זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: 10 מנות

מצרכים:

5 פיתות רגילות חתוכות לחצי

500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

1 בצל בינוני

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

תיבול: כפית ושליש מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

*שמן זית




אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

-מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אין צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

-מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

-מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.

עראיס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם שמיר וגזראורז עם שמיר וגזר
עוגיות ספירלה עוגיות ספירלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
בוזי (18:16 22.11.2021)

לדעתי הפוך… קודם כל בתנור בתבנית מכוסה לבשל את הבשר ואז לטגן או על מנגל.

avatar
Moran (17:44 8.11.2021)

היי אפרת
הכנתי פעם ראשונה על הגז בלי תנור כי אין בנמצא.. הבעיה שיצא קצת לא מבושל. אין לי מכסה למחבת פסים שהוא בשרי יש דרך לבשל קודם איכשהו לפני שאני מכניסה לפיתה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 8.11.2021)

היי מורן,
רק כדי לוודא- בישלת את הבשר לפני מילוי הפיתה, כן?
אפשר להנמיך את האש ולבשל את הבשר עוד כמה דקות, ואז למלא את הפיתות ולטגן כמה דקות ללא מכסה מכל צד.

avatar
Moran (22:13 8.11.2021)

לא, לא בישלתי לפני שהכנסתי לפיתה 🤔 חחח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 8.11.2021)

אם ככה, יש לך במקרה טוסטר לחיצה בשרי? אפשר להשתמש בו.
אם לא- פשוט תטגני כ-5 דקות על אש בינונית נמוכה מכל צד את הפיתות.

avatar
Moran (22:15 8.11.2021)

באיזו מחבת כדאי לטגן לפני? בפסים? ועד מתי? שיהיה ממש מוכן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 8.11.2021)

כדאי במחבת פסים. כ-5 דקות מכל צד, אבל כמובן שאם צריך יש לטגן יותר זמן(:

avatar
חגית (19:34 2.11.2021)

ערב טוב.מתכון נפלא כמו כל המתכונים שלך.הפעם צריכה להכין לבוקר מוקדם.שואלת האם ניתן לטגן מהליה הבשר בתוך הפיתה .ובבוקר לשים בתנור.מה דעתך?מאוד אודה לתשובתך.תודה חגית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 2.11.2021)

היי חגית,
אני מניחה שאפשר לטגן, לאחסן במקרר עד הבוקר ואז לאפות.

avatar
יעל (12:23 13.10.2021)

מתכון מוצלח מאוד!
הכנתי במחבת רגילה.
הסלט עגבניות החריף שהמלצת כאן הוא המתאים בדיוק לעניין…
תודה רבה! ארוחת ראש חודש מושלמת..!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 13.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊

avatar
אילנה (12:30 27.09.2021)

היי יצא נהדר. כל נתכון שלך מוצלח!💓

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 27.09.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה אילנה❤

avatar
יפה (01:54 24.09.2021)

יש לי בשר מוכן שנשאר לי מהמתכון של הלחמג’ון,
אפשר להשתמש בזה אפילו שזה כבר מבושל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 24.09.2021)

היי יפה,
כן, אפשר להשתמש בו(:

avatar
דנה (17:52 23.09.2021)

האם אפשר להשתמש באבקת פטרוזיליה? אם כן- מה הכמות?
ואם אני משתמשת במחבת רגילה- האם עדיין צריך להשתמש אחכ בתנור או להמשיך את הבישול במחבת? אם כן, האם משתנים הזמנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 23.09.2021)

היי דנה,
אפשר לשים כפית אבקת פטרוזיליה.
בכל מקרה לאחר הטיגון יש לאפות, האפייה בתנור מוסיפה קריספיות וגורמת לבשר להיאפות כמו שצריך.
חג שמח!

avatar
מזל (15:01 22.08.2021)

היי אפרת אפשר לקצוץ ביד את הירקות ולא במעבד מזון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 22.08.2021)

היי מזל,
אם את קוצצת ממש דק אפשר גם ידנית.

avatar
אלישבע (07:54 5.08.2021)

יצא מושלם!! תודה על המתכון המעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 5.08.2021)

איזה כיף! תודה על השיתוף🌺

avatar
חנה (13:15 12.07.2021)

האם אפשר בטוסטר לחיצה ואם כן כמה זמן צריך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 12.07.2021)

מניחה שאפשר, בערך 10 דקות. יש לוודא שהבשר עשוי ושחום לפני סיום האפייה בטוסטר.

avatar
הדר (15:21 9.06.2021)

אם יש לי אורחים בערב ואני לא יכולה להכין את זה באותו זמן
אני יכולה להכין הכל לפני כמו שכתבת? והפיצה לא תהיה רטובה ?

avatar
הדר (15:25 9.06.2021)

פיתה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 9.06.2021)

אם את מכינה כמה שעות לפני כן זה בסדר.
תשמרי את זה במקום קריר יחסית או במקרר, וכדאי לפני ההגשה לחמם כמה דקות.
בהצלחה😊

avatar
הדר (16:06 9.06.2021)

תודה על התשובה המהירה

avatar
שני (21:23 28.06.2021)

היי
בדרך כלל אני מכינה רק מהאתר שלך והכל יוצא חבל על הזמן!! הפעם הכנתי בלי פטרוזילה ובצל. לא יודעת למה, יצא טיבול ממש ממש עז.צריך לשים מהכל חצי. חוץ מזה. את הפיתה הכנתי בטוסטר ואז בתנור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:24 28.06.2021)

היי שני,
עראיס לרוב מכינים עם תיבול דומיננטי, כך שעשית טוב שהפחתת מהפטרוזיליה והבצל אם אתם פחות אוהבים תיבול חזק.

avatar
דינה (19:40 5.05.2021)

היי,
יש אפשרות להכין את זה לגמרי או חלקית יום לפני? אם כן, אז מה ואיך אפשר להכין לפני ומה לעשות לפני ההגשה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:06 5.05.2021)

היי דינה,
אפשר להכין יום לפני את הכל, לשמור במקרר או במקפיא, (להפשיר על השיש אם הקפאת) ולפני ההגשה לחמם בתנור כ-5 דקות על 180 מעלות.

avatar
הדס (11:35 4.05.2021)

דבר ראשון אין מילים מכינה רק מהאתר שלך…
עכשיו יש לי רק בשר טחון קפוא.
אפשר להשתמש?
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 4.05.2021)

היי הדס,
אפשר גם בשר קפוא😊

avatar
שושי (17:20 19.04.2021)

מה את אומרת אין לי פטרוזיליה אבל יש לי שיער וכרוב קצוץ נראה לך אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 19.04.2021)

