שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית פיירקס או אלומניום חד פעמית בגודל 20X29

פשטידת אטריות ובשר

מצרכים:

שכבת הבשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

5 כפות גדושות רסק עגבניות

עגבנייה קטנה מגורדת או 2 כפות גדושות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

1 כוס מים רותחים

תיבול: כפית סוכר, חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

שכבת האטריות:

400 גרם אטריות רחבות מבושלות

2 ביצים

1 כף שמן זית

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

שכבת הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שמתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

שכבת האטריות: מערבבים בקערה את האטריות, הביצים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-משטחים בתבנית מחצית מכמות האטריות. יוצקים מעל את תערובת הבשר ומעל משטחים את יתרת האטריות.

-מכניסים למרכז התנור למשך 20-30 דקות עד ששכבת האטריות העליונה מזהיבה.

פשטידת אטריות ובשר

פשטידת אטריות ובשר, פשטידת בשר טחון

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלק, בטטה ובצל בתנור
עוגיות חמאה לילדים

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
. .אנחנו (18:39 6.05.2020)

שמתי במקום קינמון- ראס אל חנות
פשוט מושלם!
אפרת, את אלופה ממש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 7.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

Avatar
עפרה (17:05 27.04.2020)

האם אפשר לשים במקום הבשר, תערובת גבינות באמצע?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 27.04.2020)

יש את המתכון הזה- פשטידת אטריות וגבינה.

Avatar
עפרה נגר (06:44 28.04.2020)

הי, אני יודעת. ראיתי. אבל מכיוון שהבנות שלי ממש אהבו את הפשטידה הזאת רציתי לנסות את זה עם גבינות. האם אפשרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:01 28.04.2020)

אפשר לנסות. יש לבשל את הרוטב (בלי בשר וקינמון), לצקת מעל התחתית, לפזר גבינות ולהוסיף את יתרת האטריות.

Avatar
עפרה נגר (09:56 28.04.2020)

תודה רבה!

Avatar
ליאת בן דוד (20:00 12.03.2020)

היי אפרת,
אפשר להשתמש באיטריות ביצים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 12.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
Orit (12:51 28.02.2020)

החלק התחתון של הפשטידה מתפרק לי…. מה עשיתי לא נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 28.02.2020)

שמת מספיק אטריות בתחתית?
הביצים מייצבות את התערובת. אולי השתמשת בביצים קטנות וזה לא הספיק לכמות האטריות.

Avatar
סיון (16:06 15.11.2019)

הכנתי את הפשטידה והשכבה העליונה יצאה יבשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:10 15.11.2019)

השכבה העליונה אמורה לצאת יבשה וקצת קריספית.

Avatar
אור (15:59 20.09.2019)

שלום רב,
האם אפשר לערבב את תוכן הבשר הטחון עם הפסטה, ללא הרסק(לא אוהבים) ולאפות כפשטידה אחת והאם יד לכסות בנייר כסף.
מודה מאוד על תשובתך המהירה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 20.09.2019)

אפשר אבל זה ייצא קצת יבש בלי רוטב לכן כדאי לכסות בנייר כסף.

Avatar
רעות (20:01 8.08.2019)

נראה נהדר!
אני רוצה לבשל ביום חמישי טלחמם על הפלטה בשבת. נשמע לך הגיוני? אולי להוסיף נוזלים? או שיהיה טוב ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 8.08.2019)

כן אפשר. אין צורך להוסיף יותר נוזלים.
כדאי להוציא מהמקרר כשעה-שעתיים לפני החימום על הפלטה (כי כשמחממים פשטידה ישירות מהמקרר היא לא מתחממת כמו שצריך מפנים ולפעמים יש חלקים בהם היא אפילו נשארת קרה).

Avatar
יפעת (15:15 5.04.2019)

בפשטידת אטריות ובשר טחון לא רשום את הכמות המדוייקת של המלח והפלפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 5.04.2019)

רשמתי.

