שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 6 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

1 ק”ג פרגיות חצויות

למרינדה:

2 כפות חרדל דיז’ון

5 כפות דבש

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

3-4 שיני שום כתושות

קמצוץ מלח (מהמלחייה)

 




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב עם הפרגיות.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-3 דקות על אש בינונית. הופכים אותן צד ושופכים עליהן את שאריות המרינדה שנותרו בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 דקות.

הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד בננה טבעונית
חציל בטחינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפעת (14:01 30.07.2021)

הי
אם אני מכינה היום ורוצה להגיש מחר אחרי חימום על פלטה –
האם כדאי להבריש את הפרגיות קצת מהמשרה – לפני ההנחה על הפלטה ?
האם כדאי שהפרגיות יתחממו עם הרבה רוטב על מנת שלא יתייבשו?

תודה רבה.
האתר שלך מעולה. כמעט כל השבתות שלנו זה מכאן🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:40 30.07.2021)

היי יפעת,
אפשר להבריש מעט את הפרגיות לפני החימום. כדאי מאד לחמם עם הרבה רוטב על מנת שהעסיסיות של הפרגיות תישמר.
שבת שלום😊

כינרת (10:12 7.04.2021)

אפשר במקום פרגיות להשתמש באבוקדו?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 7.04.2021)

היי כינרת,
אפשר להכין סוג של סלט מאבוקדו ולתבל באופן דומה לתיבול במתכון הזה: מעט דבש, מלח, חרדל ושום. אין צורך להשרות או לטגן את האבוקדו:)

נירית (20:40 10.12.2020)

ואוו. יצא מעולה!!
שמתי פחות דבש יצא פצצה
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 11.12.2020)

תודה נירית, שמחה שאהבת 🙂

נירית (12:06 10.12.2020)

תודה על המתכון! האם ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על הפלטה? זה עדיין יצא מוצלח?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 10.12.2020)

כמובן 🙂

ניצן (19:55 12.10.2020)

יצא מעולה, תודה!
הרוטב מאוד מתוק אז ממליצה להגיש על אורז שיאזן את המתיקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 13.10.2020)

תודה ניצן 🙂

צורייה (14:35 6.09.2020)

הפרגיות אמורות “לשחות” ברוטב?
מה לעשות כדי שלא יתייבשו לי במחבת/ סיר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 6.09.2020)

הפרגיות לא אמורות לשחות ברוטב.
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז זה לא יתייבש.

ענת (14:27 22.11.2019)

הי אפרת, מה שלומך?
הנה גם סוף שבוע הזה אני פה.
עשיתי את הפרגיות ויצא מדהים!!!
תודה לך💖

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 22.11.2019)

שמחה לשמוע!
תודה ענת ושבת שלום 💗

רעות (20:13 2.10.2019)

שלום,
עשינו לחג פרגיות ללא רוטב והן יצאו יבשות. האם יכול להתאים להכין את הרוטב ולבשל אותן יחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 2.10.2019)

כן אפשר.

תמרה (15:15 24.09.2019)

שלום אפרת, האם אפשר להכין את הפרגית ללא שום חרדל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 24.09.2019)

החרדל נותן לזה טעם מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.

ענת (19:23 1.08.2019)

שלום אפרת.האם אפשר להקפיא את פרגיות עם אוכל.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 1.08.2019)

כן אפשר.

שרה (17:54 3.07.2019)

הי, תודה עעל המתכון!
האם אפשר להכין את זה עם שוקיים במקום פרגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 3.07.2019)

יש מתכון דומה עם שוקיים – עוף בחרדל ודבש בתנור.

Meit26 (17:27 24.06.2019)

היי, במחבת הכנתי בעבר ויצא מעולה, אני יכולה להכין גם בתנור? אם כן, כמה מעלות לשים ולכמה זמן שלא יתייבשו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 24.06.2019)

היי, ממליצה להכין לפי אופן ההכנה שבמתכון הזה- פרגיות בתנור.

הילה (21:04 19.06.2019)

היי
תודה על מתכונים מדהימים!
אחרי זמן הבישול שרשום במתכון והוספתי עוד 3 דקות
הפרגיות יצאו מבושלות בתוך מלא רוטב ולא צלויות כמו בתמונה שלך.
האם בסדר?
להמשיך עוד את זמן הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 19.06.2019)

היי הילה,
כנראה שהן הפרישו המון נוזלים. אם את רוצה שיהיה להן יותר צבע אפשר לשפוך את רוב הנוזלים, להכין מחצית מכמויות הרוטב, לשפוך עליהן ולטגן ללא מכסה 2-3 דקות.

שירה (22:03 20.05.2019)

יצא מעדןןןן כמו כל המתכונים שלך—-
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 20.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

אביה (17:56 15.05.2019)

היי!
יצא ממש טעים, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 15.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה

מיכלי (20:38 23.03.2019)

הכנתי. יצא מעולה!!! ליקקנו את האצבעות
תודה על המתכונים המיוחדים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 23.03.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבוע טוב!

הדסה (13:33 15.03.2019)

תודה על המתכונים הקלים והנהדרים! האם זה אמור להיות שהפרגיות הגירו הרבה מים תוך כדי הטיגון וממש נוצר כמו רוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 15.03.2019)

כן, זה בסדר 🙂

שני (14:25 16.11.2018)

היי ממש אוהבת את המתכונים שלך.
יש אפשרות להכין בתוך שקית אפיה בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 16.11.2018)

היי שני,
הכוונה לשקית קוקי? אם כן, אפשר לתבל היטב ולשים בשקית. לחורר עם קיסם 4-5 חורים (בחלק העליון כדי שלא ייצאו נוזלים מהשקית) ולאפות ב-190 מעלות במשך כ-40 דקות. לאחר מכן כדאי להוציא את הפרגיות מהשקית ולהעביר לתבנית ולצלות 10-15 דקות נוספות.
חשוב לחמם תנור מראש.

אביבית (10:29 3.08.2018)

היי אפרת,
אין לי חרדל דיז’ון האם אפשר להשתמש בחרדל רגיל של תלמה? אם כן, איך וכמה.. תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 3.08.2018)

היי אביבית,
יותר טעים עם חרדל דיז’ון אבל אם אין לך שימי כף חרדל רגיל.

שרית (17:03 1.08.2018)

שלום,
מרוצה מאוד מהאתר!!!
רציתי לשאול אם ניתן במקום לטגן להכניס לתנור אפיה??
שרית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 1.08.2018)

היי שרית,
אפשר לאפות בתנור.
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. לשים 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.

סנדי (22:54 12.06.2018)

היי!
יש לי שאלה: מתגנים את הפרגיות עם כל הרותב? או מייבשים אותן?
מפחדת שעם כל הנוזלים יתבשלו במים ולא על החוב של המחבת.
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 13.06.2018)

כן, מטגנים את הפרגיות עם כל הרוטב.

HODAYA82 (18:09 7.06.2018)

שלום אפרת,אפשר להכין את המנה מהיום לשבת?
וגם האם ניתן להכין מסטייק פרגיות ולא לחצות אותם?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 7.06.2018)

אפשר רק קחי בחשבון שאין הרבה רוטב אז אולי זה יהיה קצת פחות עסיסי.

o (17:59 3.04.2018)

Can I do this recipe in the oven,thanks

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 3.04.2018)

yes you can

חיה (22:12 20.03.2018)

עשיתי בדיוק לפי ההוראות… זה יוצא לי מסטיק🙄 למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 21.03.2018)

היי חיה,
אם הפרגיות יצאו במרקם של גומי זה קשור לזמן הטיגון. באיזה גודל חתכת אותן וכמה זמן טיגנת מכל צד?

יעל (10:42 26.01.2018)

היי,
הכנתי לשבת ולא נשאר פירור, קצר מיליון מחמאות!!
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 26.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל ושבת שלום 🙂

דורית אברמוביץ (14:02 4.01.2018)

תודה רבה על מתכון נפלא לפרגיות עם חרדל, דבש וצ’ילי. היה עשר!!!
יישר כח!
דורית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 4.01.2018)

תודה דורית, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים

שרית (19:20 22.09.2017)

הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה. טעים מאוד. תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 23.09.2017)

תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂

גלית בדיחי (22:49 19.09.2017)

אפרת ערב טוב ושנה טובה.

הכנתי עכשיו את הפרגיות. פשוט מושלם מושלם מושלם.
הכי טעימות שטעמתי אי פעם. הילדים גומרים הכל לחג……

מכינה עכשיו את הפרגיות בסילאן וסויה……

תודה רבה על מתכונים נפלאים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 19.09.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה גלית,
חג שמח ושנה טובה 🙂

שירה (13:02 19.09.2017)

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין חרדל לחרדל דיז’ון והאם אפשר להשתמש בחרדל רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 19.09.2017)

היי שירה,
חרדל רגיל הוא ממרח וחרדל דיז’ון הוא גרגירי.
למתכון הזה עדיף חרדל דיז’ון. אם אין לך שימי חרדל רגיל אבל תתחילי בכף אחת.
שנה טובה 🙂

עופרה (10:31 7.07.2017)

כל מה שבישלתי עד היום יצא מאוד טעים וקל להכנה.
המתכון הזה לא טעים ואף אחד אצלי לא אהב. (מצטערת אבל גם דברים פחות טובים צריך להגיד 🙂
תודה על הכל

מתכונים ב-10 דקות (15:36 7.07.2017)

בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

הילה (14:20 10.02.2017)

היי,
רציתי להכין את המתכון הזה לשבת אבל אין לי מספיק דבש האם אפשר להחליף בסילאן? או אולי מתכון למרינדה מתקתקה. אחרת למחבת?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (14:28 10.02.2017)

היי הילה,
אני מניחה שאפשר לשלב גם סילאן.
יש גם מתכון לפרגיות בסילאן, סויה וצ’ילי מתוק.
שבת שלום 🙂

אורטל (22:09 4.02.2017)

יצא מדהים! הכנתיי לשבת בשיפודים קטנים והוספתי קצת סויה. כולם התענגו תודה על כל המתכונים הנפלאים (:

מתכונים ב-10 דקות (22:14 4.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה אורטל ושבוע טוב

ג׳רלדין (07:21 3.02.2017)

קודם כל כל הכבוד על המתכונים, זה מציל אותי כל שבת, פשוט זה האתר הכי טוב לבישול עבורי.
שאלה: האם אפשר להחליף את הפרגיות לחזה עוף?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.02.2017)

היי,
אפשר להמיר בחזה עוף. למרות שלדעתי פרגיות יותר עסיסיות וטעימות.
שבת שלום 🙂

שי (21:28 30.01.2017)

היי
חייבת לומר שאני משתמשת באתר רבות והמתכונים מקסימים
אך זה יצא פשוט לא טעים.

מתכונים ב-10 דקות (21:47 30.01.2017)

באמת? זה אחד התיבול האהובים עליי.
טוב זה רק מראה איך הכל עניין של טעם 🙂

מיכל (18:18 29.01.2017)

תודה אפרת,
זה יצא פשוט מושלם,
הכל התחסל בדקה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:48 29.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

מיכל (21:28 26.01.2017)

שלום, תודה על האתר המיוחד אני נעזרת בו רבות!!!
יש תחליף לרוטב צילי? אנחנו לא אוהבים:(
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:58 26.01.2017)

היי מיכל,
הצ’ילי מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
אני ממליצה לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הפרגיות. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף כף נוספת של דבש.

