שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון טריות גדולות ושטופות

גבינה צהובה מגורדת

גבינת פטה/ בולגרית מפוררת

גבינת פרמז’ן מפוררת

שן שום כתושה

תיבול: מלח (קמצוץ), פלפל שחור ו-1/2 כפית תבלין בזיליקום.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות.

-מערבבים בקערה קטנה את הגבינות עם השום ומתבלים.

-ממלאים בעזרת כף את הפטריות בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן מעט שמן ואופים 15-20 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*כמויות גבינה: מומלץ להתחיל בכף אחת מכל גבינה ולהוסיף לאחר מכן במידת הצורך.

*הערה: למי שאין תרסיס שמן, מומלץ לשמן מעט את הפטריות לפני שממלאים אותן.

פטריות במילוי גבינה.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שוקיים בתנור
פסטה צבעונית מוקרמת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
YAEL (13:25 16.12.2020)

הי,
אפשר לשים גבינה צפתית במקום הבולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (13:36 16.12.2020)

היי יעל אפשר 🙂

איילין (11:52 11.11.2020)

היי 🙂
במתכון הזה ובמתכון של הפטריות ממולאות בבשר, אפשר להשתמש במקום בפטריות שמפיניון בפטריות פורטבלה? צריך לקלף את הפטריות או לשטוף זה מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (13:36 11.11.2020)

היי איילין,
אין בעיה להשתמש בפטריות פורטבלו, לשטוף זה מספיק 🙂
יום נפלא♥

חסוייה (12:24 20.07.2020)

היי אפרת יש לך משהו שאפשר לשים במקום גבינת פרמז’ן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 20.07.2020)

אפשר לוותר.

סודית (11:48 22.06.2020)

מתכון פצצה (הוספתי מעט פירורי לחם). מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 22.06.2020)

נראה מעולה ❣️

בתיה (23:35 26.02.2020)

הי אפרת, נראה מתכון מעולה! יש לי רק גבינה צהובה, נראה לך יתאים להוסיף מעט קוטג\’?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 27.02.2020)

אפשר להוסיף קצת.

בתיה (10:30 27.02.2020)

תודה רבה!

אורית (05:43 1.12.2019)

הוספתי לתערובת הגבינות מעט פרורי לחם פנקו וזה הוסיף קריספיות ששדרגה מאד את המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 1.12.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורית

ליאת פולוצקי (19:33 7.10.2019)

יצא מאוד טעים, למזלי שמתי מעל תבנית מאפינס, כי הפטריות הגירו נוזלים לתבניות. יכול להיות שכדאי להוסיף מעט פרורי לחם לנטרל את נוזלי הפטריות. מבחינת הטעם אין מה לשנות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 7.10.2019)

הפטריות אכן מגירות קצת נוזלים. לגבי פירורי לחם, אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺

ברקת (21:29 16.01.2019)

מתכון מעולה…טיגנתי חלק וחלק אפיתי..טרפתי ביצה ואז טבלתי בפירורי לחם…משדרג מאד!!!
אהה וגם שמתי את רגלי הפטריות בתערובת.יצא ממשולםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 16.01.2019)

מעולה 🙂
תודה ברקת

הודיה (09:40 24.04.2018)

שלום אפרת,יש אופציה פרווה למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 24.04.2018)

היי הודיה,
אפשר להכין פטריות ממולאות באגוזים קצוצים ועשבי תיבול : מטגנים חצי בצל קטן עד להזהבה. קוצצים את רגלי הפטריות ומוסיפים לטיגון נוסף של כדקה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומערבבים עם עשבי תיבול קצוצים דק (עלי פטרוזליה/ בזיליקום) ואגוזי מלך קצוצים. ממליחים מעט, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית וממלאים את הפטריות. ואז אופים בתנור.

אביה (10:27 3.04.2018)

היי אפרת
רציתי לשאול אם אני יוכל לעשות את זה על הגז פשוט אנחנו לא משתמשים בתנור בפסח
זאת אומרת לקחת מחבת טפלון ולשים מעל נייר אפיה לרסס אותו בשמן ועל אש נמוכה, אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 3.04.2018)

היי אביה,
אני חושבת שאפשר. אין צורך לשים נייר אפיה. אפשר לשמן מחבת טפלון, לטגן קצת את הפטריות שלמות (כ-5 דקות) ואז להניח אותן בצורה ישרה על המחבת, למלא בתערובת הגבינות, להנמיך את האש ולכסות את המחבת עד שתערובת הגבינה תמס.

מיכל (11:09 28.05.2017)

מתכון מצויין, מעט עבודה ויוצא מאכל מרשים ביותר.
הצעת ייעול אחת – אפשר לקצוץ את רגלי הפטריות ולהוסיף לתערובת הגבינות איתה ממלאים את הפטריות. יוצא גם טעים גם חסכוני (מנצל את כל הפטריה)

מתכונים ב-10 דקות (12:23 28.05.2017)

רעיון מצוין, תודה מיכל 🙂
חג שמח!

ירדן סמרי (14:58 14.02.2017)

כמה זמן צריכים לחמם את הפטריות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (15:09 14.02.2017)

15-20 דקות.

רעות :)) (09:37 28.07.2016)

היי,

מומלץ לאכול את הפטריות לאחת חימום או קרות?
בהנחה שנאכל אותן בשבת (סעודה שלישית)- חימום על הפלטה יהיה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (09:49 28.07.2016)

היי רעות,
הפטריות הכי טעימות כשהן טריות, מיד לאחר אפיה ולכן יותר מתאימות להכנה ולהגשה מיידית.
אם בכל זאת רוצים להכין יום לפני אז כדאי לכסות אותן בנייר כסף כשמחממים עם הפלטה.
יום נפלא!

נאוה (22:39 7.06.2016)

הי, רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הפטריות לאחר האפייה, או אם אני ממלא אותן עד כמה ימים אפשר להשאיר אותן במקרר לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (02:00 8.06.2016)

היי נאוה,
לא כל כך מומלץ להקפיא פטריות אפויות. את יכולה למלא את הפטריות ולשמור במקרר 1-2 ימים לפני האפיה.
חג שמח 🙂

דניאלה (14:12 21.01.2016)

מתכון מעולה. יצא נדיר!

מתכונים ב-10 דקות (14:58 21.01.2016)

תודה דניאלה, שמחה לשמוע 🙂

ולרי (19:46 31.12.2015)

ערב טוב, האם אפשר להחליף את הבזיליקום בקצת רוטב פסטו?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 31.12.2015)

כן ולרי, אפשר בהחלט 🙂

דינה מימון (00:33 10.09.2015)

אין לי את כל הגבינות רק גבינה צהובה יש…האם זה משנה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:09 10.09.2015)

זה בסדר דינה, תכיני רק עם צהובה.
חג שמח 🙂

בתאל (17:21 30.07.2015)

האם אפשר להשתמש בגבינת חלומי?

מתכונים ב-10 דקות (17:57 30.07.2015)

כן בתאל, אפשר.

ליאת (12:30 27.05.2015)

יצא מדהים!!! מומלץ בחום!! פשוט ט ע י ם

מתכונים ב-10 דקות (12:31 27.05.2015)

תודה ליאת! שמחה לשמוע 🙂

ליאת (11:27 21.05.2015)

ושאלה אחרונה- צריך להבריש את הפטריה בשמן מבחוץ ומבפנים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:01 21.05.2015)

היי,
את יכולה להשתמש בבזיליקום טרי ולקצוץ אותו ממש דק. אם את שמה בזיליקום טרי אז הטעם של הבזיליקום יותר מורגש. אם את אוהבת את הטעם אז אין שום בעיה.
וכן, מומלץ להבריש בשמן את הפטריות רק חשוב לייבש אותן היטב לפני.

ליאת (22:25 20.05.2015)

ומה כמות הגבינות ל 20 פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (10:31 21.05.2015)

היי ליאת,
לגבי הגבינות- בולגרית יותר מלוחה ולכן הטעם שלה מורגש יותר.
לדעתי שמנת לבישול תהפוך את המילוי לנוזלי לכן אם את רוצה לשים תטפטפי ממש מעט מעל כל פטריה לפני האפיה. ואם כן, כדאי לחמם קודם את השמנת על הגז (עם קמצוץ מלח ופלפל שחור) עד שמעט מסמיכה ורק אז להשתמש בה.
לגבי כמות הגבינות, קשה לי לומר מאחר וזה תלוי בגודל הפטריות. אני מניחה ש 200 גרם מכל גבינה יספיק.
חג שמח 🙂

ליאת (11:22 21.05.2015)

תודה רבה!!!
אז נראה לי שאני אוותר על השמנת לבישול אני בטוחה שגם ככה זה יוצא טעים.
לגבי הבזיליקום לא עדיף טרי?

רונה (19:33 6.04.2016)

האם אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו או שעדיף שמפניון?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:36 6.04.2016)

היי רונה,
אפשר להשתמש גם בפורטובלו.

ליאת (22:24 20.05.2015)

מה עדיף יותר גבינה פטינה או בולגרית? והאם מומלץ לשים שמנת לבישול מעל? ואם כן מתי?
תודה

ליאת (22:20 20.05.2015)

מה עדיף יותר לשים גבינת פטה או בולגרית?
והאם מומלץ לשים גם שמנת לבישול?
ואם כן מתי לשים את זה?
תודה

מיכל (16:01 16.05.2015)

אנחנו תמיד מוסיפים למעלה זית או חצי עגבנייה. מעולה
בתאבוו

מתכונים ב-10 דקות (16:52 16.05.2015)

רעיון מעולה 🙂

מרינה (18:04 9.12.2014)

הי,
איזה כמויות של גבינות מומלץ לקנות על 8-10 פטריות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:31 9.12.2014)

היי מרינה,
תלוי בגודל הפטריות. אם מדובר בפטריות גדולות אז אני מניחה שבסביבות 200 גרם גבינות סה”כ.

מאיה (21:38 31.07.2014)

היוש, יצא מדהים ! טיפ: אפשר לחמם שמנת לבישול עם אגוז מוסקט וטיפה מלח ופלפל ולשפוך מעל ולקישוט בצל ירוק קצוץ ..

מתכונים ב-10 דקות (22:02 31.07.2014)

הי מאיה,
תודה על ההמלצה המצוינת 😉

שרה (10:39 4.06.2014)

ניתן להכין מראש? לחמם אח”כ?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 4.06.2014)

הי שרה,
אפשר אבל הפטריות טעימות יותר מיד לאחר האפייה בתנור לכן עדיף למלא את הפטריות ולשמור במקרר וכשרוצים לאפות את זה.

מרים (12:35 2.06.2014)

הי
בטעות שטפתי את הפטריות לניקוי. כבר מילאתי אותן והן מוכנות לאפיה.
אפיתי חלק מהפטריות והן יצאו מאד רטובות (אם כי טעימות להפליא)
כיצד ניתן ליבש את הנוזלים כך שהאחרות לפחות תצאנה קריספיות ?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 2.06.2014)

הי מרים,
אם כבר מלאת את הפטריות תייבשי אותן מסביב ותברישי אותן במעט שמן. השמן אמור לגרום להן לצאת מעט קריספיות.

ליאת (13:38 13.05.2021)

היי
האם אפשר לטגן את הפטריות הממולאות? ואם כן אז לוותר על האפייה?
והאם ניתן להקרים אותן?

מתכונים ב-10 דקות (14:13 13.05.2021)

היי,
אני מניחה שאפשר לטגן במחבת עם מכסה.
ואפשר להקרים:בסוף הטיגון תשפכי מעל הפטריות שמנת מתוקה ותפזרי גבינה צהובה. תמשיכי לבשל עוד כ-5 דקות עד שהגבינה נמסה.

יעל (20:30 28.04.2014)

לאיזה כמות פטריות זה יספיק ?
אני קונה אותן בתפזורת ולא בחב’.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:41 28.04.2014)

הי יעל, בערך 8-10 פטריות גדולות אבל את יכולה להכין כמה שאת רוצה ולהוסיף גבינה וחומרי מילוי לפי הצורך.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.