שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 6 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

1 ק”ג פרגיות חצויות

למרינדה:

2 כפות חרדל דיז’ון

5 כפות דבש

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

3-4 שיני שום כתושות

קמצוץ מלח (מהמלחייה)

 




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב עם הפרגיות.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-3 דקות על אש בינונית. הופכים אותן צד ושופכים עליהן את שאריות המרינדה שנותרו בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 דקות.

הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת שוקולד בננה טבעוניתעוגת שוקולד בננה טבעונית
חציל בטחינה חציל בטחינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מעיין (19:50 4.06.2024)

וואוו וואוו! טעים ברמות, עשיתי כמה שינויים-
1. במקום דיז’ון שמתי כפית שטוחה ממרח חרדל רגיל
2. הורדתי כף אחת של דבש
3. טיגנתי על מחבת פסים

יצא נדיר!!! שמתי רק חצי מכמות הפרגיות כי חששתי שלא ייאכל, כי בדרך כלל הילדים ממש בררניים באוכל, אבל הם טרפו את זה עד לאחרונת הפרגיות😋אין עלייך, תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 5.06.2024)

איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף💜

avatar
רחלי (01:35 26.01.2024)

היי, תודה קודם כל! משתמשת המון במתכונים ותמיד מוצלחים!
האם יכולה להכין עם חזה עוף ולחמם בפלטה לשבת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:14 26.01.2024)

היי רחלי,
כעקרון אפשר אבל קחי בחשבון שהחזה הוא חלק יותר יבש אז זה ייצא פחות עסיסי מאשר עם פרגיות.
שבת שלוםן🙂

avatar
רוני (16:47 28.12.2023)

יצא מצוין

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:19 28.12.2023)

תודה שחזרת לעדכן!

avatar
י. ישראלי (00:36 21.09.2023)

היה מיוחד ברמה גבוהה מאוד
אבל נראה לי שניתן להפחית לפחות בחצי כמות מהדבש ולהוסיף פלפל שחור
ותודה עצומה על כל המתכונים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 21.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
י. ישראלי (10:16 21.09.2023)

אין על מה זה היה פשוט מטורף
אומר את האמת זה המתכון הראשון שלקחתי מכאן
נראה לי שמהיום מצאתי את הדרך בבישול
כל דבר – דרך כאן
תודה רבה עצומה

avatar
אור (14:08 15.05.2023)

היי, המתכון נראה מעולה!
האם אפשר להכין עם סטייק פרגית או שזה יצא יבש יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 15.05.2023)

היי
אפשר להשתמש בסטייק פרגית, יצא די דומה.

avatar
אתי (18:53 29.03.2023)

האם אפשר להכין את הפרגית על טוסטר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 29.03.2023)

הכוונה בטוסטר אובן או טוסטר לחיצה?
אפשר בטוסטר אובן.

avatar
אתי (20:40 29.03.2023)

טוסטר לחיצה מקצועי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:38 30.03.2023)

לא ניסיתי זאת בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אולי אפשרי לעשות זאת עם תיבול מינימאלי של מלח, פלפל, שמן, מעט סילאן וסויה.

avatar
יעל (21:00 21.01.2023)

אם שמים בתנור זה יצא יבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 22.01.2023)

כן, בתנור יוצא קצת יותר יבש.

avatar
נוי (16:13 8.07.2022)

מתכון מצויין! הפרגיות יוצאות לי תמיד חיוורות, מה אפשר לעשות ?
אם אשים בתנור מפחדת שיתייבשו.. להוריד זמן במחבת ?

