זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ק”ג כרובית מפורקת לפלחים

1 תפוח אדמה גדול מאוד חתוך לקוביות (בגודל 2X2 ס”מ)

1 כפית שמן זית

1/2 כפית מלח, קורט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מבשלים את פרחי הכרובית וקוביות תפוח האדמה במים רותחים עד שמזלג ננעץ בקלות בירקות (זמן בישול: 20-30 דקות).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מצננים מעט וטוחנים (רצוי בבלנדר ידני) עד לקבלת מרקם חלק ורך. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שניצל תירס ביתישניצל תירס ביתי
עוגה במלית ממרח השחר ופקאן עוגה במלית ממרח השחר ופקאן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יהודית (14:39 26.07.2022)

תודה על המתכון! יצא מעולה ונשאר לנו ממנו.
האם אפשר להקפיא אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 26.07.2022)

היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
לא מומלץ להקפיא משום שהפירה מכיל תפו”א. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום כ-3 ימים.

avatar
גל (20:06 31.01.2021)

יצא מעולה, תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 31.01.2021)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
ליבי (20:34 4.01.2021)

וואו, מדהים! שמתי 50 גרם חמאה במקום השמן זית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 4.01.2021)

מעולה ליבי 🙂
לילה טוב❤️

avatar
מיה (08:03 19.06.2020)

נראה מתכון מעולה
כמה גרם תפוח אדמה זה יוצא? על כל 1קג כרובית כמה גרם תפוח אדמה?
תודה רבה :))) שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 19.06.2020)

בערך 350 גרם.
שבת שלום 🌺

avatar
לילי (12:23 25.07.2019)

הי, יעבוד במעיכה ידנית ללא בלנדר או שעדיף לוותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 25.07.2019)

אפשר למעוך ידנית, המרקם פשוט יכול לצאת מעט גרגירי ולא חלק.

avatar
פולי (18:28 10.06.2018)

הכנתי פעם ראשונה ויצא מעולללללה !!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 10.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌷

avatar
אילנה (14:39 9.02.2018)

הכנתי עכשיו פעם ראשונה את הפירה כרובית.. הוספתי קישוא 1 למתכון.. טעיםםםםם 😋😋😋😋
מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 9.02.2018)

מצוין 🙂
תודה אילנה.

avatar
אירית (20:53 16.01.2018)

היי אפרת האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה ? והאם אופן ההכנה משתנה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 16.01.2018)

היי אירית,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שכרובית קפואה מכילה יותר נוזלים והפירה יכול לצאת יותר רך כתוצאה מכך.
אם זו כרובית קפואה מספיק לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן היטב.

avatar
נעמי (20:24 12.03.2016)

עשיתי עם חתיכת דלעת שהייתה לי במקום תפוח אדמה, יצא מאוד טעים. הוספתי אגוז מוסקט טחון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 12.03.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב!

avatar
ימית (12:39 18.06.2015)

האם לדעתך ייצא מוצלח גם עם בטטה במקום תפוח אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 18.06.2015)

היי ימית,
זה שילוב שיכול לעבוד אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂

avatar
ימית (19:06 18.06.2015)

תודה רבה על התגובה המהירה. נעזרת הרבה במתכונים המוצלחים שלך. תודה 🙂

לקריאת כל התגובות