שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

250 גרם פסטה (רצוי פסטה קטנה)

רבע כוס שמן זית

כפית שום כתוש (מי שאוהב פחות חריף אפשר להפחית לחצי כפית)

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית בזיליקום מיובש, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.

-מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה. מוסיפים רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה, בזיליקום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב במשך כ-2 דקות עד שכל הפסטה מתכסה בתיבול באופן אחיד.

*אם רוצים כמות גדולה יותר אפשר לבשל 500 גרם פסטה ולבשל במחבת בפעמיים עם התבלינים (מהסיבה שהכמות גדולה מידי למחבת אחת).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף בטריאקי
ריבועי ריבת חלב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דבי (14:29 1.07.2021)

יצא לי מושלם וזה כלום עבודה סוף סוף פסטה טעימה בלי בצל מטוגן וכו’

מתכונים ב-10 דקות (15:57 1.07.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף😊

מירי (13:47 16.06.2021)

מה אפשר לשים במקום בזיליקום?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 16.06.2021)

היי מירי,
אפשר לשים כל תבלין מיובש שאוהבים- כמו אורגנו או טימין. אפשר גם כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

ענת (12:05 31.05.2021)

וואוו אפרת תודה על מתכון מושלם וטעים והכי כיף קל ומהיר להכנה. תבורכי

מתכונים ב-10 דקות (13:44 31.05.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף😊

Sarit (19:11 26.05.2021)

טעים ביותר! תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:18 26.05.2021)

שמחה שאהבת😊

שרה (20:45 21.04.2021)

יצא טעיםםםםםםםם 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:31 21.04.2021)

שמחה מאד לשמוע🙂

רון (08:08 24.03.2021)

טעים מאוד אבל רשום שזה פרווה למרות שהמתכון בשרי כי אבקת מרק היא בשרית

מתכונים ב-10 דקות (09:58 24.03.2021)

היי רון,
אבקת מרק יש גם פרווה😊

י.ש. (09:13 27.05.2021)

יש גם אבקת מרק פרווה

פרידה (13:40 27.05.2021)

יש אבקת מרק בטעם עוף שזה פרווה

בלה (23:16 19.12.2020)

פשוט, מהיר ומושלם! תודה.

מתכונים ב-10 דקות (00:29 20.12.2020)

תודה בלה!
שמחה לקרוא שאהבת❤️

מרים (09:03 26.11.2020)

היי,
אם אני לא אוסיף שום כתוש, בזיליקום ואבקת מרק זה ישנה את הטעם?

מתכונים ב-10 דקות (12:09 26.11.2020)

לא ממליצה לוותר 🙂

אליה (09:47 15.10.2020)

פשוט טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 15.10.2020)

תודה אליה 🙂

עינת (13:01 29.09.2020)

היי
כמה מלח ניתן לשים במקום אבקת מרק
מדובר פה על חצי שקית פסטה .
בתודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:36 29.09.2020)

ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הטעם. יכול להיות שלא תצטרכי בכלל להוסיף.

עינת (12:45 29.09.2020)

היי אפרת
באופן כללי כשאת רושמת שום כתוש
שום שגורדת אותו בפומפיה גס או דק גם מתאים?
תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:16 29.09.2020)

אפשר גם לגרד דק (פשוט אז הוא יותר מורגש).

איילת (15:04 8.09.2020)

פסטה היחידה שהבן שלי אוכל
יוצא נורא טעים ובשביל מישהי שלא אוהבת רוטב עגבניות הפסטה מעולה בשבילי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 8.09.2020)

שמחה לשמוע 💜
תודה איילת

---- (14:12 30.08.2020)

היי, ישלך מתכון של פסטה מוקרמת בלי פטריות שאפשר להכין בזמן קצר בתנועת נוער?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 30.08.2020)

פסטה מוקרמת עם שמנת וגבנ”צ?
יש לכם דרך לחמם את השמנת? כיאת הפסטה אפשר לבשל מראש ולהביא כשהיא מוכנה.

---- (08:06 31.08.2020)

כן, יש איך לחמם את השמנת….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 31.08.2020)

אז אפשר להכין את הרוטב במתכון הזה- פסטה ברוטב שמנת פטריות (אפשר לוותר על הפטריות והבצל).
אפשר גם להוסיף גבינה צהובה מגורדת.
יש גם את המתכון הזה אם מעניין אותך – פסטה ברוטב גבינות.

itzik30 (20:53 20.06.2020)

כל הכבוד, עשיתי ויצא ממש טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 20.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

שירה גלבוע (15:32 7.05.2020)

ודרך-אגב, בסוף עשיתי בסיר אחד את כל הקילו ויצא מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 7.05.2020)

שמחה שיצא טעים גם בכמות גדולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שירה גלבוע (15:31 7.05.2020)

מתכון שישי (מתוך שישה) שנוחל הצלחה רבה.
שוב תודה.

שירה גלבוע (20:27 6.05.2020)

שלום לך אלופתי,
אני בעז”ה רוצה להכין את המתכון הנ”ל כפול ארבע, ואין סיכוי שאני עושה כל רבע בנפרד!
זה בסדר אם אעשה בסיר גדול או שזה יהרוס את הפואנטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 7.05.2020)

היי שירה,
מתגובות קודמות נראה כי כדאי להכין לפחות בפעמיים. את 2 חבילות הפסטה את יכולה לבשל במים ביחד ולסנן.
אחר כך תחלקי את הפסטה המבושלת לשתיים ותתבלי כל כמות בנפרד (זה עניין של כמה דקות).
לכל שקית פסטה יש להכפיל את כל כמויות התיבול ב-2 חוץ משמן זית שכדאי להתחיל משליש כוס.

רחל (18:18 2.04.2020)

אם אין לי בזקלום מיובש מה אפשר להשים במקום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 2.04.2020)

אפשר לשים כל עלים מיובשים שיש לך כמו טימין, אורגנו, כוסברה, פטרוזיליה וכו’. אם אין לך תכיני בלי.

נדב (14:39 20.01.2020)

מסקנות מפעם ראשונה:
250 גרם זו כמות שמספיקה בקושי לשלוש מנות, אבל סוטאז\’ 28 או 32 ס\’מ מאפשר לעשות כמות כפולה. אז אם מכינים 500 גרם פסטה בבת אחת, מה כמות השמן והתבלינים הרצויה?

דרך אגב, האתר החדש מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 20.01.2020)

היי נדב 🙂
אם אתה מכין 500 גרם פסטה אז כדאי להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 (שמן, שום, תבלינים).

Erez Sinvany (01:29 20.04.2020)

עשיתי כמות כפולה (500 גרם בסיר סוטאז\’). הכפלתי את כל הרכיבים ב-2.
יצא לי רוטב מעט מריר ומאוד שומני.
פעם הבאה אוריד את כמות השמן בחצי ואשים לב שאני לא מטגן מעל 2 דק ( כנראה בגלל זה הבזיליקום הרגיש לי מעט מריר).
סהכ מנה טובה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 20.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

נדב (09:03 19.01.2020)

אפרת, כמה שיני שום רצוי לכתוש כדי שהכמות תיחשב \”כפית\”?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:09 19.01.2020)

כ-2 שיני שום (תלוי בגודל).

נטע (19:17 13.01.2020)

צריכה תשובה בבקשה ממש דחוף עשיתי את המתכון בדיוק כמו שהוא כתוב וזה יצא לי ממש חריף איך אני יכולה להעביר את החריפות מהפסטה בלי לזרוק לפח ולהכין חדש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 13.01.2020)

היי נטע,
את יכולה לשים את הפסטה במסננת ולשטוף עם מי ברז. לאחר מכן תחזירי לסיר ותתבלי מחדש.

נטע (08:58 16.01.2020)

תודה

Chaya (23:05 25.12.2019)

יייצא טעים אבל טעם ממש חלש אז אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות או עדיף קטשופ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 26.12.2019)

עדיף קטשופ.

בתיה (16:31 19.12.2019)

הי,
1. אפשר בזיליקום טרי? יש לי בגינה…
2. אפשר לוותר על אבקת מרק?
3. בתמונה, הפסטה לא נראית ככ אדומה. האם אני יכולה להוסיף טיפה רסק/קטשופ?
תודה
בתיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 19.12.2019)

1. אפשר.
2. כן.
3. אפשר להוסיף קטשופ לפי הטעם.

zivi (23:40 10.11.2019)

שלום אפרת
תודה כרגיל שאת כאן עם האתר הנהדר!
אפשר שמיר קצוץ מיובש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 11.11.2019)

כן אפשר.

יעל (22:10 10.11.2019)

היי אפרת,
נתקעתי בבית בלי רסק עגבניות לפסטה,
הכנתי את המתכון הזה ויצא מהמם!
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 11.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל

לילך (16:51 8.08.2019)

הפסטה לא יוצאת בצבע אדום (כפית פפריקה לא מספיקה לצבוע אותה). אפשר לעשות תיבול של שמן זית+ פסטו וכבר יותר מורגש בטעם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 8.08.2019)

זה נצבע כמו שאת רואה בתמונה. לא ממש אדום.

הדר (15:18 25.07.2019)

משנה סוג הפסטה?
הולך נגיד עם ספגטי? זה מה שיש כרגע במזווה…

ודרך אגב, מה אפשר להגיש ליד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 25.07.2019)

לא משנה, אפשר גם עם ספגטי.
אפשר להגיש את זה בתוספת למנה בשרית/עוף או לצד לחם שום וסלט.