היי שושי,
אפשר להכין ללא פטרוזיליה, או לשים כחצי כוס כוסברה במקום.
אפשר גם לשים מעט שמיר אם אוהבים. כרוב פחות מתאים כאן😊

avatar
שני (11:37 13.04.2021)

הי
עושה את המתכון הזה הרבה וקבוע נטרף!! עד היום הכנתי עם עוף טחון..
אפשר לערבב בקר טחון עם עוף טחון או שהיית משתמשת רק בבקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 13.04.2021)

היי שני,
אפשר לערבב עוף ובשר, אבל לטעמי יותר מוצלח עם בשר בלבד:)

avatar
הדר מלכה (17:50 4.02.2021)

אם אני רוצה להכין לשבת ? יש אפשרות להכין את המילוי במחבת ולהכניס לקראת השבת בפיתה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:58 4.02.2021)

כן, אפשר.

avatar
רות (23:52 14.01.2021)

שלום אפרת.
כבר כמה פעמים שאני מכינה את המתכון והוא תמיד יוצא פצצה!!!
תודה רבה רבה!!
יש לי שאלה שלא קשורה למתכון ואולי במקרה תוכלי לעזור לי.
אני ב”ה אופה הרבה ומחפשת מיקסר איכותי ואמין (עד עכשיו לשתי בידיים – אני או בעלי…) מברורים שעשיתי יצאתי מבולבלת. כל אחד אומר משהו אחר.
אולי יש לך המלצה על מיקסר שאת מרוצה וממליצה עליו?
שוב תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 15.01.2021)

היי רות,
היה לי כמה שנים מיקסר של BOSH ולאחרונה קניתי מיקסר של sauter. שניהם טובים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם כשקונים מיקסר:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר”כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו’. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
רועי (13:48 26.01.2021)

כנסי לאתר כרמל דיירקט, יש להם את פולס 300 אחלה מכשיר, וגם במיקס בלנדר מוט הכי טוב בעולם

avatar
אלונה (21:47 31.01.2021)

ממליצה ממש על קנווד שף. לי יש מהסדרה של xl . הוא לש בקלות קג ,מיועד לעד 2 קג.

avatar
חיה פיין (08:36 3.03.2021)

אני גם אופה המון ואני נשואה בע”ה כבר כמעט 24 שנה קניתי אז מיקסר בשם magic mill הבאתי אותו מארה”ב לא מכרו אותו פה הוא מיקסר פצצה הוא עוד חי ונושם ועובד מצוין עכשיו יצא מחברת Davo אותו מיקסר לפני שלוש שנים קניתי אותו לכלתי היא גם אופה הרבה והיא מאוד נהנית היא כבר השתמשה במיקסרים אחרים ואמרה שאין להשוות הוא מיקסר יקר אבל שווה כל שקל

avatar
רחלי (22:44 13.01.2021)

היי אפרת אני רציתי לשאול אם הבנתי נכון יש לי בשר קפוא אז להוציא נוזלים? ואם אין לי מחבת פסים רק מחבת רגיל אך זה עובד ? אח’’כ יש צורך להכניס גם לתנור? אם כן בשביל מה ? אשמח לתשובה
חייבת לציין שמאז שאני מכירה את האתר שלך אני כל ערב נכנסת לחפש איזה ארוחת צהריים מתחשק לנו מחר…… אין את פשוט אלופה תמשיכי לעשות מתכונים טובים שעושים טוב בלב 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 14.01.2021)

היי רחלי תודה רבה לך!
נכון, להוציא את הנוזלים מהבשר הקפוא,
כדי שהפיתה לא תצא רטובה/לחה כדאי לאחר שזה מוכן לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
התנור מוסיף קריספיות וגורם לבשר להאפות כמו שצריך. לא הייתי מוותרת.
בהצלחה 🙂

avatar
יפעת (18:16 13.01.2021)

היי, אפשר להכין את המילוי יום לפני לפני הבישול? ולשמור במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 13.01.2021)

אפשר 🙂

avatar
אסתר (18:46 12.01.2021)

אם אני מכינה בגריל גז אז צריך גם תנור?
**תודה רבה על כל במתכונים הם תמיד יוצאים מעולים, אנחנו ממש נהנים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 12.01.2021)

אם יש לזה מכסה אז אין צורך.

avatar
malka (21:04 16.12.2020)

שלום אפרת,
יש אפשרות להשתמש בחזה עוף במקום בטחון?
אשמח לתשובתך בהקדם, כי אני רוצה להכין עכשיו….
תודה רבה רבה על המתכונים המעולים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 16.12.2020)

היי מלכה,
אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.

avatar
שקד (19:01 26.11.2020)

על איזה מצב בתנור צריך לשים ? אפייה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 26.11.2020)

חום עליון ותחתון.

avatar
מרים (18:20 24.11.2020)

הי אפרת.. המתכון הזה מושלם! אני רוצה לעשות גם היום הבעיה שיש לי רק הודו טחון.. מה את אומרת? עדיין שווה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 24.11.2020)

שווה לעשות לגמרי 🙂 הייתי מוסיפה עוד מעט שמן לבשר כי ההודו פחות שומני

avatar
מרים (20:15 24.11.2020)

תודה רבה!!😍

avatar
אפרת (18:44 23.11.2020)

היי אפרת . יש לי בשר טחון מתובל כמו התיבול שרשמת,(נשאר לי ממתכון שהכנתי לארוחת שבת.) הבשר כבר מבושל יש לי דרך לעשות איתו ארעיס? ואיך לגרום לבשר להתאחד? ממש מתחשק לי לארוחת ערב להכין ארעיס
תודה ומחכה מאוד לתגובתך (:

avatar
אורטל (19:01 23.11.2020)

אפשר להשתמש בבשר שכבר בושל אבל הייתי משמנת את הפיתה לפני מבפנים עם מברשת

avatar
אפרת (19:08 23.11.2020)

אפרת את אלופה,תשובה ככ מהירה,אני רצה להכין…המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 23.11.2020)

היי אפרת,
זה נכון שאין צורך להוסיף כלום לתיבול, אך תדעי שהבשר קצת יתפורר בגלל שהוא מבושל
ואין כל כך מה לעשות עם זה
אבל עדיין טעים 🙂

avatar
אפרת (22:03 23.11.2020)

חזרתי לעדכן שיצא פיצוץץץץץ, אחד ההההדברים הטעימים ,ממליצה!!!
אז תודה לך אפרת ולאורטל ה סושף (::

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:58 23.11.2020)

איזה כיף לקרוא!!!
שמחה שנהנת אפרת ❤️

avatar
ענאל (13:15 5.11.2020)

