זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ק”ג כרובית מפורקת לפלחים
1 תפוח אדמה גדול מאוד חתוך לקוביות (בגודל 2X2 ס”מ)
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח, קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מבשלים את פרחי הכרובית וקוביות תפוח האדמה במים רותחים עד שמזלג ננעץ בקלות בירקות (זמן בישול: 20-30 דקות).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מצננים מעט וטוחנים (רצוי בבלנדר ידני) עד לקבלת מרקם חלק ורך. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
ראו גם
האם יש דרך להפוך אותו לחלבי ולוותר על התפוחי אדמה?
אפשר להמיר את השמן בכף שטוחה חמאה, אפשר גם להוסיף מעל גבינה צהובה או פרמז’ן מגורדת.
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר לשים קישוא או בטטה במקום תפו”א.
תודה על המתכון! יצא מעולה ונשאר לנו ממנו.
האם אפשר להקפיא אותו?
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
לא מומלץ להקפיא משום שהפירה מכיל תפו”א. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום כ-3 ימים.
יצא מעולה, תודה רבה
שמחה לשמוע ❤️
וואו, מדהים! שמתי 50 גרם חמאה במקום השמן זית
מעולה ליבי 🙂
לילה טוב❤️
נראה מתכון מעולה
כמה גרם תפוח אדמה זה יוצא? על כל 1קג כרובית כמה גרם תפוח אדמה?
תודה רבה :))) שבת שלום
בערך 350 גרם.
שבת שלום 🌺
הי, יעבוד במעיכה ידנית ללא בלנדר או שעדיף לוותר?
אפשר למעוך ידנית, המרקם פשוט יכול לצאת מעט גרגירי ולא חלק.
הכנתי פעם ראשונה ויצא מעולללללה !!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌷
הכנתי עכשיו פעם ראשונה את הפירה כרובית.. הוספתי קישוא 1 למתכון.. טעיםםםםם 😋😋😋😋
מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה!!!
מצוין 🙂
תודה אילנה.
היי אפרת האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה ? והאם אופן ההכנה משתנה ?
היי אירית,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שכרובית קפואה מכילה יותר נוזלים והפירה יכול לצאת יותר רך כתוצאה מכך.
אם זו כרובית קפואה מספיק לבשל כ-5 דקות במים רותחים ולסנן היטב.
עשיתי עם חתיכת דלעת שהייתה לי במקום תפוח אדמה, יצא מאוד טעים. הוספתי אגוז מוסקט טחון
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב!
האם לדעתך ייצא מוצלח גם עם בטטה במקום תפוח אדמה?
היי ימית,
זה שילוב שיכול לעבוד אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה. נעזרת הרבה במתכונים המוצלחים שלך. תודה 🙂