זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
250 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
כף שמן זית
3 עגבניות בינוניות מגורדת גס
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור (מי שאוהב פחות חריף אפשר לשים קמצוץ)
חצי כפית בזיליקום מיובש (מומלץ לטעום לפני את התבלין למניעת טעם מר בתבשיל)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
-במקביל, מחממים סיר רחב עם כף שמן ומוסיפים עגבניות מגורדות ושום כתוש. מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום. מערבבים על אש גבוהה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.
-מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים במשך כדקה.
טיפים והערות
אם רוצים להכין מחבילת פסטה שלמה (500 גרם) יש להכפיל את כל הכמויות.
ראו גם
- פסטה עם פטריות |
- ספגטי בפסטו ועגבניות |
- חטיף אורז מטוגן |
- לביבות קוטג’ |
- פסטה בחמאה וגבינות |
- טחינה ירוקה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
עשיתי את המתכון ויצא טעם נפלא. אבל קצת יבש למה? (אולי כי השתמשתי בעגבניות מרוסקות משימורים?
היי,
שמחה ממש שיצא טעים!
המתכון הזה אמור להיות יחסית יבש כי אין כאן כ”כ רוטב.
מה שכן, יתכן ושימוש בעגבניות משימורים גרם לפסטה לצאת עוד יותר יבשה.
תודה👍
אם עושים 500 ג”ר ספגטי,אז כל יתר הרכיבים כפול?
היי,
נכון(:
תודה יקירה
מתכון מעולה!אחד סוגי הפסטות הטובים!
הייתי ממליצה לגרד גבינה צהובה,מאוד מוסיף.
תודה אפרת על האתר הקסים שלך!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון כתמיד🙂
היי אם אין לי עגבניות טריות אפשר להשתמש בעגבניות משימורים?
יש לי מרוסקות או קוביות של מאסטר שף
היי,
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות🙂
תודה! ומה הכמות?
500- 400 גרם אמורים להספיק.
יצא טעים חבל על הזמן, ממליץ להוסיף גבינה צהובה מגורדת ולאמיצים גם זיתים
כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, סיימתי להכין עכשיו את הרוטב ופתאום ראיתי שנשארה לי שמנת מתוקה, מתאים להוסיף?
אשמח לתשובה עכשיו פליזז שאדע אם להוסיף אנחנו רעבים כבררר 🙂 😛
הוספתי יצא יאמיייי
רק עכשיו אני רואה(:
שמחה שיצא מוצלח!
היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף (שליש כוס אמור להספיק), הכי טוב לחמם את השמנת בכלי נפרד על להבה בינונית ואחרי כדקה להוסיף אותה לרוטב ולערבב עוד קצת.
מתכון מצוין
פשוט וקל
אין על המתכונים שלך !
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
יצא מצוין, וגם הכפלתי כמויות.
תודה לך
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:
שאלה נוספת.
אפשר להוסיף בזיליקום טרי?
אם כן
באיזה שלב? שלב ההגשה?
אפשר להוסיף בסוף הבישול או אם אוהבים את הטעם הטרי שלו- לפני ההגשה.
שלום לך.
לשם מה הוספה בסוף של 2 כפות שמן?
איזה שמן?
היי מיכל,
השמן בסוף הבישול “סוגר” את הפסטה ושומר על מרקם אידיאלי שלה. כמובן שאפשר לוותר על זה(:
אפשר להשתמש במקום בבזיליקום בפטרוזיליה מיובשת?
תודה רבה!
כן, אפשר(: