זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) דבש

תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס קמח (140 ג’) תופח

כפית אבקת קינמון

רבע כוס (40 ג’) צימוקים (*ניתן להגדיל את הכמות לשליש כוס)




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, תפוח מגורד ומים ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז עם פירות יבשיםאורז עם פירות יבשים
עוף שלם צלוי בתנור עוף שלם צלוי בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מ (19:55 7.08.2022)

אני יכולה להמיר קמח תופח בקמח רגיל +אבקת אפייה?
אם כן מה וכמה להוסיף על הקמח הרגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 7.08.2022)

היי,
בטח, זה תקף לגבי כל עוגה בחושה:
על כל כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפייה (גם כאן יש להוסיף כפית אבקת אפייה).

avatar
Zipi (01:54 3.10.2021)

הכנתי בשנית כאן ב🇺🇸קוצרת הצלחה רבה. תודה רבה.מקרב 🧡❤💙💜 שאת לעזרתי. תבורכי…

עוגת תפוחים, דבש וצימוקים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 3.10.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה!

avatar
Zipi (16:37 20.09.2021)

הפצתי ושווצתי ב מתכונייך כאן ב🇱🇷

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 20.09.2021)

איזה כיף!
חג שמח ב-❤ מארצנו הקטנה(:

avatar
Zipi (16:35 20.09.2021)

הכנתי אותה בכמות כפולה. לערב יום כיפור. מושלמת ונפלאה כמו כל מתכונייך.שנה טובה 🥰

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 20.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח ושנה מתוקה😊

avatar
שירה (07:29 28.01.2021)

היי אפרת,
אני רוצה להוסיף לעוגה אגוזים טחונים, בשביל הטעם.
כמה להוסיף? יש צורך בעוד שינוי (תוספת נוזלים / הפחתה ביבשים)?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 28.01.2021)

בוקר טוב 🙂
אפשר להוסיף כרבע כוס אגוזים קצוצים או טחונים.
אין צורך לשנות משהו.

avatar
Zipi (12:21 25.01.2021)

הכנתי את העוגה.. 🥰🥰💯💯מעולה.. קלה.. טעימה.. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:32 25.01.2021)

שמחה לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן:)

avatar
טל (22:44 17.01.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העוגה. חילצתי אותה מהתבנית לאחר שהצטננה והיא מאד טעימה, אלא שיצאה ממש נמוכה. לא תפחה. עירבבתי את הקמח רק עד שניטמע.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה ולילה טוב.

עוגת תפוחים, דבש וצימוקים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 18.01.2021)

היי טל,
העוגה נשארה בגובה הבלילה או שתפחה אבל עדיין יצאה נמוכה? כי אולי התבנית קצת גדולה בשביל הכמות שבמתכון.
השתמשת בקמח תופח?

avatar
לבנה (11:31 18.01.2021)

היי אפרת, העוגה נשארה בגובה הבלילה. השתמשתי בקמח תופח. מדובר בתבנית אינגליש קייק מפיירקס.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 18.01.2021)

אז יכול להיות שהיתה בעיה עם הקמח התופח. זה כבר קרה לי בעבר.

avatar
מרים (22:04 3.12.2020)

האם קיימת גרסה ללא ביצים? (אני מחפשת מתכון לעוגת תפוחים בלי ביצים, טעימה וקלה בהכנה). תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:15 4.12.2020)

תוכלי להחליף את הביצים ברסק תפוחים,
כל ביצה= רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
כך שלמתכון תצטרכי חצי כוס.

avatar
תמרי לוין (20:49 27.08.2020)

באיזה צימוקים עדיף להשתמש?
צימוקים בהירים או סגולים?
במה את השתמשת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 27.08.2020)

בהירים.

avatar
לילי (09:49 27.07.2020)

האם העוגה שהיה טעימה אחרי יומיים-שלושה? איך לשמור? כן/לא במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 27.07.2020)

היי לילי,
אם את רוצה להכין 3 ימים מראש אז כדאי להקפיא.
אם יומיים לפני אז אפשר לשמור במקרר (הבעיה שהקירור קצת מייבש את העוגה).

avatar
ליזה (15:06 1.10.2019)

היי אפרת,
גם בעוגה הזו מומלץ לעטוף בניילון נצמד?
לאחר סיום האפייה בדקתי עם קיסם ארןך יצא יבש.
העוגה קצת לחה זה בסדר?
מציינת ששמתי חצי כוס דבש בלי סוכר והוספתי תפוח נוסף?
מקמח כוסמין מלא יצא מאוד טעימה בסך הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 1.10.2019)

כן אפשר לעטוף בניילון נצמד.
זה בסדר שהעוגה קצת לחה בתנאי שהיא אפויה.

avatar
רחל (01:26 29.09.2019)

שלום
רציתי לדעת לגבי הדבש
האם ניתן להמיר אותו בסילאן
לא רק במתכון הזה… האם בכלל אפשר בכל דבר שיש דבש?
והאם הכמות אותה כמות?
תודה מראש
המתכונים מצוינים 🤗

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 29.09.2019)

אפשר. הטעם ייצא קצת פחות מעודן.
שנה טובה 🌺

avatar
נוי (11:12 27.09.2019)

עוגה מהממת!

תודה רבה 🤗

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 27.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה 💝

avatar
ליזה (13:41 24.09.2019)

היי אפרת,
להמיר את הסוכר בדבש? כמה?
להוסיף עוד תפוח אפשר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 24.09.2019)

אפשר להמיר בדבש ולהוסיף תפוח נוסף.

avatar
ליזה (18:28 23.09.2019)

היי אפרת,
ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא?
יש שינוי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 23.09.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה אבל המרקם ייצא קצת דחוס.

avatar
נרי (09:16 19.07.2019)

הכנתי את העוגה, פעם ראשונה שאני אופה😊 יצא מהמם ואמא שלי עפה על זה! כמה דק’ הכנה ולתנור…
מתכון מהמם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 19.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מיכאלה (22:01 11.06.2019)

היי..
הכנתי את העוגה והייתה בעייה אחת..- אכלתי כמעט הכל תוך כדי שהעברתי לתבנית…חחח…
יצא מצויין לאחר האפיה אך מעט דחוס..אבל טעים טעים טעים!!
ובהזדמנות זו גם אודה לך על האתר המדהים הזה!!
אני שורצת בו כל היום!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 11.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
*עוגות תפוחים בדר”כ יוצאות קצת פחות אווריריות מעוגות בחושות ללא פרי.

avatar
איילה (16:34 31.01.2019)

הי אפרת.
ראשית,
תודה לך שיצרת עבורנו אתר כ”כ שימושי.
לפחות לי עם כישורי המטבח המוגבלים שלי.
אין מתכון שלך שלא מזכה אותי במחמאות, אז תודה 😘 .

שנית,
רציתי לשאול מספר שאלות.
1.האם אפשר להחליף את התפו”ע במחית תפו”ע?
2.מה אפשר לשים במקום דבש
(שחסר לי כרגע במזווה)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 31.01.2019)

היי איילה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
1. מניסיון זה ישנה את המרקם לכן עדיף להכין עם תפוח עץ מגורד.
2. אפשר לשים סירופ מייפל במקום. אם אין לך שימי סה”כ שליש כוס סוכר לכל המתכון ותגדילי את כמות המים לשליש כוס.

avatar
אבישג (23:15 20.01.2019)

היי אפרת, יש אפשרות לוותר על הצימוקים או להחליף אותם במשהו אחר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 21.01.2019)

אפשר לשים במקום אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס או לוותר בכלל.

avatar
שירי (21:03 20.01.2019)

איזו עוגה מעולה, יצא פגז! בול לטו בשבט, 2 דקות עבודה, תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.01.2019)

מהמם 😍
תודה וטו בשבט שמח!

avatar
שירי (14:23 7.03.2019)

הי אפרת, אני רוצה לנסות אותה שוב, לכיתה של הבן שלי, בגירסה עם קמח תופח ללא גלוטן בתבנית מאפינס, כמה זמן אפיה זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 7.03.2019)

בסביבות 15-20 דקות.

avatar
יהודה (08:18 19.01.2019)

העוגה מצוינת. טעימה מאוד וקלה להכנה. תודה על המתכון. יהודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 19.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יהודה

avatar
גילה (15:21 18.01.2019)

העוגה פשוט מושלמת!
מאד מאד טעימה, והכי שווה מאד קלה להכנה!
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 18.01.2019)

תודה גילה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום 🌷

avatar
אלה (19:31 17.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות:
1. באיזה שמן להשתמש?
2. באיזה סוג תפוחי עץ להשתמש? צהוב, אדום, ירוק?
3. לגרסה ללא גלוטן להשתמש בקמח “כרגיל” אוו במשהו אחר? כמה לשים? האם משהו משתנה? האם צריך אבקת אפייה?
4. בכמה שמן לשמן את התבנית?
5. האם אפשר להגיש ישר מהתנור? אם צריך לחכות אז כמה זמן?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 17.01.2019)

1. שמן קנולה
2. לא משנה. מה שיש לך.
3. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
4.כפית שמן
5. יש להמתין שהעוגה תתקרר. המתנה של כ-20 דקות.

avatar
חן (12:37 1.09.2021)

אפשרי גם שמן זית מעודן אם אין לי שמן קנולה? לא רוצה לקנות במיוחד.
והאם העוגה יוצאת מתוקה מדי? מפחדת שהדבש ממש ימתיק אותה יותר מדי, אולי אפשר לוותר על הסוכר? או להפחית לכף? כמה זה קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 1.09.2021)

היי חן,
אפשר להשתמש בשמן זית מעודן, אבל יתכן שטעמו יורגש מעט. העוגה לא יוצאת מתוקה מדי, אבל את יכולה להפחית את כמות הסוכר לכף אחת.
בהצלחה!

avatar
רינה (08:49 17.01.2019)

הי אפרת, אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 17.01.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות