זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4 דקות

מס’ מנות: 6-7 פיתות קטנות

סוג: פרווה

מצרכים:

⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)

שליש כוס (50 ג’) קמח אורז

כפית שטוחה (4 ג’) שמרים יבשים

כוס (240 מ”ל) מים חמימים

חצי כפית שטוחה מלח




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.

-מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה. משמנים את המחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ (כמות של 2 כפות לכל פיתה). מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות. הופכים את הפיתות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז מלא עם גזראורז מלא עם גזר
עוגת טורט עוגת טורט
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מי (23:33 17.04.2022)

חג שמח. האם אפשר להחליף שמרים באבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 17.04.2022)

היי,
ללא שמרים המרקם ישתנה ולא יצא דומה לפיתות.

avatar
מיימיי (18:44 9.03.2022)

אגב, במקום קמח אורז השתמשתי בקמח תפוחי אדמה כי זה מה שהיה בבית, וזה יצא מהמם!

avatar
מיימיי (18:42 9.03.2022)

אוקיי, זה פשוט טירוף. באמת.
קראתי את המצרכים וחשבתי ‘טוב, זה לא בטוח יהיה ממש טעים אבל בואי תנסי…’ ואז פשוט חיכה לי ההלם של החיים שלי! כאילו, כן, כתוב פיתות, אבל זה אשכרה בטעם של פיתות אמיתיות ומשובחות! לא כמו הפיתות וכל הלחמים שבלי גלוטן בדרך כלל, אלא ליטרלי אמיתיות! רך, פריך, עדין ומשביע!
זהו. זה אחד המתכונים שפשוט התאהבתי בהם! כל כך פשוט, בלי כל מיני מרכיבים לא בריאים וכל כך טעים. מה אפשר לרצות יותר מזה?
אני ואחותי כמעט חיסלנו את המנה הזו, ועכשיו אני מכינה כמות מוכפלת 😉

(חחח אני מוסיפה מלא תגובות בזמן האחרון, זה כי אני כל הזמן מחפשת מה להכין ולאכול בזמן האחרון…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 9.03.2022)

שמחה מאד שנהניתן מהמתכון ושיצא מוצלח! תודה על הפרגון❤

avatar
מיימיי (19:30 9.03.2022)

🙂
המנה השנייה יצאה פחות טוב. אולי כי הכפלתי כמויות? הבלילה תפחה בהרבה הפעם, אולי שם הבעיה? זה עדיין טעים מאוד, אבל פחות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 9.03.2022)

יכול להיות שהיו אי דיוקים קלים בכמויות הכפולות, וזה מה שגרם לתוצאה פחות טובה.
יתכן גם שהבעיה הייתה בזמן התפחה ארוך מהדרוש(:

avatar
אביטל (21:17 25.10.2021)

האם יש אפשרות לעשות מקמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 25.10.2021)

היי אביטל,
יש מתכון לפיתות במחבת מקמח רגיל(:

avatar
בתשבע (14:37 25.07.2021)

אפשר אולי במקום כל הקמחים להשים אותו כמות רק בקמח מילאנו?

אשמח לדעת !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 25.07.2021)

היי בתשבע,
אפשר לשים כוס אחת סה”כ של קמח מולינו, אבל עדיף לשים 2/3 כוס קמח מולינו+ 1/3 כוס קמח אורז.
בהצלחה😊

avatar
תיקי (23:10 16.02.2021)

שלום,
כמה כפות/כפיות לשים אם יש לי שמרים טריים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 17.02.2021)

10 גרם שמרים טריים.
אם אלה שמרים טריים בגרגירים זה יוצא כף מלאה.

avatar
תיקי (20:32 18.02.2021)

תודה 🙂

avatar
נירית (02:34 26.05.2020)

הכנתי לקטן שלי. יצא מעולה!! פיתה אוורירית וקלה להכנה.
תודה על עוד מתכון נפלא ללא גלוטן וללא ביצים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 26.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נירית

avatar
מלי (20:59 10.03.2020)

הכנתי הערב את המתכון בדיוק כפי שכתוב ואפשר לומר שזה נראה יותר כמו פנקייק ולא פיתה!!

avatar
נירית (10:06 8.10.2020)

הכנתי מספר פעמים ותמיד יצא מצויין ובכלל לא כמו פנקייק. היום החלפתי את הקמח ואכן יצאה פיתה שמזכירה פנקייק במראה ומאוד דקה. המסקנה היא שזה לגמרי תלוי בקמח שמשתמשים

avatar
מיקי (20:56 19.03.2019)

יש לי רק קמח אורז חום מלא. אפשר להכין רק איתו את המתכון הזה? או שצריך להוסיף/לשנות בעקבות כך את המתכון?
ואם יש לך מתכונים נוספים מקמח אורז חום מלא, אני אשמח שתפני אותי אליהם.
המון תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 19.03.2019)

אני מניחה שאפשר להשתמש בו גם למתכון הזה. לא חושבת שיש צורך לשנות משהו.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח אורז מלא גם למתכוני עוגיות ללא גלוטן שיש בהם קמח אורז רגיל.

avatar
jחני (22:53 18.03.2019)

לא ממש פיתה, אולי אפשר לקרוא לזה ‘פנקיק’. והטעם לא משהו [קצת מריר].
אולי פישלתי את המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 18.03.2019)

היי חני,
הכנת בדיוק לפי המתכון?
יכול להיות שהיתה בעיה עם השמרים? כי את גם אומרת שהטעם יצא מר.

avatar
פז (14:46 27.01.2019)

שמתי את התערובת בקערה, כיסיתי את הקערה וחיכיתי חצי שעה. אך משום מה זה לא תפח. מה עשיתי לא בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 27.01.2019)

זה בסדר. לא אמורים לראות את התפיחה.

avatar
נעמי (23:42 28.11.2018)

שמתי בדיוק את כמות הקמח והמים שכתבת והבלילה יצאה מאוד מאוד סמיכה.. פיתות כבר לא יצאו מזה.. יש לך מושג איפה הבעיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 29.11.2018)

שמת כוס מים על כוס קמח והבלילה יצאה סמיכה? באיזה קמח השתמשת?

avatar
לירון (19:40 26.11.2018)

האתר שלך עשה מה שאף אחד לא הצליח לעשות – הכניס אותי למטבח! כל המתכונים שניסיתי (7) מתאימים גם לבשלנים מתחילים כמוני ועם זאת התוצאה כמו של בשלנים מתקדמים.. בסופש הכנתי לשלוש חברות (כולן בשלניות) את הפרגיות ברוטב פסטו והן (הן!) רצו את המתכון ממני (ממני!)
תודה לך על האתר!
לגבי המתכון הזה:
הקמח שיש לי הוא של כרגיל, אפשר להשתמש בו? משהו משתנה?
כמו כן עניין המים החמימים לא הכי ברור – איך מקבלים מים חמימים? חימום במיקרו? כמה זמן? לא בדיוק הבנתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 26.11.2018)

שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לשים כוס קמח כרגיל במקום שני הקמחים המצוינים במתכון.
מים חמימים מקבלים ע”י ערבוב של חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים רגילים.

avatar
לין (12:21 14.11.2018)

היי אפרת,

האם הפיתות “נפתחות” כלומר ניתן למלא בהן פלאפל וכד’

תודה רבה, לין

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 14.11.2018)

לא, הן לא נפתחות.

avatar
דנה (02:35 8.11.2018)

הי אפרת, אפשר להחליף קמח אורז בקמח חומוס? או רק להשתמש בתערובת הקנויה של קמח ללא גלוטן (לא יודעת מה זה קמח קונדיטור יש לי קמח ללא גלוטן שמצוין עליו שזה תחליף לקמח רגיל לאפייה ביחס 1:1)
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 8.11.2018)

היי דנה,
לא ניסיתי להכין עם קמח חומוס כך שאני לא יודעת.
לגבי התערובת שיש לך, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בה ולשים כוס קמח.

avatar
ריקי (22:45 7.11.2018)

היי אפרת,
אוהבת מאוד את המתכונים המוצלחים שלך, תודה רבה!
האם צריך לשים שמן במחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 8.11.2018)

בוקר טוב ריקי,
משמנים את המחבת בשמן (כמו שמשמנים תבנית).
יום מקסים 🌷

avatar
לאה (04:06 6.11.2018)

תודה רבה!!! על המתכונים ללא גלוטן! אשמח מאוד למתכון לעוגת שמרים ללא גלוטן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 6.11.2018)

היי לאה,
אשתדל להעלות בהמשך.
אני חושבת שאפשר להכין לפי המתכון הרגיל באתר – עוגת שמרים שוקולד ובמקום קמח רגיל להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. מומלץ להוסיף גם משפר אפיה.

avatar
לאה (18:27 6.11.2018)

תודה על התגובה אני גרה בחו”ל ואין לי אפשרות להשיג קמחים תמי וכרגיל. אשמח מאוד לדעת איזה קמחים ללא גלוטן ניתן לשלב במתכון הרגיל קונדיטור ואורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 6.11.2018)

לא בטוחה אם שילוב של קמח קונידטור וקמח אורז ייצא מוצלח כבצק שמרים. זה משהו שאצטרך לנסות. אם אגיע לתוצאה טובה כמובן שאפרסם.

avatar
לאה (01:11 7.11.2018)

וואו תודה לך אשמח מאוד למתכון מוצלח
אגב הכנתי חזה עוף במרינדת סילאן וצ’ילי יצא מדהים!!!!!!
תודה על כל המתכונים המעולים והקלים שלך!

avatar
איתמר (11:46 1.11.2018)

היי,

מחפש מתכון למשהו דומה וקל הכנה, אבל עם קמח תירס, מכירה אולי?

תודה מראש!

איתמר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 1.11.2018)

סורי, לא מכירה.

avatar
ש. (14:31 3.11.2018)

ארפה, פיתה דרום אמריקאית מקמח תירס לבן.

avatar
Geraldine (19:23 26.10.2018)

מתכון מצויין! תודה רבה. הרבה זמן אני מחפשת מתכון פשוט וטעים וזה בהחלט טעים ממש!.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 27.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
miryam (12:40 24.10.2018)

שלום אפרת
תודה על כל המתכונים המעולים!
האם מתאים להכין את הפיתות האלה במכשיר של פנקייקים? – טפלון מחולק ל 6, זה בלי שמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 24.10.2018)

אפשר לנסות 🙂

avatar
גאולה (12:54 21.10.2018)

אפרת תודה!
כל כך התרגשתי לקרוא את המתכון הזה,
לאחרונה הפסיקו לייצר פיתות ללא גלוטן אצלינו
וזה בא בדיוק במקום!
תמשיכי לעשות טוב!
שאלה קטנה: איזה גובה בלילה אני אמורה לצקת למחבת? כמו פנקייקס?
והאם חייבים לכסות אותה? (אין לי מכסה)
תודה גדולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:11 21.10.2018)

היי גאולה,
שמחה שאהבת את המתכון (מקווה שתהני גם מהטעם 🙂 )
את יוצקת את הבלילה בדומה לפנקייקס.
רצוי לכסות את המחבת. אם אין לך מכסה ספציפי לאותה מחבת את יכולה להשתמש בכל מכסה אחר שיש לך (אפילו של סיר).
שבוע נפלא

avatar
גבי (07:53 19.10.2018)

שלום אפרת,
הכנתי את הבלילה, והיא יוצאת דלילה unhnh, ולא ניתן לעבדה לפיתות, נראה לי שיש יותר מידי מים או שחסר קמח.
נאלצתי לוותר למרות ההתלהבות.
אuדה להנחייתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 19.10.2018)

היי גבי,
התערובת אמורה להיות דלילה. לא ניתן לעבד את הבצק בעזרת הידיים אלא יש לצקת בעזרת כף עיגולים למחבת.

avatar
tamar (14:37 18.10.2018)

הי אפרת
האם אפשר לוותר על השמרים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 18.10.2018)

פחות מומלץ.

avatar
ציונה (09:52 18.10.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח אורז?
ואילו עוד מתכונים מומלצים לשימוש בקמח זה?
תודה. ציונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 18.10.2018)

היי ציונה,
רק בקמח אורז זה לא ייצא מוצלח. כדאי לשלב אותו עם קמח קונדיטור בכמויות הרשומות.
יש מתכונים נוספים עם קמח אורז אבל כמעט בכולם זה נעשה בשילוב עם קמח קונדיטור (תרשמי בחיפוש “קמח אורז” ותקבלי תוצאות).
יום מקסים 🙂

avatar
הודיה (20:59 16.10.2018)

אפשר עם קמח רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 16.10.2018)

היי הודיה,
יש מתכון לפיתות במחבת עם קמח רגיל.

לקריאת כל התגובות