זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מצרכים:
10 שוקי עוף
קופסת שימורים של אננס (850 גרם)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות
תיבול: מיץ אננס מהקופסא, 3 כפות סילאן, כף סויה, כף צ’ילי מתוק, רבע כפית אבקת קינמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד שמעט מזהיב. מוסיפים את שיני השום ומבשלים כדקה נוספת.
-מוסיפים את השוקיים ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים קוביות תפו”א ושופכים את קוביות האננס עם המיץ, מתבלים ומערבבים.
-מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה וחצי.
הפעל טיימר (01:30:00)
+
טיימר פועל
היי אפרת!
יצא פשוט מדהים
וטעים בטירוף!
הילדים כל-כך נהנו.
אין לי מילים!
תודה!
שמחה שיצא טעים💜
האם יש לכסות את העוף עם מים? או שהמים מהקופסא מספיק?
אין צורך לכסות עם מים:)
מיץ אננס מהקופסא – הכוונה מקופסת השימורים שקניתי בה את האננסים?
נכון:)
הוספתי תפוחי אדמה כי מאד אוהבים אצלנו.
יצא טעים בטירוף…
תודה רבה.🙏
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת.
ניתן להכין עם עוף שלם?
היי,
יותר מוצלח להכין עם חתיכות עוף היות והמתכון נעשה בבישול ולא באפייה.
אני מניחה שאפשר להשתמש בעוף שלם אם כי זמן הבישול יתארך יותר.
תודה אפרת היקרהההה על כל המתכונים הטעימיים ברמות!
רציתי לשאול אם אין לי סילאן אפשר לשים סוכר במקום או רק דבש נצרך בתור תחליף לסילאן?
הסילאן מוסיף גם צבע לעוף אבל אם אין לך אפשר לשים כ-2 כפות דבש.
היי אפרת,
חזרתי לעדכן….. הכנתי לעצמי ביום שישי, יחד עם תוספת של אורז לבן. יצא לי מעולה! צבע חום מדהים. אני רוצה להודות לך על המתכון ועל העזרה.
תבורכי
ממני, רותי
תודה לך שחזרת לעדכן 💜
שבוע טוב, מה שלומך? הבוקר שלחתי הודעה, ואני רואה עכשיו שבכלל, ההודעה שלי לא נשלחה אלייך. מנסה שוב….
אשמח לקבל את עזרתך:
1. אפשר לקבל כמויות הכנה לבן אדם אחד? (בשבילי)
2. האם אפשר להכין עם חזה עוף/פרפר או שוקיים?
3. אני לא אוהבת צ’ילי מתוק, לשים משהו אחר?
תודה רבה מראש
שבוע טוב, מה שלומך?
אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל בכמות קטנה יותר, רק בשבילי, אבל שישאר לי לעוד ארוחה אחת או שתיים, אשמח לקבל ממך הסבר איך להכין, תודה רבה, עוד שאלה ברשותך….צ’ילי אני לא אוהבת, אפשר להוריד? תודה מראש
שבוע טוב רותי,
5 שוקי עוף (אפשר גם לשלב חזה עוף אבל עדיף שוקיים כי הן יותר עסיסיות).
400 גרם אננס מקופסת שימורים
תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום פרוסות
תיבול: מיץ אננס מהקופסא, כף וחצי סילאן, כפית מלאה סויה, קמצוץ קינמון, כשליש כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק.
אפרת היקרה
אני מודה לך מקרב לך על התייחסותך הנעימה.
תבורכי!
המשך יום מקסים
ממני
רותי
היי אפרת
נראה לך שילך עם אננם בסירופ טבעי
כלומר לא מאוד מתוק
כדאי להוסיף משהו ?
אפשר מראש לשים בתנור בלי בישול ?
תודה רבה ושבת שלום
כן. אין צורך להוסיף משהו.
אפשר להכין בתנור ואז כדאי להפחית את כמות מיץ האננס לחצי כוס.
שבת שלום 🙂
הי אפרת
איך אני עושה אם רוצה לבשל ואח”כ להכניס לתנור כדי שיקבל צבע יפה?
אפשר עם כרעיים ולא רק שוקיים? לאיזו כמות במתכון?
תודה רבה מראש
היי שלום,
אפשר לבשל במשך כ-40 דקות ולאחר מכן לשים בתנור ב180 מעלות, ללא כיסוי למשך 40-50 דקות נוספות (זמן האפיה ארוך כי מדובר בכרעיים).
אפשר להכין עם 4-5 כרעיים.
שלום אפרת
אני מחפשת לחדש משהו עם בשר בקר
יש לך רעיון בשבילי
מה דעתך על האננס יצא טעים עם בקר ?
נמאס להם מבשר עם פיטריות
ואני עושה גם סוג בתנור שיוצא ממש רך וטעים אבל רוצים גיוון 🙂
תודה מראש
שבת שלום וכל טוב
דנית
היי דנית,
לא נתקלתי במתכון של צלי בקר עם אננס אז אין לי מושג (למרות שזה נשמע מעניין).
יש מתכון לגולש טעים. ניסית את המתכון הזה?
שבת שלום 🙂
הי אפרת.
ראית עלי לציין לטובה שהמתכונים שלך באתר המקסים קלים, ברורים, וטעימים
והאתר קל ונח לתפעול כל הכבוד!
המתכון של העוף הוכן תחילה בבישול ואז הועבר לתנור לכשעה. יצא מושלם תודה רבה!!!
תודה יעל! שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, האם אפשר להכין עם פרגיות במקום עם עוף? יש שוני באופן ההכנה?
תודה רבה על המתכונים הטובים!
היי אדוה,
אין בעיה. אין שינוי באופן ההכנה.
הרוטב והתיבול בכלל לא תפס את העוף. למה? הוא סתם נראה מכובס
היי תהילה,
זה בגלל שהעוף מבושל בסיר. העוף מפריש נוזלים במהלך הבישול שמדללים את הרוטב והתיבול. אם את רוצה לצמצם ולהסמיך את הרוטב אפשר להמשיך לבשל על אש בינונית ללא מכסה.
שכחתי לדווח ש: אני עושה את זה עם פרגיות ויש לי דבש לא סילאן מה עושים?.
תודה רבה!
הי, מועדים לשמחה!
אין לי צילי אין לי סויה יש לי דבש ולא סילאן מה עושים?
טנק יו!
היי דבי וחג שמח 🙂
שמי 3 כפות דבש (בלי סויה וצ’ילי).
הי!
מה אפשר במקום הרוטב צילי?
תבלין צילי ולערבב עם מה?
תודה רבה!
היי דבי,
שימי קצת תבלין צ’ילי, ממש קמצוץ וגם זה לא חובה.
שבת שלום 🙂
תודה
אני ילד בכיתה ח’ וגרוע בבישול. צריך עוגה קלה מאוד להכנה בזמן קצר. תודה
היי ארז,
כל העוגות באתר באמת קלות להכנה אבל בתור התחלה אני ממליצה להכין להכין את המאפינס נוטלה:
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94/
או את עוגת השוקולית:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/
או את עוגת השוקולד הפשוטה:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94/
חשוב לחמם מראש את התנור למעלות הרשומות במתכון (לפחות 10 דקות לפני ההכנה) ולהניח את העוגה במרכז התנור. בעזרת קיסם אתה בודק אם העוגה מוכנה- אתה נועץ אותו במרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה (זה נכון רק לגב עוגת השוקולד ועוגת השוקולית כי לגבי המאפינס נוטלה- הקיסם צריך לצאת רטוב).
בהצלחה 😉
האם אפשר לעשות את העוף בתנור?
בוודאי 🙂
שבוע נפלא!
האם אפשר להמיר את הסילאן לתמרים? ומה כמות התמרים?
היי שירן, כעקרון אפשר כי התמרים נותנים את אותו הטעם אבל מצד שני הסילאן מוסיף לרוטב ומסמיך אותו.
אם אין לך סילאן, תשתמשי ב 7-8 תמרים מגולענים ותוסיפי 1-2 כפות דבש.
הכנתי את עוגת השוקולד במיקרו – להלל להלל להללל ולשבח!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה
באיזה עוגה מדובר?
חיפשתי בעוגות ולא ראיתי .
תודה וחג שמח!
היי דבי,
כנראה שהיא התכוונה שהכינה את עוגת השוקולד הרגילה (שאופים בדר”כ בתנור) במיקרוגל.