבשל קצת קודם את הברוקולי והכרובית?

מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.04.2015)

היי,
אם משתמשים בשקית קפואה אין צורך מאחר והירקות כבר מבושלים. מספיק רק להפשיר מעט.

אורית (21:12 14.03.2015)

הי,
יופי של פשטידה.
השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
+ חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .

תודה על אתר נהדר.
שבוע טוב.

מתכונים ב-10 דקות (22:50 14.03.2015)

מעולה!
תודה אורית שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

קלר (12:12 11.03.2015)

האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:15 11.03.2015)

היי קלר,
כן, אפשר.
הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
יום נפלא 🙂

נ. בוטון (23:22 10.03.2015)

כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ”א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ”א / קורנפלור
נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.

מתכונים ב-10 דקות (09:08 11.03.2015)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום מצוין!

רויטל (23:36 26.02.2015)

שלום,
הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?

מתכונים ב-10 דקות (07:34 27.02.2015)

הי רויטל,
שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
שבת שלום

שולמית (19:00 19.02.2015)

שלום רב,
יצא לי מעולה, רק חבל ששכחתי לשים מרק עוף.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:09 19.02.2015)

היי שולמית,
לא נורא, פעם הבאה בטח תזכרי לשים 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה וסופשבוע נעים:)

מוריה (14:48 12.02.2015)

אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:27 12.02.2015)

היי מוריה,
אני ממש שמחה לשמוע! תודה רבה 🙂

נעמי (20:29 29.01.2015)

אתר מדהים!!!!
שידרגתם אותי במטבח,יישר-כח!

מתכונים ב-10 דקות (20:52 29.01.2015)

תודה נעמי! כיף גדול לשמוע 🙂

הדס (11:22 28.01.2015)

הי,
1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:27 28.01.2015)

הי הדס,
1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.

שירה (12:52 14.08.2014)

הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה”כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
מה עשיתי לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות (13:04 14.08.2014)

הי שירה,
יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
מחכה לעדכון..

חני (23:30 25.07.2014)

הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
אז תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (23:46 25.07.2014)

הי חני,
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ואשמח לקבל עדכונים גם בהמשך 😉

סתיו (04:33 16.07.2014)

אם אני מורידה את הקמח, האם צריך להחליף במשהו על מנת לייצב?

מתכונים ב-10 דקות (08:31 16.07.2014)

הי סתיו,
מומלץ להוסיף במקום הקמח פירורי לחם אבל אפשר גם להכין בלי.

סיגלית (12:00 5.07.2014)

יש לי רק קמח תופח. זה יכול להתאים?

מתכונים ב-10 דקות (12:11 5.07.2014)

כן, אפשר.

סופיה (15:42 24.06.2014)

מתכון מעולה קל פשוט והכי חשוב טעיםם

מתכונים ב-10 דקות (15:45 24.06.2014)

תודה סופיה 🙂

רות (19:21 24.06.2014)

אפשר בלי הקוטג’

מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.06.2014)

הי רות,
אפשר להמיר בגבינה לבנה ואפשר גם לוותר בכלל.

רות (11:41 2.06.2014)

שמחה שמצאתי אתכם.
ממש מותאם למי שלא רוצה להסתבך עם מצרכים מוזרים… 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:45 2.06.2014)

תודה רות וחג שמח!

גלית (17:56 21.02.2014)

הפשטידה נראית מצויין אתר ממש טוב הכל קל וטעים משתמשת בו המון

מתכונים ב-10 דקות (18:06 21.02.2014)

תודה גלית ושבת שלום!

Su (20:04 23.01.2014)

אפשר להכין רק עם ברוקולי? ולאיזו תבנית חד פעמית הכמות מספיקה?

מתכונים ב-10 דקות (20:56 23.01.2014)

היי, אפשר להכין עם ברוקולי בלבד והכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

א (08:22 23.12.2013)

צריך לבשל את הכרובית ולברוקולי לפני?

מתכונים ב-10 דקות (10:32 23.12.2013)

רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).

Etti (23:35 3.12.2013)

מוצלח מאוד. אימצתי. קלה להכנה וטעימה מאוד

פשטידה (12:29 27.11.2013)

חבל על הזמן אני מאושרת שגיליתי את האתר שלכם. הוספתי אותו למועדפים שלי ואני כול היום מכינה פשטידות :).

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:31 27.11.2013)

תודה, איזה כייף לשמוע:)

גילה הירש (19:20 7.10.2013)

הכנתי ויצא ממש טעים. כל הכבוד!

מלכה שגיא (12:54 7.10.2013)

נראית פשטידה מעניית וטעימה. הולכת לעשותה.

מתכונים ב-10 דקות (13:00 7.10.2013)

תעדכני אותנו איך יצאה:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.