שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12-15 פשטידות אישיות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית שקעים/מאפינס

400 גרם ברוקולי (חצי שקית קפואה)

400 גרם כרובית (חצי שקית קפואה)

3 ביצים גדולות

3 כפות קמח רגיל/מלא (*לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הקמח ואין צורך באבקת אפייה)

חצי כפית אבקת אפייה

קופסה של גבינת קוטג’ (250 גרם)

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית אבקת מרק (פרווה)

לקישוט: גבינה צהובה מגורדת

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון לפחזניותמתכון לפחזניות
פשטידת בטטה ובצל פשטידת בטטה ובצל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דינה (18:35 2.11.2024)

שבוע טוב אפרת יקרה! הכנתי את הפשטידה לשבת בבוקר, יצא מעדן אי אפשר להפסיק ליישר! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 2.11.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
ברכה (09:31 9.06.2024)

הי אפשרת
אין על האתר שלך!!
אני רוצה לעשות את המתכון הזה לשבועות
כות אחת רק של ברוקולי וכמות אחת של ברוקולי עם כרוסית
אני רואה שזה אותו מתכון רק באת עם כרובית ואחד בלי
1. איזה שינוי אני יכולה לעשות שירגישו שממש 2 מתכונים שונים?
2. האם בצל מטוגן יכול להוסיף פה למתכון?
3. האם טוב לחימום על הפלטה?
4. אני עושה בחבילות קפואות של 600 גרם – את המתכון הזה חבילה אחת
והמתכון השני 2 חבילות אחד כרובית ואחד ברוקולי
איזה שינויים אני צריכה למתכון? (או שאולי עדיף לחלק אחרת יש לי 2 חבילות ברוקולי ואחד כרובית)

תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 9.06.2024)

1. לשים יותר כרובית בפשטידה של הברוקולי והכרובית
2.כן אפשר
3. כן
4. 2 חבילות (סה”כ 1200 גרם) – תכפילי את כל הכמויות ב1.5
חבילה של 600 – את לא חייבת לשנות כמויות רק שימי 3 ביצים M.

avatar
A (21:10 11.11.2023)

הכנתי לכבוד שבת ויצא מעולה וטעים! כולם אצלינו נהנו! תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 11.11.2023)

שבוע טוב🙂
שמחה שיצא טעים
תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
A (21:13 9.11.2023)

האם צריך לכסות את התבנית באפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 10.11.2023)

לא

avatar
ורד (07:51 15.08.2023)

היי, אם אני מכינה בתבנית 29×37 צריך להגדיל כמות או שמה שיש מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 15.08.2023)

היי
תכיני כמות כפולה פי 2(:

avatar
Vered (00:20 14.06.2023)

היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
וביצה אפשר בגודל M?
נראה טעיםם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 14.06.2023)

היי
אפשר לשים קמח כוסמין, המרקם עשוי להשתנות טיפה.
אפשר לשים ביצים M.

avatar
Vered (10:49 14.06.2023)

תודה על המענה 🙂

avatar
אסתי (09:33 23.05.2023)

הייוש 🙂 שאלה לגבי המרכיבים. יש אפשרות לשים שמנת לבישול וגבינה צהובה במקום הקוטג ובולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 23.05.2023)

היי
במקום בולגרית ניתן לשים גבינה צהובה, במקום קוטג ניתן לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

avatar
ציפי (12:08 18.05.2023)

1. אם משתמשים בירקות טריים – צריך לחלוט אותם לפני הכנסתם לפשטידה?
2. אפשר במקום קמח לשים שיבולת שועל? צריך גם אב’ אפייה במקרה זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 18.05.2023)

היי
1. כן
2. פחות כדאי. עדיף להשתמש בקמח שיבולת שועל/חומוס/עדשים וכדומה. בכל מקרה יש לשים אבקת אפייה.

avatar
R (20:28 14.01.2023)

1) ניתן לשים במקום 250 גרם קוטג’+50 גרם בולגרית, 300 גרם גבינת עיזים?
2) אם אני מוותרת על הקמח לוותר גם לחלוטין על האבקת אפייה?
3) אם אני רוצה כפות כפולה אז להכפיל פשוט את כל המצרכים פי 2?

תודה על המתכון:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 14.01.2023)

1. איזו גבינת עיזים- רכה או קשה? אם זו גבינה רכה שימי 250 גרם. אם זו גבינה קשה שימי 50 גרם ותוסיפי עוד 250 גרם גבינת קוטג’/לבנה.
2. כן.
3. נכון.
בהצלחה(:

avatar
יעל (09:42 6.01.2023)

הי, אפשר לפזר פירורי לחם למעלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 6.01.2023)

היי,
אפשר(:

avatar
אירית (22:49 16.11.2022)

סליחה על השאלה המצחיקה, את הירקות הקפואים צריך להפשיר לפני שמכניסים לבלילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:33 17.11.2022)

היי,
אין צורך להפשיר את הירקות, מומלץ רק לשטוף אותם.

avatar
Niriti1992@gmail.com (17:44 26.10.2022)

הי אפרת אני יודעת שאפשר לעשות פרווה
במקום גבינות לשים מיונז..
ולהגדיל קצת את כמות הקמח
מה דעתך?
ניסית פעם? אם כן יש לך כמויות לתת לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:19 26.10.2022)

היי,
אישית אני לא מחבבת את השימוש במיונז ולכן לא יצא לי לנסות זאת.
אחת הגולשות כתבה שוויתרה על הגבינות והוסיפה כ-3 כפות מיונז ויצא מוצלח, את יכולה לעשות כך גם.

avatar
itzik30 (17:59 25.10.2022)

תודה על המתכון, אם אני עושה בתבנית שקעים צריך לשים נייר לפני או ישר ליצוק לתבנית משומנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 25.10.2022)

היי,
אם התבנית משומנת לא חייב נייר אפייה.
בהצלחה(:

avatar
תמי (00:14 2.08.2022)

עשיתי רק עם כרובית ובלי הבולגרית ויצא מדהים!
אין מילים על האתר השימושי ועל המתכונים השווים והקלים!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 2.08.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺

avatar
עדינה (09:13 20.05.2022)

האם אפשר להכין רק עם כרובית? ותודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.05.2022)

היי,
אפשר להכין עם כרובית בלבד(:

avatar
יעל (16:12 17.04.2022)

הי אפרת, יש לי כרגע בבית כרובית (טרייה) ותרד (טרי). אני יכולה להחליף את הברוקולי שבמתכון בתרד+ בצל, לטגן אותם מעט ולהוסיף אותם לכרובית שבישלתי קצת במים וחתכתי? לא מוצאת מתכון ייעודי לפשטידת תרד וכרובית 🙂 תודה יעל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 17.04.2022)

היי,
את יכולה להכין עם כ-800 גרם (אפשר גם קצת פחות) כרובית ולהוסיף תרד+בצל מטוגן.
חג שמח(:

avatar
אדוה (15:39 23.02.2022)

היי אפרת,
אני מתכוונת לוותר על הקמח הבולגרית והצהובה. האם ייצא טוב רק עם כרובית, ברוקולי, ביצים וקוטג’? אני מנסה להתאים לפליאו. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 23.02.2022)

היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יכולה לומר בוודאות.
לפליאו מותר קמח שקדים? אם כן כדאי להוסיף רבע כוס קמח שקדים.
אשמח לשמוע איך יוצא!

avatar
צילי (14:19 9.11.2021)

האם אפשר לוותר על אבקת אפיה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 9.11.2021)

היי,
לא מומלץ לוותר, זה חשוב למרקם(:

avatar
ליסה (16:47 22.02.2021)

היי אפרת
לא רשמת להרתיח את הכרובית והברוקולי הקפואים צריך להרתיח או שבכוונה רשמת שלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 22.02.2021)

היי ליסה,
אין צורך להרתיח את הירקות קפואים😊

avatar
ליסה (17:30 22.02.2021)

אוקי הרתחתי בכל זאת אני מעדיפה
אפשר לשים בתבנית מרובעת אלומיניום ? זה יוצא פשטידה גדולה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 22.02.2021)

הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. שימי לב שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
בהצלחה🙂

avatar
שיפי (12:24 26.01.2021)

היי, אפשר לוותר על הגבינות?
אני נהנית מאדד מהמתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 26.01.2021)

היי,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

avatar
רונה (20:34 20.01.2021)

הי, האם ניתן להשתמש בפירורי כרובית וברוקולי קפואים, או שהם קטנים ודחוסים מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 20.01.2021)

היי רונה, בהחלט אפשר.

avatar
שני (11:43 12.01.2021)

האם ניתן להכין עם ברוקולי וכרובית טריים? זה משנה משהו במתכון? צריך לבשל לפני?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 12.01.2021)

היי שני,
אפשר, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.

avatar
הודיה :) (07:33 10.01.2021)

הכנתי באינגליש קייק ויצא טעים. מה שכן, הטעם יצא קצת ביצתי (טעם ביצים) וזה גם הרבה 3. יש אפשרות להמיר ולשים 2 ביצים ואולי יותר שמנת? מה דעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:04 10.01.2021)

היי הודיה,
הכנת את כל הכמות שבמתכון באינגליש קייק אחת? כי הכמות אמורה להספיק לשתי תבניות כאלה.
מוזר כי לא אמורים להרגיש את טעם הביצים (דרך אגב, לפעמים זה קשור לסוג הביצים עצמן).
אפשר להפחית ל-2 ביצים (הביצים מייצבות את הפשטידה).

avatar
הודיה :) (21:28 10.01.2021)

היי אפרת
בכל התגובות שכתובות למתכון מצוין שהכמות היא לאינגליש קייק אחת.
האם בכמות של 2 ביצים כדאי להוסיף יותר שמנת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 10.01.2021)

אולי השתמשת באינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית)?
אין צורך להוסיף יותר שמנת.

avatar
הודיה :) (12:45 15.01.2021)

השתמשתי בחד פעמית. האם המתכון הזה מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי? אנסה כעת לצמצם ל2 ביצים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 15.01.2021)

והכנת עם קוטג’? כי הקוטג’ גם מוסיף נפח.
מוזר כי זה אמור להספיק ל2 תבניות אינגליש חד פעמיות (בגלל שיש כאן 800 גרם ברוקולי וכרובית).

avatar
עמוס (18:07 9.01.2021)

תודה אפרת על המתכון. יצא טעים מאד!
השתמשתי בלקט נורמנדי קפוא. במקום בולגרית שמתי גבינה לבנה 9% והוספתי צהובה מגוררת לבלילה. עדיף 40 דקות בתנור.
שוב תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 9.01.2021)

נשמע מעולה עמוס!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂

avatar
ש (18:41 6.12.2020)

שלום אפשרת, במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 6.12.2020)

תוכלי להשתמש בעוד צהובה/ פרמז’ן, או לוותר

avatar
שרון (22:36 4.12.2020)

הכנתי בתבנית של אינגליש קייק וזה יצא מעולה! ממש טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 5.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן שרון 🙂
שבוע נפלא❤️

avatar
שיר (09:42 1.08.2020)

היי אפרת..
אני מעוניינת בכמות יותר קטנה של מאפינס..
כמה אני אצטרך להוריד מכמויות החומרים בבקשה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 1.08.2020)

אפשר להכין מחצית מכל הכמויות עם 2 ביצים M.

avatar
דיאנה (21:22 7.07.2020)

אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 7.07.2020)

כן.

avatar
חני (17:03 25.06.2020)

יש גרסה פרווה למתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 25.06.2020)

הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

avatar
חני (17:29 25.06.2020)

תודה רבה!

avatar
מלי (22:23 26.05.2020)

במידה ואני רוצה להכין מראש, אפשרי לאפות עד שמוכן ,להקפיא ואז לחמם בתנור שנית
או שאני צריכה להכניס לתנור לחצי אפיה או להקפיא ללא אפיה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 26.05.2020)

אפשר לאפות ולהקפיא (לאחר שהפשטידה מתקררת).

avatar
מיקה עמיר (17:59 26.05.2020)

אפשר להכין את הפשטידה עם יקרות קפואים?

avatar
מיקה (18:02 26.05.2020)

התכוונתי לא קפואים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:07 26.05.2020)

אפשר. יש לחתוך לפרחים קטנים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.

avatar
אלונה (09:22 27.05.2020)

תפשירי אותם בקערית עם מים

avatar
סתיו (01:57 3.05.2020)

אשמח לדעת כמה קלוריות יש בפשטידה.. תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 3.05.2020)

כ-80 קלוריות ליחידה.

avatar
אפחר (12:42 7.05.2020)

מה גודל היחידה שהערך הקלורי שלה הוא 80 קלוריות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 7.05.2020)

גודל של פשטידה אישית שמכינים בתבנית מאפינס (כמו בתמונה).

avatar
סיון (19:29 23.04.2020)

היי אם יש לי רק תבנית אלומיניום עגולה זה בסדר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 23.04.2020)

כן.

avatar
בת (18:36 30.05.2020)

תודה על המתכון מאוד אהבו את הפשטידה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 30.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
טל (18:29 13.04.2020)

ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום? אם כן בכמה והאם צריך גם אבקת אפייה?
תודה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 13.04.2020)

אפשר לשים 1-2 כפות קמח תפו”א. אין צורך באבקת אפיה.

avatar
ירדן (10:27 21.03.2020)

האם ניתן להוסיף בצל חיי לתערובות? כלומר לא בצל מטוגן. יש משהו שמומלץ להוסיף/לשנות במידה ומוסיפים בצל חיי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 21.03.2020)

אפשר להוסיף בצל קטן קצוץ דק. אין צורך לשנות משהו.

avatar
מלי (17:05 6.06.2019)

שלום
צריך להשרות את הברוקולי וכרובית במים חמים?
המידה וכן לכמה זמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 10.06.2019)

מספיק רק להפשיר מעט. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות במים חמים כמה דקות ולסנן.

avatar
מלי (07:44 4.06.2019)

שלום
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 4.06.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

avatar
מלי (17:56 4.06.2019)

שוב שלום
אפשרי להשתמש בפתיתי ברוקולי וכרובית?
או שחייב לקצוץ
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 4.06.2019)