פרגיות בדבש וחרדל
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 8.07.2022)

היי,
כדי לתת יותר צבע לפרגיות אפשר לעשות כמה דברים:
-להשרות למשך כשעה או יותר את הפרגיות במרינדה
– להחליף את הדבש בסילאן שייתן צבע
– לבשל עוד כמה דקות במחבת (כמובן להשגיח שזה לא נשרף).
בהצלחה!

avatar
אושרית (13:35 18.08.2023)

הי אני ממליצה לצלות בהתחלה על גריל למשך כמה דקות אחרי זה להנמיך תחום ל200 ,ואז לכסות בנייר כסף לזמן הרצוי כך אני עושה עם עוף ותפוא בתנור שלא יצא יבש

avatar
חיה (15:16 1.02.2022)

ואוווווווו חייבת להגיד הכנתי את המתכון
אבל עם חזה עוףףףף יצא מושלםםםםם,ריח מדהים עד כדי כך שבעלי שוב ביקש את המתכון !!
והוא בררן באוכל מאודד !!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 1.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
חיה (14:45 27.01.2022)

עם איזה תוספת זה מתאים ?
וואם אני שמה על הפלטה (בתבנית ח”פ ) עם נייר כסף-זה יצא טוב ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 27.01.2022)

היי,
אפשר להגיש כמעט עם כל תוספת- אורז, בורגול, אטריות, קוסקוס, פתיתים…
אפשר לחמם על הפלטה אך קחי בחשבון שהחימום על פלטה עשוי לייבש מעט את הפרגיות.

avatar
Rachelr (10:59 6.09.2021)

תודה מכל הלב על המתכונים הנפלאים כאן באתר! הכנתי את הפרגיות לראש השנה. איך שיצא מהתנור הילדים הגיעו בעקבות הריח ופשוט אי אפשר היה לעצור אותם. מטעימה קטנה, נשארה חצי כמות פרגיות לחג:) הם כבר מחכים לסעודה… הכנתי כמות וחצי של רוטב, כדי שלא יהיה יבש אחרי חימום חוזר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 6.09.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח❤

avatar
יפעת (14:01 30.07.2021)

הי
אם אני מכינה היום ורוצה להגיש מחר אחרי חימום על פלטה –
האם כדאי להבריש את הפרגיות קצת מהמשרה – לפני ההנחה על הפלטה ?
האם כדאי שהפרגיות יתחממו עם הרבה רוטב על מנת שלא יתייבשו?

תודה רבה.
האתר שלך מעולה. כמעט כל השבתות שלנו זה מכאן🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 30.07.2021)

היי יפעת,
אפשר להבריש מעט את הפרגיות לפני החימום. כדאי מאד לחמם עם הרבה רוטב על מנת שהעסיסיות של הפרגיות תישמר.
שבת שלום😊

avatar
כינרת (10:12 7.04.2021)

אפשר במקום פרגיות להשתמש באבוקדו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 7.04.2021)

היי כינרת,
אפשר להכין סוג של סלט מאבוקדו ולתבל באופן דומה לתיבול במתכון הזה: מעט דבש, מלח, חרדל ושום. אין צורך להשרות או לטגן את האבוקדו:)

avatar
נירית (20:40 10.12.2020)

ואוו. יצא מעולה!!
שמתי פחות דבש יצא פצצה
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 11.12.2020)

תודה נירית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נירית (12:06 10.12.2020)

תודה על המתכון! האם ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על הפלטה? זה עדיין יצא מוצלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 10.12.2020)

כמובן 🙂

avatar
ניצן (19:55 12.10.2020)

יצא מעולה, תודה!
הרוטב מאוד מתוק אז ממליצה להגיש על אורז שיאזן את המתיקות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 13.10.2020)

תודה ניצן 🙂

avatar
צורייה (14:35 6.09.2020)

הפרגיות אמורות “לשחות” ברוטב?
מה לעשות כדי שלא יתייבשו לי במחבת/ סיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 6.09.2020)

הפרגיות לא אמורות לשחות ברוטב.
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז זה לא יתייבש.

avatar
ענת (14:27 22.11.2019)

הי אפרת, מה שלומך?
הנה גם סוף שבוע הזה אני פה.
עשיתי את הפרגיות ויצא מדהים!!!
תודה לך💖

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 22.11.2019)

שמחה לשמוע!
תודה ענת ושבת שלום 💗

avatar
רעות (20:13 2.10.2019)

שלום,
עשינו לחג פרגיות ללא רוטב והן יצאו יבשות. האם יכול להתאים להכין את הרוטב ולבשל אותן יחד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 2.10.2019)

כן אפשר.

avatar
תמרה (15:15 24.09.2019)

שלום אפרת, האם אפשר להכין את הפרגית ללא שום חרדל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 24.09.2019)

החרדל נותן לזה טעם מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
ענת (19:23 1.08.2019)

שלום אפרת.האם אפשר להקפיא את פרגיות עם אוכל.תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 1.08.2019)

כן אפשר.

avatar
שרה (17:54 3.07.2019)

הי, תודה עעל המתכון!
האם אפשר להכין את זה עם שוקיים במקום פרגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 3.07.2019)

יש מתכון דומה עם שוקיים – עוף בחרדל ודבש בתנור.

avatar
Meit26 (17:27 24.06.2019)

היי, במחבת הכנתי בעבר ויצא מעולה, אני יכולה להכין גם בתנור? אם כן, כמה מעלות לשים ולכמה זמן שלא יתייבשו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 24.06.2019)

היי, ממליצה להכין לפי אופן ההכנה שבמתכון הזה- פרגיות בתנור.

avatar
הילה (21:04 19.06.2019)

היי
תודה על מתכונים מדהימים!
אחרי זמן הבישול שרשום במתכון והוספתי עוד 3 דקות
הפרגיות יצאו מבושלות בתוך מלא רוטב ולא צלויות כמו בתמונה שלך.
האם בסדר?
להמשיך עוד את זמן הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 19.06.2019)

היי הילה,
כנראה שהן הפרישו המון נוזלים. אם את רוצה שיהיה להן יותר צבע אפשר לשפוך את רוב הנוזלים, להכין מחצית מכמויות הרוטב, לשפוך עליהן ולטגן ללא מכסה 2-3 דקות.

avatar
שירה (22:03 20.05.2019)

יצא מעדןןןן כמו כל המתכונים שלך—-
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 20.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

avatar
אביה (17:56 15.05.2019)

היי!
יצא ממש טעים, תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 15.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה

avatar
מיכלי (20:38 23.03.2019)

הכנתי. יצא מעולה!!! ליקקנו את האצבעות
תודה על המתכונים המיוחדים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 23.03.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבוע טוב!

avatar
הדסה (13:33 15.03.2019)

תודה על המתכונים הקלים והנהדרים! האם זה אמור להיות שהפרגיות הגירו הרבה מים תוך כדי הטיגון וממש נוצר כמו רוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 15.03.2019)

כן, זה בסדר 🙂

avatar
שני (14:25 16.11.2018)

היי ממש אוהבת את המתכונים שלך.
יש אפשרות להכין בתוך שקית אפיה בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 16.11.2018)

היי שני,
הכוונה לשקית קוקי? אם כן, אפשר לתבל היטב ולשים בשקית. לחורר עם קיסם 4-5 חורים (בחלק העליון כדי שלא ייצאו נוזלים מהשקית) ולאפות ב-190 מעלות במשך כ-40 דקות. לאחר מכן כדאי להוציא את הפרגיות מהשקית ולהעביר לתבנית ולצלות 10-15 דקות נוספות.
חשוב לחמם תנור מראש.

avatar
אביבית (10:29 3.08.2018)

היי אפרת,
אין לי חרדל דיז’ון האם אפשר להשתמש בחרדל רגיל של תלמה? אם כן, איך וכמה.. תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 3.08.2018)

היי אביבית,
יותר טעים עם חרדל דיז’ון אבל אם אין לך שימי כף חרדל רגיל.

avatar
שרית (17:03 1.08.2018)

שלום,
מרוצה מאוד מהאתר!!!
רציתי לשאול אם ניתן במקום לטגן להכניס לתנור אפיה??
שרית.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 1.08.2018)

היי שרית,
אפשר לאפות בתנור.
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. לשים 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.

avatar
סנדי (22:54 12.06.2018)

היי!
יש לי שאלה: מתגנים את הפרגיות עם כל הרותב? או מייבשים אותן?
מפחדת שעם כל הנוזלים יתבשלו במים ולא על החוב של המחבת.
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 13.06.2018)

כן, מטגנים את הפרגיות עם כל הרוטב.

avatar
HODAYA82 (18:09 7.06.2018)

שלום אפרת,אפשר להכין את המנה מהיום לשבת?
וגם האם ניתן להכין מסטייק פרגיות ולא לחצות אותם?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 7.06.2018)

אפשר רק קחי בחשבון שאין הרבה רוטב אז אולי זה יהיה קצת פחות עסיסי.

avatar
o (17:59 3.04.2018)

Can I do this recipe in the oven,thanks

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 3.04.2018)

yes you can

avatar
חיה (22:12 20.03.2018)

עשיתי בדיוק לפי ההוראות… זה יוצא לי מסטיק🙄 למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 21.03.2018)

היי חיה,
אם הפרגיות יצאו במרקם של גומי זה קשור לזמן הטיגון. באיזה גודל חתכת אותן וכמה זמן טיגנת מכל צד?

avatar
יעל (10:42 26.01.2018)

היי,
הכנתי לשבת ולא נשאר פירור, קצר מיליון מחמאות!!
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 26.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל ושבת שלום 🙂

avatar
דורית אברמוביץ (14:02 4.01.2018)

תודה רבה על מתכון נפלא לפרגיות עם חרדל, דבש וצ’ילי. היה עשר!!!
יישר כח!
דורית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 4.01.2018)

תודה דורית, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים

avatar
שרית (19:20 22.09.2017)

הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה. טעים מאוד. תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 23.09.2017)

תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂

avatar
גלית בדיחי (22:49 19.09.2017)

אפרת ערב טוב ושנה טובה.

הכנתי עכשיו את הפרגיות. פשוט מושלם מושלם מושלם.
הכי טעימות שטעמתי אי פעם. הילדים גומרים הכל לחג……

מכינה עכשיו את הפרגיות בסילאן וסויה……

תודה רבה על מתכונים נפלאים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 19.09.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה גלית,
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
שירה (13:02 19.09.2017)

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין חרדל לחרדל דיז’ון והאם אפשר להשתמש בחרדל רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 19.09.2017)

היי שירה,
חרדל רגיל הוא ממרח וחרדל דיז’ון הוא גרגירי.
למתכון הזה עדיף חרדל דיז’ון. אם אין לך שימי חרדל רגיל אבל תתחילי בכף אחת.
שנה טובה 🙂

avatar
עופרה (10:31 7.07.2017)

כל מה שבישלתי עד היום יצא מאוד טעים וקל להכנה.
המתכון הזה לא טעים ואף אחד אצלי לא אהב. (מצטערת אבל גם דברים פחות טובים צריך להגיד 🙂
תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 7.07.2017)

בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

avatar
הילה (14:20 10.02.2017)

היי,
רציתי להכין את המתכון הזה לשבת אבל אין לי מספיק דבש האם אפשר להחליף בסילאן? או אולי מתכון למרינדה מתקתקה. אחרת למחבת?
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 10.02.2017)

היי הילה,
אני מניחה שאפשר לשלב גם סילאן.
יש גם מתכון לפרגיות בסילאן, סויה וצ’ילי מתוק.
שבת שלום 🙂

avatar
אורטל (22:09 4.02.2017)

יצא מדהים! הכנתיי לשבת בשיפודים קטנים והוספתי קצת סויה. כולם התענגו תודה על כל המתכונים הנפלאים (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 4.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אורטל ושבוע טוב

avatar
ג׳רלדין (07:21 3.02.2017)

קודם כל כל הכבוד על המתכונים, זה מציל אותי כל שבת, פשוט זה האתר הכי טוב לבישול עבורי.
שאלה: האם אפשר להחליף את הפרגיות לחזה עוף?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.02.2017)

היי,
אפשר להמיר בחזה עוף. למרות שלדעתי פרגיות יותר עסיסיות וטעימות.
שבת שלום 🙂

avatar
שי (21:28 30.01.2017)

היי
חייבת לומר שאני משתמשת באתר רבות והמתכונים מקסימים
אך זה יצא פשוט לא טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 30.01.2017)

באמת? זה אחד התיבול האהובים עליי.
טוב זה רק מראה איך הכל עניין של טעם 🙂

avatar
מיכל (18:18 29.01.2017)

תודה אפרת,
זה יצא פשוט מושלם,
הכל התחסל בדקה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 29.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

avatar
מיכל (21:28 26.01.2017)

שלום, תודה על האתר המיוחד אני נעזרת בו רבות!!!
יש תחליף לרוטב צילי? אנחנו לא אוהבים:(
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:58 26.01.2017)

היי מיכל,
הצ’ילי מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
אני ממליצה לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הפרגיות. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף כף נוספת של דבש.

avatar
רוזי (10:33 23.12.2016)

היי אפרת. יש לי בבית בקבוק רוטב צילי חמוץ מתוק… האם לשים או לותר בכלל על הצילי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 23.12.2016)

היי רוזי,
אני מניחה שאת יכולה להשתמש בו ולשים כ-2 כפות כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
שבת שלום 🙂

avatar
קריסטינה (14:00 8.11.2016)

היי אפרת היקרה.
היום התפריט: אורז מלא עם פלפלים ופרגיות: יש לי לי בערך750 גר׳ פרגית , מה כמות התיבול לכמות זו של פרגית ?
ועוד שטלה, אפשרת להשרות עכשיו ובערב לטגן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 8.11.2016)

היי קריסטינה,
ממליצה לך להשאיר את הכמות של הרוטב כמו שהיא. זה תמיד טוב שיש יותר רוטב.
אפשר להשרות עכשיו ובערב לטגן.
המשך יום מקסים 🙂

avatar
תמי (12:12 4.11.2016)

בוקר טוב! רציתי לשאול אם הכמות של הדבש)5 כפות) לא מוגזם?? ועוד שאלה, מדובר פה בבשר חזה עוף? תודה!!!, אני ישמח לתשובה מהר..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 4.11.2016)

היי תמי,
זאת הכמות אם את מכינה קילו פרגיות 🙂
אם את מכינה כמות קטנה יותר יש להפחית את התיבול בהתאם.
הכוונה לפרגיות ולא חזה עוף. אפשר להכין גם מחזה עוף אבל עם פרגיות זה יוצא יותר עסיסי.
שבת שלום!

avatar
לאה (21:28 24.10.2016)

הכנו את הפרגיות ואת הירקות שורש בתנור (גם מהמתכונים שבאתר, כמובן) לארוחת חברים בסוכות, בין לעיסה ללעיסה שמענו רק מחמאות!!! הכל חוסל, והצלחות לוקקו. מעולם לא קצרנו הצלחה כ”כ סוחפת! כל הכבוד על האתר המעולה והתמכון המשגע! מומלץ ביותר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 24.10.2016)

תודה לאה! איזה כיף לשמוע 🙂

avatar
מירי (13:52 23.10.2016)

היי זה מתכון שמתאים גם לעוף (פולקע ומשולש)?
אם כן, כמה זמן בישול/אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 23.10.2016)

היי מירי,
זה מתאים בהחלט. זמן אפיה -כשעה וחצי.
חג שמח 🙂

avatar
דבי (15:30 14.10.2016)

הי אפרת1

אולי תוכלי לענות לי מיד האם אפשר להוסיף לעוף בבצל (בסיר) נקטרינות? אגסים? איזה תיבול?

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 14.10.2016)

היי דבי,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו..
אפשר לשים נקטרינות אם את אוהבת. יכול להתאים לזה תיבול של סילאן (כ-2 כפות), רוטב סויה (כ-2 כפות) ומעט קינמון.
שבת שלום!

avatar
דבי (21:39 15.10.2016)

תודה רבה!

בינתיים לשבת הןספתי פפריקה, פלפל שחור ומעט ירקות (מלבד התפו”א) ויצא מעדן.

השאלה כמה נקטרינות (עם קליפה?), נגיד, ל6 כרעיים?

אפשר אגסים? אותו תיבול? איזה עוד פירות אפשר?

אלפי תודות וחג שמח!

avatar
דבי (21:50 15.10.2016)

אגב,
צריך בצל?

אפשר בסיר? בתנור?
שוב תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:38 15.10.2016)

שבוע טוב דבי 🙂
האמת שלא יצא לי להכין אבל נשמע מעניין וטעים. הייתי שמה כ-3 נקטרינות עם הקליפה ו-2 אגסים. לא הייתי מוסיפה עוד פרי. תיבול כמו שרשמתי לך עם סילאן סויה ומעט קינמון. אפשר להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וכמובן מים במידת הצורך.
אם את מכינה בסיר אפשר לטגן בצל בינוני בהתחלה ואז להוסיף את העוף לטיגון משני הצדדים ואז את הפירות והתבלינים.
אם את מכינה בתנור אפשר להוסיף 1-2 בצלים חצויים.
בהצלחה וחג שמח!

avatar
דבי (00:13 16.10.2016)

את חושבת שהבצל בתנור מוסיף לטעם?

אני מעדיפה כמה שפחות לשבש את הטעם של הפרירות. כדאי פ. מתוקה או רק פ. שחור?
לחתוך את הפרות כדי שיתמזגו?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:21 16.10.2016)

כן בטח לחתוך את הפרות לפלחים. אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה וגם מעט פלפל שחור או אחד מהשניים. הפפריקה גם מוסיפה צבע ואין לה טעם מאוד משתלט. מקסימום תחליטי באותו רגע (זה מה שאני בדר”כ עושה).
בצל כשהוא אפוי או מבושל הוא הופך למתקתק אבל במקרה הזה אולי כדאי לוותר על הבצל. יש מספיק טעמים.

avatar
דבי (22:23 17.10.2016)

מועדים לשמחה!

מה שלומך?

יצא מקסים העוף עם הפירות. רק שיכול להיות שלא הם שהורגשו אלא הסויה.

אפשר לעשות את הפירות בלי סויה ? יהיה צבע מספיק? לשים סילאן?

תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:17 17.10.2016)

היי דבי,
שמחה שיצא טעים!
שמת 2 כפות סויה? ושילבת עם סילאן?
אפשר לוותר על הסויה ולשים קצת יותר סילאן רק בשביל הצבע, נניח עוד כף אחת שלא ייצא מתוק מידי.
פפריקה שמת בסוף או ויתרת?

avatar
דבי (00:20 19.10.2016)

לא שמתי פפריקה.

ואני מבינה ממך שסילאן צריך בשביל הצבע למרות שבצל גם נותן צבע.

נראה לך שבלי סויה וסילאן ירגישו את הטעם של הפירות?

תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:24 19.10.2016)

היי דבי,
סילאן נותן צבע וגם טעם. את יכולה לשים רק כף אחת סילאן או לוותר בכלל ואז אני מאמינה שירגישו יותר את הטעם של הפירות.
יום נפלא 🙂

avatar
חיה יפה (07:42 13.10.2016)

בקר טוב
אודה לך על מתכון לסלט גריסי פנינה שעם הרוטב ישארו הגריסים לבנים.
תודה
חתימה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 13.10.2016)

אוסיף בהמשך.
יום נפלא 🙂

avatar
טל שקד (09:59 7.10.2016)

בוקר טוב
ראשית האתר ניפלא יעיל וכל מה שהכנתי עד כה קצר שבחים
שנית האם יש תחליף לחרדל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 7.10.2016)

היי טל,
אפשר להמיר ב2 כפות רוטב סויה.
שבת שלום 🙂

avatar
אביה (23:54 28.09.2016)

היי האתר פשוט מושלם תודה
לגבי המתכון הזה האןם אפשר גם עם חזות עוף? זה יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:38 29.09.2016)

תודה אביה 🙂
פרגיות הן יותר עסיסיות מחזה עוף אבל אפשר בהחלט להכין גם עם חזה עוף.
שנה טובה!

avatar
חני (12:26 28.09.2016)

היי אפרת,
האם המתכון מתאים לצלייה על מנגל גז?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 28.09.2016)

כן חני, בהחלט 🙂

avatar
אסתר (17:38 9.09.2016)

היי האם אפשר לשים חרדל רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 9.09.2016)

היי אסתר,
אני חושבת שאפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
טובה (12:30 5.09.2016)

המתכון מתאים גם לכנפיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 5.09.2016)

כן טובה, התיבול מתאים גם לכנפיים.

avatar
חיה (14:50 10.08.2016)

מאד נהנית מהאתר שלך וגם ממליצה עליו.
לענייננו,האם חימום במיקרו לא גורע והאםבכל מקרה רצוי לחמם בתנור(עלול להתייבש?)
כמו כן איזה תוספת/תוספות את ממליצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 10.08.2016)

היי חיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אני חושבת שעדיף לחמם במיקרוגל, כך העסיסיות נשמרת.
אפשר להגיש עם אורז לבן, פירה, תפוחי אדמה.

avatar
שחף (13:10 9.08.2016)

היי, חייבים את השום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 9.08.2016)

לא חייבים אבל זה מאוד מוסיף.

avatar
דודו (21:00 2.08.2016)

ערב טוב
האם מומלץ להשרות את המרינדה עם הפרגיות לפני ??? במידה וכן כמה זמן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 2.08.2016)

היי דודו,
אפשר להשרות כחצי שעה במקרר אבל אפשר גם לוותר על ההשריה ועדיין זה ייצא טעים 🙂

avatar
שרי (13:59 18.07.2016)

היי אפרת, רציתי לשאול אם אפשר להכין לבד פרגיות מכרעיים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 18.07.2016)

היי שרי,
אפשר אבל את צריכה להצטייד בסכין טובה והרבה סבלנות 🙂
בעזרת הסכין את מסירה את העור והעצמות מהכרעיים. יש הרבה סרטוני הדרכה ביוטיוב. ממליצה לחפש שם “פירוק כרעיים לפרגיות”.
בהצלחה!

avatar
ליאור עובד (12:28 30.06.2016)

אני חסרת ניסיון בבישול והחלטתי לנסות סוף סוף לבשל!
ההוראות כל כך ברורות שזה פשוט תענוג.
כמה שזה היה פשוט ככה בעלי התלהב! אתר נהדר ושימושי כל כך! יצא מדהים!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:37 30.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ליאור והמשך בישולים מוצלחים 😉

avatar
חנה (10:31 29.06.2016)

אפרת,בוקר טוב!
על איזה חרדל דיזון את ממליצה,עם או בלי הגרגירים?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 29.06.2016)

עם גרגירים 🙂
יום נפלא!

avatar
חני (12:12 24.06.2016)

יצא פשוט מדהים! ואנחנו לא מתלהבים בקלות ממתכונים..
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:14 24.06.2016)

תודה חני, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
חנה (10:51 17.06.2016)

היי אפרת,
לחצי כמות של פרגיות,האם להפחית תבלינים בהתאם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 17.06.2016)

כן חנה, אלא אם כן את אוהבת הרבה רוטב ואז השאירי את הכמויות כמו שהן.
שבת שלום 🙂

avatar
טל (12:47 14.06.2016)

נשמע מעולה. אפשר להכין יום מראש (לעבודה ) ולחמם במיקרו למחרת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 14.06.2016)

כן טל, אפשר.
יום נפלא 🙂

avatar
רן (21:10 13.06.2016)

אפשר לשים סילאן במקום דבש? האם היית מוסיפה יין או שאין צורך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 13.06.2016)

היי רן,
אני מניחה שאפשר לשים סילאן במקום הדבש. הייתי מוותרת על היין במקרה הזה.

avatar
יהונתן (17:03 22.05.2016)

היי, עד כמה קריטי לכסות את המחבת?
איך אפשר לפצות על חוסר במכסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 22.05.2016)

היי יהונתן,
אפשר להכין גם בלי לכסות את הפרגיות. לטגן את הפרגיות על אש נמוכה עד שהן מתבשלות לגמרי. כדאי גם שהפרגיות יהיו חתוכות לנתחים קטנים כדי שיתבשלו היטב מבפנים.

avatar
אולגה (16:05 20.05.2016)

הי אפשרר להכין בתנור במקום טיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 20.05.2016)

כן אולגה אפשר.
לחמם תנור מראש ל200 מעלות. 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
בהצלחה 🙂

avatar
נעמה פריימן (11:17 18.11.2020)

הי,
אני רוצה לשים בתנור.
האם כדאי לשים בשקית אפיה?
אולי זה ימנע התייבשות.
מה דעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 18.11.2020)

היי נעמה,
פחות מומלץ בשקית קוקי. זה ייצא חסר צבע.

avatar
סילבי (19:29 15.05.2016)

הי.נראה מעולה. האם אפשר להכין את המתכון עם פילה עוף לשניצלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 15.05.2016)

כן סילבי, אפשר.

avatar
רננה (11:30 13.05.2016)

מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 13.05.2016)

תודה רננה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

avatar
עדי (20:07 11.05.2016)

הי נראה טוב!! המתכון מתאים על האש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 11.05.2016)

בטח!
חג עצמאות שמח 🙂

avatar
מיכל (16:00 11.05.2016)

שלום אפרת.
כל הפרגיות מעורבבות עם המרינדה.
ואח”כ השארית מהמרינדה לצד השני.
אז מראש להשאיר כמות שתספיק לזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 11.05.2016)

היי מיכל,
את יכולה להשתמש ברוטב שיישאר בקערה כדי לתבל את הצד השני או שאת יכולה מראש להשאיר כמות מהרוטב בצד. מה שנוח לך 🙂

avatar
חנה (08:47 11.05.2016)

היי,
האם חייבים דווקא חרדל דיזון או שאפשר גם חרדל רגיל?
מה עדיף,מחבת רגיל או פסים?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 11.05.2016)

היי חנה,
אפשר להשתמש גם בחרדל רגיל פשוט עם חרדל דיז’ון יוצא יותר טעים.
אם יש לך מחבת פסים אז עדיף. בכל מקרה, אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.

avatar
דבי (19:07 8.05.2016)

האם בישול ארוך מזיק?
תודה!

avatar
דבי (19:04 8.05.2016)

הי!

מה אפשר במקום רוטב צילי? תבלין צילי?

איך יודעים שזה מבושל? הזמן שהמלצת נראה לי מאד קצר.
אפשר לשים על הפלטה לפני שבת או חייבים לחמם בתנור?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 8.05.2016)

היי דבי,
את יכולה להשתמש בתבלין צ’ילי רק לא יותר מידי שלא יהיה חריף (נראה לי לא יותר מחצי כפית לכל הכמות).
בישול ארוך מידי יכול לגרום לפרגיות להיות כמו גומי לכן לא מומלץ. אם מדובר בכמה דקות יותר זה בסדר 🙂
אם הפרגיות לא עבות וגדולות מידי (מומלץ לחתוך כל פרגית לחצי) אז 3 דקות מכל צד אמורות להספיק כדי שהן יתבשלו מבפנים, במיוחד אם מכסים את המחבת. כדי לדעת אם הפרגית מבושלת את יכולה לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק אם הצבע לבן.
קחי בחשבון שלאחר שאת מכבה את האש ומשאירה את הפרגיות מכוסות הן ממשיכות להתבשל מהאדים שמצטברים במחבת.
את יכולה לחמם על הפלטה רק מומלץ לכסות בזמן החימום.
בהצלחה יקירה 🙂

avatar
אסף (16:39 8.05.2016)

יש הבדל בין חרדל רגיל לדיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 8.05.2016)

היי אסף,
ההבדל הוא באופן הכנתם. החרדל הרגיל עשוי מגרעינים צהובים וחומץ וחרדל דיז’ון עשוי מגרעינים חומים או שחורים, יין לבן ומיץ ענבים ומכאן ההבדל בטעם.

לקריאת כל התגובות