רוזי (10:33 23.12.2016)

היי אפרת. יש לי בבית בקבוק רוטב צילי חמוץ מתוק… האם לשים או לותר בכלל על הצילי?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 23.12.2016)

היי רוזי,
אני מניחה שאת יכולה להשתמש בו ולשים כ-2 כפות כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
שבת שלום 🙂

קריסטינה (14:00 8.11.2016)

היי אפרת היקרה.
היום התפריט: אורז מלא עם פלפלים ופרגיות: יש לי לי בערך750 גר׳ פרגית , מה כמות התיבול לכמות זו של פרגית ?
ועוד שטלה, אפשרת להשרות עכשיו ובערב לטגן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:27 8.11.2016)

היי קריסטינה,
ממליצה לך להשאיר את הכמות של הרוטב כמו שהיא. זה תמיד טוב שיש יותר רוטב.
אפשר להשרות עכשיו ובערב לטגן.
המשך יום מקסים 🙂

תמי (12:12 4.11.2016)

בוקר טוב! רציתי לשאול אם הכמות של הדבש)5 כפות) לא מוגזם?? ועוד שאלה, מדובר פה בבשר חזה עוף? תודה!!!, אני ישמח לתשובה מהר..

מתכונים ב-10 דקות (12:48 4.11.2016)

היי תמי,
זאת הכמות אם את מכינה קילו פרגיות 🙂
אם את מכינה כמות קטנה יותר יש להפחית את התיבול בהתאם.
הכוונה לפרגיות ולא חזה עוף. אפשר להכין גם מחזה עוף אבל עם פרגיות זה יוצא יותר עסיסי.
שבת שלום!

לאה (21:28 24.10.2016)

הכנו את הפרגיות ואת הירקות שורש בתנור (גם מהמתכונים שבאתר, כמובן) לארוחת חברים בסוכות, בין לעיסה ללעיסה שמענו רק מחמאות!!! הכל חוסל, והצלחות לוקקו. מעולם לא קצרנו הצלחה כ”כ סוחפת! כל הכבוד על האתר המעולה והתמכון המשגע! מומלץ ביותר

מתכונים ב-10 דקות (21:33 24.10.2016)

תודה לאה! איזה כיף לשמוע 🙂

מירי (13:52 23.10.2016)

היי זה מתכון שמתאים גם לעוף (פולקע ומשולש)?
אם כן, כמה זמן בישול/אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (14:59 23.10.2016)

היי מירי,
זה מתאים בהחלט. זמן אפיה -כשעה וחצי.
חג שמח 🙂

דבי (15:30 14.10.2016)

הי אפרת1

אולי תוכלי לענות לי מיד האם אפשר להוסיף לעוף בבצל (בסיר) נקטרינות? אגסים? איזה תיבול?

תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (17:06 14.10.2016)

היי דבי,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו..
אפשר לשים נקטרינות אם את אוהבת. יכול להתאים לזה תיבול של סילאן (כ-2 כפות), רוטב סויה (כ-2 כפות) ומעט קינמון.
שבת שלום!

דבי (21:39 15.10.2016)

תודה רבה!

בינתיים לשבת הןספתי פפריקה, פלפל שחור ומעט ירקות (מלבד התפו”א) ויצא מעדן.

השאלה כמה נקטרינות (עם קליפה?), נגיד, ל6 כרעיים?

אפשר אגסים? אותו תיבול? איזה עוד פירות אפשר?

אלפי תודות וחג שמח!

דבי (21:50 15.10.2016)

אגב,
צריך בצל?

אפשר בסיר? בתנור?
שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:38 15.10.2016)

שבוע טוב דבי 🙂
האמת שלא יצא לי להכין אבל נשמע מעניין וטעים. הייתי שמה כ-3 נקטרינות עם הקליפה ו-2 אגסים. לא הייתי מוסיפה עוד פרי. תיבול כמו שרשמתי לך עם סילאן סויה ומעט קינמון. אפשר להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וכמובן מים במידת הצורך.
אם את מכינה בסיר אפשר לטגן בצל בינוני בהתחלה ואז להוסיף את העוף לטיגון משני הצדדים ואז את הפירות והתבלינים.
אם את מכינה בתנור אפשר להוסיף 1-2 בצלים חצויים.
בהצלחה וחג שמח!