נראה מעולה!
האם ניתן להשתמש גם בפטרוזליה קפואה? יש לי מעט פטרוזליה טריה אבל לא מספיק ואני מאוד אוהבת את הטעם ואת הצבע 🙂
אם כן, כמה תבליות קפואות לשים?
וכמה שמן לשים על הפיתה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 5.11.2020)

היי ענאל, במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר להוסיף 2 תבליות קפואות
שמן תמרחי על הפיתה בעזרת מברשת סיליקון, לא יותר מדי כדי שלא יהיה רטוב- אבל גם לא מעט מדי
בהצלחה♥

avatar
תמר (16:29 27.10.2020)

כתוב עלי פטרוזיליה- הכוונה בלי הגבעולים?..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 27.10.2020)

כן, רק העלים.

avatar
תמר (22:38 27.10.2020)

תודה

avatar
ליבי:) (13:38 18.10.2020)

יצא פצצהההההה
תודה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 18.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
כבי (14:27 5.10.2020)

תודה רבה!!!!!!!!!!!
היה טעים בטירוף!!!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:19 5.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
חיה (21:11 7.09.2020)

יצא מושלם!
אחד דברים הטובים והמשובחים!
טעים ברמות–

עראיס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 7.09.2020)

נראה מעולה!
תודה חיה 🙂

avatar
שרה סתהון (13:48 25.08.2020)

אחד הדברים!!
(לא ידעתי כמה זמן זה צריך להיות על המנגל אז עשיתי חמש דק׳ כל צד וזה יצא טיפה שרוף)
אפרת אין על המתכונים שלך
תודה רבה רבה 🌼

עראיס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 26.08.2020)

תודה שרה 🙂

avatar
ספיר (23:02 11.08.2020)

היי, יש לך מתכונים ממש מעולים! רוצה לנסות את זה מחר. אני בהריון וחשוב לי שהבשר יהיה מבושל עד הסוף. זמן האפייה כאן מספיק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 11.08.2020)

אמור להספיק אבל ליתר ביטחון תשימי 12 דקות בתנור.

avatar
אלכס (09:41 31.07.2020)

אחד הדברים הטעים !!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:03 31.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלכס

avatar
דפנה צבן (15:06 22.07.2020)

טעים בטירוף.. כולם אהבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 22.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דפנה צבן (13:13 22.07.2020)

קל להכנה

avatar
גיטי (10:46 2.07.2020)

טעים בטרוף
תודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 2.07.2020)

תודה גיטי 🙂

avatar
אלמוג (09:13 25.06.2020)

היי, אם אני אבשל אל הבשר לפני על מחבת ואז אתחיל את התהליך של מילוי הפיתה והצריבה, אפשר לוותר על החלק של התנור או שהוא חובה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 25.06.2020)

היי אלמוג,
יכול מאוד להיות שהתערובת תתפורר ותתפרק.
אפשר להכין כמו במתכון – לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 10-15 דקות עד שמבפנים זה מוכן.

avatar
רעות מדר הקוסמטיקאית שלך (16:25 14.05.2020)

מתכון מעולה!
לקחתי מהאתר של גם מתכון לפיתות ועשיתי את כל התהליך מההתחלה ועד הסוף לבד.
מתכונים מצויינים נגישים וקלילים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 14.05.2020)

שמחה לשמוע ❣️
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אורטל (19:14 11.05.2020)

במידה ואני עושה את זה על המנגל במקום על מחבת פסים, האם כדאי לי להכניס לאחר מכן לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 11.05.2020)

אם אין מכסה למנגל אז רצוי.

avatar
מרים ג'יבלי (14:47 6.05.2020)

יצא כל כך טעים! נטרף לפני שהספקתי לצלם..
ממש תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 6.05.2020)

שמחה לשמוע!
תודה מרים 🙂

avatar
קארן (18:31 3.05.2020)

יצא מושלם על הפעם הראשונה ! תודה !

עראיס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 3.05.2020)

מהמם! 😍
תודה על השיתוף.
*אם יש לך אינסטגרם את יכולה לשלוח לנו למתכונים ב10 דקות ונעלה לסטורי 🙂

avatar
יעל (14:54 1.05.2020)

אנחנו עושים בטוסטר גדול עם פסים. לא צריך להפוך צד. כן צריך להפוך על הראש לדקה קלה. יוצא מעולה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

תודה יעל 🙂

avatar
שרון (15:05 29.04.2020)

פשוט להכנה ויוצא ליגה (כולל החיתוך לרבעים שחששתי ממנו, ועבר בשלום). הגשתי עם סלט ירקות קצוץ דק, טחינה, רוטב הריסה וטבעות בצל. מומלץ בחום. תודה לאפרת שהופכת אותנו לבשלניות ליגה, וזה כולל מקרים קשים כמוני 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:28 29.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

avatar
שרון (12:44 20.09.2020)

פעם שניה שאני מכינה :-). הפעם, עם פיתות ביס מקמח מלא, לטובת מי שמנסה לשמור. את הפיתות חתכתי לחצי, לא לרבע. ויצא מעולה גם. רק צריך להיזהר בצלייה על הפלנצ’ה ולאחר מכן בתנור, כי הן דקות מפיתות רגילות ונחרכות מהר. אז צריך לשימן פחות זמן, או לחלופין על אש קטנה יותר. שנה טובה לאפרתנו המלכה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 21.09.2020)

מעולה 🙂
תודה שרון ושנה טובה ❤️

avatar
נופר (22:06 28.04.2020)

היי, הכנתי בדיוק לפי המתכון ולא כל הבשר הבשיל מבפנים. מה עושים?

עראיס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:14 29.04.2020)

במקרה כזה כדאי להחזיר לתנור ל8-10 דקות.

avatar
יוסי (15:18 5.05.2020)

לצרוב פחות ..ותחתכי לרבעים..יתבשל טיל..וטיפ קטן להבא קחי צלחת שימי שמן ותתבלי את הפיתה החצוייה עם הבשר משתי הכיוונים ושימי על המחבת..בתאבון

avatar
Lina (13:48 28.04.2020)

הי אפרת
יש לי מנגל עם מכסה, אפשר להכין את זה כאשר המכסה כל הזמן סגור ואז אין צורך בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:35 28.04.2020)

כן אפשר.

avatar
Lina (20:29 29.04.2020)

יצא מעולה!
הכנסתי בסוף לתנור כי ראיתי שהבשר בתחתית הפיתה לא ממש התבשל למרות שמכסה המנגל היה סגור.
תודה רבה , נעזרת הרבה במתכונים שלך והכל יוצא מעולה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 30.04.2020)

מעולה 🙂

avatar
צביה רוזין (20:34 29.03.2020)

יש לי בצק פילו שאני רוצה להתפטר ממנו לפני פסח
אפשר לעשות את המתכון הזה / מתכון דומה, עם בצק פילו?
הבעיה שאין לי תנור בשרי, ולא מחבת פסים… 🙁 רק מחבת רגילה (עם מכסה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:36 30.03.2020)

היי צביה,
אפשר למלא בבשר ולגלגל לסיגרים ולטגן במחבת עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות).
יש גם מתכונים לא בשריים עם בצק פילו שאפשר להכין בתנור. מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו.

avatar
אושרת (15:17 18.03.2020)

הי אפרת צהריים טובים
נגמר לי הכמון האם אפשר לשים בהרט במקום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 18.03.2020)

כן אפשר.

avatar
עליזה (14:53 19.02.2020)

אני קודם טיגנתי את הבצל והבשר עם כל התבלינים שבמתכון ואז כאשר הבשר מבושל מלאתי רבע פיתה שמתי בטוסטר אחד הדברים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.02.2020)

מעולה 🙂

avatar
אששש (15:33 11.02.2020)

הכנתי את זה מבשר קפוא כמו שכתבת באחת התגובות פה על הרשת בתנור ויצא פשוט מעדן כווולם אהבו את זה
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 11.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
מימי (12:49 19.01.2020)

הי אפרת,
עם מה עוד אפשר להגיש את זה חוץ מטחינה וסלט עגבניות?
בעלי לא אוכל את שניהם…. 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 19.01.2020)

לא חייבים להגיש את זה עם משהו. זה טעים גם לאכול כמו שזה.

avatar
קרולין (20:11 19.01.2020)

חומוס הכי טעים

avatar
דנה (15:27 13.01.2020)

מה בכל זאת אפשר לעשות אם יש לי רק בשר קפוא כדי שהפיתה לא תהייה רטובה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 13.01.2020)

היי דנה,
אפשר להוסיף לתערובת הבשר כשליש כוס פירורי לחם (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
אפשרות אחרת/נוספת היא להניח את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור (לאחר שזה מוכן). יש לחמם תנור כ-8 דקות מראש ל180 מעלות ולשים במשך 5 דקות.

avatar
דנה (19:55 13.01.2020)

ידעתי שתמצאי לי פתרון.. אלופה את! תודה

avatar
מימי (10:47 1.01.2020)

הי אפרת,
איך מכינים את זה על המנגל (בשטח, כשאין לי תנור)?
ועוד משהו- עדיף לחתוך את הפיתות לרבעים לפני הצריבה והאפייה כדי שיהיה קריספי מכל הכיוונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 1.01.2020)

אפשר לשים את זה על רשת המנגל משני הצדדים. אם זה מנגל עם מכסה הכי טוב.
יותר נוח כשזה חתוך לחצי. זה עדיין יהיה קריספי.

avatar
מימי (11:47 1.01.2020)

כמה זמן על המנגל מכל צד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 1.01.2020)

3-4 דקות מכל צד ואח”כ כ-2 דקות על הצד הפתוח.

avatar
שרה (18:52 16.12.2019)

מתכון מוצלח מאד!!!!
מהיר קליל והכי חשוב טעים
תודה על עוד מתכון מושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 16.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
יפה מ. (14:53 15.11.2019)

תודה על מתכון טעים מאוד. בכל פעם שאני מכינה, אני מקבלת המון מחמאות, אז חלקן שייכות לך, אפרת יקרה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 15.11.2019)

תודה יפה, שמחה שאהבת ❤️

avatar
מאיה (01:04 15.10.2019)

וואו,יצא מדהים! תודה רבה לך על המתכון.
אגב, הכנתי עם בשר קפוא ויצא מעולה, לא היו הרבה נוזלים והבשר הרגיש ככה עסיסי.
פעם הבאה כמובן שאכפיל כמויות כי זה נטרף בדקה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 15.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
יעל (14:14 13.10.2019)

אפשר לוותר על האפייה בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 13.10.2019)

אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך כ-10 דקות כדי שיתבשלו מפנים.

avatar
רות (15:57 17.09.2019)

תותחיתתתתתת אלופההההה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 17.09.2019)

תודה רות 🙂

avatar
מזל (15:55 17.09.2019)

את פשוט אליפות
המתכונים שלך הם קסם להכין מתכונים כלכך קלים ומהירים ברמה של שף זה מטורף במיוחד לנו מהעבודה למטבח…
כישרונית ביותר!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 17.09.2019)

תודה רבה! ❤️

avatar
מוריה (23:41 16.09.2019)

האם אפשר להכין עם כוסברה??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 17.09.2019)

כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.

avatar
רותי (13:00 15.08.2019)

שלום אפרת אפשר להשים בצל ירוק במקום פיטרוזיליה?
תודה רבה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 15.08.2019)

אני חושבת שעדיף להכין בלי.

avatar
יהודית (13:01 13.08.2019)

אין לי מחבת פסים,
אפשר מחבת רגילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 13.08.2019)

כן.

avatar
טובי (15:55 6.08.2019)

אני רוצה להכין ליום של טיול לארוחת שטח לילדים, איך זה קר? רלוונטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:41 7.08.2019)

פחות טעים.

avatar
איריס (20:10 2.08.2019)

היי הראה מעולה. האם אפשר אחרי הטיגון להקפיא? ואם כן, מפשירים ואז שמים בתנור? או שניתן לשים בתנור מייד אחרי הקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 3.08.2019)

לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי פחות כדאי כי לאחר הפשרה הבשר יכול להפריש נוזלים.
עדיף לשמור במקרר. זה נשמר בקופסה סגורה כ-3 ימים.

avatar
מימי (09:10 9.07.2019)

הי אפרת,
מה אפשר לעשות אם אני משתמשת בבשר טחון קפוא (זה מה יש לי) כדי שהפיתה בכל זאת לא תרטב?
ועוד משו- עם מה אפשר להגיש את זה במקום טחינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 9.07.2019)

לאחר שזה מוכן אפשר לשים את חצאי הפיתות ישירות על רשת התנור ב-180 מעלות למשך 5 דקות נוספות.
אפשרות נוספת היא להוסיף כשליש כוס פירורי לחם לתערובת הבשר (פירורי הלחם סופחים נוזלים).
לא חייבים להגיש עם טחינה או רוטב מסוים. מספיק להגיש עם סלט.

avatar
טל (16:39 2.07.2019)

יצא טעים מאווווד! נטרף תוך דקות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 2.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אסתי (12:16 26.06.2019)

איזה סלט עגבניות חריף את ממליצה עם זה?
תוכלי לשלוח מתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 26.06.2019)

מצורף מתכון – סלט עגבניות חריף (לחצי על הלינק).

avatar
אסתי (11:05 26.06.2019)

