זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14-17 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 חבילות של פטריות שמפיניון שלמות או חצויות (ניתן לשלב חצי כמות עם פטריות פורטבלו).

5 שיני שום קלופות פרוסות דק

4 כפות רוטב טריאקי

מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

מעט תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)




אופן הכנה:

-שוטפים את הפטריות ומייבשים היטב. פטריות קטנות ניתן להשאיר שלמות, פטריות בינוניות-גדולות מומלץ לחצות לשניים.

-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות ופרוסות השום על אש בינונית במשך 12-15 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות (יש לערבב מידי פעם). את הנוזלים שהצטברו שופכים בעדינות מהמחבת.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים ב-4 כפות מלאות רוטב טריאקי ומוספים מעט מלח, פלפל שחור וקמצוץ תבלין צ’ילי (לא חובה). מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט שומר ופלפליםסלט שומר ופלפלים
כנפיים בתנור כנפיים בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ורד (19:21 11.02.2021)

היי, איך חותכים פטריות שמפיוניון?
משאירים את הרגל של הפטריה? חוצים אותה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 11.02.2021)

מומלץ לקצוץ חצי מהרגל (רק את החלק התחתון).

avatar
ש.ש. (12:01 20.12.2020)

הי,
אפשר עם פטריות שלימות משימורים?
אם לא, יש לך רעיון מה לעשות עם פטריות כאלו? (קניתי בטעות …)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 20.12.2020)

בעיקרון אפשר, אבל יותר טעים לטעמי פטריות רגילות.
תוכלי להשתמש בפטריות האלה לפסטה ברוטב שמנת פטריות ולחתוך את הפטריות לרצועות, יוצא מעולה 🙂

avatar
נעמה (14:35 21.03.2020)

הי, ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 21.03.2020)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
הילה (11:24 13.10.2019)

אפשר להוסיף קוביות טופו? אם כן באיזה שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 13.10.2019)

כן אפשר, לאחר טיגון הפטריות.

avatar
דנה (21:01 15.07.2019)

ניסיתי להכין עם טריאקי וקצת מלח ויצא מלוח בטירוף.
טעמתי את הרוטב של הטריאקי והוא עצמו מאד מאד מלוח.
האם להשתמש בפחות רוטב טריאקי? האם כדאי להחליף ברוטב אחר?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 16.07.2019)

היי דנה,
באיזה רוטב טריאקי השתמשת?
אפשר לשים פחות רוטב אם זה מאוד מלוח.

avatar
מיכל (22:31 25.09.2018)

אפרת יקרה,
הכנתי עכשיו, וכרגיל- כמו כל המתכונים שלך- יצא פשוט מושלם!!!
הכנתי במטרה לשמור חלק מהכמות למחר והכל חוסל…
מועדים לשמחה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 26.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מיכל 🌺

avatar
רינת (17:11 5.07.2018)

איך יהיה השילוב של רטבי סויה וצ’ילי במקום הטריאקי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 5.07.2018)

אפשר אבל כדאי להוסיף גם כף דבש או סילאן.

avatar
יוליה (15:15 4.06.2018)

רוצה להכין את המתכון הזה אבל בכמותת יותר קטנה. רוצה להתמש בשתי סלסלאות של פטריות ולא בארבע.
מה עושם עם השום עדיין 5 שיניים או 2.5? מה עושה עם הטריקאי עדיין 4 כפות או 2?
כמה שמן זית לשים על המחבת?
בנוסף אף פעם לא ברור לי למה הכוונה מעט צ’ילי חריף? אשמח להסבר כי אני בשלנית מתחילה.
כמו כן מכיוון שאין לי שום ניסיון בבישול למה הכוונה קמצוץ פלפל שחור? ולמה מתכוונים כשרושמים מעט מלח?
המון תודה על כל התשובות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 4.06.2018)

אם את משתמשת ב-2 סלסלות פטריות אז יש להכין מחצית מכל יתר הכמויות. זה אומר 2 שיני שום ו2 כפות טריאקי.
שימי 2 כפות שמן.
מעט הכוונה לקמצוץ עם האצבעות. כנ”ל לגבי הפלפל והמלח.

avatar
חנה (21:15 2.05.2018)

ערב טוב,אפרת
אם מכינים מקופסאת שימורים,כמה קופסאות צריך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 2.05.2018)

היי חנה,
כעקרון כ-4 קופסאות אבל אם אין לך אפשר להכין מחצית מהכמויות מ-2 קופסאות.
רצוי שאלה יהיו פטריות שלמות ולא חצויות.

avatar
עדי (09:28 25.01.2018)

אם אני מכינה יום מראש, האם צריך לחמם את הפטריות לפני הגשה? ואם כן אפשר במיקרוגל, או רצוי בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 25.01.2018)

אפשר לחמם במיקרוגל (חימום קל ומהיר).

avatar
אילן שלומן (13:11 12.01.2018)

יצא פצצה .עשית ב10 דקות ונגמר בשתי דקות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 12.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אילן.

avatar
סהר נחום (17:44 10.01.2018)

אני בדרך כלל לא מבשלת מפחדת שיצא לי לא טעים,
כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מושלם תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 10.01.2018)

כיף לשמוע!
תודה סהר 🙂

avatar
שני (13:56 7.11.2017)

היי:) נראה ממש טעים, אפשר גם להוסיף נבטים סינים לתוספת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 7.11.2017)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
שני (20:14 7.11.2017)

באיזה שלב של הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 7.11.2017)

כ-5 דקות לפני סוף הבישול.

avatar
ולנטינה (18:24 26.10.2017)

היי הכנתי את המתכון יחד עם חבילה של פטריות שי מג’י (קצת פחדתי בגללן ריחן החריף) אבל בסוף יצא פשוט מעולהה! תודה רבה על המתכון =)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 26.10.2017)

נשמע שילוב מעולה 🙂
תודה על העדכון.

avatar
חן (15:15 6.10.2017)

האם אפשר להכין עם רוטב ברביקיו במקום טריאקי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 6.10.2017)

בדר”כ טריאקי הולך הכי טוב עם פטריות אבל יכול להיות שגם עם ברביקיו יילך. צריך לנסות 🙂

avatar
ברכה (13:51 21.08.2017)

הי אפרת,
האם ניתן להכין את זה יום מראש ולשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 21.08.2017)

כן אפשר.

avatar
דנה (14:31 7.08.2017)

זה נשמע ממש טעים! אני רוצה להכין את זה ותוהה אם להוסיף סלק מבושל חתוך יכניס עניין? אולי גם להקפיץ אותו בסוף עם הפטריות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 7.08.2017)

היי דנה,
לדעתי כדאי להגיש את הסלק בנפרד אבל זה עניין של טעם 🙂

avatar
אסתר (11:24 7.08.2017)

הכנתי עכשיו ויצא מ ע ד ן ן ן ן ן ן !!!!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 7.08.2017)

תודה על העדכון!
יום מקסים

avatar
מירי (11:40 6.08.2017)

האים הפטריות טובות בהקפאה??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 6.08.2017)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
ענת (20:43 28.07.2017)

איזה רוטב אחר ניתן להשתמש מלבד טריאקי?
אני מאד נהנת להכין לא מעט מתכונים מאתר זה.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 29.07.2017)

היי ענת,
אפשר להכין עם 2 כפות רוטב סויה ו-2 כפות סילאן.

avatar
נחמי (15:26 27.07.2017)

האם אפשר לעשות עם פטריות משומרות????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 27.07.2017)

היי נחמי,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך אפשר גם עם פטריות שלמות מקופסת שימורים.

avatar
אלה זינגרמן (11:54 27.07.2017)

הי, יקירה!
האם את מתכוונת ל-4 קופסאות של פטריות, או שני זוגות של פטריות?

תודה וסוף שבוע מקסים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 27.07.2017)

היי אלה,
הכוונה ל-4 סלסלות בודדות כמו בתמונה (אפשר לקנות 2 סלסלות כפולות).

comment_image_reloaded_14703568

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות