זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12-15 פשטידות אישיות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית שקעים/מאפינס
400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)
400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)
3 ביצים גדולות
3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)
חצי כפית אבקת אפייה
קופסה של גבינת קוטג’ (250 גרם)
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית אבקת מרק (פרווה)
לקישוט: גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
שבוע טוב אפרת יקרה! הכנתי את הפשטידה לשבת בבוקר, יצא מעדן אי אפשר להפסיק ליישר! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפשרת
אין על האתר שלך!!
אני רוצה לעשות את המתכון הזה לשבועות
כות אחת רק של ברוקולי וכמות אחת של ברוקולי עם כרוסית
אני רואה שזה אותו מתכון רק באת עם כרובית ואחד בלי
1. איזה שינוי אני יכולה לעשות שירגישו שממש 2 מתכונים שונים?
2. האם בצל מטוגן יכול להוסיף פה למתכון?
3. האם טוב לחימום על הפלטה?
4. אני עושה בחבילות קפואות של 600 גרם – את המתכון הזה חבילה אחת
והמתכון השני 2 חבילות אחד כרובית ואחד ברוקולי
איזה שינויים אני צריכה למתכון? (או שאולי עדיף לחלק אחרת יש לי 2 חבילות ברוקולי ואחד כרובית)
תודה רבה!!!
1. לשים יותר כרובית בפשטידה של הברוקולי והכרובית
2.כן אפשר
3. כן
4. 2 חבילות (סה”כ 1200 גרם) – תכפילי את כל הכמויות ב1.5
חבילה של 600 – את לא חייבת לשנות כמויות רק שימי 3 ביצים M.
הכנתי לכבוד שבת ויצא מעולה וטעים! כולם אצלינו נהנו! תודה רבה!
שבוע טוב🙂
שמחה שיצא טעים
תודה לך שחזרת לעדכן!
האם צריך לכסות את התבנית באפיה?
לא
היי, אם אני מכינה בתבנית 29×37 צריך להגדיל כמות או שמה שיש מספיק?
היי
תכיני כמות כפולה פי 2(:
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
וביצה אפשר בגודל M?
נראה טעיםם!
היי
אפשר לשים קמח כוסמין, המרקם עשוי להשתנות טיפה.
אפשר לשים ביצים M.
תודה על המענה 🙂
הייוש 🙂 שאלה לגבי המרכיבים. יש אפשרות לשים שמנת לבישול וגבינה צהובה במקום הקוטג ובולגרית?
היי
במקום בולגרית ניתן לשים גבינה צהובה, במקום קוטג ניתן לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
1. אם משתמשים בירקות טריים – צריך לחלוט אותם לפני הכנסתם לפשטידה?
2. אפשר במקום קמח לשים שיבולת שועל? צריך גם אב’ אפייה במקרה זה?
היי
1. כן
2. פחות כדאי. עדיף להשתמש בקמח שיבולת שועל/חומוס/עדשים וכדומה. בכל מקרה יש לשים אבקת אפייה.
1) ניתן לשים במקום 250 גרם קוטג’+50 גרם בולגרית, 300 גרם גבינת עיזים?
2) אם אני מוותרת על הקמח לוותר גם לחלוטין על האבקת אפייה?
3) אם אני רוצה כפות כפולה אז להכפיל פשוט את כל המצרכים פי 2?
תודה על המתכון:)
1. איזו גבינת עיזים- רכה או קשה? אם זו גבינה רכה שימי 250 גרם. אם זו גבינה קשה שימי 50 גרם ותוסיפי עוד 250 גרם גבינת קוטג’/לבנה.
2. כן.
3. נכון.
בהצלחה(:
הי, אפשר לפזר פירורי לחם למעלה?
היי,
אפשר(:
סליחה על השאלה המצחיקה, את הירקות הקפואים צריך להפשיר לפני שמכניסים לבלילה?
היי,
אין צורך להפשיר את הירקות, מומלץ רק לשטוף אותם.
הי אפרת אני יודעת שאפשר לעשות פרווה
במקום גבינות לשים מיונז..
ולהגדיל קצת את כמות הקמח
מה דעתך?
ניסית פעם? אם כן יש לך כמויות לתת לי?
היי,
אישית אני לא מחבבת את השימוש במיונז ולכן לא יצא לי לנסות זאת.
אחת הגולשות כתבה שוויתרה על הגבינות והוסיפה כ-3 כפות מיונז ויצא מוצלח, את יכולה לעשות כך גם.
תודה על המתכון, אם אני עושה בתבנית שקעים צריך לשים נייר לפני או ישר ליצוק לתבנית משומנת?
היי,
אם התבנית משומנת לא חייב נייר אפייה.
בהצלחה(:
עשיתי רק עם כרובית ובלי הבולגרית ויצא מדהים!
אין מילים על האתר השימושי ועל המתכונים השווים והקלים!!!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
האם אפשר להכין רק עם כרובית? ותודה על המתכון!
היי,
אפשר להכין עם כרובית בלבד(:
הי אפרת, יש לי כרגע בבית כרובית (טרייה) ותרד (טרי). אני יכולה להחליף את הברוקולי שבמתכון בתרד+ בצל, לטגן אותם מעט ולהוסיף אותם לכרובית שבישלתי קצת במים וחתכתי? לא מוצאת מתכון ייעודי לפשטידת תרד וכרובית 🙂 תודה יעל
היי,
את יכולה להכין עם כ-800 גרם (אפשר גם קצת פחות) כרובית ולהוסיף תרד+בצל מטוגן.
חג שמח(:
היי אפרת,
אני מתכוונת לוותר על הקמח הבולגרית והצהובה. האם ייצא טוב רק עם כרובית, ברוקולי, ביצים וקוטג’? אני מנסה להתאים לפליאו. תודה
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות.
לפליאו מותר קמח שקדים? אם כן כדאי להוסיף רבע כוס קמח שקדים.
אשמח לשמוע איך יוצא!
האם אפשר לוותר על אבקת אפיה ?
היי,
לא מומלץ לוותר, זה חשוב למרקם(:
היי אפרת
לא רשמת להרתיח את הכרובית והברוקולי הקפואים צריך להרתיח או שבכוונה רשמת שלא?
היי ליסה,
אין צורך להרתיח את הירקות קפואים😊
אוקי הרתחתי בכל זאת אני מעדיפה
אפשר לשים בתבנית מרובעת אלומיניום ? זה יוצא פשטידה גדולה ?
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. שימי לב שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
בהצלחה🙂
היי, אפשר לוותר על הגבינות?
אני נהנית מאדד מהמתכונים.
היי,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
הי, האם ניתן להשתמש בפירורי כרובית וברוקולי קפואים, או שהם קטנים ודחוסים מדי?
היי רונה, בהחלט אפשר.
האם ניתן להכין עם ברוקולי וכרובית טריים? זה משנה משהו במתכון? צריך לבשל לפני?
תודה!
היי שני,
אפשר, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.
הכנתי באינגליש קייק ויצא טעים. מה שכן, הטעם יצא קצת ביצתי (טעם ביצים) וזה גם הרבה 3. יש אפשרות להמיר ולשים 2 ביצים ואולי יותר שמנת? מה דעתך?
היי הודיה,
הכנת את כל הכמות שבמתכון באינגליש קייק אחת? כי הכמות אמורה להספיק לשתי תבניות כאלה.
מוזר כי לא אמורים להרגיש את טעם הביצים (דרך אגב, לפעמים זה קשור לסוג הביצים עצמן).
אפשר להפחית ל-2 ביצים (הביצים מייצבות את הפשטידה).
היי אפרת
בכל התגובות שכתובות למתכון מצוין שהכמות היא לאינגליש קייק אחת.
האם בכמות של 2 ביצים כדאי להוסיף יותר שמנת?
אולי השתמשת באינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית)?
אין צורך להוסיף יותר שמנת.
השתמשתי בחד פעמית. האם המתכון הזה מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי? אנסה כעת לצמצם ל2 ביצים
והכנת עם קוטג’? כי הקוטג’ גם מוסיף נפח.
מוזר כי זה אמור להספיק ל2 תבניות אינגליש חד פעמיות (בגלל שיש כאן 800 גרם ברוקולי וכרובית).
תודה אפרת על המתכון. יצא טעים מאד!
השתמשתי בלקט נורמנדי קפוא. במקום בולגרית שמתי גבינה לבנה 9% והוספתי צהובה מגוררת לבלילה. עדיף 40 דקות בתנור.
שוב תודה.
נשמע מעולה עמוס!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂
שלום אפשרת, במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית?
תוכלי להשתמש בעוד צהובה/ פרמז’ן, או לוותר
הכנתי בתבנית של אינגליש קייק וזה יצא מעולה! ממש טעים.
תודה שחזרת לעדכן שרון 🙂
שבוע נפלא❤️
היי אפרת..
אני מעוניינת בכמות יותר קטנה של מאפינס..
כמה אני אצטרך להוריד מכמויות החומרים בבקשה ?
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות עם 2 ביצים M.
אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג?
כן.
יש גרסה פרווה למתכון?
הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
תודה רבה!
במידה ואני רוצה להכין מראש, אפשרי לאפות עד שמוכן ,להקפיא ואז לחמם בתנור שנית
או שאני צריכה להכניס לתנור לחצי אפיה או להקפיא ללא אפיה
אפשר לאפות ולהקפיא (לאחר שהפשטידה מתקררת).
אפשר להכין את הפשטידה עם יקרות קפואים?
התכוונתי לא קפואים
אפשר. יש לחתוך לפרחים קטנים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
תפשירי אותם בקערית עם מים
אשמח לדעת כמה קלוריות יש בפשטידה.. תודה!!
כ-80 קלוריות ליחידה.
מה גודל היחידה שהערך הקלורי שלה הוא 80 קלוריות?
גודל של פשטידה אישית שמכינים בתבנית מאפינס (כמו בתמונה).
היי אם יש לי רק תבנית אלומיניום עגולה זה בסדר ?
כן.
תודה על המתכון מאוד אהבו את הפשטידה
שמחה לשמוע 🙂
ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום? אם כן בכמה והאם צריך גם אבקת אפייה?
תודה !
אפשר לשים 1-2 כפות קמח תפו”א. אין צורך באבקת אפיה.
האם ניתן להוסיף בצל חיי לתערובות? כלומר לא בצל מטוגן. יש משהו שמומלץ להוסיף/לשנות במידה ומוסיפים בצל חיי?
אפשר להוסיף בצל קטן קצוץ דק. אין צורך לשנות משהו.
שלום
צריך להשרות את הברוקולי וכרובית במים חמים?
המידה וכן לכמה זמן
מספיק רק להפשיר מעט. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות במים חמים כמה דקות ולסנן.
שלום
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק.
שוב שלום
אפשרי להשתמש בפתיתי ברוקולי וכרובית?
או שחייב לקצוץ
תודה
נראה לי שאפשר.
הכנתי בפעם ראשונה, שמתי גבינה לבנה במקום קוטג’, כי לא היה בבית. יצא טעים מאוד! תודה רבה על מתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה
אפשר קמח כוסמין / כוסמת? אם כן באיזו כמות? מחפשת דל קלוריות
אפשר עם קמח כוסמין. אותה כמות.
הי אפרת,
כרובית אחת טריה בינונית וברוקולי טרי בינוני יספיקו לתבנית של 20×30 ?
תודה על מתכונים נפלאים!
כן, הכמות אמורה להספיק.
היי אפרת, האם אפשר בלי ביצים? הבן של אלרגי
אני לא חושבת שהפשטידה תחזיק בלי ביצים.
אפשר להכין את זה כמו המתכון הזה- ירקות מוקרמים בתנור.
אם מכינים מברוקולי וכרובית טריים האם צריך לחלוט קודם במים רותחים או לשים איך שזה בתערובת?
כן, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.
יצא מצויין!!!
תודה אפרת.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי ויום נפלא!
יהיה טוב בהקפאה? מיום חמישי למוצאש
כן.
האם אפשר במקום קוטג’ לשים שמנת מתוקה?
מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך אפשר לשים במקום שמנת מתוקה. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים בסביבות שני שליש מהמיכל. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהשמנת מתוקה אז הפשטידה תצא קצת מתקתקה.
הכנתי היום, מאד טעים! הכנתי עם קמח מלא והשינוי היחיד הוא שהוספתי קצת כורכום לצבע וטעם.
תודה אפרת‼️
נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!
האם אפשר לאפות כפשטידה אחת גדולה?
לאיזה גודל תבנית יתאים?
והאם אפשר רק ברוקולי?
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן אפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
אפשר רק ברוקולי.
התערובת יצאה לי ממש מימית..
באסה לגמרי
הכנסתי לתנור וכל הנוזל עלה..
שמתי קצת יותר מ400 גרם ברוקולי וכרובית אבל למה יצא לי ככה מימי? הוספתי קמח וזה לא עזר וגם סיננתי עוד את הנוזלים
היי בר,
אני מנסה להבין מאיפה הגיעו כל הנוזלים. לא הוספת מים במקרה?
הסיבה היחידה שאני חושבת עליה היא שזה בגלל ששמת חצי מכמות הירקות. היית צריכה להפחית גם את הנוזלים בחצי (ביצים וקוטג’).
היי, האם ניתן להפוך את הפשטידה להיות פרווה? או לכל היותר עם קצת גבינה צהובה. תודה רבה!!
היי טלי,
הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
הי אפרת
הכנתי בתבנית מלבנית, יצא ממש טעים!
איזו תבנית שקעים/מאפנס מתאימה את ממליצה לקנות?
שמחה שיצא טעים 🙂
ממליצה לקנות תבנית מאפינס מסיליקון.
תודה רבה אקנה 🙂
היי
אני רוצה להכין כמה סוגי פשטידות שלך ליום
הולדת במוצאי שבת. אפשר להכין מיום חמישי בערב /שישי?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך
כן אפשר. יש לשמור מכוסה במקרר.
שבוע נפלא 🌺
שלום,
אפשר להחליף את הקוטג’ בגבינה קשה כלשהי? (כדי שיהיה דל לקטוז)
תודה!
היי דנה,
דווקא גבינת קוטג’ נחשבת דלת לקטוז. היא מעניקה נפח ותורמת למרקם אבל אפשר גם להכין בלי.
במקום אבקת מרק תיבלתי עם טימין יבש ורוזמרין 🙂 הוספתי גם קוביות בטטה קצת מבושלות (ושמתי שקית שלמה של כרובית, לא היה ברוקולי 😉 ).
איזה כיף שהמתכון קל! תודה 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה דנה
היי
אם אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה
מה הכמויות שצריכה? להכפיל את הכמות הקיימת?
מה הגודל של התבנית?
תבנית מלבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 40X32?
אפשר לוותר על הגבינות לגמרי כדי שיהיה פרווה?
או לשים משו אחר במקום?
היי רות,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
היי, אחר כך ראיתי שדאלו יותר מפעם אחת אם אפשר להכין פרווה.
ובכל זאת ענית עם הרבה סבלנות, אז תודה לך קודם על זה.
הכנתי פרווה, כמות כפולה, חלק במאפינס וחלק באינגליש קייק.
שמתי 3 כפות מיונז ושום- בשביל הטעם
וויתרתי לגמריי על הגבינות
ויצא טעים מאוד!!
תודה שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
היי. אפשר לוותר על הבולגרית לגמרי ולשים גבינה צהובה מגורדצ במקום ?
כן אפשר.
היי אפרת שבת מבורכת לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה במידה ואני לא רוצה להכין בתבנית שקעים?ויש לי גבינה בולגרית למריחה האם לדעתך כף-כף וחצי זה בסדר או שלוותר?
היי רינת,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
את יכולה לשים כף גדושה בולגרית למריחה.
אין צורך בשמן??
תודה רבה!!
לא, אין צורך.
יום מקסים 🙂
שלום. ברצוני לדעת האם אפשר לאפות בתבנית אינגלש קייק? כרגע מתחילה להכין.אשמח אם תענו לי הרבה… תודה!
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק חד פעמית + 2-3 תבניות מאפינס בודדות.
תודה על המתכון
להרתיח את הכרובית לפני?
היי תהל,
אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך.
אם זו כרובית טריה אז יש לחתוך אותה לפרחים ולבשל במים רותחים עד לריכוך, לסנן ולהשתמש בה למתכון.
יום מקסים 🙂
ראשית תודה לך על מתכונים טעימים וקלים.יש לי בבית גבינת עיזים האם אפשר לשים במקום גבינה בולגרית ? או לוותר לגמרי על הבולגרית ? תודה מראש
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
שלום,
ראשית עליי לציין שהמתכונים קלילים וכייפים.
אינני משתמשת באבקות מרק, מה את ממליצה להוסיף במקום?
האם להוסיף גבינה צהובה גם בבלילה ולא רק כקישוט? בצל מטוגן?
מה ישלים את הטעם של אבקת המרק?
תודה רבה ויום מקסים
מיכל
היי מיכל,
אם יש לך אבקת שום את יכולה לשים כחצי כפית.
את יכולה לטגן בצל ולהוסיף לבלילה, זה תמיד מוסיף עוד טעם.
גבינה צהובה מומלץ להוסיף גם לתערובת עצמה וגם כקישוט מעל.
שימי בסביבות כפית מלח (לא גדושה).
שבוע נפלא 🙂
שלום..האם ניתן להחליף את הבולגרית בשמנת 15 אחוז…זה מה שיש לי בבית…חח..תודה
היי מוריה,
פשוט תוותרי על הבולגרית או שתשימי רבע כוס גבינה צהובה מגורדת.
שנה טובה 🙂
הי אפרת,
ראשית כל הכבוד על האתר !!
חייבת לציין שפעם ראשונה שאני בכלל מגיבה למשהו אבל ראיתי את התגובות ואת המענה המהיר והמקצועי שלך והייתי חייבת לספר שהכנתי לראשונה שתי פשטידות שלך, האחת ברוקולי וכרובית (יצאו מדהים) והשנייה תירס שגם הייתה מאוד טעימה אך יצאה נמוכה (השתמשתי בתבנית של 22.5) ומעט נשרפה לי מלמעלה(השארתי יותר זמן כי לא הייתה נראית לי מוכנה מבפנים). מעכשיו בטוח אשתמש במתכונים נוספים שלך :)) תודה רבה
תודה קרין, שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי פשטידת התירס, התבנית הייתה מעט גדולה לכמות וכנראה שזאת הסיבה שיצאה קצת נמוכה. כשמוציאים אותה מהתנור היא במרקם רך וכאילו לא מוכן אך היא מתגבשת ומתייצבת לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר.
בכל מקרה, תודה על העדכון ושנה טובה!
אבקת מרק בצל או עוף?
וכמה מלח ופלפל?
היי רוני,
אם יש לך אבקת מרק בטעם עוף או ירקות אז עדיף. אם לא, אפשר לשים גם בטעם בצל.
כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
כמה מלח לשים?
היי אוסנת,
שימי כפית מלח.
חג שמח 🙂
היי
האם אפשר להכין את הפשטידה רק עם כרובית? יש לי כרובית אחת גדולה טרייה. האם זה מספיק?
האם אפשר להכין בתבנית עגולה חד פעמית קוטר 27 עומק 4 ס”מ ולהשאיר את כמות החומרים כמו שהיא במתכון?
היי מיכל,
אפשר להכין רק עם כרובית. אם הכרובית גדולה היא אמורה להספיק.
תבנית עגולה 27 תהיה גדולה מידי. הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.
שלום,
יש דרך להפוך את הפשיטדה לכשרה לפסח?
היי שלום,
פשוט לוותר על הקמח בכלל או לשים במקום 1-2 כפות קמח מצה דק.
חג שמח 🙂
פשטידה מעולה!!
הכנתי אותה ליום הולדת ולא הפסקתי לקבל מחמאות… כולן שאלו איך הצליח לך?!
לכו תסבירו כמה זה קל להכנה…. 😉
בפעם שעברה הכנתי משקיות של סנפרוסט..
עכשיו יש לי רק טרי…
כמה להכין?
יש לי ראש כרובית בינונית וברוקולי קטן..
היי רוני,
שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת 🙂
נראה לי שכדאי להכין עם כל הכמות שיש לך רק שכדאי לחתוך לפרחים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
יום נפלא!
אהלן,
הכנתי כברפ עמיים, בלי הקמח ובלי הגבינה הצהובה.
בשני המקרים השתמשתי בכרובית ובברוקלי טריים בלי בישול מוקדם, והוספתי גם אגוז מוסקט.
באחת הפעמים הוספתי גם כף מיונז.
יוצא מעולה ואכן קליל!
תודה.
מעולה! תודה טליה 🙂
היי, הכנתי את הפשטידה ויצא טעים, אבל למה זה לא יצא לי כמו בתמונה? הפשטידה אמורה להתפרק שחותכים אותה?
היי הילה,
הכנת בתבנית מאפינס או בתבנית אחת?
בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק אז היא מתייצבת. אם חותכים אותה כשהיא עוד חמה היא מתפרקת.
שלום…אים ברצוני להכין ללא מוצרי חלב ,מה עליי להוסיף במקום?תודה מראש.
היי,
אפשר להכין את הפשטידה גם בלי הגבינות.
היי. האם אפשר להוריד את מוצרי החלב מבלי לשים להם תחליף ?בטוח יצא טוב?
היי ענת,
יותר טעים עם גבינות (הן גם מעניקות נפח לפשטידה) אבל אפשר גם להכין בלי גבינות וזה יוצא בסדר גמור.
שבת שלום 🙂
ראיתי שבחלק מהמתכונים לפשטידת ברוקולי וכרובית מוסיפים מיונז, זה יכול לעבוד עם הגבינות?
כן ענת, אפשר לשים כ-2 כפות מיונז.
אפשר להוסיף גם שמנת לבישול?
היי בת-אל,
מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך את יכולה לשים במקום שמנת לבישול. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים 3/4 מהמיכל.
יום מקסים 🙂
עשיתי את הגרסה ללא הקמח, היה צורך באפיה ממושכת יותר כדי שלא יישארו נוזלים. למרות ששכחתי תבלינים לא היה נורא כי הבולגרית שבחרתי הייתה מאד מלוחה. הצוות היה מרוצה. תודה 🙂
הכי חשוב שהיו מרוצים 😉
תודה יפעת ושבוע מעולה
האם אפשר במקום קוטז לשים שמנת חמוצה?
כן שני, אפשר.
יש לך אתר מעולה!!
אין חג שאני לא לוקחת ממנו מתכונים
תודה
תודה פנינה! כיף לשמוע 🙂
היי,
1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
תודה!
היי עינב,
יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
שבוע נפלא 🙂
לא צריך לבשל קצת קודם את הברוקולי והכרובית?
היי,
אם משתמשים בשקית קפואה אין צורך מאחר והירקות כבר מבושלים. מספיק רק להפשיר מעט.
הי,
יופי של פשטידה.
השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
+ חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .
תודה על אתר נהדר.
שבוע טוב.
מעולה!
תודה אורית שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה 🙂
היי קלר,
כן, אפשר.
הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
יום נפלא 🙂
כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ”א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ”א / קורנפלור
נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.
מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום מצוין!
שלום,
הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?
הי רויטל,
שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
שבת שלום
שלום רב,
יצא לי מעולה, רק חבל ששכחתי לשים מרק עוף.
תודה
היי שולמית,
לא נורא, פעם הבאה בטח תזכרי לשים 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה וסופשבוע נעים:)
אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
תודה רבה!
היי מוריה,
אני ממש שמחה לשמוע! תודה רבה 🙂
אתר מדהים!!!!
שידרגתם אותי במטבח,יישר-כח!
תודה נעמי! כיף גדול לשמוע 🙂
הי,
1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
תודה!
הי הדס,
1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.
הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה”כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
מה עשיתי לא נכון?
הי שירה,
יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
מחכה לעדכון..
הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
אז תודה רבה!
הי חני,
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ואשמח לקבל עדכונים גם בהמשך 😉
אם אני מורידה את הקמח, האם צריך להחליף במשהו על מנת לייצב?
הי סתיו,
מומלץ להוסיף במקום הקמח פירורי לחם אבל אפשר גם להכין בלי.
יש לי רק קמח תופח. זה יכול להתאים?
כן, אפשר.
מתכון מעולה קל פשוט והכי חשוב טעיםם
תודה סופיה 🙂
אפשר בלי הקוטג’
הי רות,
אפשר להמיר בגבינה לבנה ואפשר גם לוותר בכלל.
שמחה שמצאתי אתכם.
ממש מותאם למי שלא רוצה להסתבך עם מצרכים מוזרים… 🙂
תודה רות וחג שמח!
הפשטידה נראית מצויין אתר ממש טוב הכל קל וטעים משתמשת בו המון
תודה גלית ושבת שלום!
אפשר להכין רק עם ברוקולי? ולאיזו תבנית חד פעמית הכמות מספיקה?
היי, אפשר להכין עם ברוקולי בלבד והכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
צריך לבשל את הכרובית ולברוקולי לפני?
רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).
מוצלח מאוד. אימצתי. קלה להכנה וטעימה מאוד
חבל על הזמן אני מאושרת שגיליתי את האתר שלכם. הוספתי אותו למועדפים שלי ואני כול היום מכינה פשטידות :).
תודה רבה
תודה, איזה כייף לשמוע:)
הכנתי ויצא ממש טעים. כל הכבוד!
נראית פשטידה מעניית וטעימה. הולכת לעשותה.
תעדכני אותנו איך יצאה:)