זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית עגולה 24 (או עגולה מקרטון 22.5)
מצרכים:
3 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי
כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
כף גדושה (17 גרם) סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).
-מכינים את קרם הוניל: מקציפים מיכל שמנת ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, שמים עליה את הקרם ומשטחים. מפזרים מעל גרידת קליפת תפוז ומכניסים למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגת תפוחים מעלפת
שלום ותודה רבה על האתר,
הכנתי, ומאוד הקפדתי לא לערבב יתר על המידה, ממש עבדתי זריז עם המיקסר, הקצף הראשוני היה מהמם, הכל הוסף פנימה לפי ההוראות, אפילו ניפיתי את הקמח עם אבקת אפייה שיתערבב בקלות ואחיד זריז מיד לתבנית ולתנור. העוגה עלתה יחסית יפה בתנור אבל צנחה כשהוצאנו.. איך אפשר שתישאר גבוהה? תודה
היי אפרת,
אם העוגה צנחה לאחר שיצאה מהתנור זה אומר שהיא לא נאפתה לגמרי.
היה צריך לתת לה עוד 5-6 דקות בתנור.
היי
אם יש לי קמח רגיל ואבקת אפייה, אני יכולה להשתמש איתל במקום קמח תופח?
היי
כן(:
היי
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית קאפקייקס? אם כן, לשנות משהו בכמויות?
היי
אפשר ללא שינוי(:
היי,
אני רוצה להכין באינגליש קייק, כמה תבניות לכמות הזאת?
תודה:)
היי
הכמות במתכון מתאימה לשתי תבניות אינגליש.
חייבת לשתף שזו העוגה הכי טעימה אוריריית מושלמת שהכנתי. טעם בין תפוז לוניל. כולם אהבו. תודה!!!!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי, דבר ראשון תודה רבה על אתר כיפי ומועיל:)
אני באמצע הכנת העוגה ושמתי לב שלא נשאר לי מספיק מיץ תפוזים לסירופ (כבר שמתי בתוך העוגה), במה אפשר להחליף אות זה?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
את יכולה לשים מים במקום מיץ תפוזים בסירופ.
בהצלחה!
תודה!
ב״ה
הכנתי העוגה עפ ההוראות ויצאה לי דחוסה יבשה מבפנים, הסירופ מעל לא עזר לריכוך והרכבת העוגה.
מזכירה מרקם פנקייק. ממה זה יכול לנבוע ?
היי,
העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא הייתה בתנור? אגב, אפית בתכנית הנכונה- קו עליון ותחתון?
סיבה נוספת שיכולה להיות היא שימוש בכוס לא נכונה (לא בכוס מדידה) או ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
הכפלתי כמות התערובת. להכפיל גם כמות הקרם?
כן🙂
נראה מעולה. עליי להביא עוגת יומולדת פרווה וחשבתי על תפוזים עם קרם. במידה שאכפיל הכמות, לאיזה גודל תבנית היא תתאים?
היי שולי,
שמחה שאהבת את המתכון!
כמות כפולה פי 2 מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 28/ מרובעת 32X40 (או לתבנית 26 אם רוצים אותה ממש גבוהה).
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
ובאופן כללי בכל עוגה שצריך לשים בה מיץ תפוזים מה יכול להיות תחליף? (תחליף פרווה)
היי מלי,
אפשר לשים חלב סויה או אפילו קצפת צמחית. אם אין- אפשר להשתמש בכפית מיץ לימון מעורבבת עם מים בכמות המיץ במתכון.
הייי אפרת ותודה על מתכונים נהדרים!
הכנתי את העוגה אתמול בערב והיא מאתמול במקרר מכוסה בקצפת. היום בעקב חוגגים. האם הזמן הרב במקרר יפגע ברכות שלה?
כמה זמן מראש כדי להוציא מהמקרר?
תודה
כל עוד העוגה הייתה מכוסת לא חושבת שאמורה להיות פגיעה ברכות שלה..
אפשר להוציא כ-10 דק’- רבע שעה לפני
שלום,
האם אפשר להקפיא את העוגה אחרי ששמתי את הקצפת? תודה
היי שרי, אפשר 🙂
עוגה מטורפת!!! הכנתי , יצא טעים מאוד!
תודה רבה על המתכון!
שמחה שאהבת יקרה❤️
היי אפרת,
תודה על האתר המקסים. את מהממת 🙂
יש לי תבנית 26 אבל היא נראית לי מאוד נמוכה. להשתמש בכמויות שרשמת עבור תבנית 26 לדעתך? יש סכנה שאם העוגה תצא גבוהה מדי אז לא יישאר לי מקום לקצפת?
תודה
היי טל,
זאת תבנית חד פעמית? מה הגובה שלה?
אני חושבת שאם זו תבנית מאוד נמוכה כדאי להכין את הכמות שבמתכון ולא להגדיל.
היי.. רציתי לשאול האם העוגה מתאימה לציפוי של בצק סוכר מעל?
כן. בלי הקרם כמובן.
היי אפרת,
יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות של אינגליש קיאק.
מכיוון שאני רוצה לעשות סיפרה אחת.
מה הכמויות לשתי אינגליש קיאק?
תודה
הכמות במתכון אמורה להספיק ל2 אינגליש קייק חד פעמיות.
העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה כי שמים עליה קרם. אם את לא שמה קרם, ארשום לך כמויות אחרות.
חשוב להשתמש בכוס הנכונה – כוס בנפח 240 מ”ל.
כן אני שמה מעל את הקרם.
תודה רבה 🙂
יש לי כוס מדידה שאני עובדת איתה זה בסדר?
אם זו כוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר.
אם את לא בטוחה, אפשר למלא עד הסוף במים כוס חד”פ מקרטון לשתיה חמה או כוס זכוכית רגילה עם ידית ולשפוך את המים לכוס המדידה. אם זה ממלא את כוס המדידה זה הנפח הנכון.
היי אפרת,
איך העוגה יום אחרי?
פשוט רוצה להכין את העוגה יום לפעי היום הולדת של הבת שלי
היי גלית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר מכוסה.
ערב טוב אפרת,
האם אוכל להכין את העוגה פעמיים בתבנית מלבנית בינונית ואז לשים ביניהם קצפת? כלומר האם העוגה בתבנית כזאת תצא נמוכה מספיק בשביל לחבר שתיים?
תודה
כן אפשר.
האם לדעתכן אפשר לשים במקום קליפות תפוז פקאן או פירורי וופל גלידה ? או שזה לא קשור?
כן אפשר אפילו לשלב גם וגם.
היי אפרת,
האם אפשר לחתוך את העוגה באמצע חלשים את הקרם בין לבין? או שהיא לא מתאימה לחיתוך ותתפרק לי?
אפשר. חשוב רק להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים.
שלום אפרת, אני זקוקה למתכון לעוגת “גבינה” פרווה אפויה.אולי ממרח טופו? לא בקירור.. אני רוצה לאפות.. האם יש לך מתכון כזה? תודה רבה רבה!
סורי, אין לי מתכון כזה.
היי אפרת
האם יצא מספיק גהוה בתבנית עגולה 26?
לא. בתבנית 26 היא תצא מאוד נמוכה.
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
הי אפרת
רציתי לשאול מה הכמויות של המתכון של עוגת התפוזים לגודל תבנית חד”פ בגודל בינוני-מלבן רגיל?
האם אפשר להקפיא את העוגה הזאת?
והאם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למיץ תפוחים טבעי שמכינים עם תרכיז?
אשמח לתשובתך בהקדם אני רוצה להכין אותה היום…
תודה רבה רבה!!
היי אורטל,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
אם את רוצה להכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
אני מניחה שאפשר לשים מיץ תפוחים מתרכיז.
היי,
יש לי שאלה בנוגע לעוגות (בחושות) באופן כללי.
מה הגורם העיקרי לעסיסיות של עוגה? נניח ואני רוצה אותה ממש “רטובה” מבפנים, איזה מהמרכיבים במתכון אחראי על זה?
השמן? הביצים?
אם ארצה להיות בטוחה שהעוגה אני מכינה לא תצא לי יבשה, להעלות טיפה בכמויות של אותו מרכיב יפתרו את הבעיה?
תודה רבה מראש 🙂
וחג שמח.
היי נועה,
השמן, הביצים והנוזלים – לשלושתם יש תרומה לעסיסיות העוגה.
במקרה של עוגה עם קרם כמו המתכון הזה, עצם הרטבת העוגה בסירופ תפוזים יעניק לעוגה עסיסיות. אם את רוצה תגדילי את כמו הסירופ לשליש כוס מיץ תפוזים ו-2 כפות סוכר.
חג שמח 🌺
איזה גודל הביצים?
לא משנה במקרה הזה. מה שיש לך.
יש מצב שהיא לא עולה הרבה? בתפילה הכוונה?
כי היא לא עלתה הרבה בגובה. הכנתי בתבנית 24
היי אילנה,
היא אמורה להיות בגובה של שני שליש מהתבנית. הקצפת תמלא את השליש הנוסף.
היי, גרידת התפוז לקרם הכרחית? או שאפשר להמיר בגרידת לימון, כי אין לי תפוזים..
אפשר לשים חצי כפית שטוחה גרידת לימון או להכין בלי.
היי אפרת, אפשר לצקת את הסירופ גם כשהעוגה התקררה?
כן.
תןדה רבה אפרת! הכנתי לחברה שלי עוגת יומהולדת בהפתעה כי היא רצתה משהו עם תפוזים והיא הייתה ברקיע השביעי! העוגה נכנסה לרפטואר הקינוחים שלנו:)
שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי,
תודה רבה!
האם אני יכולה להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה א. אפיה לשים?
תודה רבה!
כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה.
איזה תוכנה צריך
הכוונה לתבנית? אם כן אז תבנית עגולה בקוטר 24.
שלום אפרת,
עוגה מעולה
רציתי להכין אחת גדולה יותר
מעוניינת להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 30*41
תוכלי בבקשה לתת כמויות מדויקות?
תודה
היי אילנה,
כמויות לתבנית בגודל שציינת:
6 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טבעי
4 כוסות (560 ג’) קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שני שליש כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים
2.5 כפות סוכר
קרם וניל:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית (500 מ”ל)
4 כפות גדושות (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כף קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
שלום אפרת יקרה מה הכמות לתבנית אינגליש קייק אחת? תודה
היי נעה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
3/4 כוס (105 ג’) קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
4 כפות מיץ תפוזים
כף שטוחה סוכר
קרם וניל:
חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה/קצפת צמחית
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
חצי כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
*זמן אפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות.
עבדתי לפי ההוראות ועם התייחסות לכל ההערות וההארות שנכתבו ויצאה עוגה מאלפת !!!
זו הייתה עוגת יומולדת בהשראת הספר: האריה שאהב תות (ראו תמונה)
הילדים חטפו הכל !!!
וואו!! זה יצא מהמם! 😍
תודה על השיתוף 🙂
היי איך עשית את הקטע של הקיווי? תודה
הי,
אני רוצה להכין ב 2 תבניות אינגליש קייק.
הכמות לפי המתכון תספיק?
כן, אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
היי אפרת,
העוגה יצאה מאוד טעימה אבל דחוסה, מה אפשר לעשות כדי שתצא יותר אוורירית?
היי אלינור
היא דווקא אמורה לצאת אוורירית. אולי ערבבת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח?
היי, אפיתי את העוגה בתבנית 20. היא יצאה טעימה אבל יבשה קצת למרות שהרטבתי אותה עם הסירופ כפי שמצויין במתכון.
היא לא עסיסית כפי שחשבתי שתהיה.
היי אורנה,
העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא היתה בתנור?
בערך 40 דקות באפייה עם טורבו . אולי זו הטעות.
נכון. לא אופים עוגות בטורבו. זה מייבש את העוגה. יש לאפות תמיד בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). בנוסף זמן האפיה ארוך הוא גם שייבש אותה.
לא נורא, פעם הבאה ייצא מוצלח יותר 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר ועדיין תצא מוצלחת?
תודה מראש..
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אני ממליצה להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
הי אפרת,
האם ניתן לוותר על הסירופ ולצפות את העוגה לאחר שהקררה לטמפ. החדר רק בקצפת/שמנת מתוקה?
אשמח לתשובה מהירה, אני מעוניינת להכין את העוגה היום :).
תודה, אביטל
היי אביטל,
אפשר לוותר על הסירופ אבל חבל כי הוא מרטיב את העוגה ונותן לה יותר עסיסיות.
שלום אפרת! העוגה נראית מצוינת! יש אפשרות איכשהו להעביר כוסות לגרמים?
היי בלה,
הוספתי כמויות לפי גרמים במתכון.
היי, אין לי קמח תופח. כמה א.אפיה צריך?
אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם תחילה בנפרד ורק אח”כ להוסיף לתערובת.
שבת שלום 🙂
לא חסר סוכר בקרם וניל?
בשמנת עצמה ובאינסטנט פודינג וניל יש סוכר.
את יכולה לטעום ואם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
יצא מ-ו-ש-ל-ם!!
שמתי למעלה שוקולד במקום תפוזים….. שבת שלום 🙂
שמחה לשמוע!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂
הכנתי עכשיו. עוד לא הספקתי לטעום- זה ליום הולדת של חברה אבל זה נראה ומריח מעולה.
מה שכן, העוגה יצאה מאוד נמוכה ועוד הכנתי בתבנית של 22.5
אם זו תבנית עגולה מקרטון שרשום עליה 22.5 הכוונה לתבנית 24. אם תמדדי את הקוטר של החלק העליון של התבנית ייצא לך 24 ס”מ.
אם שמת את הקצפת מעל זה אמור להגיע עד גובה השוליים של התבנית.
הי, האם אפשר להחליף בקמח תמי ללא גלוטן? או שייצא ממש רטוב? (יש עוגות בחושות שאני מחליפה לקמח נטול גלוטן והן יוצאות לי מצוין כמו עוגת שוקולד, ויש כאלו שהמרקם יוצא רטוב/ לא מספיק יציב, עוגת תפוחים למשל).
היי עפרה,
לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל זה אמור לעבוד.
אפשרות נוספת היא להכין את העוגה הזאת- עוגת תפוזים ללא גלוטן ולהוסיף לה את הסירופ והקרם מהעוגה הזאת.
היי אפרת
אני יכולה להחליף את הקמח לכוסמין?
אם כן..אותה הכמות? ולהוסיף א.אפיה?
תודה
אני חושבת שכן. כוס וחצי קמח כוסמין וכפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד לפני הוספתם לבלילה.
צהריים טובים אפרת,
האם תוכלי לתת כמויות לתבנית 26
תודה
ותודה על מתכונים קלים ומופלאים 🙂
היי,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר פחות כף
שני שליש כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
2.5 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה:
שליש כוס מיץ תפוזים
כף וחצי גדושות סוכר
קרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
העוגה נראית מעולה, רציתי לשאול האם אפשרי להוסיף קצת ריבת חלב אחרי שמרטיבים אותה, זה יכול להתאים (אני אוהבת ריבת חלב) וזה בסדר להרטיב אותה עם מיץ תפוזים מבקבוק ולא סחוט? האתר שלך מקסים תודה.
כן, אפשר להוסיף ריבת חלב.
אין בעיה להשתמש במיץ מבקבוק לסירופ.
יום מקסים 🙂
תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר.
מראש הכפלתי כמויות שיהיה מספיק לכולם.
נראה לי שהמתכון יהיה שמור.
יש לך מתכונים נהדרים
תודה ושבת שלום
תודה עפרה 🙂
שבת שלום!
חייבים בתבנית עגולה?
יש לי רק תבניות אלומיניום מלבניות
היי מלי,
את יכולה להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 את הכמויות הבאות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.
אפשרי להשתמש במיץ תפוזים סחוט מפרימור/פריגת
או שחייב סחוט סחוט מהפרי?
אפשר להשתמש גם בפריגת או פרימור.
היי אפרת.
בסירופ – אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים על מנת שלעוגה יהיה טעים עדין יותר של תפוזים? אני מכינה את זה לילדים שלא כ”כ אוהבים תפוזים.
היי לימור,
בסירופ במקום מיץ שימי מים.
יש אפשרות להכין בתבנית קוגלהוף עם הכמוית האלו? ואם לא אפשר כמויות עדכניות?
היי שני,
אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כוסות קמח תופח
סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.
אפרת
כמו תמיד מתכונים מעניינים פשוטים וטעימים
ברשותך שאלה:
1) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ תפוחים במקום תפוזים?
2) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ לימונים במקום תפוזים?
היי יעקב,
מעניין לנסות את השילובים שהצעת.
1. עם מיץ תפוחים זה ייצא בטעם עדין של תפוחים. לא יהיה לזה טעם של הדרים.
2. הלימון יעניק לזה טעם לימוני. אם מנסים עם לימון כדאי לשים 5 כפות מיץ לימון ולהשלים במים עד חצי כוס. מומלץ גם להוסיף עוד כף גדושה סוכר.
יום נפלא 🙂
יישר כח / חזק וברוך (מיחקי את המיותר)
🙂
עוגה המזכירה את הילדות. האם משנה באם מקציפים לחוד את החלבון והחלמון.והאם צריך ???🍰🍰תודה
היי ציפי,
אין צורך להפריד חלבון וחלמון. מקציפים את הביצים בשלמותן.
יום מקסים! 🌺