זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: פרווה/חלבי
חבילת ספגטי (500 גרם)
כף שמן זית
2 קוביות שום כתוש קפוא (או 2 שיני שום כתושות)
700 גרם מחית עגבניות (2.5 כוסות) *בקבוק של MUTTI
2 כפות מלאות רסק עגבניות
3.5 כוסות (840 מ”ל) מים רותחים
כפית מלאה רוטב פסטו (מומלץ) או כפית שטוחה בזיליקום מיובש
כפית וחצי מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים סיר רחב עם כף שמן (אש בינונית). מוסיפים 2 קוביות שום קפואות, מחית עגבניות, רסק עגבניות, מים רותחים ומערבבים.
-מתבלים ברוטב פסטו, מלח, סוכר ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-מוסיפים את הספגטי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 25 דקות. כל 5 דקות יש להרים את המכסה ולערבב. בהתחלה מערבבים עם כף עץ ואח”כ עם מזלג, כדי להפריד את הספגטי.
-לאחר 25 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות.
*חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כדי שלא יחסרו נוזלים במתכון.
- פסטה עם פטריות |
- ספגטי בפסטו ועגבניות |
- פסטה בעגבניות ושום |
- נודלס עם פרגיות |
- פסטה בחמאה וגבינות |
- פסטה עם חצילים
אם משתמשים בחבילה וחצי ספגטי, כמה מים צריך להוסיף ?
היי,
כדי לשים חבילה וחצי של ספגטי יש להכפיל את כל הכמויות פי 1.5.
כמות המים גדלה ל 1/4 5 כוסות.
תודה רבה!
יצא טעים מאוד!!!! עד כדי כך שהילדים שבדרכ אוכלים פסטה ללא רוטב- טרפו הכל וכך גם בעלי שהיה רגע לפני אימון וויתר לטובת הפסטה בסיר😀
כל המתכונים שלך נהדרים! ותמיד את עונה בסבלנות ומהר.
כל טוב🌻
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף (ועל הפרגון…) וחג שמח🌺
בס”ד
בוקר טוב אפרת ושבוע טוב,
האם אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות דק? זה מה שיש לי. אם כן האם צריך לסנן? כתוב שהמשקל לפני סינון זה 400 ואחרי סינון 240 ואם צריך לסנן אז לשים 2 קופסאות?
צודה רבה 🤗
היי,
אפשר לשים עגבניות חתוכות דק משימורים.
אם יש לך בלנדר מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות למחית חלקה (לא חובה), ואפשר להוסיף גם כף קטשופ במקרה זה.
שימי קופסה וחצי אחרי סינון.
היי אפרת,
יצא מעולה וטעים רצח!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפשר לוותר על הרסק עגבניות ולהשתמש בפחית של ״עגבניות חתוכות דק בתרכיז עגבניות״ ? פשוט שכחתי להוסיף רסק ורוצה לדעת אם ייצא טעים גם בלי
היי,
אפשר לוותר על הרסק, פשוט יהיה שינוי בדומיננטיות של הטעם.
אפשר גם להשתמש בעגבניות חתוכות דק במקום מחית עגבניות.
הייתי מוסיפה כף-שתיים של קטשופ במקרה כזה.
האמת שרשמתי את התגובה כבר הייתי בסוף המתכון, אז לא הייתה דרך חזרה. בכל מקרה יצא טעים דווקא, לתרכיז עגבניות ששמתי היה טעם דומיננטי.. יש לי עוד שאלה, הכנתי פסטה מסולסלים. זמן ההכנה לא ארוך מדי? הם יצאו ממש שמנים כאלה, כאילו אובר מבושלים..
אם הפסטה יצאה מדי רכה ו”סמרטוטית” זה אומר שהיא בושלה יתר על המידה או שהיו יותר מדי נוזלים/מים בסיר.
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? לא בישלת מעבר ל-25 דקות?
הי אפרת,
האם אפשר להחליף את הפסטו והבזילקום בכוסברה או שלא מתאים?
ותודההההההה על המתכונים המושלמים!!!
אני משתמשת באתר שלך בלי סוף!
היי לאה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לוותר על הפסטו/הבזיליקום ולהוסיף מעט כוסברה (אם המנה מיועדת לילדים קחי בחשבון שזה ככל הנראה יהיה פחות אטרקטיבי עבורם).
