שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12-15 פשטידות אישיות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית שקעים/מאפינס

מצרכים:

400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)

400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)

3 ביצים

3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)

1/2 כפית אבקת אפייה

קופסה של גבינת קוטג' (250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפחזניות
פשטידת בטטה ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דיאנה (21:22 7.07.2020)

אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 7.07.2020)

כן.

Avatar
חני (17:03 25.06.2020)

יש גרסה פרווה למתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 25.06.2020)

הגבינות (בעיקר הקוטג') מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

Avatar
חני (17:29 25.06.2020)

תודה רבה!

Avatar
מלי (22:23 26.05.2020)

במידה ואני רוצה להכין מראש, אפשרי לאפות עד שמוכן ,להקפיא ואז לחמם בתנור שנית
או שאני צריכה להכניס לתנור לחצי אפיה או להקפיא ללא אפיה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 26.05.2020)

אפשר לאפות ולהקפיא (לאחר שהפשטידה מתקררת).

Avatar
מיקה עמיר (17:59 26.05.2020)

אפשר להכין את הפשטידה עם יקרות קפואים?

Avatar
מיקה (18:02 26.05.2020)

התכוונתי לא קפואים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 26.05.2020)

אפשר. יש לחתוך לפרחים קטנים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.

Avatar
אלונה (09:22 27.05.2020)

תפשירי אותם בקערית עם מים

Avatar
סתיו (01:57 3.05.2020)

אשמח לדעת כמה קלוריות יש בפשטידה.. תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 3.05.2020)

כ-80 קלוריות ליחידה.

Avatar
אפחר (12:42 7.05.2020)

מה גודל היחידה שהערך הקלורי שלה הוא 80 קלוריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 7.05.2020)

גודל של פשטידה אישית שמכינים בתבנית מאפינס (כמו בתמונה).

Avatar
סיון (19:29 23.04.2020)

היי אם יש לי רק תבנית אלומיניום עגולה זה בסדר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 23.04.2020)

כן.

Avatar
בת (18:36 30.05.2020)

תודה על המתכון מאוד אהבו את הפשטידה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 30.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
טל (18:29 13.04.2020)

ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום? אם כן בכמה והאם צריך גם אבקת אפייה?
תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 13.04.2020)

אפשר לשים 1-2 כפות קמח תפו"א. אין צורך באבקת אפיה.

Avatar
ירדן (10:27 21.03.2020)

האם ניתן להוסיף בצל חיי לתערובות? כלומר לא בצל מטוגן. יש משהו שמומלץ להוסיף/לשנות במידה ומוסיפים בצל חיי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 21.03.2020)

אפשר להוסיף בצל קטן קצוץ דק. אין צורך לשנות משהו.

Avatar
מלי (17:05 6.06.2019)

שלום
צריך להשרות את הברוקולי וכרובית במים חמים?
המידה וכן לכמה זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 10.06.2019)

מספיק רק להפשיר מעט. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות במים חמים כמה דקות ולסנן.

Avatar
מלי (07:44 4.06.2019)

שלום
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 4.06.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

Avatar
מלי (17:56 4.06.2019)

שוב שלום
אפשרי להשתמש בפתיתי ברוקולי וכרובית?
או שחייב לקצוץ
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 4.06.2019)

נראה לי שאפשר.

Avatar
אלה (18:39 21.05.2019)

הכנתי בפעם ראשונה, שמתי גבינה לבנה במקום קוטג', כי לא היה בבית. יצא טעים מאוד! תודה רבה על מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 21.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה

Avatar
ליליה (11:49 12.05.2019)

אפשר קמח כוסמין / כוסמת? אם כן באיזו כמות? מחפשת דל קלוריות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 12.05.2019)

אפשר עם קמח כוסמין. אותה כמות.

Avatar
שרון (20:34 4.04.2019)

הי אפרת,
כרובית אחת טריה בינונית וברוקולי טרי בינוני יספיקו לתבנית של 20×30 ?
תודה על מתכונים נפלאים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 5.04.2019)

כן, הכמות אמורה להספיק.

Avatar
שרון אלון (22:12 26.03.2019)

היי אפרת, האם אפשר בלי ביצים? הבן של אלרגי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2019)

אני לא חושבת שהפשטידה תחזיק בלי ביצים.
אפשר להכין את זה כמו המתכון הזה- ירקות מוקרמים בתנור.

Avatar
לינה (08:23 19.03.2019)

אם מכינים מברוקולי וכרובית טריים האם צריך לחלוט קודם במים רותחים או לשים איך שזה בתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 19.03.2019)

כן, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.

