זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 12-15 מאפינס
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק גדולה/ תבנית שקעים
מצרכים:
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3 כפות גדושות (90 ג’) ממרח ריבת חלב
1 כוס (240 מ”ל) חלב/ שמנת מתוקה
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח
ציפוי : 3 כפות (70 ג’) ממרח ריבת חלב + כף (10 מ”ל) חלב
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל180 מעלות.
– מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
– אופים במשך 12-15 דקות (תבנית מאפינס) או 30-40 דקות (תבנית אינגליש קייק).
– הכנת הציפוי: מחממים במיקרוגל את חומרי הציפוי למספר שניות. מערבבים ומזליפים על העוגה בעודה חמה.
*מומלץ לעטוף בניילון נצמד לשמירת הלחות.
*אם מכינים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות מתאימה לתבנית + 3 מאפינס.
עוגת ריבת חלב בחושה, מתכון לעוגת ריבת חלב
היי! אני אשמח שתעזרי לי, יש לי ארוע (בר מצווה) אני רוצה משהו עם ריבת חלב יש לך מתכונים קלים ומרשימים?? תודה המון
היי נעמי,
קודם כל המון מזל טוב❤️
תסתכלי בעמוד הזה – מתכונים עם ריבת חלב.
היי אפשר את הכמויות לתבנית בקוטר 26?
היי
לתבנית בקוטר 26 מומלץ להכפיל כמויות פי 2.
היי יקירה,
האם ניתן להקפיא? ואם כן לכמה זמן ואיך כדאי להפשיר?
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!!
היי
אפשר להקפיא, מומלץ להפשיר על השיש ולסיים בחימום קצר בתנור.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🩷
היי
האם אני יכולה להחליף את הריבץ חלב בחמאת בוטנים/ ממרח שומשום?
היי,
אפשר(:
דבר ראשון תודה על כל המתכונים שלך
ממש כיף להשתמש בהם,
הכנתי את העוגה הזאת ויצא לי מאוד מוזר היא יצאה במרקם ג’לי, יש לך מושג
מה אני צריכה לעשות?
הכנתי לפי ההוראות
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
הקפדת להימנע מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
השתמשת בתבנית הנכונה?
ווידאת שהעוגה מוכנה לפני סיום האפייה?
לאחר שהכנתי את העוגה הזו עשרות פעמים הגיע הזמן לומר תודה!! מתכון מעולה שאפשר להחליף בכל ממרח- הכנתי בגרסת לוטוס, ופיסטוק, שיצא מדהים (לשים קצת פחות מחמאת הפיסטוק, ולהמיס יחד עם החמאה בשלב ההתחלתי)!! תודה❤️
מעולה, איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף והפרגון❤️
היי אפרת, יש לי שתי שאלות:
1. הריבת חלב של הבלילה עצמה (ולא של הציפוי), שוקעת למטה, נכון?
2. יש לי שמנת מתוקה להקצפה 32% זה בסדר? או שצריך שמנת מתוקה, לא להקצפה (38%).
תודה רבה!
היי,
1. מערבבים את ריבת החלב עם שאר המרכיבים ולכן היא לא שוקעת למטה אלא מתמזגת במרקם ובטעם.
2. גם שמנת מתוקה להקצפה זה מצוין.
בהצלחה!
תודה אפרת! נזכרתי בעוד שאלה,
אם אני עושה באינגליש קייק ו3 מאפינס, את המאפינס להוציא לפני מהתנור? כמה זמן בערך לעוגה וכמה זמן בערך לקאפקייקס בתנור? תודה רבה!
כן, המאפינס צריכים פחות זמן.
למאפינס אמור לקחת כ-12-15 דקות, לאינגליש קייק כ-30-40 דקות.
אפשר לערבב את הריבת חלב עם קצת חלב, ואז זה לא שוקע ומתערבב מעולה!!
העוגה מעולה רכה וטעימה
לא יכלתי להפסיק לאכול ממנה !
תודה על המתכון 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח🙂
תודה שחזרת לשתף(:
היי, רוצה להכין את העוגה הזאת כבסיס לדריפ קייק בתבנית עגולה קוטר 20. מתאים?
היי,
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
אפשר להכין אותה בתבנית עגולה בקוטר 20- היא תצא טיפה יותר גבוהה וניתן יהיה לחצות אותה ולמלא בקצפת.
