זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-95 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
6-8 שוקיים
כוס וחצי בורגול (רגיל או גס)
בצל בינוני מטוגן
4 שיני שום כתושות
חצי כוס חמוציות
2.5 כוסות מים פושרים
תיבול לבורגול: כף שמן, כפית גדושה סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לעוף: כף גדושה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז. מסננים היטב (אין להשרות את הבורגול במים).
-מערבבים בתבנית מלבנית את הבורגול עם הבצל המטוגן, השום הכתוש והחמוציות. מתבלים בכף שמן, סילאן, מלח, קינמון ופלפל שחור. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים.
-מתבלים בנפרד את השוקיים עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים בתוך תערובת הבורגול.
-מכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים במשך כשעה ורבע.
-מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ’ ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף |
- בורגול עם פרגיות
תגובות
הי אני יכולה לבשל במקום לאפות בתנור?
היי נועה,
לא ניסיתי להכין בסיר אבל אני חושבת שאת יכולה להכין את זה כמו במתכון הזה- בורגול עם פרגיות. רק שאם מדובר בחלקי עוף יש לבשל אותם כשעה.
יצא מושלםם חוץ ממעט עוף חרוך ממליץ להוריד מ75 דק ל60 דק
תודה אייל 🙂
זה משתנה בין תנור לתנור בד”כ..
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
היי. תודה רבה על המתכון, נראה נהדר. את חושבת שאפשר להוסיף פלפלים קלויים במקום חמוציות?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
האם אפשר לעשות עם חיטה במקום הבורגול?
אפשר 🙂
מטפלים בחיטה כמו בבורגול? (מבחינת כמות מים והשרייה לפני)
מומלץ להשרות חיטה במים לילה לפני.
על כל כוס חיטה מומלץ לשים כוס וחצי מים.
הי!
המתכון נראה מעולה!
אפשר להכין אותו עם עוף שלם?
תודה רבה!
כן, אפשר.
הכנתי, יצא מדהים!
תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון בסיר תודה
לא ניסיתי להכין בסיר אבל אני חושבת שאת יכולה להכין את זה כמו במתכון הזה- בורגול עם פרגיות. רק שאם מדובר בחלקי עוף יש לבשל אותם כשעה.
שלום אפרת עשיתי את המתכון הנ״ל יצא נהדר .
רציתי להכין רק את הבורגול כתוספת לארוחה ניתן?(ללא העוף)
אפשר.
אפרת יקרה יש לך מושג איך כוסמת ירוקה תשתלב במקום הבורגול?
תודה רבה, עשיתי עם בורגול וגזר ויצא טעים ממש, אני רק תוהה אם יעבוד גם עם דגנים אחרים. מנסה להרחיב את המתכון לעוד תוספות.
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם כוסמת.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף תפו”א?
אפשר אבל יהיה כדאי לחתוך אותו לקוביות קטנטנות או לבשל אותו קצת עד לריכוך חלקי.
וואוו אפרת יצא מושלםםםם
אני אוהבת את המתכונים שלך ברמות מכינה הרבה מהאתר שלך
תודה חני, כיף לשמוע ❤️
אוהבת מאוד את המתכונים שלך!!
האם פה אפשר להוסיף גזר בנוסף לחמוציות או שזה כבר יותר מדיי?
כן אפשר להוסיף גזר מגורד.
אפרת, בורגול רגיל זה דק ?
היי שלמה,
יש בורגול רגיל (בדר”כ רשום עליו רק “בורגול”) ויש בורגול דק (שרשום שהוא דק).
בכל מקרה, אם יש לך רק בורגול דק אפשר להכין איתו.
תודה.
היי,
כבר השריתי את הבורגול במים כמה דקות ונתקלתי במתכון שלך. האם יש צורך לשנות משהו במתכון במידה וכבר השריתי אותו כעשר דקות?
תפחיתי רבע כוס מכמות המים.
היי, כמה שאלות:
1. במה אפשר להחליף את הסילאן (ולא דבש)? אולי רוטב טריאקי או סוכר?
2. האם אפשר לשים ירקות אחרים במקום חמוציות?
3. האם אפשר לשים בנוסף לעוף גם חלקים אחרים כמו גרונות וכד׳?
1. אפשר טריאקי.
2. אפשר לשים גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
3. כן.
יצא טעים מאוד!
נראה מעולה 🙂
שלום,
כמה אורז שמים ל-2 מנות
והאם נשאר אותו תיבול? ואותו כמות זמן בתנור?
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל המים והתיבול ולהשתמש בתבנית קטנה יותר.