זה בסדר בישלתי את הבשר קצת …לחסוך את שלב התנור שאין לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 26.06.2019)

היי אסתי,
אם אין תנור אפשר לטגן את הפיתות במחבת מכל הכיוונים ואז להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
אם בישלת את הבשר לפני אז לא נורא.

avatar
ספיר (18:22 12.06.2019)

אפשר להכין את זה עם נקניקיות? אני מחפשת מתכון מהיר, טעים וקל עם נקניקיות.
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 12.06.2019)

היי ספיר,
זה פחות מתאים עם נקניקיות.
אפשר לחתוך את הנקניקיות לעיגולים בעובי 2-3 ס”מ ולטגן במחבת כמה דקות. הכי פשוט וטעים.

avatar
רוני (14:04 6.06.2019)

היי 🙂 אני יכולה להכין את זה גם אם אין לי מעבד מזון? אם כן – איך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 10.06.2019)

כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

avatar
מיכל (12:49 29.05.2019)

יש לי קבבים שנשארו בהקפאה. אם אני אכניס אותם לתוך הפיתה ואעשה את הכל על מחבת פסים זה יעבוד או שיגיר יותר מדי נוזלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 29.05.2019)

היי מיכל,
קודם כל חשוב להפשיר את הבשר לפי השימוש.
קחי בחשבון שגם אם תפשירי, הבשר ירטיב קצת את הפיתה כי הוא היה קפוא.

avatar
יובל (07:07 16.05.2019)

אפרת
במנגל, לאחר צריבת הפיתות עם הבשר , נדרש להכניס את הפיתה לתנור ? בכדי לאפות את הבשר
או ניתן להשתמש רק במנגל
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 16.05.2019)

בתנור הבשר נאפה כמו שצריך.
אפשר להשתמש גם במנגל, רצוי עם מכסה.

avatar
גרידיש הדסה (20:31 7.05.2019)

אפרת שלום
רציתי לשאול איך אני עושה את כל התהליך רק במחבת פסים זה אפשרי לעשות תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 7.05.2019)

לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות עד שהבשר מתבשל היטב מבפנים (ניתן לחתוך באמצע ולבדוק).

avatar
מרב (19:16 15.04.2019)

אפשר להכין עם פיתות ללא גלוטן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 15.04.2019)

אם אלה פיתות כיס נפתחות אז כן.

avatar
מרב (19:51 15.04.2019)

תודה רבה,בעז”ה אני יכין אחרי פסח

avatar
כרמית (19:08 3.04.2019)

היי אפרת תודה על מתכונים נהדרים 🙂
השאלה שלי היא האם זה בסדר לא לבשל את הבשר לפני? אלא רק לצרוב אותו?
שאני עושה בשר אני מבשלת אותו טוב
ופה את אומרת רק לצרוב, זאת אומרת שיש בו עוד חלקים לא מבושלים,
זו היתה הכוונה שלך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 3.04.2019)

היי כרמית,
אל דאגה, הבשר לא נשאר חי בסוף האפיה 🙂
בהתחלה צורבים אותו יחד עם הפיתה במחבת ולאחר מכן מכניסים לתנור. במחבת הבשר רק נצרב אבל עדיין חצי חי ולאחר האפיה בתנור הוא מוכן.
ליתר ביטחון את יכולה לתת לו עוד 2 דקות בתנור.

avatar
אוראל (20:32 24.03.2019)

חייב להגיד שעשיתי את העראיס עם המתכון
הכל חוסללל יצא פצצה

רק חסרון אחד זה שהיו חלקים שהם היו קצת רטובים
יכול להיות כי זה היה בשר טחון שהופשר?

ועוד דבר האם היה מיותר להשים ביצה אחת בתערובת בשר?
פשוט לא ידעתי עם היה מספיק שומן בבשר טחון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 24.03.2019)

היי אוראל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בשר שהופשר מפריש נוזלים.
אין צורך לשים ביצה, גם אם אין תוספת שומן בבשר.
במקרה של חלקים רטובים אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולהמשיך לאפות כמה דקות עד לייבוש.

avatar
בני (14:47 24.03.2019)

לא הבנתי איזה בשר לבקש מהקצב בדי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 24.03.2019)

בשר בקר טחון. תבקש חלק שומני.
אפשר לקצוץ את עלי הפטרוזיליה דק-דק עם סכין ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.

avatar
בני (14:46 24.03.2019)

מה עושים עם אין מעבד מזון?

avatar
עורב (18:10 8.04.2019)

לקנות אחד.

avatar
יפית (20:04 9.03.2019)

מתכון מעולה!!
נטרף ע”י כל בני הבית 😋😋

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 9.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית ושבוע טוב!

avatar
גיניפר (19:34 14.02.2019)

שלום רציתי לדעת אם מחר (יום שישי) אני אכין את השלב א ובכניסת שבת לשים אותם בתנור בחום 100 עד שעה 19.30 לא יהיה יבש? או להכין את הכל ולשים על הפלטה בפירקס עם המכסה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 14.02.2019)

עדיף להכין מחר את הכל לפי המתכון ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

avatar
מרים (11:17 12.02.2019)

יש לי בשר קפוא
אפשר לסנן נוזלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 12.02.2019)

כן אבל קודם תפשירי אותו.

avatar
אסף (21:31 27.01.2019)

שלום. רציתי לשאול אם אפשר עם כוסברה במקום פטרוזיליה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 27.01.2019)

כן, אפשר לשים כחצי כוס עלי כוסברה.

avatar
טל (15:30 13.01.2019)

היי,
אני רוצה להכין לשבת. לדעתך יהיה אפשרי לחמם בפלטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 13.01.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
נסיה (21:02 2.01.2019)

יצא מעולה . כולם אהבו. משאריות הבשר עשינו קבב וגם זה היה מאד מוצלח . תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 2.01.2019)

שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ארז (06:47 30.12.2018)

טעים ממש עשינו פעמיים וגם החברים נהנו לגמרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 30.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אז ושבוע מעולה

avatar
חיה (17:19 18.12.2018)

אין לי מחבת פסים, זה הולך גם במחבת רגילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 18.12.2018)

כן.

avatar
אסתי (20:25 16.12.2018)

הי, תודה על המתכונים הטעימים😁
האם פיטרוזיליה זה קריטי? פשוט איי לי כרגע ורוצה להכין…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 16.12.2018)

אפשר להכין גם בלי.

avatar
אורטל (18:08 7.11.2018)

אפשר לעשות את זה עם בגט במקום פיתה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.11.2018)

בגדול אפשר אבל גם מבחינת נוחות הכנה וגם מבחינת טעם עדיף פיתה. הבגט הוא עבה מידי.

avatar
עמיחי (13:19 23.10.2018)

שלום
למרוח שמן זית מהצד החיצון של הפיתה או הפנימי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 23.10.2018)

בצד החיצוני.

avatar
נירית שמש (15:10 11.10.2018)

עין שמתי כמות עבה בפיתה וזה לא מיתבשל טוב מה אני עושה שמתי ל20דקות והפכתי צד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 11.10.2018)

היי נירית,
יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן. כדי שלא יישרף מבחוץ כדי להנמיך ל170 מעלות.

avatar
רות (11:41 12.09.2018)

עברתי לדירה חדשה.ועוד אין לי גז.
חייב לצרוב על הגז לפני????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 12.09.2018)

אפשר לוותר על החלק הזה ולשים בתנור 10-12 דקות.

avatar
דורין (17:00 8.09.2018)

פשוט מושלם! בעלי התמוגג והוא בררן מאוד!
תודה לך על מתכון מעולה 🤩

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 8.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דורין ושנה טובה ❤️

avatar
דוד (20:22 6.08.2018)

אפשר לעשות בלי פטרוזיליה?

avatar
דוד (20:25 6.08.2018)

או עם כוסברה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 6.08.2018)

אפשר להחליף בחצי כוס כוסברה ואפשר גם להכין בלי.

avatar
רבקה (13:09 31.07.2018)

הי,

אפשר להכין את זה עם עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 31.07.2018)

אפשר אבל יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יוצא יותר עסיסי.

avatar
הדס (17:17 30.07.2018)

אם אין לי תנור… ויש מנגל
כמה זמן צריך לשים על המנגל והאם צריך לטגן גם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 30.07.2018)

היי הדס,
אפשר לצלות כ-2 דקות מכל צד ואז לכסות לעוד כמה דקות כדי שיהיה מוכן מבפנים. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מידי כדי שזה לא יישרף.
אין צורך גם לטגן.

avatar
מירב (23:50 23.07.2018)

הי,
עראיס זה “הבייבי” של בעלי, מכין ממתכון שלו לאירוח על האש. מכיוון שהיה בחו”ל הכנתי מראש את התערובת לפי המתכון שלך ויצא מדהים. כולם החמיאו והוא כמעט לקח לעצמו את הקרדיט…😁
תודה לך על מתכונים מעולים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 24.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מירב ויום מקסים 🌷

avatar
לאה ל. (11:44 12.07.2018)

שלום אפרת 🙂
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!
האם זה בסדר להכין היום (יום חמישי) לארוחה של שבת בצהריים? איך את ממליצה לחמם את זה על פלטת שבת?
בתודה מראש על תשובתך!
לאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 12.07.2018)

היי לאה,
עדיף להכין מחר אם יש לך אפשרות. את התערובת את יכולה להכין היום ומחר להמשיך.
לגבי חימום, אפשר לשים בתבנית על הפלטה ולכסות.

avatar
מיכל (20:16 10.07.2018)

אפרת היקרה!
המתכון להיט !!!
פשוט להכנה, מוסבר היטב וטעיםםםםם
אין עליך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 10.07.2018)

נראה מעולה!!
תודה מיכל 🌷

avatar
אורית (20:08 10.07.2018)

מתכון מדהים, מהיר ויצא טעים מאוד, מכינה את זה כבר שוב פעם שנייה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 10.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית

avatar
יפית (15:20 17.06.2018)

צריך לטבל את הבשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 17.06.2018)

היי יפית,
רשום לתבל במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור.

avatar
אורי (14:08 15.06.2018)

האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה במקום טריה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 15.06.2018)

במקרה הזה עדיף פטרוזיליה טריה אבל אם אין לך אפשר לשים כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה.

avatar
ניקול (07:41 14.06.2018)

חיפשתי מתכון לארוחת צהרים מהירה. הכנתי ויצא מדהים. אני בהחלט מוסיפה את המתכון הזה לרפרטואר שלנו. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 14.06.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ניקול ויום מקסים 🌷

avatar
לנה (13:40 6.06.2018)

וואו…מהיר וטעים מאוד.אימצתי את המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 6.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
ורד (01:23 4.06.2018)

הי אין לי מעבד מזון אפשר בלי לטחון את הבצל? תודה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 4.06.2018)

כן, אפשר לקצוץ את הבצל דק-דק או לגרד בפומפיה ולסנן מנוזלים.
יום מקסים 🌷

avatar
ליאורה (08:43 31.05.2018)

הי אפרת, יצא פשוט מושלם ואחרי חימום על הפלטה!!תודה על מתכונים מושלמים!!האם נראה לך מתאים שימוש בפלנצ’ה במקום מחבת פסים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 31.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, נראה לי מתאים להכנה בפלנצ’ה.
יום מקסים 🌷

avatar
רחלי (10:13 30.05.2018)

כל המתכונים כשרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 30.05.2018)

בוודאי 🙂

avatar
ענת איתן (19:06 27.05.2018)

היי אפרת, על איזה מצב צריך לשים את התנור?
תודה ענת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 27.05.2018)

היי ענת,
תוכנית אפיה רגילה- קו עליון וקו תחתון.

avatar
ענת איתן (09:16 28.05.2018)

תודה רבה 🙂

avatar
אסתי (19:06 16.05.2018)

הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלללםם!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 16.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתי.

avatar
שולמית (14:38 10.05.2018)

אפשר למלא עם כבד עוף ובצל מטוגן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 10.05.2018)

מעניין לנסות 🙂

avatar
רותי (21:05 8.05.2018)

וואווו כמה שזה טעים!!!
תודה רבה אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 8.05.2018)

נראה מעולה!!
תוודה על השיתוף 🙂

avatar
מיכל (12:04 25.04.2018)

הי אפרת, אני רוצה להגיש כאלה בארוחת ערב. האם אפשר להכין מראש את שלב המחבת, ואז לפני ההגשה רק להכניס לתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 25.04.2018)

כן אפשר.

avatar
מיכל (21:00 23.04.2018)

אפשר להכין עם כוסברה במקום פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 23.04.2018)

כן אפשר.

avatar
נטלי (14:41 22.04.2018)

היי, יש עוד דרך חוץ ממחבת פסים ומנגל חשמלי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 22.04.2018)

אפשר להכין גם במחבת רגילה.

avatar
לינוי (16:42 18.04.2018)

את ממש אלופה!!!! הכנתי ויצא פצצה זה גם קל מאוד להכנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 18.04.2018)

תודה לינוי, שמחה שאהבת! 🙂

avatar
הדס (14:40 12.04.2018)

הכנתי ויצא פצצה!!!!
הכנתי כמות כפולה ועדין היו מריבות…
הוספתי כוסברה ופלפל אדום חריף ויצא ממש טוב
דרך אגב, לא היה לי משהו אחר אז השתמשתי בבשר קפוא ולא הרגשתי בעיה
ממש תודה על ערב כיפי שנתת לנו!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 12.04.2018)

שמחה שנהניתם!
תודה הדס 🙂

avatar
דנה (13:53 26.03.2018)

הכנתי היום ויצא כל כך טעיםם!!! מתכון מושלם! תודה 🙂
(הכנתי בטוסטר בשרי)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 26.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דנה 🙂

avatar
קארין (12:48 11.03.2018)

הי,

איך לעשות אם רוצים להגיש את זה בחוץ בפיקניק? לעשות את השלבים המקדימים (לרבות הטיגון) ובסוף רק להניח על המנגל? או שאפשר לוותר על השלבים המקדימים ולעשות רק על המנגל?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 11.03.2018)

היי קארין,
אפשר להכין ישירות על המנגל, ללא השלבים המוקדמים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
קארין (16:18 11.03.2018)

תודה רבה על התגובה המהירה!

את נהדרת!

avatar
מירב מרבר (12:05 9.03.2018)

יצא ממש טעים, כולם ליקקו את האצבעות ורצו עוד..
היום אני אכין בפעם השנייה כמות כפולה.
תודה רבה על מתכונים מעולים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 9.03.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה מירב.

avatar
דני (21:28 22.02.2018)

היי
אני נשמע כמו תקליט שבור אבל..
מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 22.02.2018)

אני לא מתלוננת 🙂
תודה דני

avatar
חנין (21:40 17.02.2018)

במקום מחבת פסים.. אפשר להכניס את הפיתות לתוך טוסטר לחיצה. וזה חוסך ממך להכניס את הפיתות לתוך התנור אחר כך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 17.02.2018)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
אלכס (05:11 13.02.2018)

הי אפרת, כמה חשובים הפסים במחבת כי אין לי מחבת פסים אבל יש לי מחבת מברזל יציקה האם יתאים?
תודה על האתר הנפלא והעזרה שלך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 13.02.2018)

המחבת שיש לך מצוינת.
יום מקסים 🙂

avatar
מוריאל (14:16 28.01.2018)

אם אין לי תנור אפשרי רק במחבת לבשל את זה ?
נראה מתכון מעולה ומגרה אני עושה המון מתכונים מהאתר תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 28.01.2018)

היי מוריאל,
לאחר טיגון הפיתות מכל הכיוונים יש להנמיך את האש, לכסות את המחבת ולהשאיר את הפיתות במשך 7-9 דקות כדי שיתבשלו מפנים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אדלה (22:21 23.01.2018)

ערב טוב,
הכנתי את העראיס הערב והוא פשוט יצא מושלם!!
בעלי ממש אהב וקיבלתי הרב המחמאות מהמשפחה המורחבת.
תודה רבה (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 23.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רבקה (08:53 18.01.2018)

בוקר טוב!
הכנתי את העראיס לר”ח ופשוט יצא מדהים ובעלי כמו כל פעם שאל אותי “מאיפה המתכון הזה?”
אמרתי לו “מה נראה לך?”
ומה הוא אומר “מ 10 דקות” וכמובן שהוא צודק……….
פשוט אתר מושלם עם מתכונים קלים וטעימים במיוחד.
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.01.2018)

תודה רבקה!
שבת שלום 🌺

avatar
רבקה (10:56 14.01.2018)

אפשר במקום שמן זית לשים על הפיתות לפני הטיגון שמן קנולה?
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 14.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
טל (13:33 13.01.2018)

יצא מעולה. תודה 🌸🌸

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 13.01.2018)

תודה טל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
Rotem (19:03 10.01.2018)

מתוכמים מדהימים תודה רבה!
שאלה..
אפשר להמיר את הבשר לדג? ואם כן איזה מומלץ..
והתהליך אותו תהליך?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 10.01.2018)

היי רותם,
האמת שזה נשמע מעניין 🙂 אבל לא ניסיתי אז אין לי מושג איך זה ייצא.
כעקרון כל דג שמתאים לקציצות יכול להתאים כמו נסיכת הנילוס, סלמון, דניס, מוסר, מקרל, בקלה. עדיף שזה יהיה דג טרי.
אופן ההכנה לא אמור להשתנות.

avatar
לירז (14:29 5.01.2018)

יצא ממש טעים! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 5.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לירז ושבת שלום

avatar
שירלי (10:30 4.01.2018)

נראה טעים מאוד 🙂
אם רוצים שיהיה פיקנטי מה כדאי להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 4.01.2018)

היי שירלי,
יש כמה אפשרויות:
אפשר להוסיף לתערובת הבשר חצי כפית פפריקה חריפה או רבע-שליש כפית תבלין צ’ילי חריף.
אפשר להוסיף כמה טיפות רוטב טבסקו אם יש לך.
אפשר גם לטחון יחד עם הבצל כחצי פלפל חריף טרי.

avatar
הילה (17:35 2.01.2018)

הייי אם אין לי לא מחבת פסים ולא תנור, אלא מחבת רגיל על כיריים חשמליות או טוסטר אובן.. זה יצא טוב<?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 2.01.2018)

את יכולה להכין על מחבת רגילה ולחמם אח”כ בטוסטר אובן.

avatar
דודו (21:33 1.01.2018)

שלום
שמח לדעת האם ניתן.להוסיף ירק כלשהו בתוך הפיתה ?..

avatar
דודו (08:49 29.12.2017)

שלום
אני רוצה להגיש את המנה לשבת בצהריים . האם ניתן להכין יום לפני ולחמם בתנור בשבת .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 29.12.2017)

היי דודו,
כמובן שהכי טעים זה לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם בתנור.
שבת שלום 🙂

avatar
דודו (21:33 1.01.2018)

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 1.01.2018)

היי דודו,
את הירקות מומלץ לאכול ליד הפיתה ולא בתוכה. זה הולך טוב עם סלט ליד 🙂

avatar
שירן (02:51 25.01.2018)

למה לדעתי אפשר להוסיף קצת עגבנייה עם פלפל חריף לתערובת הבשר …

avatar
ליאור (21:55 20.12.2017)

יש לי רק בשר טחון רגיל שהפשרתי, מספיק טוב גם ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 21.12.2017)

היי ליאור,
אם זה מה שיש לך, זה בסדר.
בהזדמנות אחרת כדאי לנסות להכין גם עם בשר טרי.
יום מקסים 🙂

avatar
אבי (13:26 8.12.2017)

האם משמנים את הפחתות לךני ששמים בשר בתוכם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 8.12.2017)

רק אחרי שממלאים אותן, בחלק החיצוני בלבד.

avatar
יובל (10:56 8.12.2017)

היי אפרת, עם איזה תוספת מומלץ להגיש את זה? או שזאת ארוחת ערב בפני עצמה?