Avatar
רותי (09:16 26.02.2019)

יצא מצויין!!!
תודה אפרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 26.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי ויום נפלא!

Avatar
מיכל (21:21 30.01.2019)

יהיה טוב בהקפאה? מיום חמישי למוצאש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 30.01.2019)

כן.

Avatar
נטלי (10:25 17.01.2019)

האם אפשר במקום קוטג' לשים שמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 17.01.2019)

מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג' אבל אם אין לך אפשר לשים במקום שמנת מתוקה. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים בסביבות שני שליש מהמיכל. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהשמנת מתוקה אז הפשטידה תצא קצת מתקתקה.

Avatar
אורה (14:19 7.01.2019)

הכנתי היום, מאד טעים! הכנתי עם קמח מלא והשינוי היחיד הוא שהוספתי קצת כורכום לצבע וטעם.
תודה אפרת‼️

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 7.01.2019)

נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!

Avatar
קרן כהן (13:25 1.01.2019)

האם אפשר לאפות כפשטידה אחת גדולה?
לאיזה גודל תבנית יתאים?
והאם אפשר רק ברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.01.2019)

הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן אפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
אפשר רק ברוקולי.

Avatar
בר (15:17 18.12.2018)

התערובת יצאה לי ממש מימית..
באסה לגמרי
הכנסתי לתנור וכל הנוזל עלה..
שמתי קצת יותר מ400 גרם ברוקולי וכרובית אבל למה יצא לי ככה מימי? הוספתי קמח וזה לא עזר וגם סיננתי עוד את הנוזלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 18.12.2018)

היי בר,
אני מנסה להבין מאיפה הגיעו כל הנוזלים. לא הוספת מים במקרה?
הסיבה היחידה שאני חושבת עליה היא שזה בגלל ששמת חצי מכמות הירקות. היית צריכה להפחית גם את הנוזלים בחצי (ביצים וקוטג').

Avatar
טלי (15:54 16.12.2018)

היי, האם ניתן להפוך את הפשטידה להיות פרווה? או לכל היותר עם קצת גבינה צהובה. תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 16.12.2018)

היי טלי,
הגבינות (בעיקר הקוטג') מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

Avatar
שרון (16:33 16.11.2018)

הי אפרת
הכנתי בתבנית מלבנית, יצא ממש טעים!
איזו תבנית שקעים/מאפנס מתאימה את ממליצה לקנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 17.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
ממליצה לקנות תבנית מאפינס מסיליקון.

Avatar
שרון (19:27 19.11.2018)

תודה רבה אקנה 🙂

Avatar
הילה (00:56 14.10.2018)

היי
אני רוצה להכין כמה סוגי פשטידות שלך ליום
הולדת במוצאי שבת. אפשר להכין מיום חמישי בערב /שישי?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 14.10.2018)

כן אפשר. יש לשמור מכוסה במקרר.
שבוע נפלא 🌺

Avatar
דנה (20:50 23.08.2018)

שלום,
אפשר להחליף את הקוטג' בגבינה קשה כלשהי? (כדי שיהיה דל לקטוז)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 23.08.2018)

היי דנה,
דווקא גבינת קוטג' נחשבת דלת לקטוז. היא מעניקה נפח ותורמת למרקם אבל אפשר גם להכין בלי.

Avatar
שם *דנה (15:28 20.08.2018)

במקום אבקת מרק תיבלתי עם טימין יבש ורוזמרין 🙂 הוספתי גם קוביות בטטה קצת מבושלות (ושמתי שקית שלמה של כרובית, לא היה ברוקולי 😉 ).
איזה כיף שהמתכון קל! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 20.08.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה דנה

Avatar
דנה (14:17 16.05.2018)

היי
אם אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה
מה הכמויות שצריכה? להכפיל את הכמות הקיימת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 16.05.2018)

מה הגודל של התבנית?
תבנית מלבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 40X32?

Avatar
רות (19:28 3.04.2018)

אפשר לוותר על הגבינות לגמרי כדי שיהיה פרווה?
או לשים משו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 3.04.2018)

היי רות,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

Avatar
רות (08:21 4.04.2018)

היי, אחר כך ראיתי שדאלו יותר מפעם אחת אם אפשר להכין פרווה.
ובכל זאת ענית עם הרבה סבלנות, אז תודה לך קודם על זה.
הכנתי פרווה, כמות כפולה, חלק במאפינס וחלק באינגליש קייק.
שמתי 3 כפות מיונז ושום- בשביל הטעם
וויתרתי לגמריי על הגבינות
ויצא טעים מאוד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 4.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח 🙂

Avatar
נטלי (11:15 16.03.2018)

היי. אפשר לוותר על הבולגרית לגמרי ולשים גבינה צהובה מגורדצ במקום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 16.03.2018)

כן אפשר.

Avatar
רינת (20:48 2.03.2018)

היי אפרת שבת מבורכת לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה במידה ואני לא רוצה להכין בתבנית שקעים?ויש לי גבינה בולגרית למריחה האם לדעתך כף-כף וחצי זה בסדר או שלוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:33 3.03.2018)

היי רינת,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
את יכולה לשים כף גדושה בולגרית למריחה.

Avatar
רונית (12:45 5.12.2017)

אין צורך בשמן??
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 5.12.2017)

לא, אין צורך.
יום מקסים 🙂

Avatar
דינה רוחמה אנג'ל (14:32 1.12.2017)

שלום. ברצוני לדעת האם אפשר לאפות בתבנית אינגלש קייק? כרגע מתחילה להכין.אשמח אם תענו לי הרבה… תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 1.12.2017)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק חד פעמית + 2-3 תבניות מאפינס בודדות.

Avatar
תהל (04:13 21.11.2017)

תודה על המתכון
להרתיח את הכרובית לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 21.11.2017)

היי תהל,
אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך.
אם זו כרובית טריה אז יש לחתוך אותה לפרחים ולבשל במים רותחים עד לריכוך, לסנן ולהשתמש בה למתכון.
יום מקסים 🙂

Avatar
ורדית (17:30 19.09.2017)

ראשית תודה לך על מתכונים טעימים וקלים.יש לי בבית גבינת עיזים האם אפשר לשים במקום גבינה בולגרית ? או לוותר לגמרי על הבולגרית ? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 19.09.2017)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

Avatar
מיכל (08:58 11.12.2016)

שלום,
ראשית עליי לציין שהמתכונים קלילים וכייפים.
אינני משתמשת באבקות מרק, מה את ממליצה להוסיף במקום?
האם להוסיף גבינה צהובה גם בבלילה ולא רק כקישוט? בצל מטוגן?
מה ישלים את הטעם של אבקת המרק?
תודה רבה ויום מקסים
מיכל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:14 11.12.2016)

היי מיכל,
אם יש לך אבקת שום את יכולה לשים כחצי כפית.
את יכולה לטגן בצל ולהוסיף לבלילה, זה תמיד מוסיף עוד טעם.
גבינה צהובה מומלץ להוסיף גם לתערובת עצמה וגם כקישוט מעל.
שימי בסביבות כפית מלח (לא גדושה).
שבוע נפלא 🙂

Avatar
מוריה (15:25 2.10.2016)

שלום..האם ניתן להחליף את הבולגרית בשמנת 15 אחוז…זה מה שיש לי בבית…חח..תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:15 2.10.2016)

היי מוריה,
פשוט תוותרי על הבולגרית או שתשימי רבע כוס גבינה צהובה מגורדת.
שנה טובה 🙂

Avatar
קרין (20:08 25.09.2016)

הי אפרת,
ראשית כל הכבוד על האתר !!
חייבת לציין שפעם ראשונה שאני בכלל מגיבה למשהו אבל ראיתי את התגובות ואת המענה המהיר והמקצועי שלך והייתי חייבת לספר שהכנתי לראשונה שתי פשטידות שלך, האחת ברוקולי וכרובית (יצאו מדהים) והשנייה תירס שגם הייתה מאוד טעימה אך יצאה נמוכה (השתמשתי בתבנית של 22.5) ומעט נשרפה לי מלמעלה(השארתי יותר זמן כי לא הייתה נראית לי מוכנה מבפנים). מעכשיו בטוח אשתמש במתכונים נוספים שלך :)) תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:27 25.09.2016)

תודה קרין, שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי פשטידת התירס, התבנית הייתה מעט גדולה לכמות וכנראה שזאת הסיבה שיצאה קצת נמוכה. כשמוציאים אותה מהתנור היא במרקם רך וכאילו לא מוכן אך היא מתגבשת ומתייצבת לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר.
בכל מקרה, תודה על העדכון ושנה טובה!

Avatar
רוני (18:09 4.07.2016)

אבקת מרק בצל או עוף?
וכמה מלח ופלפל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:23 4.07.2016)

היי רוני,
אם יש לך אבקת מרק בטעם עוף או ירקות אז עדיף. אם לא, אפשר לשים גם בטעם בצל.
כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.

Avatar
אוסנת (11:08 10.06.2016)

כמה מלח לשים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:20 10.06.2016)

היי אוסנת,
שימי כפית מלח.
חג שמח 🙂

Avatar
מיכל (09:00 29.04.2016)

היי
האם אפשר להכין את הפשטידה רק עם כרובית? יש לי כרובית אחת גדולה טרייה. האם זה מספיק?
האם אפשר להכין בתבנית עגולה חד פעמית קוטר 27 עומק 4 ס"מ ולהשאיר את כמות החומרים כמו שהיא במתכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:22 29.04.2016)

היי מיכל,
אפשר להכין רק עם כרובית. אם הכרובית גדולה היא אמורה להספיק.
תבנית עגולה 27 תהיה גדולה מידי. הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

Avatar
שלום (00:33 18.04.2016)

שלום,
יש דרך להפוך את הפשיטדה לכשרה לפסח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:05 18.04.2016)

היי שלום,
פשוט לוותר על הקמח בכלל או לשים במקום 1-2 כפות קמח מצה דק.
חג שמח 🙂

Avatar
רוני (11:16 29.03.2016)

פשטידה מעולה!!
הכנתי אותה ליום הולדת ולא הפסקתי לקבל מחמאות… כולן שאלו איך הצליח לך?!
לכו תסבירו כמה זה קל להכנה…. 😉

בפעם שעברה הכנתי משקיות של סנפרוסט..
עכשיו יש לי רק טרי…
כמה להכין?
יש לי ראש כרובית בינונית וברוקולי קטן..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:41 29.03.2016)

היי רוני,
שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת 🙂
נראה לי שכדאי להכין עם כל הכמות שיש לך רק שכדאי לחתוך לפרחים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
יום נפלא!

Avatar
טליה משלי (13:21 5.03.2016)

אהלן,
הכנתי כברפ עמיים, בלי הקמח ובלי הגבינה הצהובה.
בשני המקרים השתמשתי בכרובית ובברוקלי טריים בלי בישול מוקדם, והוספתי גם אגוז מוסקט.
באחת הפעמים הוספתי גם כף מיונז.
יוצא מעולה ואכן קליל!
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:10 5.03.2016)

מעולה! תודה טליה 🙂

Avatar
הילה (19:16 8.02.2016)

היי, הכנתי את הפשטידה ויצא טעים, אבל למה זה לא יצא לי כמו בתמונה? הפשטידה אמורה להתפרק שחותכים אותה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:34 8.02.2016)

היי הילה,
הכנת בתבנית מאפינס או בתבנית אחת?
בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק אז היא מתייצבת. אם חותכים אותה כשהיא עוד חמה היא מתפרקת.

Avatar
[email protected] (20:27 21.01.2016)

שלום…אים ברצוני להכין ללא מוצרי חלב ,מה עליי להוסיף במקום?תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:38 21.01.2016)

היי,
אפשר להכין את הפשטידה גם בלי הגבינות.

Avatar
ענת (23:14 19.05.2016)

היי. האם אפשר להוריד את מוצרי החלב מבלי לשים להם תחליף ?בטוח יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:02 20.05.2016)

היי ענת,
יותר טעים עם גבינות (הן גם מעניקות נפח לפשטידה) אבל אפשר גם להכין בלי גבינות וזה יוצא בסדר גמור.
שבת שלום 🙂

Avatar
ענת (18:50 18.01.2016)

ראיתי שבחלק מהמתכונים לפשטידת ברוקולי וכרובית מוסיפים מיונז, זה יכול לעבוד עם הגבינות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:18 18.01.2016)

כן ענת, אפשר לשים כ-2 כפות מיונז.

Avatar
בת-אל (10:53 16.12.2015)

אפשר להוסיף גם שמנת לבישול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:06 16.12.2015)

היי בת-אל,
מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג' אבל אם אין לך את יכולה לשים במקום שמנת לבישול. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים 3/4 מהמיכל.
יום מקסים 🙂

Avatar
יפעת (20:09 29.11.2015)

עשיתי את הגרסה ללא הקמח, היה צורך באפיה ממושכת יותר כדי שלא יישארו נוזלים. למרות ששכחתי תבלינים לא היה נורא כי הבולגרית שבחרתי הייתה מאד מלוחה. הצוות היה מרוצה. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:34 29.11.2015)

הכי חשוב שהיו מרוצים 😉
תודה יפעת ושבוע מעולה

Avatar
שני סגל (16:05 11.08.2015)

האם אפשר במקום קוטז לשים שמנת חמוצה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:14 11.08.2015)

כן שני, אפשר.

