שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

פסטה מבושלת (כחצי חבילת פסטה, 250 גרם לפני בישול)

מיכל שמנת מתוקה/ שמנת לבישול (250 מ”ל)

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

1 בצל קצוץ דק

100 גרם גבינת פרמזן מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

תיבול: מלח ופלפל שחור




אופן הכנה:

מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות.

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל

מוסיפים את השמנת, גבינת הפרמזן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (כשהשמנת מבעבעת).

מניחים את הפסטה המבושלת בתבנית בינונית ועליה שופכים את רוטב השמנת. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה מוקרמת בגבינה
עוגת גזר בחושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אביגיל (20:08 5.09.2021)

הי אפרת
לא היה לי גבינת פרמזן אז הכנתי עם שמנת חמוצה ולא יצא משהו יש לך רעיון אחר?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (20:22 5.09.2021)

היי אביגיל,
במקום פרמזן אפשר לשים כל גבינה קשה אחרת: מוצרלה, גבינה צהובה ובולגרית(:

חנה (13:24 31.08.2021)

יצא לי מושלם וטעים❤🧡

מתכונים ב-10 דקות (14:11 31.08.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף חנה🌺

חגית (01:24 25.07.2021)

יצא לי פשוט מעולה!
הכנתי בתשעת הימים לכולם נהנו!
תודה רבה על האתר

מתכונים ב-10 דקות (09:10 25.07.2021)

נראה מעולה ממש❤ שמחה שאהבתם את המתכון!

אהד (19:23 12.07.2021)

הי אפרת
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
תוכךח בבקשה לתת לי את מספר התבנית של הפסטה המוקרמת המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:48 12.07.2021)

היי אהד,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים(:
התבנית המתאימה כאן היא תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בינונית- קטנה.

צופיה (14:18 23.05.2021)

הכנתי לשבועות ויצא ממש טעים.
הכל התחסל וכולם ליקקו את הצלחות.
תודה רבה על המתכון המיוחד והטעים.

מתכונים ב-10 דקות (14:31 23.05.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף צופיה🌷

אטי (16:53 2.02.2021)

אם אני רוצה ל-12 איש
בכמה אני צריכה להכפיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 2.02.2021)

אם יש מנות נוספות שמוגשות ליד וזאת לא המנה היחידה אז הייתי מכפילה ב-4 ומכינה 2 חבילות פסטה (בתבנית הענקית).

אטי (23:08 2.02.2021)

תודה!!!
וסתם
למה באמת כל המתכונים שלך הם כמויות קטנות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 3.02.2021)

כעקרון זה התחיל והמשיך ככה בגלל הקונספט שהוא 10 דקות 🙂
בכל מקרה, תמיד אפשר להכפיל כמויות ואם צריך עזרה בחישוב – אני פה:)

אטי (22:33 3.02.2021)

טוב
תודה לך על הכל!
המתכונים מעלפים אחד אחד!

מתכונים ב-10 דקות (07:31 4.02.2021)

בשמחה, תודה רבה❤️

חנה (20:16 12.01.2021)

אין לי פטריות טריות יש לי משימורים או רוטב פטריות מה עדיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 12.01.2021)

אפשר עם פטריות משימורים.

חנה (20:25 12.01.2021)

ואם אשתמש ברוטב שמנת עם פטריות במקום שמנת לבישול זה יהיה בסדר?
אגב האתר שלך מדהים! יש לי כמה מתכונים מנצחים שלך שכולם מבקשים! תודה לך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 12.01.2021)

כן, זה גם בסדר 🙂

שידוכים (13:03 8.12.2020)

יצא מעולה תודה אלופה

מתכונים ב-10 דקות (13:10 8.12.2020)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️

חיה שניצר (17:17 17.11.2020)

אפשר ללא פרמזן ופטריות?

מתכונים ב-10 דקות (20:01 17.11.2020)

אפשר במקום הפרמז’ן עוד צהובה מגורדת ואפשר גם ללא הפטריות
ערב נעים ♥

נעמה (12:30 22.12.2020)

גם ללא בצל? זאת אומרת… ללא בצל פטריות ופרמזן???
יותר צהובה מגוררת.. חיבים מגוררת???.??

