שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) דבש

תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס קמח (140 ג’) תופח

כפית אבקת קינמון

רבע כוס (40 ג’) צימוקים (*ניתן להגדיל את הכמות לשליש כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, תפוח מגורד ומים ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם פירות יבשים
עוף שלם צלוי בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Zipi (16:37 20.09.2021)

הפצתי ושווצתי ב מתכונייך כאן ב🇱🇷

מתכונים ב-10 דקות (17:20 20.09.2021)

איזה כיף!
חג שמח ב-❤ מארצנו הקטנה(:

Zipi (16:35 20.09.2021)

הכנתי אותה בכמות כפולה. לערב יום כיפור. מושלמת ונפלאה כמו כל מתכונייך.שנה טובה 🥰

מתכונים ב-10 דקות (17:19 20.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח ושנה מתוקה😊

שירה (07:29 28.01.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להוסיף לעוגה אגוזים טחונים, בשביל הטעם.
כמה להוסיף? יש צורך בעוד שינוי (תוספת נוזלים / הפחתה ביבשים)?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 28.01.2021)

בוקר טוב 🙂
אפשר להוסיף כרבע כוס אגוזים קצוצים או טחונים.
אין צורך לשנות משהו.

Zipi (12:21 25.01.2021)

הכנתי את העוגה.. 🥰🥰💯💯מעולה.. קלה.. טעימה.. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:32 25.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן:)

טל (22:44 17.01.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה. חילצתי אותה מהתבנית לאחר שהצטננה והיא מאד טעימה, אלא שיצאה ממש נמוכה. לא תפחה. עירבבתי את הקמח רק עד שניטמע.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה ולילה טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 18.01.2021)

היי טל,
העוגה נשארה בגובה הבלילה או שתפחה אבל עדיין יצאה נמוכה? כי אולי התבנית קצת גדולה בשביל הכמות שבמתכון.
השתמשת בקמח תופח?

לבנה (11:31 18.01.2021)

היי אפרת, העוגה נשארה בגובה הבלילה. השתמשתי בקמח תופח. מדובר בתבנית אינגליש קייק מפיירקס.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 18.01.2021)

אז יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח. זה כבר קרה לי בעבר.

מרים (22:04 3.12.2020)

האם קיימת גרסה ללא ביצים? (אני מחפשת מתכון לעוגת תפוחים בלי ביצים, טעימה וקלה בהכנה). תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (02:15 4.12.2020)

תוכלי להחליף את הביצים ברסק תפוחים,
כל ביצה= רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
כך שלמתכון תצטרכי חצי כוס.

תמרי לוין (20:49 27.08.2020)

באיזה צימוקים עדיף להשתמש?
צימוקים בהירים או סגולים?
במה את השתמשת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 27.08.2020)

בהירים.

לילי (09:49 27.07.2020)

האם העוגה שהיה טעימה אחרי יומיים-שלושה? איך לשמור? כן/לא במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 27.07.2020)

היי לילי,
אם את רוצה להכין 3 ימים מראש אז כדאי להקפיא.
אם יומיים לפני אז אפשר לשמור במקרר (הבעיה שהקירור קצת מייבש את העוגה).

ליזה (15:06 1.10.2019)

היי אפרת,
גם בעוגה הזו מומלץ לעטוף בניילון נצמד?
לאחר סיום האפייה בדקתי עם קיסם ארןך יצא יבש.
העוגה קצת לחה זה בסדר?
מציינת ששמתי חצי כוס דבש בלי סוכר והוספתי תפוח נוסף?
מקמח כוסמין מלא יצא מאוד טעימה בסך הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.10.2019)

כן אפשר לעטוף בניילון נצמד.
זה בסדר שהעוגה קצת לחה בתנאי שהיא אפויה.

רחל (01:26 29.09.2019)

שלום
רציתי לדעת לגבי הדבש
האם ניתן להמיר אותו בסילאן
לא רק במתכון הזה… האם בכלל אפשר בכל דבר שיש דבש?
והאם הכמות אותה כמות?
תודה מראש
המתכונים מצוינים 🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 29.09.2019)

אפשר. הטעם ייצא קצת פחות מעודן.
שנה טובה 🌺

נוי (11:12 27.09.2019)

עוגה מהממת!

תודה רבה 🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 27.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה 💝

ליזה (13:41 24.09.2019)

היי אפרת,
להמיר את הסוכר בדבש? כמה?
להוסיף עוד תפוח אפשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 24.09.2019)

אפשר להמיר בדבש ולהוסיף תפוח נוסף.

ליזה (18:28 23.09.2019)

היי אפרת,
ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא?
יש שינוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 23.09.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה אבל המרקם ייצא קצת דחוס.

נרי (09:16 19.07.2019)

הכנתי את העוגה, פעם ראשונה שאני אופה😊 יצא מהמם ואמא שלי עפה על זה! כמה דק’ הכנה ולתנור…
מתכון מהמם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 19.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

מיכאלה (22:01 11.06.2019)

היי..
הכנתי את העוגה והייתה בעייה אחת..- אכלתי כמעט הכל תוך כדי שהעברתי לתבנית…חחח…
יצא מצויין לאחר האפיה אך מעט דחוס..אבל טעים טעים טעים!!
ובהזדמנות זו גם אודה לך על האתר המדהים הזה!!
אני שורצת בו כל היום!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 11.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*עוגות תפוחים בדר”כ יוצאות קצת פחות אווריריות מעוגות בחושות ללא פרי.

איילה (16:34 31.01.2019)

הי אפרת.
ראשית,
תודה לך שיצרת עבורנו אתר כ”כ שימושי.
לפחות לי עם כישורי המטבח המוגבלים שלי.
אין מתכון שלך שלא מזכה אותי במחמאות, אז תודה 😘 .

שנית,
רציתי לשאול מספר שאלות.
1.האם אפשר להחליף את התפו”ע במחית תפו”ע?
2.מה אפשר לשים במקום דבש
(שחסר לי כרגע במזווה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 31.01.2019)

היי איילה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
1. מניסיון זה ישנה את המרקם לכן עדיף להכין עם תפוח עץ מגורד.
2. אפשר לשים סירופ מייפל במקום. אם אין לך שימי סה”כ שליש כוס סוכר לכל המתכון ותגדילי את כמות המים לשליש כוס.

אבישג (23:15 20.01.2019)

היי אפרת, יש אפשרות לוותר על הצימוקים או להחליף אותם במשהו אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 21.01.2019)

אפשר לשים במקום אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס או לוותר בכלל.

שירי (21:03 20.01.2019)

איזו עוגה מעולה, יצא פגז! בול לטו בשבט, 2 דקות עבודה, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.01.2019)

מהמם 😍
תודה וטו בשבט שמח!

שירי (14:23 7.03.2019)

הי אפרת, אני רוצה לנסות אותה שוב, לכיתה של הבן שלי, בגירסה עם קמח תופח ללא גלוטן בתבנית מאפינס, כמה זמן אפיה זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 7.03.2019)

בסביבות 15-20 דקות.

יהודה (08:18 19.01.2019)

העוגה מצוינת. טעימה מאוד וקלה להכנה. תודה על המתכון. יהודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 19.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודה

גילה (15:21 18.01.2019)

העוגה פשוט מושלמת!
מאד מאד טעימה, והכי שווה מאד קלה להכנה!
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 18.01.2019)

תודה גילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום 🌷

אלה (19:31 17.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות:
1. באיזה שמן להשתמש?
2. באיזה סוג תפוחי עץ להשתמש? צהוב, אדום, ירוק?
3. לגרסה ללא גלוטן להשתמש בקמח “כרגיל” אוו במשהו אחר? כמה לשים? האם משהו משתנה? האם צריך אבקת אפייה?
4. בכמה שמן לשמן את התבנית?
5. האם אפשר להגיש ישר מהתנור? אם צריך לחכות אז כמה זמן?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 17.01.2019)

1. שמן קנולה
2. לא משנה. מה שיש לך.
3. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
4.כפית שמן
5. יש להמתין שהעוגה תתקרר. המתנה של כ-20 דקות.

חן (12:37 1.09.2021)

אפשרי גם שמן זית מעודן אם אין לי שמן קנולה? לא רוצה לקנות במיוחד.
והאם העוגה יוצאת מתוקה מדי? מפחדת שהדבש ממש ימתיק אותה יותר מדי, אולי אפשר לוותר על הסוכר? או להפחית לכף? כמה זה קריטי?

מתכונים ב-10 דקות (13:01 1.09.2021)

היי חן,
אפשר להשתמש בשמן זית מעודן, אבל יתכן שטעמו יורגש מעט. העוגה לא יוצאת מתוקה מדי, אבל את יכולה להפחית את כמות הסוכר לכף אחת.
בהצלחה!

רינה (08:49 17.01.2019)

הי אפרת, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 17.01.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.