שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עראיס – פיתה ממולאת בשר טחון

מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין בבית על מחבת פסים או במנגל. לא תאמינו כמה פשוט וכמה טעים!

עראיס

מצרכים (10 מנות):

5 פיתות רגילות חתוכות לחצי

500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

1 בצל בינוני

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

תיבול: כפית ושליש מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

*שמן זית

אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

-מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אן צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

-מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

-מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.

עראיס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם שמיר וגזר
עוגיות ספירלה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
צביה רוזין (20:34 29.03.2020)

יש לי בצק פילו שאני רוצה להתפטר ממנו לפני פסח
אפשר לעשות את המתכון הזה / מתכון דומה, עם בצק פילו?
הבעיה שאין לי תנור בשרי, ולא מחבת פסים… 🙁 רק מחבת רגילה (עם מכסה)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:36 30.03.2020)

היי צביה,
אפשר למלא בבשר ולגלגל לסיגרים ולטגן במחבת עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות).
יש גם מתכונים לא בשריים עם בצק פילו שאפשר להכין בתנור. מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו.

Avatar
אושרת (15:17 18.03.2020)

הי אפרת צהריים טובים
נגמר לי הכמון האם אפשר לשים בהרט במקום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 18.03.2020)

כן אפשר.

Avatar
עליזה (14:53 19.02.2020)

אני קודם טיגנתי את הבצל והבשר עם כל התבלינים שבמתכון ואז כאשר הבשר מבושל מלאתי רבע פיתה שמתי בטוסטר אחד הדברים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.02.2020)

מעולה 🙂

Avatar
אששש (15:33 11.02.2020)

הכנתי את זה מבשר קפוא כמו שכתבת באחת התגובות פה על הרשת בתנור ויצא פשוט מעדן כווולם אהבו את זה
תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 11.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

Avatar
מימי (12:49 19.01.2020)

הי אפרת,
עם מה עוד אפשר להגיש את זה חוץ מטחינה וסלט עגבניות?
בעלי לא אוכל את שניהם…. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.01.2020)

לא חייבים להגיש את זה עם משהו. זה טעים גם לאכול כמו שזה.

Avatar
קרולין (20:11 19.01.2020)

חומוס הכי טעים

Avatar
דנה (15:27 13.01.2020)

מה בכל זאת אפשר לעשות אם יש לי רק בשר קפוא כדי שהפיתה לא תהייה רטובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 13.01.2020)

היי דנה,
אפשר להוסיף לתערובת הבשר כשליש כוס פירורי לחם (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
אפשרות אחרת/נוספת היא להניח את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור (לאחר שזה מוכן). יש לחמם תנור כ-8 דקות מראש ל180 מעלות ולשים במשך 5 דקות.

Avatar
דנה (19:55 13.01.2020)

ידעתי שתמצאי לי פתרון.. אלופה את! תודה

Avatar
מימי (10:47 1.01.2020)

הי אפרת,
איך מכינים את זה על המנגל (בשטח, כשאין לי תנור)?
ועוד משהו- עדיף לחתוך את הפיתות לרבעים לפני הצריבה והאפייה כדי שיהיה קריספי מכל הכיוונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 1.01.2020)

אפשר לשים את זה על רשת המנגל משני הצדדים. אם זה מנגל עם מכסה הכי טוב.
יותר נוח כשזה חתוך לחצי. זה עדיין יהיה קריספי.

Avatar
מימי (11:47 1.01.2020)

כמה זמן על המנגל מכל צד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 1.01.2020)

3-4 דקות מכל צד ואח"כ כ-2 דקות על הצד הפתוח.

Avatar
שרה (18:52 16.12.2019)

מתכון מוצלח מאד!!!!
מהיר קליל והכי חשוב טעים
תודה על עוד מתכון מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
יפה מ. (14:53 15.11.2019)

תודה על מתכון טעים מאוד. בכל פעם שאני מכינה, אני מקבלת המון מחמאות, אז חלקן שייכות לך, אפרת יקרה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 15.11.2019)

תודה יפה, שמחה שאהבת ❤️

Avatar
מאיה (01:04 15.10.2019)

וואו,יצא מדהים! תודה רבה לך על המתכון.
אגב, הכנתי עם בשר קפוא ויצא מעולה, לא היו הרבה נוזלים והבשר הרגיש ככה עסיסי.
פעם הבאה כמובן שאכפיל כמויות כי זה נטרף בדקה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 15.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
יעל (14:14 13.10.2019)

אפשר לוותר על האפייה בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 13.10.2019)

אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך כ-10 דקות כדי שיתבשלו מפנים.

Avatar
רות (15:57 17.09.2019)

תותחיתתתתתת אלופההההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 17.09.2019)

תודה רות 🙂

Avatar
מזל (15:55 17.09.2019)

את פשוט אליפות
המתכונים שלך הם קסם להכין מתכונים כלכך קלים ומהירים ברמה של שף זה מטורף במיוחד לנו מהעבודה למטבח…
כישרונית ביותר!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 17.09.2019)

תודה רבה! ❤️

Avatar
מוריה (23:41 16.09.2019)

האם אפשר להכין עם כוסברה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 17.09.2019)

כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.

Avatar
רותי (13:00 15.08.2019)

שלום אפרת אפשר להשים בצל ירוק במקום פיטרוזיליה?
תודה רבה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 15.08.2019)

אני חושבת שעדיף להכין בלי.

Avatar
יהודית (13:01 13.08.2019)

אין לי מחבת פסים,
אפשר מחבת רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 13.08.2019)

כן.

Avatar
טובי (15:55 6.08.2019)

אני רוצה להכין ליום של טיול לארוחת שטח לילדים, איך זה קר? רלוונטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:41 7.08.2019)

פחות טעים.

Avatar
איריס (20:10 2.08.2019)

היי הראה מעולה. האם אפשר אחרי הטיגון להקפיא? ואם כן, מפשירים ואז שמים בתנור? או שניתן לשים בתנור מייד אחרי הקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 3.08.2019)

לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי פחות כדאי כי לאחר הפשרה הבשר יכול להפריש נוזלים.
עדיף לשמור במקרר. זה נשמר בקופסה סגורה כ-3 ימים.

Avatar
מימי (09:10 9.07.2019)

הי אפרת,
מה אפשר לעשות אם אני משתמשת בבשר טחון קפוא (זה מה יש לי) כדי שהפיתה בכל זאת לא תרטב?
ועוד משו- עם מה אפשר להגיש את זה במקום טחינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 9.07.2019)

לאחר שזה מוכן אפשר לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
לא חייבים להגיש עם טחינה או רוטב מסוים. מספיק להגיש עם סלט.

Avatar
טל (16:39 2.07.2019)

יצא טעים מאווווד! נטרף תוך דקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 2.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אסתי (12:16 26.06.2019)

איזה סלט עגבניות חריף את ממליצה עם זה?
תוכלי לשלוח מתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 26.06.2019)

מצורף מתכון – סלט עגבניות חריף (לחצי על הלינק).

Avatar
אסתי (11:05 26.06.2019)

זה בסדר בישלתי את הבשר קצת …לחסוך את שלב התנור שאין לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 26.06.2019)

היי אסתי,
אם אין תנור אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
אם בישלת את הבשר לפני אז לא נורא.

Avatar
ספיר (18:22 12.06.2019)

אפשר להכין את זה עם נקניקיות? אני מחפשת מתכון מהיר, טעים וקל עם נקניקיות.
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 12.06.2019)

היי ספיר,
זה פחות מתאים עם נקניקיות.
אפשר לחתוך את הנקניקיות לעיגולים בעובי 2-3 ס"מ ולטגן במחבת כמה דקות. הכי פשוט וטעים.

Avatar
רוני (14:04 6.06.2019)

היי 🙂 אני יכולה להכין את זה גם אם אין לי מעבד מזון? אם כן – איך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 10.06.2019)

כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

Avatar
מיכל (12:49 29.05.2019)

יש לי קבבים שנשארו בהקפאה. אם אני אכניס אותם לתוך הפיתה ואעשה את הכל על מחבת פסים זה יעבוד או שיגיר יותר מדי נוזלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 29.05.2019)

היי מיכל,
קודם כל חשוב להפשיר את הבשר לפי השימוש.
קחי בחשבון שגם אם תפשירי, הבשר ירטיב קצת את הפיתה כי הוא היה קפוא.

Avatar
יובל (07:07 16.05.2019)

אפרת
במנגל, לאחר צריבת הפיתות עם הבשר , נדרש להכניס את הפיתה לתנור ? בכדי לאפות את הבשר
או ניתן להשתמש רק במנגל
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 16.05.2019)

בתנור הבשר נאפה כמו שצריך.
אפשר להשתמש גם במנגל, רצוי עם מכסה.

Avatar
גרידיש הדסה (20:31 7.05.2019)

אפרת שלום
רציתי לשאול איך אני עושה את כל התהליך רק במחבת פסים זה אפשרי לעשות תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 7.05.2019)

לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות עד שהבשר מתבשל היטב מבפנים (ניתן לחתוך באמצע ולבדוק).

Avatar
מרב (19:16 15.04.2019)

אפשר להכין עם פיתות ללא גלוטן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 15.04.2019)

אם אלה פיתות כיס נפתחות אז כן.

Avatar
מרב (19:51 15.04.2019)

תודה רבה,בעז"ה אני יכין אחרי פסח

Avatar
כרמית (19:08 3.04.2019)

היי אפרת תודה על מתכונים נהדרים 🙂
השאלה שלי היא האם זה בסדר לא לבשל את הבשר לפני? אלא רק לצרוב אותו?
שאני עושה בשר אני מבשלת אותו טוב
ופה את אומרת רק לצרוב, זאת אומרת שיש בו עוד חלקים לא מבושלים,
זו היתה הכוונה שלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 3.04.2019)

היי כרמית,
אל דאגה, הבשר לא נשאר חי בסוף האפיה 🙂
בהתחלה צורבים אותו יחד עם הפיתה במחבת ולאחר מכן מכניסים לתנור. במחבת הבשר רק נצרב אבל עדיין חצי חי ולאחר האפיה בתנור הוא מוכן.
ליתר ביטחון את יכולה לתת לו עוד 2 דקות בתנור.

Avatar
אוראל (20:32 24.03.2019)

חייב להגיד שעשיתי את העראיס עם המתכון
הכל חוסללל יצא פצצה

רק חסרון אחד זה שהיו חלקים שהם היו קצת רטובים
יכול להיות כי זה היה בשר טחון שהופשר?

ועוד דבר האם היה מיותר להשים ביצה אחת בתערובת בשר?
פשוט לא ידעתי עם היה מספיק שומן בבשר טחון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 24.03.2019)

היי אוראל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בשר שהופשר מפריש נוזלים.
אין צורך לשים ביצה, גם אם אין תוספת שומן בבשר.
במקרה של חלקים רטובים אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כמה דקות עד לייבוש.

Avatar
בני (14:47 24.03.2019)

לא הבנתי איזה בשר לבקש מהקצב בדי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 24.03.2019)

בשר בקר טחון. תבקש חלק שומני.
אפשר לקצוץ את עלי הפטרוזיליה דק-דק עם סכין ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

Avatar
בני (14:46 24.03.2019)

מה עושים עם אין מעבד מזון?

Avatar
עורב (18:10 8.04.2019)

לקנות אחד.

Avatar
יפית (20:04 9.03.2019)

מתכון מעולה!!
נטרף ע"י כל בני הבית 😋😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 9.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית ושבוע טוב!

Avatar
גיניפר (19:34 14.02.2019)

שלום רציתי לדעת אם מחר (יום שישי) אני אכין את השלב א ובכניסת שבת לשים אותם בתנור בחום 100 עד שעה 19.30 לא יהיה יבש? או להכין את הכל ולשים על הפלטה בפירקס עם המכסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 14.02.2019)

עדיף להכין מחר את הכל לפי המתכון ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

Avatar
מרים (11:17 12.02.2019)

יש לי בשר קפוא
אפשר לסנן נוזלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 12.02.2019)

כן אבל קודם תפשירי אותו.

Avatar
אסף (21:31 27.01.2019)

שלום. רציתי לשאול אם אפשר עם כוסברה במקום פטרוזיליה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 27.01.2019)

כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.

Avatar
טל (15:30 13.01.2019)

היי,
אני רוצה להכין לשבת. לדעתך יהיה אפשרי לחמם בפלטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 13.01.2019)

אני חושבת שכן.

Avatar
נסיה (21:02 2.01.2019)

יצא מעולה . כולם אהבו. משאריות הבשר עשינו קבב וגם זה היה מאד מוצלח . תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 2.01.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
ארז (06:47 30.12.2018)

טעים ממש עשינו פעמיים וגם החברים נהנו לגמרי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 30.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אז ושבוע מעולה

Avatar
חיה (17:19 18.12.2018)

אין לי מחבת פסים, זה הולך גם במחבת רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 18.12.2018)

כן.

Avatar
אסתי (20:25 16.12.2018)

הי, תודה על המתכונים הטעימים😁
האם פיטרוזיליה זה קריטי? פשוט איי לי כרגע ורוצה להכין…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 16.12.2018)

אפשר להכין גם בלי.

Avatar
אורטל (18:08 7.11.2018)

אפשר לעשות את זה עם בגט במקום פיתה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.11.2018)

בגדול אפשר אבל גם מבחינת נוחות הכנה וגם מבחינת טעם עדיף פיתה. הבגט הוא עבה מידי.

Avatar
עמיחי (13:19 23.10.2018)

שלום
למרוח שמן זית מהצד החיצון של הפיתה או הפנימי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 23.10.2018)

בצד החיצוני.

Avatar
נירית שמש (15:10 11.10.2018)

עין שמתי כמות עבה בפיתה וזה לא מיתבשל טוב מה אני עושה שמתי ל20דקות והפכתי צד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 11.10.2018)

היי נירית,
יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן. כדי שלא יישרף מבחוץ כדי להנמיך ל170 מעלות.

Avatar
רות (11:41 12.09.2018)

עברתי לדירה חדשה.ועוד אין לי גז.
חייב לצרוב על הגז לפני????

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 12.09.2018)

אפשר לוותר על החלק הזה ולשים בתנור 10-12 דקות.

Avatar
דורין (17:00 8.09.2018)

פשוט מושלם! בעלי התמוגג והוא בררן מאוד!
תודה לך על מתכון מעולה 🤩

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 8.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דורין ושנה טובה ❤️

Avatar
דוד (20:22 6.08.2018)

אפשר לעשות בלי פטרוזיליה?

Avatar
דוד (20:25 6.08.2018)

או עם כוסברה במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 6.08.2018)

אפשר להחליף בחצי כוס כוסברה ואפשר גם להכין בלי.

Avatar
רבקה (13:09 31.07.2018)

הי,

אפשר להכין את זה עם עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 31.07.2018)

אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.

Avatar
הדס (17:17 30.07.2018)

אם אין לי תנור… ויש מנגל
כמה זמן צריך לשים על המנגל והאם צריך לטגן גם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 30.07.2018)

היי הדס,
אפשר לצלות כ-2 דקות מכל צד ואז לכסות לעוד כמה דקות כדי שיהיה מוכן מבפנים. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מידי כדי שזה לא יישרף.
אין צורך גם לטגן.

Avatar
מירב (23:50 23.07.2018)

הי,
עראיס זה "הבייבי" של בעלי, מכין ממתכון שלו לאירוח על האש. מכיוון שהיה בחו"ל הכנתי מראש את התערובת לפי המתכון שלך ויצא מדהים. כולם החמיאו והוא כמעט לקח לעצמו את הקרדיט…😁
תודה לך על מתכונים מעולים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 24.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מירב ויום מקסים 🌷

Avatar
לאה ל. (11:44 12.07.2018)

שלום אפרת 🙂
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!
האם זה בסדר להכין היום (יום חמישי) לארוחה של שבת בצהריים? איך את ממליצה לחמם את זה על פלטת שבת?
בתודה מראש על תשובתך!
לאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 12.07.2018)

היי לאה,
עדיף להכין מחר אם יש לך אפשרות. את התערובת את יכולה להכין היום ומחר להמשיך.
לגבי חימום, אפשר לשים בתבנית על הפלטה ולכסות.

Avatar
מיכל (20:16 10.07.2018)

אפרת היקרה!
המתכון להיט !!!
פשוט להכנה, מוסבר היטב וטעיםםםםם
אין עליך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 10.07.2018)

נראה מעולה!!
תודה מיכל 🌷

Avatar
אורית (20:08 10.07.2018)

מתכון מדהים, מהיר ויצא טעים מאוד, מכינה את זה כבר שוב פעם שנייה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 10.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית

Avatar
יפית (15:20 17.06.2018)

צריך לטבל את הבשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 17.06.2018)

היי יפית,
רשום לתבל במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור.

Avatar
אורי (14:08 15.06.2018)

האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה במקום טריה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 15.06.2018)

במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר לשים כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

Avatar
ניקול (07:41 14.06.2018)

חיפשתי מתכון לארוחת צהרים מהירה. הכנתי ויצא מדהים. אני בהחלט מוסיפה את המתכון הזה לרפרטואר שלנו. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 14.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ניקול ויום מקסים 🌷

Avatar
לנה (13:40 6.06.2018)

וואו…מהיר וטעים מאוד.אימצתי את המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 6.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ורד (01:23 4.06.2018)

הי אין לי מעבד מזון אפשר בלי לטחון את הבצל? תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 4.06.2018)

כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
יום מקסים 🌷

Avatar
ליאורה (08:43 31.05.2018)

הי אפרת, יצא פשוט מושלם ואחרי חימום על הפלטה!!תודה על מתכונים מושלמים!!האם נראה לך מתאים שימוש בפלנצ'ה במקום מחבת פסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 31.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, נראה לי מתאים להכנה בפלנצ'ה.
יום מקסים 🌷

Avatar
רחלי (10:13 30.05.2018)

כל המתכונים כשרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 30.05.2018)

בוודאי 🙂

Avatar
ענת איתן (19:06 27.05.2018)

היי אפרת, על איזה מצב צריך לשים את התנור?
תודה ענת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 27.05.2018)

היי ענת,
תוכנית אפיה רגילה- קו עליון וקו תחתון.

Avatar
ענת איתן (09:16 28.05.2018)

תודה רבה 🙂

Avatar
אסתי (19:06 16.05.2018)

הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלללםם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 16.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתי.

Avatar
שולמית (14:38 10.05.2018)

אפשר למלא עם כבד עוף ובצל מטוגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 10.05.2018)

מעניין לנסות 🙂

Avatar
רותי (21:05 8.05.2018)

וואווו כמה שזה טעים!!!
תודה רבה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 8.05.2018)

נראה מעולה!!
תוודה על השיתוף 🙂

Avatar
מיכל (12:04 25.04.2018)

הי אפרת, אני רוצה להגיש כאלה בארוחת ערב. האם אפשר להכין מראש את שלב המחבת, ואז לפני ההגשה רק להכניס לתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 25.04.2018)

כן אפשר.

Avatar
מיכל (21:00 23.04.2018)

אפשר להכין עם כוסברה במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 23.04.2018)

כן אפשר.

Avatar
נטלי (14:41 22.04.2018)

היי, יש עוד דרך חוץ ממחבת פסים ומנגל חשמלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 22.04.2018)

אפשר להכין גם במחבת רגילה.

Avatar
לינוי (16:42 18.04.2018)

את ממש אלופה!!!! הכנתי ויצא פצצה זה גם קל מאוד להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 18.04.2018)

תודה לינוי, שמחה שאהבת! 🙂

Avatar
הדס (14:40 12.04.2018)

הכנתי ויצא פצצה!!!!
הכנתי כמות כפולה ועדין היו מריבות…
הוספתי כוסברה ופלפל אדום חריף ויצא ממש טוב
דרך אגב, לא היה לי משהו אחר אז השתמשתי בבשר קפוא ולא הרגשתי בעיה
ממש תודה על ערב כיפי שנתת לנו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 12.04.2018)

שמחה שנהניתם!
תודה הדס 🙂

Avatar
דנה (13:53 26.03.2018)

הכנתי היום ויצא כל כך טעיםם!!! מתכון מושלם! תודה 🙂
(הכנתי בטוסטר בשרי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 26.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דנה 🙂

Avatar
קארין (12:48 11.03.2018)

הי,

איך לעשות אם רוצים להגיש את זה בחוץ בפיקניק? לעשות את השלבים המקדימים (לרבות הטיגון) ובסוף רק להניח על המנגל? או שאפשר לוותר על השלבים המקדימים ולעשות רק על המנגל?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 11.03.2018)

היי קארין,
אפשר להכין ישירות על המנגל, ללא השלבים המוקדמים.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
קארין (16:18 11.03.2018)

תודה רבה על התגובה המהירה!

את נהדרת!

Avatar
מירב מרבר (12:05 9.03.2018)

יצא ממש טעים, כולם ליקקו את האצבעות ורצו עוד..
היום אני אכין בפעם השנייה כמות כפולה.
תודה רבה על מתכונים מעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 9.03.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה מירב.

Avatar
דני (21:28 22.02.2018)

היי
אני נשמע כמו תקליט שבור אבל..
מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 22.02.2018)

אני לא מתלוננת 🙂
תודה דני

Avatar
חנין (21:40 17.02.2018)

במקום מחבת פסים.. אפשר להכניס את הפיתות לתוך טוסטר לחיצה. וזה חוסך ממך להכניס את הפיתות לתוך התנור אחר כך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 17.02.2018)

תודה על השיתוף 🙂

Avatar
אלכס (05:11 13.02.2018)

הי אפרת, כמה חשובים הפסים במחבת כי אין לי מחבת פסים אבל יש לי מחבת מברזל יציקה האם יתאים?
תודה על האתר הנפלא והעזרה שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 13.02.2018)

המחבת שיש לך מצוינת.
יום מקסים 🙂

Avatar
מוריאל (14:16 28.01.2018)

אם אין לי תנור אפשרי רק במחבת לבשל את זה ?
נראה מתכון מעולה ומגרה אני עושה המון מתכונים מהאתר תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 28.01.2018)

היי מוריאל,
לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אדלה (22:21 23.01.2018)

ערב טוב,
הכנתי את העראיס הערב והוא פשוט יצא מושלם!!
בעלי ממש אהב וקיבלתי הרב המחמאות מהמשפחה המורחבת.
תודה רבה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 23.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רבקה (08:53 18.01.2018)

בוקר טוב!
הכנתי את העראיס לר"ח ופשוט יצא מדהים ובעלי כמו כל פעם שאל אותי "מאיפה המתכון הזה?"
אמרתי לו "מה נראה לך?"
ומה הוא אומר "מ 10 דקות" וכמובן שהוא צודק……….
פשוט אתר מושלם עם מתכונים קלים וטעימים במיוחד.
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.01.2018)

תודה רבקה!
שבת שלום 🌺

Avatar
רבקה (10:56 14.01.2018)

אפשר במקום שמן זית לשים על הפיתות לפני הטיגון שמן קנולה?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 14.01.2018)

כן, אפשר.

Avatar
טל (13:33 13.01.2018)

יצא מעולה. תודה 🌸🌸

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 13.01.2018)

תודה טל, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
Rotem (19:03 10.01.2018)

מתוכמים מדהימים תודה רבה!
שאלה..
אפשר להמיר את הבשר לדג? ואם כן איזה מומלץ..
והתהליך אותו תהליך?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 10.01.2018)

היי רותם,
האמת שזה נשמע מעניין 🙂 אבל לא ניסיתי אז אין לי מושג איך זה ייצא.
כעקרון כל דג שמתאים לקציצות יכול להתאים כמו נסיכת הנילוס, סלמון, דניס, מוסר, מקרל, בקלה. עדיף שזה יהיה דג טרי.
אופן ההכנה לא אמור להשתנות.

Avatar
לירז (14:29 5.01.2018)

יצא ממש טעים! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 5.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לירז ושבת שלום

Avatar
שירלי (10:30 4.01.2018)

נראה טעים מאוד 🙂
אם רוצים שיהיה פיקנטי מה כדאי להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 4.01.2018)

היי שירלי,
יש כמה אפשרויות:
אפשר להוסיף לתערובת הבשר חצי כפית פפריקה חריפה או רבע-שליש כפית תבלין צ'ילי חריף.
אפשר להוסיף כמה טיפות רוטב טבסקו אם יש לך.
אפשר גם לטחון יחד עם הבצל כחצי פלפל חריף טרי.

Avatar
הילה (17:35 2.01.2018)

הייי אם אין לי לא מחבת פסים ולא תנור, אלא מחבת רגיל על כיריים חשמליות או טוסטר אובן.. זה יצא טוב<?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 2.01.2018)

את יכולה להכין על מחבת רגילה ולחמם אח"כ בטוסטר אובן.

Avatar
דודו (21:33 1.01.2018)

שלום
שמח לדעת האם ניתן.להוסיף ירק כלשהו בתוך הפיתה ?..

Avatar
דודו (08:49 29.12.2017)

שלום
אני רוצה להגיש את המנה לשבת בצהריים . האם ניתן להכין יום לפני ולחמם בתנור בשבת .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 29.12.2017)

היי דודו,
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם בתנור.
שבת שלום 🙂

Avatar
דודו (21:33 1.01.2018)

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 1.01.2018)

היי דודו,
את הירקות מומלץ לאכול ליד הפיתה ולא בתוכה. זה הולך טוב עם סלט ליד 🙂

Avatar
שירן (02:51 25.01.2018)

למה לדעתי אפשר להוסיף קצת עגבנייה עם פלפל חריף לתערובת הבשר …

Avatar
ליאור (21:55 20.12.2017)

יש לי רק בשר טחון רגיל שהפשרתי, מספיק טוב גם ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 21.12.2017)

היי ליאור,
אם זה מה שיש לך, זה בסדר.
בהזדמנות אחרת כדאי לנסות להכין גם עם בשר טרי.
יום מקסים 🙂

Avatar
אבי (13:26 8.12.2017)

האם משמנים את הפחתות לךני ששמים בשר בתוכם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 8.12.2017)

רק אחרי שממלאים אותן, בחלק החיצוני בלבד.

Avatar
יובל (10:56 8.12.2017)

היי אפרת, עם איזה תוספת מומלץ להגיש את זה? או שזאת ארוחת ערב בפני עצמה?

המתכונים באתר יוצאים מן הכלל !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 8.12.2017)

היי יובל,
אפשר להגיש את זה כמנת פתיחה בארוחה בשרית/על האש ואפשר לאכול את זה כארוחה בפני עצמה ולהגיש עם טחינה וסלט כמו שהצעתי בתחתית המתכון.
שבת שלום 🙂

Avatar
ורדה (09:27 6.12.2017)

היי אפרת
הכנתי ויצא מדהים.👌

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 6.12.2017)

תודה ורדה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים 🌺

Avatar
סיון (17:15 3.12.2017)

היי דבר ראשון אין על האתר שלכם רוב הארוחות שאני מכינה הם מפה פשוט מושלם
עכשיו שאלה קטנה יש אפשרות לותר על האפיה?אולי נטגן את הבשר לפני כדי שיהיה מבושל ואז פשוט נטגן גם את הפיתות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 3.12.2017)

היי סיון,
אם אין לך אפשרות לאפות אז זאת יכולה להיות אפשרות חלופית – לטגן את הבשר לפני אבל קחי בחשבון שהמילוי יהיה יותר פירורי ולא כחתיכה אחת.
אפשרות נוספת ונראה לי עדיפה יותר היא לאחר שאת מטגנת את הפיתה מכל הכיוונים פשוט תנמיכי את האש ותכסי את המחבת ותשאירי את הפיתות במשך 7-9 דקות.

Avatar
חיה (23:13 2.12.2017)

דוקא אני הכנתי פעם אחת מבשר עוף וכולם מאד התלהבו ומה שאני הרבה עושה בכל מני מאכלים מערבבת בשר טחון עם עוף טחון ויוצא מהמם תנסו שווה! ותודה על כל המתכונים המיוחדים.

Avatar
חיה (23:09 2.12.2017)

יצא מגניב טעים במיוחד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 3.12.2017)

תודה חיה 🙂
שבוע נפלא 🌺

Avatar
אושרת (19:56 2.12.2017)

האם אפשר להשתמש בבשר עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 2.12.2017)

אפשר אבל עם בשר בקר טחון זה יוצא הרבה יותר טעים.

Avatar
טל (13:55 1.12.2017)

נראה מעולה כמו תמיד! תודה
לסחוט את הנוזלים מהבצל והפטרוזיליה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 1.12.2017)

תודה טל 🙂
לא חובה לסחוט אם טוחנים במעבד מזון.

Avatar
תקווה (16:06 30.11.2017)

מדוע חשוב ככ שיהיה שומן ?
זה מורגש במנה ממש ? מאחר ואני לא חובבת שומן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 30.11.2017)

זה בשביל העסיסיות. את לא חייבת להוסיף שומן לבשר.

Avatar
אורי (10:29 30.11.2017)

נראה מנה מעניינת ומגרה. אכין בקרוב. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 30.11.2017)

תודה אורי.
יום נפלא!

Avatar
simabar (09:57 30.11.2017)

היי אפרת. מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך. המלצה למי שאין מחבת פסים ובכל זאת רוצה צורה יפה , אפשר להכין בטוסטר. (ולוותר על שלב האפייה בתנור). תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 30.11.2017)

תודה! יום מקסים 🙂

Avatar
מלי (08:50 30.11.2017)

הבשר טחון חי? לא מבושל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 30.11.2017)

כן. ממלאים את הפיתה כשהבשר חי ולא מבושל (אל דאגה, הוא לא נשאר חי בסוף התהליך 🙂 )

Avatar
רבקה (12:52 29.11.2017)

כן, לזאת הכוונה – למה זה נועד ולמה זה לא רשום במתכון ומה ההבדל אם שמים שמן זית או לא שמים?
תודה רבה מראש – פשוט אתר מושקע!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 29.11.2017)

זה לא היה רשום כתוצאה מטעות שלי. בזכותך הוספתי את לזה כעת לאופן ההכנה.
חשוב לשמן את הפיתות בשמן זית או בכל שמן אחר כי זה בעצם מעניק את הקריספיות של המעטפת החיצונית.

Avatar
מוריה (12:13 29.11.2017)

אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על השלב הזה? או במחבת רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 29.11.2017)

אפשר במחבת רגילה.

Avatar
רבקה (11:48 29.11.2017)

נראה מעולה, רוצה להכין……
אפשר לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה?
אם אין לי מעבד מזון איך לעשות את הבצל והפטרוזיליה?
ראיתי בתמונות ששמת משהו לפני שהכנסת למחבת – מה זה?
אם אני יצרוב במחבת רגילה יש הבדל בטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 29.11.2017)

כן, אפשר לשים כוסברה.
את יכולה לגרד בפומפיה את הבצל ולסחוט מנוזלים. פטרוזיליה/כוסברה אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין.
שמתי על הפיתה שמן זית. לזאת הכוונה?
אין הרבה הבדל בטעם, זה פשוט נראה טוב יותר כשזה צרוב על מחבת פסים.

Avatar
מוריה (08:09 29.11.2017)

אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על זה, או לצרוב במחבת רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 29.11.2017)

היי מוריה,
תצרבי במחבת רגילה.

Avatar
הדס (23:53 28.11.2017)

וואווווו נראה טווובבב
חייבת לנסות!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 29.11.2017)

תודה הדס, מחכה לעדכון אחרי שתנסי 🙂
יום מקסים

Avatar
רעות (22:01 28.11.2017)

היי אפרת.
נראה מעולה ומזמין:) בא לי לנסות..
שאלה לא קשורה, הכנתי בצק שמרים במוצ"ש ולא הספקתי לאפות אותו , הוא היה במקרר עד עכשיו, נראה לך שיש בעיה לאפות אותו כעת? יש לו ריח מעט חמוץ, ואני מסתפקת אם זה הריח של השמרים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 29.11.2017)

היי רעות,
יכול להיות שהוא החמיץ מתפיחת יתר. האמת שאין לי מושג, זה סוג של הימור. יכול להיות שתאפי אותו והוא יהיה בסדר ויכול להיות שלא.
כדאי גם לנסות ללוש אותו. אם המרקם שלו אלסטי והוא לא נקרע ו/או בלי חורים זאת אינדיקציה שהוא בסדר.

Avatar
ירדן (20:06 28.11.2017)

מנה מושלמת!
אני מרפדת את הפיתה מבפנים במעט זעתר וזה פשוט מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.11.2017)

רעיון מעולה 🙂
תודה ירדן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.