Avatar
נורית (12:06 6.12.2018)

היי אפרת
שאפו על אתר ומתכונים פשוטים ומוצלחים אחד אחד
שאלה האם כדאי להכין את פשטידת הבשר יום לפני כדי לחסוך זמן…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 6.12.2018)

אפשר אבל עדיף לאפות באותו יום. כדי לחסוך בזמן אפשר להכין יום לפני את תערובת הבשר ולבשל את האטריות ולשמור בנפרד במקרר. לאחר בישול האטריות מומלץ לשטוף אותן במים קרים ולערבב אותן ב 2-3 כפות שמן זית כדי שלא יידבקו ויהפכו לגוש אחד.
יום למחרת ישאר לך רק לערבב את האטריות עם הביצים ושמן הזית ולסדר בתבנית.
חג שמח ❤️

Avatar
chenvandersluijs (12:38 19.10.2018)

הי אפרת
כבר מספר שבועות שאני מנסה מתכונים שלך והתוצאות נהדרות.
כולם אהבים. תודה רבה
שאלה: אפשר להשתמש בתבנית פירקס עם מכסה? ואולאי לקראת סיום להסיר בכדי שיהיה קרוקנטי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 19.10.2018)

קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
לשאלתך – כן, אפשר.

Avatar
איריס סויסה (07:57 19.08.2018)

בקר טוב
האם אפשר את אחד מסוגי הפסטה במקום האטריות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 19.08.2018)

אני חושבת שאפשר להכין גם עם ספגטי רגיל או פסטה כלשהי ארוכה כמו פטוצ'יני.

Avatar
עינת (14:28 8.02.2018)

הי אפרת,
לא שמתי מים בתערובת הבשר (הודו אדום). הבשר יצא עסיסי, ומשום מה המים נראו לי מיותרים…
עד כמה זה נורא? מה תפקיד המים בעסק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 8.02.2018)

היי עינת,
המים זה כדי ליצור רוטב כמו של בולונז כדי שהאטריות יהיו רכות ועסיסיות.

Avatar
שושי (09:52 7.11.2017)

אפרת אני חייבת לומר לך שיצא טעים טעים….
בעלי והילדים נהנו, וכמובן גם אני!!!
תודה על כל המתכונים המיוחדים שלך
לשבת הכנתי את עוגת השוקולד הלבן המדהימה שלך ועוד עוגת שוקולד עם קוקוס
וגם הכנתי אחד ממתכוני הדגים והכל יצא כל כך מיוחד
אין מילים!!!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 7.11.2017)

כיף גדול לשמוע!
תודה שושי ויום מקסים ❤

Avatar
שושי (18:44 5.11.2017)

אין על האתר שלך,הוא שידרג לי את המטבח…
תודה תודה תודה!!!!
האם אפשר לשים מעל האיטריות עוד שיכבה של בשר בשביל שלא יצא יבש מידי?
תודה על התשובות המהירות שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 5.11.2017)

תודה שושי 🙂
כן, אפשר לשים מעל מתערובת הבשר.

Avatar
אתי (07:20 10.10.2017)

בוקר טוב, אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך, רוצה לדעת האם לבשל את האיטריות?
תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 10.10.2017)

כן אתי, יש לבשל את האטריות לפני.
יום מקסים וחג שמח 🙂

Avatar
רחלי (17:23 9.10.2017)

הי
יש לך מתכונים מדהימים!!
יש לי תבנית פירקס לא מרובעת משהו אליפסה האם זה גם יכול להתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 9.10.2017)

תודה רחלי 🙂
גם תבנית אליפסה שהיא בגודל בינוני יכולה להתאים.

Avatar
סמדר (08:35 8.09.2017)

היי אפרת, אני ממש רוצה להכין את הפשטידה הזו אבל בעבר כשהכנתי פשטידות עם אטריות או פסטה השכבה העליונה התקבלה קשה ולא נעימה לאכילה. איך אפשר למנוע את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 8.09.2017)

היי סמדר,
נכון, השכבה העליון נעשית קשה. אני חושבת שאם את תכסי את הפשטידה זה אמור למנוע את זה.