זמן האפיה לא משתנה.
וואיי מתכון מטורףףףף….טעים טעים טעים.אלופת עולם אפרת.יצא לי מושלםֱ
שמחה שיצא טעים!
תודה גלית ❤️
אפשר לכסות במכסה רגיל במקום נייר אלומיניום שבעייתי מאוד בריאותית בחימום
כן אפשר.
אני שמה נייר אפיה ומעל נייר כסף.
מ ע ו ל ה !
שוב תודה ענקית! באחת התגובות קראתי שהמלצת להחליף את החמוציות בגזר וכך עשיתי (בני בית שלא אוהבים חמוציות או צימוקים) ויצא מדהים.
הסופש הכל הכנתי מפה והכל יצא טעים ממש. המון תודה
שמחה לשמוע!
תודה ❤️
תודה אפרת על עוד מתכון מעולה!
אהבנו את השילוב של המתוק והמלוח. פשוט נהדר! תבורכי!
שמחה שאהבתם 🙂
נראה מעולה!
תודה רותי יקרה.
היי אפרת תודה על כל המתכונים🙂
רציתי לשאול.. האם זה חובה לעטוף בנייר כסף? מה יכול לקרות אם לא?
פשוט מבחינה בריאותית עדיף שלא..
חשוב לעטוף. אפשר לשים קודם נייר אפיה ומעל לסגור בנייר כסף.
מה אפשר לשים במקום חמוציות
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
אני רוצה לשים 2 כוסות בורגול כמה מים לשים?
שימי שלוש ורבע כוסות מים.
נשמע מעולה. העוף בתמונה נראה לי קצת חיוור, איך אני יכולה לתת לו עוד צבע?
אפשר להוסיף סילאן ופפריקה מתוקה.
עשיתי ויצא אליפות כמו כל שאר המתכונים שלך . שמתי צימוקים במקום חמוציות והוספתי שקדים טחונים מעט קצת טויסט
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת רציתי לשאול
האם צריך לבשל את הבורגול בנפרד מהעוף ואז להכניס לתנור?
או ישירות ביחד ?
היי רוני,
אין צורך לבשל את הבורגול בנפרד. מספיק רק לשטוף אותו כדקה מתחת לברז ולסנן.
היי,
אפשר להחליף את הבורגול בקינואה?
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קינואה אבל אפשר לנסות.
*לכוס וחצי קינואה יש לשים 3 כוסות מים.
יוצא טעים כמו כל המתכונים שלך. תודה רבה על אתר נפלא
תודה חנה 🙂
ואו. טעים ממש!
ללקק את האצבעות.
שמחה שאהבת 🙂
עכשיו הכנסתי לתנור
מרגיש לי מלא מים ( שמתי כמו שאמרת) אבל המים מכסים את הכל , זה בסדר ?
אם שמת 2.5 כוסות מים והשתמשת באותה כוס למדידת הבורגול אז זה בסדר.
בס\”ד
היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים נפלאים 🙂
שאלה בבקשה, אם אני עושה רק כוס בורגול, כמות המים נשארת אותו דבר?
תודה רבה ותבורכי
היי שמרית,
מספיק לשים ¾+1 כוסות מים.
בסוף לא צריכה…
תודה וסליחה..💓
עוד שאלה קטנה.
איזה ירק מתאים להוסיף כדי שיצא ארוחה מושלמת? קישואים מגורדים יכול להתאים פה? אני יודעת שגזר יתאים אבל פחות בא לי.. אם אין ברירה אז סבבה….
היי,זה נראה מגרה במיוחד!😋
יש לי כמה שאלות…
*אפשר דבש במקום סילאן?
*לוותר על הבצל המטוגן? אפשרי?
חובה שוקיים או שאפשר גם חלקים אחרים?
האם את השום הכתוב מטגנים?
אין צורך לטגן את השום.
תמיד יוצא מווושלם! תודה <3
נראה מעולה 😍
תודה נטלי
מתכון מושלם! נהנינו כ”כ תודה רבה!!!
שמחה שנהניתם 🙂
ממש טעים!
הילדים הצהירו שהם לא אוהבים בורגול. הצלחתי לשכנע שיטעמו וליקקו את הצלחות. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 💕
היי אפרת, האם אני יכולה לשים כנפיים במקום שוקיים? זמן הבישול ישתנה?
כן. אין שינוי.
יצא מעולה!
במיוחד הבורגול, הקינמון והחמוציות עושים לו משהו מיוחד!
תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה ושבוע נפלא!
מה אפשר במקום חמוציות? או שפשוט אפשר לוותר עליהן?
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
היי אפרת,
אני באה להכין את המתכון ורואה שאין לי דבש…
מה עושים?
אפשר לשים סוכר במקום??
תודה מראש.
יש לך סילאן או מייפל?
אפשר לקחת כרעיים במקום שוקיים?
כן.
היי אפרת,
ישלך מתכון לעוף בתנור עם חרדל דיז’ון ודבש?
תודה
מצורף מתכון – עוף בתנור בחרדל ודבש.
יצא מעולה !!!!!!
תודה אורנה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
הבורגול הוא תחליף לאורז כתוספת נוספת לאורז בצלחת?
תחליף לאורז. אין צורך להכין גם אורז.
הי אפרת,
איך אפשר להכין ריבת אתרוגים?
סורי, אין לי מתכון מדויק.
האם במקום בשר אפשר להכין עם פליטים של אמנון
תודה על התשובות המהירות וחג שמח
היי עדי,
אפשר להכין עם פילטים של אמנון אבל כדאי לתבל אותם באופן שונה: 1-2 כפות מיץ לימון, כף שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
את הפילטים יש להוסיף לבורגול לאחר חצי שעה אפיה, לכסות ולאפות 10 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולאפות 5-10 דקות נוספות.
חג שמח
האם אפשר להחליף את העוף בחזות עוף או פילה עוף?
היי עדי,
עדיף פילה עוף כי זה חלק פחות יבש.
זמן אפיה עשוי להתקצר לשעה (עם כיסוי). לאחר מכן אין צורך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות כדי לא לייבש את העוף.
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
אפרת, הצילו!
רציתי להכין עוף בריבת משמש וגיליתי עכשיו שקניתי ריבת תפוז, אפשר ?
למה בדרך כלל ממליצים על ריבת מישמש?
תודה לך ושבת שלום!
כן, אפשר להכין גם עם ריבת תפוז.
אני יודעת שיש שמכינים עם ריבת משמש ויש שמכינים עם ריבת תפוז.
שבת שלום 🙂
ללקק את האצבעות. יצא מעולה, טעים טעים
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך. בבקשה תקני אותי עם אני טועה לשטוף דקה עם מים זה אומר שיש לתת למים לזרום על המסננת ולערבב עם היד או כף עץ במשך דקה
נכון 🙂
גמר חתימה טובה 🌺
אפרת מהממת!!!!
כרגיל יצא מושלם!!!!!!!!!!
אין על המתכונים שלך!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יש לי כבר בבית בורגול חום (מלא), אפשר לעשות איתו?
ואם כן אז כמה מים והאם להשרות קצת לפני?
היי רן,
אני יודעת שבורגול חום דורש קצת יותר מים מבורגול רגיל. אפשר להשרות אותו 5 דקות במים רגילים ואז אין שינוי בכמות המים (2.5 כוסות). לא מומלץ להשרות יותר מ-5 דקות.
שנה טובה
נראה טעים. האם ניתן לוותר על חמוציות או לשים פרי אחר (לא מוצאת חמוציות)
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
אפרת, המון תודה. יצא מושלם עם הגזר. שנה טובה ומתוקה
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושנה טובה ❤️
אין לי מסננת מתאימה לבורגול. האם ניתן לוותר על השטיפה בברז?
אני כן ממליצה לשטוף את הבורגול בקערה ולהטות את הקערה בצורה כזו שרק המים יישפכו.
הי אפרת,
נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את הבורגול בקינואה? או שזה לא קשור?
היי יהודית,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קינואה אבל אפשר לנסות. אם את שמה כוס וחצי קינואה יש לשים 3 כוסות מים.
היי אפרת
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את השוקיים בפרגיות?
האם זמן הבישול משתנה?
תודה חג שמח ושנה טובה
כן אפשר. אין שינוי בזמן הבישול.
שנה טובה 🧡
תודה על המתכון הפרקטי!!
1. האם ניתן להחליף את הבורגול באורז, ואם כן איזה אורז מומלץ?
2. למה לשטוף את הבורגול דקה תחת המים?
תודה על האתר המהמם שכל היום פתוח אצלי…
היי שירה,
1. במקום בורגול אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן (פרסי, בסמטי, מה שאוהבים). יש להשרות את האורז במים רגילים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן. אם מכינים עם אורז כמות המים משתנה ל 3+1/4 (שלוש ורבע).
2. השריית הבורגול משנה את היחסים של המים מאחר והבורגול סופג מהר את המים ולכן מספיק שטיפה של דקה מתחת לברז.
שנה טובה ומתוקה 💕
היי אפרת
זה נראה מדהים!
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן אפשר.