זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-95 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
6-8 שוקיים
כוס וחצי בורגול (רגיל או גס)
בצל בינוני מטוגן
4 שיני שום כתושות
חצי כוס חמוציות
2.5 כוסות מים פושרים
תיבול לבורגול: כף שמן, כפית גדושה סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לעוף: כף גדושה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז. מסננים היטב (אין להשרות את הבורגול במים).
-מערבבים בתבנית מלבנית את הבורגול עם הבצל המטוגן, השום הכתוש והחמוציות. מתבלים בכף שמן, סילאן, מלח, קינמון ופלפל שחור. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים.
-מתבלים בנפרד את השוקיים עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים בתוך תערובת הבורגול.
-מכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים במשך כשעה ורבע.
-מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ’ ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון במרינדה |
- בורגול עם בשר טחון
האם אפשר להכין בסיר לבישול בתנור? סתם יותר נח לי מתבנית..
נראה לי שכן
אפרת תודה רבה! יצא מעולה וקצר מחמאות רבות! 🙂
שמחה שיצא טעים🙂
תודה אלה
יצא מעולה, טעים, חגיגי ויפה.
תודה גדולה אפרת על האתר והמתכונים שלך. כשאני מרגישה שאין לי מושג מה להכין, אבל אני רוצה לארח, אני יודעת שתמיד אפשר לסמוך עלייך. בנימה
אישית- על אחת כמה וכמה בימים עצובים אלה. תודה.
שמחה שיצא טעים:)
תודה יקרה❤️
הי
אפשר להכין בנינגה גריל במצב bake?
יכול להיות שאפשר, לא ניסיתי:)
מתכון נפלא. מעדן! קל להכנה וטעים כל כך. אני עשיתי עם פי שניים עוף
נראה טעים🙂
תודה על השיתוף!
היי אפשר להכין בנינג׳ה?
אפשר בנינג’ה פודי (סמארט ליד).
היי, אני רוצה להכין היום אבל יש לי שני שוקיים, ירך אחד וחזה אחד. האם אני יכולה להוסיף את החזה באמצע כדי שהוא יהיה פחות זמן ולא יתייבש ואם כן, אחרי כמה זמן להכניס את החזה?
גם, אני רוצה לעשות עם פחות בורגול – רק חצי כוס. מה לשנות מבחינת כמות המים? האם זה יהיה שליש ממה שרשום? תודה!
היי תמר,
בגלל שמכסים את התבנית לא אמורה להיות בעיה לשים את החזה כבר בהתחלה.
אם את שמה רק חצי כוס בורגול שימי קצת פחות מכוס מים (כוס פחות 2 כפות).
שלום אפרת היקרה,
יצא מושלם וטעים מאד. האם ניתן לתבל את הכל בתיבול אחיד או שיש ענין דווקא לתבל את העוף בנפרד והבורגול בנפרד?
שמחה שיצא טעים:)
בגדול אפשר אבל אני חושבת שעדיף לתבל בנפרד.
היי, האם זה עובד גם עם חזה עוף?
היי טליה,
פחות מומלץ כי החזה ייצא יבש.
דווקא הכנתי עם חזה ויצא מעולה!
בוקר טוב אפרת,
האם ניתן להכין רק את הבורגול לפי המתכון הזה ללא השוקיים? במידה וכן האם הטיבול לא משתנה? וכמה זמן צריך להחזיק בתנור אם עושים רק את הבורגול?
והאם ישנו מתכון נוסף לבורגול אשר מתאים לילדים? משהו שילדים אוהבים
.
תודה,
מרינה
היי
מצרפת לך מדריך לבורגול.
באתר יש הרבה מתכונים נהדרים עם בורגול. תכתבי בשורת החיפוש בורגול ותגיעי לכולם.
ואוו
זה כל כך טעים!
קל להכין ויוצאת ארוחה מושלמת
תודה רבה רבה אפרת!
שמחה שנהנית מהמתכון🥰
סיימתי להכין את המנה ונשאר במנה הרבה נוזל. החלפתי בין בורגול לאורז 2 כוסות אורז על כל כוס אורז כוס וחצי מים. מה עושים???
מה הכוונה סיימת להכין? אפית כבר?
אם כן אז אפשר לשפוך את המים.
האורז יצא קצת קשה אני אופה עוד..
יש לך טיפים?
תמשיכי לאפות על חום 170 מעלות ותוסיפי עוד מים אם צריך.
הי אפרת,
תכננתי לשים שתי כוסות בורגול ושלוש ורבע כוסות מים
אך בטעות סיננתי את כל הבורגול שהיה לי ולא מדדתי את הכמויות ועכשיו לאחר שכבר סיננתי והוא התנפח כמה כוסות בורגול אני צריכה למדוד וכן האם כמות המים משתנה?
היי
היות ורק שוטפים ולא משרים הבורגול לא אמור להתנפח הרבה. שימי כוס ורבע בורגול והשאר ללא שינוי.
תודה 🙂
ובעיקר תודה על מתכונים טעימים ומגוונים!
יצא מושלם,
לא חשבתי שאני אוהבת בורגול….
כיף לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
היי, אני רוצה לעשות עם עוף שלם, ויותר ושתי כוסות בורגול עם בטטה, מה אני משנה במתכון, וזמני הכנה?
ועוד שאלה, אם אני רוצה להכין את המתכון כמה שעות לפני הכניסה לתנור ושים במקרר, זה אפשרי?
אפשר להשהות את העוף שעתיים- שלוש במקרר לפני האפייה.
היי,
עוף שלם לא מתאים להכנה יחד עם הבורגול (הבורגול יישרף). מצרפת לך מתכון לעוף שלם.
הי ותודה על המתכונים האלופים!!
האם אפשר להכין יומיים מראש ולהקפיא / לשמור בקירור?
תודה רבה!
היי,
אפשר להכין מראש ולהקפיא או לשמור במקרר(:
האם יש מתכון לבורגול עם חזה עוף?
הנה מתכון לבורגול עם פרגיות (ניתן להכין עם חזה עוף וזמן הטיגון יתקצר לדקה מכל צד)
האם אפשר לעשות עם כרעיים ולא שוקיים?
האם זה משנה את הכמויות? הזמנים?
תודה רבה
אפשר, זמן האפייה עשוי להתארך בכרבע שעה.
היי אפרת אם אני רוצה להכין רק את הבורגול בלי העוף זה אפשרי? יש שינוי מבחינת הכמויות והזמן?
היי,
כדי להכין בורגול בלבד את לא צריכה אפילו להפעיל תנור, את יכולה להכין לפי המדריך הזה(:
הי אפרת, מה אפשר לשים במקום הקינמון שייתן טעם יתאים לתיבול ולא יצא אנמי?
היי,
אפשר לשים מעט כורכום(:
הכנתי את המתכון לשבת, יצא מושלם!!!!
תודה רבה!! ועכשיו אני רוצה להכין רק את הבורגול עם התיבול שציינת במתכון,
אז לעשות אותו דבר ולהכניס לתנור? ואם כן כמה זמן?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אפשר להכין באותו אופן (רק ללא התיבול לעוף) ולאפות כ-40 דקות.
מתכון מדהים! כל כך טעים!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
היי אפרת..
בטעות השריתי את הבורגול והוא התנפח וכבר נראה מוכל לאכילה..פספסתי את הסוגריים שלך במתכון…האם אפשר בכל זאת להכניס לתנור מחר..? וגם אם אנחנו רוצים תיבול מלוח אפשר להוריד את הסילאן..?
תודה רבה על מתכונים מדהימים ונוחים:)
היי,
אני חושבת שזה עדיין יהיה בסדר, רק כדאי לשים פחות מים- 2 כוסות.
אפשר לוותר על הסילאן(:
הכנתי לפי ההוראות. יצא ממש לא טוב-2הערות. התיבול לא מספיק. ממש אנמי. לאחר זמן הבישול ואפילו יותר העוף לא היה מוכן. מאכזב ברמות במיוחד לאחר שהקפדתי לקרוא את כל התגובות ולהבין שה’מתכון מנצח’. ולא היא!
היי,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? הקפדת על חום האפייה הנכון ועל זמני האפייה? כל זה חשוב להצלחת המתכון.
לגבי התיבול- שוב, חשוב לדייק בכמויות. בנוסף, זה עניין של טעם אישי ולכן תמיד את יכולה להוסיף תבלינים שאת אוהבת או להגדיל את כמויות התיבול מעט.
מתכון מעולה. יצא מושלם! תודה רבה ושנה מבורכת!
איזה כיף לשמוע! תודה חנה וחג שמח🌺
מ ע ו ל ה!!
יצא טעים ממש. הוספתי לעוף קצת טריאקי והשריתי במרינדה ללילה…פשוט וטעים
מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח❤
כרגיל לוקחת מתכונים מהאתר הזה,
יצא טעים מאוד!!
נראה מעולה!! איזה כיף שיצא מוצלח❤
היי, תודה על המתכונים הנפלאים!!
כרגע העוף והבורגול בתנור….
רציתי לשאול איך מתבלים את העוף?
אני ערבבתי את התבלינים עם דבש בכוס ומרחתי על העוף- תבלתי בצורה נכונה?
תודה רבה
היי עליזה,
כן, תיבלת בצורה נכונה😊
הי אני יכולה לבשל במקום לאפות בתנור?
היי נועה,
לא ניסיתי להכין בסיר אבל אני חושבת שאת יכולה להכין את זה כמו במתכון הזה- בורגול עם פרגיות. רק שאם מדובר בחלקי עוף יש לבשל אותם כשעה.
יצא מושלםם חוץ ממעט עוף חרוך ממליץ להוריד מ75 דק ל60 דק
תודה אייל 🙂
זה משתנה בין תנור לתנור בד”כ..
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
היי. תודה רבה על המתכון, נראה נהדר. את חושבת שאפשר להוסיף פלפלים קלויים במקום חמוציות?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
האם אפשר לעשות עם חיטה במקום הבורגול?
אפשר 🙂
מטפלים בחיטה כמו בבורגול? (מבחינת כמות מים והשרייה לפני)
מומלץ להשרות חיטה במים לילה לפני.
על כל כוס חיטה מומלץ לשים כוס וחצי מים.
הי!
המתכון נראה מעולה!
אפשר להכין אותו עם עוף שלם?
תודה רבה!
כן, אפשר.
הכנתי, יצא מדהים!
תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון בסיר תודה
לא ניסיתי להכין בסיר אבל אני חושבת שאת יכולה להכין את זה כמו במתכון הזה- בורגול עם פרגיות. רק שאם מדובר בחלקי עוף יש לבשל אותם כשעה.
שלום אפרת עשיתי את המתכון הנ״ל יצא נהדר .
רציתי להכין רק את הבורגול כתוספת לארוחה ניתן?(ללא העוף)
אפשר.
אפרת יקרה יש לך מושג איך כוסמת ירוקה תשתלב במקום הבורגול?
תודה רבה, עשיתי עם בורגול וגזר ויצא טעים ממש, אני רק תוהה אם יעבוד גם עם דגנים אחרים. מנסה להרחיב את המתכון לעוד תוספות.
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם כוסמת.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף תפו”א?
אפשר אבל יהיה כדאי לחתוך אותו לקוביות קטנטנות או לבשל אותו קצת עד לריכוך חלקי.
וואוו אפרת יצא מושלםםםם
אני אוהבת את המתכונים שלך ברמות מכינה הרבה מהאתר שלך
תודה חני, כיף לשמוע ❤️
אוהבת מאוד את המתכונים שלך!!
האם פה אפשר להוסיף גזר בנוסף לחמוציות או שזה כבר יותר מדיי?
כן אפשר להוסיף גזר מגורד.
אפרת, בורגול רגיל זה דק ?
היי שלמה,
יש בורגול רגיל (בדר”כ רשום עליו רק “בורגול”) ויש בורגול דק (שרשום שהוא דק).
בכל מקרה, אם יש לך רק בורגול דק אפשר להכין איתו.
תודה.
היי,
כבר השריתי את הבורגול במים כמה דקות ונתקלתי במתכון שלך. האם יש צורך לשנות משהו במתכון במידה וכבר השריתי אותו כעשר דקות?
תפחיתי רבע כוס מכמות המים.
היי, כמה שאלות:
1. במה אפשר להחליף את הסילאן (ולא דבש)? אולי רוטב טריאקי או סוכר?
2. האם אפשר לשים ירקות אחרים במקום חמוציות?
3. האם אפשר לשים בנוסף לעוף גם חלקים אחרים כמו גרונות וכד׳?
1. אפשר טריאקי.
2. אפשר לשים גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
3. כן.
יצא טעים מאוד!
נראה מעולה 🙂
שלום,
כמה אורז שמים ל-2 מנות
והאם נשאר אותו תיבול? ואותו כמות זמן בתנור?
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל המים והתיבול ולהשתמש בתבנית קטנה יותר.
זמן האפיה לא משתנה.
וואיי מתכון מטורףףףף….טעים טעים טעים.אלופת עולם אפרת.יצא לי מושלםֱ
שמחה שיצא טעים!