המתכונים באתר יוצאים מן הכלל !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:03 8.12.2017)

היי יובל,
אפשר להגיש את זה כמנת פתיחה בארוחה בשרית/על האש ואפשר לאכול את זה כארוחה בפני עצמה ולהגיש עם טחינה וסלט כמו שהצעתי בתחתית המתכון.
שבת שלום 🙂

avatar
ורדה (09:27 6.12.2017)

היי אפרת
הכנתי ויצא מדהים.👌

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 6.12.2017)

תודה ורדה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים 🌺

avatar
סיון (17:15 3.12.2017)

היי דבר ראשון אין על האתר שלכם רוב הארוחות שאני מכינה הם מפה פשוט מושלם
עכשיו שאלה קטנה יש אפשרות לותר על האפיה?אולי נטגן את הבשר לפני כדי שיהיה מבושל ואז פשוט נטגן גם את הפיתות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 3.12.2017)

היי סיון,
אם אין לך אפשרות לאפות אז זאת יכולה להיות אפשרות חלופית – לטגן את הבשר לפני אבל קחי בחשבון שהמילוי יהיה יותר פירורי ולא כחתיכה אחת.
אפשרות נוספת ונראה לי עדיפה יותר היא לאחר שאת מטגנת את הפיתה מכל הכיוונים פשוט תנמיכי את האש ותכסי את המחבת ותשאירי את הפיתות במשך 7-9 דקות.

avatar
חיה (23:13 2.12.2017)

דוקא אני הכנתי פעם אחת מבשר עוף וכולם מאד התלהבו ומה שאני הרבה עושה בכל מני מאכלים מערבבת בשר טחון עם עוף טחון ויוצא מהמם תנסו שווה! ותודה על כל המתכונים המיוחדים.

avatar
חיה (23:09 2.12.2017)

יצא מגניב טעים במיוחד!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 3.12.2017)

תודה חיה 🙂
שבוע נפלא 🌺

avatar
אושרת (19:56 2.12.2017)

האם אפשר להשתמש בבשר עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 2.12.2017)

אפשר אבל עם בשר בקר טחון זה יוצא הרבה יותר טעים.

avatar
טל (13:55 1.12.2017)

נראה מעולה כמו תמיד! תודה
לסחוט את הנוזלים מהבצל והפטרוזיליה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 1.12.2017)

תודה טל 🙂
לא חובה לסחוט אם טוחנים במעבד מזון.

avatar
תקווה (16:06 30.11.2017)

מדוע חשוב ככ שיהיה שומן ?
זה מורגש במנה ממש ? מאחר ואני לא חובבת שומן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 30.11.2017)

זה בשביל העסיסיות. את לא חייבת להוסיף שומן לבשר.

avatar
אורי (10:29 30.11.2017)

נראה מנה מעניינת ומגרה. אכין בקרוב. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 30.11.2017)

תודה אורי.
יום נפלא!

avatar
simabar (09:57 30.11.2017)

היי אפרת. מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך. המלצה למי שאין מחבת פסים ובכל זאת רוצה צורה יפה , אפשר להכין בטוסטר. (ולוותר על שלב האפייה בתנור). תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 30.11.2017)

תודה! יום מקסים 🙂

avatar
מלי (08:50 30.11.2017)

הבשר טחון חי? לא מבושל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 30.11.2017)

כן. ממלאים את הפיתה כשהבשר חי ולא מבושל (אל דאגה, הוא לא נשאר חי בסוף התהליך 🙂 )

avatar
רבקה (12:52 29.11.2017)

כן, לזאת הכוונה – למה זה נועד ולמה זה לא רשום במתכון ומה ההבדל אם שמים שמן זית או לא שמים?
תודה רבה מראש – פשוט אתר מושקע!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 29.11.2017)

זה לא היה רשום כתוצאה מטעות שלי. בזכותך הוספתי את לזה כעת לאופן ההכנה.
חשוב לשמן את הפיתות בשמן זית או בכל שמן אחר כי זה בעצם מעניק את הקריספיות של המעטפת החיצונית.

avatar
מוריה (12:13 29.11.2017)

אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על השלב הזה? או במחבת רגילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 29.11.2017)

אפשר במחבת רגילה.

avatar
רבקה (11:48 29.11.2017)

נראה מעולה, רוצה להכין……
אפשר לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה?
אם אין לי מעבד מזון איך לעשות את הבצל והפטרוזיליה?
ראיתי בתמונות ששמת משהו לפני שהכנסת למחבת – מה זה?
אם אני יצרוב במחבת רגילה יש הבדל בטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 29.11.2017)

כן, אפשר לשים כוסברה.
את יכולה לגרד בפומפיה את הבצל ולסחוט מנוזלים. פטרוזיליה/כוסברה אפשר לקצוץ דק-דק עם סכין.
שמתי על הפיתה שמן זית. לזאת הכוונה?
אין הרבה הבדל בטעם, זה פשוט נראה טוב יותר כשזה צרוב על מחבת פסים.

avatar
מוריה (08:09 29.11.2017)

אין לי מחבת פסים, אפשר לדלג על זה, או לצרוב במחבת רגילה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 29.11.2017)

היי מוריה,
תצרבי במחבת רגילה.

avatar
הדס (23:53 28.11.2017)

וואווווו נראה טווובבב
חייבת לנסות!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 29.11.2017)

תודה הדס, מחכה לעדכון אחרי שתנסי 🙂
יום מקסים

avatar
רעות (22:01 28.11.2017)

היי אפרת.
נראה מעולה ומזמין:) בא לי לנסות..
שאלה לא קשורה, הכנתי בצק שמרים במוצ”ש ולא הספקתי לאפות אותו , הוא היה במקרר עד עכשיו, נראה לך שיש בעיה לאפות אותו כעת? יש לו ריח מעט חמוץ, ואני מסתפקת אם זה הריח של השמרים..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 29.11.2017)

היי רעות,
יכול להיות שהוא החמיץ מתפיחת יתר. האמת שאין לי מושג, זה סוג של הימור. יכול להיות שתאפי אותו והוא יהיה בסדר ויכול להיות שלא.
כדאי גם לנסות ללוש אותו. אם המרקם שלו אלסטי והוא לא נקרע ו/או בלי חורים זאת אינדיקציה שהוא בסדר.

avatar
ירדן (20:06 28.11.2017)

מנה מושלמת!
אני מרפדת את הפיתה מבפנים במעט זעתר וזה פשוט מעדן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 28.11.2017)

רעיון מעולה 🙂
תודה ירדן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות