מצרכים להכנת עוגת תמרים ואגוזים
- תבנית מאפינס או תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- 4 כפות מלאות ממרח תמרים (הכוונה לממרח תמרים ולא לסילאן).
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (אפשר לשים במקום חצי כוס מים חמים)
- כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה)
- חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
- 3/4 כוס (75 ג’) אגוזי מלך קצוצים
איך מכינים עוגת תמרים ואגוזים?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ אינגליש קייק.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וממרח תמרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוזגים מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקינמון ומערבבים קלות (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט אגוזים לפיזור מעל העוגה).
- יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת בגובה 3/4 מהשקע (ניתן לפזר מעל מעט אגוזים לקישוט) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת, זמן האפיה מתארך ל 25-30 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
107 תגובות
כניסה
107 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

