שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: מנה אישית

סוג: חלבי

 

מצרכים:

250 גרם פילה מוסר ים טרי או דג ים לבן אחר

4 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

2 כפות יין לבן יבש

כף חומץ בן יין

125 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפות שמן זית

קוביית חמאה

מלח

פלפל טחון טרי

חופן שקדים קלויים




אופן הכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מחממים במחבת את קוביית החמאה ושמן הזית. מניחים את הדג כאשר הצד עם העור נוגע במחבת ומתבלים במלח ופלפל שחור את הצד העליון. משאירים במשך 3 דקות והופכים את הדג צד. משאירים 3 דקות נוספות ומסירים מהאש. מכניסים את הדג לתנור למשך 5-7 דקות.

מכינים את הרוטב:  מאדים את הבצלצלים במחבת, מוסיפים את היין וחומץ היין. מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי.

שופכים את השמנת, שוב מביאים לרתיחה, ומצמצמים לחצי עד שהרוטב נהיה סמיך.

לאחר שהדג מוכן, מוציאים אותו מהתנור ויוצקים מעליו את הרוטב. מפזרים מעל שקדים קלויים.

המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.

הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט קינואה של מסעדהסלט קינואה של מסעדה
עוגיות ביסקוטי עוגיות ביסקוטי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דניאל פ (19:44 8.05.2015)

המתכון טוב אם יתצקנו בו שתי טעויות גסות: הראשונה היא החומץ. לא צריך את ה-100 מ”ל חומץ בן יין, מספיק היין הלבן או רוזה, ואני ממליץ בכלל על יין אדום טוב. מעבר לכך כשכתוב”שמנת” צריך להיות שמנת מתוקה או שף לבן ולא סתם שמנת חמוצה.

avatar
מיכל (21:45 20.02.2015)

איום ונורא.
בושה שזה מפורסם באתר ועוד תחת מתכון של מסעדה.
לא בודקים קודם?

לצערי התעלמתי מתחושת הבטן שלי ומהריח במהלך הבישול והכנתי עם הכמויות הרשומות (כפול מספר הסועדים כי אלו כמויות למנה).
יש כאן בוודאות מלאה טעות בכמות החומץ בן יין.
מדובר בחומרים יקרים להחריד ונאלצתי לזרוק כמו שזה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 20.02.2015)

היי מיכל,
אני מצטערת שהתאכזבת. המתכון אינו של האתר ונמסר אלינו מהמסעדה עצמה.
לקחנו את העניין לתשומת ליבנו.