זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
מצרכים:
1 ק”ג פרגיות חצויות
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז’ון
5 כפות דבש
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
3-4 שיני שום כתושות
קמצוץ מלח (מהמלחייה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומערבבים היטב עם הפרגיות.
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות כ-3 דקות על אש בינונית. הופכים אותן צד ושופכים עליהן את שאריות המרינדה שנותרו בקערה. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 דקות.
הערה: אם מכינים את הפרגיות מראש מומלץ להשאיר בצד מעט מהמרינדה ולפני ההגשה, להבריש את הפרגיות במרינדה ולחמם מעט בתנור (זה מחזיר עסיסיות לפרגיות).
ראו גם
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- פסטה עם פרגיות
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
וואוו וואוו! טעים ברמות, עשיתי כמה שינויים-
1. במקום דיז’ון שמתי כפית שטוחה ממרח חרדל רגיל
2. הורדתי כף אחת של דבש
3. טיגנתי על מחבת פסים
יצא נדיר!!! שמתי רק חצי מכמות הפרגיות כי חששתי שלא ייאכל, כי בדרך כלל הילדים ממש בררניים באוכל, אבל הם טרפו את זה עד לאחרונת הפרגיות😋אין עלייך, תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף💜
היי, תודה קודם כל! משתמשת המון במתכונים ותמיד מוצלחים!
האם יכולה להכין עם חזה עוף ולחמם בפלטה לשבת?
היי רחלי,
כעקרון אפשר אבל קחי בחשבון שהחזה הוא חלק יותר יבש אז זה ייצא פחות עסיסי מאשר עם פרגיות.
שבת שלוםן🙂
יצא מצוין
תודה שחזרת לעדכן!
היה מיוחד ברמה גבוהה מאוד
אבל נראה לי שניתן להפחית לפחות בחצי כמות מהדבש ולהוסיף פלפל שחור
ותודה עצומה על כל המתכונים!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אין על מה זה היה פשוט מטורף
אומר את האמת זה המתכון הראשון שלקחתי מכאן
נראה לי שמהיום מצאתי את הדרך בבישול
כל דבר – דרך כאן
תודה רבה עצומה
היי, המתכון נראה מעולה!
האם אפשר להכין עם סטייק פרגית או שזה יצא יבש יותר?
היי
אפשר להשתמש בסטייק פרגית, יצא די דומה.
האם אפשר להכין את הפרגית על טוסטר
הכוונה בטוסטר אובן או טוסטר לחיצה?
אפשר בטוסטר אובן.
טוסטר לחיצה מקצועי
לא ניסיתי זאת בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אולי אפשרי לעשות זאת עם תיבול מינימאלי של מלח, פלפל, שמן, מעט סילאן וסויה.
אם שמים בתנור זה יצא יבש?
כן, בתנור יוצא קצת יותר יבש.
מתכון מצויין! הפרגיות יוצאות לי תמיד חיוורות, מה אפשר לעשות ?
אם אשים בתנור מפחדת שיתייבשו.. להוריד זמן במחבת ?
היי,
כדי לתת יותר צבע לפרגיות אפשר לעשות כמה דברים:
-להשרות למשך כשעה או יותר את הפרגיות במרינדה
– להחליף את הדבש בסילאן שייתן צבע
– לבשל עוד כמה דקות במחבת (כמובן להשגיח שזה לא נשרף).
בהצלחה!
הי אני ממליצה לצלות בהתחלה על גריל למשך כמה דקות אחרי זה להנמיך תחום ל200 ,ואז לכסות בנייר כסף לזמן הרצוי כך אני עושה עם עוף ותפוא בתנור שלא יצא יבש
ואוווווווו חייבת להגיד הכנתי את המתכון
אבל עם חזה עוףףףף יצא מושלםםםםם,ריח מדהים עד כדי כך שבעלי שוב ביקש את המתכון !!
והוא בררן באוכל מאודד !!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
עם איזה תוספת זה מתאים ?
וואם אני שמה על הפלטה (בתבנית ח”פ ) עם נייר כסף-זה יצא טוב ?
היי,
אפשר להגיש כמעט עם כל תוספת- אורז, בורגול, אטריות, קוסקוס, פתיתים…
אפשר לחמם על הפלטה אך קחי בחשבון שהחימום על פלטה עשוי לייבש מעט את הפרגיות.
תודה מכל הלב על המתכונים הנפלאים כאן באתר! הכנתי את הפרגיות לראש השנה. איך שיצא מהתנור הילדים הגיעו בעקבות הריח ופשוט אי אפשר היה לעצור אותם. מטעימה קטנה, נשארה חצי כמות פרגיות לחג:) הם כבר מחכים לסעודה… הכנתי כמות וחצי של רוטב, כדי שלא יהיה יבש אחרי חימום חוזר.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח❤
הי
אם אני מכינה היום ורוצה להגיש מחר אחרי חימום על פלטה –
האם כדאי להבריש את הפרגיות קצת מהמשרה – לפני ההנחה על הפלטה ?
האם כדאי שהפרגיות יתחממו עם הרבה רוטב על מנת שלא יתייבשו?
תודה רבה.
האתר שלך מעולה. כמעט כל השבתות שלנו זה מכאן🙂
היי יפעת,
אפשר להבריש מעט את הפרגיות לפני החימום. כדאי מאד לחמם עם הרבה רוטב על מנת שהעסיסיות של הפרגיות תישמר.
שבת שלום😊
אפשר במקום פרגיות להשתמש באבוקדו?
היי כינרת,
אפשר להכין סוג של סלט מאבוקדו ולתבל באופן דומה לתיבול במתכון הזה: מעט דבש, מלח, חרדל ושום. אין צורך להשרות או לטגן את האבוקדו:)
ואוו. יצא מעולה!!
שמתי פחות דבש יצא פצצה
תודה רבה
תודה נירית, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון! האם ניתן להכין בשישי בצהריים ולהגיש בערב אחרי חימום על הפלטה? זה עדיין יצא מוצלח?
כמובן 🙂
יצא מעולה, תודה!
הרוטב מאוד מתוק אז ממליצה להגיש על אורז שיאזן את המתיקות
תודה ניצן 🙂
הפרגיות אמורות “לשחות” ברוטב?
מה לעשות כדי שלא יתייבשו לי במחבת/ סיר?
הפרגיות לא אמורות לשחות ברוטב.
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז זה לא יתייבש.
הי אפרת, מה שלומך?
הנה גם סוף שבוע הזה אני פה.
עשיתי את הפרגיות ויצא מדהים!!!
תודה לך💖
שמחה לשמוע!
תודה ענת ושבת שלום 💗
שלום,
עשינו לחג פרגיות ללא רוטב והן יצאו יבשות. האם יכול להתאים להכין את הרוטב ולבשל אותן יחד?
כן אפשר.
שלום אפרת, האם אפשר להכין את הפרגית ללא שום חרדל?
החרדל נותן לזה טעם מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.
שלום אפרת.האם אפשר להקפיא את פרגיות עם אוכל.תודה
כן אפשר.
הי, תודה עעל המתכון!
האם אפשר להכין את זה עם שוקיים במקום פרגיות?
יש מתכון דומה עם שוקיים – עוף בחרדל ודבש בתנור.
היי, במחבת הכנתי בעבר ויצא מעולה, אני יכולה להכין גם בתנור? אם כן, כמה מעלות לשים ולכמה זמן שלא יתייבשו?
היי, ממליצה להכין לפי אופן ההכנה שבמתכון הזה- פרגיות בתנור.
היי
תודה על מתכונים מדהימים!
אחרי זמן הבישול שרשום במתכון והוספתי עוד 3 דקות
הפרגיות יצאו מבושלות בתוך מלא רוטב ולא צלויות כמו בתמונה שלך.
האם בסדר?
להמשיך עוד את זמן הבישול?
היי הילה,
כנראה שהן הפרישו המון נוזלים. אם את רוצה שיהיה להן יותר צבע אפשר לשפוך את רוב הנוזלים, להכין מחצית מכמויות הרוטב, לשפוך עליהן ולטגן ללא מכסה 2-3 דקות.
יצא מעדןןןן כמו כל המתכונים שלך—-
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
היי!
יצא ממש טעים, תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה
הכנתי. יצא מעולה!!! ליקקנו את האצבעות
תודה על המתכונים המיוחדים שלך
שמחה שנהניתם 🙂
תודה ושבוע טוב!
תודה על המתכונים הקלים והנהדרים! האם זה אמור להיות שהפרגיות הגירו הרבה מים תוך כדי הטיגון וממש נוצר כמו רוטב?
כן, זה בסדר 🙂
היי ממש אוהבת את המתכונים שלך.
יש אפשרות להכין בתוך שקית אפיה בתנור?
היי שני,
הכוונה לשקית קוקי? אם כן, אפשר לתבל היטב ולשים בשקית. לחורר עם קיסם 4-5 חורים (בחלק העליון כדי שלא ייצאו נוזלים מהשקית) ולאפות ב-190 מעלות במשך כ-40 דקות. לאחר מכן כדאי להוציא את הפרגיות מהשקית ולהעביר לתבנית ולצלות 10-15 דקות נוספות.
חשוב לחמם תנור מראש.
היי אפרת,
אין לי חרדל דיז’ון האם אפשר להשתמש בחרדל רגיל של תלמה? אם כן, איך וכמה.. תודה 🙂
היי אביבית,
יותר טעים עם חרדל דיז’ון אבל אם אין לך שימי כף חרדל רגיל.
שלום,
מרוצה מאוד מהאתר!!!
רציתי לשאול אם ניתן במקום לטגן להכניס לתנור אפיה??
שרית.
היי שרית,
אפשר לאפות בתנור.
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. לשים 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
היי!
יש לי שאלה: מתגנים את הפרגיות עם כל הרותב? או מייבשים אותן?
מפחדת שעם כל הנוזלים יתבשלו במים ולא על החוב של המחבת.
תודה!!
כן, מטגנים את הפרגיות עם כל הרוטב.
שלום אפרת,אפשר להכין את המנה מהיום לשבת?
וגם האם ניתן להכין מסטייק פרגיות ולא לחצות אותם?
תודה
אפשר רק קחי בחשבון שאין הרבה רוטב אז אולי זה יהיה קצת פחות עסיסי.
Can I do this recipe in the oven,thanks
yes you can
עשיתי בדיוק לפי ההוראות… זה יוצא לי מסטיק🙄 למה?
היי חיה,
אם הפרגיות יצאו במרקם של גומי זה קשור לזמן הטיגון. באיזה גודל חתכת אותן וכמה זמן טיגנת מכל צד?
היי,
הכנתי לשבת ולא נשאר פירור, קצר מיליון מחמאות!!
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שלך
שמחה לשמוע!
תודה יעל ושבת שלום 🙂
תודה רבה על מתכון נפלא לפרגיות עם חרדל, דבש וצ’ילי. היה עשר!!!
יישר כח!
דורית
תודה דורית, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים
הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה. טעים מאוד. תודה על המתכון
תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂
אפרת ערב טוב ושנה טובה.
הכנתי עכשיו את הפרגיות. פשוט מושלם מושלם מושלם.
הכי טעימות שטעמתי אי פעם. הילדים גומרים הכל לחג……
מכינה עכשיו את הפרגיות בסילאן וסויה……
תודה רבה על מתכונים נפלאים
איזה כיף לשמוע!
תודה גלית,
חג שמח ושנה טובה 🙂
שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין חרדל לחרדל דיז’ון והאם אפשר להשתמש בחרדל רגיל?
היי שירה,
חרדל רגיל הוא ממרח וחרדל דיז’ון הוא גרגירי.
למתכון הזה עדיף חרדל דיז’ון. אם אין לך שימי חרדל רגיל אבל תתחילי בכף אחת.
שנה טובה 🙂
כל מה שבישלתי עד היום יצא מאוד טעים וקל להכנה.
המתכון הזה לא טעים ואף אחד אצלי לא אהב. (מצטערת אבל גם דברים פחות טובים צריך להגיד 🙂
תודה על הכל
בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
היי,
רציתי להכין את המתכון הזה לשבת אבל אין לי מספיק דבש האם אפשר להחליף בסילאן? או אולי מתכון למרינדה מתקתקה. אחרת למחבת?
תודה !
היי הילה,
אני מניחה שאפשר לשלב גם סילאן.
יש גם מתכון לפרגיות בסילאן, סויה וצ’ילי מתוק.
שבת שלום 🙂
יצא מדהים! הכנתיי לשבת בשיפודים קטנים והוספתי קצת סויה. כולם התענגו תודה על כל המתכונים הנפלאים (:
שמחה לשמוע!
תודה אורטל ושבוע טוב
קודם כל כל הכבוד על המתכונים, זה מציל אותי כל שבת, פשוט זה האתר הכי טוב לבישול עבורי.
שאלה: האם אפשר להחליף את הפרגיות לחזה עוף?
תודה רבה
היי,
אפשר להמיר בחזה עוף. למרות שלדעתי פרגיות יותר עסיסיות וטעימות.
שבת שלום 🙂
היי
חייבת לומר שאני משתמשת באתר רבות והמתכונים מקסימים
אך זה יצא פשוט לא טעים.
באמת? זה אחד התיבול האהובים עליי.
טוב זה רק מראה איך הכל עניין של טעם 🙂
תודה אפרת,
זה יצא פשוט מושלם,
הכל התחסל בדקה!!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
שלום, תודה על האתר המיוחד אני נעזרת בו רבות!!!
יש תחליף לרוטב צילי? אנחנו לא אוהבים:(
תודה רבה
היי מיכל,
הצ’ילי מוסיף טעם אבל אם לא אוהבים אפשר פשוט לוותר עליו.
אני ממליצה לטעום את הרוטב לפני שמתבלים את הפרגיות. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף כף נוספת של דבש.
היי אפרת. יש לי בבית בקבוק רוטב צילי חמוץ מתוק… האם לשים או לותר בכלל על הצילי?
היי רוזי,
אני מניחה שאת יכולה להשתמש בו ולשים כ-2 כפות כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
שבת שלום 🙂
היי אפרת היקרה.
היום התפריט: אורז מלא עם פלפלים ופרגיות: יש לי לי בערך750 גר׳ פרגית , מה כמות התיבול לכמות זו של פרגית ?
ועוד שטלה, אפשרת להשרות עכשיו ובערב לטגן?
תודה
היי קריסטינה,
ממליצה לך להשאיר את הכמות של הרוטב כמו שהיא. זה תמיד טוב שיש יותר רוטב.
אפשר להשרות עכשיו ובערב לטגן.
המשך יום מקסים 🙂
בוקר טוב! רציתי לשאול אם הכמות של הדבש)5 כפות) לא מוגזם?? ועוד שאלה, מדובר פה בבשר חזה עוף? תודה!!!, אני ישמח לתשובה מהר..
היי תמי,
זאת הכמות אם את מכינה קילו פרגיות 🙂
אם את מכינה כמות קטנה יותר יש להפחית את התיבול בהתאם.
הכוונה לפרגיות ולא חזה עוף. אפשר להכין גם מחזה עוף אבל עם פרגיות זה יוצא יותר עסיסי.
שבת שלום!
הכנו את הפרגיות ואת הירקות שורש בתנור (גם מהמתכונים שבאתר, כמובן) לארוחת חברים בסוכות, בין לעיסה ללעיסה שמענו רק מחמאות!!! הכל חוסל, והצלחות לוקקו. מעולם לא קצרנו הצלחה כ”כ סוחפת! כל הכבוד על האתר המעולה והתמכון המשגע! מומלץ ביותר
תודה לאה! איזה כיף לשמוע 🙂
היי זה מתכון שמתאים גם לעוף (פולקע ומשולש)?
אם כן, כמה זמן בישול/אפייה?
היי מירי,
זה מתאים בהחלט. זמן אפיה -כשעה וחצי.
חג שמח 🙂
הי אפרת1
אולי תוכלי לענות לי מיד האם אפשר להוסיף לעוף בבצל (בסיר) נקטרינות? אגסים? איזה תיבול?
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו..
אפשר לשים נקטרינות אם את אוהבת. יכול להתאים לזה תיבול של סילאן (כ-2 כפות), רוטב סויה (כ-2 כפות) ומעט קינמון.
שבת שלום!
תודה רבה!
בינתיים לשבת הןספתי פפריקה, פלפל שחור ומעט ירקות (מלבד התפו”א) ויצא מעדן.
השאלה כמה נקטרינות (עם קליפה?), נגיד, ל6 כרעיים?
אפשר אגסים? אותו תיבול? איזה עוד פירות אפשר?
אלפי תודות וחג שמח!
אגב,
צריך בצל?
אפשר בסיר? בתנור?
שוב תודה!
שבוע טוב דבי 🙂
האמת שלא יצא לי להכין אבל נשמע מעניין וטעים. הייתי שמה כ-3 נקטרינות עם הקליפה ו-2 אגסים. לא הייתי מוסיפה עוד פרי. תיבול כמו שרשמתי לך עם סילאן סויה ומעט קינמון. אפשר להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וכמובן מים במידת הצורך.
אם את מכינה בסיר אפשר לטגן בצל בינוני בהתחלה ואז להוסיף את העוף לטיגון משני הצדדים ואז את הפירות והתבלינים.
אם את מכינה בתנור אפשר להוסיף 1-2 בצלים חצויים.
בהצלחה וחג שמח!
את חושבת שהבצל בתנור מוסיף לטעם?
אני מעדיפה כמה שפחות לשבש את הטעם של הפרירות. כדאי פ. מתוקה או רק פ. שחור?
לחתוך את הפרות כדי שיתמזגו?
תודה!
כן בטח לחתוך את הפרות לפלחים. אפשר לתבל בכפית פפריקה מתוקה וגם מעט פלפל שחור או אחד מהשניים. הפפריקה גם מוסיפה צבע ואין לה טעם מאוד משתלט. מקסימום תחליטי באותו רגע (זה מה שאני בדר”כ עושה).
בצל כשהוא אפוי או מבושל הוא הופך למתקתק אבל במקרה הזה אולי כדאי לוותר על הבצל. יש מספיק טעמים.
מועדים לשמחה!
מה שלומך?
יצא מקסים העוף עם הפירות. רק שיכול להיות שלא הם שהורגשו אלא הסויה.
אפשר לעשות את הפירות בלי סויה ? יהיה צבע מספיק? לשים סילאן?
תודה לך!
היי דבי,
שמחה שיצא טעים!
שמת 2 כפות סויה? ושילבת עם סילאן?
אפשר לוותר על הסויה ולשים קצת יותר סילאן רק בשביל הצבע, נניח עוד כף אחת שלא ייצא מתוק מידי.
פפריקה שמת בסוף או ויתרת?
לא שמתי פפריקה.
ואני מבינה ממך שסילאן צריך בשביל הצבע למרות שבצל גם נותן צבע.
נראה לך שבלי סויה וסילאן ירגישו את הטעם של הפירות?
תודה רבה רבה!
היי דבי,
סילאן נותן צבע וגם טעם. את יכולה לשים רק כף אחת סילאן או לוותר בכלל ואז אני מאמינה שירגישו יותר את הטעם של הפירות.
יום נפלא 🙂
בקר טוב
אודה לך על מתכון לסלט גריסי פנינה שעם הרוטב ישארו הגריסים לבנים.
תודה
חתימה טובה
אוסיף בהמשך.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב
ראשית האתר ניפלא יעיל וכל מה שהכנתי עד כה קצר שבחים
שנית האם יש תחליף לחרדל?
היי טל,
אפשר להמיר ב2 כפות רוטב סויה.
שבת שלום 🙂
היי האתר פשוט מושלם תודה
לגבי המתכון הזה האןם אפשר גם עם חזות עוף? זה יצא טוב?
תודה אביה 🙂
פרגיות הן יותר עסיסיות מחזה עוף אבל אפשר בהחלט להכין גם עם חזה עוף.
שנה טובה!
היי אפרת,
האם המתכון מתאים לצלייה על מנגל גז?
תודה רבה
כן חני, בהחלט 🙂
היי האם אפשר לשים חרדל רגיל?
היי אסתר,
אני חושבת שאפשר.
שבת שלום 🙂
המתכון מתאים גם לכנפיים?
כן טובה, התיבול מתאים גם לכנפיים.
מאד נהנית מהאתר שלך וגם ממליצה עליו.
לענייננו,האם חימום במיקרו לא גורע והאםבכל מקרה רצוי לחמם בתנור(עלול להתייבש?)
כמו כן איזה תוספת/תוספות את ממליצה?
היי חיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אני חושבת שעדיף לחמם במיקרוגל, כך העסיסיות נשמרת.
אפשר להגיש עם אורז לבן, פירה, תפוחי אדמה.
היי, חייבים את השום?
לא חייבים אבל זה מאוד מוסיף.
ערב טוב
האם מומלץ להשרות את המרינדה עם הפרגיות לפני ??? במידה וכן כמה זמן
היי דודו,
אפשר להשרות כחצי שעה במקרר אבל אפשר גם לוותר על ההשריה ועדיין זה ייצא טעים 🙂
היי אפרת, רציתי לשאול אם אפשר להכין לבד פרגיות מכרעיים?
היי שרי,
אפשר אבל את צריכה להצטייד בסכין טובה והרבה סבלנות 🙂
בעזרת הסכין את מסירה את העור והעצמות מהכרעיים. יש הרבה סרטוני הדרכה ביוטיוב. ממליצה לחפש שם “פירוק כרעיים לפרגיות”.
בהצלחה!
אני חסרת ניסיון בבישול והחלטתי לנסות סוף סוף לבשל!
ההוראות כל כך ברורות שזה פשוט תענוג.
כמה שזה היה פשוט ככה בעלי התלהב! אתר נהדר ושימושי כל כך! יצא מדהים!!!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ליאור והמשך בישולים מוצלחים 😉
אפרת,בוקר טוב!
על איזה חרדל דיזון את ממליצה,עם או בלי הגרגירים?
תודה
עם גרגירים 🙂
יום נפלא!
יצא פשוט מדהים! ואנחנו לא מתלהבים בקלות ממתכונים..
תודה רבה!
תודה חני, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
לחצי כמות של פרגיות,האם להפחית תבלינים בהתאם?
כן חנה, אלא אם כן את אוהבת הרבה רוטב ואז השאירי את הכמויות כמו שהן.
שבת שלום 🙂
נשמע מעולה. אפשר להכין יום מראש (לעבודה ) ולחמם במיקרו למחרת ?
כן טל, אפשר.
יום נפלא 🙂
אפשר לשים סילאן במקום דבש? האם היית מוסיפה יין או שאין צורך?
היי רן,
אני מניחה שאפשר לשים סילאן במקום הדבש. הייתי מוותרת על היין במקרה הזה.
היי, עד כמה קריטי לכסות את המחבת?
איך אפשר לפצות על חוסר במכסה?
היי יהונתן,
אפשר להכין גם בלי לכסות את הפרגיות. לטגן את הפרגיות על אש נמוכה עד שהן מתבשלות לגמרי. כדאי גם שהפרגיות יהיו חתוכות לנתחים קטנים כדי שיתבשלו היטב מבפנים.
הי אפשרר להכין בתנור במקום טיגון?
כן אולגה אפשר.
לחמם תנור מראש ל200 מעלות. 10 דקות צד אחד. להפוך צד, להבריש בשארית הרוטב ולהשאיר עוד 10-15 דקות.
בהצלחה 🙂
הי,
אני רוצה לשים בתנור.
האם כדאי לשים בשקית אפיה?
אולי זה ימנע התייבשות.
מה דעתך?
היי נעמה,
פחות מומלץ בשקית קוקי. זה ייצא חסר צבע.
הי.נראה מעולה. האם אפשר להכין את המתכון עם פילה עוף לשניצלים?
כן סילבי, אפשר.
מעולה
תודה רננה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
הי נראה טוב!! המתכון מתאים על האש?
בטח!
חג עצמאות שמח 🙂
שלום אפרת.
כל הפרגיות מעורבבות עם המרינדה.
ואח”כ השארית מהמרינדה לצד השני.
אז מראש להשאיר כמות שתספיק לזה?
היי מיכל,
את יכולה להשתמש ברוטב שיישאר בקערה כדי לתבל את הצד השני או שאת יכולה מראש להשאיר כמות מהרוטב בצד. מה שנוח לך 🙂
היי,
האם חייבים דווקא חרדל דיזון או שאפשר גם חרדל רגיל?
מה עדיף,מחבת רגיל או פסים?
תודה
היי חנה,
אפשר להשתמש גם בחרדל רגיל פשוט עם חרדל דיז’ון יוצא יותר טעים.
אם יש לך מחבת פסים אז עדיף. בכל מקרה, אפשר להשתמש גם במחבת רגילה.
האם בישול ארוך מזיק?
תודה!
הי!
מה אפשר במקום רוטב צילי? תבלין צילי?
איך יודעים שזה מבושל? הזמן שהמלצת נראה לי מאד קצר.
אפשר לשים על הפלטה לפני שבת או חייבים לחמם בתנור?
תודה רבה!
היי דבי,
את יכולה להשתמש בתבלין צ’ילי רק לא יותר מידי שלא יהיה חריף (נראה לי לא יותר מחצי כפית לכל הכמות).
בישול ארוך מידי יכול לגרום לפרגיות להיות כמו גומי לכן לא מומלץ. אם מדובר בכמה דקות יותר זה בסדר 🙂
אם הפרגיות לא עבות וגדולות מידי (מומלץ לחתוך כל פרגית לחצי) אז 3 דקות מכל צד אמורות להספיק כדי שהן יתבשלו מבפנים, במיוחד אם מכסים את המחבת. כדי לדעת אם הפרגית מבושלת את יכולה לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק אם הצבע לבן.
קחי בחשבון שלאחר שאת מכבה את האש ומשאירה את הפרגיות מכוסות הן ממשיכות להתבשל מהאדים שמצטברים במחבת.
את יכולה לחמם על הפלטה רק מומלץ לכסות בזמן החימום.
בהצלחה יקירה 🙂
יש הבדל בין חרדל רגיל לדיגון?
היי אסף,
ההבדל הוא באופן הכנתם. החרדל הרגיל עשוי מגרעינים צהובים וחומץ וחרדל דיז’ון עשוי מגרעינים חומים או שחורים, יין לבן ומיץ ענבים ומכאן ההבדל בטעם.