זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: פרווה/חלבי
רכיבים
חבילת ספגטי (500 גרם)
כף שמן זית
2 קוביות שום כתוש קפוא (או 2 שיני שום כתושות)
700 גרם מחית עגבניות (2.5 כוסות) *בקבוק של MUTTI
2 כפות מלאות רסק עגבניות
3.5 כוסות (840 מ"ל) מים רותחים
כפית מלאה רוטב פסטו (מומלץ) או כפית שטוחה בזיליקום מיובש
כפית וחצי מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר רחב עם כף שמן (אש בינונית). מוסיפים 2 קוביות שום קפואות, מחית עגבניות, רסק עגבניות, מים רותחים ומערבבים.
-מתבלים ברוטב פסטו, מלח, סוכר ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-מוסיפים את הספגטי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 25 דקות. כל 5 דקות יש להרים את המכסה ולערבב. בהתחלה מערבבים עם כף עץ ואח"כ עם מזלג, כדי להפריד את הספגטי.
-לאחר 25 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
טיפים והערות
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל כדי שלא יחסרו נוזלים במתכון.
- פסטה עם חצילים |
- שוקיים בסיר |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף |
- פסטה ברוטב גבינות |
- בורגול עם פרגיות
תגובות
יש לי 500 גרם פאסטה, זה יספיק ?
כן 🙂
ממש טעים תודה!
נראה מעולה שני!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש טעים תודה רבה
תודה רבקה שמחה שאהבת 🙂
אם הייתי רוצה להוסיף כדורי בשר טחון למנה, באיזו צורה היית ממליצה להוסיף אותם? תודה רבה
היי מרינה
לאחר טיגון השום, הוספת התבלינים והרתיחה תכניסי לסיר את כדורי הבשר,
לאחר מכן תוסיפי את הספגטי ( תשברי אותם לחצי כדי שלא יפגעו בכדורים ) ותמשיכי במתכון כרגיל 🙂
בהצלחה❤️
תודה רבה, זה יצא מעולה!!!
שלום, אפשר לעשות רק עם רסק? אם כן כמה? תודה!
לא ניסיתי למרות שאני חושבת שעם מוטי או עגבניות מרוסקות זה יותר עשיר בטעם.
אם שמים רק רסק כדאי להגדיל את כמות המים ל 8.5 כוסות ולשים 8-10 כפות רסק (כדאי לראות לפי הצבע והסמיכות).
עם אין מחית עגבניות מה אני יכולה לשים במקום
אפשר לשים עגבניות מרוסקות משימורים.
אם יש לך מוט בלנדר ידני או בלנדר מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות למחית חלקה (לא חובה).
עשיתי את הפסטה יצא ממש ממש אבל ממש טעים! ובאתי להודות מיד. מצרפת תמונה.
כשגמרתי לבשל הוצאתי את הפסטה לקערה וראיתי שלמטה בתחתית הסיר נדבקו בערך 20 ספגטי, לא הרבה, אבל למה זה קרה? שואלת כדי לא לטעות הפעם הבאה. מה שנדבק ירד אחרי שטיפה בסבון ובמים עם שפשופים חזרים.. חוץ מזה הכל היה נהדר.
נ.ב. התמונה קצת חיוורת, במציאות הרבה יותר אדום.
היי רבקה,
קודם כל שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הספגטי שנדבק לתחתית, זה קשור בסוג הסיר.
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
האם צריך להוסיף את הפסטה לרוטב האדום לפני שהיא מוכנה?או קודם לבשל את הפסטה?
אין צורך לבשל את הפסטה לפני. היא מתבשלת כבר בתוך הרוטב.
חייב לשים את הרוטב הזה?
היי,
את יכולה לשים של איזו חברה שתרצי מדובר על עגבניות מרוסקות 🙂
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה רבה!
ממש טעים ופשוט
יצא מעולה!
היי אפרת יש לי בקבוק עגבניות מרוסקות דק ומסוננות (צרפתי תמונה) האם מתאים להשתמש במכון הזה ? והאם צריך לשנות משהו במרכיבים ?
שאלה נוספת מה אפשר לשים במקום רוטב פסטו ?
תודה ושבת שלום
כן זה מתאים.
אפשר לוותר על הפסטו.
היי אפרת ערב טוב
תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות מתאימות ל350 גר\' ספגטי?
תודה רבה
כף שמן
קוביה וחצי שום כתוש קפוא
450 גרם מחית עגבניות (2.5 כוסות) *בקבוק של MUTTI
כף וחצי רסק עגבניות
2+1/4 כוסות מים רותחים
כפית מלח, שליש כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
עכשיו שמתי לב שכתוב בזיליקום, סליחה !
מעולה (גם אם אין לך בזיליקום זה לא קריטי).
שמחה שאהבת את הספרים ❤️
אם אין לי רוטב פסטו, מה היית ממליצה לשים במקום?
אגב, קיבלתי במתנה 3 מהספרים וממש כיף איתם!
תודה!
הפסטה יצאה טעימה מאוד,מתכון קל וטעים
תודה מיכל 🙂
היי אם אין את המחית עגבניות של מולטי שציינת במתכון, יש תחליף?
אפשר לשים עגבניות מרוסקות משימורים.
אם יש לך מוט בלנדר ידני או בלנדר מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות למחית חלקה (לא חובה).
אני השתמשתי בעגבניות חתוכות דק של מוטי ויצא נפלא!
נראה מעולה!
תודה אורה 🙂
היי אפרת
שום מגורד על פומפייה גסה או דקה בתור שום כתוש מתאים?
עגבניות מרוסקות בבקבוק (חברה אחרת) יתאים גם?
תודה מראש.
אפשר לגרד בפומפיה דקה.
אפשר להשתמש בכל עגבניות מרוסקות. אם המרקם לא חלק מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות עם מוט בלנדר ידני למחית חלקה (לא חובה).