זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
250 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
כף שמן זית
3 עגבניות בינוניות מגורדת גס
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור (מי שאוהב פחות חריף אפשר לשים קמצוץ)
חצי כפית בזיליקום מיובש (מומלץ לטעום לפני את התבלין למניעת טעם מר בתבשיל)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
-במקביל, מחממים סיר רחב עם כף שמן ומוסיפים עגבניות מגורדות ושום כתוש. מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום. מערבבים על אש גבוהה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.
-מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים במשך כדקה.
טיפים והערות
אם רוצים להכין מחבילת פסטה שלמה (500 גרם) יש להכפיל את כל הכמויות.
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- פנקייקס טחינה |
- פסטה ברוטב לימון |
- שייק תות בננה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי אפרת , חייבת לציין שאין כמו האתר שלך הוא מספר 1 בשבילי.
תבורכי על הכל
רציתי לשאול האם יש אפשרות להחליף את השום בבצל ? לא בטוחה שהילדים יאהבו עם שום
היי,
השום מוסיף המון טעם. תנסי להשתמש בשום קפוא שהטעם שלו פחות דומיננטי.
בצל הם אוהבים? אם כן אפשר לטגן קצת בצל בהתחלה. אפשר גם להכין להם בלי בצל ושום.
אפשר להכין את אותו מתכון בפתיתים?
כן:)
כדאי להכין הכל בסיר אחד.
איך בסיר אחד?
מתי שמים את העגבניות?
תודה רבה
מחממים סיר רחב עם כף שמן ומוסיפים עגבניות מגורדות ושום כתוש. מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום. מערבבים על אש גבוהה במשך 4-5 דקות.
מוסיפים 2 כוסות פתיתים, 2.5 כוסות מים רותחים ועוד רבע כפית מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
הי, יש לי רק עגבניה אחת ואין לי תחליף בשימורים או בקרטון. יש לך המלצה מה כן אוכל לשים? רסק? קטשופ? משהו אחר? תודה רבה!
רסק וקטשופ פחות מתאימים כאן כי אין כאן ממש רוטב.
שימי רק עגבניה אחת.
מושלם!!!
שמתי במקום בזיליקום מעט אורגנו
שמחה שיצא טעים:)
תודה אלינור
מתכון מוצלח ,מהיר והכי חשוב טעים מאוד, תודה!
תודה אביגיל💜
כמה דחוף הבזיליקום? אין לי זמין כעת.
לא קריטי(:
טעים טעים טעים טעים מממממ
כיף לשמוע❤️
המתכון יצא נהדר. ממש תודה רבה!
יחד עם המתכון הזה הוספתי בצד את המתכון שלך מהאתר “שעועית ירוקה עם שומשום” ויצא מדהים וכולם אהבו. תודה רבה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת.
מתכון ממש קל וטעים!
הכפלתי כמויות והשתמשתי ב 2 פחיות שימורים של מוטי 400 גרם כל אחת (בהתאם לתגובה שלך לאחד מהגולשים מטה). בנוסף, השתמשתי בעלי בזיליקום טריים קצוצים- כמות של כפית עבור 500 גרם פסטה.
אני מודה לך על האתר ועל הזמן שאת משקיעה בלענות לגולשים, זה בהחלט עוזר בהכנת המתכונים.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
מה את ממליצה ליד הפסטה?
אפשר להוסיף ליד הפסטה מנה בשרית כמו קציצות/שניצל/חזה עוף וכו’, ומתאים מאד להגיש עם דג מטוגן.
אפשר אורגנו במקום בזיליקום
היי,
אפשר לפזר מעט אורגנו.
הי אפרת!
מתאים להוסיף כאן טונה?
היי,
אפשר להוסיף טונה אם אוהבים את השילוב עם הפסטה.
תודה! 🙂
עשיתי את המתכון ויצא טעם נפלא. אבל קצת יבש למה? (אולי כי השתמשתי בעגבניות מרוסקות משימורים?
היי,
שמחה ממש שיצא טעים!
המתכון הזה אמור להיות יחסית יבש כי אין כאן כ”כ רוטב.
מה שכן, יתכן ושימוש בעגבניות משימורים גרם לפסטה לצאת עוד יותר יבשה.
תודה👍
אם עושים 500 ג”ר ספגטי,אז כל יתר הרכיבים כפול?
היי,
נכון(:
תודה יקירה
מתכון מעולה!אחד סוגי הפסטות הטובים!
הייתי ממליצה לגרד גבינה צהובה,מאוד מוסיף.
תודה אפרת על האתר הקסים שלך!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון כתמיד🙂
היי אם אין לי עגבניות טריות אפשר להשתמש בעגבניות משימורים?
יש לי מרוסקות או קוביות של מאסטר שף
היי,
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות🙂
תודה! ומה הכמות?
500- 400 גרם אמורים להספיק.
יצא טעים חבל על הזמן, ממליץ להוסיף גבינה צהובה מגורדת ולאמיצים גם זיתים
כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, סיימתי להכין עכשיו את הרוטב ופתאום ראיתי שנשארה לי שמנת מתוקה, מתאים להוסיף?
אשמח לתשובה עכשיו פליזז שאדע אם להוסיף אנחנו רעבים כבררר 🙂 😛
הוספתי יצא יאמיייי
רק עכשיו אני רואה(:
שמחה שיצא מוצלח!
היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף (שליש כוס אמור להספיק), הכי טוב לחמם את השמנת בכלי נפרד על להבה בינונית ואחרי כדקה להוסיף אותה לרוטב ולערבב עוד קצת.
מתכון מצוין
פשוט וקל
אין על המתכונים שלך !
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
יצא מצוין, וגם הכפלתי כמויות.
תודה לך
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף(:
שאלה נוספת.
אפשר להוסיף בזיליקום טרי?
אם כן
באיזה שלב? שלב ההגשה?
אפשר להוסיף בסוף הבישול או אם אוהבים את הטעם הטרי שלו- לפני ההגשה.
שלום לך.
לשם מה הוספה בסוף של 2 כפות שמן?
איזה שמן?
היי מיכל,
השמן בסוף הבישול “סוגר” את הפסטה ושומר על מרקם אידיאלי שלה. כמובן שאפשר לוותר על זה(:
אפשר להשתמש במקום בבזיליקום בפטרוזיליה מיובשת?
תודה רבה!
כן, אפשר(: