זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ גס
300 גרם פרחי ברוקולי קטנים (זה יוצא כ-5 כוסות מלאות)
3 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
רוטב: כף מלאה קורנפלור+ 5 כפות מים קרים, שליש כוס רוטב סויה, כף וחצי דבש
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן (מומלץ לכסות את המחבת). מעבירים לצלחת ומנגבים את המחבת משאריות נוזלים בעזרת נייר מגבת.
-מחממים את המחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את מקלות הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות (מומלץ לכסות את המחבת). מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עם מכסה במשך כ-7 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים.
-מערבבים בכוס כף מלאה של קורנפלור עם 5 כפות מים קרים עד שהקורנפלור נמס. מוסיפים רוטב סויה ודבש ומערבבים.
-מוסיפים את קוביות חזה העוף והבצל הירוק ושופכים למחבת את הרוטב. מבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה
היי אפרת
אפשר לוותר על הבצל ירוק?
כן
היי אפרת. אפשרי להכין ללא בשר? להוסיף נודלס או אורז?
כן. אפשר להוסיף נודלס מבושל בסוף הבישול ולערבב עם הכל.
וקישואים אם לא רשמתי..
תודה
היי ספיר,
בצל עד להזהבה קלה. אח”כ להוסיף גזר ל-5 דקות. אח”כ קישואים, שעועית ירוקה וברוקולי (ביחד) ולבשל עד לריכוך.
היי,
רציתי לשאול אם אני מכינה מוקפץ במה אני צריכה להתחיל: גזר,בצל,ברוקולי(טרי או לא טרי),שעועית ירוקה מוקפאת
תודה,את הברוקולי אם הוא טרי לתת לו בישול קצר לשים במים רותחים כ-2 ד’ק?
ואם זה ברוקולי קפוא ישר במחבת ווק עם כל המרכיבים האחרים?
אפשר להוסיף פרחי ברוקולי טריים ישר למחבת ללא צורך בבישול מקדים במים רותחים.
שלום,
האם אפשר להוסיף גם פטריות טריות למתכון?
כן.
האם אפשרי להוסיף רצועות כרוב? כמה זמן צריך לבשל אותו?
אפשר להוסיף כרוב יחד עם הגזר.
הי בוקר טוב. האם ניתן להכפיל אצ כמות העוף ואז יש צורך להכפיל את כל השאר ? תודה גלית
היי גלית,
אפשר להכפיל את כמות העוף. מומלץ להכפיל גם את יתר החומרים אבל לא חובה.
יום נפלא 🙂
מה התפקיד של הקורנפלור? האם אפשר לוותר עליו?
היי נעמה,
הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר לוותר עליו והרוטב פשוט יהיה פחות סמיך.
האתר מצוין. ניסיתי כמה מתכונים ונהננו מאוד. האם אפשר להחליף את הברוקולי בכרובית(מוקפאת)?
כן שרי, אפשר (זה ייצא קצת פחות נגיס כי זה קפוא אבל עדיין טעים).
יום נפלא 🙂
שלום ותודה על המתכונים הטעימים. רציתי לשאול מה אפשר במקום רוטב סויה לשים?
היי שפרה,
אפשר לשים רוטב טריאקי ולוותר על הדבש.
אפשרות אחרת היא לתבל בכ-3 כפות סילאן (במקום הסויה והדבש) אבל אז זה ייצא קצת מתקתק.
במידה ועושים מברוקולי קפוא יש צורך להרתיח קודם? זמן הבישול משתנה?
היי דינה,
אין צורך להרתיח קודם, רק להפשיר מעט. לאחר שמוסיפים את הברוקולי יש לבשל כ-4 דקות (במקום 7 דקות). השאר כרגיל.
Superv יצא לי טעים ושוב תודה
שמחה לשמוע ניצן 🙂
מתכון מצוין, יצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
שלום.
במתכונים מופיעים לעיתים סיליאן או דבש.
מזריקה אינסולין מס’ פעמים ביום.
מה את ממליצה כתחליף?
אפשר ממתיק סטיביה נוזלי?
(לפי המלצת דיאטנית מומחית לסוכרת:אסור לי “סיליאן ללא תוספת סוכר”. )
תודה
היי אלמוג,
אפשר להמיר בסירופ אגבה שהוא באותו מרקם של דבש/סילאן (בהנחה ומותר לך) ואם לא, סטיביה נוזלי נשמע לי בסדר גמור.
שבת שלום 🙂
שלום,
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש?
תודה
כן חן, אפשר.
האם אפשר בלי ברוקולי?
או שיש משהו אחר לשים במקום?
היי חיה,
אפשר לוותר על הברוקולי ולשים במקום ולהכין רק עם הגזר או להוסיף פטריות או קישואים.