Avatar
פנינה (21:32 17.05.2015)

יש לך אתר מעולה!!
אין חג שאני לא לוקחת ממנו מתכונים
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:58 17.05.2015)

תודה פנינה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
עינב (14:30 17.05.2015)

היי,
1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:05 17.05.2015)

היי עינב,
יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
rivi (01:54 24.04.2015)

לא צריך לבשל קצת קודם את הברוקולי והכרובית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.04.2015)

היי,
אם משתמשים בשקית קפואה אין צורך מאחר והירקות כבר מבושלים. מספיק רק להפשיר מעט.

Avatar
אורית (21:12 14.03.2015)

הי,
יופי של פשטידה.
השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
+ חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .

תודה על אתר נהדר.
שבוע טוב.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:50 14.03.2015)

מעולה!
תודה אורית שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

Avatar
קלר (12:12 11.03.2015)

האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:15 11.03.2015)

היי קלר,
כן, אפשר.
הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
יום נפלא 🙂

Avatar
נ. בוטון (23:22 10.03.2015)

כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ"א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ"א / קורנפלור
נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:08 11.03.2015)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום מצוין!

Avatar
רויטל (23:36 26.02.2015)

שלום,
הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:34 27.02.2015)

הי רויטל,
שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
שבת שלום

Avatar
שולמית (19:00 19.02.2015)

שלום רב,
יצא לי מעולה, רק חבל ששכחתי לשים מרק עוף.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:09 19.02.2015)

היי שולמית,
לא נורא, פעם הבאה בטח תזכרי לשים 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה וסופשבוע נעים:)

Avatar
מוריה (14:48 12.02.2015)

אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:27 12.02.2015)

היי מוריה,
אני ממש שמחה לשמוע! תודה רבה 🙂

Avatar
נעמי (20:29 29.01.2015)

אתר מדהים!!!!
שידרגתם אותי במטבח,יישר-כח!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 29.01.2015)

תודה נעמי! כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
הדס (11:22 28.01.2015)

הי,
1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:27 28.01.2015)

הי הדס,
1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.

Avatar
שירה (12:52 14.08.2014)

הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה"כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
מה עשיתי לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:04 14.08.2014)

הי שירה,
יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
מחכה לעדכון..

Avatar
חני (23:30 25.07.2014)

הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
אז תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:46 25.07.2014)

הי חני,
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ואשמח לקבל עדכונים גם בהמשך 😉

Avatar
סתיו (04:33 16.07.2014)

אם אני מורידה את הקמח, האם צריך להחליף במשהו על מנת לייצב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:31 16.07.2014)

הי סתיו,
מומלץ להוסיף במקום הקמח פירורי לחם אבל אפשר גם להכין בלי.

Avatar
סיגלית (12:00 5.07.2014)

יש לי רק קמח תופח. זה יכול להתאים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:11 5.07.2014)

כן, אפשר.

Avatar
סופיה (15:42 24.06.2014)

מתכון מעולה קל פשוט והכי חשוב טעיםם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:45 24.06.2014)

תודה סופיה 🙂

Avatar
רות (19:21 24.06.2014)

אפשר בלי הקוטג'

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.06.2014)

הי רות,
אפשר להמיר בגבינה לבנה ואפשר גם לוותר בכלל.

Avatar
רות (11:41 2.06.2014)

שמחה שמצאתי אתכם.
ממש מותאם למי שלא רוצה להסתבך עם מצרכים מוזרים… 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:45 2.06.2014)

תודה רות וחג שמח!

Avatar
גלית (17:56 21.02.2014)

הפשטידה נראית מצויין אתר ממש טוב הכל קל וטעים משתמשת בו המון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:06 21.02.2014)

תודה גלית ושבת שלום!

Avatar
Su (20:04 23.01.2014)

אפשר להכין רק עם ברוקולי? ולאיזו תבנית חד פעמית הכמות מספיקה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:56 23.01.2014)

היי, אפשר להכין עם ברוקולי בלבד והכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

Avatar
א (08:22 23.12.2013)

צריך לבשל את הכרובית ולברוקולי לפני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:32 23.12.2013)

רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).

Avatar
Etti (23:35 3.12.2013)

מוצלח מאוד. אימצתי. קלה להכנה וטעימה מאוד

Avatar
פשטידה (12:29 27.11.2013)

חבל על הזמן אני מאושרת שגיליתי את האתר שלכם. הוספתי אותו למועדפים שלי ואני כול היום מכינה פשטידות :).

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:31 27.11.2013)

תודה, איזה כייף לשמוע:)

Avatar
גילה הירש (19:20 7.10.2013)

הכנתי ויצא ממש טעים. כל הכבוד!

Avatar
מלכה שגיא (12:54 7.10.2013)

נראית פשטידה מעניית וטעימה. הולכת לעשותה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:00 7.10.2013)

תעדכני אותנו איך יצאה:)

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.