שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית עגולה 24 (או עגולה מקרטון 22.5)

מצרכים:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי

כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח

סירופ להרטבת העוגה:

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

כף גדושה (17 גרם) סוכר

קרם וניל:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות גדושות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל

כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).

-מכינים את קרם הוניל: מקציפים מיכל שמנת ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, שמים עליה את הקרם ומשטחים. מפזרים מעל גרידת קליפת תפוז ומכניסים למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק כרוביתמרק כרובית
אורז עם סלרי אורז עם סלרי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אפרת (10:07 2.01.2024)

שלום ותודה רבה על האתר,
הכנתי, ומאוד הקפדתי לא לערבב יתר על המידה, ממש עבדתי זריז עם המיקסר, הקצף הראשוני היה מהמם, הכל הוסף פנימה לפי ההוראות, אפילו ניפיתי את הקמח עם אבקת אפייה שיתערבב בקלות ואחיד זריז מיד לתבנית ולתנור. העוגה עלתה יחסית יפה בתנור אבל צנחה כשהוצאנו.. איך אפשר שתישאר גבוהה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 2.01.2024)

היי אפרת,
אם העוגה צנחה לאחר שיצאה מהתנור זה אומר שהיא לא נאפתה לגמרי.
היה צריך לתת לה עוד 5-6 דקות בתנור.

avatar
קרן (08:59 23.09.2023)

היי
אם יש לי קמח רגיל ואבקת אפייה, אני יכולה להשתמש איתל במקום קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 23.09.2023)

היי
כן(:

avatar
קרן (08:52 23.09.2023)

היי
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית קאפקייקס? אם כן, לשנות משהו בכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 23.09.2023)

היי
אפשר ללא שינוי(:

avatar
רבקה (14:12 21.05.2023)

היי,
אני רוצה להכין באינגליש קייק, כמה תבניות לכמות הזאת?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 21.05.2023)

היי
הכמות במתכון מתאימה לשתי תבניות אינגליש.

avatar
שירה (12:32 21.04.2023)

חייבת לשתף שזו העוגה הכי טעימה אוריריית מושלמת שהכנתי. טעם בין תפוז לוניל. כולם אהבו. תודה!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 21.04.2023)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
ester (15:03 20.05.2022)

היי, דבר ראשון תודה רבה על אתר כיפי ומועיל:)
אני באמצע הכנת העוגה ושמתי לב שלא נשאר לי מספיק מיץ תפוזים לסירופ (כבר שמתי בתוך העוגה), במה אפשר להחליף אות זה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 20.05.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
את יכולה לשים מים במקום מיץ תפוזים בסירופ.
בהצלחה!

avatar
ester (16:18 20.05.2022)

תודה!

avatar
הדס (00:12 9.03.2022)

ב״ה
הכנתי העוגה עפ ההוראות ויצאה לי דחוסה יבשה מבפנים, הסירופ מעל לא עזר לריכוך והרכבת העוגה.
מזכירה מרקם פנקייק. ממה זה יכול לנבוע ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 9.03.2022)

היי,
העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא הייתה בתנור? אגב, אפית בתכנית הנכונה- קו עליון ותחתון?
סיבה נוספת שיכולה להיות היא שימוש בכוס לא נכונה (לא בכוס מדידה) או ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.

avatar
שולי (15:03 18.11.2021)

הכפלתי כמות התערובת. להכפיל גם כמות הקרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 18.11.2021)

כן🙂

avatar
שולי (20:31 17.11.2021)

נראה מעולה. עליי להביא עוגת יומולדת פרווה וחשבתי על תפוזים עם קרם. במידה שאכפיל הכמות, לאיזה גודל תבנית היא תתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:31 17.11.2021)

היי שולי,
שמחה שאהבת את המתכון!
כמות כפולה פי 2 מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 28/ מרובעת 32X40 (או לתבנית 26 אם רוצים אותה ממש גבוהה).

avatar
מלי (22:16 15.11.2021)

מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
ובאופן כללי בכל עוגה שצריך לשים בה מיץ תפוזים מה יכול להיות תחליף? (תחליף פרווה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:52 15.11.2021)

היי מלי,
אפשר לשים חלב סויה או אפילו קצפת צמחית. אם אין- אפשר להשתמש בכפית מיץ לימון מעורבבת עם מים בכמות המיץ במתכון.

avatar
שי (12:15 13.01.2021)

הייי אפרת ותודה על מתכונים נהדרים!
הכנתי את העוגה אתמול בערב והיא מאתמול במקרר מכוסה בקצפת. היום בעקב חוגגים. האם הזמן הרב במקרר יפגע ברכות שלה?
כמה זמן מראש כדי להוציא מהמקרר?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 13.01.2021)

כל עוד העוגה הייתה מכוסת לא חושבת שאמורה להיות פגיעה ברכות שלה..
אפשר להוציא כ-10 דק’- רבע שעה לפני

avatar
שרי (17:58 27.12.2020)

שלום,
האם אפשר להקפיא את העוגה אחרי ששמתי את הקצפת? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 27.12.2020)

היי שרי, אפשר 🙂

avatar
הללי נעמי שני (20:25 30.11.2020)

עוגה מטורפת!!! הכנתי , יצא טעים מאוד!
תודה רבה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 30.11.2020)

שמחה שאהבת יקרה❤️

avatar
טל (20:27 1.06.2020)

היי אפרת,
תודה על האתר המקסים. את מהממת 🙂
יש לי תבנית 26 אבל היא נראית לי מאוד נמוכה. להשתמש בכמויות שרשמת עבור תבנית 26 לדעתך? יש סכנה שאם העוגה תצא גבוהה מדי אז לא יישאר לי מקום לקצפת?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 1.06.2020)

היי טל,
זאת תבנית חד פעמית? מה הגובה שלה?
אני חושבת שאם זו תבנית מאוד נמוכה כדאי להכין את הכמות שבמתכון ולא להגדיל.

avatar
לבנה (09:36 24.05.2020)

היי.. רציתי לשאול האם העוגה מתאימה לציפוי של בצק סוכר מעל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 24.05.2020)

כן. בלי הקרם כמובן.

avatar
מאשה קוז'ושקו (07:15 12.05.2020)

היי אפרת,
יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות של אינגליש קיאק.
מכיוון שאני רוצה לעשות סיפרה אחת.
מה הכמויות לשתי אינגליש קיאק?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 12.05.2020)

הכמות במתכון אמורה להספיק ל2 אינגליש קייק חד פעמיות.
העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה כי שמים עליה קרם. אם את לא שמה קרם, ארשום לך כמויות אחרות.
חשוב להשתמש בכוס הנכונה – כוס בנפח 240 מ”ל.

avatar
מאשה קוז'ושקו (12:36 12.05.2020)

כן אני שמה מעל את הקרם.
תודה רבה 🙂

avatar
מאשה קוז'ושקו (12:37 12.05.2020)

יש לי כוס מדידה שאני עובדת איתה זה בסדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 12.05.2020)

אם זו כוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר.
אם את לא בטוחה, אפשר למלא עד הסוף במים כוס חד”פ מקרטון לשתיה חמה או כוס זכוכית רגילה עם ידית ולשפוך את המים לכוס המדידה. אם זה ממלא את כוס המדידה זה הנפח הנכון.

avatar
גלית (21:19 5.02.2020)

היי אפרת,
איך העוגה יום אחרי?
פשוט רוצה להכין את העוגה יום לפעי היום הולדת של הבת שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 6.02.2020)

היי גלית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר מכוסה.

avatar
רחלי (20:34 16.12.2019)

ערב טוב אפרת,
האם אוכל להכין את העוגה פעמיים בתבנית מלבנית בינונית ואז לשים ביניהם קצפת? כלומר האם העוגה בתבנית כזאת תצא נמוכה מספיק בשביל לחבר שתיים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 16.12.2019)

כן אפשר.

avatar
נופר (10:40 22.11.2019)

האם לדעתכן אפשר לשים במקום קליפות תפוז פקאן או פירורי וופל גלידה ? או שזה לא קשור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 22.11.2019)

כן אפשר אפילו לשלב גם וגם.

avatar
לימור (10:50 8.10.2019)

היי אפרת,
האם אפשר לחתוך את העוגה באמצע חלשים את הקרם בין לבין? או שהיא לא מתאימה לחיתוך ותתפרק לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:06 10.10.2019)

אפשר. חשוב רק להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים.

avatar
אפרת (10:55 4.02.2019)

שלום אפרת, אני זקוקה למתכון לעוגת “גבינה” פרווה אפויה.אולי ממרח טופו? לא בקירור.. אני רוצה לאפות.. האם יש לך מתכון כזה? תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 4.02.2019)