נראה לי שאפשר.

avatar
אלה (18:39 21.05.2019)

הכנתי בפעם ראשונה, שמתי גבינה לבנה במקום קוטג’, כי לא היה בבית. יצא טעים מאוד! תודה רבה על מתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 21.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה

avatar
ליליה (11:49 12.05.2019)

אפשר קמח כוסמין / כוסמת? אם כן באיזו כמות? מחפשת דל קלוריות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 12.05.2019)

אפשר עם קמח כוסמין. אותה כמות.

avatar
שרון (20:34 4.04.2019)

הי אפרת,
כרובית אחת טריה בינונית וברוקולי טרי בינוני יספיקו לתבנית של 20×30 ?
תודה על מתכונים נפלאים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 5.04.2019)

כן, הכמות אמורה להספיק.

avatar
שרון אלון (22:12 26.03.2019)

היי אפרת, האם אפשר בלי ביצים? הבן של אלרגי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 27.03.2019)

אני לא חושבת שהפשטידה תחזיק בלי ביצים.
אפשר להכין את זה כמו המתכון הזה- ירקות מוקרמים בתנור.

avatar
לינה (08:23 19.03.2019)

אם מכינים מברוקולי וכרובית טריים האם צריך לחלוט קודם במים רותחים או לשים איך שזה בתערובת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 19.03.2019)

כן, כדאי לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן.

avatar
רותי (09:16 26.02.2019)

יצא מצויין!!!
תודה אפרת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 26.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי ויום נפלא!

avatar
מיכל (21:21 30.01.2019)

יהיה טוב בהקפאה? מיום חמישי למוצאש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 30.01.2019)

כן.

avatar
נטלי (10:25 17.01.2019)

האם אפשר במקום קוטג’ לשים שמנת מתוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 17.01.2019)

מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך אפשר לשים במקום שמנת מתוקה. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים בסביבות שני שליש מהמיכל. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהשמנת מתוקה אז הפשטידה תצא קצת מתקתקה.

avatar
אורה (14:19 7.01.2019)

הכנתי היום, מאד טעים! הכנתי עם קמח מלא והשינוי היחיד הוא שהוספתי קצת כורכום לצבע וטעם.
תודה אפרת‼️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 7.01.2019)

נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!

avatar
קרן כהן (13:25 1.01.2019)

האם אפשר לאפות כפשטידה אחת גדולה?
לאיזה גודל תבנית יתאים?
והאם אפשר רק ברוקולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.01.2019)

הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן אפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.
אפשר רק ברוקולי.

avatar
בר (15:17 18.12.2018)

התערובת יצאה לי ממש מימית..
באסה לגמרי
הכנסתי לתנור וכל הנוזל עלה..
שמתי קצת יותר מ400 גרם ברוקולי וכרובית אבל למה יצא לי ככה מימי? הוספתי קמח וזה לא עזר וגם סיננתי עוד את הנוזלים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 18.12.2018)

היי בר,
אני מנסה להבין מאיפה הגיעו כל הנוזלים. לא הוספת מים במקרה?
הסיבה היחידה שאני חושבת עליה היא שזה בגלל ששמת חצי מכמות הירקות. היית צריכה להפחית גם את הנוזלים בחצי (ביצים וקוטג’).

avatar
טלי (15:54 16.12.2018)

היי, האם ניתן להפוך את הפשטידה להיות פרווה? או לכל היותר עם קצת גבינה צהובה. תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 16.12.2018)

היי טלי,
הגבינות (בעיקר הקוטג’) מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

avatar
שרון (16:33 16.11.2018)

הי אפרת
הכנתי בתבנית מלבנית, יצא ממש טעים!
איזו תבנית שקעים/מאפנס מתאימה את ממליצה לקנות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 17.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
ממליצה לקנות תבנית מאפינס מסיליקון.

avatar
שרון (19:27 19.11.2018)

תודה רבה אקנה 🙂

avatar
הילה (00:56 14.10.2018)

היי
אני רוצה להכין כמה סוגי פשטידות שלך ליום
הולדת במוצאי שבת. אפשר להכין מיום חמישי בערב /שישי?
ותודה רבה על כל המתכונים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 14.10.2018)

כן אפשר. יש לשמור מכוסה במקרר.
שבוע נפלא 🌺

avatar
דנה (20:50 23.08.2018)

שלום,
אפשר להחליף את הקוטג’ בגבינה קשה כלשהי? (כדי שיהיה דל לקטוז)
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 23.08.2018)

היי דנה,
דווקא גבינת קוטג’ נחשבת דלת לקטוז. היא מעניקה נפח ותורמת למרקם אבל אפשר גם להכין בלי.

avatar
שם *דנה (15:28 20.08.2018)

במקום אבקת מרק תיבלתי עם טימין יבש ורוזמרין 🙂 הוספתי גם קוביות בטטה קצת מבושלות (ושמתי שקית שלמה של כרובית, לא היה ברוקולי 😉 ).
איזה כיף שהמתכון קל! תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 20.08.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה דנה

avatar
דנה (14:17 16.05.2018)

היי
אם אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה
מה הכמויות שצריכה? להכפיל את הכמות הקיימת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 16.05.2018)

מה הגודל של התבנית?
תבנית מלבנית בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל 40X32?

avatar
רות (19:28 3.04.2018)

אפשר לוותר על הגבינות לגמרי כדי שיהיה פרווה?
או לשים משו אחר במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 3.04.2018)

היי רות,
הגבינות מוסיפות נפח ואווריריות אבל אפשר להכין גם בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.

avatar
רות (08:21 4.04.2018)

היי, אחר כך ראיתי שדאלו יותר מפעם אחת אם אפשר להכין פרווה.
ובכל זאת ענית עם הרבה סבלנות, אז תודה לך קודם על זה.
הכנתי פרווה, כמות כפולה, חלק במאפינס וחלק באינגליש קייק.
שמתי 3 כפות מיונז ושום- בשביל הטעם
וויתרתי לגמריי על הגבינות
ויצא טעים מאוד!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 4.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
נטלי (11:15 16.03.2018)

היי. אפשר לוותר על הבולגרית לגמרי ולשים גבינה צהובה מגורדצ במקום ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 16.03.2018)

כן אפשר.

avatar
רינת (20:48 2.03.2018)

היי אפרת שבת מבורכת לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה במידה ואני לא רוצה להכין בתבנית שקעים?ויש לי גבינה בולגרית למריחה האם לדעתך כף-כף וחצי זה בסדר או שלוותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:33 3.03.2018)

היי רינת,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות.
את יכולה לשים כף גדושה בולגרית למריחה.

avatar
רונית (12:45 5.12.2017)

אין צורך בשמן??
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 5.12.2017)

לא, אין צורך.
יום מקסים 🙂

avatar
דינה רוחמה אנג'ל (14:32 1.12.2017)

שלום. ברצוני לדעת האם אפשר לאפות בתבנית אינגלש קייק? כרגע מתחילה להכין.אשמח אם תענו לי הרבה… תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 1.12.2017)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק חד פעמית + 2-3 תבניות מאפינס בודדות.

avatar
תהל (04:13 21.11.2017)

תודה על המתכון
להרתיח את הכרובית לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 21.11.2017)

היי תהל,
אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך.
אם זו כרובית טריה אז יש לחתוך אותה לפרחים ולבשל במים רותחים עד לריכוך, לסנן ולהשתמש בה למתכון.
יום מקסים 🙂

avatar
ורדית (17:30 19.09.2017)

ראשית תודה לך על מתכונים טעימים וקלים.יש לי בבית גבינת עיזים האם אפשר לשים במקום גבינה בולגרית ? או לוותר לגמרי על הבולגרית ? תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 19.09.2017)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
מיכל (08:58 11.12.2016)

שלום,
ראשית עליי לציין שהמתכונים קלילים וכייפים.
אינני משתמשת באבקות מרק, מה את ממליצה להוסיף במקום?
האם להוסיף גבינה צהובה גם בבלילה ולא רק כקישוט? בצל מטוגן?
מה ישלים את הטעם של אבקת המרק?
תודה רבה ויום מקסים
מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 11.12.2016)

היי מיכל,
אם יש לך אבקת שום את יכולה לשים כחצי כפית.
את יכולה לטגן בצל ולהוסיף לבלילה, זה תמיד מוסיף עוד טעם.
גבינה צהובה מומלץ להוסיף גם לתערובת עצמה וגם כקישוט מעל.
שימי בסביבות כפית מלח (לא גדושה).
שבוע נפלא 🙂

avatar
מוריה (15:25 2.10.2016)

שלום..האם ניתן להחליף את הבולגרית בשמנת 15 אחוז…זה מה שיש לי בבית…חח..תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 2.10.2016)

היי מוריה,
פשוט תוותרי על הבולגרית או שתשימי רבע כוס גבינה צהובה מגורדת.
שנה טובה 🙂

avatar
קרין (20:08 25.09.2016)

הי אפרת,
ראשית כל הכבוד על האתר !!
חייבת לציין שפעם ראשונה שאני בכלל מגיבה למשהו אבל ראיתי את התגובות ואת המענה המהיר והמקצועי שלך והייתי חייבת לספר שהכנתי לראשונה שתי פשטידות שלך, האחת ברוקולי וכרובית (יצאו מדהים) והשנייה תירס שגם הייתה מאוד טעימה אך יצאה נמוכה (השתמשתי בתבנית של 22.5) ומעט נשרפה לי מלמעלה(השארתי יותר זמן כי לא הייתה נראית לי מוכנה מבפנים). מעכשיו בטוח אשתמש במתכונים נוספים שלך :)) תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 25.09.2016)

תודה קרין, שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי פשטידת התירס, התבנית הייתה מעט גדולה לכמות וכנראה שזאת הסיבה שיצאה קצת נמוכה. כשמוציאים אותה מהתנור היא במרקם רך וכאילו לא מוכן אך היא מתגבשת ומתייצבת לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר.
בכל מקרה, תודה על העדכון ושנה טובה!

avatar
רוני (18:09 4.07.2016)

אבקת מרק בצל או עוף?
וכמה מלח ופלפל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 4.07.2016)

היי רוני,
אם יש לך אבקת מרק בטעם עוף או ירקות אז עדיף. אם לא, אפשר לשים גם בטעם בצל.
כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.

avatar
אוסנת (11:08 10.06.2016)

כמה מלח לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:20 10.06.2016)

היי אוסנת,
שימי כפית מלח.
חג שמח 🙂

avatar
מיכל (09:00 29.04.2016)

היי
האם אפשר להכין את הפשטידה רק עם כרובית? יש לי כרובית אחת גדולה טרייה. האם זה מספיק?
האם אפשר להכין בתבנית עגולה חד פעמית קוטר 27 עומק 4 ס”מ ולהשאיר את כמות החומרים כמו שהיא במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 29.04.2016)

היי מיכל,
אפשר להכין רק עם כרובית. אם הכרובית גדולה היא אמורה להספיק.
תבנית עגולה 27 תהיה גדולה מידי. הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

avatar
שלום (00:33 18.04.2016)

שלום,
יש דרך להפוך את הפשיטדה לכשרה לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 18.04.2016)

היי שלום,
פשוט לוותר על הקמח בכלל או לשים במקום 1-2 כפות קמח מצה דק.
חג שמח 🙂

avatar
רוני (11:16 29.03.2016)

פשטידה מעולה!!
הכנתי אותה ליום הולדת ולא הפסקתי לקבל מחמאות… כולן שאלו איך הצליח לך?!
לכו תסבירו כמה זה קל להכנה…. 😉

בפעם שעברה הכנתי משקיות של סנפרוסט..
עכשיו יש לי רק טרי…
כמה להכין?
יש לי ראש כרובית בינונית וברוקולי קטן..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 29.03.2016)

היי רוני,
שמחה שהפשטידה יצאה מוצלחת 🙂
נראה לי שכדאי להכין עם כל הכמות שיש לך רק שכדאי לחתוך לפרחים ולבשל במים רותחים כ-5 דקות, עד שהברוקולי והכרובית מתרככים מעט, אבל לא רכים לגמרי.
יום נפלא!

avatar
טליה משלי (13:21 5.03.2016)

אהלן,
הכנתי כברפ עמיים, בלי הקמח ובלי הגבינה הצהובה.
בשני המקרים השתמשתי בכרובית ובברוקלי טריים בלי בישול מוקדם, והוספתי גם אגוז מוסקט.
באחת הפעמים הוספתי גם כף מיונז.
יוצא מעולה ואכן קליל!
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 5.03.2016)

מעולה! תודה טליה 🙂

avatar
הילה (19:16 8.02.2016)

היי, הכנתי את הפשטידה ויצא טעים, אבל למה זה לא יצא לי כמו בתמונה? הפשטידה אמורה להתפרק שחותכים אותה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 8.02.2016)

היי הילה,
הכנת בתבנית מאפינס או בתבנית אחת?
בכל מקרה חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי כי רק אז היא מתייצבת. אם חותכים אותה כשהיא עוד חמה היא מתפרקת.

avatar
soli1956@hotmail.com (20:27 21.01.2016)

שלום…אים ברצוני להכין ללא מוצרי חלב ,מה עליי להוסיף במקום?תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 21.01.2016)

היי,
אפשר להכין את הפשטידה גם בלי הגבינות.

avatar
ענת (23:14 19.05.2016)

היי. האם אפשר להוריד את מוצרי החלב מבלי לשים להם תחליף ?בטוח יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 20.05.2016)

היי ענת,
יותר טעים עם גבינות (הן גם מעניקות נפח לפשטידה) אבל אפשר גם להכין בלי גבינות וזה יוצא בסדר גמור.
שבת שלום 🙂

avatar
ענת (18:50 18.01.2016)

ראיתי שבחלק מהמתכונים לפשטידת ברוקולי וכרובית מוסיפים מיונז, זה יכול לעבוד עם הגבינות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 18.01.2016)

כן ענת, אפשר לשים כ-2 כפות מיונז.

avatar
בת-אל (10:53 16.12.2015)

אפשר להוסיף גם שמנת לבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 16.12.2015)

