זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
פסטה מבושלת (כחצי חבילת פסטה, 250 גרם לפני בישול)
מיכל שמנת מתוקה/ שמנת לבישול (250 מ”ל)
סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
1 בצל קצוץ דק
100 גרם גבינת פרמזן מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
תיבול: מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
מוסיפים את השמנת, גבינת הפרמזן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (כשהשמנת מבעבעת).
מניחים את הפסטה המבושלת בתבנית בינונית ועליה שופכים את רוטב השמנת. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פסטה במיקרוגל |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
ילך עם בצל סגול במקום לבן?
כן
שלום אפרת. האם חייבים לבשל את הפסטה קודם?
כן. חשוב שהיא תהיה מבושלת
אם אין לי גבינת פרמז’ן מה אפשר לשים במקום?
אפשר לוותר על הפרמזן
למי שאין שמנת אני שמה במקום חמאה וזה יוצא טעים בטירוף !!
תודה רותי🙂
טעיםםם שווה לנסות
תודה נועה😊
אני רוצה להכין כמות של חבילת פסטה ויש לי כאן רק שמנת מתוקה להקצפה אחת…
האם ניתן להכין איתה? ולהוסיף במקום עוד שמנת- חלב?
היי
אפשר אבל הרוטב יצא יותר דליל(:
האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה במקום הנ”ל?
אפשר, רק שהרוטב יצא יותר מתוק וקרמי.
היי,
האם מתאים להוסיף אגוז מוסקט? ואם כן כמה?
תודה!
אפשר להוסיף קמצוץ.
ימייייייייי
פשוט טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מעדן!!! אני ובעלי כמעט חיסלנו תבנית 🙂
שמחה כל כך לשמוע😊
היי אפרת,
ראשית אני נהנית מאד מהמתכונים שלך ואת מקסימה עם הסבלנות שיש לך לענות לכולם בשמחה.
לגבי מתכון זה, אם אני רוצה להכין מ- 500 גרם פסטה האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול אחת ובמקום השנייה להשתמש בחלב?
היי
תודה על המילים הטובות!
אפשר, אבל הרוטב יצא פחות סמיך וטעים.
הי,
אם אני מכינה עם שמנת להקצפה מה אפשר להוסיף כדי שלא יהיה מתוק?
תודה
היי
אין כל כך אין להפחית מתיקות מלבד להשתמש ב2/3 כמות קמנת מתוקה ו-1/3 כמות חלב.
יש לי שמנת להקצפה, זה בסדר?
יצא קצת מתוק אבל אפשר להשתמש בה.
יצא מושלם !
תודה על עוד מתכון מנצח
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
מיכל אחד של שמנת לבישול לכמות של 400 גרם פסטה זה יכול להספיק?
היי,
לא, כמות הרוטב תהיה קטנה מדי.
👍
הי, אין כל המתכונים שלך!!
רציתי לשאול, אם אני רוצה את הפסטה לערב, אני יכולה להכין את הרוטב בצהרים ואז בערב להכין את הפסטה ואז לערבב ביחד עם הרוטב והגבינה צהובה? (אין לי תנור..) יצא טוב?
היי,
אפשר לעשות כך. תחממי גם את הרוטב לפני.
אפשר בל יגבינה צהובה?
אפשר, אבל אז לא תהיה הקרמה כמו במתכון.
אין על המתכונים שלך!!
אפשר בלי גבינה פרמזן ופטריות משימורים?
היי,
אפשר לוותר על פרמזן ולהשתמש בפטריות שימורים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
ואווו יצא שחיתות!!!!!
אני לא שמתי גבינת פרמז’ן ויצא מעולה גם בלי זה
ממש אהבתי!
ומאד קל להכנה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
היי
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחמוצה?
תודה רבה נהנית מאד מהאתר
היי,
עם שמנת חמוצה זה לא יצא כ”כ מוצלח.
עדיף לשים שמנת לבישול.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
תודה אפרת,
יצא מוששששש… 🙂
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
אי אפשר לא לחזור לפרגן…
הכנתי את זה מהרגע להרגע ויצא מושלם!
אין על המתכונים שלך!!!!!!
תודה
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
היי,
עשיתי את המתכון, יצאה מושלם ללקק את התבנית.
רציתי לשאול אני יכולה להשתמש באותם מרכיבים בשביל בטטה מוקרמת? ואם כן, אז קודם לבשל את הבטטה?
תודה מראש.
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להכין בטטה מוקרמת כמו במתכון הזה– רק להחליף את התפו”א בבטטה, ללא שינוי נוסף.
איך אני מוסיפה סלומון מלמעלה?
היי,
יש לטגן קוביות סלמון קטנות במחבת עם שמן/חמאה, לתבל לפי הטעם- מלח, פלפל שחור, אבקת שום… ולאחר הטיגון להוסיף לפסטה.
לפני האפיה בתנור נכון?
אפשר לפני ואפשר גם אחרי- יהיה טעם פחות דומיננטי של דג בפסטה.
שלום אפרת, אני ממש נהית מהאתר ולקחת ממנו את רב המתכונים ממש מוצלחים וקלים, תודה
רציתי לשאול אני רוצה להכין את הפסטה לחג (ויש שבת באמצע….) איך אני עושה את זה?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
מומלץ להכין את הפסטה בחג עצמו (שאז ניתן לבשל ע”י העברת אש), אם אין אפשרות אפשר להכין מיום שישי ולשמור במקרר, אך זה יהיה הרבה פחות מוצלח.
תודה
אפשר פטריות בשימורים?
אפשר לוותר על הפרמזן?
היי,
אפשר פטריות משימורים ואפשר לוותר על פרמז’ן(:
אפשר להשתמש עם עגבניות שרי במקום הפטריות?
היי,
אפשר להוסיף עגבנייה-שתיים בינוניות מגורדות גס ולוותר על הפטריות.
הטעם יהיה דומה יותר לספגטי ברוטב עגבניות מאשר לפסטה ברוטב שמנת.
יצא טעים ממש!! הכנתי עם שמנת מתוקה ולא יצא מתוק בכלל…. תודה
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
שלום אפרת
אני רוצה לשלב גם בטטה בפנים . זה אפשרי?
היי,
אפשר בהחלט(:
היי אפרת-
נראה לי ששמתי יותר מידי מלח.מה אפשר להוסיף כדי לשפר?חלב או קוטג.אין לי עוד שמנת
היי,
אפשר לנסות להוסיף מעט חלב מעורבב עם כפית קורנפלור.
אני רוצה להכין ל13 אנשים ולא יוגש ליד זה עוד משהו
מה הכמות איך אני מכפילה אם אפשר מתכון מוכפל ברור
וכמה קופסאות של פטריות בשימורים אני צריכה לשים?
ומה גודל התבנית?
ואם זמן האפייה משתנה וגם זמן בישול הפסטה?
ל-13 מנות הכמות:
3 חבילות פסטה (1500 גרם)
6 מכלים שמנת מתוקה/לבישול
6 קופסאות שימורי פטריות
6 בצלים קצוצים דק
600 גרם פרמז’ן מפוררת
600 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל
אפשר להכין ב-6 תבניות בינוניות או ב-3 תבניות תנור הענקיות.
את הפסטה יש לבשל לפי ההוראות על השקית ללא שינוי.
זמן האפייה עשוי להתארך עד כ-5 דקות נוספות.
הכנתי רק עם גבינה צהובה, יצא מושלם כמו כל המתכונים שלך
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
חחח גם אנחנו
❤
הי אפרת
אם אני רוצה להכין את זה למוצש
יכולה לבשל את הפסטה היום
ואת הרוטב לשמור בנפרד במקרר ובמוצש רק לשים בתנור עם הגבינה הצהובה?
היי תילי,
זה אפשרי, אבל הפסטה מאבדת את המרקם הנגיס שלה וקצת מתרככת.
יצא מושלם!! עשיתי בלי תנור שפכתי את הרוטב על הפסטה אחרי שסיננתי אותה המים ואז שהפסטה חמה הוספתי גבינה צהובה מגורדת ויצא טיללל
שמחה מאד שיצא מוצלח!
הי אפרת
לא היה לי גבינת פרמזן אז הכנתי עם שמנת חמוצה ולא יצא משהו יש לך רעיון אחר?
תודה מראש
היי אביגיל,
במקום פרמזן אפשר לשים כל גבינה קשה אחרת: מוצרלה, גבינה צהובה ובולגרית(:
יצא לי מושלם וטעים❤🧡
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף חנה🌺
יצא לי פשוט מעולה!
הכנתי בתשעת הימים לכולם נהנו!
