זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 2 פיצות
סוג: חלבי/פרווה
3.5 כוסות (500 ג’) קמח לבן
כף (11 ג’) שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר
כפית שטוחה מלח
כוס + 4 כפות (280 מ”ל) מים חמימים
5 כפות שמן
למריחה מעל:
6 כפות גדושות ממרח שוקולד חלבי/פרווה
6 כפות מלאות טחינה גולמית
לפיזור מעל: שערות חלבה
-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים להתפחה של 10 דקות. בינתיים מדליקים את התנור לחום 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-34 ס”מ. מעבירים לתבנית פיצה מחורצת 34 ס”מ או לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
-כשהתנור חם מאוד, מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12 דקות.
-ממלאים שקית זילוף (או שקית אוכל) בממרח שוקולד ושקית זילוף נוספת בטחינה גולמית וגוזרים את הקצה.
-מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומזלפים מעל פסים של ממרח שוקולד לאורך ופסים של טחינה לרוחב. מחזירים לתנור לאפיה של 6 דקות.
-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל שערות חלבה.
View this post on Instagram
- פיצה בטאבון נינג’ה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- פיצה במחבת |
- עוגה ללא אפייה
וואו!!!
לא גומרת להכין!
לכל אורח שרק מגיע
ולכל ארוע
אין עלייך!
שניה אחרי שכתבתי שמתי לב שכבר הגבתי על המתכון כשהכנתי אותו לראשונה
אני מתלהבת כל פעם מחדש….
❤️❤️
היי אפרת
המתכון נראה מעולה!
נראה לך יצא טוב גם באישי, כמו פיציות? או שיתייבש מדי?
ואם יש לי רק חלבה בגוש, איך כדאי לפורר אותה לשערות?
תודה!
היי שולמית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן ואז כדאי לקצר קצת מזמן האפיה.
את יכולה לפורר את החלבה.
הכנתי
יצא מדהים!!!
תודה רבה!!
תודה רותי💜
אפשר להקפיא?
זה טוב לעוד 24 שעות?
אולי תכתבי ליד כל מתכון אם אפשר להקפיא ולכמה זמן זה טוב?
אין עליך ועל האתר המבורך שלך!!!
חג שמח
כן אפשר להקפיא או לשמור עד 24 שעות ולחמם לפני ההגשה.
הכנתי לכבוד סוכות ויצא פשוט אדיר!!!!
כולם התלהבו ברמות!!!!!!
אגב, לא חיממתי את זה,
איך הייתי צריכה לחמם שאני אדע לפעם הבאה בשבת?
תודה ענקית, את מהממת❤️❤️❤️
היי
שמחה שיצא טעים!
בשבת אין הרבה אופציות מלבד חימום קל בתבנית מכוסה על הפלטה.
הי
זילפתי לפני האפיה את השוקולד זה יא טוב? או שהשוקולד ישרף?
היי
השוקולד עלול להשחים ולהתקשות יתר על המידה.
נראה מעניין אבל לא הבנתי מה הקשר של הטחינה? חייבים אותה?
הטחינה מחזקת את הטעם של החלבה.
אפשר להחליף אותה בעוד ממרח שוקולד.