שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 2 פיצות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן

כף (11 ג’) שמרים יבשים

2 כפות שטוחות סוכר

כפית שטוחה מלח

כוס + 4 כפות (280 מ”ל) מים חמימים

5 כפות שמן

למריחה מעל:

6 כפות גדושות ממרח שוקולד חלבי/פרווה

6 כפות מלאות טחינה גולמית

לפיזור מעל: שערות חלבה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים להתפחה של 10 דקות. בינתיים מדליקים את התנור לחום 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-34 ס”מ. מעבירים לתבנית פיצה מחורצת 34 ס”מ או לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

-כשהתנור חם מאוד, מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-ממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל) בממרח שוקולד ושקית זילוף נוספת בטחינה גולמית וגוזרים את הקצה.

-מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומזלפים מעל פסים של ממרח שוקולד לאורך ופסים של טחינה לרוחב. מחזירים לתנור לאפיה של 6 דקות.

הפעל טיימר (6 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל שערות חלבה.

 

ראו גם
סינייהסינייה
עוגיות גבינה פיקנטיות עוגיות גבינה פיקנטיות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רותי (20:47 4.08.2024)

וואו!!!
לא גומרת להכין!
לכל אורח שרק מגיע
ולכל ארוע
אין עלייך!

avatar
רותי (20:48 4.08.2024)

שניה אחרי שכתבתי שמתי לב שכבר הגבתי על המתכון כשהכנתי אותו לראשונה
אני מתלהבת כל פעם מחדש….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 5.08.2024)

❤️❤️

avatar
שולמית (21:25 31.07.2024)

היי אפרת
המתכון נראה מעולה!

נראה לך יצא טוב גם באישי, כמו פיציות? או שיתייבש מדי?
ואם יש לי רק חלבה בגוש, איך כדאי לפורר אותה לשערות?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:12 1.08.2024)

היי שולמית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן ואז כדאי לקצר קצת מזמן האפיה.
את יכולה לפורר את החלבה.

avatar
רותי (21:09 6.05.2024)

הכנתי
יצא מדהים!!!
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 7.05.2024)

תודה רותי💜

avatar
צביה (23:07 28.09.2023)

אפשר להקפיא?
זה טוב לעוד 24 שעות?

avatar
צביה (23:08 28.09.2023)

אולי תכתבי ליד כל מתכון אם אפשר להקפיא ולכמה זמן זה טוב?
אין עליך ועל האתר המבורך שלך!!!
חג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 29.09.2023)

כן אפשר להקפיא או לשמור עד 24 שעות ולחמם לפני ההגשה.

avatar
צביה (00:16 27.10.2023)

הכנתי לכבוד סוכות ויצא פשוט אדיר!!!!
כולם התלהבו ברמות!!!!!!
אגב, לא חיממתי את זה,
איך הייתי צריכה לחמם שאני אדע לפעם הבאה בשבת?
תודה ענקית, את מהממת❤️❤️❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 27.10.2023)

היי
שמחה שיצא טעים!
בשבת אין הרבה אופציות מלבד חימום קל בתבנית מכוסה על הפלטה.

avatar
טלי (18:39 6.07.2023)

הי
זילפתי לפני האפיה את השוקולד זה יא טוב? או שהשוקולד ישרף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 7.07.2023)

היי
השוקולד עלול להשחים ולהתקשות יתר על המידה.

avatar
ברוריה (13:55 26.06.2023)

נראה מעניין אבל לא הבנתי מה הקשר של הטחינה? חייבים אותה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:26 27.06.2023)

הטחינה מחזקת את הטעם של החלבה.
אפשר להחליף אותה בעוד ממרח שוקולד.

לקריאת כל התגובות