דבי (00:13 16.10.2016)

את חושבת שהבצל בתנור מוסיף לטעם?

אני מעדיפה כמה שפחות לשבש את הטעם של הפרירות. כדאי פ. מתוקה או רק פ. שחור?
לחתוך את הפרות כדי שיתמזגו?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (00:21 16.10.2016)

כן בטח לחתוך את הפרות לפלחים. אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה וגם מעט פלפל שחור או אחד מהשניים. הפפריקה גם מוסיפה צבע ואין לה טעם מאוד משתלט. מקסימום תחליטי באותו רגע (זה מה שאני בדר”כ עושה).
בצל כשהוא אפוי או מבושל הוא הופך למתקתק אבל במקרה הזה אולי כדאי לוותר על הבצל. יש מספיק טעמים.

דבי (22:23 17.10.2016)

מועדים לשמחה!

מה שלומך?

יצא מקסים העוף עם הפירות. רק שיכול להיות שלא הם שהורגשו אלא הסויה.

אפשר לעשות את הפירות בלי סויה ? יהיה צבע מספיק? לשים סילאן?

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (23:17 17.10.2016)

היי דבי,
שמחה שיצא טעים!
שמת 2 כפות סויה? ושילבת עם סילאן?
אפשר לוותר על הסויה ולשים קצת יותר סילאן רק בשביל הצבע, נניח עוד כף אחת שלא ייצא מתוק מידי.
פפריקה שמת בסוף או ויתרת?

דבי (00:20 19.10.2016)

לא שמתי פפריקה.

ואני מבינה ממך שסילאן צריך בשביל הצבע למרות שבצל גם נותן צבע.

נראה לך שבלי סויה וסילאן ירגישו את הטעם של הפירות?

תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:24 19.10.2016)

היי דבי,
סילאן נותן צבע וגם טעם. את יכולה לשים רק כף אחת סילאן או לוותר בכלל ואז אני מאמינה שירגישו יותר את הטעם של הפירות.
יום נפלא 🙂

חיה יפה (07:42 13.10.2016)

בקר טוב
אודה לך על מתכון לסלט גריסי פנינה שעם הרוטב ישארו הגריסים לבנים.
תודה
חתימה טובה

מתכונים ב-10 דקות (09:43 13.10.2016)

אוסיף בהמשך.
יום נפלא 🙂

טל שקד (09:59 7.10.2016)

בוקר טוב
ראשית האתר ניפלא יעיל וכל מה שהכנתי עד כה קצר שבחים
שנית האם יש תחליף לחרדל?

מתכונים ב-10 דקות (12:06 7.10.2016)

היי טל,
אפשר להמיר ב2 כפות רוטב סויה.
שבת שלום 🙂

אביה (23:54 28.09.2016)

היי האתר פשוט מושלם תודה
לגבי המתכון הזה האןם אפשר גם עם חזות עוף? זה יצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (08:38 29.09.2016)

תודה אביה 🙂
פרגיות הן יותר עסיסיות מחזה עוף אבל אפשר בהחלט להכין גם עם חזה עוף.
שנה טובה!

חני (12:26 28.09.2016)

היי אפרת,
האם המתכון מתאים לצלייה על מנגל גז?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:49 28.09.2016)

כן חני, בהחלט 🙂

אסתר (17:38 9.09.2016)

היי האם אפשר לשים חרדל רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (18:21 9.09.2016)

היי אסתר,
אני חושבת שאפשר.
שבת שלום 🙂

טובה (12:30 5.09.2016)

המתכון מתאים גם לכנפיים?

מתכונים ב-10 דקות (13:36 5.09.2016)

כן טובה, התיבול מתאים גם לכנפיים.

