זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 9-11 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
כחצי חבילה פסטה מבושלת
15 עגבניות שרי חצויות
1 כוס זיתים ירוקים/שחורים מגולענים
4 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
עלי בזיליקום חתוכים גס
תיבול: מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, מניחים את עגבניות השרי והזיתים, ממליחים מעט ומטגנים כ-5 דקות עד שהעגבניות מעט מתרככות (יש לשים לב שלא יתרככו מידי עד כדי עיסה). מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-לאותה מחבת מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים רסק עגבניות ושמנת מתוקה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים 2-4 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך (אך לא יותר מידי) ומחזירים את עגבניות השרי והזיתים למחבת. מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים היטב במשך כדקה. מסירים מהאש.
-יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומגישים.
*מומלץ לפזר מעל המנה גבינת פרמז’ן.
כמה מנות מתקבלות?
היי
כ-3 מנות, תלוי בגודלן.
עוד לא טעמנו, נראה מעולה!
שמחה לשמוע!
בוקר טוב, מתכננת את ארוחת הצהריים למחר. האם אפשר להכין את הרוטב יום לפני, לא יפגום בטעם? תודה שוב על מתכונים נהדרים.
היי,
ניתן להכין את הרוטב יום לפני ההגשה, אך כמובן שהוא הכי טעים סמוך להכנה(:
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺
אפרתו’ש הפסטה יצאה נדירה עוד לא טעמנו פסטה כזאת מימנו תמשיכי להפציץ מתכונים למה המשפחה מאד נהנת תודה ולילה טוב…
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊
הי, אפשר להכין עם שמנת לבישול (15%) ולא שמנת להקצפה? מטעמי דיאטה
כן אפשר.
היי, אני רוצה שהפסטה תצא חלבית אך אין לי שמנת מה אפשר להשים במקום?
כמו כן האם אפשר לוותר על הבזיליקום?
אשמח לתשובה
תודה
אין לי רעיון לתחליף חלבי אחר שייתן תוצאה מוצלחת אלא אם כן יש לך שמנת לבישול או שמנת חמוצה.
אפשר לוותר על הבזיליקום.
חוזרת לעדכן שהכנתי את הרוטב עם שמנת חמוצה 15% במקום השמנת מתוקה,
הוספתי קצת מים וחלב. הרוטב יצא מושלם!! :*)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת יקרה, הכנתי בעבר וממש אהבתי.
הפעם רוצה להכין את הרוטב בלי שמנת מתוקה, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה רגילה (לא לבישול) אולי גם חלב?
אשמח לדעת
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לערבב שמנת חמוצה עם חלב (בין רבע לחצי כוס חלב, לפי הסמיכות הרצויה).
אם אני רוצה את הפסטה פרווה, מה אפשר לשים תחליף לשמנת?
אני מניחה שאפשר להשתמש בשמנת צמחית פרווה (לא ניסיתי) או לוותר על השמנת ולשים כמה כפות שמן זית. זה ייצא פחות עסיסי כמו עם שמנת אבל עדיין אמור לצאת טעים.
היי, לא מצוין מתי להוסיף את הבזיליקום.. שמתי אחרי שהרוטב היה מוכן..
עדכנתי במתכון.
אפרת אין לי מילים לתאר את פשוט מוכשרת! הכנתי עכשיו יצא פשוט משגע, תודה רבה
תודה הדסה! שמחה שאהבת 🙂
יצא לי טעים מאוד…עשיתי את זה עם פטריות במקום זייתים.. ממליצה..תודה!
תודה רוני 🙂
אני הכנתי את זה בלי רסק עגבניות וגם יצא מעולה וטעים מאד.
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
אפרת , צהריים טובים !
האם ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת לבישול או במרכיב אחר . חוששני , שהפסטה תהא מתוקה .
כן אליה, אפשר בהחלט.
היי,רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הבזיליקום וזה לא ישנה את הטעם
היי אופיר,
הבזיליקום מוסיף לטעם אבל זה טעים גם בלי.
יצא לי מצויין הקרמתי, תודה רבה לך , בזכותך אני אוכלת
תודה דיקלה, שמחה לשמוע 🙂
היי
אם אין לי עגבניות שרי, אני יכולה להכין עם עגבניות רגילות?
כן מיכל, חתכי 2-3 עגבניות גדולות לקוביות.
סליחה על הבורות אבל קצת חדשה במטבח הכוונה בשמנת מתוקה היא לשמנת מתוקה להקצפה?
כן רותם. שמנת מתוקה זה כמו שמנת להקצפה.
יצא מעולה!!! שמתי שמנת לבישול במקום מתוקה והוספתי כפית ממרח פסטו וכף מרק עוף פרווה..תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
שמתי שמנת לבישול, הוספתי כפית ממרח פסטו וכף מרק עוף…יצא מושלם
אפרת,
אני רוצה להכין כמה מהמתכונים שלך לשבועות, אז יש לי הרבה שאלות 🙂
לגבי המתכון הזה: אפשר במקום עלי בזיליקום לשים את המיובשים?
תודה
היי ענת,
את יכולה לשים בין חצי כפית לכפית בזיליקום מיובש.
אפשר לא להוסיף את השמנת מתוקה????
בבקשה תעני כי אני עכשיו עושה את המתכון
היי רינת,
ראיתי רק עכשיו..
אפשר לוותר על השמנת והרסק ולשים במקום שמן זית אבל אז יהיה יבש בלי רוטב.
מתכון מצוין!! קל וטעים!
תודה ליליה, שמחה שאהבת 🙂
כמובן הפסטה חמה מאוד מייד עם סיום הבישול
פסטה בגבינה
חבילה ספגטי מבושל
גביע גבינה לבנה
ביצה
כף מלח
מבשלים את הפסטה עד שמוכנה
מערבבים את הגבינה עם הביצה והמלח למרקם חלק
מסננים את המים של הפסטה
שופכים את הבלילה לסיר עם הפסטה
ומערבבים היטב עד שנוצרים גושים קטנים של הגבינה וזהו בתאבון