שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) דבש

תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס קמח (140 ג’) תופח

כפית אבקת קינמון

רבע כוס (40 ג’) צימוקים (*ניתן להגדיל את הכמות לשליש כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, תפוח מגורד ומים ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם פירות יבשים
עוף שלם צלוי בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירה (07:29 28.01.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להוסיף לעוגה אגוזים טחונים, בשביל הטעם.
כמה להוסיף? יש צורך בעוד שינוי (תוספת נוזלים / הפחתה ביבשים)?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 28.01.2021)

בוקר טוב 🙂
אפשר להוסיף כרבע כוס אגוזים קצוצים או טחונים.
אין צורך לשנות משהו.

Avatar
Zipi (12:21 25.01.2021)

הכנתי את העוגה.. 🥰🥰💯💯מעולה.. קלה.. טעימה.. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:32 25.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן:)

Avatar
טל (22:44 17.01.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה. חילצתי אותה מהתבנית לאחר שהצטננה והיא מאד טעימה, אלא שיצאה ממש נמוכה. לא תפחה. עירבבתי את הקמח רק עד שניטמע.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה ולילה טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 18.01.2021)

היי טל,
העוגה נשארה בגובה הבלילה או שתפחה אבל עדיין יצאה נמוכה? כי אולי התבנית קצת גדולה בשביל הכמות שבמתכון.
השתמשת בקמח תופח?

Avatar
לבנה (11:31 18.01.2021)

היי אפרת, העוגה נשארה בגובה הבלילה. השתמשתי בקמח תופח. מדובר בתבנית אינגליש קייק מפיירקס.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 18.01.2021)

אז יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח. זה כבר קרה לי בעבר.

Avatar
מרים (22:04 3.12.2020)

האם קיימת גרסה ללא ביצים? (אני מחפשת מתכון לעוגת תפוחים בלי ביצים, טעימה וקלה בהכנה). תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (02:15 4.12.2020)

תוכלי להחליף את הביצים ברסק תפוחים,
כל ביצה= רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
כך שלמתכון תצטרכי חצי כוס.

Avatar
תמרי לוין (20:49 27.08.2020)

באיזה צימוקים עדיף להשתמש?
צימוקים בהירים או סגולים?
במה את השתמשת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 27.08.2020)

בהירים.

Avatar
לילי (09:49 27.07.2020)

האם העוגה שהיה טעימה אחרי יומיים-שלושה? איך לשמור? כן/לא במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 27.07.2020)

היי לילי,
אם את רוצה להכין 3 ימים מראש אז כדאי להקפיא.
אם יומיים לפני אז אפשר לשמור במקרר (הבעיה שהקירור קצת מייבש את העוגה).

Avatar
ליזה (15:06 1.10.2019)

היי אפרת,
גם בעוגה הזו מומלץ לעטוף בניילון נצמד?
לאחר סיום האפייה בדקתי עם קיסם ארןך יצא יבש.
העוגה קצת לחה זה בסדר?
מציינת ששמתי חצי כוס דבש בלי סוכר והוספתי תפוח נוסף?
מקמח כוסמין מלא יצא מאוד טעימה בסך הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.10.2019)

כן אפשר לעטוף בניילון נצמד.
זה בסדר שהעוגה קצת לחה בתנאי שהיא אפויה.

Avatar
רחל (01:26 29.09.2019)

שלום
רציתי לדעת לגבי הדבש
האם ניתן להמיר אותו בסילאן
לא רק במתכון הזה… האם בכלל אפשר בכל דבר שיש דבש?
והאם הכמות אותה כמות?
תודה מראש
המתכונים מצוינים 🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 29.09.2019)

אפשר. הטעם ייצא קצת פחות מעודן.
שנה טובה 🌺

Avatar
נוי (11:12 27.09.2019)

עוגה מהממת!

תודה רבה 🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 27.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה 💝

Avatar
ליזה (13:41 24.09.2019)

היי אפרת,
להמיר את הסוכר בדבש? כמה?
להוסיף עוד תפוח אפשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 24.09.2019)

אפשר להמיר בדבש ולהוסיף תפוח נוסף.

