זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4 דקות
מס’ מנות: 6-7 פיתות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
⅔ כוס (93 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)
שליש כוס (50 ג’) קמח אורז
כפית שטוחה (4 ג’) שמרים יבשים
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
חצי כפית שטוחה מלח
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
-מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה. משמנים את המחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ (כמות של 2 כפות לכל פיתה). מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות. הופכים את הפיתות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא גלוטן
יצא מושששלם
שמחה לשמוע🙂
חג שמח. האם אפשר להחליף שמרים באבקת אפיה?
היי,
ללא שמרים המרקם ישתנה ולא יצא דומה לפיתות.
אגב, במקום קמח אורז השתמשתי בקמח תפוחי אדמה כי זה מה שהיה בבית, וזה יצא מהמם!
אוקיי, זה פשוט טירוף. באמת.
קראתי את המצרכים וחשבתי ‘טוב, זה לא בטוח יהיה ממש טעים אבל בואי תנסי…’ ואז פשוט חיכה לי ההלם של החיים שלי! כאילו, כן, כתוב פיתות, אבל זה אשכרה בטעם של פיתות אמיתיות ומשובחות! לא כמו הפיתות וכל הלחמים שבלי גלוטן בדרך כלל, אלא ליטרלי אמיתיות! רך, פריך, עדין ומשביע!
זהו. זה אחד המתכונים שפשוט התאהבתי בהם! כל כך פשוט, בלי כל מיני מרכיבים לא בריאים וכל כך טעים. מה אפשר לרצות יותר מזה?
אני ואחותי כמעט חיסלנו את המנה הזו, ועכשיו אני מכינה כמות מוכפלת 😉
(חחח אני מוסיפה מלא תגובות בזמן האחרון, זה כי אני כל הזמן מחפשת מה להכין ולאכול בזמן האחרון…)
שמחה מאד שנהניתן מהמתכון ושיצא מוצלח! תודה על הפרגון❤
🙂
המנה השנייה יצאה פחות טוב. אולי כי הכפלתי כמויות? הבלילה תפחה בהרבה הפעם, אולי שם הבעיה? זה עדיין טעים מאוד, אבל פחות.
יכול להיות שהיו אי דיוקים קלים בכמויות הכפולות, וזה מה שגרם לתוצאה פחות טובה.
יתכן גם שהבעיה הייתה בזמן התפחה ארוך מהדרוש(:
האם יש אפשרות לעשות מקמח רגיל?
היי אביטל,
יש מתכון לפיתות במחבת מקמח רגיל(:
אפשר אולי במקום כל הקמחים להשים אותו כמות רק בקמח מילאנו?
אשמח לדעת !!
היי בתשבע,
אפשר לשים כוס אחת סה”כ של קמח מולינו, אבל עדיף לשים 2/3 כוס קמח מולינו+ 1/3 כוס קמח אורז.
בהצלחה😊
שלום,
כמה כפות/כפיות לשים אם יש לי שמרים טריים?
תודה
10 גרם שמרים טריים.
אם אלה שמרים טריים בגרגירים זה יוצא כף מלאה.
תודה 🙂
הכנתי לקטן שלי. יצא מעולה!! פיתה אוורירית וקלה להכנה.
תודה על עוד מתכון נפלא ללא גלוטן וללא ביצים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נירית
הכנתי הערב את המתכון בדיוק כפי שכתוב ואפשר לומר שזה נראה יותר כמו פנקייק ולא פיתה!!
הכנתי מספר פעמים ותמיד יצא מצויין ובכלל לא כמו פנקייק. היום החלפתי את הקמח ואכן יצאה פיתה שמזכירה פנקייק במראה ומאוד דקה. המסקנה היא שזה לגמרי תלוי בקמח שמשתמשים
יש לי רק קמח אורז חום מלא. אפשר להכין רק איתו את המתכון הזה? או שצריך להוסיף/לשנות בעקבות כך את המתכון?
ואם יש לך מתכונים נוספים מקמח אורז חום מלא, אני אשמח שתפני אותי אליהם.
המון תודה!
אני מניחה שאפשר להשתמש בו גם למתכון הזה. לא חושבת שיש צורך לשנות משהו.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח אורז מלא גם למתכוני עוגיות ללא גלוטן שיש בהם קמח אורז רגיל.
לא ממש פיתה, אולי אפשר לקרוא לזה ‘פנקיק’. והטעם לא משהו [קצת מריר].
אולי פישלתי את המתכון?
היי חני,
הכנת בדיוק לפי המתכון?
יכול להיות שהיתה בעיה עם השמרים? כי את גם אומרת שהטעם יצא מר.
שמתי את התערובת בקערה, כיסיתי את הקערה וחיכיתי חצי שעה. אך משום מה זה לא תפח. מה עשיתי לא בסדר?
זה בסדר. לא אמורים לראות את התפיחה.
שמתי בדיוק את כמות הקמח והמים שכתבת והבלילה יצאה מאוד מאוד סמיכה.. פיתות כבר לא יצאו מזה.. יש לך מושג איפה הבעיה?
שמת כוס מים על כוס קמח והבלילה יצאה סמיכה? באיזה קמח השתמשת?
האתר שלך עשה מה שאף אחד לא הצליח לעשות – הכניס אותי למטבח! כל המתכונים שניסיתי (7) מתאימים גם לבשלנים מתחילים כמוני ועם זאת התוצאה כמו של בשלנים מתקדמים.. בסופש הכנתי לשלוש חברות (כולן בשלניות) את הפרגיות ברוטב פסטו והן (הן!) רצו את המתכון ממני (ממני!)
תודה לך על האתר!
לגבי המתכון הזה:
הקמח שיש לי הוא של כרגיל, אפשר להשתמש בו? משהו משתנה?
כמו כן עניין המים החמימים לא הכי ברור – איך מקבלים מים חמימים? חימום במיקרו? כמה זמן? לא בדיוק הבנתי
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לשים כוס קמח כרגיל במקום שני הקמחים המצוינים במתכון.
מים חמימים מקבלים ע”י ערבוב של חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים רגילים.
היי אפרת,
האם הפיתות “נפתחות” כלומר ניתן למלא בהן פלאפל וכד’
תודה רבה, לין
לא, הן לא נפתחות.
הי אפרת, אפשר להחליף קמח אורז בקמח חומוס? או רק להשתמש בתערובת הקנויה של קמח ללא גלוטן (לא יודעת מה זה קמח קונדיטור יש לי קמח ללא גלוטן שמצוין עליו שזה תחליף לקמח רגיל לאפייה ביחס 1:1)
תודה!
היי דנה,
לא ניסיתי להכין עם קמח חומוס כך שאני לא יודעת.
לגבי התערובת שיש לך, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בה ולשים כוס קמח.
היי אפרת,
אוהבת מאוד את המתכונים המוצלחים שלך, תודה רבה!
האם צריך לשים שמן במחבת?
בוקר טוב ריקי,
משמנים את המחבת בשמן (כמו שמשמנים תבנית).
יום מקסים 🌷
תודה רבה!!! על המתכונים ללא גלוטן! אשמח מאוד למתכון לעוגת שמרים ללא גלוטן
היי לאה,
אשתדל להעלות בהמשך.
אני חושבת שאפשר להכין לפי המתכון הרגיל באתר – עוגת שמרים שוקולד ובמקום קמח רגיל להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. מומלץ להוסיף גם משפר אפיה.
תודה על התגובה אני גרה בחו”ל ואין לי אפשרות להשיג קמחים תמי וכרגיל. אשמח מאוד לדעת איזה קמחים ללא גלוטן ניתן לשלב במתכון הרגיל קונדיטור ואורז?
לא בטוחה אם שילוב של קמח קונידטור וקמח אורז ייצא מוצלח כבצק שמרים. זה משהו שאצטרך לנסות. אם אגיע לתוצאה טובה כמובן שאפרסם.
וואו תודה לך אשמח מאוד למתכון מוצלח
אגב הכנתי חזה עוף במרינדת סילאן וצ’ילי יצא מדהים!!!!!!
תודה על כל המתכונים המעולים והקלים שלך!
היי,
מחפש מתכון למשהו דומה וקל הכנה, אבל עם קמח תירס, מכירה אולי?
תודה מראש!
איתמר
סורי, לא מכירה.
ארפה, פיתה דרום אמריקאית מקמח תירס לבן.
מתכון מצויין! תודה רבה. הרבה זמן אני מחפשת מתכון פשוט וטעים וזה בהחלט טעים ממש!.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אפרת
תודה על כל המתכונים המעולים!
האם מתאים להכין את הפיתות האלה במכשיר של פנקייקים? – טפלון מחולק ל 6, זה בלי שמן
אפשר לנסות 🙂
אפרת תודה!
כל כך התרגשתי לקרוא את המתכון הזה,
לאחרונה הפסיקו לייצר פיתות ללא גלוטן אצלינו
וזה בא בדיוק במקום!
תמשיכי לעשות טוב!
שאלה קטנה: איזה גובה בלילה אני אמורה לצקת למחבת? כמו פנקייקס?
והאם חייבים לכסות אותה? (אין לי מכסה)
תודה גדולה
היי גאולה,
שמחה שאהבת את המתכון (מקווה שתהני גם מהטעם 🙂 )
את יוצקת את הבלילה בדומה לפנקייקס.
רצוי לכסות את המחבת. אם אין לך מכסה ספציפי לאותה מחבת את יכולה להשתמש בכל מכסה אחר שיש לך (אפילו של סיר).
שבוע נפלא
שלום אפרת,
הכנתי את הבלילה, והיא יוצאת דלילה unhnh, ולא ניתן לעבדה לפיתות, נראה לי שיש יותר מידי מים או שחסר קמח.
נאלצתי לוותר למרות ההתלהבות.
אuדה להנחייתך
היי גבי,
התערובת אמורה להיות דלילה. לא ניתן לעבד את הבצק בעזרת הידיים אלא יש לצקת בעזרת כף עיגולים למחבת.
הי אפרת
האם אפשר לוותר על השמרים?
תודה
פחות מומלץ.
שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח אורז?
ואילו עוד מתכונים מומלצים לשימוש בקמח זה?
תודה. ציונה
היי ציונה,
רק בקמח אורז זה לא ייצא מוצלח. כדאי לשלב אותו עם קמח קונדיטור בכמויות הרשומות.
יש מתכונים נוספים עם קמח אורז אבל כמעט בכולם זה נעשה בשילוב עם קמח קונדיטור (תרשמי בחיפוש “קמח אורז” ותקבלי תוצאות).
יום מקסים 🙂
אפשר עם קמח רגיל?
היי הודיה,
יש מתכון לפיתות במחבת עם קמח רגיל.