זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13 דקות
מס’ מנות: 10 מנות
מצרכים:
5 פיתות רגילות חתוכות לחצי
500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)
1 בצל בינוני
כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים
תיבול: כפית ושליש מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
*שמן זית
אופן הכנה:
-טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.
-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.
-מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אין צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.
-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.
-מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.
-מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.
הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.
- חצילים עם בשר טחון |
- אמפנדס במילוי בשר |
- קציצות בשר לילדים |
- פטריות ממולאות בשר |
- בורקס בשר |
- רוטב בולונז
תגובות
שלום אפרת.
כבר כמה פעמים שאני מכינה את המתכון והוא תמיד יוצא פצצה!!!
תודה רבה רבה!!
יש לי שאלה שלא קשורה למתכון ואולי במקרה תוכלי לעזור לי.
אני ב"ה אופה הרבה ומחפשת מיקסר איכותי ואמין (עד עכשיו לשתי בידיים – אני או בעלי…) מברורים שעשיתי יצאתי מבולבלת. כל אחד אומר משהו אחר.
אולי יש לך המלצה על מיקסר שאת מרוצה וממליצה עליו?
שוב תודה רבה!!
היי רות,
היה לי כמה שנים מיקסר של BOSH ולאחרונה קניתי מיקסר של sauter. שניהם טובים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם כשקונים מיקסר:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר"כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו'. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי אפרת אני רציתי לשאול אם הבנתי נכון יש לי בשר קפוא אז להוציא נוזלים? ואם אין לי מחבת פסים רק מחבת רגיל אך זה עובד ? אח’’כ יש צורך להכניס גם לתנור? אם כן בשביל מה ? אשמח לתשובה
חייבת לציין שמאז שאני מכירה את האתר שלך אני כל ערב נכנסת לחפש איזה ארוחת צהריים מתחשק לנו מחר…… אין את פשוט אלופה תמשיכי לעשות מתכונים טובים שעושים טוב בלב 😍
היי רחלי תודה רבה לך!
נכון, להוציא את הנוזלים מהבשר הקפוא,
כדי שהפיתה לא תצא רטובה/לחה כדאי לאחר שזה מוכן לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
התנור מוסיף קריספיות וגורם לבשר להאפות כמו שצריך. לא הייתי מוותרת.
בהצלחה 🙂
היי, אפשר להכין את המילוי יום לפני לפני הבישול? ולשמור במקרר?
אפשר 🙂
אם אני מכינה בגריל גז אז צריך גם תנור?
**תודה רבה על כל במתכונים הם תמיד יוצאים מעולים, אנחנו ממש נהנים!!
אם יש לזה מכסה אז אין צורך.
שלום אפרת,
יש אפשרות להשתמש בחזה עוף במקום בטחון?
אשמח לתשובתך בהקדם, כי אני רוצה להכין עכשיו….
תודה רבה רבה על המתכונים המעולים!!!
היי מלכה,
אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.
על איזה מצב בתנור צריך לשים ? אפייה ?
חום עליון ותחתון.
הי אפרת.. המתכון הזה מושלם! אני רוצה לעשות גם היום הבעיה שיש לי רק הודו טחון.. מה את אומרת? עדיין שווה לעשות?
שווה לעשות לגמרי 🙂 הייתי מוסיפה עוד מעט שמן לבשר כי ההודו פחות שומני
תודה רבה!!😍
היי אפרת . יש לי בשר טחון מתובל כמו התיבול שרשמת,(נשאר לי ממתכון שהכנתי לארוחת שבת.) הבשר כבר מבושל יש לי דרך לעשות איתו ארעיס? ואיך לגרום לבשר להתאחד? ממש מתחשק לי לארוחת ערב להכין ארעיס
תודה ומחכה מאוד לתגובתך (:
אפשר להשתמש בבשר שכבר בושל אבל הייתי משמנת את הפיתה לפני מבפנים עם מברשת
אפרת את אלופה,תשובה ככ מהירה,אני רצה להכין…המון תודה!
היי אפרת,
זה נכון שאין צורך להוסיף כלום לתיבול, אך תדעי שהבשר קצת יתפורר בגלל שהוא מבושל
ואין כל כך מה לעשות עם זה
אבל עדיין טעים 🙂
חזרתי לעדכן שיצא פיצוץץץץץ, אחד ההההדברים הטעימים ,ממליצה!!!
אז תודה לך אפרת ולאורטל ה סושף (::
איזה כיף לקרוא!!!
שמחה שנהנת אפרת ❤️
נראה מעולה!
האם ניתן להשתמש גם בפטרוזליה קפואה? יש לי מעט פטרוזליה טריה אבל לא מספיק ואני מאוד אוהבת את הטעם ואת הצבע 🙂
אם כן, כמה תבליות קפואות לשים?
וכמה שמן לשים על הפיתה?
תודה רבה
היי ענאל, במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר להוסיף 2 תבליות קפואות
שמן תמרחי על הפיתה בעזרת מברשת סיליקון, לא יותר מדי כדי שלא יהיה רטוב- אבל גם לא מעט מדי
בהצלחה♥
כתוב עלי פטרוזיליה- הכוונה בלי הגבעולים?..
כן, רק העלים.
תודה
יצא פצצהההההה
תודה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה!!!!!!!!!!!
היה טעים בטירוף!!!!!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מושלם!
אחד דברים הטובים והמשובחים!
טעים ברמות–
נראה מעולה!
תודה חיה 🙂
אחד הדברים!!
(לא ידעתי כמה זמן זה צריך להיות על המנגל אז עשיתי חמש דק׳ כל צד וזה יצא טיפה שרוף)
אפרת אין על המתכונים שלך
תודה רבה רבה 🌼
תודה שרה 🙂
היי, יש לך מתכונים ממש מעולים! רוצה לנסות את זה מחר. אני בהריון וחשוב לי שהבשר יהיה מבושל עד הסוף. זמן האפייה כאן מספיק?
אמור להספיק אבל ליתר ביטחון תשימי 12 דקות בתנור.
אחד הדברים הטעים !!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלכס
טעים בטירוף.. כולם אהבו
שמחה לשמוע 🙂
קל להכנה
טעים בטרוף
תודה על המתכון
תודה גיטי 🙂
היי, אם אני אבשל אל הבשר לפני על מחבת ואז אתחיל את התהליך של מילוי הפיתה והצריבה, אפשר לוותר על החלק של התנור או שהוא חובה?
היי אלמוג,
יכול מאוד להיות שהתערובת תתפורר ותתפרק.
אפשר להכין כמו במתכון – לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 10-15 דקות עד שמבפנים זה מוכן.
מתכון מעולה!
לקחתי מהאתר של גם מתכון לפיתות ועשיתי את כל התהליך מההתחלה ועד הסוף לבד.
מתכונים מצויינים נגישים וקלילים.
שמחה לשמוע ❣️
תודה שחזרת לעדכן.
במידה ואני עושה את זה על המנגל במקום על מחבת פסים, האם כדאי לי להכניס לאחר מכן לתנור?
אם אין מכסה למנגל אז רצוי.
יצא כל כך טעים! נטרף לפני שהספקתי לצלם..
ממש תודה!!
שמחה לשמוע!
תודה מרים 🙂
יצא מושלם על הפעם הראשונה ! תודה !
מהמם! 😍
תודה על השיתוף.
*אם יש לך אינסטגרם את יכולה לשלוח לנו למתכונים ב10 דקות ונעלה לסטורי 🙂
אנחנו עושים בטוסטר גדול עם פסים. לא צריך להפוך צד. כן צריך להפוך על הראש לדקה קלה. יוצא מעולה!!!
תודה יעל 🙂
פשוט להכנה ויוצא ליגה (כולל החיתוך לרבעים שחששתי ממנו, ועבר בשלום). הגשתי עם סלט ירקות קצוץ דק, טחינה, רוטב הריסה וטבעות בצל. מומלץ בחום. תודה לאפרת שהופכת אותנו לבשלניות ליגה, וזה כולל מקרים קשים כמוני 🙂
שמחה שיצא טעים ❣️
פעם שניה שאני מכינה :-). הפעם, עם פיתות ביס מקמח מלא, לטובת מי שמנסה לשמור. את הפיתות חתכתי לחצי, לא לרבע. ויצא מעולה גם. רק צריך להיזהר בצלייה על הפלנצ'ה ולאחר מכן בתנור, כי הן דקות מפיתות רגילות ונחרכות מהר. אז צריך לשימן פחות זמן, או לחלופין על אש קטנה יותר. שנה טובה לאפרתנו המלכה!!!
מעולה 🙂
תודה שרון ושנה טובה ❤️
היי, הכנתי בדיוק לפי המתכון ולא כל הבשר הבשיל מבפנים. מה עושים?
במקרה כזה כדאי להחזיר לתנור ל8-10 דקות.
לצרוב פחות ..ותחתכי לרבעים..יתבשל טיל..וטיפ קטן להבא קחי צלחת שימי שמן ותתבלי את הפיתה החצוייה עם הבשר משתי הכיוונים ושימי על המחבת..בתאבון
הי אפרת
יש לי מנגל עם מכסה, אפשר להכין את זה כאשר המכסה כל הזמן סגור ואז אין צורך בתנור?
כן אפשר.
יצא מעולה!
הכנסתי בסוף לתנור כי ראיתי שהבשר בתחתית הפיתה לא ממש התבשל למרות שמכסה המנגל היה סגור.
תודה רבה , נעזרת הרבה במתכונים שלך והכל יוצא מעולה.
מעולה 🙂
יש לי בצק פילו שאני רוצה להתפטר ממנו לפני פסח
אפשר לעשות את המתכון הזה / מתכון דומה, עם בצק פילו?
הבעיה שאין לי תנור בשרי, ולא מחבת פסים… 🙁 רק מחבת רגילה (עם מכסה)
היי צביה,
אפשר למלא בבשר ולגלגל לסיגרים ולטגן במחבת עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות).
יש גם מתכונים לא בשריים עם בצק פילו שאפשר להכין בתנור. מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו.
הי אפרת צהריים טובים
נגמר לי הכמון האם אפשר לשים בהרט במקום
כן אפשר.
אני קודם טיגנתי את הבצל והבשר עם כל התבלינים שבמתכון ואז כאשר הבשר מבושל מלאתי רבע פיתה שמתי בטוסטר אחד הדברים
מעולה 🙂
הכנתי את זה מבשר קפוא כמו שכתבת באחת התגובות פה על הרשת בתנור ויצא פשוט מעדן כווולם אהבו את זה
תודה רבה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
הי אפרת,
עם מה עוד אפשר להגיש את זה חוץ מטחינה וסלט עגבניות?
בעלי לא אוכל את שניהם…. 🙂
לא חייבים להגיש את זה עם משהו. זה טעים גם לאכול כמו שזה.
חומוס הכי טעים
מה בכל זאת אפשר לעשות אם יש לי רק בשר קפוא כדי שהפיתה לא תהייה רטובה?
היי דנה,
אפשר להוסיף לתערובת הבשר כשליש כוס פירורי לחם (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
אפשרות אחרת/נוספת היא להניח את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור (לאחר שזה מוכן). יש לחמם תנור כ-8 דקות מראש ל180 מעלות ולשים במשך 5 דקות.
ידעתי שתמצאי לי פתרון.. אלופה את! תודה
הי אפרת,
איך מכינים את זה על המנגל (בשטח, כשאין לי תנור)?
ועוד משהו- עדיף לחתוך את הפיתות לרבעים לפני הצריבה והאפייה כדי שיהיה קריספי מכל הכיוונים?
אפשר לשים את זה על רשת המנגל משני הצדדים. אם זה מנגל עם מכסה הכי טוב.
יותר נוח כשזה חתוך לחצי. זה עדיין יהיה קריספי.
כמה זמן על המנגל מכל צד?
3-4 דקות מכל צד ואח"כ כ-2 דקות על הצד הפתוח.
מתכון מוצלח מאד!!!!
מהיר קליל והכי חשוב טעים
תודה על עוד מתכון מושלם
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
תודה על מתכון טעים מאוד. בכל פעם שאני מכינה, אני מקבלת המון מחמאות, אז חלקן שייכות לך, אפרת יקרה.
תודה יפה, שמחה שאהבת ❤️
וואו,יצא מדהים! תודה רבה לך על המתכון.
אגב, הכנתי עם בשר קפוא ויצא מעולה, לא היו הרבה נוזלים והבשר הרגיש ככה עסיסי.
פעם הבאה כמובן שאכפיל כמויות כי זה נטרף בדקה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לוותר על האפייה בתנור?
אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך כ-10 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
תותחיתתתתתת אלופההההה
תודה רות 🙂
את פשוט אליפות
המתכונים שלך הם קסם להכין מתכונים כלכך קלים ומהירים ברמה של שף זה מטורף במיוחד לנו מהעבודה למטבח…
כישרונית ביותר!!!
תודה רבה! ❤️
האם אפשר להכין עם כוסברה??
כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.
שלום אפרת אפשר להשים בצל ירוק במקום פיטרוזיליה?
תודה רבה !!
אני חושבת שעדיף להכין בלי.
אין לי מחבת פסים,
אפשר מחבת רגילה?
כן.
אני רוצה להכין ליום של טיול לארוחת שטח לילדים, איך זה קר? רלוונטי?
פחות טעים.
היי הראה מעולה. האם אפשר אחרי הטיגון להקפיא? ואם כן, מפשירים ואז שמים בתנור? או שניתן לשים בתנור מייד אחרי הקפאה?
לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי פחות כדאי כי לאחר הפשרה הבשר יכול להפריש נוזלים.
עדיף לשמור במקרר. זה נשמר בקופסה סגורה כ-3 ימים.
הי אפרת,
מה אפשר לעשות אם אני משתמשת בבשר טחון קפוא (זה מה יש לי) כדי שהפיתה בכל זאת לא תרטב?
ועוד משו- עם מה אפשר להגיש את זה במקום טחינה?
לאחר שזה מוכן אפשר לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
לא חייבים להגיש עם טחינה או רוטב מסוים. מספיק להגיש עם סלט.
יצא טעים מאווווד! נטרף תוך דקות
שמחה לשמוע 🙂
איזה סלט עגבניות חריף את ממליצה עם זה?
תוכלי לשלוח מתכון!
מצורף מתכון – סלט עגבניות חריף (לחצי על הלינק).
זה בסדר בישלתי את הבשר קצת …לחסוך את שלב התנור שאין לי?
היי אסתי,
אם אין תנור אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
אם בישלת את הבשר לפני אז לא נורא.
אפשר להכין את זה עם נקניקיות? אני מחפשת מתכון מהיר, טעים וקל עם נקניקיות.
תודה רבה!!
היי ספיר,
זה פחות מתאים עם נקניקיות.
אפשר לחתוך את הנקניקיות לעיגולים בעובי 2-3 ס"מ ולטגן במחבת כמה דקות. הכי פשוט וטעים.
היי 🙂 אני יכולה להכין את זה גם אם אין לי מעבד מזון? אם כן – איך?
כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
יש לי קבבים שנשארו בהקפאה. אם אני אכניס אותם לתוך הפיתה ואעשה את הכל על מחבת פסים זה יעבוד או שיגיר יותר מדי נוזלים?
היי מיכל,
קודם כל חשוב להפשיר את הבשר לפי השימוש.
קחי בחשבון שגם אם תפשירי, הבשר ירטיב קצת את הפיתה כי הוא היה קפוא.
אפרת
במנגל, לאחר צריבת הפיתות עם הבשר , נדרש להכניס את הפיתה לתנור ? בכדי לאפות את הבשר
או ניתן להשתמש רק במנגל
תודה
בתנור הבשר נאפה כמו שצריך.
אפשר להשתמש גם במנגל, רצוי עם מכסה.
אפרת שלום
רציתי לשאול איך אני עושה את כל התהליך רק במחבת פסים זה אפשרי לעשות תודה
לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות עד שהבשר מתבשל היטב מבפנים (ניתן לחתוך באמצע ולבדוק).
אפשר להכין עם פיתות ללא גלוטן
אם אלה פיתות כיס נפתחות אז כן.
תודה רבה,בעז"ה אני יכין אחרי פסח
היי אפרת תודה על מתכונים נהדרים 🙂
השאלה שלי היא האם זה בסדר לא לבשל את הבשר לפני? אלא רק לצרוב אותו?
שאני עושה בשר אני מבשלת אותו טוב
ופה את אומרת רק לצרוב, זאת אומרת שיש בו עוד חלקים לא מבושלים,
זו היתה הכוונה שלך?
היי כרמית,
אל דאגה, הבשר לא נשאר חי בסוף האפיה 🙂
בהתחלה צורבים אותו יחד עם הפיתה במחבת ולאחר מכן מכניסים לתנור. במחבת הבשר רק נצרב אבל עדיין חצי חי ולאחר האפיה בתנור הוא מוכן.
ליתר ביטחון את יכולה לתת לו עוד 2 דקות בתנור.
חייב להגיד שעשיתי את העראיס עם המתכון
הכל חוסללל יצא פצצה
רק חסרון אחד זה שהיו חלקים שהם היו קצת רטובים
יכול להיות כי זה היה בשר טחון שהופשר?
ועוד דבר האם היה מיותר להשים ביצה אחת בתערובת בשר?
פשוט לא ידעתי עם היה מספיק שומן בבשר טחון
היי אוראל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בשר שהופשר מפריש נוזלים.
אין צורך לשים ביצה, גם אם אין תוספת שומן בבשר.
במקרה של חלקים רטובים אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כמה דקות עד לייבוש.
לא הבנתי איזה בשר לבקש מהקצב בדי
בשר בקר טחון. תבקש חלק שומני.
אפשר לקצוץ את עלי הפטרוזיליה דק-דק עם סכין ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
מה עושים עם אין מעבד מזון?
לקנות אחד.
מתכון מעולה!!
נטרף ע"י כל בני הבית 😋😋
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית ושבוע טוב!
שלום רציתי לדעת אם מחר (יום שישי) אני אכין את השלב א ובכניסת שבת לשים אותם בתנור בחום 100 עד שעה 19.30 לא יהיה יבש? או להכין את הכל ולשים על הפלטה בפירקס עם המכסה.
עדיף להכין מחר את הכל לפי המתכון ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.
יש לי בשר קפוא
אפשר לסנן נוזלים?
כן אבל קודם תפשירי אותו.
שלום. רציתי לשאול אם אפשר עם כוסברה במקום פטרוזיליה.
כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.
היי,
אני רוצה להכין לשבת. לדעתך יהיה אפשרי לחמם בפלטה?
אני חושבת שכן.
יצא מעולה . כולם אהבו. משאריות הבשר עשינו קבב וגם זה היה מאד מוצלח . תודה !
שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
טעים ממש עשינו פעמיים וגם החברים נהנו לגמרי
שמחה לשמוע 🙂
תודה אז ושבוע מעולה
אין לי מחבת פסים, זה הולך גם במחבת רגילה?
כן.
הי, תודה על המתכונים הטעימים😁
האם פיטרוזיליה זה קריטי? פשוט איי לי כרגע ורוצה להכין…
אפשר להכין גם בלי.
אפשר לעשות את זה עם בגט במקום פיתה?
בגדול אפשר אבל גם מבחינת נוחות הכנה וגם מבחינת טעם עדיף פיתה. הבגט הוא עבה מידי.
שלום
למרוח שמן זית מהצד החיצון של הפיתה או הפנימי
בצד החיצוני.
עין שמתי כמות עבה בפיתה וזה לא מיתבשל טוב מה אני עושה שמתי ל20דקות והפכתי צד
היי נירית,
יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן. כדי שלא יישרף מבחוץ כדי להנמיך ל170 מעלות.
עברתי לדירה חדשה.ועוד אין לי גז.
חייב לצרוב על הגז לפני????
אפשר לוותר על החלק הזה ולשים בתנור 10-12 דקות.
פשוט מושלם! בעלי התמוגג והוא בררן מאוד!
תודה לך על מתכון מעולה 🤩
שמחה לשמוע!
תודה דורין ושנה טובה ❤️
אפשר לעשות בלי פטרוזיליה?
או עם כוסברה במקום?
אפשר להחליף בחצי כוס כוסברה ואפשר גם להכין בלי.
הי,
אפשר להכין את זה עם עוף טחון?
אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.
אם אין לי תנור… ויש מנגל
כמה זמן צריך לשים על המנגל והאם צריך לטגן גם?
היי הדס,
אפשר לצלות כ-2 דקות מכל צד ואז לכסות לעוד כמה דקות כדי שיהיה מוכן מבפנים. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מידי כדי שזה לא יישרף.
אין צורך גם לטגן.
הי,
עראיס זה "הבייבי" של בעלי, מכין ממתכון שלו לאירוח על האש. מכיוון שהיה בחו"ל הכנתי מראש את התערובת לפי המתכון שלך ויצא מדהים. כולם החמיאו והוא כמעט לקח לעצמו את הקרדיט…😁
תודה לך על מתכונים מעולים!
שמחה לשמוע!
תודה מירב ויום מקסים 🌷
שלום אפרת 🙂
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!
האם זה בסדר להכין היום (יום חמישי) לארוחה של שבת בצהריים? איך את ממליצה לחמם את זה על פלטת שבת?
בתודה מראש על תשובתך!
לאה
היי לאה,
עדיף להכין מחר אם יש לך אפשרות. את התערובת את יכולה להכין היום ומחר להמשיך.
לגבי חימום, אפשר לשים בתבנית על הפלטה ולכסות.
אפרת היקרה!
המתכון להיט !!!
פשוט להכנה, מוסבר היטב וטעיםםםםם
אין עליך!
נראה מעולה!!
תודה מיכל 🌷
מתכון מדהים, מהיר ויצא טעים מאוד, מכינה את זה כבר שוב פעם שנייה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית
צריך לטבל את הבשר?
היי יפית,
רשום לתבל במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור.
האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה במקום טריה?
במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר לשים כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.
חיפשתי מתכון לארוחת צהרים מהירה. הכנתי ויצא מדהים. אני בהחלט מוסיפה את המתכון הזה לרפרטואר שלנו. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ניקול ויום מקסים 🌷
וואו…מהיר וטעים מאוד.אימצתי את המתכון
שמחה שאהבת 🙂
הי אין לי מעבד מזון אפשר בלי לטחון את הבצל? תודה 😊
כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
יום מקסים 🌷
הי אפרת, יצא פשוט מושלם ואחרי חימום על הפלטה!!תודה על מתכונים מושלמים!!האם נראה לך מתאים שימוש בפלנצ'ה במקום מחבת פסים?
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, נראה לי מתאים להכנה בפלנצ'ה.
יום מקסים 🌷
כל המתכונים כשרים?
בוודאי 🙂
היי אפרת, על איזה מצב צריך לשים את התנור?
תודה ענת 🙂
היי ענת,
תוכנית אפיה רגילה- קו עליון וקו תחתון.
תודה רבה 🙂
הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלללםם!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתי.
אפשר למלא עם כבד עוף ובצל מטוגן?
מעניין לנסות 🙂
וואווו כמה שזה טעים!!!
תודה רבה אפרת!
נראה מעולה!!
תוודה על השיתוף 🙂
הי אפרת, אני רוצה להגיש כאלה בארוחת ערב. האם אפשר להכין מראש את שלב המחבת, ואז לפני ההגשה רק להכניס לתנור?
כן אפשר.
אפשר להכין עם כוסברה במקום פטרוזיליה?
כן אפשר.
היי, יש עוד דרך חוץ ממחבת פסים ומנגל חשמלי?
אפשר להכין גם במחבת רגילה.
את ממש אלופה!!!! הכנתי ויצא פצצה זה גם קל מאוד להכנה
תודה לינוי, שמחה שאהבת! 🙂
הכנתי ויצא פצצה!!!!
הכנתי כמות כפולה ועדין היו מריבות…
הוספתי כוסברה ופלפל אדום חריף ויצא ממש טוב
דרך אגב, לא היה לי משהו אחר אז השתמשתי בבשר קפוא ולא הרגשתי בעיה
ממש תודה על ערב כיפי שנתת לנו!
שמחה שנהניתם!
תודה הדס 🙂
הכנתי היום ויצא כל כך טעיםם!!! מתכון מושלם! תודה 🙂
(הכנתי בטוסטר בשרי)
שמחה לשמוע!
תודה דנה 🙂
הי,
איך לעשות אם רוצים להגיש את זה בחוץ בפיקניק? לעשות את השלבים המקדימים (לרבות הטיגון) ובסוף רק להניח על המנגל? או שאפשר לוותר על השלבים המקדימים ולעשות רק על המנגל?
תודה רבה!
היי קארין,
אפשר להכין ישירות על המנגל, ללא השלבים המוקדמים.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!
את נהדרת!
יצא ממש טעים, כולם ליקקו את האצבעות ורצו עוד..
היום אני אכין בפעם השנייה כמות כפולה.
תודה רבה על מתכונים מעולים
שמחה שנהניתם 🙂
תודה מירב.
היי
אני נשמע כמו תקליט שבור אבל..
מעולה
אני לא מתלוננת 🙂
תודה דני
במקום מחבת פסים.. אפשר להכניס את הפיתות לתוך טוסטר לחיצה. וזה חוסך ממך להכניס את הפיתות לתוך התנור אחר כך
תודה על השיתוף 🙂
הי אפרת, כמה חשובים הפסים במחבת כי אין לי מחבת פסים אבל יש לי מחבת מברזל יציקה האם יתאים?
תודה על האתר הנפלא והעזרה שלך.
המחבת שיש לך מצוינת.
יום מקסים 🙂
אם אין לי תנור אפשרי רק במחבת לבשל את זה ?
נראה מתכון מעולה ומגרה אני עושה המון מתכונים מהאתר תודה רבה רבה
היי מוריאל,
לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב,
הכנתי את העראיס הערב והוא פשוט יצא מושלם!!
בעלי ממש אהב וקיבלתי הרב המחמאות מהמשפחה המורחבת.
תודה רבה (:
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בוקר טוב!
הכנתי את העראיס לר"ח ופשוט יצא מדהים ובעלי כמו כל פעם שאל אותי "מאיפה המתכון הזה?"
אמרתי לו "מה נראה לך?"
ומה הוא אומר "מ 10 דקות" וכמובן שהוא צודק……….
פשוט אתר מושלם עם מתכונים קלים וטעימים במיוחד.
תודה רבה ושבת שלום!
תודה רבקה!
שבת שלום 🌺
אפשר במקום שמן זית לשים על הפיתות לפני הטיגון שמן קנולה?
תודה מראש.
כן, אפשר.
יצא מעולה. תודה 🌸🌸
תודה טל, שמחה לשמוע 🙂
מתוכמים מדהימים תודה רבה!
שאלה..
אפשר להמיר את הבשר לדג? ואם כן איזה מומלץ..
והתהליך אותו תהליך?
תודה רבה!
היי רותם,
האמת שזה נשמע מעניין 🙂 אבל לא ניסיתי אז אין לי מושג איך זה ייצא.
כעקרון כל דג שמתאים לקציצות יכול להתאים כמו נסיכת הנילוס, סלמון, דניס, מוסר, מקרל, בקלה. עדיף שזה יהיה דג טרי.
אופן ההכנה לא אמור להשתנות.
יצא ממש טעים! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לירז ושבת שלום
נראה טעים מאוד 🙂
אם רוצים שיהיה פיקנטי מה כדאי להוסיף?
היי שירלי,
יש כמה אפשרויות:
אפשר להוסיף לתערובת הבשר חצי כפית פפריקה חריפה או רבע-שליש כפית תבלין צ'ילי חריף.
אפשר להוסיף כמה טיפות רוטב טבסקו אם יש לך.
אפשר גם לטחון יחד עם הבצל כחצי פלפל חריף טרי.
הייי אם אין לי לא מחבת פסים ולא תנור, אלא מחבת רגיל על כיריים חשמליות או טוסטר אובן.. זה יצא טוב<?
את יכולה להכין על מחבת רגילה ולחמם אח"כ בטוסטר אובן.
שלום
שמח לדעת האם ניתן.להוסיף ירק כלשהו בתוך הפיתה ?..
שלום
אני רוצה להגיש את המנה לשבת בצהריים . האם ניתן להכין יום לפני ולחמם בתנור בשבת .
היי דודו,
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם בתנור.
שבת שלום 🙂
תודה
היי דודו,
את הירקות מומלץ לאכול ליד הפיתה ולא בתוכה. זה הולך טוב עם סלט ליד 🙂
למה לדעתי אפשר להוסיף קצת עגבנייה עם פלפל חריף לתערובת הבשר …
יש לי רק בשר טחון רגיל שהפשרתי, מספיק טוב גם ככה?
היי ליאור,
אם זה מה שיש לך, זה בסדר.
בהזדמנות אחרת כדאי לנסות להכין גם עם בשר טרי.
יום מקסים 🙂
האם משמנים את הפחתות לךני ששמים בשר בתוכם?
רק אחרי שממלאים אותן, בחלק החיצוני בלבד.
היי אפרת, עם איזה תוספת מומלץ להגיש את זה? או שזאת ארוחת ערב בפני עצמה?
המתכונים באתר יוצאים מן הכלל !
היי יובל,
אפשר להגיש את זה כמנת פתיחה בארוחה בשרית/על האש ואפשר לאכול את זה כארוחה בפני עצמה ולהגיש עם טחינה וסלט כמו שהצעתי בתחתית המתכון.
שבת שלום 🙂
היי אפרת
הכנתי ויצא מדהים.👌
תודה ורדה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים 🌺
היי דבר ראשון אין על האתר שלכם רוב הארוחות שאני מכינה הם מפה פשוט מושלם
עכשיו שאלה קטנה יש אפשרות לותר על האפיה?אולי נטגן את הבשר לפני כדי שיהיה מבושל ואז פשוט נטגן גם את הפיתות?
היי סיון,
אם אין לך אפשרות לאפות אז זאת יכולה להיות אפשרות חלופית – לטגן את הבשר לפני אבל קחי בחשבון שהמילוי יהיה יותר פירורי ולא כחתיכה אחת.
אפשרות נוספת ונראה לי עדיפה יותר היא לאחר שאת מטגנת את הפיתה מכל הכיוונים פשוט תנמיכי את האש ותכסי את המחבת ותשאירי את הפיתות במשך 7-9 דקות.
דוקא אני הכנתי פעם אחת מבשר עוף וכולם מאד התלהבו ומה שאני הרבה עושה בכל מני מאכלים מערבבת בשר טחון עם עוף טחון ויוצא מהמם תנסו שווה! ותודה על כל המתכונים המיוחדים.
יצא מגניב טעים במיוחד!!!
תודה חיה 🙂
שבוע נפלא 🌺
האם אפשר להשתמש בבשר עוף טחון?
אפשר אבל עם בשר בקר טחון זה יוצא הרבה יותר טעים.
נראה מעולה כמו תמיד! תודה
לסחוט את הנוזלים מהבצל והפטרוזיליה ?
תודה טל 🙂
לא חובה לסחוט אם טוחנים במעבד מזון.
מדוע חשוב ככ שיהיה שומן ?
זה מורגש במנה ממש ? מאחר ואני לא חובבת שומן.
זה בשביל העסיסיות. את לא חייבת להוסיף שומן לבשר.
נראה מנה מעניינת ומגרה. אכין בקרוב. תודה
תודה אורי.
יום נפלא!
היי אפרת. מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך. המלצה למי שאין מחבת פסים ובכל זאת רוצה צורה יפה , אפשר להכין בטוסטר. (ולוותר על שלב האפייה בתנור). תודה
תודה! יום מקסים 🙂
הבשר טחון חי? לא מבושל?
כן. ממלאים את הפיתה כשהבשר חי ולא מבושל (אל דאגה, הוא לא נשאר חי בסוף התהליך 🙂 )
כן, לזאת הכוונה – למה זה נועד ולמה זה לא רשום במתכון ומה ההבדל אם שמים שמן זית או לא שמים?
תודה רבה מראש – פשוט אתר מושקע!!!!!!!!!!!!
זה לא היה רשום כתוצאה מטעות שלי. בזכותך הוספתי את לזה כעת לאופן ההכנה.
חשוב לשמן את הפיתות בשמן זית או בכל שמן אחר כי זה בעצם מעניק את הקריספיות של המעטפת החיצונית.
אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על השלב הזה? או במחבת רגילה?
אפשר במחבת רגילה.
נראה מעולה, רוצה להכין……
אפשר לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה?
אם אין לי מעבד מזון איך לעשות את הבצל והפטרוזיליה?
ראיתי בתמונות ששמת משהו לפני שהכנסת למחבת – מה זה?
אם אני יצרוב במחבת רגילה יש הבדל בטעם?
כן, אפשר לשים כוסברה.
את יכולה לגרד בפומפיה את הבצל ולסחוט מנוזלים. פטרוזיליה/כוסברה אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין.
שמתי על הפיתה שמן זית. לזאת הכוונה?
אין הרבה הבדל בטעם, זה פשוט נראה טוב יותר כשזה צרוב על מחבת פסים.
אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על זה, או לצרוב במחבת רגילה?
היי מוריה,
תצרבי במחבת רגילה.
וואווווו נראה טווובבב
חייבת לנסות!!!!
תודה הדס, מחכה לעדכון אחרי שתנסי 🙂
יום מקסים
היי אפרת.
נראה מעולה ומזמין:) בא לי לנסות..
שאלה לא קשורה, הכנתי בצק שמרים במוצ"ש ולא הספקתי לאפות אותו , הוא היה במקרר עד עכשיו, נראה לך שיש בעיה לאפות אותו כעת? יש לו ריח מעט חמוץ, ואני מסתפקת אם זה הריח של השמרים..
היי רעות,
יכול להיות שהוא החמיץ מתפיחת יתר. האמת שאין לי מושג, זה סוג של הימור. יכול להיות שתאפי אותו והוא יהיה בסדר ויכול להיות שלא.
כדאי גם לנסות ללוש אותו. אם המרקם שלו אלסטי והוא לא נקרע ו/או בלי חורים זאת אינדיקציה שהוא בסדר.
מנה מושלמת!
אני מרפדת את הפיתה מבפנים במעט זעתר וזה פשוט מעדן
רעיון מעולה 🙂
תודה ירדן.