רות (15:02 14.07.2019)

צהריים טובים!
יש אפשרות להמיר את השמן זית לשמן קנולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 14.07.2019)

כן.

תמר (12:35 30.06.2019)

אפשר לוותר על בזיליקום?
אם לא,מה אפשר לשים במום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 30.06.2019)

אפשר לשים כל תבלין אחר מיובש כמו אורגנו ואם אין אז כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

אני (14:47 14.06.2019)

יצא טעים מאוד! הוספתי גם ביצה , גינת מוצרלה מגורדת ופרמזן.
בפעם הבאה אוסיף גם עגבנית מיובשות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 14.06.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה

רבקה (11:50 15.04.2019)

מכינה קבוע את המתכון. היום רציתי לשדרג עם קוביות קטנות של חזה עוף איך את ממליצה לצרף לסיר והאם להוסיף תיבול ולטגן קודם? אשמח לתשובה חולה על המתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 15.04.2019)

היי רבקה,
אפשר לטגן קוביות חזה עוף בנפרד ולהוסיף לפסטה בסוף.
את קוביות חזה העוף אפשר לתבל באותו תיבול.
חג שמח ❤️

מלי (21:25 12.02.2019)

הי אפרת
היה לי שניצל מאתמול והיה בא לי פסטה אבל לא היה לי כח להתחיל לטגן בצל וכו אמרתי בטח אני ימצא אצלך משו קל וטעים
וואלה צדקתי
אחלה מתכון טעים ופשוט
תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:28 13.02.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

יערה (15:35 12.02.2019)

הפסטה מאוד מגרה אבל עם מה אפשר לאכול לידה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 12.02.2019)

כמעט כל מנה בשרית יכולה להתאים (קציצות, עוף , שניצלים וכו’).

שרי (18:57 21.01.2019)

נשמע מתכון טעים, האם אפשר לשים משהו אחר במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 21.01.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק.

ספיר (11:59 6.01.2019)

היי אפשר לעשות את זה הכל בסיר 1?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 6.01.2019)

כן אבל לאחר בישול הפסטה יש לסנן אותה מנוזלים, לנגב את שאריות הנוזלים מהסיר ולהוסיף רבע כוס שמן זית, כפית שום כתוש וכו’…

רות (16:18 31.12.2018)

תודה על התשובה המהירה!
דרך אגב הסתכלתי בנתיים באתר והוא פשוט מדהים!!!! יש בו ה-כ-ל ובצורה כל כך פשוטה וברורה… אני נשואה טרייה ובקושי יש לי מתכונים ככה שהאתר הזה ממש עוזר לי. את תותחית!
רק שאלה נוספת לוודא שהבנתי: אחרי שהפסטה מבושלת והסיר יבש אפשר לבשל מעליה את הרוטב? או בסיר ריק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 31.12.2018)

תודה רות 🙂
אחרי שהפסטה מבושלת את מעבירה אותה למסננת ומנגבת את הסיר ואז מוסיפה לסיר היבש כוס שמן זית, כפית שום כתוש, פפריקה וכו’ ובסוף מערבבת עם הפסטה המבושלת, כמו שרשום במתכון.

רות (15:50 31.12.2018)

אם אני אשים כוסברה מיובשת במקום בזיליקום זה ישנה ממש?
תודה

רות (15:48 31.12.2018)

אין לי מחבת רחבה.
אפשר לבשל את הרוטב במחבת רגילה ולשפוך אותו אח”כ לסיר הפסטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 31.12.2018)

לאחר שהפסטה מבושלת אפשר לנגב את הסיר משאריות נוזלים ולהשתמש בו במקום במחבת.
זה ייצא טעים גם עם כוסברה מיובשת.

תמר (14:40 30.12.2018)

וואו יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כולם טרפו את זה…….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 30.12.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ספיר (20:18 15.12.2018)

תודה על התשובה!
אכן שמתי אורגנו במקום בזיליקום אבל ראיתי באחת ההערות שכתבת שזה תחליף טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 15.12.2018)

אין בעיה להשתמש באורגנו פשוט יכול להיות שספציפית התבלין שהיה לך לא היה טוב מבחינת טריות (אפילו שהוא מיובש) ולכן הוא גרם לטעם מר.

ספיר (21:32 11.12.2018)

וגם ממש הרגישו את האורגנו, למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 12.12.2018)

היי ספיר,
זה לא אמור לצאת מר בכלל. אני מניחה שזה בגלל תבלין שלא טרי. לדעתי זה האורגנו. שמת כפית אורגנו במקום הבזיליקום?

ספיר (21:31 11.12.2018)

תודה על המתכון נראה אצלך ממש טוב!
יצא לי מאוד מר, האם את יודעת למה?

צוף (15:53 25.10.2018)

אפשר להכין גם עם ספגטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 25.10.2018)

כן אפשר.

אור (10:48 19.10.2018)

הי
הפסטה יצאה מעולה. רציתי לדעת אם אפשר להוסיף עגבניות שרי חתוכות מעל (אחרי שהפסטה מוכנה עם התבלינים) או משהו אחר שיעשיר את המראה.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 19.10.2018)

כן, אפשר לשים עגבניות שרי מעל או זיתים חתוכים.

אלמוג וקניו (00:13 2.09.2018)

יצא מושלם אני בן 13 ואני מכין לאחים שלי כל שבוע והם נהנים ממני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:45 2.09.2018)

כל הכבוד לך! 🙂
תודה אלמוג

צופיה (11:24 16.08.2018)

שלום אפרת.
אפשר לוותר על הבזיליקום ולשים טימין או אורגנו במקום?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 16.08.2018)

כן, אפשר. עדיף אורגנו.

צופיה (13:08 16.08.2018)

תודה על התשובה המהירה!

שרון (13:30 13.08.2018)

היי אפרת
מה אני יכולה לשים במקום הבזיליקום היבש ? יש תבלין אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 13.08.2018)

אם יש לך אורגנו זה גם טוב. אם לא, אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (או שילוב של שניהם).

צביה (10:57 19.07.2018)

וואו
יצא לי טעים אש
תודה
המתכונים שלך ממש טובים:)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 19.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה צביה 🌷

חן (19:58 21.06.2018)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון הזה ויצא מושלםם😋
תודה לך על המתכונים הטעימים🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 21.06.2018)

שמחה לשמוע !
תודה חן🌷

מיטל (12:48 17.06.2018)

היי אפרת,
לדעתך אפשר להשתמש בפסטה מסוג ספגטי ולשבור אותה לחתיכות (זה מה שיש לי בבית)?

תודה מראש,
מיטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 17.06.2018)

מניחה שאפשר.

עופרה (00:54 12.06.2018)

לצערי אין לי מחבת רחבה אבל כן יש לי ווק. האם אפשר להשתמש בווק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 12.06.2018)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

שרון (17:37 9.06.2018)

אפרת המקסימה!כמה שיני שום טרי צריך לכתוש?תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 9.06.2018)

כ-2 שיני שום.

אלה (20:45 7.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות
1. האם שום כתוש מצנצנת במקרר זה בסדר?
2. אם רוצה להין במקום שלוש מנות ארבע – כלומר בערך 335 גרם פסטה נראה לך שאפשר לעשות במכה אחת או לחלק לפעמיים? ואיך להגדיל את התבלון מ 3 ל 4 מנות?
3. כמה זמן לוקח למחבת להתחמם לפני ששמים את השמן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 7.06.2018)

היי אלה,
1. כן.
2. תוסיפי רבע כפית מכל תבלין (חוץ מהפלפל השחור). מלח כדאי להוסיף לפי הטעם.
3. חצי דקה.

אני שאלה (20:43 7.06.2018)

תיקון לשאלה, מתקן המילים במקלדת שיבש הכל,
התכוונתי לשאול,האם אפשר להוסיף את כל התבלינים בזמן בישול הפסטה? במקום לבשל תבלינים בנפרד, כך חוסך כלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 7.06.2018)

בזמן הבישול לא אבל לאחר סינון הפסטה מהמים אפשר להחזיר אותה לאותו סיר ולהוסיף את התבלינים.

אני שאלה (20:40 7.06.2018)

אפשר להוסיף את כל התבלינים הגשנו שנה שלום את הפסטה? חוסך ולהיבחר למחבת וללכלך כלי נוסף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 7.06.2018)

אם הבנתי את השאלה נכון, אז אפשר להוסיף את התבלינים לאותו סיר בו בישלנו את הפסטה (לאחר שסיננו אותו ממים כמובן).

תאיר (17:10 6.06.2018)

וווווווואוווו זה פשוט יוצא מושלם ואני עשיתי את זה עם אורגנו וזה יצא לי מושלם!
תודה רבה על המתכון!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 6.06.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה תאיר.

אלה (22:05 5.06.2018)

לנמנעים מגלוטן- אפשר להשתמש בפסטה ללא גלוטן (של ברילה?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 6.06.2018)

נראה לי שכן.

אקרמן רעיה (13:49 5.06.2018)

שלום אפרת מה אפשר במקום בזיליקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 5.06.2018)

אפשר לשים כל תבלין אחר מיובש כמו אורגנו ואם אין אז כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.