סורי, אין לי מתכון כזה.

avatar
דורית (11:20 10.01.2019)

היי אפרת
האם יצא מספיק גהוה בתבנית עגולה 26?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 10.01.2019)

לא. בתבנית 26 היא תצא מאוד נמוכה.
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

avatar
אורטל (21:39 1.11.2018)

הי אפרת
רציתי לשאול מה הכמויות של המתכון של עוגת התפוזים לגודל תבנית חד”פ בגודל בינוני-מלבן רגיל?
האם אפשר להקפיא את העוגה הזאת?
והאם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למיץ תפוחים טבעי שמכינים עם תרכיז?
אשמח לתשובתך בהקדם אני רוצה להכין אותה היום…
תודה רבה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 1.11.2018)

היי אורטל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
אם את רוצה להכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

אני מניחה שאפשר לשים מיץ תפוחים מתרכיז.

avatar
נועה (13:41 30.09.2018)

היי,
יש לי שאלה בנוגע לעוגות (בחושות) באופן כללי.
מה הגורם העיקרי לעסיסיות של עוגה? נניח ואני רוצה אותה ממש “רטובה” מבפנים, איזה מהמרכיבים במתכון אחראי על זה?
השמן? הביצים?
אם ארצה להיות בטוחה שהעוגה אני מכינה לא תצא לי יבשה, להעלות טיפה בכמויות של אותו מרכיב יפתרו את הבעיה?
תודה רבה מראש 🙂
וחג שמח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 30.09.2018)

היי נועה,
השמן, הביצים והנוזלים – לשלושתם יש תרומה לעסיסיות העוגה.
במקרה של עוגה עם קרם כמו המתכון הזה, עצם הרטבת העוגה בסירופ תפוזים יעניק לעוגה עסיסיות. אם את רוצה תגדילי את כמו הסירופ לשליש כוס מיץ תפוזים ו-2 כפות סוכר.
חג שמח 🌺

avatar
אילנה (16:59 20.07.2018)

איזה גודל הביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 20.07.2018)

לא משנה במקרה הזה. מה שיש לך.

avatar
אילנה (17:54 20.07.2018)

יש מצב שהיא לא עולה הרבה? בתפילה הכוונה?
כי היא לא עלתה הרבה בגובה. הכנתי בתבנית 24

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.07.2018)

היי אילנה,
היא אמורה להיות בגובה של שני שליש מהתבנית. הקצפת תמלא את השליש הנוסף.

avatar
שירה (12:18 5.07.2018)

היי, גרידת התפוז לקרם הכרחית? או שאפשר להמיר בגרידת לימון, כי אין לי תפוזים..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 5.07.2018)

אפשר לשים חצי כפית שטוחה גרידת לימון או להכין בלי.

avatar
רינת (19:53 21.06.2018)

היי אפרת, אפשר לצקת את הסירופ גם כשהעוגה התקררה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 21.06.2018)

כן.

avatar
דן (14:39 23.03.2018)

תןדה רבה אפרת! הכנתי לחברה שלי עוגת יומהולדת בהפתעה כי היא רצתה משהו עם תפוזים והיא הייתה ברקיע השביעי! העוגה נכנסה לרפטואר הקינוחים שלנו:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 23.03.2018)

שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ר.ר (16:15 19.03.2018)

הי,
תודה רבה!

האם אני יכולה להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה א. אפיה לשים?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 19.03.2018)

כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה.

avatar
שקד (20:40 9.03.2018)

איזה תוכנה צריך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 10.03.2018)

הכוונה לתבנית? אם כן אז תבנית עגולה בקוטר 24.

avatar
אילנה (15:14 5.03.2018)

שלום אפרת,
עוגה מעולה
רציתי להכין אחת גדולה יותר
מעוניינת להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 30*41
תוכלי בבקשה לתת כמויות מדויקות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 5.03.2018)

היי אילנה,
כמויות לתבנית בגודל שציינת:
6 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טבעי
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שני שליש כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים
2.5 כפות סוכר
קרם וניל:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית (500 מ”ל)
4 כפות גדושות (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כף קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

avatar
נעה (17:46 7.02.2018)

שלום אפרת יקרה מה הכמות לתבנית אינגליש קייק אחת? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 7.02.2018)

היי נעה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
4 כפות מיץ תפוזים
כף שטוחה סוכר
קרם וניל:
חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה/קצפת צמחית
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
*זמן אפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות.

avatar
חופית (18:06 5.02.2018)

עבדתי לפי ההוראות ועם התייחסות לכל ההערות וההארות שנכתבו ויצאה עוגה מאלפת !!!
זו הייתה עוגת יומולדת בהשראת הספר: האריה שאהב תות (ראו תמונה)
הילדים חטפו הכל !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 5.02.2018)

וואו!! זה יצא מהמם! 😍
תודה על השיתוף 🙂

avatar
רונית ברוך (10:32 12.03.2019)

היי איך עשית את הקטע של הקיווי? תודה

avatar
עדיה (13:19 19.01.2018)

הי,
אני רוצה להכין ב 2 תבניות אינגליש קייק.
הכמות לפי המתכון תספיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 19.01.2018)

כן, אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

avatar
אלינור (21:59 18.01.2018)

היי אפרת,
העוגה יצאה מאוד טעימה אבל דחוסה, מה אפשר לעשות כדי שתצא יותר אוורירית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 18.01.2018)

היי אלינור
היא דווקא אמורה לצאת אוורירית. אולי ערבבת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח?

avatar
אורנה (02:00 13.01.2018)

היי, אפיתי את העוגה בתבנית 20. היא יצאה טעימה אבל יבשה קצת למרות שהרטבתי אותה עם הסירופ כפי שמצויין במתכון.
היא לא עסיסית כפי שחשבתי שתהיה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 13.01.2018)

היי אורנה,
העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא היתה בתנור?

avatar
אורנה (17:49 23.01.2018)

בערך 40 דקות באפייה עם טורבו . אולי זו הטעות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 23.01.2018)

נכון. לא אופים עוגות בטורבו. זה מייבש את העוגה. יש לאפות תמיד בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). בנוסף זמן האפיה ארוך הוא גם שייבש אותה.
לא נורא, פעם הבאה ייצא מוצלח יותר 🙂

avatar
אונית (13:35 11.01.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר ועדיין תצא מוצלחת?
תודה מראש..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 11.01.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אני ממליצה להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

avatar
אביטל (15:39 7.01.2018)

הי אפרת,
האם ניתן לוותר על הסירופ ולצפות את העוגה לאחר שהקררה לטמפ. החדר רק בקצפת/שמנת מתוקה?

אשמח לתשובה מהירה, אני מעוניינת להכין את העוגה היום :).
תודה, אביטל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 7.01.2018)

היי אביטל,
אפשר לוותר על הסירופ אבל חבל כי הוא מרטיב את העוגה ונותן לה יותר עסיסיות.

avatar
בלה (06:59 6.01.2018)

שלום אפרת! העוגה נראית מצוינת! יש אפשרות איכשהו להעביר כוסות לגרמים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 6.01.2018)

היי בלה,
הוספתי כמויות לפי גרמים במתכון.

avatar
אתי קורין (14:26 5.01.2018)

היי, אין לי קמח תופח. כמה א.אפיה צריך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 5.01.2018)

אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם תחילה בנפרד ורק אח”כ להוסיף לתערובת.
שבת שלום 🙂

avatar
מיטל (13:24 5.01.2018)

לא חסר סוכר בקרם וניל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 5.01.2018)

בשמנת עצמה ובאינסטנט פודינג וניל יש סוכר.
את יכולה לטעום ואם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.

avatar
אפרת ברזילאי (10:26 5.01.2018)

יצא מ-ו-ש-ל-ם!!
שמתי למעלה שוקולד במקום תפוזים….. שבת שלום 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 5.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂

avatar
נעה (18:13 4.01.2018)

הכנתי עכשיו. עוד לא הספקתי לטעום- זה ליום הולדת של חברה אבל זה נראה ומריח מעולה.
מה שכן, העוגה יצאה מאוד נמוכה ועוד הכנתי בתבנית של 22.5

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 4.01.2018)

אם זו תבנית עגולה מקרטון שרשום עליה 22.5 הכוונה לתבנית 24. אם תמדדי את הקוטר של החלק העליון של התבנית ייצא לך 24 ס”מ.
אם שמת את הקצפת מעל זה אמור להגיע עד גובה השוליים של התבנית.

avatar
עפרה (17:18 4.01.2018)

הי, האם אפשר להחליף בקמח תמי ללא גלוטן? או שייצא ממש רטוב? (יש עוגות בחושות שאני מחליפה לקמח נטול גלוטן והן יוצאות לי מצוין כמו עוגת שוקולד, ויש כאלו שהמרקם יוצא רטוב/ לא מספיק יציב, עוגת תפוחים למשל).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 4.01.2018)

היי עפרה,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל זה אמור לעבוד.
אפשרות נוספת היא להכין את העוגה הזאת- עוגת תפוזים ללא גלוטן ולהוסיף לה את הסירופ והקרם מהעוגה הזאת.

avatar
עדי (16:13 4.01.2018)

היי אפרת
אני יכולה להחליף את הקמח לכוסמין?
אם כן..אותה הכמות? ולהוסיף א.אפיה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 4.01.2018)

אני חושבת שכן. כוס וחצי קמח כוסמין וכפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד לפני הוספתם לבלילה.

avatar
rkyl (12:42 4.01.2018)

צהריים טובים אפרת,

האם תוכלי לתת כמויות לתבנית 26
תודה
ותודה על מתכונים קלים ומופלאים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 4.01.2018)

היי,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

avatar
שרה (08:55 9.01.2018)

העוגה נראית מעולה, רציתי לשאול האם אפשרי להוסיף קצת ריבת חלב אחרי שמרטיבים אותה, זה יכול להתאים (אני אוהבת ריבת חלב) וזה בסדר להרטיב אותה עם מיץ תפוזים מבקבוק ולא סחוט? האתר שלך מקסים תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 9.01.2018)

כן, אפשר להוסיף ריבת חלב.
אין בעיה להשתמש במיץ מבקבוק לסירופ.
יום מקסים 🙂

avatar
עפרה (11:28 4.01.2018)

תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר.
מראש הכפלתי כמויות שיהיה מספיק לכולם.
נראה לי שהמתכון יהיה שמור.
יש לך מתכונים נהדרים
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.01.2018)

תודה עפרה 🙂
שבת שלום!

avatar
מלי (11:19 4.01.2018)

חייבים בתבנית עגולה?
יש לי רק תבניות אלומיניום מלבניות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 4.01.2018)

היי מלי,
את יכולה להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 את הכמויות הבאות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

avatar
מלח (14:29 4.01.2018)

אפשרי להשתמש במיץ תפוזים סחוט מפרימור/פריגת
או שחייב סחוט סחוט מהפרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 4.01.2018)

אפשר להשתמש גם בפריגת או פרימור.

avatar
לימור (10:35 4.01.2018)

היי אפרת.
בסירופ – אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים על מנת שלעוגה יהיה טעים עדין יותר של תפוזים? אני מכינה את זה לילדים שלא כ”כ אוהבים תפוזים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 4.01.2018)

היי לימור,
בסירופ במקום מיץ שימי מים.

avatar
שני (09:45 4.01.2018)

יש אפשרות להכין בתבנית קוגלהוף עם הכמוית האלו? ואם לא אפשר כמויות עדכניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.01.2018)

היי שני,
אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

avatar
יעקב (08:06 4.01.2018)

אפרת
כמו תמיד מתכונים מעניינים פשוטים וטעימים

ברשותך שאלה:
1) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ תפוחים במקום תפוזים?
2) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ לימונים במקום תפוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 4.01.2018)

היי יעקב,
מעניין לנסות את השילובים שהצעת.
1. עם מיץ תפוחים זה ייצא בטעם עדין של תפוחים. לא יהיה לזה טעם של הדרים.
2. הלימון יעניק לזה טעם לימוני. אם מנסים עם לימון כדאי לשים 5 כפות מיץ לימון ולהשלים במים עד חצי כוס. מומלץ גם להוסיף עוד כף גדושה סוכר.
יום נפלא 🙂

avatar
יעקב (09:14 4.01.2018)

יישר כח / חזק וברוך (מיחקי את המיותר)
🙂

avatar
Zipi (07:31 4.01.2018)

עוגה המזכירה את הילדות. האם משנה באם מקציפים לחוד את החלבון והחלמון.והאם צריך ???🍰🍰תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 4.01.2018)

היי ציפי,
אין צורך להפריד חלבון וחלמון. מקציפים את הביצים בשלמותן.
יום מקסים! 🌺

לקריאת כל התגובות