שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 12-15 מאפינס

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק גדולה/ תבנית שקעים

מצרכים:

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

3 כפות גדושות (90 ג’) ממרח ריבת חלב

1 כוס (240 מ”ל) חלב/ שמנת מתוקה

1 כפית (5 ג’) תמצית וניל

1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח

ציפוי : 3 כפות (70 ג’) ממרח ריבת חלב + כף (10 מ”ל) חלב

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל180 מעלות.

– מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

– אופים במשך 12-15 דקות (תבנית מאפינס) או 30-40 דקות (תבנית אינגליש קייק).

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

– הכנת הציפוי: מחממים במיקרוגל את חומרי הציפוי למספר שניות. מערבבים ומזליפים על העוגה בעודה חמה.

*מומלץ לעטוף בניילון נצמד לשמירת הלחות.

*אם מכינים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות מתאימה לתבנית + 3 מאפינס.

עוגת ריבת חלב בחושה, מתכון לעוגת ריבת חלב

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עגבניות שרי ממולאות בורגול
לביבות כרובית אפויות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחל (16:19 2.09.2021)

היי אפרת היקרה
חייבת לציין שרב המתכונים שלך שניסיתי היו מעולים כיף גדול שהתמונות אמיתיות ובלי פילטרים .
רציתי לשאול אני עשיתי את העוגה המדהימה ריבת חלב בחושה ושמתי קמח כוסמין והוספתי כמובן אבקת אפיה והורדתי מהחלב רק שהיא יצא לי מאד כבדה לא אוורירית מספיק ,יש לזה הסבר?

מתכונים ב-10 דקות (17:07 2.09.2021)

היי רחל,
תודה על הפרגון! דבר ראשון- העוגה נראית מעולה(:
בד”כ בשימוש בקמח כוסמין המרקם נעשה דחוס יותר. השתמשת במקרה בקמח כוסמין יותר מ-50%? (למשל 80% או מלא?) במקרה כזה המרקם מושפע אפילו יותר.

שירן (22:55 1.08.2021)

אפשר להוסיף שמנת חמוצה?

מתכונים ב-10 דקות (00:02 2.08.2021)

היי שירן,
אפשר להמיר את החלב בשמנת חמוצה באותה כמות- 240 מ”ל.

שרה (17:08 16.07.2021)

יצא מצוין הבן שלי אמר הדבר הכי טעים בעולם.. הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן

מתכונים ב-10 דקות (17:37 16.07.2021)

מעולה, שמחה ממש שאהבתם! תודה על השיתוף ושבת שלום❤

ליעד (00:39 26.06.2021)

מתכון מצויין ופשוט. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:49 26.06.2021)

שמחה מאד שאהבת😊

גלי (18:15 14.03.2021)

תודה. עוד שאלה, אפשר לשלב את הריבת חלב בבלילה כמו שיש כזה?

מתכונים ב-10 דקות (18:24 14.03.2021)

מניחה שכן:)

גלי (17:56 14.03.2021)

הי אפרת, מתאים בעינייך לשים למטה תותים טריים או לא קשור?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 14.03.2021)

היי גלי,
בעייני פחות מתאים כאן תותים…

חי'ה (20:10 18.02.2021)

יצא מדהים!
אין עליך אפרת!!!
מצרפת תמונה~

מתכונים ב-10 דקות (21:26 18.02.2021)

נראה טעיםםם:)
תודה חיה

מעין (16:31 16.02.2021)

היי תודה על המתכון,
האם אפשר לאפות בעטרות נייר בלי התבנית?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 16.02.2021)

היי מעין,
אם אלה מנג’טים מנייר דק אז יש צורך בתבנית כדי שתחזיק את הבלילה.
אם אלה עטרות נייר (“קוקטים”) מנייר קשיח אז אין בעיה.

sarit1358 (15:00 13.01.2021)

מתכון מעולה כרגיל, כמו כל מתכון שלך ורק רציתי אולי לעזור לאחרים, שרוצים להפוך אותו לטיבעוני.

גם זאת הצלחתי לעשות בזכות המדריך המעולה שלך כאן בבלוג, לתחליפי ביצים.

עשיתי באינגליש קייק גדולה. בדיוק הכמות.
במקום 2 ביצים, שמתי חצי כוס רסק תפוחים מופחת סוכר לא ממותק.
חלב סויה, שמן במקום החמאה והוספתי לאווריריות העוגה: כף חומץ רגיל, כפית סודה לשתיה וכף מיים. כמו שהצעת במדריך.
לסיום קצצתי לבלילה אגוזי מלך.
השתמשתי בממרח ריבת חלב פרווה של “פוליבה”.

יצא פשוט מדהים, עוגה בחושה אוורירית, גבוהה. נחטף ישר.