מתכונים ב-10 דקות (17:04 22.12.2020)

אפשר גם ללא בצל,הייתי משתמשת בשום במקום.
ועדיף מגורדת כי כך הגבינה נמסה יותר טוב, תוכלי לקפל גבינה צהובה ל4 ולגרד על פומפייה

גל (13:17 6.09.2020)

מושלם אפרת. תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 6.09.2020)

שמחה שאהבת 🙂

איילת (16:01 28.06.2020)

יצא לי מהמם!!!!
במקום פטריות – שמתי רוטב פטריות של אוסם
וגם ויתרתי על גבינת הפרמזן.
אהבתי מאוד! תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 28.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

איילת (12:16 28.06.2020)

מה אפשר להגיש ליד זה?
חסר לי משהו בצלחת, מה מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:06 28.06.2020)

מומלץ להגיש עם סלט עלים ליד.

לאה (14:09 1.06.2020)

יצא מאד טעים אבל יבש. מה יכולה להיות הסיבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 1.06.2020)

היי לאה,
זה אמור לצאת רטוב ועסיסי מבפנים.
השתמשת בחצי חבילת פסטה ומיכל שמנת?
כמה זמן אפית?

לאה (18:26 1.06.2020)

כן. השתמשתי בחצי חבילה פסטה ושמתי שמנת אחת. אפיתי בערך 13 דקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 1.06.2020)

ממש מוזר שזה יצא יבש.
הכנת את רוטב השמנת ומיד שפכת על הפסטה ואפית או שהרוטב הוכן מראש ואולי הסמיך מידי?

לאה (20:01 1.06.2020)

לא. שפכתי מיד כשהיה מוכן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:38 1.06.2020)

לא עולה לי עוד רעיון מדוע זה יצא יבש.
בכל אופן, להבא אפשר להוסיף יותר שמנת. אפילו להשתמש ב-2 מיכלי שמנת.

לאה (07:03 2.06.2020)

בסדר אנסה. תודה רבה!

גלינה צ׳רנין (00:25 24.04.2020)

שלום אפרת,
אין לי פיטריות טריות רק שימורים.
האם ניתן להשתמש במקום? במידה וכן, ואיך משפיע על הזמנים ומתי להוסיף?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 24.04.2020)

אפשר להכין באותו אופן עם פטריות משימורים. אין שינוי.

Lilah Biton (14:43 24.03.2020)

חוץ מיזה הטעםםם מושלם

Lilah Biton (14:30 24.03.2020)

יוצא ממש קצת מהרוטב,לא מספיק לכמות פסטה שציינת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:49 24.03.2020)

היי לילך
הכנת חצי חבילת פסטה?

קרינה (14:54 23.02.2020)

היי אפרת האם ניתן לוותר על הבצל לא כולם אוהבים פשוט?תודה לך אכין מהמתכונים שלך לאורחים:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 23.02.2020)

כן אפשר.

הודיה (12:08 28.01.2020)

אני רוצה להכין חבילה שלימה ויש לי שמנת לבישול אחת ושמנת מתוקה אחת אפשר לערבב או שלא כדאי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 28.01.2020)

כן אפשר לערבב.

אנונימי (23:20 25.01.2020)

הכי טעים שאכלתי מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 26.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

מירי (12:45 12.12.2019)

תודה אפרת
האתר שלך ממש מדהים
רציתי לשאול
אפשר לעשות את המתכון הזה עם אטריות סבתא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 12.12.2019)

כן אפשר.

שושנה גרוס (10:01 10.12.2019)

אני עושה כמות כפולה ויש לי שמנת להקצפה אחת ואני קונה עוד אחת.
מה עדיף? עוד שמנת להקצפה או שמנת לבישול?
דחוף כי אני רוצה להכין לצהריים.
תודה מראש ואת תותחית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 10.12.2019)

שמנת לבישול.

גלוריה (23:38 13.11.2019)

אפשר לוותר על שלב בישול הפסטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 14.11.2019)

לא מומלץ. הפסטה תשאר קשה.

חיה (15:39 4.11.2019)

הי האם אפשר לוותר על הבצל? יש משהו לשים במקום? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 4.11.2019)

אפשר לוותר.

עדינה (17:01 6.08.2019)

יצא מושלם לקקנו אצבעות תודה על המתכון המוצלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:40 7.08.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

עמליה (13:24 6.08.2019)

היי אפרת, כמה קל ומהיר, ככה טעים!!!
הכנתי חצי כמות כמנה אישית – מושלם!!!
אוהבת גם את הרוטב רוזה שלך, השבוע ארחתי ואמרו שיותר טעים ממסעדה, שלך באהבה:)
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 6.08.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה עמליה ❤️

צופיה (15:22 25.07.2019)

הכנתי את זה לבד (בת 14 שאוהבת מאוד להתעסק במטבח)
ויצא פשוט מושלם!!!
המתכונים שלך אלופים!
תודה רבה ואני ממליצה בחום לכווולם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 25.07.2019)

כל הכבוד לך ❤️
תודה!

אפרת (02:16 14.06.2019)

טעים אששששששששש
היוםלא היה לי פרזמן ולא צהובה שמתי שמנת רגילה של שני שקל (:
ויצא טעים לא פחות
אגב השתמשתי בשמנת בישול ברוטב פטריות -משדרג עשרת מונים ואולי זה עשה את זה כ”כ טעים
אפרת -תודה על האתר הנפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 14.06.2019)

מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

חנה אילן (17:36 27.05.2019)

הפסטה יצאה מאוד טעימה, מתכון טעים וקל להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 27.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עדינה (09:58 21.05.2019)

שלום לך אפרת .רציתי לדעת עם חייבים להוסיף פיטריות הילדים שלי לא אוהבים

תודה רבה עדינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 21.05.2019)

לא חובה.

חסויה (14:04 28.03.2019)

וואי איזה שאלות!! ואיזה סבלנות יש לך אפרת שאפו! צריך לעשות פה סרטוני הדרכה או חוג בישול בשבילכם חחחחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 28.03.2019)

😃

קרינה (17:55 21.02.2019)

היי אפרת רוצה להכין לשבת פרווה בלי הגבינות רק פסטה עם פטריופטריות ושמה פרווה של ריץ האם זה עדיין יהיה טעים באותו התיבול?פעם הבאה נעים חלבי:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.02.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

יגאל (22:18 16.02.2019)

הכנתי את זה פשוט מושלם!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 16.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה יגאל

רפאל (17:28 8.01.2019)

לא שמים אבקת מרק פיטריות במתכון הזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 8.01.2019)

אין צורך.

רננה (18:55 10.12.2018)

מה אפשר לשים במקום גבינת פרמזן ושמנת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 11.12.2018)

היי רננה,
אפשר לוותר על הפרמזן.
במקום שמנת מישהי רשמה בתגובות: “לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם” (סיון)

שרה (10:29 8.12.2018)

היי

האם אני יכולה להוסיף מעט שום כתוש ולתיבול קצת מרק עוף בטעם בצל זה יוסיף לטעם או שאין צורך, מספיק בצל בטיגון?
האתר שלך מקסים והמתכונים מעולים,את מגיבה בצורה פרטנית ומדויקת.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 8.12.2018)

כן, אפשר להוסיף שום כתוש וכפית שטוחה אבקת מרק בטעם בצל.

הילה (01:02 19.10.2018)

תודה רבה! יצא טעים מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 19.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂

הילה (15:14 18.10.2018)

אם הוספתי עוד 100 גרם פסטה ואין לי פרמזן או שמנת להוסיף, רק גבינה צהובה. מה אפשר להוסיף כדי שהרוטב יספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 18.10.2018)

את יכולה להוסיף עוד 5 כפות חלב ועוד קצת גבינה צהובה.

לאה (22:12 3.10.2018)

היי אפרת,
מחר בערב יש לי מסיבה ל30 איש. אני מכינה פסטה עם רוטב שמנת פטריות. מתי הכי מוקדם אפשר להכין את הרוטב?
(מכיון שאני רוצה להכין מה שאפשר מראש)
כמו”כ, כמה חבילות פסטה את ממליצה להכין?
תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 4.10.2018)

היי לאה,
לגבי הכמויות, לדעתי 3 חבילות פסטה אמורות להספיק אבל זה מאוד תלוי מה עוד מוגש בערב.
את הפטריות והבצל אפשר לטגן בבוקר/צהריים. אחרי הצהריים/ערב אפשר להוסיף את השמנת ולבשל עוד כמה דקות.
יום מקסים 🙂

עדי (21:21 18.08.2018)

פעם ראשונה שאני מכינה פסטה מוקרמת,ורציתי משהו מהיר וזה יצא מושלם!!!!!מתכון פשוט ולעניין:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 19.08.2018)

שמחה שאהבת! 🙂

צופיה (11:00 18.05.2018)

ראשית,תודה על שאר המתכונים כל המתכונים שבאתר הזה יצאו טעימים ומיוחדים!אני מנסה את המתכון של הפסטה המוקרמת לחג שבועות ואני מקווה שזה יצא כך. חג שמח ותודה לך אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 20.05.2018)

תודה צופיה 🙂

טלי (21:23 5.05.2018)

יצא טעים מאוד הילדים נהנו תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 6.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי ושבוע נפלא 🌷

יפעת (14:28 26.04.2018)

היי אפרת
איך זה יהיה אחרי יום במקרר וחימום קל על הפלטה?
(מחפשת מתכונים לשבועות השנה שיוצא במוצאי שבת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 26.04.2018)

היי יפעת,
כל מה שקשור להקרמה בעייתי כי השכבה המוקרמת מתייבשת.
אם יש לך אפשרות אז אני ממליצה להכין את הפסטה ואת הרוטב יום לפני ולשמור במקרר בנפרד. לפני ההגשה לערבב, לפזר גבינה צהובה מגורדת ולכסות בנייר כסף ולחמם על הפלטה.

מיטל (13:55 15.01.2018)

היי,
יש לי חצי שמנת מתוקה וחצי שמנת רגילה, אפשר לערבב ביניהם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 15.01.2018)

כן, אפשר.

פייגי (11:29 28.12.2017)

עשיתי עם האיתור של החמאה, קמח וחלב . יצא מדהים!!!
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 28.12.2017)

מצוין 🙂
תודה על העדכון.

חיה (11:59 13.12.2017)

היי חייב גבינת פרמיזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 13.12.2017)

לא חייבים. אפשר לשים קצת יותר גבינה צהובה במקום.

מיכל (10:46 7.11.2017)

היי
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחמוצה?
ואם כן -מה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 7.11.2017)

אני חושבת שאפשר לשים כ200 מ”ל. קחי בחשבון שעם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עסיסי ורטוב מבפנים.

טובי (14:53 2.11.2017)

נראה לי שהרוטב יצא לי מידי נוזלי (ביחס לחנות….)מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 2.11.2017)

הוספת פרמזן לתערובת?
אפשר לנסות לבשל את זה יותר, זה מסמיך בבישול.

חני (23:21 30.10.2017)

אם יש לי 455מ”ל שמנת מתוקה ואין לי גבינה פרוזמן מה אני יוסיף במקום אם אני עושה כפול

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 31.10.2017)

היי חני,
אפשר להכין גם בלי הפרמזן.
יום נפלא 🙂

יעל (23:55 8.10.2017)

שלום
האם אפשר במקם פרמזן להשתמש במוצרלה או בבולגרית ? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 9.10.2017)

היי יעל,
אפשר לשים מעט מוצרלה.

אבישג (12:38 25.09.2017)

אפשר לעשות בלי גבינת פרמזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 25.09.2017)

כן אפשר.

סיון (13:29 30.07.2017)

יצא מושלם!
לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם.
המנה מדהימה, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 30.07.2017)

מעולה, אהבתי את האלתור 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!

שרית (22:11 25.07.2017)

האם אפשר לשים גם גבינת חמד/חרמון או משהו מהסגנון הזה???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 25.07.2017)

כן אפשר, בנוסף לגבנ”צ שמפזרים מעל.

שרית (08:55 26.07.2017)

יצא פשוט טעים ממש כמו שקונים במסעדה מגניב וקל תודה רבה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 26.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

א.ג (17:48 23.07.2017)

מה גודל / קוטר התבנית אם מכינים שקית שלמה של פסטה?
תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 23.07.2017)

היי,
אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית 32X25.

אביה (19:42 16.06.2017)

היי הכנתי את זה עם פנה ויצא לי קצת יבש כמו פשטידה ואין לי שמנת מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (20:27 16.06.2017)

היי אביה,
הכנת בלי שמנת ויצא יבש?
אם אין לך שמנת אפשר להכין רוטב עגבניות לפסטה ולערבב עם זה.

מיכלי (19:11 29.05.2017)

תודה גדולה על מתכונים מדהימים!!!רציתי לשאול יש לי שמנת להקצפה של שופרסל38%זה בסדר?והאם אפשר לעשות מפסטה טריקולור?אפשר בבקשה גם לשאול מה הכמות לחבילה שלמה להכנת המתכון.?תודה וסליחה על החפירה…פשוט רוצה להכין למחר

מיכלי (19:12 29.05.2017)

כמות כפולה

אתי חמרי (14:19 29.05.2017)

הי. רציתי לשאול לגבי הפסטה איזה תחליף אני יכולה לעשות במקום הפטריות?

מתכונים ב-10 דקות (14:39 29.05.2017)

היי אתי,
אפשר לשים בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות. יש לטגן את קוביות הבטטה במחבת עד לריכוך יחיד עם הבצל.
חג שמח 🙂

מיטל (06:43 9.03.2017)

היי,אפשר להכין בלי הגבינת פרמזן? או שזה משמעותי לטעם?

מתכונים ב-10 דקות (10:18 9.03.2017)

כן, אפשר לוותר על הפרמזן.

חני (21:06 10.01.2017)

הי. ראשית את עושה חסד גדול עם כל הנהנים מהמתכונים המעולים שלך! רציתי לשאול, אני צריכה את הפסטה למחר בערב. אפשר להכין אותה היום?איך לחמם? וגם, מה עושה הבישול בתנור? רק מקרים את הגבינה צהובה? מה קורה אם אני מוותרת על שלב התנור?

מתכונים ב-10 דקות (23:18 10.01.2017)

היי חני,
ממליצה לבשל את הפסטה היום, לסנן מנוזלים ולערבב אותה עם קצת שמן זית ולשמור במקרר עד מחר. גם את הפטריות והבצל אפשר לטגן כבר היום, לערבב עם השמנת וכו’, לצנן ולשמור במקרר.
מחר יישאר רק להרכיב את המנה בתבנית (עניין של 2 דקות) ולאפות בתנור 10-15 דקות. מומלץ לאפות סמוך להגשה ולא יום לפני.
אם את רוצה לוותר על שלב האפיה את יכולה פשוט להכין פסטה ברוטב פטריות ולשמור בנפרד במקרר (בכלי אחד לשים את הפסטה ובכלי שני את רוטב הפטריות). בכל מקרה תצטרכי לחמם למחרת.
בהצלחה 🙂

רו (19:37 31.12.2016)

הי, רציתי להכין הערב כמות של שקית פסטה שלימה ואני רואה שיש לי רק שמנת אחת ( 250 מ”ל). יעזור אולי להוסיף חלב?
ועוד שאלה, אין לי פרמזן וראיתי שכתבת להחליף בגבנ”צ. השאלה האם להוסיף אותה בשלב עם השמנת או לשים בסוף הרבה גבנצ?
ועוד- אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (22:35 31.12.2016)

היי,
אפשר להוסיף שליש כוס חלב.
חלק מהגבינה הצהובה כדאי יהיה להוסיף לשמנת וחלק לפזר בסוף מעל.
מבחינת טעם, עדיף להשתמש בשמנת מתוקה/להקצפה או שמנת לבישול ולא בקצפת צמחית.

נטלי (17:52 31.12.2016)

הייי את הבצל מטגנים בשמן או בחמאה אני צריכה את זה דחוף להיום

מתכונים ב-10 דקות (18:49 31.12.2016)

היי נטלי,
זה לא משנה. אפשר לטגן בשמן או חמאה.

ילון שבח (16:31 27.12.2016)

יצא נהדר, תודה(:

מתכונים ב-10 דקות (16:56 27.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

שירן (13:52 27.12.2016)

היי,

אתר מדהים עם מתכונים מעולים.

שאלה: איך אפשר לשדרג לרוטב רוזה., שמנת עם עגבניות??

מתכונים ב-10 דקות (14:04 27.12.2016)

היי שירן,
יש מתכון לרוטב רוזה.
בהצלחה 🙂

אורית (10:28 27.12.2016)

האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (10:33 27.12.2016)

כן אורית, אפשר.

שלי (17:39 20.10.2016)

עשר דקות ועשר של מתכונים
רציתי לשאול למה רשמת במתכונים דווקא שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול?
האם יש הבדל בניהם?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 20.10.2016)

תודה שלי 🙂
אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול (תיקנתי במתכון).
חג שמח!

ריקי (15:40 5.10.2016)

היי אפרת,
יש לי שמנת לבישול אפילו שתיים במקרר שניקנו בטעות,האם אני יכולה להכין את הפסטה עם השמנת לבישול, עד כמה שאני מבינה, את המוקרמים מכינים עם שמנת לבישול דווקא ולא עם שמנת מתוקה, (ואולי אני טועה..)
תודה מראש, ושנה טובה.

מתכונים ב-10 דקות (16:14 5.10.2016)

כן ריקי, את יכולה בהחלט.

אילנית (13:55 7.08.2016)

אני חושבת שצריך להוסיף חלב אחרת יוצא יבש

שרון (18:49 24.05.2016)

הי אפרת רוצה להכין בתבנית גדולה פי 2 מה כמות כל אחד מהמרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (19:02 24.05.2016)

היי,
חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה.
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גרם גבינת פרמזן מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור

יפעת (20:57 2.05.2016)

האם יש תחליף לשמנת מתוקה ?אפשר לשים משהו אחר?
חייבים לשים שמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות (21:25 2.05.2016)

היי יפעת,
את יכולה להכין בלי שמנת אבל קחי בחשבון שזה ייצא יבש מבפנים (כי אין את הרוטב של השמנת).

אלכס (11:09 29.09.2015)

יש לי שתי סוגי של שמנת מתוקה , שמנת מתוקה להקצפה ושמנת פטריות.

אפשרי להשתמש באחת מהם?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 29.09.2015)

כן אלכס, אפשר להשתמש בכל אחת מהן.

אמיר (20:31 31.08.2015)

יפה ופשוט. אבל.. מה הכמויות? אין מידע

מתכונים ב-10 דקות (20:52 31.08.2015)

אתה צודק אמיר, הוספתי פרטים במתכון.
אם עדיין משהו לא ברור כמובן שאתה מוזמן לשאול 🙂

בת חן (09:21 22.05.2015)

דחוףףףףף… צריך לבשל את הפסטה קודם??? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:23 22.05.2015)

כן בת חן, לבשל במים רותחים ולסנן.
חג שמח 🙂

קרן (15:47 22.04.2015)

אני רוצה לוותר על שלב התנור.אני יותר אוהבת את זה נוזלי כמו לפני ההכנסה לתנור. האם זה אפשרי לאכול את זה בלי להכניס לתנור? האם השמנת המתוקה תתבשל מספיק על האש כדי לאכול אותה או שחייבים לבשלה עוד בתנור? תודה מראש קרן

מתכונים ב-10 דקות (16:14 22.04.2015)

היי קרן,
בטח, את יכולה לאכול את זה גם בלי להכניס לתנור 🙂 מספיק הבישול הקצר במחבת.

מרי (12:40 16.04.2015)

אפשר במקום הפסטה להשתמש ברביולי?

מתכונים ב-10 דקות (12:45 16.04.2015)

בטח 🙂

ריקי (17:03 22.12.2014)

היי זה ניתן לחמום חוזר?

מתכונים ב-10 דקות (17:10 22.12.2014)

היי ריקי,
אפשר לחמם את זה שוב אבל כמובן שזה הכי טעים באפיה הראשונה.