תודה רבה על האתר
נראה מעולה ממש❤ שמחה שאהבתם את המתכון!
הי אפרת
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
תוכךח בבקשה לתת לי את מספר התבנית של הפסטה המוקרמת המון תודה
היי אהד,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים(:
התבנית המתאימה כאן היא תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בינונית- קטנה.
הכנתי לשבועות ויצא ממש טעים.
הכל התחסל וכולם ליקקו את הצלחות.
תודה רבה על המתכון המיוחד והטעים.
שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף צופיה🌷
אם אני רוצה ל-12 איש
בכמה אני צריכה להכפיל?
אם יש מנות נוספות שמוגשות ליד וזאת לא המנה היחידה אז הייתי מכפילה ב-4 ומכינה 2 חבילות פסטה (בתבנית הענקית).
תודה!!!
וסתם
למה באמת כל המתכונים שלך הם כמויות קטנות?
כעקרון זה התחיל והמשיך ככה בגלל הקונספט שהוא 10 דקות 🙂
בכל מקרה, תמיד אפשר להכפיל כמויות ואם צריך עזרה בחישוב – אני פה:)
טוב
תודה לך על הכל!
המתכונים מעלפים אחד אחד!
בשמחה, תודה רבה❤️
אין לי פטריות טריות יש לי משימורים או רוטב פטריות מה עדיף?
אפשר עם פטריות משימורים.
ואם אשתמש ברוטב שמנת עם פטריות במקום שמנת לבישול זה יהיה בסדר?
אגב האתר שלך מדהים! יש לי כמה מתכונים מנצחים שלך שכולם מבקשים! תודה לך.
כן, זה גם בסדר 🙂
יצא מעולה תודה אלופה
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
אפשר ללא פרמזן ופטריות?
אפשר במקום הפרמז’ן עוד צהובה מגורדת ואפשר גם ללא הפטריות
ערב נעים ♥
גם ללא בצל? זאת אומרת… ללא בצל פטריות ופרמזן???
יותר צהובה מגוררת.. חיבים מגוררת???.??
אפשר גם ללא בצל,הייתי משתמשת בשום במקום.
ועדיף מגורדת כי כך הגבינה נמסה יותר טוב, תוכלי לקפל גבינה צהובה ל4 ולגרד על פומפייה
מושלם אפרת. תודה רבה!!
שמחה שאהבת 🙂
יצא לי מהמם!!!!
במקום פטריות – שמתי רוטב פטריות של אוסם
וגם ויתרתי על גבינת הפרמזן.
אהבתי מאוד! תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים ❣️
מה אפשר להגיש ליד זה?
חסר לי משהו בצלחת, מה מתאים?
מומלץ להגיש עם סלט עלים ליד.
יצא מאד טעים אבל יבש. מה יכולה להיות הסיבה?
היי לאה,
זה אמור לצאת רטוב ועסיסי מבפנים.
השתמשת בחצי חבילת פסטה ומיכל שמנת?
כמה זמן אפית?
כן. השתמשתי בחצי חבילה פסטה ושמתי שמנת אחת. אפיתי בערך 13 דקות
ממש מוזר שזה יצא יבש.
הכנת את רוטב השמנת ומיד שפכת על הפסטה ואפית או שהרוטב הוכן מראש ואולי הסמיך מידי?
לא. שפכתי מיד כשהיה מוכן
לא עולה לי עוד רעיון מדוע זה יצא יבש.
בכל אופן, להבא אפשר להוסיף יותר שמנת. אפילו להשתמש ב-2 מיכלי שמנת.
בסדר אנסה. תודה רבה!
שלום אפרת,
אין לי פיטריות טריות רק שימורים.
האם ניתן להשתמש במקום? במידה וכן, ואיך משפיע על הזמנים ומתי להוסיף?
תודה רבה
אפשר להכין באותו אופן עם פטריות משימורים. אין שינוי.
חוץ מיזה הטעםםם מושלם
יוצא ממש קצת מהרוטב,לא מספיק לכמות פסטה שציינת
היי לילך
הכנת חצי חבילת פסטה?
היי אפרת האם ניתן לוותר על הבצל לא כולם אוהבים פשוט?תודה לך אכין מהמתכונים שלך לאורחים:)
כן אפשר.
אני רוצה להכין חבילה שלימה ויש לי שמנת לבישול אחת ושמנת מתוקה אחת אפשר לערבב או שלא כדאי?