היי כבר הכנתי את העוגה מספר פעמים דו ספרתי, היא פשוט מעולה! לפעמים מחליפה את ריבת החלב בממרחים שונים (לוטוס לגרסת פרווה עם חלב סויה, ממרח חלבית)
אז תודה תודה תודה !
איזה כיף לשמוע! שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת(:
היי אפרת היקרה
חייבת לציין שרב המתכונים שלך שניסיתי היו מעולים כיף גדול שהתמונות אמיתיות ובלי פילטרים .
רציתי לשאול אני עשיתי את העוגה המדהימה ריבת חלב בחושה ושמתי קמח כוסמין והוספתי כמובן אבקת אפיה והורדתי מהחלב רק שהיא יצא לי מאד כבדה לא אוורירית מספיק ,יש לזה הסבר?
היי רחל,
תודה על הפרגון! דבר ראשון- העוגה נראית מעולה(:
בד”כ בשימוש בקמח כוסמין המרקם נעשה דחוס יותר. השתמשת במקרה בקמח כוסמין יותר מ-50%? (למשל 80% או מלא?) במקרה כזה המרקם מושפע אפילו יותר.
אפשר להוסיף שמנת חמוצה?
היי שירן,
אפשר להמיר את החלב בשמנת חמוצה באותה כמות- 240 מ”ל.
יצא מצוין הבן שלי אמר הדבר הכי טעים בעולם.. הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן
מעולה, שמחה ממש שאהבתם! תודה על השיתוף ושבת שלום❤
מתכון מצויין ופשוט. תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת😊
תודה. עוד שאלה, אפשר לשלב את הריבת חלב בבלילה כמו שיש כזה?
מניחה שכן:)
הי אפרת, מתאים בעינייך לשים למטה תותים טריים או לא קשור?
היי גלי,
בעייני פחות מתאים כאן תותים…
יצא מדהים!
אין עליך אפרת!!!
מצרפת תמונה~
נראה טעיםםם:)
תודה חיה
היי תודה על המתכון,
האם אפשר לאפות בעטרות נייר בלי התבנית?
תודה!
היי מעין,
אם אלה מנג’טים מנייר דק אז יש צורך בתבנית כדי שתחזיק את הבלילה.
אם אלה עטרות נייר (“קוקטים”) מנייר קשיח אז אין בעיה.
מתכון מעולה כרגיל, כמו כל מתכון שלך ורק רציתי אולי לעזור לאחרים, שרוצים להפוך אותו לטיבעוני.
גם זאת הצלחתי לעשות בזכות המדריך המעולה שלך כאן בבלוג, לתחליפי ביצים.
עשיתי באינגליש קייק גדולה. בדיוק הכמות.
במקום 2 ביצים, שמתי חצי כוס רסק תפוחים מופחת סוכר לא ממותק.
חלב סויה, שמן במקום החמאה והוספתי לאווריריות העוגה: כף חומץ רגיל, כפית סודה לשתיה וכף מיים. כמו שהצעת במדריך.
לסיום קצצתי לבלילה אגוזי מלך.
השתמשתי בממרח ריבת חלב פרווה של “פוליבה”.
יצא פשוט מדהים, עוגה בחושה אוורירית, גבוהה. נחטף ישר.
לא הייתם מאמינים שזה ללא חלב וללא ביצים.
ואין זכר לטעם החומץ או רסק התפוחים.
המון תודה.
תודה רבה על השיתוף!
*נראה מעולה 🙂
היי אפרת,
מה הכוונה אינגליקייק גדולה הרגילה או הרחבה והקצרה יותר תוכלי לצרף תמונה
תודה רבה🙏
היי ליזה,
ציינתי תבנית אינגליש קייק גדולה מהסיבה שיש תבניות אינגליש קייק קצרות ויש ארוכות גדולות יותר (שהן בדר”כ אלה שמשתמשים בהן).
הארוכות צריכות להיות לפחות בגודל 10X31, הקצרות בגודל 10X23.
האם חייבים לשים קמח תופח או שאפשר קמח רגיל?
היי,
חייבים תופח.. אם אין לך קמח תופח תשתמשי בכוס וחצי קמח וכפית וחצי אבקת אפייה
תודה,
ויש חוות דעת על עוגה זאת?
זה מתכון מוצלח?
יש לכם להציע לי עם ריבת חלב?
אם לא היה מוצלח לא הייתי מפרסמת אותו 🙂
תוכלי גם לעבור על התגובות למתכון ולקרוא מה הגולשים כתבו.
עוגת קוקוס וריבת חלב,
ריבועי ריבת חלב
אלפחורס.
או פשוט לחפש ריבת חלב בשורת החיפוש באתר 🙂
בהצלחה 🌸
היי אפרת 🙂
האם ניתן שלא להוסיף סוכר?
או שזה יפגע במרקם מלבד הפחתת המתיקות..
תודה !
במרקם זה לא יפגע אם תורידי את הסוכר אבל בטעם זה יפגע מאוד
תשני אולי לסוכר דקלים או תחליף טבעי כמו מייפל – לפחות שליש כוס
היי אפרת,
יכול להיות שבתבניות חד”פ עוגות נאפות פחות טוב? אני רוצה להכין אותה בשכבות ומתלבטת במה לבחור…
תודה!
היי אלמוג,
דווקא עוגות נאפות מצוין בתבניות חד”פ. אין בעיה עם זה 🙂
היי, שאלה נוספת אם אפשר…
הבנתי שזו עוגה בחושה, אבל אולי כדאי להשתמש במיקסר כדי שהעוגה תצא יותר אוורירית? אני ממש צריכה שהיא תצא טוב, תודה! אין לך מושג כמה פעמים עזרת לי בלי לדעת 🙂
בטח, אפשר להשתמש במיקסר.
הכי חשוב לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח ולהשתמש בכוס נכונה בנפח 240 מ”ל 🙂
שלום,
איך את ממליצה להפוך את העוגה לעוגת יום הולדת חגיגית לנערה שרוצה?
באיזו תבנית את רוצה להכין?
אפשר להוסיף קצפת מעל העוגה ולזלף כיתוב עם ריבת חלב.
תודה רבה, יצא מעולה וטעים.
אפשר להוסיף קצת מים אם זה יבש.
היי אפרת,
אני מכורה לאתר שלך 🙂
שאלונת: האם אפשר להכין את העוגה עם ממרח אחר? יש לי ממרח קרם פיסטוק שאני צריכה לגמור
לא ניסיתי אבל מעניין לנסות 🙂
היי אפרת,
אשמח גם לעוגה בתבנית של של אינגליש קייק חד פעמית😊
כמות לתבנית אינגליש קייק חד”פ:
2 ביצים M
65 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר
2 כפות גדושות ממרח ריבת חלב
⅔ כוס (160 מ”ל) חלב/ שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח
ציפוי : 3 כפות (70 ג’) ממרח ריבת חלב + כף (10 מ”ל) חלב
היי, כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק קטנה ?
27-30 דקות.
היי . מצב האפיה רגיל או טורבו?
אפיה רגילה – חום עליון וחום תחתון.
היי, מה ההבדל במרקם בין חמאה לשמן? שמנת מתוקה לחלב? מה מומלץ, תודה
עוגה עם חמאה ושמנת היא קצת יותר דחוסה אבל יש בה ארומה של חמאה.
עם שמן וחלב העוגה יותר קלה ואוורירית.
זה עניין של טעם אישי, מה כל אחד אוהב.
היי אפשר להחליף את הקמח תופח במשהו אחר,
אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
שלום, איך אני יכולה לעשות את העוגה פרווה?
במה אני יכולה להחליף את החלב/ שמנת חמוצה ?
אפשר להשתמש בקצפת צמחית או חלב סויה. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי מים (המרקם יהיה פחות עשיר).
וואוו!! איזה עוגה אליפות!
יש לי כמה שאלות כלליות:
1. בדרך כלל הסוכר רשום לפני השמן ופה הפוך, זה משפיע על משהו?
2. לפעמים רשום שניתן להחליף מיץ תפוזים בחלב או מים, האם זה נכון תמיד? מה ההשפעה של זה?
3. מה ההבדל בין שימוש בחמאה לשמן?
תודה!
היי שרה,
1. בעוגה הזאת זה לא משנה. בעוגות שמקציפים בהן בעזרת מיקסר כדאי להקציף קודם את הביצים עם הסוכר.