חיה (14:50 10.08.2016)

מאד נהנית מהאתר שלך וגם ממליצה עליו.
לענייננו,האם חימום במיקרו לא גורע והאםבכל מקרה רצוי לחמם בתנור(עלול להתייבש?)
כמו כן איזה תוספת/תוספות את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות (15:25 10.08.2016)

היי חיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אני חושבת שעדיף לחמם במיקרוגל, כך העסיסיות נשמרת.
אפשר להגיש עם אורז לבן, פירה, תפוחי אדמה.

שחף (13:10 9.08.2016)

היי, חייבים את השום?

מתכונים ב-10 דקות (14:13 9.08.2016)

לא חייבים אבל זה מאוד מוסיף.

דודו (21:00 2.08.2016)

ערב טוב
האם מומלץ להשרות את המרינדה עם הפרגיות לפני ??? במידה וכן כמה זמן

מתכונים ב-10 דקות (21:03 2.08.2016)

היי דודו,
אפשר להשרות כחצי שעה במקרר אבל אפשר גם לוותר על ההשריה ועדיין זה ייצא טעים 🙂

שרי (13:59 18.07.2016)

היי אפרת, רציתי לשאול אם אפשר להכין לבד פרגיות מכרעיים?

מתכונים ב-10 דקות (14:22 18.07.2016)

היי שרי,
אפשר אבל את צריכה להצטייד בסכין טובה והרבה סבלנות 🙂
בעזרת הסכין את מסירה את העור והעצמות מהכרעיים. יש הרבה סרטוני הדרכה ביוטיוב. ממליצה לחפש שם “פירוק כרעיים לפרגיות”.
בהצלחה!

ליאור עובד (12:28 30.06.2016)

אני חסרת ניסיון בבישול והחלטתי לנסות סוף סוף לבשל!
ההוראות כל כך ברורות שזה פשוט תענוג.
כמה שזה היה פשוט ככה בעלי התלהב! אתר נהדר ושימושי כל כך! יצא מדהים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:37 30.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ליאור והמשך בישולים מוצלחים 😉

חנה (10:31 29.06.2016)

אפרת,בוקר טוב!
על איזה חרדל דיזון את ממליצה,עם או בלי הגרגירים?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:33 29.06.2016)

עם גרגירים 🙂
יום נפלא!

חני (12:12 24.06.2016)

יצא פשוט מדהים! ואנחנו לא מתלהבים בקלות ממתכונים..
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:14 24.06.2016)

תודה חני, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

חנה (10:51 17.06.2016)

היי אפרת,
לחצי כמות של פרגיות,האם להפחית תבלינים בהתאם?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 17.06.2016)

כן חנה, אלא אם כן את אוהבת הרבה רוטב ואז השאירי את הכמויות כמו שהן.
שבת שלום 🙂

טל (12:47 14.06.2016)

נשמע מעולה. אפשר להכין יום מראש (לעבודה ) ולחמם במיקרו למחרת ?

מתכונים ב-10 דקות (13:04 14.06.2016)

כן טל, אפשר.
יום נפלא 🙂

רן (21:10 13.06.2016)

אפשר לשים סילאן במקום דבש? האם היית מוסיפה יין או שאין צורך?

מתכונים ב-10 דקות (21:34 13.06.2016)

היי רן,
אני מניחה שאפשר לשים סילאן במקום הדבש. הייתי מוותרת על היין במקרה הזה.

יהונתן (17:03 22.05.2016)

היי, עד כמה קריטי לכסות את המחבת?
איך אפשר לפצות על חוסר במכסה?

מתכונים ב-10 דקות (18:58 22.05.2016)

היי יהונתן,
אפשר להכין גם בלי לכסות את הפרגיות. לטגן את הפרגיות על אש נמוכה עד שהן מתבשלות לגמרי. כדאי גם שהפרגיות יהיו חתוכות לנתחים קטנים כדי שיתבשלו היטב מבפנים.

אולגה (16:05 20.05.2016)

הי אפשרר להכין בתנור במקום טיגון?

מתכונים ב-10 דקות (16:44 20.05.2016)

כן אולגה אפשר.
לחמם תנור מראש ל200 מעלות. 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
בהצלחה 🙂

נעמה פריימן (11:17 18.11.2020)

הי,
אני רוצה לשים בתנור.
האם כדאי לשים בשקית אפיה?
אולי זה ימנע התייבשות.
מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 18.11.2020)

היי נעמה,
פחות מומלץ בשקית קוקי. זה ייצא חסר צבע.

סילבי (19:29 15.05.2016)

הי.נראה מעולה. האם אפשר להכין את המתכון עם פילה עוף לשניצלים?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 15.05.2016)

כן סילבי, אפשר.

רננה (11:30 13.05.2016)

מעולה

מתכונים ב-10 דקות (13:32 13.05.2016)

תודה רננה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

עדי (20:07 11.05.2016)

הי נראה טוב!! המתכון מתאים על האש?

מתכונים ב-10 דקות (20:19 11.05.2016)

בטח!
חג עצמאות שמח 🙂

מיכל (16:00 11.05.2016)

שלום אפרת.
כל הפרגיות מעורבבות עם המרינדה.
ואח”כ השארית מהמרינדה לצד השני.
אז מראש להשאיר כמות שתספיק לזה?

מתכונים ב-10 דקות (16:32 11.05.2016)

היי מיכל,
את יכולה להשתמש ברוטב שיישאר בקערה כדי לתבל את הצד השני או שאת יכולה מראש להשאיר כמות מהרוטב בצד. מה שנוח לך 🙂

חנה (08:47 11.05.2016)

היי,
האם חייבים דווקא חרדל דיזון או שאפשר גם חרדל רגיל?
מה עדיף,מחבת רגיל או פסים?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:56 11.05.2016)

היי חנה,
אפשר להשתמש גם בחרדל רגיל פשוט עם חרדל דיז’ון יוצא יותר טעים.
אם יש לך מחבת פסים אז עדיף. בכל מקרה, אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.

דבי (19:07 8.05.2016)

האם בישול ארוך מזיק?
תודה!

דבי (19:04 8.05.2016)

הי!

מה אפשר במקום רוטב צילי? תבלין צילי?

איך יודעים שזה מבושל? הזמן שהמלצת נראה לי מאד קצר.
אפשר לשים על הפלטה לפני שבת או חייבים לחמם בתנור?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (19:58 8.05.2016)

היי דבי,
את יכולה להשתמש בתבלין צ’ילי רק לא יותר מידי שלא יהיה חריף (נראה לי לא יותר מחצי כפית לכל הכמות).
בישול ארוך מידי יכול לגרום לפרגיות להיות כמו גומי לכן לא מומלץ. אם מדובר בכמה דקות יותר זה בסדר 🙂
אם הפרגיות לא עבות וגדולות מידי (מומלץ לחתוך כל פרגית לחצי) אז 3 דקות מכל צד אמורות להספיק כדי שהן יתבשלו מבפנים, במיוחד אם מכסים את המחבת. כדי לדעת אם הפרגית מבושלת את יכולה לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק אם הצבע לבן.
קחי בחשבון שלאחר שאת מכבה את האש ומשאירה את הפרגיות מכוסות הן ממשיכות להתבשל מהאדים שמצטברים במחבת.
את יכולה לחמם על הפלטה רק מומלץ לכסות בזמן החימום.
בהצלחה יקירה 🙂

אסף (16:39 8.05.2016)

יש הבדל בין חרדל רגיל לדיגון?

מתכונים ב-10 דקות (17:18 8.05.2016)

היי אסף,
ההבדל הוא באופן הכנתם. החרדל הרגיל עשוי מגרעינים צהובים וחומץ וחרדל דיז’ון עשוי מגרעינים חומים או שחורים, יין לבן ומיץ ענבים ומכאן ההבדל בטעם.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.