כן אפשר לערבב.
הכי טעים שאכלתי מעולה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אפרת
האתר שלך ממש מדהים
רציתי לשאול
אפשר לעשות את המתכון הזה עם אטריות סבתא?
כן אפשר.
אני עושה כמות כפולה ויש לי שמנת להקצפה אחת ואני קונה עוד אחת.
מה עדיף? עוד שמנת להקצפה או שמנת לבישול?
דחוף כי אני רוצה להכין לצהריים.
תודה מראש ואת תותחית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמנת לבישול.
אפשר לוותר על שלב בישול הפסטה?
לא מומלץ. הפסטה תשאר קשה.
הי האם אפשר לוותר על הבצל? יש משהו לשים במקום? תודה!
אפשר לוותר.
יצא מושלם לקקנו אצבעות תודה על המתכון המוצלח
שמחה שנהניתם 🙂
היי אפרת, כמה קל ומהיר, ככה טעים!!!
הכנתי חצי כמות כמנה אישית – מושלם!!!
אוהבת גם את הרוטב רוזה שלך, השבוע ארחתי ואמרו שיותר טעים ממסעדה, שלך באהבה:)
תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה עמליה ❤️
הכנתי את זה לבד (בת 14 שאוהבת מאוד להתעסק במטבח)
ויצא פשוט מושלם!!!
המתכונים שלך אלופים!
תודה רבה ואני ממליצה בחום לכווולם!
כל הכבוד לך ❤️
תודה!
טעים אששששששששש
היוםלא היה לי פרזמן ולא צהובה שמתי שמנת רגילה של שני שקל (:
ויצא טעים לא פחות
אגב השתמשתי בשמנת בישול ברוטב פטריות -משדרג עשרת מונים ואולי זה עשה את זה כ”כ טעים
אפרת -תודה על האתר הנפלא!
מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
הפסטה יצאה מאוד טעימה, מתכון טעים וקל להכנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום לך אפרת .רציתי לדעת עם חייבים להוסיף פיטריות הילדים שלי לא אוהבים
תודה רבה עדינה
לא חובה.
וואי איזה שאלות!! ואיזה סבלנות יש לך אפרת שאפו! צריך לעשות פה סרטוני הדרכה או חוג בישול בשבילכם חחחחח
😃
היי אפרת רוצה להכין לשבת פרווה בלי הגבינות רק פסטה עם פטריופטריות ושמה פרווה של ריץ האם זה עדיין יהיה טעים באותו התיבול?פעם הבאה נעים חלבי:)
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
הכנתי את זה פשוט מושלם!!!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה יגאל
לא שמים אבקת מרק פיטריות במתכון הזה
אין צורך.
מה אפשר לשים במקום גבינת פרמזן ושמנת ?
היי רננה,
אפשר לוותר על הפרמזן.
במקום שמנת מישהי רשמה בתגובות: “לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם” (סיון)
היי
האם אני יכולה להוסיף מעט שום כתוש ולתיבול קצת מרק עוף בטעם בצל זה יוסיף לטעם או שאין צורך, מספיק בצל בטיגון?
האתר שלך מקסים והמתכונים מעולים,את מגיבה בצורה פרטנית ומדויקת.
תודה שרה
כן, אפשר להוסיף שום כתוש וכפית שטוחה אבקת מרק בטעם בצל.
תודה רבה! יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע 🙂
אם הוספתי עוד 100 גרם פסטה ואין לי פרמזן או שמנת להוסיף, רק גבינה צהובה. מה אפשר להוסיף כדי שהרוטב יספיק?
את יכולה להוסיף עוד 5 כפות חלב ועוד קצת גבינה צהובה.
היי אפרת,
מחר בערב יש לי מסיבה ל30 איש. אני מכינה פסטה עם רוטב שמנת פטריות. מתי הכי מוקדם אפשר להכין את הרוטב?
(מכיון שאני רוצה להכין מה שאפשר מראש)
כמו”כ, כמה חבילות פסטה את ממליצה להכין?
תודה ענקית
היי לאה,
לגבי הכמויות, לדעתי 3 חבילות פסטה אמורות להספיק אבל זה מאוד תלוי מה עוד מוגש בערב.
את הפטריות והבצל אפשר לטגן בבוקר/צהריים. אחרי הצהריים/ערב אפשר להוסיף את השמנת ולבשל עוד כמה דקות.
יום מקסים 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה פסטה מוקרמת,ורציתי משהו מהיר וזה יצא מושלם!!!!!מתכון פשוט ולעניין:)
שמחה שאהבת! 🙂
ראשית,תודה על שאר המתכונים כל המתכונים שבאתר הזה יצאו טעימים ומיוחדים!אני מנסה את המתכון של הפסטה המוקרמת לחג שבועות ואני מקווה שזה יצא כך. חג שמח ותודה לך אפרת!
תודה צופיה 🙂
יצא טעים מאוד הילדים נהנו תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי ושבוע נפלא 🌷
היי אפרת
איך זה יהיה אחרי יום במקרר וחימום קל על הפלטה?
(מחפשת מתכונים לשבועות השנה שיוצא במוצאי שבת)
היי יפעת,
כל מה שקשור להקרמה בעייתי כי השכבה המוקרמת מתייבשת.
אם יש לך אפשרות אז אני ממליצה להכין את הפסטה ואת הרוטב יום לפני ולשמור במקרר בנפרד. לפני ההגשה לערבב, לפזר גבינה צהובה מגורדת ולכסות בנייר כסף ולחמם על הפלטה.
ואם אני עשיתי הכל היום ואני רק רוצה מחר לחמם זה גם בסדר ?
להוסיף משהו בשביל שזה יהיה בסדר יש לי בבית חלב וגבינה מגורדת צהובה
המרקם ישתנה מעט.
אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מלמעלה שתימס בחימום.
היי,
יש לי חצי שמנת מתוקה וחצי שמנת רגילה, אפשר לערבב ביניהם?
כן, אפשר.
עשיתי עם האיתור של החמאה, קמח וחלב . יצא מדהים!!!
תודה על הכל
מצוין 🙂
תודה על העדכון.
היי חייב גבינת פרמיזן?
לא חייבים. אפשר לשים קצת יותר גבינה צהובה במקום.
היי
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחמוצה?
ואם כן -מה הכמויות?
אני חושבת שאפשר לשים כ200 מ”ל. קחי בחשבון שעם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עסיסי ורטוב מבפנים.
נראה לי שהרוטב יצא לי מידי נוזלי (ביחס לחנות….)מה עושים?
הוספת פרמזן לתערובת?
אפשר לנסות לבשל את זה יותר, זה מסמיך בבישול.
אם יש לי 455מ”ל שמנת מתוקה ואין לי גבינה פרוזמן מה אני יוסיף במקום אם אני עושה כפול
היי חני,
אפשר להכין גם בלי הפרמזן.
יום נפלא 🙂
שלום
האם אפשר במקם פרמזן להשתמש במוצרלה או בבולגרית ? תודה מראש
היי יעל,
אפשר לשים מעט מוצרלה.
אפשר לעשות בלי גבינת פרמזן?
כן אפשר.
יצא מושלם!
לא היה לי שמנת לבישול אז שמתי 50 גרם חמאה במחבת, לאחר מכן 2 כפות קמח, במשך הערבוב הוספתי כוס וחצי חלב ויצא תחליף מושלם.
המנה מדהימה, תודה!
מעולה, אהבתי את האלתור 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!
האם אפשר לשים גם גבינת חמד/חרמון או משהו מהסגנון הזה???
כן אפשר, בנוסף לגבנ”צ שמפזרים מעל.
יצא פשוט טעים ממש כמו שקונים במסעדה מגניב וקל תודה רבה אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
מה גודל / קוטר התבנית אם מכינים שקית שלמה של פסטה?
תודה !
היי,
אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית 32X25.
היי הכנתי את זה עם פנה ויצא לי קצת יבש כמו פשטידה ואין לי שמנת מה אפשר לעשות?
היי אביה,
הכנת בלי שמנת ויצא יבש?
אם אין לך שמנת אפשר להכין רוטב עגבניות לפסטה ולערבב עם זה.
תודה גדולה על מתכונים מדהימים!!!רציתי לשאול יש לי שמנת להקצפה של שופרסל38%זה בסדר?והאם אפשר לעשות מפסטה טריקולור?אפשר בבקשה גם לשאול מה הכמות לחבילה שלמה להכנת המתכון.?תודה וסליחה על החפירה…פשוט רוצה להכין למחר
כמות כפולה
הי. רציתי לשאול לגבי הפסטה איזה תחליף אני יכולה לעשות במקום הפטריות?
היי אתי,
אפשר לשים בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות. יש לטגן את קוביות הבטטה במחבת עד לריכוך יחיד עם הבצל.
חג שמח 🙂
היי,אפשר להכין בלי הגבינת פרמזן? או שזה משמעותי לטעם?
כן, אפשר לוותר על הפרמזן.
הי. ראשית את עושה חסד גדול עם כל הנהנים מהמתכונים המעולים שלך! רציתי לשאול, אני צריכה את הפסטה למחר בערב. אפשר להכין אותה היום?איך לחמם? וגם, מה עושה הבישול בתנור? רק מקרים את הגבינה צהובה? מה קורה אם אני מוותרת על שלב התנור?
היי חני,
ממליצה לבשל את הפסטה היום, לסנן מנוזלים ולערבב אותה עם קצת שמן זית ולשמור במקרר עד מחר. גם את הפטריות והבצל אפשר לטגן כבר היום, לערבב עם השמנת וכו’, לצנן ולשמור במקרר.
מחר יישאר רק להרכיב את המנה בתבנית (עניין של 2 דקות) ולאפות בתנור 10-15 דקות. מומלץ לאפות סמוך להגשה ולא יום לפני.
אם את רוצה לוותר על שלב האפיה את יכולה פשוט להכין פסטה ברוטב פטריות ולשמור בנפרד במקרר (בכלי אחד לשים את הפסטה ובכלי שני את רוטב הפטריות). בכל מקרה תצטרכי לחמם למחרת.
בהצלחה 🙂
הי, רציתי להכין הערב כמות של שקית פסטה שלימה ואני רואה שיש לי רק שמנת אחת ( 250 מ”ל). יעזור אולי להוסיף חלב?
ועוד שאלה, אין לי פרמזן וראיתי שכתבת להחליף בגבנ”צ. השאלה האם להוסיף אותה בשלב עם השמנת או לשים בסוף הרבה גבנצ?
ועוד- אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית?
תודה רבה!
היי,
אפשר להוסיף שליש כוס חלב.
חלק מהגבינה הצהובה כדאי יהיה להוסיף לשמנת וחלק לפזר בסוף מעל.
מבחינת טעם, עדיף להשתמש בשמנת מתוקה/להקצפה או שמנת לבישול ולא בקצפת צמחית.
הייי את הבצל מטגנים בשמן או בחמאה אני צריכה את זה דחוף להיום
היי נטלי,
זה לא משנה. אפשר לטגן בשמן או חמאה.
יצא נהדר, תודה(:
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,
אתר מדהים עם מתכונים מעולים.
שאלה: איך אפשר לשדרג לרוטב רוזה., שמנת עם עגבניות??
היי שירן,
יש מתכון לרוטב רוזה.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
כן אורית, אפשר.
עשר דקות ועשר של מתכונים
רציתי לשאול למה רשמת במתכונים דווקא שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול?
האם יש הבדל בניהם?
תודה שלי 🙂
אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול (תיקנתי במתכון).
חג שמח!
היי אפרת,
יש לי שמנת לבישול אפילו שתיים במקרר שניקנו בטעות,האם אני יכולה להכין את הפסטה עם השמנת לבישול, עד כמה שאני מבינה, את המוקרמים מכינים עם שמנת לבישול דווקא ולא עם שמנת מתוקה, (ואולי אני טועה..)
תודה מראש, ושנה טובה.
כן ריקי, את יכולה בהחלט.
אני חושבת שצריך להוסיף חלב אחרת יוצא יבש
הי אפרת רוצה להכין בתבנית גדולה פי 2 מה כמות כל אחד מהמרכיבים?
היי,
חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה.
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גרם גבינת פרמזן מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור
האם יש תחליף לשמנת מתוקה ?אפשר לשים משהו אחר?
חייבים לשים שמנת מתוקה?
היי יפעת,
את יכולה להכין בלי שמנת אבל קחי בחשבון שזה ייצא יבש מבפנים (כי אין את הרוטב של השמנת).
יש לי שתי סוגי של שמנת מתוקה , שמנת מתוקה להקצפה ושמנת פטריות.
אפשרי להשתמש באחת מהם?
כן אלכס, אפשר להשתמש בכל אחת מהן.
יפה ופשוט. אבל.. מה הכמויות? אין מידע
אתה צודק אמיר, הוספתי פרטים במתכון.
אם עדיין משהו לא ברור כמובן שאתה מוזמן לשאול 🙂
דחוףףףףף… צריך לבשל את הפסטה קודם??? תודה
כן בת חן, לבשל במים רותחים ולסנן.
חג שמח 🙂
אני רוצה לוותר על שלב התנור.אני יותר אוהבת את זה נוזלי כמו לפני ההכנסה לתנור. האם זה אפשרי לאכול את זה בלי להכניס לתנור? האם השמנת המתוקה תתבשל מספיק על האש כדי לאכול אותה או שחייבים לבשלה עוד בתנור? תודה מראש קרן
היי קרן,
בטח, את יכולה לאכול את זה גם בלי להכניס לתנור 🙂 מספיק הבישול הקצר במחבת.
אפשר במקום הפסטה להשתמש ברביולי?
בטח 🙂
היי זה ניתן לחמום חוזר?
היי ריקי,
אפשר לחמם את זה שוב אבל כמובן שזה הכי טעים באפיה הראשונה.
מעולה, תודה 🙂
הכנתי אתמול ויצא טעים. איך אפשר להפוך את זה לפשטידה של ממש? גיליתי את האתר הזה והמלצתי עליו המלצה רותחת בדף הפייסבוק שלי ובקבוצת הבישול שלי. הכנתי כבר כמה דברים, בינתיים הרוב מוצלח מאוד. מה שלא- לא בגלל המתכון אלא טעמם של בני הבית. אני לא יוצאת מהמטבח בגללך 😉
הילדים אוכלים יותר מבושל מאשר קודם.
תודה!
דנה היקרה, כיף גדול לקרוא את מה שרשמת, תודה רבה! 🙂
לגבי הפיכת המתכון למרקם של פשטידה, יש להוסיף ביצים אשר יקשרו ויחברו את המרכיבים יחד, אחרת הם מתפרקים. אני ממליצה במקרה הזה גם לוותר על השמנת או לפחות להפחית את הכמות בחצי.
הבסיס דומה למתכון של ה”מאפינס מקרוני” שניתן להכפיל או לשלש כמויות ולהכין בתבנית רגילה כפשטידה. ניתן כמובן להכין עם כל סוגי הפסטה ולהוסיף בצל מטוגן, פטריות ולשלב כל מיני סוגי גבינות לפי הטעם.
מצורף קישור למתכון:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99/
האם ניתן להכין ללא פטריות?
כן, אפשר.
שבוע נפלא -)
מה יכול להיות תחליף לגבינת פרמזן
היי יוסי,
אפשר לוותר על הפרמזן ולהוסיף יותר גבינה צהובה, זה עדיין ייצא טעים 😉
יש לי פסטה מסוג פוזלי האם מומלץ להכין אם סוג זה
הי סיגל,
אפשר להכין גם עם פוזלי אם את אוהבת את הסוג הזה.
איזה סוג של פסטה את ממליצה – מקרוני/פטוציני/פנה?
הי מיכל,
כל סוג טעים. המלצה אישית- פנה או פטוצ’יני.
כפית מלח?
הי קרן,
לדעתי שליש כפית מלח מספיקה שלא ייצא מלוח מידי, אחר כך תמיד אפשר להוסיף לפי הטעם 😉
תודה רבה על התגובות המהירות.כל מה שהכנתי מהאתר יצא מעולההההה
בשמחה!
אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
כן אפשר.
היי גבינת פרמזן חשובה למתכון ? אם כן יש לה איזשהו תחליף שאפשר להשתמש בו במקום?
היי אוראל,
גבינת הפרמזן מוסיפה עוד טעם אבל אפשר להכין גם בלי פרמזן ועדיין ייצא טעים 😉
היי, האם זה יוצא כמו פשטידה?
אני מעדיפה את זה כמו פאי שמורכב מפסטה פנה מאשר סתם ספגטי בתבנית.
הי דנה, מבפנים התערובת של הפסטה נשארת מעט נוזלית מרוטב השמנת אם זה מה שהתכוונת.
פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות.
מה הכמות של הפסטה
איזה גודל תבנית חד פעמית
היי אביבה,
בערך חצי חבילת פסטה – 250 גרם. אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום מלבנית קטנה