תודה גלית ❤️
אפשר לכסות במכסה רגיל במקום נייר אלומיניום שבעייתי מאוד בריאותית בחימום
כן אפשר.
אני שמה נייר אפיה ומעל נייר כסף.
מ ע ו ל ה !
שוב תודה ענקית! באחת התגובות קראתי שהמלצת להחליף את החמוציות בגזר וכך עשיתי (בני בית שלא אוהבים חמוציות או צימוקים) ויצא מדהים.
הסופש הכל הכנתי מפה והכל יצא טעים ממש. המון תודה
שמחה לשמוע!
תודה ❤️
תודה אפרת על עוד מתכון מעולה!
אהבנו את השילוב של המתוק והמלוח. פשוט נהדר! תבורכי!
שמחה שאהבתם 🙂
נראה מעולה!
תודה רותי יקרה.
היי אפרת תודה על כל המתכונים🙂
רציתי לשאול.. האם זה חובה לעטוף בנייר כסף? מה יכול לקרות אם לא?
פשוט מבחינה בריאותית עדיף שלא..
חשוב לעטוף. אפשר לשים קודם נייר אפיה ומעל לסגור בנייר כסף.
מה אפשר לשים במקום חמוציות
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
אני רוצה לשים 2 כוסות בורגול כמה מים לשים?
שימי שלוש ורבע כוסות מים.
נשמע מעולה. העוף בתמונה נראה לי קצת חיוור, איך אני יכולה לתת לו עוד צבע?
אפשר להוסיף סילאן ופפריקה מתוקה.
עשיתי ויצא אליפות כמו כל שאר המתכונים שלך . שמתי צימוקים במקום חמוציות והוספתי שקדים טחונים מעט קצת טויסט
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת רציתי לשאול
האם צריך לבשל את הבורגול בנפרד מהעוף ואז להכניס לתנור?
או ישירות ביחד ?
היי רוני,
אין צורך לבשל את הבורגול בנפרד. מספיק רק לשטוף אותו כדקה מתחת לברז ולסנן.
היי,
אפשר להחליף את הבורגול בקינואה?
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קינואה אבל אפשר לנסות.
*לכוס וחצי קינואה יש לשים 3 כוסות מים.
יוצא טעים כמו כל המתכונים שלך. תודה רבה על אתר נפלא
תודה חנה 🙂
ואו. טעים ממש!
ללקק את האצבעות.
שמחה שאהבת 🙂
עכשיו הכנסתי לתנור
מרגיש לי מלא מים ( שמתי כמו שאמרת) אבל המים מכסים את הכל , זה בסדר ?
אם שמת 2.5 כוסות מים והשתמשת באותה כוס למדידת הבורגול אז זה בסדר.
בס\”ד
היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים נפלאים 🙂
שאלה בבקשה, אם אני עושה רק כוס בורגול, כמות המים נשארת אותו דבר?
תודה רבה ותבורכי
היי שמרית,
מספיק לשים ¾+1 כוסות מים.
בסוף לא צריכה…
תודה וסליחה..💓
עוד שאלה קטנה.
איזה ירק מתאים להוסיף כדי שיצא ארוחה מושלמת? קישואים מגורדים יכול להתאים פה? אני יודעת שגזר יתאים אבל פחות בא לי.. אם אין ברירה אז סבבה….
היי,זה נראה מגרה במיוחד!😋
יש לי כמה שאלות…
*אפשר דבש במקום סילאן?
*לוותר על הבצל המטוגן? אפשרי?
חובה שוקיים או שאפשר גם חלקים אחרים?
האם את השום הכתוב מטגנים?
אין צורך לטגן את השום.
תמיד יוצא מווושלם! תודה <3
נראה מעולה 😍
תודה נטלי
מתכון מושלם! נהנינו כ”כ תודה רבה!!!
שמחה שנהניתם 🙂
ממש טעים!
הילדים הצהירו שהם לא אוהבים בורגול. הצלחתי לשכנע שיטעמו וליקקו את הצלחות. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 💕
היי אפרת, האם אני יכולה לשים כנפיים במקום שוקיים? זמן הבישול ישתנה?
כן. אין שינוי.
יצא מעולה!
במיוחד הבורגול, הקינמון והחמוציות עושים לו משהו מיוחד!
תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה ושבוע נפלא!
מה אפשר במקום חמוציות? או שפשוט אפשר לוותר עליהן?
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
היי אפרת,
אני באה להכין את המתכון ורואה שאין לי דבש…
מה עושים?
אפשר לשים סוכר במקום??
תודה מראש.
יש לך סילאן או מייפל?
אפשר לקחת כרעיים במקום שוקיים?
כן.
היי אפרת,
ישלך מתכון לעוף בתנור עם חרדל דיז’ון ודבש?
תודה
מצורף מתכון – עוף בתנור בחרדל ודבש.
יצא מעולה !!!!!!
תודה אורנה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
הבורגול הוא תחליף לאורז כתוספת נוספת לאורז בצלחת?
תחליף לאורז. אין צורך להכין גם אורז.
הי אפרת,
איך אפשר להכין ריבת אתרוגים?
סורי, אין לי מתכון מדויק.
האם במקום בשר אפשר להכין עם פליטים של אמנון
תודה על התשובות המהירות וחג שמח
היי עדי,
אפשר להכין עם פילטים של אמנון אבל כדאי לתבל אותם באופן שונה: 1-2 כפות מיץ לימון, כף שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
את הפילטים יש להוסיף לבורגול לאחר חצי שעה אפיה, לכסות ולאפות 10 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולאפות 5-10 דקות נוספות.
חג שמח
האם אפשר להחליף את העוף בחזות עוף או פילה עוף?
היי עדי,
עדיף פילה עוף כי זה חלק פחות יבש.
זמן אפיה עשוי להתקצר לשעה (עם כיסוי). לאחר מכן אין צורך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות כדי לא לייבש את העוף.
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
אפרת, הצילו!
רציתי להכין עוף בריבת משמש וגיליתי עכשיו שקניתי ריבת תפוז, אפשר ?
למה בדרך כלל ממליצים על ריבת מישמש?
תודה לך ושבת שלום!
כן, אפשר להכין גם עם ריבת תפוז.
אני יודעת שיש שמכינים עם ריבת משמש ויש שמכינים עם ריבת תפוז.
שבת שלום 🙂
ללקק את האצבעות. יצא מעולה, טעים טעים
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך. בבקשה תקני אותי עם אני טועה לשטוף דקה עם מים זה אומר שיש לתת למים לזרום על המסננת ולערבב עם היד או כף עץ במשך דקה
נכון 🙂
גמר חתימה טובה 🌺
אפרת מהממת!!!!
כרגיל יצא מושלם!!!!!!!!!!
אין על המתכונים שלך!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יש לי כבר בבית בורגול חום (מלא), אפשר לעשות איתו?
ואם כן אז כמה מים והאם להשרות קצת לפני?
היי רן,
אני יודעת שבורגול חום דורש קצת יותר מים מבורגול רגיל. אפשר להשרות אותו 5 דקות במים רגילים ואז אין שינוי בכמות המים (2.5 כוסות). לא מומלץ להשרות יותר מ-5 דקות.
שנה טובה
נראה טעים. האם ניתן לוותר על חמוציות או לשים פרי אחר (לא מוצאת חמוציות)
אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.
אפרת, המון תודה. יצא מושלם עם הגזר. שנה טובה ומתוקה
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושנה טובה ❤️
אין לי מסננת מתאימה לבורגול. האם ניתן לוותר על השטיפה בברז?
אני כן ממליצה לשטוף את הבורגול בקערה ולהטות את הקערה בצורה כזו שרק המים יישפכו.
הי אפרת,
נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את הבורגול בקינואה? או שזה לא קשור?
היי יהודית,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קינואה אבל אפשר לנסות. אם את שמה כוס וחצי קינואה יש לשים 3 כוסות מים.
היי אפרת
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את השוקיים בפרגיות?
האם זמן הבישול משתנה?
תודה חג שמח ושנה טובה
כן אפשר. אין שינוי בזמן הבישול.
שנה טובה 🧡
תודה על המתכון הפרקטי!!
1. האם ניתן להחליף את הבורגול באורז, ואם כן איזה אורז מומלץ?
2. למה לשטוף את הבורגול דקה תחת המים?
תודה על האתר המהמם שכל היום פתוח אצלי…
היי שירה,
1. במקום בורגול אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן (פרסי, בסמטי, מה שאוהבים). יש להשרות את האורז במים רגילים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן. אם מכינים עם אורז כמות המים משתנה ל 3+1/4 (שלוש ורבע).
2. השריית הבורגול משנה את היחסים של המים מאחר והבורגול סופג מהר את המים ולכן מספיק שטיפה של דקה מתחת לברז.
שנה טובה ומתוקה 💕
היי אפרת
זה נראה מדהים!
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
כן אפשר.