2. זה לא נכון לכל העוגות כי מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה. חלב ומים הם חסרי טעם (למרות שהחלב עשיר יותר מבחינת המרקם).לכן יש עוגות שהמיץ יהיה חשוב לטעם של העוגה ויש עוגות שאפשר להשתמש בהן גם במים/חלב כי יש טעמים אחרים בעוגה.
3. ההבדל הוא במרקם. כדאי לנסות פעם להכין עוגה עם חמאה כדי לדעת 🙂
היי, במה אפשר להחליף את החמאה?
אפשר לשים חצי כוס שמן
היי אפרת, הכנתי את העוגה ב3 בסיסים קטנים לעוגת שכבות.. בין השכבות אני רוצה לשים קצפת וגנאש שוקולד לבן.. איך לדעתך ניתן לשלב?קצפת בין לבין ומעל את הגנאש? איזה טעם הכי ישתלב עם טעם העוגה? ריבת חלב, שוקולד לבן, וניל או שוקולד מריר?
תודה לך!!!
היי אפרת,
כן, אפשר לשים בין השכבות קצפת ומעל גנאש שוקולד לבן. מעל הציפוי של השוקולד הלבן אפשר גם לעשות זילופים של קצפת.
טעמים של ריבת חלב ושוקולד לבן יכולים להשתלב. גם וניל.
שכחתי להוסיף לקמח אבקת אפייה.
העוגה תיצא אכילה או לפחות תתפח קצת מהביצים ?
לדעתי היא תצא דחוסה. מקווה שתצא טעימה בכל זאת.
אפרת שלום,
האם ניתן להשתמש בריבת חלב, שנמכר בצנצנת בסופר (ולא ממרח ריבת חלב)? ואם כן באיזה כמות?
כן, באותה כמות.
אם ריבת החלב נוזלית בציפוי עצמו אפשר לוותר על כף חלב.
בוקר טוב
אפשר להכין בתבנית לב?
כן אפשר, רק תראה שמבחינת נפח הכמויות מתאימות. מה גודל התבנית?
היי,אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית עגולה מספר 24.
אפשר את כמויות המצרכים שיתאימו לי לגודל 24?
והאם אפשר להתשתמש בקמח רגיל במקום בקמח תופח?
היי אסתי,
כמויות לתבנית 24 עם קמח רגיל:
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן קנולה
כוס ורבע סוכר
5 כפות ממרח ריבת חלב
כוס וחצי חלב או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
¼2 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל + ¼2 כפיות אבקת אפיה
ציפוי : 5 כפות ממרח ריבת חלב + כף וחצי חלב
יצא לי בצקי מאוד למרות שעשיתי לפי הדקות שצריכים בתנור פתחתי וזה היה נוזלי בתוך אחר כך הכנסתי את זה עוד הפעם לתנור וזה עדיין בצק לא מרוצה מהמתכון הזה אבל כל המתכונים האחרים פצצה הכנתי מפה קרפים וופל בלגי ופנקייק וזה יצא נדיר וטעים
היי ליאן,
זה אומר שזה עדיין לא מוכן ויש להמשיך לאפות עד שקיסם ייצא יבש. הזמנים שבמתכון הם רק המלצה, צריך לקחת בחשבון שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור.
אני רוצה לדעת אם צריך לשים במקרר את העוגות או להשאיר בחוץ????
אפשר לשמור בחוץ, במקום קריר ומוצל. יש לעטוף את העוגות.
היי אפרת,
יצא פשוט מדהים גם במראה וגם בטעם תודה רבה על עוד מתכון מושלם.
שאלה קטנה, שומרים בחוץ או במקרר?
שחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר. עטוף כמובן.
תודה רבה ושבת שלום:-)
הכי כיף מאפינס
תודה על התמונה 🙂
הי אפרת,
אשמח גם לעוגה הזאת כמות לתבנית אינגלישקייק😀
אינגליש קייק רגילה או 3/4 אינגליש קייק?
אפרת שלום,
אם אני רוצה לשנות קמח רגיל לקמח כוסמין” איך משתנות שאר הפרופורציות?
היי אירה,
שימי כוס וחצי קמח כוסמין מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה.
כדאי להפחית 3 כפות מכוס החלב/ שמנת (הכוונה לשים כוס פחות 3 כפות).
ואוווווו זה יצא פשוט מדהים!
כמו ענן חלומי בפה! מומלץ בחום !
הייתי רוצה אולי לשדרג את זה עם קרם מסויים אולי גבינה חמוץ? יתאים?
היי סאני,
שמחה שאהבת את עוגה 🙂
אפשר להכין קרם גבינה ולהוסיף לו גרידת לימון.
חג שמח 🙂
אפשר להמיס על זה ממרח לוטוס במקןם? לא שמתי לב שריבת החלב לא הספיקה לי לציפוי ….. והיה ביקוש על העוגה המושלמת הזו….
נראה לי שכן 🙂
הצלת אותי (:
הכנתי עוגת ריבת חלב לפי מתכון אחר, לא שלך ויצאה תוצאה רעה מאד. מיד הכנתי כתיקון את המתכון הזה שלך ו – תענוג! עוגה נהדרת, רכה וטעימה מאד. כיף שיש על מי לסמוך
שבת שלום
תודה אדוה 🙂
שבת שלום🌷
היי אפרת,
אני חדשה באתר שלך אבל בהחלט מתכוונת לשמור לי אותו לעתיד. הכנתי את העוגה הזו והיא ממש טעימה.
אני רוצה לההכין אותה עכשיו כבסיס לעוגת שכבות ליומולדת של הילד שלי ואני לא בטוחה באיזה קרם להשתמש. האם יתאים פודינג אינסטסנט וניל מוקצץ עם שמנת מתוקה? או פודינג אינסטנט ריבת חלב? אשמח להמלצה.
תודה,
עינב.
היי עינב,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
שני הקרמים שציינת יכולים להתאים. אם זה בשביל ילדים אז בדר”כ הם אוהבים יותר קרם וניל.
יום מקסים 🙂
עוגה מצוינת קלה ומהירה להכנה, פשוט תענוג, כולם התלהבו, טעימה בטירוף.
תודה על מתכון מנצח .
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
שבוע נפלא 🌺
היי אפרת,
כבר ניסיתי הרבה מהמתכונים שלך ותמיד אני נהנית מהתוצאה.
הפעם העוגה גלשה, כאילו כמות הבלילה רבה מדי בשביל תבנית אינגליש קייק,
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה האתר הנפלא
לירון
היי לירון,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית). אני מניחה שהכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ואז הכמות היתה גדולה יותר.
אני אסביר לך איך זה עובד מבחינת כמויות כדי שלהבא לא יהיה בילבול.
אם במתכון רשום כוס אחת של קמח (או מקסימום כוס ורבע) – הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
אם במתכון רשום כוס וחצי קמח אז הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית) או לאינגליש קייק חד פעמית + 3 מאפינס.
לגבי המתכון הזה, הוספתי הערה בסוף.
יום מקסים 🙂
שלום, עשיתי את העוגה וממש נהנתי שהיא קלה להכנה וטעימה.
רציתי לשאול לדעתך מדוע בכל העוגות מהסוג הזה (כמו טורט ומייפל) יוצא שבתנור תוך כדי האפייה נוצר באמצע העוגה מין “קרע” (זה נפתח קצת) ולא נאפה שם באותו הקצב… מסביב העוגה נאפת ובאמצע לא כ”כ ואז אני משאירה את העוגה עוד זמן בתנור…
אשמח אם את יכולה לעזור לי מה ניתן לעשות..
היי שמרית,
יש עוגות שבאופן טבעי מתבקעות במרכז. לא מצאתי דרך למנוע לגמרי את התופעה אבל אפשר להפחית מעט את הקרע על ידי אפיה בטמפ’ נמוכה יותר (10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון).
המתכון נשמע מעולה ! אם אני ארצה להוסיף קוקוס לתוך העוגה עצמה,אני אצטרך לשנות את כמות הקמח במתכון ?
היי יפה,
אפשר להוסיף קוקוס (בין רבע ל2/3 כוס) מבלי לשנות את כמות הקמח במתכון.
שבוע נפלא 🙂
שבוע טוב.
הכנתי לשבת את העוגה ויצא טעים מאד…תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב
היי אפשר לדעתך לעשות עם ממרח לוטוס במקום ממרח ריבת חלב?
לדעתי כן.
תודה על המתכונים שלך הם תמיד מוצלחים 🙂 אם יש לי ריבת חלב שהיא לא ממרח אפשר להמיר? כמה להוסיף ממנה
היי אלכס,
אני חושבת שבכל מקרה כדאי לשים כ-3 כפות גדושות.
היי, יש איך להמיר את הביצים? הקטנה אלרגית
היי עדי,
במתכון הזה ספציפי אני לא יודעת.
בכל מקרה מצרפת מתכונים ל7 עוגות שניתן להכין ללא ביצים – עוגות טבעוניות.
היי. עוגה מעולה! האם ניתן להכשיר אותה לפסח?? יש תחליף הוגן לקמח?
היי שלומית,
אפשר אולי להמיר בשילוב של קמח מצות וקמח תפו”א אך מניסיון המרות של עוגות אחרות זה לא תמיד יוצא מוצלח 😐
היי אפרת,
יש לי פודינג ריבת חלב האם ניתן להשתמש בו?ואם כן כמה לשים?
תודה רבה.
היי קרינה,
יכול להיות שאת יכולה לשים במקום חלק מהקמח. בסביבות 3 כפות ותצטרכי אח”כ להפחית את זה מכמות הקמח. בכל אופן, אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגה. אולי קצת לספוגית יותר, לא בטוחה.
בכל מקרה, אני חושבת שהטעם של ריבת החלב יהיה פחות מורגש מאשר אם תשתמשי בממרח ריבת חלב.
עשיתי עם ממרח שוקולד אגוזים במקום ריבת חלב ויצא טעים ועסיסי בטירוף. תודה!! שבת שלום
נשמע מעולה!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂
תודה על המתכון, העוגה ממש טעימה ופשוטה להכנה!
לדעתי לא כדאי לוותר על הציפוי, מוסיף המון, אני גם פיזרתי קוקוס מעל הציפוי, טעים!
תודה רחל 🙂
היי האם חייב להוסיף את הציפוי,או שטעים בכל מקרה?
היי עדן,
לא חובה, זה טעים גם ככה.
היי
אין לי חמאה אלא מחמאה. אפשר? תודה
כן רעות, אפשר.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה. שבת שלום
האם אפשר להחליף את הריבת חלב במייפל?
היי מיכל,
המרקם של ריבת החלב הוא סמיך יותר מהמייפל, למרות זאת אני מניחה שאפשר (ולדעתי כדאי להפחית את כמות החלב ל3/4 כוס כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מידי).
בהצלחה 😉
היי אם אין לי תמצית וניל אני יכולה לשים סוכר וניל במקום? או שעדיף לא לשים כלום פשוט? תודה
כן את יכולה לשים סוכר וניל.
שבת שלום 🙂
עכשיו בתנור עשיתי בתבניות של מאפינס נקווה שיצא טעים !
בהצלחה!
עדכני איך יצא 😉
הי אפרת,
יצא מעולה, תודה רבה! לא שזה מפתיע בהתחשב בעובדה שמעולם לא התאכזבתי ממתכון שלך 🙂
לא היה לי חלב אז החלפתי במיכל שמנת חמוצה והעוגה גררה תגובות נלהבות 🙂
שיהיה המשך יום נפלא,
יסמין
תודה יסמין!
יום מעולה 🙂
היי. יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל? כי אין לי בבית קמח תופח.
כן אסף, שים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
שבוע טוב 🙂
תודה (:
יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן!
תודה אפרת על התשובה המהירה ! השתמשתי בקמח תופח אך באמת ערבבתי את המרכיבים הרבה זמן… מעכשיו אקפיד וגם אקרא את הטיפים בכל אופן זה אתר מדהים אני משתמשת בו המוןן עכשיו בדרך לעשות את מרק העדשים אין עלייך רוב תודות !
בשמחה לירון! ותודה 🙂
היי עשיתי אתמול את העוגת ריבת חלב הכפלתי כמויות כך שיצאו לי 2 תבניות אינגליש קייק הבעיה שהעוגה לא תפחה ומבפנים יצאה עיסה כבדה אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון אולי בגלל שהוספתי א. פודינג וניל במקום תמצית וניל?