Avatar
ויוי (11:17 18.08.2017)

שלום,
מתכונים מדהימים אחד אחד!!!
אין לי כעת רסק עגבניות בבית ישנה אפשרות להחליף בקטשופ?

תודה,
ויוי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 18.08.2017)

היי ויוי,
לא ניסיתי אני משערת שאפשר.

Avatar
יעל (16:35 13.08.2017)

את צריכה לקרוא לזה פשטידת בולונז… (: מריח מצויין, תכף נטעם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 13.08.2017)

בתאבון 🙂

Avatar
דליה בן שימול (04:40 8.06.2017)

נזכרתי שמזמן לא אכלתי את הפשטדה הזו בילדותי אכלנו כמעט כל שבוע בבית הורי ז"ל כבר 10 שנים שלא העזתי להכין שמא אפשל. נתקלתי במתכון הכל כך פשוט ומוסבר בבהירות אשמח להכין אותו למשפחתי בתקווה שיזכרו בסבתא שלהם.אכין ואספר איך יצא. תודה לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:38 8.06.2017)

מחכה לשמוע איך יצא 🙂
יום מקסים

Avatar
מיכל (08:22 5.05.2017)

קיבלתי תשובה לנייר כסף בהמשך התגובות… הולכת לנסות את המתכון תודה

Avatar
מיכל (08:17 5.05.2017)

היי! האם צריך לכסות את התבנית עם נייר כסף בתנור?

Avatar
ויקטוריה (13:42 26.04.2017)

היי!קודם כל המתכונים שלך כל פעם מצילים אותי)))
שאלה האם זה יצא טעים עם אטריות אורז?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:28 26.04.2017)

היי ויקטוריה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לגבי שאלתך, חייבת לציין שלא ניסיתי אבל נראה לי שזה יכול להשתלב. רק חשוב לבשל את האטריות קודם.
המשך יום מקסים

Avatar
ענת (15:50 21.02.2017)

יצא פשוט מדהים, בייחוד עם הקינמון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:49 21.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

Avatar
ספיר (15:27 27.01.2017)

הכנתייייי ויצא מושלם וטעיםםםםם אין על נאתר שלך הכל ברור קליל וטעים!! אני רוצה להכין עוגת תפוזים אני יכולה לוותר על הקוקוס אין לי כרגע?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:43 27.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
כן, את יכולה לוותר על הקוקוס.
שבת שלום

Avatar
שרון (18:57 25.01.2017)

כרגיל אפרת- נהדר! השתמשתי בשתי חבילות של איטריות למוקפץ ומעל הכל פיזרתי שומשום ויצא פשוט מעדן! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:14 25.01.2017)

תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
לימור (15:02 20.01.2017)

היי, הפשטידה בתנור כבר למעלה מחצי שעה. נצמדתי לגמרי למתכון ומשום מה היא עדיין מבעבעת מנוזלים.את כוס המים הרותחים היה עליי להוסיף לתערובת הבשר נכון? מקווה שתעני כהרגלך ממש מהר. תודהההה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:59 20.01.2017)

היי לימור,
ראיתי עכשיו.. זה בסדר שהיא מבעבעת. כוס המים מיועדת לתערובת הבשר.

Avatar
שושנה (20:47 7.01.2017)

אפשר להשתמש בספגטי רגיל? או פסטה…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 7.01.2017)

כן, אני חושבת שאפשר להכין גם עם ספגטי רגיל או פסטה כלשהי ארוכה כמו פטוצ'יני וכו'.

Avatar
חיה (21:11 4.01.2017)

חייבת לפרגן לך. המתכון נהדר! ובכלל המתכונים פשוטים ועשויים מחומרי גלם שיש במטבח. הילדים אהבו…. וזה המבחן הגדול באמת…. ביג לייק!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:26 4.01.2017)

תודה חיה! שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אורלי (12:36 11.12.2016)

היי אני ממש לא יודעת לבשל והלכתי על המנה הזו…
רציתי לומר לך תודההההההההה ♥ קל להכנה ויצא מווווווווושלם…
בזכותך עוד אלמד לבשל…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:51 11.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אורלי ובהצלחה בהמשך 😉
שבוע נפלא

Avatar
הדר פלג (01:39 7.11.2016)

ורציתי לשאול אם אפשר עם איטריות בינוניות ?
זה מה שיש לי בבית
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:31 7.11.2016)

היי הדר,
את יכולה להשתמש באטריות בינוניות ובעוף טחון רק קחי בחשבון שעוף הוא חלק יותר יבש מבשר בקר טחון.
יום מקסים 🙂

Avatar
הדר פלג (01:18 7.11.2016)

שלום לך
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון עם עוף טחון ?
אשמח לתשובה

Avatar
אורית (12:10 23.10.2016)

היי. תודה על מתכונים מוצלחים.
הכנתי את הפשטידה ומגישה היום בערב. איך שומרת עד הערב ואיך מחממת? אי אפשר בתנור כי חג אולי על פלטה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:30 23.10.2016)

היי אורית,
את יכולה לכסות בנייר כסף ולשמור בחוץ במקום קריר ומוצל עד הערב ובערב לחמם על הפלטה.
אם את לא רוצה להשאיר בחוץ את יכולה להכניס למקרר אבל תצטרכי להוציא את זה מהמקרר כשעה-שעתיים לפני החימום על הפלטה כדי שזה יתחמם היטב ובצורה שווה (כי שמחממים פשטידה ישירות מהמקרר היא לא מתחממת כמו שצריך מפנים ולפעמים יש חלקים בהם היא אפילו נשארת קרה).
חג שמח 🙂

Avatar
אורית (13:58 23.10.2016)

תודה רבה .
חג שמח

Avatar
אורית (22:53 24.10.2016)

תודה על התגובה המהירה.
יצא מעולהההה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:40 24.10.2016)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
מריה (16:20 16.09.2016)

התמכרתי לאתר שלך!
פשטידה מצוינת, הוספתי גם פטריות קצוצות יחד עם הבשר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:35 16.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה ושבת שלום 🙂

Avatar
אודליה (23:54 20.08.2016)

היי אפרת, הכנתי את הפשטידה עם סויה טחון (זה שקונים יבש מחנות הטבע) ויצא טעים מאוד, אם טיפה חסר טעם בתערובת, כנראה בגלל שמדובר בסויה ולא בבשר שהוא עשיר בטעם. האם יש לך רעיון איך לשפר את טעם התערובות הסויה כדי שיהיה יותר "עשיר" בפעם הבאה? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:21 21.08.2016)

היי אודליה,
נראה לי שכדאי פעם הבאה להשרות את תערובת הסויה הטחונה בסויה וסילאן במשך כחצי שעה ואז להכין את המתכון כרגיל (בסביבות 4 כפות רוטב סויה+ 2 כפות סילאן).
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אודליה (12:21 21.08.2016)

וואו נשמע מעולה, אנסה בפעם הבאה (בקרוב מאוד)! את מתכוונת אחרי שכבר השרתי את הסויה היבש במים רותחים וסיננתי, נכון? ואז אחר כך להוסיף את שאר המצרכים לתערובת? תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:55 21.08.2016)

נכון, אחרי שהשרת את הסויה במים רותחים וסיננת את מתבלת בסויה וסילאן ומשרה כחצי שעה כדי שהסויה תספוג את הטעמים ואז מכינה כרגיל עם הבצל הטחון והעגבניות וכו'.

Avatar
אודליה (15:09 21.08.2016)

אין כמוך! תודה רבה!!

Avatar
אביבית (11:10 27.07.2016)

היי, רק רציתי לשאול באיזה גודל צריכה להיות התבנית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:15 27.07.2016)

היי אביבית,
תבנית מלבנית בגודל 29X20.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיכל (15:55 30.04.2016)

האם אפשר לוותר על הביצים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:00 30.04.2016)

היי מיכל,
הביצים מדביקות את האטריות ליחידה אחת. אפשר לוותר עליהן אבל קחי בחשבון שהאטריות עלולות להתפרק בחיתוך.

Avatar
אורטל (13:31 22.03.2016)

היי אפרת, בעלי הכין את הפשטידה ולא שם לב שצריך לבשל קודם את האטריות 🙁
האם יש דרך לתקן? או שנאלץ לזרוק?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:55 22.03.2016)

היי אורטל,
הפשטידה כבר נאפתה? אם כן, האטריות בטח יבשות וקשות?

Avatar
אורטל (14:55 22.03.2016)

כן, לצערי הרב…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:08 22.03.2016)

אם זה אפוי אז אני לא חושבת שאפשר להציל את הפשטידה אבל אולי אפשר להציל את תערובת הבשר 🙂
אם יש לך אפשרות להפריד בין תערובת הבשר ובין האטריות אני ממליצה לך לעשות זאת ולבשל חבילת אטריות חדשה ופשוט לערבב ביניהם כמו בולונז מבלי לאפות. אם הרוטב התייבש באפיה את יכולה להכין תוספת של רוטב מהיר. לטגן שן שום כתושה, להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, עגבנייה מגורדת (לא חובה), כחצי כוס מים, מלח פלפל שחור ולבשל קצת על האש ואז לערבב עם הבשר.
בהצלחה 🙂

Avatar
אורטל (15:09 22.03.2016)

תודה.

Avatar
אורטל (15:20 15.03.2016)

אני נהייתי מכורה למתכונים שלך באופן רשמי! הפשטידה יצאה טעימה מאוד, תודה רבה לך על המתכונים!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:35 15.03.2016)

תודה אורטל, איזה כיף לשמוע!

Avatar
יוליה (17:58 9.03.2016)

אחד המתכונים האהובים עליי!
יוצא מושלם כל פעם 🙂
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:39 9.03.2016)

שמחה לשמוע יוליה 🙂

Avatar
גיטי (14:10 3.02.2016)

יצא טעיםםםםם.
מאוד נהנת מהאתר שלך, תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:16 3.02.2016)

תודה גיטי, שמחה לשמוע!

Avatar
בתאל (09:43 2.01.2016)

היי רציתי חדעת אם אטריות לנודלס יכולות להתאים כזה מה שיש לי כרגע

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:52 2.01.2016)

היי בתאל,
אני מניחה שאפשר.
בהצלחה 😉

Avatar
,vhkv (12:46 28.12.2015)

שלום לך,
אני מאד נהנית מהאתר שלך!!! ממליצה לאחרות עליו.
עכשיו אני רוצה לעשות את זה כמנה עיקרית, מה מתאים לעשות ליד כתוספת???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:55 28.12.2015)

היי,
תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
נראה לי שהכי מתאים להגיש ליד איזה סלט מרענן: סלט שורשים, סלט כרוב ושמיר, סלט כרוב וגזר או סלט עלי בייבי.
בהצלחה והמשך יום מקסים!

Avatar
טירונית במטבח (10:28 20.10.2015)

היי, גם אני רוצה לנסות… האם ניתן לעשות זאת עם ספגטי מחיטה מלאה?
תודה רבה וכל הכבוד על המתכונים המדהימים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:58 20.10.2015)

היי,
אפשר להשתמש בספגטי מחיטה מלאה, התוצאה תהיה פחות טעימה, בגלל היותו מחיטה מלאה 🙂 יש לבשל אותו קודם במים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
יום נעים 🙂

Avatar
ענתי (16:31 28.09.2015)

חג שמח אפרת
הכנתי וייצא מעולה. בכלל אני מאוד נהנת מהאתר שלך.
ענתי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:55 28.09.2015)

תודה ענתי, אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

Avatar
דורית (14:24 24.09.2015)

אני רוצה להכין את הפשטידה/לזניה לערב חג סוכות.
השאלה היא האם אפשר להכין הכל מראש, להרכיב בתבנית, ןלהכניס לתנור יממה אחרי?
כשזה נשמר במקרר כמובן..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:13 24.09.2015)

היי דורית,
את יכולה להכין מראש (יומיים מראש) את תערובת הבשר ולבשל את האטריות אבל אני לא ממליצה להרכיב את הפשטידה.
כדאי להרכיב רק לפני האפיה- ישאר לך רק לערבב את האטריות עם הביצים ושמן הזית ולסדר בתבנית.
לאחר בישול האטריות מומלץ לשטוף אותן במים קרים ולערבב אותן ב 2-3 כפות שמן זית כדי שלא יידבקו ויהפכו לגוש אחד.
בהצלחה 🙂

Avatar
קרן (16:41 14.09.2015)

יצא מעולה.
רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בסוג אחר של אטריות. למשל פתיתים או פסטה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:06 14.09.2015)

שמחה לשמוע קרן 🙂
נראה לי שאפשר, אולי פסטה תהיה יותר מתאימה.

Avatar
קריסטינה (20:02 18.06.2015)

שוב תודה לך על התגובה. החימום לא ככ הצליח. השארתי העל בחוץ מכוסה ברדיד אלומיניום ופעלתי לפי הוראות החימום, אבל יתכן שזה התנור שלי.
בכל מקרה, התוצאה הייתה טעימה ביותר לעניות דעתי . בן זוגי אמר כי מעט חסר טעם( אבל הוא מקורר 🙂 ) וגם הכנתי את זה עם בקר דל שומן . הקטן טעם והפסיק…הוא עכשיו בשלב של שלילת כל מאכל חדש 🙂 אבל , גם השכנה אהבה מאוד. אז תודה רבה לך, ארוחת הערב צלחה!!! עכשיו נותר לי חצי, אפשר להקפיא ? תודה שוב, על כל המתכונים הנהדרים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:45 18.06.2015)

שמחה שחזרת לעדכן כמו תמיד 🙂
וכן את יכולה לשמור בקופסה סגורה ולהקפיא.

Avatar
קריסטינה (11:28 18.06.2015)

בוקר טוב! אני מאוד מודה לך על התגובות המהירות.
הכל כבר מוכן, יצא מהתנור . אני מתכוונת להגיש את זה בערב. באיזה אופן כדאי לחמם? בתנור? אם כן, בכמה מעלות וכמה דקות? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:49 18.06.2015)

בשמחה קריסטינה 🙂
מומלץ לכסות ברדיד אלומיניום (נייר כסף) ולחמם בתנור ב180 מעלות. אם זה יהיה בחוץ עד הערב אז מספיק חימום של 15-20 דקות, אך אם את מכניסה את זה למקרר, זה יכול לקחת יותר זמן, בסביבות חצי שעה, 40 דקות. וכדאי להוציא את זה מהמקרר כשעה לפני החימום כדי שמבפנים לא יישארו חלקים קרים גם אחרי החימום.
יום נפלא!

Avatar
קריסטינה (22:06 17.06.2015)

היי. מחר הולכת להכין את הפשטידה.
שתי שאלות: האם אפשר להוסיף פטריות לבשר, או כדאי לוותר? שאלה השניה, 400 גרם זו כמות של איטריות שמבושלות כבר או למדוד 400גרם ואז לבשל אותן? תודה.
וכמובן, כרגיל…אחזור לעדכן.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:11 17.06.2015)

היי קריסטינה,
את יכולה בהחלט להוסיף פטריות חתוכות ו 400 גרם זה לפני הבישול.
בהצלחה 😉

Avatar
שלי (12:00 18.05.2015)

בוקר טוב,

באיזה סוג בשר רצוי להשתמש לפשטידה?

יום טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:04 18.05.2015)

היי שלי,
מומלץ להשתמש בבשר בקר טחון.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
שלי (12:54 19.05.2015)

היי אפרת

כוונתי לאיזה סוג בשר צוואר צלעות וכו'.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:22 19.05.2015)

היי שלי,
אפשר גם צלעות וגם צוואר ואם טוחנים לך במקום אז מומלץ להוסיף לזה מעט שומן כבש כדי שהבשר יהיה עסיסי (עד 20% שומן).

Avatar
גלית (16:48 1.05.2015)

בס"ד

שלום רב האתר נפלא נכנסתי באקראי ועכשיו כל כך כיף להיכנס ולהכין ממש כל הכבוד וכיף אמיתי לחדש מתכונים, במתכון זה להוסיף העגבניה והרסק לבשר הטחון? תודה מראש גלית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:54 1.05.2015)

תודה גלית וברוכה הבאה לאתר 🙂
כן, להוסיף עגבניה, רסק, מים רותחים ותבלינים לבשר הטחון.
שבת שלום!

Avatar
גלית (11:32 3.05.2015)

תודה רבה אנסה בלי נדר ובשמחה אוכל להמליץ על מתכונים אם תרצי אוכל פרסי ובכלל שבוע נפלא, גלית

Avatar
אפרת (20:17 23.04.2015)

תודה רבה. אני נהנית מכל מתכון שניסיתי. פתרונות מעולים לדקה ה 90.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:27 23.04.2015)

תודה אפרת! כיף לשמוע 🙂

Avatar
קרן (19:10 22.03.2015)

האם צריך לכסות את הפשטידה בהתחלה בנייר אלומיניום ולהוריד את זה רק לקראת סוף הבישול או להכניס לתנור ללא כיסוי מההתחלה?

גם אני מאד נהנית מהמתכונים שלך באתר, תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:34 22.03.2015)

תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
אין צורך לכסות את הפשטידה בתנאי ששמים אותה במרכז התנור. אם את רואה שהחלק העליון מזהיב מהר (קורה בדר"כ בתנורים חזקים), פשוט תורידי את הפשטידה לרשת תנור נמוכה יותר.
שבוע נפלא!

Avatar
דליה (15:45 27.02.2015)

הכנתי. יצא יאמי. טעים מאוד מאוד.
איזה כיף שיש אתר כזה. מיום שגיליתי אותו
אני מכינה בישולים רק מן האתר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:53 27.02.2015)

היי דליה,
כיף גדול לשמוע! תודה ושבת שלום 🙂

Avatar
דליה (13:33 27.02.2015)

איפה כתוב במתכון שצריך אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 27.02.2015)

הי דליה,
צודקת, לא רשום כי אין צורך באבקת מרק 🙂

Avatar
אפרת (12:08 22.09.2014)

האם אפשר להכין פשטידה זו מראש ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:20 22.09.2014)

הי אפרת,
כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

Avatar
אסתר (10:20 8.08.2014)

מאוד טעים! עכשיו הכנתי, כי הלזניה נגמרה..תודה יקירה. אוהבת את המתכונים הנהדרים שלך.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:38 8.08.2014)

תודה אסתר 🙂
שבת שלום!

Avatar
אביה (14:07 1.08.2014)

מתכון נהדר,יש לי שלה קטנה:במה ניתן להחליף אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:02 1.08.2014)

ניתן לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח.

Avatar
קארינה (05:57 28.09.2014)

לאחרונה מצאתי בסופר אבקת מרק ירקות שורש שטעימה במיוחד, ממליצה לנסות בכל מיני מתכונים.

Avatar
מירי (14:50 11.07.2014)

מצוין! הוספתי מעל האיטריות ממרח עגבניות מיובשות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:22 11.07.2014)

הי מירי,
נשמע מצוין, תודה על העדכון 😉

Avatar
מעיין (15:27 10.07.2014)

אין צורך להרתיח את האטריות?????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:32 10.07.2014)

הי מעיין,
כן, במצרכים רשום "אטריות רחבות מבושלות". יש לבשל לפי הוראות ההכנה שעל גבי השקית (בדר"כ 8-10 דקות).

Avatar
מעיין (15:36 10.07.2014)

אאהה לא שמתי לב תודה!!

Avatar
קארינה (05:56 28.09.2014)

נו באמת….

Avatar
סילביה (22:46 25.06.2014)

מצוייןןןןןןןןןןןן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:55 25.06.2014)

תודה סילביה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.