זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם פסטה (רצוי פסטה קטנה)
רבע כוס שמן זית
כפית שום כתוש (מי שאוהב פחות חריף אפשר להפחית לחצי כפית)
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית בזיליקום מיובש, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
-מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה. מוסיפים רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה, בזיליקום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב במשך כ-2 דקות עד שכל הפסטה מתכסה בתיבול באופן אחיד.
*אם רוצים כמות גדולה יותר אפשר לבשל 500 גרם פסטה ולבשל במחבת בפעמיים עם התבלינים (מהסיבה שהכמות גדולה מידי למחבת אחת).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
מחפשת מתכון לרוטב פסטה בלי פפריקה. משהו מהיר כי אין לי זמן לצאת למכולת 🙂
אפשר להוריד את הפפריקה?
בהזדמנות זו אגיד לך תודה רבה על המתכונים המדהימים. לא זכור לי שהכנתי משהו מהאתר שלך ולא יצא מושלם… 🙂
אפשר אבל קחי בחשבון שהפפריקה מוסיפה צבע:)
יצא נדיר שמתי פטרוזיליה במקום בזיליקום
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפשר לבשל את החלק של התבלינים עם הפסטה בסיר שבישלתי בו את הפסטה?
כן אפשר
היי,
אני חדשה בבישולי פסטה. למה צריך 60 מ”ל שמן ל250 גרם? למה לא כפית או 2 וזהו? תודה
כי השמן זית משמש לתיבול במקרה הזה.
זאת לא פסטה עם רוטב.
היי אפרת.
הטם אפשר בלי אבקת מרק ובזילקום?
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום?
היי
אפשר אבל אז יצא פחות מתובל.
אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת או מעט תבלין גריל.
תודה על המתכון!
מתאים להוסיף גב”צ מגורדת?
היי
אפשר(:
הכנתי את הפסטה בלי בזיליקום בכלל ויצא מעולהה, תודה אפרת על המתכון!!😍
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
כמו כל מתכון שלך יצא פשוט מעולה !!
תודה אפרת 🤍
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב אפרת:)
אפשר בלי טיגון או חימום של השמן וכולי לעשות מעקף בריאותי 🙂
מניחה שזה אפשרי(:
איך לעשות ומה משתנה בתהליך?
לשים את הפסטה ומעליה את התבלינים והשמן, לערבב על אש נמוכה כמה דקות.
יש כזה מתכון לפסטה עם פירורי לחם?
אפשר להוסיף לפסטה כשליש-חצי כוס פירורי לחם.
עם אותו תיבול?
באיזה שלב?
זה לא מתכון נפרד?
אפשר עם אותו תיבול אם אוהבים כך.
את פירורי הלחם מוסיפים לאחר השמן זית.
תודה רבה רבה 🙂
חולה על האתר הזה ותודה על הכל ממש נהנית…
רק הערה קטנה וחשובה..
שמן זית כשמחממים אותו הוא מוציא חומצות שמסוכן אפילו מאד להכניס את זה לגוף… אז… אולי טוב להשתמש בשמן אחר?!
היי,
מכל השמנים דווקא שמן זית הוא אחד השמנים היותר מומלצים לטיגון.
רק בטמפ’ מאוד גבוהה , שמן הזית מתפרק. ממש אין ממה לחשוש!
הכנתי את הפסטה בלי אבקת מרק כי לא היה לי כוח להכין רוטב אדום יצא טעים
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף🌺
הכנתי את זה עכשיו ויצא נהדר.
אבל לא היה לי בזיליקום אז שמתי פטרוזיליה זה משנה?
שמחה שיצא טעים! אפשר לשים גם פטרוזיליה🙂
לא ממש להרבה אנשים אין בסיליקום וזה לא נורא בכלל
מושלם יצא טעים ממש !
קל ממש להכין תודה אפרת על המתכון
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
היי
אפרתוש יש לי שאלה:
מה אפשר לסיים במקום בזיליקום אפשר משהו אחר
תחזירי לי תשובה סבבה
היי,
אפשר לוותר על בזיליקום או לשים שליש כפית תערובת תבלינים אחרת כמו תבלין גריל.
אפשר טימין. נפלא עם פסטה, דגים, וירקות.
הייתי רעב באמצע הלילה והכנתי לעצמי מנה פסטה, יצא מעולה, שמתי כוסברה במקום בזיליקום וזה היה בסדר גמור, אבקת מרק לא היה לי, מעניין איך היה יוצא עם, מה בעצם אבקת המרק אמורה להוסיף? תודה, עכשיו אני הולך לישון שבע
היי,
שמחה שנהנית מהמתכון!
אבקת מרק מוסיפה עוד טעם ומליחות לפסטה, אבל אפשר לוותר עליה כמו שאתה עשית(:
טעים מאווווד!!!
הוספתי תירס לפסטה לפני שאני מתחילה לערבב את הרוטב, התירס מיטגן קצת וזה יוצא ממש טעים
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
מושלם!!
הכנתי גם עם ספגטי רגיל וגם עם ספגטי ללא גלוטן
תודה 🤍
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
הי אפרת,
אני נהנית מאד מהמתכונים שלך,
אני יכולה לשים קובית תערובת בזיליקום קפואה?
היי מירי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים קוביית בזיליקום קפואה😊
יצא לי מושלם וזה כלום עבודה סוף סוף פסטה טעימה בלי בצל מטוגן וכו’
איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף😊
מה אפשר לשים במקום בזיליקום?
היי מירי,
אפשר לשים כל תבלין מיובש שאוהבים- כמו אורגנו או טימין. אפשר גם כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
וואוו אפרת תודה על מתכון מושלם וטעים והכי כיף קל ומהיר להכנה. תבורכי
איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף😊
טעים ביותר! תודה
שמחה שאהבת😊
יצא טעיםםםםםםםם 🙂
שמחה מאד לשמוע🙂
טעים מאוד אבל רשום שזה פרווה למרות שהמתכון בשרי כי אבקת מרק היא בשרית
היי רון,
אבקת מרק יש גם פרווה😊
יש גם אבקת מרק פרווה
יש אבקת מרק בטעם עוף שזה פרווה
פשוט, מהיר ומושלם! תודה.
תודה בלה!
שמחה לקרוא שאהבת❤️
היי,
אם אני לא אוסיף שום כתוש, בזיליקום ואבקת מרק זה ישנה את הטעם?
לא ממליצה לוותר 🙂
פשוט טעים
תודה אליה 🙂
היי
כמה מלח ניתן לשים במקום אבקת מרק
מדובר פה על חצי שקית פסטה .
בתודה
ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הטעם. יכול להיות שלא תצטרכי בכלל להוסיף.
היי אפרת
באופן כללי כשאת רושמת שום כתוש
שום שגורדת אותו בפומפיה גס או דק גם מתאים?
תודה .
אפשר גם לגרד דק (פשוט אז הוא יותר מורגש).
פסטה היחידה שהבן שלי אוכל
יוצא נורא טעים ובשביל מישהי שלא אוהבת רוטב עגבניות הפסטה מעולה בשבילי
שמחה לשמוע 💜
תודה איילת
היי, ישלך מתכון של פסטה מוקרמת בלי פטריות שאפשר להכין בזמן קצר בתנועת נוער?
פסטה מוקרמת עם שמנת וגבנ”צ?
יש לכם דרך לחמם את השמנת? כיאת הפסטה אפשר לבשל מראש ולהביא כשהיא מוכנה.
כן, יש איך לחמם את השמנת….
אז אפשר להכין את הרוטב במתכון הזה- פסטה ברוטב שמנת פטריות (אפשר לוותר על הפטריות והבצל).
אפשר גם להוסיף גבינה צהובה מגורדת.
יש גם את המתכון הזה אם מעניין אותך – פסטה ברוטב גבינות.
כל הכבוד, עשיתי ויצא ממש טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
ודרך-אגב, בסוף עשיתי בסיר אחד את כל הקילו ויצא מושלם!
שמחה שיצא טעים גם בכמות גדולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון שישי (מתוך שישה) שנוחל הצלחה רבה.
שוב תודה.
שלום לך אלופתי,
אני בעז”ה רוצה להכין את המתכון הנ”ל כפול ארבע, ואין סיכוי שאני עושה כל רבע בנפרד!
זה בסדר אם אעשה בסיר גדול או שזה יהרוס את הפואנטה?
היי שירה,
מתגובות קודמות נראה כי כדאי להכין לפחות בפעמיים. את 2 חבילות הפסטה את יכולה לבשל במים ביחד ולסנן.
אחר כך תחלקי את הפסטה המבושלת לשתיים ותתבלי כל כמות בנפרד (זה עניין של כמה דקות).
לכל שקית פסטה יש להכפיל את כל כמויות התיבול ב-2 חוץ משמן זית שכדאי להתחיל משליש כוס.
אם אין לי בזקלום מיובש מה אפשר להשים במקום
אפשר לשים כל עלים מיובשים שיש לך כמו טימין, אורגנו, כוסברה, פטרוזיליה וכו’. אם אין לך תכיני בלי.
מסקנות מפעם ראשונה:
250 גרם זו כמות שמספיקה בקושי לשלוש מנות, אבל סוטאז\’ 28 או 32 ס\’מ מאפשר לעשות כמות כפולה. אז אם מכינים 500 גרם פסטה בבת אחת, מה כמות השמן והתבלינים הרצויה?
דרך אגב, האתר החדש מעולה.
היי נדב 🙂
אם אתה מכין 500 גרם פסטה אז כדאי להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 (שמן, שום, תבלינים).
עשיתי כמות כפולה (500 גרם בסיר סוטאז\’). הכפלתי את כל הרכיבים ב-2.
יצא לי רוטב מעט מריר ומאוד שומני.
פעם הבאה אוריד את כמות השמן בחצי ואשים לב שאני לא מטגן מעל 2 דק ( כנראה בגלל זה הבזיליקום הרגיש לי מעט מריר).
סהכ מנה טובה 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת, כמה שיני שום רצוי לכתוש כדי שהכמות תיחשב \”כפית\”?
כ-2 שיני שום (תלוי בגודל).
צריכה תשובה בבקשה ממש דחוף עשיתי את המתכון בדיוק כמו שהוא כתוב וזה יצא לי ממש חריף איך אני יכולה להעביר את החריפות מהפסטה בלי לזרוק לפח ולהכין חדש?
היי נטע,
את יכולה לשים את הפסטה במסננת ולשטוף עם מי ברז. לאחר מכן תחזירי לסיר ותתבלי מחדש.
תודה
יייצא טעים אבל טעם ממש חלש אז אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות או עדיף קטשופ?
עדיף קטשופ.
הי,
1. אפשר בזיליקום טרי? יש לי בגינה…
2. אפשר לוותר על אבקת מרק?
3. בתמונה, הפסטה לא נראית ככ אדומה. האם אני יכולה להוסיף טיפה רסק/קטשופ?
תודה
בתיה
1. אפשר.
2. כן.
3. אפשר להוסיף קטשופ לפי הטעם.
שלום אפרת
תודה כרגיל שאת כאן עם האתר הנהדר!
אפשר שמיר קצוץ מיובש?
כן אפשר.
היי אפרת,
נתקעתי בבית בלי רסק עגבניות לפסטה,
הכנתי את המתכון הזה ויצא מהמם!
תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל
הפסטה לא יוצאת בצבע אדום (כפית פפריקה לא מספיקה לצבוע אותה). אפשר לעשות תיבול של שמן זית+ פסטו וכבר יותר מורגש בטעם.
זה נצבע כמו שאת רואה בתמונה. לא ממש אדום.
משנה סוג הפסטה?
הולך נגיד עם ספגטי? זה מה שיש כרגע במזווה…
ודרך אגב, מה אפשר להגיש ליד?
לא משנה, אפשר גם עם ספגטי.
אפשר להגיש את זה בתוספת למנה בשרית/עוף או לצד לחם שום וסלט.
צהריים טובים!
יש אפשרות להמיר את השמן זית לשמן קנולה?
כן.
אפשר לוותר על בזיליקום?
אם לא,מה אפשר לשים במום?
אפשר לשים כל תבלין אחר מיובש כמו אורגנו ואם אין אז כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
יצא טעים מאוד! הוספתי גם ביצה , גינת מוצרלה מגורדת ופרמזן.
בפעם הבאה אוסיף גם עגבנית מיובשות.
נשמע מעולה 🙂
תודה
מכינה קבוע את המתכון. היום רציתי לשדרג עם קוביות קטנות של חזה עוף איך את ממליצה לצרף לסיר והאם להוסיף תיבול ולטגן קודם? אשמח לתשובה חולה על המתכונים שלך!
היי רבקה,
אפשר לטגן קוביות חזה עוף בנפרד ולהוסיף לפסטה בסוף.
את קוביות חזה העוף אפשר לתבל באותו תיבול.
חג שמח ❤️
הי אפרת
היה לי שניצל מאתמול והיה בא לי פסטה אבל לא היה לי כח להתחיל לטגן בצל וכו אמרתי בטח אני ימצא אצלך משו קל וטעים
וואלה צדקתי
אחלה מתכון טעים ופשוט
תודה לך
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הפסטה מאוד מגרה אבל עם מה אפשר לאכול לידה
כמעט כל מנה בשרית יכולה להתאים (קציצות, עוף , שניצלים וכו’).
נשמע מתכון טעים, האם אפשר לשים משהו אחר במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק.
היי אפשר לעשות את זה הכל בסיר 1?
כן אבל לאחר בישול הפסטה יש לסנן אותה מנוזלים, לנגב את שאריות הנוזלים מהסיר ולהוסיף רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש וכו’…
תודה על התשובה המהירה!
דרך אגב הסתכלתי בנתיים באתר והוא פשוט מדהים!!!! יש בו ה-כ-ל ובצורה כל כך פשוטה וברורה… אני נשואה טרייה ובקושי יש לי מתכונים ככה שהאתר הזה ממש עוזר לי. את תותחית!
רק שאלה נוספת לוודא שהבנתי: אחרי שהפסטה מבושלת והסיר יבש אפשר לבשל מעליה את הרוטב? או בסיר ריק?
תודה רות 🙂
אחרי שהפסטה מבושלת את מעבירה אותה למסננת ומנגבת את הסיר ואז מוסיפה לסיר היבש כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה וכו’ ובסוף מערבבת עם הפסטה המבושלת, כמו שרשום במתכון.
אם אני אשים כוסברה מיובשת במקום בזיליקום זה ישנה ממש?
תודה
אין לי מחבת רחבה.
אפשר לבשל את הרוטב במחבת רגילה ולשפוך אותו אח”כ לסיר הפסטה?
לאחר שהפסטה מבושלת אפשר לנגב את הסיר משאריות נוזלים ולהשתמש בו במקום במחבת.
זה ייצא טעים גם עם כוסברה מיובשת.
וואו יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כולם טרפו את זה…….
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על התשובה!
אכן שמתי אורגנו במקום בזיליקום אבל ראיתי באחת ההערות שכתבת שזה תחליף טוב?
אין בעיה להשתמש באורגנו פשוט יכול להיות שספציפית התבלין שהיה לך לא היה טוב מבחינת טריות (אפילו שהוא מיובש) ולכן הוא גרם לטעם מר.
וגם ממש הרגישו את האורגנו, למה?
היי ספיר,
זה לא אמור לצאת מר בכלל. אני מניחה שזה בגלל תבלין שלא טרי. לדעתי זה האורגנו. שמת כפית אורגנו במקום הבזיליקום?
תודה על המתכון נראה אצלך ממש טוב!
יצא לי מאוד מר, האם את יודעת למה?
אפשר להכין גם עם ספגטי?
כן אפשר.
הי
הפסטה יצאה מעולה. רציתי לדעת אם אפשר להוסיף עגבניות שרי חתוכות מעל (אחרי שהפסטה מוכנה עם התבלינים) או משהו אחר שיעשיר את המראה.
תודה!
כן, אפשר לשים עגבניות שרי מעל או זיתים חתוכים.
יצא מושלם אני בן 13 ואני מכין לאחים שלי כל שבוע והם נהנים ממני
כל הכבוד לך! 🙂
תודה אלמוג
שלום אפרת.
אפשר לוותר על הבזיליקום ולשים טימין או אורגנו במקום?
תודה.
כן, אפשר. עדיף אורגנו.
תודה על התשובה המהירה!
היי אפרת
מה אני יכולה לשים במקום הבזיליקום היבש ? יש תבלין אחר ?
אם יש לך אורגנו זה גם טוב. אם לא, אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (או שילוב של שניהם).
וואו
יצא לי טעים אש
תודה
המתכונים שלך ממש טובים:)
תודה
שמחה לשמוע!
תודה צביה 🌷
היי אפרת,
הכנתי את המתכון הזה ויצא מושלםם😋
תודה לך על המתכונים הטעימים🌹
שמחה לשמוע !
תודה חן🌷
היי אפרת,
לדעתך אפשר להשתמש בפסטה מסוג ספגטי ולשבור אותה לחתיכות (זה מה שיש לי בבית)?
תודה מראש,
מיטל
מניחה שאפשר.
לצערי אין לי מחבת רחבה אבל כן יש לי ווק. האם אפשר להשתמש בווק?
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
אפרת המקסימה!כמה שיני שום טרי צריך לכתוש?תודה!
כ-2 שיני שום.
רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות
1. האם שום כתוש מצנצנת במקרר זה בסדר?
2. אם רוצה להין במקום שלוש מנות ארבע – כלומר בערך 335 גרם פסטה נראה לך שאפשר לעשות במכה אחת או לחלק לפעמיים? ואיך להגדיל את התבלון מ 3 ל 4 מנות?
3. כמה זמן לוקח למחבת להתחמם לפני ששמים את השמן?
תודה
היי אלה,
1. כן.
2. תוסיפי רבע כפית מכל תבלין (חוץ מהפלפל השחור). מלח כדאי להוסיף לפי הטעם.
3. חצי דקה.
תיקון לשאלה, מתקן המילים במקלדת שיבש הכל,
התכוונתי לשאול,האם אפשר להוסיף את כל התבלינים בזמן בישול הפסטה? במקום לבשל תבלינים בנפרד, כך חוסך כלים
בזמן הבישול לא אבל לאחר סינון הפסטה מהמים אפשר להחזיר אותה לאותו סיר ולהוסיף את התבלינים.
אפשר להוסיף את כל התבלינים הגשנו שנה שלום את הפסטה? חוסך ולהיבחר למחבת וללכלך כלי נוסף
אם הבנתי את השאלה נכון, אז אפשר להוסיף את התבלינים לאותו סיר בו בישלנו את הפסטה (לאחר שסיננו אותו ממים כמובן).
וווווווואוווו זה פשוט יוצא מושלם ואני עשיתי את זה עם אורגנו וזה יצא לי מושלם!
תודה רבה על המתכון!!
שמחה שיצא טעים!
תודה תאיר.
לנמנעים מגלוטן- אפשר להשתמש בפסטה ללא גלוטן (של ברילה?)
נראה לי שכן.
שלום אפרת מה אפשר במקום בזיליקום?
אפשר לשים כל תבלין אחר מיובש כמו אורגנו ואם אין אז כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.