היי לירון,
לפעמים כשמכפילים כמויות משהו במרקם העוגה משתבש. לאחר הוספת הקמח צריך לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת כבדה ודחוסה. יכול להיות שכמות הקמח היתה גדולה עקב הכפלת הכמויות ולכן נאלצת לערבב יותר זמן כדי שהקמח יבלע בתערובת וזה מה שפגע במרקם.
אפשרות נוספת היא שהעוגה יצאה כבדה מאחר והיא לא תפחה. השתמשת בקמח תופח? אולי פג תוקפו?
לגבי אבקת פודינג וניל- האבקה משנה את המרקם אם שמים כמויות גדולות. אם שמת רק כפית זה בסדר. פעם הבאה אפשר לשים סוכר וניל אם יש לך.
יכול להיות גם בגלל חום התנור, צריך להכיר את התנור שלך, כל תנור שונה מהשני, לי זה קרה ומאז אני עושה עוגות בחושות על חום 170 ואפילו 165 מעלות ומאז העוגות תופחות ולא דחוסות. בהצלחה
עוגה מעולה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
מה עדיף לשים כדי שייצא הכי טועים, חלב או שמנת מתוקה?
היי סמדר,
זה יוצא טעים בכל מקרה. ההבדל הוא לא גדול במקרה הזה.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי
אני מעוניינת להכין את העוגה ולארוז אותה בצלופן כשי למארחים בחג, לכן חשבתי להכין ללא הציפוי?
מה דעתך? בלי ציפוי היא תיהיה יבשה?
היי רעות,
העוגה טעימה גם בלי הציפוי.
חג שמח! 🙂
היי,
בני ביקש את העוגה ליומולדת בגן…
בכמה להכפיל כדי לאפות בתבנית ענקית 30*40? וכמה זמן אפיה יקח? לדעתך זה יצליח…?
תודה!
היי טל,
בכדי לאפות בתבנית ענקית צריך להכפיל את הכמויות ב-4.
האמת שלא ניסיתי לאפות את העוגה הזאת בתבנית ענקית אז אין לי מושג.. 🙂
בגלל שמדובר פה בכמויות גדולות של חומרים (פי 4) ולעיתים יש חשש שכתוצאה מכך מרקם העוגה יפגע אז אם לא חשוב שהעוגה תהיה בתבנית אחת, אולי כדאי יותר להכין אותה פעמיים בשתי תבניות מלבניות בינוניות ואז יהיה צורך להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין פעמיים.
אני חושבת שכדאי לאפות ב 170 מעלות כדי שגם באמצע זה יאפה באופן שווה. אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך גם עד שעה אבל כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם במרכז כבר אחרי 40 דקות.
בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂
חזרתי לעדכן:
מאחר ובמתכון המקורי תמיד יוצאות לי 2 אינגליש קייק, הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית ענקית 30*40 ויצא מעולה! מילא את התבנית בצורה מושלמת ונאפה ב180 מעלות, כחצי שעה.
תודה!
היי טל,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
רשום כוס חלב/שמנת מתוקה זה אומר או זה או זה?
היי דנה,
כן. הכוונה שאת יכולה לשים כוס חלב או כוס שמנת מתוקה (מה שתבחרי).
יצא ממש מעולה. המון תודה!
שמחה שאהבת! תודה מיכל 🙂
היי,
האם אני יכולה להקפיא את העוגה אם אוכלים אותה רק למחרת?
היי מורן,
אם מחר אוכלים את העוגה אין צורך להקפיא אותה, אפשר לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר מחוץ למקרר.
מתכון מעולה!!!
כדאי לערבב עם מטרפה אחרי הוספת הקמח, אחרת יש גושים…
תודה טל! 🙂
היי האם אפשר להחליף את הריבת חלב בממרח נוטלה ?.
היי מאיה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
את יכולה להסתכל גם במתכון של “מאפינס השחר העולה” ולהכין עם נוטלה.
היי..
האם אפשר להכין אותה בתבנית אחת גדולה? אם כן, איזה גודל?
היי אפרת,
כן, אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אחת ואם רוצים בתבנית גדולה יותר, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 26 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
סופשבוע נעים 🙂
תודה רבה!
שלום רב, היכן מומלץ לשמור העוגה?וגם כמה ימים היא טובה?
היי הילה,
מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום מוצל וקריר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
העוגה נשמרת כ-3 ימים.
