זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
סלסלת פטריות שמפיניון טריות גדולות ושטופות
גבינה צהובה מגורדת
גבינת פטה/ בולגרית מפוררת
גבינת פרמז’ן מפוררת
שן שום כתושה
תיבול: מלח (קמצוץ), פלפל שחור ו-1/2 כפית תבלין בזיליקום.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות.
-מערבבים בקערה קטנה את הגבינות עם השום ומתבלים.
-ממלאים בעזרת כף את הפטריות בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן מעט שמן ואופים 15-20 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*כמויות גבינה: מומלץ להתחיל בכף אחת מכל גבינה ולהוסיף לאחר מכן במידת הצורך.
*הערה: למי שאין תרסיס שמן, מומלץ לשמן מעט את הפטריות לפני שממלאים אותן.
פטריות במילוי גבינה.
הצעה.(לפעמים אין כל המצרכים ).ורוצים למלא פיטריות.🍄🍄. מערבבת גבינת סימפוניה בטעמים ומוסיפה גבינה צהובה פירורי לחם מלמעלה ולתנור..
תודה ציפי
חייב תבלין בזיליקום בפטריות ממולאות גבינה ?
לא חייב(:
היי אפרת!
אין לי פטה 🙁 האם גבינת ריקוטה תתאים פה?
היי,
אפשר להשתמש בגבינה בולגרית או עוד פרמז’ן. אם אין- גם ריקוטה אפשרית.
תודה רבה על המתכון. האם ניתן למלא את הפטריות ערב קודם ולהשאיר במקרר, ולפני ההגשה ביום למחרת רק לאפות?
תודה
היי,
כן זה אפשרי🙂
יצא מעולה! גם הבורקסים לפי המתכון שלך
שמחה לשמוע, נראה מעולה(:
תודה על השיתוף❤
יצא מדהים!! תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
אפרת יקרה, תודה ענקית על כל המתכונים! שדרוג בלתי נתפס לארוחות השבת!
האם יש לך רעיון מה לעשות עם כמות נדיבה שנשארה לי מהמילוי לפטריות? הכנתי יותר מדיי…
תודה וחג שמח
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר למלא את הגבינות בתוך כל בצק שיש לך כדי להכין מאפי גבינה (בצק עלים, בצק פילו…)
הי,
אפשר לשים גבינה צפתית במקום הבולגרית?
היי יעל אפשר 🙂
היי 🙂
במתכון הזה ובמתכון של הפטריות ממולאות בבשר, אפשר להשתמש במקום בפטריות שמפיניון בפטריות פורטבלה? צריך לקלף את הפטריות או לשטוף זה מספיק?
היי איילין,
אין בעיה להשתמש בפטריות פורטבלו, לשטוף זה מספיק 🙂
יום נפלא♥
היי אפרת יש לך משהו שאפשר לשים במקום גבינת פרמז’ן?
אפשר לוותר.
מתכון פצצה (הוספתי מעט פירורי לחם). מעולה
נראה מעולה ❣️
הי אפרת, נראה מתכון מעולה! יש לי רק גבינה צהובה, נראה לך יתאים להוסיף מעט קוטג\’?
אפשר להוסיף קצת.
תודה רבה!
הוספתי לתערובת הגבינות מעט פרורי לחם פנקו וזה הוסיף קריספיות ששדרגה מאד את המתכון.
נשמע מעולה 🙂
תודה אורית
יצא מאוד טעים, למזלי שמתי מעל תבנית מאפינס, כי הפטריות הגירו נוזלים לתבניות. יכול להיות שכדאי להוסיף מעט פרורי לחם לנטרל את נוזלי הפטריות. מבחינת הטעם אין מה לשנות.
הפטריות אכן מגירות קצת נוזלים. לגבי פירורי לחם, אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺
מתכון מעולה…טיגנתי חלק וחלק אפיתי..טרפתי ביצה ואז טבלתי בפירורי לחם…משדרג מאד!!!
אהה וגם שמתי את רגלי הפטריות בתערובת.יצא ממשולםם
מעולה 🙂
תודה ברקת
שלום אפרת,יש אופציה פרווה למתכון?
היי הודיה,
אפשר להכין פטריות ממולאות באגוזים קצוצים ועשבי תיבול : מטגנים חצי בצל קטן עד להזהבה. קוצצים את רגלי הפטריות ומוסיפים לטיגון נוסף של כדקה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומערבבים עם עשבי תיבול קצוצים דק (עלי פטרוזליה/ בזיליקום) ואגוזי מלך קצוצים. ממליחים מעט, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית וממלאים את הפטריות. ואז אופים בתנור.
היי אפרת
רציתי לשאול אם אני יוכל לעשות את זה על הגז פשוט אנחנו לא משתמשים בתנור בפסח
זאת אומרת לקחת מחבת טפלון ולשים מעל נייר אפיה לרסס אותו בשמן ועל אש נמוכה, אפשרי?
היי אביה,
אני חושבת שאפשר. אין צורך לשים נייר אפיה. אפשר לשמן מחבת טפלון, לטגן קצת את הפטריות שלמות (כ-5 דקות) ואז להניח אותן בצורה ישרה על המחבת, למלא בתערובת הגבינות, להנמיך את האש ולכסות את המחבת עד שתערובת הגבינה תמס.
מתכון מצויין, מעט עבודה ויוצא מאכל מרשים ביותר.
הצעת ייעול אחת – אפשר לקצוץ את רגלי הפטריות ולהוסיף לתערובת הגבינות איתה ממלאים את הפטריות. יוצא גם טעים גם חסכוני (מנצל את כל הפטריה)
רעיון מצוין, תודה מיכל 🙂
חג שמח!
כמה זמן צריכים לחמם את הפטריות בתנור?
15-20 דקות.
היי,
מומלץ לאכול את הפטריות לאחת חימום או קרות?
בהנחה שנאכל אותן בשבת (סעודה שלישית)- חימום על הפלטה יהיה בסדר?
היי רעות,
הפטריות הכי טעימות כשהן טריות, מיד לאחר אפיה ולכן יותר מתאימות להכנה ולהגשה מיידית.
אם בכל זאת רוצים להכין יום לפני אז כדאי לכסות אותן בנייר כסף כשמחממים עם הפלטה.
יום נפלא!
הי, רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפטריות לאחר האפייה, או אם אני ממלא אותן עד כמה ימים אפשר להשאיר אותן במקרר לפני האפייה?
היי נאוה,
לא כל כך מומלץ להקפיא פטריות אפויות. את יכולה למלא את הפטריות ולשמור במקרר 1-2 ימים לפני האפיה.
חג שמח 🙂
מתכון מעולה. יצא נדיר!
תודה דניאלה, שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב, האם אפשר להחליף את הבזיליקום בקצת רוטב פסטו?
כן ולרי, אפשר בהחלט 🙂
אין לי את כל הגבינות רק גבינה צהובה יש…האם זה משנה? תודה
זה בסדר דינה, תכיני רק עם צהובה.
חג שמח 🙂
האם אפשר להשתמש בגבינת חלומי?
כן בתאל, אפשר.
יצא מדהים!!! מומלץ בחום!! פשוט ט ע י ם
תודה ליאת! שמחה לשמוע 🙂
ושאלה אחרונה- צריך להבריש את הפטריה בשמן מבחוץ ומבפנים?
תודה
היי,
את יכולה להשתמש בבזיליקום טרי ולקצוץ אותו ממש דק. אם את שמה בזיליקום טרי אז הטעם של הבזיליקום יותר מורגש. אם את אוהבת את הטעם אז אין שום בעיה.
וכן, מומלץ להבריש בשמן את הפטריות רק חשוב לייבש אותן היטב לפני.
ומה כמות הגבינות ל 20 פטריות?
היי ליאת,
לגבי הגבינות- בולגרית יותר מלוחה ולכן הטעם שלה מורגש יותר.
לדעתי שמנת לבישול תהפוך את המילוי לנוזלי לכן אם את רוצה לשים תטפטפי ממש מעט מעל כל פטריה לפני האפיה. ואם כן, כדאי לחמם קודם את השמנת על הגז (עם קמצוץ מלח ופלפל שחור) עד שמעט מסמיכה ורק אז להשתמש בה.
לגבי כמות הגבינות, קשה לי לומר מאחר וזה תלוי בגודל הפטריות. אני מניחה ש 200 גרם מכל גבינה יספיק.
חג שמח 🙂
תודה רבה!!!
אז נראה לי שאני אוותר על השמנת לבישול אני בטוחה שגם ככה זה יוצא טעים.
לגבי הבזיליקום לא עדיף טרי?
האם אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו או שעדיף שמפניון?
תודה
היי רונה,
אפשר להשתמש גם בפורטובלו.
מה עדיף יותר גבינה פטינה או בולגרית? והאם מומלץ לשים שמנת לבישול מעל? ואם כן מתי?
תודה
מה עדיף יותר לשים גבינת פטה או בולגרית?
והאם מומלץ לשים גם שמנת לבישול?
ואם כן מתי לשים את זה?
תודה
אנחנו תמיד מוסיפים למעלה זית או חצי עגבנייה. מעולה
בתאבוו
רעיון מעולה 🙂
הי,
איזה כמויות של גבינות מומלץ לקנות על 8-10 פטריות?
תודה
היי מרינה,
תלוי בגודל הפטריות. אם מדובר בפטריות גדולות אז אני מניחה שבסביבות 200 גרם גבינות סה”כ.
היוש, יצא מדהים ! טיפ: אפשר לחמם שמנת לבישול עם אגוז מוסקט וטיפה מלח ופלפל ולשפוך מעל ולקישוט בצל ירוק קצוץ ..
הי מאיה,
תודה על ההמלצה המצוינת 😉
ניתן להכין מראש? לחמם אח”כ?
הי שרה,
אפשר אבל הפטריות טעימות יותר מיד לאחר האפייה בתנור לכן עדיף למלא את הפטריות ולשמור במקרר וכשרוצים לאפות את זה.
הי
בטעות שטפתי את הפטריות לניקוי. כבר מילאתי אותן והן מוכנות לאפיה.
אפיתי חלק מהפטריות והן יצאו מאד רטובות (אם כי טעימות להפליא)
כיצד ניתן ליבש את הנוזלים כך שהאחרות לפחות תצאנה קריספיות ?
הי מרים,
אם כבר מלאת את הפטריות תייבשי אותן מסביב ותברישי אותן במעט שמן. השמן אמור לגרום להן לצאת מעט קריספיות.
היי
האם אפשר לטגן את הפטריות הממולאות? ואם כן אז לוותר על האפייה?
והאם ניתן להקרים אותן?
היי,
אני מניחה שאפשר לטגן במחבת עם מכסה.
ואפשר להקרים:בסוף הטיגון תשפכי מעל הפטריות שמנת מתוקה ותפזרי גבינה צהובה. תמשיכי לבשל עוד כ-5 דקות עד שהגבינה נמסה.
לאיזה כמות פטריות זה יספיק ?
אני קונה אותן בתפזורת ולא בחב’.
תודה
הי יעל, בערך 8-10 פטריות גדולות אבל את יכולה להכין כמה שאת רוצה ולהוסיף גבינה וחומרי מילוי לפי הצורך.