Avatar
ליזה (18:28 23.09.2019)

היי אפרת,
ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא?
יש שינוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 23.09.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה אבל המרקם ייצא קצת דחוס.

Avatar
נרי (09:16 19.07.2019)

הכנתי את העוגה, פעם ראשונה שאני אופה😊 יצא מהמם ואמא שלי עפה על זה! כמה דק’ הכנה ולתנור…
מתכון מהמם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 19.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
מיכאלה (22:01 11.06.2019)

היי..
הכנתי את העוגה והייתה בעייה אחת..- אכלתי כמעט הכל תוך כדי שהעברתי לתבנית…חחח…
יצא מצויין לאחר האפיה אך מעט דחוס..אבל טעים טעים טעים!!
ובהזדמנות זו גם אודה לך על האתר המדהים הזה!!
אני שורצת בו כל היום!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 11.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*עוגות תפוחים בדר”כ יוצאות קצת פחות אווריריות מעוגות בחושות ללא פרי.

Avatar
איילה (16:34 31.01.2019)

הי אפרת.
ראשית,
תודה לך שיצרת עבורנו אתר כ”כ שימושי.
לפחות לי עם כישורי המטבח המוגבלים שלי.
אין מתכון שלך שלא מזכה אותי במחמאות, אז תודה 😘 .

שנית,
רציתי לשאול מספר שאלות.
1.האם אפשר להחליף את התפו”ע במחית תפו”ע?
2.מה אפשר לשים במקום דבש
(שחסר לי כרגע במזווה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 31.01.2019)

היי איילה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
1. מניסיון זה ישנה את המרקם לכן עדיף להכין עם תפוח עץ מגורד.
2. אפשר לשים סירופ מייפל במקום. אם אין לך שימי סה”כ שליש כוס סוכר לכל המתכון ותגדילי את כמות המים לשליש כוס.

Avatar
אבישג (23:15 20.01.2019)

היי אפרת, יש אפשרות לוותר על הצימוקים או להחליף אותם במשהו אחר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 21.01.2019)

אפשר לשים במקום אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס או לוותר בכלל.

Avatar
שירי (21:03 20.01.2019)

איזו עוגה מעולה, יצא פגז! בול לטו בשבט, 2 דקות עבודה, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.01.2019)

מהמם 😍
תודה וטו בשבט שמח!

Avatar
שירי (14:23 7.03.2019)

הי אפרת, אני רוצה לנסות אותה שוב, לכיתה של הבן שלי, בגירסה עם קמח תופח ללא גלוטן בתבנית מאפינס, כמה זמן אפיה זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 7.03.2019)

בסביבות 15-20 דקות.

Avatar
יהודה (08:18 19.01.2019)

העוגה מצוינת. טעימה מאוד וקלה להכנה. תודה על המתכון. יהודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 19.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודה

Avatar
גילה (15:21 18.01.2019)

העוגה פשוט מושלמת!
מאד מאד טעימה, והכי שווה מאד קלה להכנה!
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 18.01.2019)

תודה גילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום 🌷

Avatar
אלה (19:31 17.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות:
1. באיזה שמן להשתמש?
2. באיזה סוג תפוחי עץ להשתמש? צהוב, אדום, ירוק?
3. לגרסה ללא גלוטן להשתמש בקמח “כרגיל” אוו במשהו אחר? כמה לשים? האם משהו משתנה? האם צריך אבקת אפייה?
4. בכמה שמן לשמן את התבנית?
5. האם אפשר להגיש ישר מהתנור? אם צריך לחכות אז כמה זמן?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 17.01.2019)

1. שמן קנולה
2. לא משנה. מה שיש לך.
3. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
4.כפית שמן
5. יש להמתין שהעוגה תתקרר. המתנה של כ-20 דקות.

Avatar
רינה (08:49 17.01.2019)

הי אפרת, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 17.01.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.