יום נפלא 🙂
שלמות ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
הי,
הכנתי את העוגה עם קמח מלא תופח ויצא מצוין.
האפייה בתבנית מלבנית 28*20 ס”מ ארכה 30 דקות.
תודה :)!
מעולה!
תודה על העדכון 😉
שלום.
אם אני רוצה להמיר לפרווה עדיף רי’צ? או חלב סויה?
תודה
היי,
עדיף עם ריץ’.
ערב נעים 🙂
היי אפשר להכין עם קמח רגיל
היי ליהי,
במקום הקמח התופח אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
שנה טובה 🙂
יצא ממש טעים אהבתי!
הי ויקי,
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן 🙂
היי קודם כל העוגה מהממת!
מתוקה וטעימה מאוד!
רציתי לשאול מעבר לניילון נצמד.
אייך מומלץ לשמור את העוגה?
מקרר או בחוץ מכוסה כמובן?
היי שלי,
שמחה שאהבת את העוגה 😉
מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום קריר כי במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש.
יום נפלא!
אחלה אתר תודה על כל המתכונים
בשמחה ברכה ותודה 🙂
חייבת להגיד…. שזה אחד המתכונים הטובים למאפינס…. כל כך טעים…. אני לא מפסיקה לאכול…
במקום ריבת חלב, היה לי בבית חלב מרוכז, אז אני חושבת שזה ממש מוסיף כי פשוט טעים!!! במיוחד ישר מהתנור 🙂
תודה ושבת שלום 🙂
הי קייסי,
נשמע רעיון מעולה להכין עם חלב מרוכז 😉
תודה על השיתוף ושבת שלום!
ריבת חלב היא בעצם חלב מרוכז… קרין גורן הסבירה על זה באחד מהפרקים 🙂
האתר שלך הכי כייפי ונוח, והמתכונים כולם ניראים מעולים!
רציתי לדעת אם אפשר לשים כוס מים/מיץ תפוזים במקום כוס חלב/שמנת מתוקה???
תודה שלומית 🙂
כן, אפשר. עדיף מיץ תפוזים.
לערבב הכוונה היא במיקסר ? או להמיס על הגז או ערבוב רגיל ?
הי מירי, מספיק לערבב ידנית עם מטרפה או כף.
ניתן לעשות את העוגה עם סילאן תמרים?
הי נורית, מבחינת המרכיבים אפשר אך אני לא יודעת לומר איך זה ייצא מבחינת הטעם מאחר ולא ניסיתי.
העוגה נראית מעולה! רק אני חייבת לברר מספר דברים:
1. בקמח הכוונה היא לכוס וחצי נכון?
2. האם צריך להמיס את ה3 כפות ריבת חלב לפני הכנסתן לעוגה?
3. אני מעוניינת להכין שתי תבניות מלבניות במקום אחת, אם אכפיל את הכמויות זה יהיה בסדר?
תודה! 🙂
הי שירי,
כן, כוס וחצי קמח, אין צורך להמיס את ריבת החלב לפני (היא נעשית דלילה בערבוב עם השמן והביצים) ואם את רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש קייק (צרות וארוכות) את יכולה להכפיל כמויות.
שבוע נפלא 🙂
יש אפשרות להחליף את הריבת חלב בממרח כוגיות לוטוס?
הי נוי, לא ניסיתי. מבחינת מרקם זה אמור לעבוד אך אני לא יודעת איך ישתלב הטעם של ממרח לוטוס עם העוגה בסופו של דבר. בכל אופן, כל פעם שמנסים משהו חדש אני ממליצה להכין רק עם 1/2 מכמות החומרים במתכון (זאת אומרת ביצה אחת, 50 גרם חמאה, 1/3 כוס סוכר וכו’..). אשמח לקבל עדכון אם זה הצליח 🙂
אני מכורה לממרח לוטוס וניסיתי לשלב אותו בעוגות שונות. הטעם נפלא אך לצערי הן יצאו מעט דחוסות…
היי נגה,
טוב לדעת, תודה על העדכון 🙂
יצא מעולה!!!
הכנתי בתבנית אינגליש קייק וזה היה מוכן כמעט אחרי 40 דקות.. ויוצא פגז 😉
תודה אלונה על העדכון! לגבי זמן האפיה- עדכנתי במתכון.
יום מקסים 🙂