שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לעוגת תפוזים עם קרם וניל וקליפות תפוז – עוגה קלה להכנה וקוצרת מחמאות

עוגת תפוזים עם קרם

תבנית עגולה 24 (או עגולה מקרטון 22.5)

מצרכים:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח

סירופ להרטבת העוגה:

רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

כף גדושה (17 גרם) סוכר

קרם וניל:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל

כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).

-מכינים את קרם הוניל: מקציפים מיכל שמנת ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, שמים עליה את הקרם ומשטחים. מפזרים מעל גרידת קליפת תפוז ומכניסים למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק כרובית
אורז עם סלרי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
טל (20:27 1.06.2020)

היי אפרת,
תודה על האתר המקסים. את מהממת 🙂
יש לי תבנית 26 אבל היא נראית לי מאוד נמוכה. להשתמש בכמויות שרשמת עבור תבנית 26 לדעתך? יש סכנה שאם העוגה תצא גבוהה מדי אז לא יישאר לי מקום לקצפת?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 1.06.2020)

היי טל,
זאת תבנית חד פעמית? מה הגובה שלה?
אני חושבת שאם זו תבנית מאוד נמוכה כדאי להכין את הכמות שבמתכון ולא להגדיל.

Avatar
לבנה (09:36 24.05.2020)

היי.. רציתי לשאול האם העוגה מתאימה לציפוי של בצק סוכר מעל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 24.05.2020)

כן. בלי הקרם כמובן.

Avatar
מאשה קוז'ושקו (07:15 12.05.2020)

היי אפרת,
יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות של אינגליש קיאק.
מכיוון שאני רוצה לעשות סיפרה אחת.
מה הכמויות לשתי אינגליש קיאק?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 12.05.2020)

הכמות במתכון אמורה להספיק ל2 אינגליש קייק חד פעמיות.
העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה כי שמים עליה קרם. אם את לא שמה קרם, ארשום לך כמויות אחרות.
חשוב להשתמש בכוס הנכונה – כוס בנפח 240 מ"ל.

Avatar
מאשה קוז'ושקו (12:36 12.05.2020)

כן אני שמה מעל את הקרם.
תודה רבה 🙂

Avatar
מאשה קוז'ושקו (12:37 12.05.2020)

יש לי כוס מדידה שאני עובדת איתה זה בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 12.05.2020)

אם זו כוס בנפח 240 מ"ל זה בסדר.
אם את לא בטוחה, אפשר למלא עד הסוף במים כוס חד"פ מקרטון לשתיה חמה או כוס זכוכית רגילה עם ידית ולשפוך את המים לכוס המדידה. אם זה ממלא את כוס המדידה זה הנפח הנכון.

Avatar
גלית (21:19 5.02.2020)

היי אפרת,
איך העוגה יום אחרי?
פשוט רוצה להכין את העוגה יום לפעי היום הולדת של הבת שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 6.02.2020)

היי גלית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר מכוסה.

Avatar
רחלי (20:34 16.12.2019)

ערב טוב אפרת,
האם אוכל להכין את העוגה פעמיים בתבנית מלבנית בינונית ואז לשים ביניהם קצפת? כלומר האם העוגה בתבנית כזאת תצא נמוכה מספיק בשביל לחבר שתיים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 16.12.2019)

כן אפשר.

Avatar
נופר (10:40 22.11.2019)

האם לדעתכן אפשר לשים במקום קליפות תפוז פקאן או פירורי וופל גלידה ? או שזה לא קשור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 22.11.2019)

כן אפשר אפילו לשלב גם וגם.

Avatar
לימור (10:50 8.10.2019)

היי אפרת,
האם אפשר לחתוך את העוגה באמצע חלשים את הקרם בין לבין? או שהיא לא מתאימה לחיתוך ותתפרק לי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:06 10.10.2019)

אפשר. חשוב רק להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים.

Avatar
אפרת (10:55 4.02.2019)

שלום אפרת, אני זקוקה למתכון לעוגת "גבינה" פרווה אפויה.אולי ממרח טופו? לא בקירור.. אני רוצה לאפות.. האם יש לך מתכון כזה? תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 4.02.2019)

סורי, אין לי מתכון כזה.

Avatar
דורית (11:20 10.01.2019)

היי אפרת
האם יצא מספיק גהוה בתבנית עגולה 26?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 10.01.2019)

לא. בתבנית 26 היא תצא מאוד נמוכה.
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

Avatar
אורטל (21:39 1.11.2018)

הי אפרת
רציתי לשאול מה הכמויות של המתכון של עוגת התפוזים לגודל תבנית חד"פ בגודל בינוני-מלבן רגיל?
האם אפשר להקפיא את העוגה הזאת?
והאם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למיץ תפוחים טבעי שמכינים עם תרכיז?
אשמח לתשובתך בהקדם אני רוצה להכין אותה היום…
תודה רבה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 1.11.2018)

היי אורטל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
אם את רוצה להכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

אני מניחה שאפשר לשים מיץ תפוחים מתרכיז.

Avatar
נועה (13:41 30.09.2018)

היי,
יש לי שאלה בנוגע לעוגות (בחושות) באופן כללי.
מה הגורם העיקרי לעסיסיות של עוגה? נניח ואני רוצה אותה ממש "רטובה" מבפנים, איזה מהמרכיבים במתכון אחראי על זה?
השמן? הביצים?
אם ארצה להיות בטוחה שהעוגה אני מכינה לא תצא לי יבשה, להעלות טיפה בכמויות של אותו מרכיב יפתרו את הבעיה?
תודה רבה מראש 🙂
וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 30.09.2018)

היי נועה,
השמן, הביצים והנוזלים – לשלושתם יש תרומה לעסיסיות העוגה.
במקרה של עוגה עם קרם כמו המתכון הזה, עצם הרטבת העוגה בסירופ תפוזים יעניק לעוגה עסיסיות. אם את רוצה תגדילי את כמו הסירופ לשליש כוס מיץ תפוזים ו-2 כפות סוכר.
חג שמח 🌺

Avatar
אילנה (16:59 20.07.2018)

איזה גודל הביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 20.07.2018)

לא משנה במקרה הזה. מה שיש לך.

Avatar
אילנה (17:54 20.07.2018)

יש מצב שהיא לא עולה הרבה? בתפילה הכוונה?
כי היא לא עלתה הרבה בגובה. הכנתי בתבנית 24

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.07.2018)

היי אילנה,
היא אמורה להיות בגובה של שני שליש מהתבנית. הקצפת תמלא את השליש הנוסף.

Avatar
שירה (12:18 5.07.2018)

היי, גרידת התפוז לקרם הכרחית? או שאפשר להמיר בגרידת לימון, כי אין לי תפוזים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 5.07.2018)

אפשר לשים חצי כפית שטוחה גרידת לימון או להכין בלי.

Avatar
רינת (19:53 21.06.2018)

היי אפרת, אפשר לצקת את הסירופ גם כשהעוגה התקררה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 21.06.2018)

כן.

Avatar
דן (14:39 23.03.2018)

תןדה רבה אפרת! הכנתי לחברה שלי עוגת יומהולדת בהפתעה כי היא רצתה משהו עם תפוזים והיא הייתה ברקיע השביעי! העוגה נכנסה לרפטואר הקינוחים שלנו:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 23.03.2018)

שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
ר.ר (16:15 19.03.2018)

הי,
תודה רבה!

האם אני יכולה להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה א. אפיה לשים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 19.03.2018)

כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה.

Avatar
שקד (20:40 9.03.2018)

איזה תוכנה צריך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 10.03.2018)

הכוונה לתבנית? אם כן אז תבנית עגולה בקוטר 24.

Avatar
אילנה (15:14 5.03.2018)

שלום אפרת,
עוגה מעולה
רציתי להכין אחת גדולה יותר
מעוניינת להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 30*41
תוכלי בבקשה לתת כמויות מדויקות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 5.03.2018)

היי אילנה,
כמויות לתבנית בגודל שציינת:
6 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טבעי
4 כוסות (560 ג') קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שני שליש כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
2.5 כפות סוכר
קרם וניל:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית (500 מ"ל)
4 כפות גדושות (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כף קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

Avatar
נעה (17:46 7.02.2018)

שלום אפרת יקרה מה הכמות לתבנית אינגליש קייק אחת? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 7.02.2018)

היי נעה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
3/4 כוס (105 ג') קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
4 כפות מיץ תפוזים
כף שטוחה סוכר
קרם וניל:
חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה/קצפת צמחית
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
*זמן אפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות.

Avatar
חופית (18:06 5.02.2018)

עבדתי לפי ההוראות ועם התייחסות לכל ההערות וההארות שנכתבו ויצאה עוגה מאלפת !!!
זו הייתה עוגת יומולדת בהשראת הספר: האריה שאהב תות (ראו תמונה)
הילדים חטפו הכל !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 5.02.2018)

וואו!! זה יצא מהמם! 😍
תודה על השיתוף 🙂

Avatar
רונית ברוך (10:32 12.03.2019)

היי איך עשית את הקטע של הקיווי? תודה

Avatar
עדיה (13:19 19.01.2018)

הי,
אני רוצה להכין ב 2 תבניות אינגליש קייק.
הכמות לפי המתכון תספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 19.01.2018)

כן, אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

Avatar
אלינור (21:59 18.01.2018)

היי אפרת,
העוגה יצאה מאוד טעימה אבל דחוסה, מה אפשר לעשות כדי שתצא יותר אוורירית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 18.01.2018)

היי אלינור
היא דווקא אמורה לצאת אוורירית. אולי ערבבת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח?

Avatar
אורנה (02:00 13.01.2018)

היי, אפיתי את העוגה בתבנית 20. היא יצאה טעימה אבל יבשה קצת למרות שהרטבתי אותה עם הסירופ כפי שמצויין במתכון.
היא לא עסיסית כפי שחשבתי שתהיה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 13.01.2018)

היי אורנה,
העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא היתה בתנור?

Avatar
אורנה (17:49 23.01.2018)

בערך 40 דקות באפייה עם טורבו . אולי זו הטעות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 23.01.2018)

נכון. לא אופים עוגות בטורבו. זה מייבש את העוגה. יש לאפות תמיד בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). בנוסף זמן האפיה ארוך הוא גם שייבש אותה.
לא נורא, פעם הבאה ייצא מוצלח יותר 🙂

Avatar
אונית (13:35 11.01.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר ועדיין תצא מוצלחת?
תודה מראש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 11.01.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אני ממליצה להשתמש באבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

Avatar
אביטל (15:39 7.01.2018)

הי אפרת,
האם ניתן לוותר על הסירופ ולצפות את העוגה לאחר שהקררה לטמפ. החדר רק בקצפת/שמנת מתוקה?

אשמח לתשובה מהירה, אני מעוניינת להכין את העוגה היום :).
תודה, אביטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 7.01.2018)

היי אביטל,
אפשר לוותר על הסירופ אבל חבל כי הוא מרטיב את העוגה ונותן לה יותר עסיסיות.

Avatar
בלה (06:59 6.01.2018)

שלום אפרת! העוגה נראית מצוינת! יש אפשרות איכשהו להעביר כוסות לגרמים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 6.01.2018)

היי בלה,
הוספתי כמויות לפי גרמים במתכון.

Avatar
אתי קורין (14:26 5.01.2018)

היי, אין לי קמח תופח. כמה א.אפיה צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 5.01.2018)

אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם תחילה בנפרד ורק אח"כ להוסיף לתערובת.
שבת שלום 🙂

Avatar
מיטל (13:24 5.01.2018)

לא חסר סוכר בקרם וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 5.01.2018)

בשמנת עצמה ובאינסטנט פודינג וניל יש סוכר.
את יכולה לטעום ואם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.

Avatar
אפרת ברזילאי (10:26 5.01.2018)

יצא מ-ו-ש-ל-ם!!
שמתי למעלה שוקולד במקום תפוזים….. שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 5.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂

Avatar
נעה (18:13 4.01.2018)

הכנתי עכשיו. עוד לא הספקתי לטעום- זה ליום הולדת של חברה אבל זה נראה ומריח מעולה.
מה שכן, העוגה יצאה מאוד נמוכה ועוד הכנתי בתבנית של 22.5

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 4.01.2018)

אם זו תבנית עגולה מקרטון שרשום עליה 22.5 הכוונה לתבנית 24. אם תמדדי את הקוטר של החלק העליון של התבנית ייצא לך 24 ס"מ.
אם שמת את הקצפת מעל זה אמור להגיע עד גובה השוליים של התבנית.

Avatar
עפרה (17:18 4.01.2018)

הי, האם אפשר להחליף בקמח תמי ללא גלוטן? או שייצא ממש רטוב? (יש עוגות בחושות שאני מחליפה לקמח נטול גלוטן והן יוצאות לי מצוין כמו עוגת שוקולד, ויש כאלו שהמרקם יוצא רטוב/ לא מספיק יציב, עוגת תפוחים למשל).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 4.01.2018)

היי עפרה,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל זה אמור לעבוד.
אפשרות נוספת היא להכין את העוגה הזאת- עוגת תפוזים ללא גלוטן ולהוסיף לה את הסירופ והקרם מהעוגה הזאת.

Avatar
עדי (16:13 4.01.2018)

היי אפרת
אני יכולה להחליף את הקמח לכוסמין?
אם כן..אותה הכמות? ולהוסיף א.אפיה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 4.01.2018)

אני חושבת שכן. כוס וחצי קמח כוסמין וכפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד לפני הוספתם לבלילה.

Avatar
rkyl (12:42 4.01.2018)

צהריים טובים אפרת,

האם תוכלי לתת כמויות לתבנית 26
תודה
ותודה על מתכונים קלים ומופלאים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 4.01.2018)

היי,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

Avatar
שרה (08:55 9.01.2018)

העוגה נראית מעולה, רציתי לשאול האם אפשרי להוסיף קצת ריבת חלב אחרי שמרטיבים אותה, זה יכול להתאים (אני אוהבת ריבת חלב) וזה בסדר להרטיב אותה עם מיץ תפוזים מבקבוק ולא סחוט? האתר שלך מקסים תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 9.01.2018)

כן, אפשר להוסיף ריבת חלב.
אין בעיה להשתמש במיץ מבקבוק לסירופ.
יום מקסים 🙂

Avatar
עפרה (11:28 4.01.2018)

תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר.
מראש הכפלתי כמויות שיהיה מספיק לכולם.
נראה לי שהמתכון יהיה שמור.
יש לך מתכונים נהדרים
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.01.2018)

תודה עפרה 🙂
שבת שלום!

Avatar
מלי (11:19 4.01.2018)

חייבים בתבנית עגולה?
יש לי רק תבניות אלומיניום מלבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 4.01.2018)

היי מלי,
את יכולה להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 את הכמויות הבאות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

Avatar
מלח (14:29 4.01.2018)

אפשרי להשתמש במיץ תפוזים סחוט מפרימור/פריגת
או שחייב סחוט סחוט מהפרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 4.01.2018)

אפשר להשתמש גם בפריגת או פרימור.

Avatar
לימור (10:35 4.01.2018)

היי אפרת.
בסירופ – אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים על מנת שלעוגה יהיה טעים עדין יותר של תפוזים? אני מכינה את זה לילדים שלא כ"כ אוהבים תפוזים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 4.01.2018)

היי לימור,
בסירופ במקום מיץ שימי מים.

Avatar
שני (09:45 4.01.2018)

יש אפשרות להכין בתבנית קוגלהוף עם הכמוית האלו? ואם לא אפשר כמויות עדכניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.01.2018)

היי שני,
אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

Avatar
יעקב (08:06 4.01.2018)

אפרת
כמו תמיד מתכונים מעניינים פשוטים וטעימים

ברשותך שאלה:
1) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ תפוחים במקום תפוזים?
2) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ לימונים במקום תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 4.01.2018)

היי יעקב,
מעניין לנסות את השילובים שהצעת.
1. עם מיץ תפוחים זה ייצא בטעם עדין של תפוחים. לא יהיה לזה טעם של הדרים.
2. הלימון יעניק לזה טעם לימוני. אם מנסים עם לימון כדאי לשים 5 כפות מיץ לימון ולהשלים במים עד חצי כוס. מומלץ גם להוסיף עוד כף גדושה סוכר.
יום נפלא 🙂

Avatar
יעקב (09:14 4.01.2018)

יישר כח / חזק וברוך (מיחקי את המיותר)
🙂

Avatar
Zipi (07:31 4.01.2018)

עוגה המזכירה את הילדות. האם משנה באם מקציפים לחוד את החלבון והחלמון.והאם צריך ???🍰🍰תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 4.01.2018)

היי ציפי,
אין צורך להפריד חלבון וחלמון. מקציפים את הביצים בשלמותן.
יום מקסים! 🌺

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.