זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14-17 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 חבילות של פטריות שמפיניון שלמות או חצויות (ניתן לשלב חצי כמות עם פטריות פורטבלו).
5 שיני שום קלופות פרוסות דק
4 כפות רוטב טריאקי
מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור
מעט תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-שוטפים את הפטריות ומייבשים היטב. פטריות קטנות ניתן להשאיר שלמות, פטריות בינוניות-גדולות מומלץ לחצות לשניים.
-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות ופרוסות השום על אש בינונית במשך 12-15 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות (יש לערבב מידי פעם). את הנוזלים שהצטברו שופכים בעדינות מהמחבת.
-מתבלים ב-4 כפות מלאות רוטב טריאקי ומוספים מעט מלח, פלפל שחור וקמצוץ תבלין צ’ילי (לא חובה). מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים ומסירים מהאש.
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
שלום אפרת היקרה,
אני לא משתמשת ברוטב טריאקי/ רוטב סויה/ שום רוטב קנוי מטעמי בריאות.
מה אפשר לשים במקום?
בוקר טוב,
אז תכיני בלי ותוסיפי קצת אבקת פטריות/מרק מחומרים טבעיים אם יש לך.
יש לך גם את המתכון הזה- תבשיל פטריות ובצל
אתמול בטיול ביער לקטתי אורניות {פטריות} אפשר לקבל מתכון הכי פשוט חוץ מחביתה עם פטריות? אני לא בשלנית…אבל חבל לי לזרוק אותם…ידעתי שאני רוצה לעשות משהו….תעזרו לי.
היי,
הנה כמה מתכונים ממש בסיסיים וקלים:
– סלט חסה ופטריות
-פטריות אפויות
-פטריות מוקרמות בטחינה
-תפוחי אדמה ופטריות בתנור.
בהצלחה(:
היי, איך חותכים פטריות שמפיוניון?
משאירים את הרגל של הפטריה? חוצים אותה?
מומלץ לקצוץ חצי מהרגל (רק את החלק התחתון).
הי,
אפשר עם פטריות שלימות משימורים?
אם לא, יש לך רעיון מה לעשות עם פטריות כאלו? (קניתי בטעות …)
בעיקרון אפשר, אבל יותר טעים לטעמי פטריות רגילות.
תוכלי להשתמש בפטריות האלה לפסטה ברוטב שמנת פטריות ולחתוך את הפטריות לרצועות, יוצא מעולה 🙂
הי, ניתן להקפיא?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אפשר להוסיף קוביות טופו? אם כן באיזה שלב?
כן אפשר, לאחר טיגון הפטריות.
ניסיתי להכין עם טריאקי וקצת מלח ויצא מלוח בטירוף.
טעמתי את הרוטב של הטריאקי והוא עצמו מאד מאד מלוח.
האם להשתמש בפחות רוטב טריאקי? האם כדאי להחליף ברוטב אחר?
תודה!!
היי דנה,
באיזה רוטב טריאקי השתמשת?
אפשר לשים פחות רוטב אם זה מאוד מלוח.
אפרת יקרה,
הכנתי עכשיו, וכרגיל- כמו כל המתכונים שלך- יצא פשוט מושלם!!!
הכנתי במטרה לשמור חלק מהכמות למחר והכל חוסל…
מועדים לשמחה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה מיכל 🌺
איך יהיה השילוב של רטבי סויה וצ’ילי במקום הטריאקי?
אפשר אבל כדאי להוסיף גם כף דבש או סילאן.
רוצה להכין את המתכון הזה אבל בכמותת יותר קטנה. רוצה להתמש בשתי סלסלאות של פטריות ולא בארבע.
מה עושם עם השום עדיין 5 שיניים או 2.5? מה עושה עם הטריקאי עדיין 4 כפות או 2?
כמה שמן זית לשים על המחבת?
בנוסף אף פעם לא ברור לי למה הכוונה מעט צ’ילי חריף? אשמח להסבר כי אני בשלנית מתחילה.
כמו כן מכיוון שאין לי שום ניסיון בבישול למה הכוונה קמצוץ פלפל שחור? ולמה מתכוונים כשרושמים מעט מלח?
המון תודה על כל התשובות
אם את משתמשת ב-2 סלסלות פטריות אז יש להכין מחצית מכל יתר הכמויות. זה אומר 2 שיני שום ו2 כפות טריאקי.
שימי 2 כפות שמן.
מעט הכוונה לקמצוץ עם האצבעות. כנ”ל לגבי הפלפל והמלח.
ערב טוב,אפרת
אם מכינים מקופסאת שימורים,כמה קופסאות צריך?
היי חנה,
כעקרון כ-4 קופסאות אבל אם אין לך אפשר להכין מחצית מהכמויות מ-2 קופסאות.
רצוי שאלה יהיו פטריות שלמות ולא חצויות.
אם אני מכינה יום מראש, האם צריך לחמם את הפטריות לפני הגשה? ואם כן אפשר במיקרוגל, או רצוי בתנור?
אפשר לחמם במיקרוגל (חימום קל ומהיר).
יצא פצצה .עשית ב10 דקות ונגמר בשתי דקות
שמחה לשמוע!
תודה אילן.
אני בדרך כלל לא מבשלת מפחדת שיצא לי לא טעים,
כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מושלם תודה רבה 🙂
כיף לשמוע!
תודה סהר 🙂
היי:) נראה ממש טעים, אפשר גם להוסיף נבטים סינים לתוספת?
כן, אפשר בהחלט.
באיזה שלב של הבישול?
כ-5 דקות לפני סוף הבישול.
היי הכנתי את המתכון יחד עם חבילה של פטריות שי מג’י (קצת פחדתי בגללן ריחן החריף) אבל בסוף יצא פשוט מעולהה! תודה רבה על המתכון =)
נשמע שילוב מעולה 🙂
תודה על העדכון.
האם אפשר להכין עם רוטב ברביקיו במקום טריאקי
בדר”כ טריאקי הולך הכי טוב עם פטריות אבל יכול להיות שגם עם ברביקיו יילך. צריך לנסות 🙂
הי אפרת,
האם ניתן להכין את זה יום מראש ולשמור במקרר?
כן אפשר.
זה נשמע ממש טעים! אני רוצה להכין את זה ותוהה אם להוסיף סלק מבושל חתוך יכניס עניין? אולי גם להקפיץ אותו בסוף עם הפטריות?
היי דנה,
לדעתי כדאי להגיש את הסלק בנפרד אבל זה עניין של טעם 🙂
הכנתי עכשיו ויצא מ ע ד ן ן ן ן ן ן !!!!
תודה רבה
תודה על העדכון!
יום מקסים
האים הפטריות טובות בהקפאה??
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
איזה רוטב אחר ניתן להשתמש מלבד טריאקי?
אני מאד נהנת להכין לא מעט מתכונים מאתר זה.
תודה רבה
היי ענת,
אפשר להכין עם 2 כפות רוטב סויה ו-2 כפות סילאן.
האם אפשר לעשות עם פטריות משומרות????
היי נחמי,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אם אין לך אפשר גם עם פטריות שלמות מקופסת שימורים.
הי, יקירה!
האם את מתכוונת ל-4 קופסאות של פטריות, או שני זוגות של פטריות?
תודה וסוף שבוע מקסים
היי אלה,
הכוונה ל-4 סלסלות בודדות כמו בתמונה (אפשר לקנות 2 סלסלות כפולות).