זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות (25 ג') סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
רבע כוס (60 מ"ל) דבש
תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)
רבע כוס (60 מ"ל) מים
כוס קמח (140 ג') תופח
כפית אבקת קינמון
רבע כוס (40 ג') צימוקים (*ניתן להגדיל את הכמות לשליש כוס)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, תפוח מגורד ומים ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים |
- עוגת בננה מקמח כוסמין |
- מאפינס חלב
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
תגובות
הכנתי את העוגה.. 🥰🥰💯💯מעולה.. קלה.. טעימה.. תודה רבה
שמחה לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן:)
היי אפרת,
הכנתי את העוגה. חילצתי אותה מהתבנית לאחר שהצטננה והיא מאד טעימה, אלא שיצאה ממש נמוכה. לא תפחה. עירבבתי את הקמח רק עד שניטמע.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה ולילה טוב.
היי טל,
העוגה נשארה בגובה הבלילה או שתפחה אבל עדיין יצאה נמוכה? כי אולי התבנית קצת גדולה בשביל הכמות שבמתכון.
השתמשת בקמח תופח?
היי אפרת, העוגה נשארה בגובה הבלילה. השתמשתי בקמח תופח. מדובר בתבנית אינגליש קייק מפיירקס.
אז יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח. זה כבר קרה לי בעבר.
האם קיימת גרסה ללא ביצים? (אני מחפשת מתכון לעוגת תפוחים בלי ביצים, טעימה וקלה בהכנה). תודה רבה!
תוכלי להחליף את הביצים ברסק תפוחים,
כל ביצה= רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
כך שלמתכון תצטרכי חצי כוס.
באיזה צימוקים עדיף להשתמש?
צימוקים בהירים או סגולים?
במה את השתמשת?
בהירים.
האם העוגה שהיה טעימה אחרי יומיים-שלושה? איך לשמור? כן/לא במקרר?
היי לילי,
אם את רוצה להכין 3 ימים מראש אז כדאי להקפיא.
אם יומיים לפני אז אפשר לשמור במקרר (הבעיה שהקירור קצת מייבש את העוגה).
היי אפרת,
גם בעוגה הזו מומלץ לעטוף בניילון נצמד?
לאחר סיום האפייה בדקתי עם קיסם ארןך יצא יבש.
העוגה קצת לחה זה בסדר?
מציינת ששמתי חצי כוס דבש בלי סוכר והוספתי תפוח נוסף?
מקמח כוסמין מלא יצא מאוד טעימה בסך הכל
כן אפשר לעטוף בניילון נצמד.
זה בסדר שהעוגה קצת לחה בתנאי שהיא אפויה.
שלום
רציתי לדעת לגבי הדבש
האם ניתן להמיר אותו בסילאן
לא רק במתכון הזה… האם בכלל אפשר בכל דבר שיש דבש?
והאם הכמות אותה כמות?
תודה מראש
המתכונים מצוינים 🤗
אפשר. הטעם ייצא קצת פחות מעודן.
שנה טובה 🌺
עוגה מהממת!
תודה רבה 🤗
שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה 💝
היי אפרת,
להמיר את הסוכר בדבש? כמה?
להוסיף עוד תפוח אפשר?
אפשר להמיר בדבש ולהוסיף תפוח נוסף.
היי אפרת,
ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא?
יש שינוי?
אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה אבל המרקם ייצא קצת דחוס.
הכנתי את העוגה, פעם ראשונה שאני אופה😊 יצא מהמם ואמא שלי עפה על זה! כמה דק' הכנה ולתנור…
מתכון מהמם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי..
הכנתי את העוגה והייתה בעייה אחת..- אכלתי כמעט הכל תוך כדי שהעברתי לתבנית…חחח…
יצא מצויין לאחר האפיה אך מעט דחוס..אבל טעים טעים טעים!!
ובהזדמנות זו גם אודה לך על האתר המדהים הזה!!
אני שורצת בו כל היום!!
שמחה שיצא טעים 🙂
*עוגות תפוחים בדר"כ יוצאות קצת פחות אווריריות מעוגות בחושות ללא פרי.
הי אפרת.
ראשית,
תודה לך שיצרת עבורנו אתר כ"כ שימושי.
לפחות לי עם כישורי המטבח המוגבלים שלי.
אין מתכון שלך שלא מזכה אותי במחמאות, אז תודה 😘 .
שנית,
רציתי לשאול מספר שאלות.
1.האם אפשר להחליף את התפו"ע במחית תפו"ע?
2.מה אפשר לשים במקום דבש
(שחסר לי כרגע במזווה)?
היי איילה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
1. מניסיון זה ישנה את המרקם לכן עדיף להכין עם תפוח עץ מגורד.
2. אפשר לשים סירופ מייפל במקום. אם אין לך שימי סה"כ שליש כוס סוכר לכל המתכון ותגדילי את כמות המים לשליש כוס.
היי אפרת, יש אפשרות לוותר על הצימוקים או להחליף אותם במשהו אחר ?
אפשר לשים במקום אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס או לוותר בכלל.
איזו עוגה מעולה, יצא פגז! בול לטו בשבט, 2 דקות עבודה, תודה!
מהמם 😍
תודה וטו בשבט שמח!
הי אפרת, אני רוצה לנסות אותה שוב, לכיתה של הבן שלי, בגירסה עם קמח תופח ללא גלוטן בתבנית מאפינס, כמה זמן אפיה זה?
בסביבות 15-20 דקות.
העוגה מצוינת. טעימה מאוד וקלה להכנה. תודה על המתכון. יהודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודה
העוגה פשוט מושלמת!
מאד מאד טעימה, והכי שווה מאד קלה להכנה!
תודה רבה ושבת שלום!
תודה גילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום 🌷
היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות:
1. באיזה שמן להשתמש?
2. באיזה סוג תפוחי עץ להשתמש? צהוב, אדום, ירוק?
3. לגרסה ללא גלוטן להשתמש בקמח "כרגיל" אוו במשהו אחר? כמה לשים? האם משהו משתנה? האם צריך אבקת אפייה?
4. בכמה שמן לשמן את התבנית?
5. האם אפשר להגיש ישר מהתנור? אם צריך לחכות אז כמה זמן?
המון תודה
1. שמן קנולה
2. לא משנה. מה שיש לך.
3. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
4.כפית שמן
5. יש להמתין שהעוגה תתקרר. המתנה של כ-20 דקות.
הי אפרת, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות?
כן.