דנה (18:34 8.12.2014)

מעולה, תודה 🙂

דנה (16:36 8.12.2014)

הכנתי אתמול ויצא טעים. איך אפשר להפוך את זה לפשטידה של ממש? גיליתי את האתר הזה והמלצתי עליו המלצה רותחת בדף הפייסבוק שלי ובקבוצת הבישול שלי. הכנתי כבר כמה דברים, בינתיים הרוב מוצלח מאוד. מה שלא- לא בגלל המתכון אלא טעמם של בני הבית. אני לא יוצאת מהמטבח בגללך 😉
הילדים אוכלים יותר מבושל מאשר קודם.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:48 8.12.2014)

דנה היקרה, כיף גדול לקרוא את מה שרשמת, תודה רבה! 🙂
לגבי הפיכת המתכון למרקם של פשטידה, יש להוסיף ביצים אשר יקשרו ויחברו את המרכיבים יחד, אחרת הם מתפרקים. אני ממליצה במקרה הזה גם לוותר על השמנת או לפחות להפחית את הכמות בחצי.
הבסיס דומה למתכון של ה”מאפינס מקרוני” שניתן להכפיל או לשלש כמויות ולהכין בתבנית רגילה כפשטידה. ניתן כמובן להכין עם כל סוגי הפסטה ולהוסיף בצל מטוגן, פטריות ולשלב כל מיני סוגי גבינות לפי הטעם.
מצורף קישור למתכון:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99/

סיגלית (12:03 30.11.2014)

האם ניתן להכין ללא פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 30.11.2014)

כן, אפשר.
שבוע נפלא -)

יוסי (04:58 13.11.2014)

מה יכול להיות תחליף לגבינת פרמזן

מתכונים ב-10 דקות (08:08 13.11.2014)

היי יוסי,
אפשר לוותר על הפרמזן ולהוסיף יותר גבינה צהובה, זה עדיין ייצא טעים 😉

סיגל (16:26 7.08.2014)

יש לי פסטה מסוג פוזלי האם מומלץ להכין אם סוג זה

מתכונים ב-10 דקות (16:40 7.08.2014)

הי סיגל,
אפשר להכין גם עם פוזלי אם את אוהבת את הסוג הזה.

מיכל (14:51 31.07.2014)

איזה סוג של פסטה את ממליצה – מקרוני/פטוציני/פנה?

מתכונים ב-10 דקות (14:55 31.07.2014)

הי מיכל,
כל סוג טעים. המלצה אישית- פנה או פטוצ’יני.

קרן (11:19 29.07.2014)

כפית מלח?

מתכונים ב-10 דקות (11:26 29.07.2014)

הי קרן,
לדעתי שליש כפית מלח מספיקה שלא ייצא מלוח מידי, אחר כך תמיד אפשר להוסיף לפי הטעם 😉

קרן (11:53 29.07.2014)

תודה רבה על התגובות המהירות.כל מה שהכנתי מהאתר יצא מעולההההה

מתכונים ב-10 דקות (14:58 29.07.2014)

בשמחה!

הילה (19:36 20.07.2014)

אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות (20:05 20.07.2014)

כן אפשר.

אוראל זיסקינד (21:12 25.05.2014)

היי גבינת פרמזן חשובה למתכון ? אם כן יש לה איזשהו תחליף שאפשר להשתמש בו במקום?

מתכונים ב-10 דקות (21:41 25.05.2014)

היי אוראל,
גבינת הפרמזן מוסיפה עוד טעם אבל אפשר להכין גם בלי פרמזן ועדיין ייצא טעים 😉

דנה (09:34 16.05.2014)

היי, האם זה יוצא כמו פשטידה?
אני מעדיפה את זה כמו פאי שמורכב מפסטה פנה מאשר סתם ספגטי בתבנית.

מתכונים ב-10 דקות (09:51 16.05.2014)

הי דנה, מבפנים התערובת של הפסטה נשארת מעט נוזלית מרוטב השמנת אם זה מה שהתכוונת.

אביבה (13:43 15.10.2013)

פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות.
מה הכמות של הפסטה
איזה גודל תבנית חד פעמית

מתכונים ב-10 דקות (14:18 15.10.2013)

היי אביבה,
בערך חצי חבילת פסטה – 250 גרם. אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום מלבנית קטנה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.