מצרכים להכנת עוגת שזיפים
תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שקית (10 ג’) סוכר וניל
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מים
- 2 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)
- 1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
לקראמבל:
- חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל, 2 כפות (15 ג’) אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות (25 ג’) סוכר, 3 כפות (24 ג’) שמן
איך מכינים עוגת שזיפים?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית חצי כוס קמח, 2 אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר ו-3 כפות שמן, עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (התערובת אמורה להיות פירורית לכן אני ממליצה להוסיף את השמן בסוף בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב).
- מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפזרים מעל את קוביות השזיפים ומעל את פירורי הקראמבל.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל
- מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
269 תגובות
כניסה
269 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














