זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: דקה וחצי
מס’ מנות: 7-9 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס + כף קמח לבן
כפית ושליש (מלאות) אבקת אפיה
חצי כפית (מלאה) אבקת קינמון
4 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל
כוס מים (מהברז)
תפוח עץ מקולף ומגורר דק
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום.
-משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית-נמוכה (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (יש למלא כחצי מצקת לכל פנקייק) ומטגנים כדקה עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומשאירים עוד כחצי דקה.
*מומלץ להזליף מעל הפנקייקס דבש או סירופ מייפל.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
היי
כבר עשיתי כמה פעמים ויצא מעולה!!! כולם התלהבו =)
אני רוצה להחליף את התפוח לבננה,
איך אני יודעת כמה בננה לשים?
מספיק לראות בעין שזה בערך גודל של תפוח?
תודה!
היי שרה,
בערך בננה אחת בינונית.
אגב יש מתכון לפנקייק בננה🙂
אה יואו לא שמתי לב…
תודה ממש!
מועדים לשמחה ושבת שלום. איך אפשר להמיר לפסח? יש לי קמח מצה, קמח מצה דק וקמח תופח כשר לפסח. וגם להגדיל את הכמות לשלושה תפוחים.
היי,
הכי טוב- קמח תופח לפסח ולוותר על אבקת אפייה.
תכפילי כמויות פי 3 אם את משתמשת ב-3 תפוחים.
חג שמח!
יואו איזה מתכון…
יצא מושלםםםםםם
שמחה שאהבת את המתכון, נראה טעים כל כך!
תודה שחזרת לשתף🌷
פשוט, טעים ועדין בטעם
שמחה מאד לשמוע❤
הכנתי כבר מספר פעמים. עם שינויים קטנים. שמה קמח כוסמין מלא, וכף סוכר ומעט סילאן במקום 4 כפות סוכר. יוצא מעולה! תודה רבה על המתכון.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
ללקק את האצבעות😋
תודה לך!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
תודה!!! זה נהפך להיות מתכון הדגל שלנו- מהיר, קל וטעים במיוחד…
הכפלנו את הכמויות של התפוחים והקנמון ויצא מיוחד!!!
שוב תודה על האתר המדהים!! אנחנו משתמשים בו המון
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון❤
עשינו אתמול כמות… ונגמר
אז עשינו מיד עוד כמות…. ונגמר
אז עשינו עוד אחת. וגם היא נאכלה ברגע.
תודה תודה, נעזרים באתר שלך ממש בלי סוף.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! שמחה שאתם נהנים מהמתכונים באתר, ותודה על הפרגון😊
תודה תודה ושוב תודה לך על מתכונים מוצלחים ביותר עכשיו הכנתי את הפנקייק יצא מעדן אמיתי אין עלייך אפרת
תודה מוריה!
שמחה לקרוא שאת נהנת 🌸❤️
הכנתי עכשיו יצא ממש טעים תודה רבה
❤❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופנת
הכנתי מקודם, כבר נגמר (אני ובעלי חיסלנו 🙂 )
יצא טעים!!!
הגשתי לצד גבינה מתוקה (מהמתכון של הבלינצ\’ס שלך) וסירופ מייפל.
תודה רבה על המתכון ועל האתר בכלל, כל פעם אני נכנסת, מחפשת מתכון לפי החומרים הזמינים שיש לי בבית ומכינה – ותמיד ב\”ה יוצא מעולה!
תודה יעל, שמחה שנהניתם ❤️
החלפתי את הביצה בחצי בננה לגרסה טבעונית. שמתי שקית סוכר וניל במקום הסוכר והתמצית וניל והוספתי קצת חלב סויה. יצא מעולה!!! תודה על המתכון😃
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת! תודה על עוד מתכון מעולה. יצא מתוק לגמרי לטעמנו- בפעם הבאה שמתי כף דבש ובלי סוכר בכלל ויצא עוד יותר טוב, וגם יותר בריא 🙂
תודה על השיתוף 🙂
יום מקסים
הכנתי פעמיים את המתכון
בפעם הראשונה יצא מתוק מאוד לטעמי
ולכן בפעם השנייה שמתי שתי כפות סוכר חום
ומקום תמצית וניל הוספתי סוכר וניל
ויצא מעולה!
תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי, אני מעוניינת להכין פנקייק בריא, האם אפשר להמעיט בסוכר ובשמן??
אפשר להפחית לכף שמן ו 2-3 כפות סוכר.
היי אפרת,
אפשר להחליף את התפוח המגורר ברסק תפוחים או שזה הורס את המרקם?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כרבע כוס.
היי אפרת, מה שלומך?
כבר המון זמן שלא הגבתי, אני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך, אבל לא מספיקה להתיישב להגיב:( אז תודה עכשיו על הכל!:)
במיוחד רציתי להודות לך על המתכון הזה, עשיתי את זה עכשיו וזה יצא מוצלח מאד ברוך השם.
לפעוט שלי יש הרבה אלרגיות אז צריך להכין לו אוכל מתאים. חיפשתי משהו לארוחת בוקר מהירה שהוא יכול לאכול לבד (בלי להאכיל) ומצאתי את המתכון הזה – פשוט מושלם! בלי חלב שאסור לו, עם מוצרים בסיסיים. עשיתי בלי קינמון ובלי סוכר וניל, עם קמח כוסמין, והחלפתי את התפוח באגס (כי אסור לו תפוח) ויצאו לי המון המון פנקייקים פצפונים, ואיך שהוא התלהב!! כל פנקייק שהוא אכל היה מלווה בתרועות שמחה:) הוא אכל 6 קטנים.
אז תודה שוב על הכל
שרה
נ.ב: אם יש לך זמן אשמח אם תוכלי לענות לי,
אני רוצה לדעת לכמה ימים מראש אני יכולה להכין ואיפוא להחזיק את זה, במקרר? במקפיא? ואם אפשר להקפיא, אז איך להפשיר?
תודה מראש
היי שרה,
אני ממש שמחה שהוא נהנה מהפנקייק 🙂
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר במשך כיומיים. לפני ההגשה לחמם קצת בתנור, במחבת או במיקרוגל.
אפשר גם להקפיא ולהפשיר על השיש אבל לדעתי זה פחות טעים.
אפרת
יצא פשוט מושלם
התינוק שלי מבסוט עכשיו עד מאוד 🙂
שמחה שהיה לו טעים 🙂
תודה יקירה ושבוע נפלא
וגם.. שכחתי לציין רק שבגירסה לתינוק
הורדתי את הקינמון, הפחתתי בסוכר וטיגמתי בשמן קוקוס.
ממש אשמח אם יהיו מתכונים המיועדים גם לפעוטות.
גם ככה רוב המטבח שלי הוא בזכות האתר. אז תודה גם על זה!
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
כרגיל, יצא מדהים.
תודה ענת 🙂
יום מקסים
ואו!איזו הצלחה!
אחרי עשרות ניסיונות כושלים של הכנת פנקייקים שלא תפחו. נשארו קווצ׳ים.
יצאו לי פנקייקים אדירים! איזה תענוג.
תודה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לאפות?
היי אפי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אפשר לראות אופן אפיה כמו במתכון הזה- פנקייק אפוי.
היי אני רוצה לנסות את המתכון הזה כטבעוני.. יש לך רעיון מה אפשר להשים במקום ביצה? בננה ילך?
היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבגלל שיש במתכון תפוח עץ מגורד דק, אין צורך להוסיף יותר מזה שום דבר.
אפשר גם להמיר את התפוח בבננה מעוכה או לשלב חצי תפוח חצי בננה קטנה.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי כרגע, אבל עם בננה רכה במקום תפוח. יצא מדהים, הגדול זלל שלושה במכה. רק הרגשתי שצריך מעט יותר קמח.
שלאה – לא כתבת כלום לגבי שימון המחבת. אני שימנתי מעט.
תיקון – זולל ארבעה במכה….
תודה לך!!
שמחה לשמוע!
תיקנתי לגבי שימון המחבת.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
הכנתי הערב. התחסל ישר מהמחבת.
לא האמנתי כמה יצא מוצלח
תודה 🙂
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
זה ילך עם חלב במקום מים? או שעדיף מים?
כן ענת, נראה לי שאפילו ייצא יותר טעים עם חלב 🙂
חבל כי נדבק קצת
היי לירון,
אם זה נדבק זה בגלל סוג המחבת. יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה.
יום נפלא
היי הכנתי את העוגיות שוקולדציפס יצאו ממש טעימות חיסלו אותם אחרי יום הייתי רוצה עוד מתכונים
שמחה לשמוע דנה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח
ווואי הכנתי עכשיו !!(רק שלא הוספתי קינמון ובמקום תמצית וניל-שמתי סוכר וניל) יצא ממש טעייםםם תודה ♡
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה לינוי ויום נפלא!
שמת את אותה כמות סוכר וניל ככמות התמצית וניל?
היי דניאלה,
את יכולה לשים כפית סוכר וניל.
יום מקסים 🙂
היית מאוהבת באתר!
תמצית הוניל שלי מקולקלת ורציתי לשאול אם אפשר בלעדייה.
כן ניקול, אפשר לוותר על תמצית הוניל.
שבוע טוב 🙂
היי היי, תודה על אתר נפלא! רוב המטבח שלנו הוא מתוך או בהשראת המתכונים שלך!
רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף את הקמח ואבקת האפייה לקמח תופח, מה המינונים שאני צריכה למתכון זה?
תודה רבה וחג שמח 🙂
היי מוניקה,
אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המתכון הזה- שימי כוס + כף קמח תופח.
אם יש לך אבקת אפיה- בנוסף לקמח התופח תוסיפי עוד שליש כפית אבקת אפיה.
חג שמח!
שלום
רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפנקייקים עם קמח כוסמין במקום קמח לבן?
והאם אפשר להחליף את האבקת אפיה בסודה לשתיה (חסר לי..)?
תודה רבה על הכל במתכונים הטעימים והקלים
ושהיה לך ולמשפחתך גמר חתימה טובה 🙂
היי אורטל,
אפשר להכין מקמח כוסמין.
לגבי אבקת סודה לשתיה- לצערי במקרה הזה זה לא יספיק ויש צורך באבקת אפיה.
גמר חתימה טובה 🙂
היי מתכון נראה מעולה
האם אפשרי להשתמש בתפוח ירוק?
האם ילדים יאהבו ?
אפשרי שאכין כמה שעות מראש ואחמם לפני ההגשה במיקרו?
תודה לך וסליחה על ריבוי השאלות
שנה טובה מתוקה וטעימה 🙂
היי נורית,
עדיף תפוח אדום אבל אם אין לך את יכולה להשתמש גם בירוק. מאחר והוא חמצמץ אפשר להוסיף כף סוכר נוספת או להמתיק בהגשה בסירופ מייפל/דבש.
הילדים שלי אהבו, והם בררנים באוכל 🙂 רק חשוב לגרד את התפוחים דק.
אפשר להכין כמה שעות לפני, לצנן מעט, לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ (לא במקרר). אח”כ אפשר לחמם חימום קל במיקרו (ממש כמה שניות).
אגב ככל שהפנקייקס נחים, כך פחות מרגישים את התפוחים כי הם נספגים ונטמעים בפנקייק (אז אולי זה יותר טוב לילדים 😉 )
שנה טובה ומתוקה!
ועוד שאלה, יש לי קמח לבן לעוגיות. זה מתאים?
יאמי יאמי!!!
הולכת לנסות את זה היום בלי נדר!
רק לא הבנתי מה הכוונה ”חצי כפית מלאה”?
וגם, כשאת אומרת בכל המתכונים ”כוס” אפשר למדוד את זה בכוס חד פעמי?
תודה רבה וגמר חתימה טובה!!
היי אילנה,
הכוונה לחצי כפית גדושה/נדיבה (לא שטוחה).
כוס חד פעמית תהיה קטנה מידי. אני ממליצה למדוד בכוס זכוכית רגילה (עם הידית). מה שחשוב זה למדוד באותה גודל כוס את הקמח והמים כדי שהיחס ישמר.
לגבי קמח לעוגיות- אני פחות מכירה אבל אני מניחה שאם אין בו שמרים אז לא אמורה להיות בעיה (אם יש לך קמח לבן רגיל או קמח לעוגות אז עדיף).
שנה טובה וגמר חתימה טובה!