שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 2 פיצות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן

כף (11 ג’) שמרים יבשים

2 כפות שטוחות סוכר

כפית שטוחה מלח

כוס + 4 כפות (280 מ”ל) מים חמימים

5 כפות שמן

למריחה מעל:

6 כפות גדושות ממרח שוקולד חלבי/פרווה

6 כפות מלאות טחינה גולמית

לפיזור מעל: שערות חלבה

0/5 (0 Reviews)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

0/5 (0 Reviews)
אופן ההכנה

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים להתפחה של 10 דקות. בינתיים מדליקים את התנור לחום 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-34 ס”מ. מעבירים לתבנית פיצה מחורצת 34 ס”מ או לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

-כשהתנור חם מאוד, מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-ממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל) בממרח שוקולד ושקית זילוף נוספת בטחינה גולמית וגוזרים את הקצה.

-מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומזלפים מעל פסים של ממרח שוקולד לאורך ופסים של טחינה לרוחב. מחזירים לתנור לאפיה של 6 דקות.

הפעל טיימר (6 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל שערות חלבה.

 

ראו גם
סינייהסינייה
עוגיות גבינה פיקנטיות עוגיות גבינה פיקנטיות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לאה (16:12 22.01.2025)

אפשר ללוש ביד?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:32 23.01.2025)

כן אפשר. חשוב ללוש לפחות 12 דקות

0/5 (0 Reviews)
avatar
רותי (20:47 4.08.2024)

וואו!!!
לא גומרת להכין!
לכל אורח שרק מגיע
ולכל ארוע
אין עלייך!

0/5 (0 Reviews)
avatar
רותי (20:48 4.08.2024)

שניה אחרי שכתבתי שמתי לב שכבר הגבתי על המתכון כשהכנתי אותו לראשונה
אני מתלהבת כל פעם מחדש….

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 5.08.2024)

❤️❤️

0/5 (0 Reviews)
avatar
שולמית שדה (21:25 31.07.2024)

היי אפרת
המתכון נראה מעולה!

נראה לך יצא טוב גם באישי, כמו פיציות? או שיתייבש מדי?
ואם יש לי רק חלבה בגוש, איך כדאי לפורר אותה לשערות?

תודה!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:12 1.08.2024)

היי שולמית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן ואז כדאי לקצר קצת מזמן האפיה.
את יכולה לפורר את החלבה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
רותי (21:09 6.05.2024)

הכנתי
יצא מדהים!!!
תודה רבה!!

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 7.05.2024)

תודה רותי💜

0/5 (0 Reviews)
avatar
צביה (23:07 28.09.2023)

אפשר להקפיא?
זה טוב לעוד 24 שעות?

0/5 (0 Reviews)
avatar
צביה (23:08 28.09.2023)

אולי תכתבי ליד כל מתכון אם אפשר להקפיא ולכמה זמן זה טוב?
אין עליך ועל האתר המבורך שלך!!!
חג שמח

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 29.09.2023)

כן אפשר להקפיא או לשמור עד 24 שעות ולחמם לפני ההגשה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
צביה (00:16 27.10.2023)

הכנתי לכבוד סוכות ויצא פשוט אדיר!!!!
כולם התלהבו ברמות!!!!!!
אגב, לא חיממתי את זה,
איך הייתי צריכה לחמם שאני אדע לפעם הבאה בשבת?
תודה ענקית, את מהממת❤️❤️❤️

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 27.10.2023)

היי
שמחה שיצא טעים!
בשבת אין הרבה אופציות מלבד חימום קל בתבנית מכוסה על הפלטה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
טלי (18:39 6.07.2023)

הי
זילפתי לפני האפיה את השוקולד זה יא טוב? או שהשוקולד ישרף?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 7.07.2023)

היי
השוקולד עלול להשחים ולהתקשות יתר על המידה.

0/5 (0 Reviews)
avatar
ברוריה (13:55 26.06.2023)

נראה מעניין אבל לא הבנתי מה הקשר של הטחינה? חייבים אותה?

0/5 (0 Reviews)
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:26 27.06.2023)

הטחינה מחזקת את הטעם של החלבה.
אפשר להחליף אותה בעוד ממרח שוקולד.

0/5 (0 Reviews)
לקריאת כל התגובות