שואלת כאן, כי לא יודעת איפה לשאול…
אני מחפשת מתכון לסלט קר של פסטה / נודלס / אטריות עם ירקות מוקפצים / מבושלים- משהו בסגנון…
פרווה ולא חלבי
יש לך מתכון כזה?
תודה!
היי יהודית,
אין כרגע מתכון לסלט פסטה לא חלבי באתר.
מה שכן, את יכולה לבשל פסטה במים, להכין בנפרד ירקות מוקפצים ולאחר מכן לסנן את הפסטה ממים ולערבב עם הירקות.
*במתכון לירקות המוקפצים תוכלי להוסיף/לשנות ירקות לפי טעמך האישי.
בהצלחה😊
אני אומרת שלהוסיף טיפה מרק עוף לא יזיק ההיפך יצא ממש טעים
סתם הופך את המנה לבשרית לדעתי.
אם כבר אז להוסיף תיבול גריל עוף.
או להוסיף אבקת מרק *בטעם* עוף, או אבקת מרק ירקות.
וואי מעולה הכנתי לילדים אהבו ולקקו את האצבעות
שמחה ממש שאהבתם! תודה על השיתוף😊
בבקשה זה מגיע לך
היי אפרת!!
אני ממש נהנת להכין כל פעם מחדש את הספגטי המושלם הזה!!!
אין על המתכונים שלך!!
תודה רבה רבה!!
❤
שמחה ממש שאהבת את המתכון!
שבת שלום🌺
שלום אפרת, תודה על המתכונים! משתמשת באתר שלך המון.
יש לי בבית רוטב עגבניות של מוטי מעגבניות שרי – האם מתאים? זה בקבוק של 400 ג’ ובמתכון כתוב 700 גר’ מה אפשר להוסיף כדי להשלים לכמות? תודה
היי שירה,
הרוטב מתאים מאד!
אפשר להוסיף עוד עגבנייה מגורדת אחת+ כף רסק עגבניות.
תודה! יצא מעולה!
שמחה לשמוע😊
היי אפרת,
אפשר להשתמש בעגבניות טריות במקום המחית? אם כן, כמה?
כן, בוודאי🙂 2-3 עגבניות.
תודה.
הכנתי עם עגבניות טריות ובלי פסטו/ בזיליקום ויצא ממש ממש טעים. הילדים עפו על זה (:
איזה יופי, שמחה מאד שאהבתם!
היי. אין לי עגבניות מרוסקות. יש לי שתי עגבניות טריות ורסק עגבניות. יעבוד?
כן, תרסקי את העגבניות ותשימי 4 כפות רסק.😊
וואו. תודה על התגובה המהירה!!!
יצא מדהים!!
אני הכנתי מעגבניות מרוסקות,
מהיר קליל ופשוט טעים!!!
תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף נחמי😊
האם אותן כמויות מים עם פסטה מחיטה מלאה?
היי,
אין הבדל בכמות המים. ההבדל היחיד הוא שפסטה מחיטה מלאה צריכה 2-3 דקות בישול יותר.😊
הכנתי עם פסטה מחיטה מלאה ויצא נהדר. תודה רבה 🙏
איזה כיף לשמוע, תודה נעמה❤
תקשיבו זה הפסטה הכי תאימה שאכלתי מימי
שמחה מאד שאהבת🌺
יצא מדהים אין אליך אפרת
שמחה שאהבת תמר🌺
היי אפרת!
אפשר לשים פסטה בצורת תלתלים גם?
היי אמונה,
אפשר לשים כל צורה שאוהבים:)
אה יופי תודה!
היי אפרת
את יכולה לתת לי כמויות של חצי חבילה ? זה לבן אדם אחד
היי לילך,
פשוט להוריד בחצי את הכמויות.
היי אפרת. התמונות פה (שלך ושל הגולשות) ממש עושות חשק! אם אני מכינה חבילה וחצי של פסטה, פשוט להכפיל את כל הרכיבים במתכון ב-1.5? אפשר להסתפק בבקבוק אחד של עגבניות ואז לשים יותר רסק עגבניות (כמה?)?
היי מרב😃
בהחלט תכפילי את המצרכים ב1.5
אפשר להסתפק בבקבוק אחד של עגבניות ואז לשים עוד כף וחצי של רסק.
בהצלחה😍
יש לי 500 גרם פאסטה, זה יספיק ?
כן 🙂
ממש טעים תודה!
נראה מעולה שני!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא ממש טעים תודה רבה
תודה רבקה שמחה שאהבת 🙂
אם הייתי רוצה להוסיף כדורי בשר טחון למנה, באיזו צורה היית ממליצה להוסיף אותם? תודה רבה
היי מרינה
לאחר טיגון השום, הוספת התבלינים והרתיחה תכניסי לסיר את כדורי הבשר,
לאחר מכן תוסיפי את הספגטי ( תשברי אותם לחצי כדי שלא יפגעו בכדורים ) ותמשיכי במתכון כרגיל 🙂
בהצלחה❤️
תודה רבה, זה יצא מעולה!!!
שלום, אפשר לעשות רק עם רסק? אם כן כמה? תודה!
לא ניסיתי למרות שאני חושבת שעם מוטי או עגבניות מרוסקות זה יותר עשיר בטעם.
אם שמים רק רסק כדאי להגדיל את כמות המים ל 8.5 כוסות ולשים 8-10 כפות רסק (כדאי לראות לפי הצבע והסמיכות).
עם אין מחית עגבניות מה אני יכולה לשים במקום
אפשר לשים עגבניות מרוסקות משימורים.
אם יש לך מוט בלנדר ידני או בלנדר מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות למחית חלקה (לא חובה).
עשיתי את הפסטה יצא ממש ממש אבל ממש טעים! ובאתי להודות מיד. מצרפת תמונה.
כשגמרתי לבשל הוצאתי את הפסטה לקערה וראיתי שלמטה בתחתית הסיר נדבקו בערך 20 ספגטי, לא הרבה, אבל למה זה קרה? שואלת כדי לא לטעות הפעם הבאה. מה שנדבק ירד אחרי שטיפה בסבון ובמים עם שפשופים חזרים.. חוץ מזה הכל היה נהדר.
נ.ב. התמונה קצת חיוורת, במציאות הרבה יותר אדום.
היי רבקה,
קודם כל שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הספגטי שנדבק לתחתית, זה קשור בסוג הסיר.
רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
האם צריך להוסיף את הפסטה לרוטב האדום לפני שהיא מוכנה?או קודם לבשל את הפסטה?
אין צורך לבשל את הפסטה לפני. היא מתבשלת כבר בתוך הרוטב.
חייב לשים את הרוטב הזה?
היי,
את יכולה לשים של איזו חברה שתרצי מדובר על עגבניות מרוסקות 🙂
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה רבה!
ממש טעים ופשוט
יצא מעולה!
היי אפרת יש לי בקבוק עגבניות מרוסקות דק ומסוננות (צרפתי תמונה) האם מתאים להשתמש במכון הזה ? והאם צריך לשנות משהו במרכיבים ?
שאלה נוספת מה אפשר לשים במקום רוטב פסטו ?
תודה ושבת שלום
כן זה מתאים.
אפשר לוותר על הפסטו.
היי אפרת ערב טוב
תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות מתאימות ל350 גר\’ ספגטי?
תודה רבה
כף שמן
קוביה וחצי שום כתוש קפוא
450 גרם מחית עגבניות (2.5 כוסות) *בקבוק של MUTTI
כף וחצי רסק עגבניות
2+1/4 כוסות מים רותחים
כפית מלח, שליש כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
עכשיו שמתי לב שכתוב בזיליקום, סליחה !
מעולה (גם אם אין לך בזיליקום זה לא קריטי).
שמחה שאהבת את הספרים ❤️
אם אין לי רוטב פסטו, מה היית ממליצה לשים במקום?
אגב, קיבלתי במתנה 3 מהספרים וממש כיף איתם!
תודה!
הפסטה יצאה טעימה מאוד,מתכון קל וטעים
תודה מיכל 🙂
היי אם אין את המחית עגבניות של מולטי שציינת במתכון, יש תחליף?
אפשר לשים עגבניות מרוסקות משימורים.
אם יש לך מוט בלנדר ידני או בלנדר מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות למחית חלקה (לא חובה).
אני השתמשתי בעגבניות חתוכות דק של מוטי ויצא נפלא!
נראה מעולה!
תודה אורה 🙂
היי אפרת
שום מגורד על פומפייה גסה או דקה בתור שום כתוש מתאים?
עגבניות מרוסקות בבקבוק (חברה אחרת) יתאים גם?
תודה מראש.
אפשר לגרד בפומפיה דקה.
אפשר להשתמש בכל עגבניות מרוסקות. אם המרקם לא חלק מומלץ לטחון את העגבניות המרוסקות עם מוט בלנדר ידני למחית חלקה (לא חובה).