היי בת-אל,
מבחינת מרקם עדיף להשתמש בקוטג’ אבל אם אין לך את יכולה לשים במקום שמנת לבישול. בגלל שהשמנת יותר נוזלית הייתי ממליצה לשים 3/4 מהמיכל.
יום מקסים 🙂

avatar
יפעת (20:09 29.11.2015)

עשיתי את הגרסה ללא הקמח, היה צורך באפיה ממושכת יותר כדי שלא יישארו נוזלים. למרות ששכחתי תבלינים לא היה נורא כי הבולגרית שבחרתי הייתה מאד מלוחה. הצוות היה מרוצה. תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 29.11.2015)

הכי חשוב שהיו מרוצים 😉
תודה יפעת ושבוע מעולה

avatar
שני סגל (16:05 11.08.2015)

האם אפשר במקום קוטז לשים שמנת חמוצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 11.08.2015)

כן שני, אפשר.

avatar
פנינה (21:32 17.05.2015)

יש לך אתר מעולה!!
אין חג שאני לא לוקחת ממנו מתכונים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:58 17.05.2015)

תודה פנינה! כיף לשמוע 🙂

avatar
עינב (14:30 17.05.2015)

היי,
1.האם אפשר להפוך את הפשטידה(ובאופן כללי את כל הפשטידות) לפרווה?
האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
2. האם אפשר להשתמש בכוסמין במקום קמח רגיל? איך אפשר להוסיף עוד בריאות לפשטידות בלי לפגוע בטעם?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 17.05.2015)

היי עינב,
יש פשטידות שלא מומלץ לוותר בהן על הגבינות כמו פשטידת תירס ופשטידת תרד.
בפשטידה הזאת את יכולה לוותר על הגבינות ולהפוך לפרווה ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל.
לגבי מרכיב בריאותי נוסף, אפשר להוסיף לפשטידות קוואקר דק/טחון במקום או בנוסף לקמח מלא/כוסמין.
שבוע נפלא 🙂

avatar
rivi (01:54 24.04.2015)

לא צריך לבשל קצת קודם את הברוקולי והכרובית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.04.2015)

היי,
אם משתמשים בשקית קפואה אין צורך מאחר והירקות כבר מבושלים. מספיק רק להפשיר מעט.

avatar
אורית (21:12 14.03.2015)

הי,
יופי של פשטידה.
השתמשתי בכף קמח אחת בלבד (קמח תופח).
הכמות הספיקה לי לתבנית אינגליש קייק
+ חמישה שקעים (תבנית שקעים מסילקון) .

תודה על אתר נהדר.
שבוע טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 14.03.2015)

מעולה!
תודה אורית שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

avatar
קלר (12:12 11.03.2015)

האם ניתן להכין בתבנית רגילה ולא כמאפינס? ובמידה וכן יש צורך להכפיל בכמות ובאיזה גודל של תבנית? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 11.03.2015)

היי קלר,
כן, אפשר.
הכמות המצוינת במתכון מתאימה לתבנית ארוכה (אינגליש קייק).
יום נפלא 🙂

avatar
נ. בוטון (23:22 10.03.2015)

כן שכחתי לומר שבמקום קמח וא. אפיה שמתי תפ”א מבושל מעוך ו/או קצת קמח תפ”א / קורנפלור
נכון שהם לא בדיוק תפחו אבל יצאו אוורירים למדי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 11.03.2015)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום מצוין!

avatar
רויטל (23:36 26.02.2015)

שלום,
הפשטידה מעולה, הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד, כל הכבוד לכם.
יש שאלה,האם ניתן להקפיא פשטידה כזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:34 27.02.2015)

הי רויטל,
שמחה שאהבת את הפשטידה 🙂
אין בעיה להקפיא, רק חשוב כמובן לעטוף היטב בניילון נצמד או לסגור בתוך קופסה אטומה.
שבת שלום

avatar
שולמית (19:00 19.02.2015)

שלום רב,
יצא לי מעולה, רק חבל ששכחתי לשים מרק עוף.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:09 19.02.2015)

היי שולמית,
לא נורא, פעם הבאה בטח תזכרי לשים 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה וסופשבוע נעים:)

avatar
מוריה (14:48 12.02.2015)

אתם ממש ממש ממש עזרה במטבח!
אני אוהבת את האתר שלכם ורוצה להודות לכם על שפתחתם אותו. אני כל הזמן מכינה את הפשטידות שלכם, ואחת מהן הפכה לפשטידה קבועה של שבת בבוקר.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 12.02.2015)

היי מוריה,
אני ממש שמחה לשמוע! תודה רבה 🙂

avatar
נעמי (20:29 29.01.2015)

אתר מדהים!!!!
שידרגתם אותי במטבח,יישר-כח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 29.01.2015)

תודה נעמי! כיף גדול לשמוע 🙂

avatar
הדס (11:22 28.01.2015)

הי,
1. האם צריך לסחוט נוזלים מהכרובית ומהברוקולי הקפואים לאחר שמשרים אותם במים?
2. למה משמשת אבקת האפייה? האם היא מתפיחה את התערובת?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 28.01.2015)

הי הדס,
1. אין צורך לסחוט את הנוזלים מהירקות שהופשרו במים, מספיק לסנן מעט במסננת.
2. אבקת האפיה מתפיחה ממש מעט את התערובת (מדובר רק בחצי כפית) אך תורמת לאווריריות המאפה.

avatar
שירה (12:52 14.08.2014)

הכנתי את הפשטידה בתבנית אינגליש קייק ויצא לי ממש נוזלי אז המשכתי לבשל את זה בערך איזה 50 דקות בסה”כ וזה יצא לי לא טוב :[ זה לא נשרף אלא זה מתפרק זה נוזלי מידי.
מה עשיתי לא נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 14.08.2014)

הי שירה,
יכול להיות שהשתמשת בכמות קטנה יותר של ברוקולי וכרובית?
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי רק אז היא מתייצבת.
אם לאחר מכן הפשטידה עדיין נוזלית ומידי רכה, תנמיכי את התנור ל160 מעלות ותחזירי את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה בנייר אלומניום לעוד 30-40 דקות. לאחר מכן, תכבי את התנור ותשאירי את הפשטידה בפנים מבלי לפתוח את דלת התנור לפחות 40 דקות.
מחכה לעדכון..

avatar
חני (23:30 25.07.2014)

הי, רציתי לעדכן שניסיתי היום את הפשטידה הזאת (בתבנית מרובעת בטוסטר אובן), הכפלתי את הכמויות (בחלקן, בביצים השתמשתי ב-5), המרתי את הקמח בפירורי לחם כפי שקראתי שניתן, ויצא פשוט מושלם! זו פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה, ובכלל די חדשה במטבח, וכל כך שמחתי שאני הולכת לנסות את כל הפשטידות באתר, כולן נראות מצוינות ופשוטות להכנה.
אז תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 25.07.2014)

הי חני,
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ואשמח לקבל עדכונים גם בהמשך 😉

avatar
סתיו (04:33 16.07.2014)

אם אני מורידה את הקמח, האם צריך להחליף במשהו על מנת לייצב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:31 16.07.2014)

הי סתיו,
מומלץ להוסיף במקום הקמח פירורי לחם אבל אפשר גם להכין בלי.

avatar
סיגלית (12:00 5.07.2014)

יש לי רק קמח תופח. זה יכול להתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 5.07.2014)

כן, אפשר.

avatar
סופיה (15:42 24.06.2014)

מתכון מעולה קל פשוט והכי חשוב טעיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 24.06.2014)

תודה סופיה 🙂

avatar
רות (19:21 24.06.2014)

אפשר בלי הקוטג’

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.06.2014)

הי רות,
אפשר להמיר בגבינה לבנה ואפשר גם לוותר בכלל.

avatar
רות (11:41 2.06.2014)

שמחה שמצאתי אתכם.
ממש מותאם למי שלא רוצה להסתבך עם מצרכים מוזרים… 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 2.06.2014)

תודה רות וחג שמח!

avatar
גלית (17:56 21.02.2014)

הפשטידה נראית מצויין אתר ממש טוב הכל קל וטעים משתמשת בו המון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 21.02.2014)

תודה גלית ושבת שלום!

avatar
Su (20:04 23.01.2014)

אפשר להכין רק עם ברוקולי? ולאיזו תבנית חד פעמית הכמות מספיקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 23.01.2014)

היי, אפשר להכין עם ברוקולי בלבד והכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

avatar
א (08:22 23.12.2013)

צריך לבשל את הכרובית ולברוקולי לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 23.12.2013)

רק אם משתמשים בירקות טריים צריך לבשל לפני. אם משתמשים בשקית קפואה, צריך רק להפשיר מעט את הירקות (טבילה של פחות מדקה במים חמים תספיק).

avatar
Etti (23:35 3.12.2013)

מוצלח מאוד. אימצתי. קלה להכנה וטעימה מאוד

avatar
פשטידה (12:29 27.11.2013)

חבל על הזמן אני מאושרת שגיליתי את האתר שלכם. הוספתי אותו למועדפים שלי ואני כול היום מכינה פשטידות :).

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 27.11.2013)

תודה, איזה כייף לשמוע:)

avatar
גילה הירש (19:20 7.10.2013)

הכנתי ויצא ממש טעים. כל הכבוד!

avatar
מלכה שגיא (12:54 7.10.2013)

נראית פשטידה מעניית וטעימה. הולכת לעשותה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 7.10.2013)

תעדכני אותנו איך יצאה:)

לקריאת כל התגובות