לא הייתם מאמינים שזה ללא חלב וללא ביצים.
ואין זכר לטעם החומץ או רסק התפוחים.
המון תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 13.01.2021)

תודה רבה על השיתוף!
*נראה מעולה 🙂

ליזה (16:05 19.12.2020)

היי אפרת,
מה הכוונה אינגליקייק גדולה הרגילה או הרחבה והקצרה יותר תוכלי לצרף תמונה
תודה רבה🙏

מתכונים ב-10 דקות (18:43 19.12.2020)

היי ליזה,
ציינתי תבנית אינגליש קייק גדולה מהסיבה שיש תבניות אינגליש קייק קצרות ויש ארוכות גדולות יותר (שהן בדר”כ אלה שמשתמשים בהן).
הארוכות צריכות להיות לפחות בגודל 10X31, הקצרות בגודל 10X23.

ר.ל. (13:47 7.12.2020)

האם חייבים לשים קמח תופח או שאפשר קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 7.12.2020)

היי,
חייבים תופח.. אם אין לך קמח תופח תשתמשי בכוס וחצי קמח וכפית וחצי אבקת אפייה

ר.ל. (15:39 7.12.2020)

תודה,
ויש חוות דעת על עוגה זאת?
זה מתכון מוצלח?
יש לכם להציע לי עם ריבת חלב?

מתכונים ב-10 דקות (16:43 7.12.2020)

אם לא היה מוצלח לא הייתי מפרסמת אותו 🙂
תוכלי גם לעבור על התגובות למתכון ולקרוא מה הגולשים כתבו.
עוגת קוקוס וריבת חלב,
ריבועי ריבת חלב
אלפחורס.
או פשוט לחפש ריבת חלב בשורת החיפוש באתר 🙂
בהצלחה 🌸

אור (19:52 23.11.2020)

היי אפרת 🙂
האם ניתן שלא להוסיף סוכר?
או שזה יפגע במרקם מלבד הפחתת המתיקות..

תודה !

מתכונים ב-10 דקות (11:35 24.11.2020)

במרקם זה לא יפגע אם תורידי את הסוכר אבל בטעם זה יפגע מאוד
תשני אולי לסוכר דקלים או תחליף טבעי כמו מייפל – לפחות שליש כוס

אלמוג (18:33 9.11.2020)

היי אפרת,
יכול להיות שבתבניות חד”פ עוגות נאפות פחות טוב? אני רוצה להכין אותה בשכבות ומתלבטת במה לבחור…
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 9.11.2020)

היי אלמוג,
דווקא עוגות נאפות מצוין בתבניות חד”פ. אין בעיה עם זה 🙂

אלמוג (18:45 11.11.2020)

היי, שאלה נוספת אם אפשר…
הבנתי שזו עוגה בחושה, אבל אולי כדאי להשתמש במיקסר כדי שהעוגה תצא יותר אוורירית? אני ממש צריכה שהיא תצא טוב, תודה! אין לך מושג כמה פעמים עזרת לי בלי לדעת 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 12.11.2020)

בטח, אפשר להשתמש במיקסר.
הכי חשוב לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח ולהשתמש בכוס נכונה בנפח 240 מ”ל 🙂

שיר (16:11 5.10.2020)

שלום,
איך את ממליצה להפוך את העוגה לעוגת יום הולדת חגיגית לנערה שרוצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.10.2020)

באיזו תבנית את רוצה להכין?
אפשר להוסיף קצפת מעל העוגה ולזלף כיתוב עם ריבת חלב.

שיר (14:07 7.10.2020)

תודה רבה, יצא מעולה וטעים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:27 7.10.2020)

אפשר להוסיף קצת מים אם זה יבש.

טל (09:28 29.09.2020)

היי אפרת,
אני מכורה לאתר שלך 🙂
שאלונת: האם אפשר להכין את העוגה עם ממרח אחר? יש לי ממרח קרם פיסטוק שאני צריכה לגמור

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 29.09.2020)

לא ניסיתי אבל מעניין לנסות 🙂

קטרין (17:22 1.07.2020)

היי אפרת,
אשמח גם לעוגה בתבנית של של אינגליש קייק חד פעמית😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 1.07.2020)

כמות לתבנית אינגליש קייק חד”פ:
2 ביצים M
65 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר
2 כפות גדושות ממרח ריבת חלב
⅔ כוס (160 מ”ל) חלב/ שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח
ציפוי : 3 כפות (70 ג’) ממרח ריבת חלב + כף (10 מ”ל) חלב

אופיר (16:49 7.09.2020)

היי, כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק קטנה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:41 8.09.2020)

27-30 דקות.

הילה (12:40 28.11.2020)

היי . מצב האפיה רגיל או טורבו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 28.11.2020)

אפיה רגילה – חום עליון וחום תחתון.

רינה (00:15 27.05.2020)

היי, מה ההבדל במרקם בין חמאה לשמן? שמנת מתוקה לחלב? מה מומלץ, תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 27.05.2020)

עוגה עם חמאה ושמנת היא קצת יותר דחוסה אבל יש בה ארומה של חמאה.
עם שמן וחלב העוגה יותר קלה ואוורירית.
זה עניין של טעם אישי, מה כל אחד אוהב.

תמר (18:33 3.12.2019)

היי אפשר להחליף את הקמח תופח במשהו אחר,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 3.12.2019)

אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.

סתו (09:32 5.12.2018)

שלום, איך אני יכולה לעשות את העוגה פרווה?
במה אני יכולה להחליף את החלב/ שמנת חמוצה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 5.12.2018)

אפשר להשתמש בקצפת צמחית או חלב סויה. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי מים (המרקם יהיה פחות עשיר).

שרה (15:32 3.12.2018)

וואוו!! איזה עוגה אליפות!
יש לי כמה שאלות כלליות:
1. בדרך כלל הסוכר רשום לפני השמן ופה הפוך, זה משפיע על משהו?
2. לפעמים רשום שניתן להחליף מיץ תפוזים בחלב או מים, האם זה נכון תמיד? מה ההשפעה של זה?
3. מה ההבדל בין שימוש בחמאה לשמן?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 3.12.2018)

היי שרה,
1. בעוגה הזאת זה לא משנה. בעוגות שמקציפים בהן בעזרת מיקסר כדאי להקציף קודם את הביצים עם הסוכר.
2. זה לא נכון לכל העוגות כי מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה. חלב ומים הם חסרי טעם (למרות שהחלב עשיר יותר מבחינת המרקם).לכן יש עוגות שהמיץ יהיה חשוב לטעם של העוגה ויש עוגות שאפשר להשתמש בהן גם במים/חלב כי יש טעמים אחרים בעוגה.
3. ההבדל הוא במרקם. כדאי לנסות פעם להכין עוגה עם חמאה כדי לדעת 🙂

אפרת נחום (09:49 30.11.2018)

היי אפרת, הכנתי את העוגה ב3 בסיסים קטנים לעוגת שכבות.. בין השכבות אני רוצה לשים קצפת וגנאש שוקולד לבן.. איך לדעתך ניתן לשלב?קצפת בין לבין ומעל את הגנאש? איזה טעם הכי ישתלב עם טעם העוגה? ריבת חלב, שוקולד לבן, וניל או שוקולד מריר?
תודה לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 30.11.2018)

היי אפרת,
כן, אפשר לשים בין השכבות קצפת ומעל גנאש שוקולד לבן. מעל הציפוי של השוקולד הלבן אפשר גם לעשות זילופים של קצפת.
טעמים של ריבת חלב ושוקולד לבן יכולים להשתלב. גם וניל.

מעיין (12:31 12.10.2018)

שכחתי להוסיף לקמח אבקת אפייה.
העוגה תיצא אכילה או לפחות תתפח קצת מהביצים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.10.2018)

לדעתי היא תצא דחוסה. מקווה שתצא טעימה בכל זאת.

שרית (14:16 3.10.2018)

אפרת שלום,
האם ניתן להשתמש בריבת חלב, שנמכר בצנצנת בסופר (ולא ממרח ריבת חלב)? ואם כן באיזה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 3.10.2018)

כן, באותה כמות.
אם ריבת החלב נוזלית בציפוי עצמו אפשר לוותר על כף חלב.

דני (11:28 2.10.2018)

בוקר טוב
אפשר להכין בתבנית לב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 2.10.2018)

כן אפשר, רק תראה שמבחינת נפח הכמויות מתאימות. מה גודל התבנית?

אסתי (14:01 28.09.2018)

היי,אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית עגולה מספר 24.
אפשר את כמויות המצרכים שיתאימו לי לגודל 24?
והאם אפשר להתשתמש בקמח רגיל במקום בקמח תופח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 28.09.2018)

היי אסתי,
כמויות לתבנית 24 עם קמח רגיל:
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן קנולה
כוס ורבע סוכר
5 כפות ממרח ריבת חלב
כוס וחצי חלב או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
¼2 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל + ¼2 כפיות אבקת אפיה
ציפוי : 5 כפות ממרח ריבת חלב + כף וחצי חלב

ליאן (15:46 8.08.2018)

יצא לי בצקי מאוד למרות שעשיתי לפי הדקות שצריכים בתנור פתחתי וזה היה נוזלי בתוך אחר כך הכנסתי את זה עוד הפעם לתנור וזה עדיין בצק לא מרוצה מהמתכון הזה אבל כל המתכונים האחרים פצצה הכנתי מפה קרפים וופל בלגי ופנקייק וזה יצא נדיר וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 8.08.2018)

היי ליאן,
זה אומר שזה עדיין לא מוכן ויש להמשיך לאפות עד שקיסם ייצא יבש. הזמנים שבמתכון הם רק המלצה, צריך לקחת בחשבון שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור.

ליאן (12:48 8.08.2018)

אני רוצה לדעת אם צריך לשים במקרר את העוגות או להשאיר בחוץ????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 8.08.2018)

אפשר לשמור בחוץ, במקום קריר ומוצל. יש לעטוף את העוגות.

חן (11:16 27.07.2018)

היי אפרת,
יצא פשוט מדהים גם במראה וגם בטעם תודה רבה על עוד מתכון מושלם.
שאלה קטנה, שומרים בחוץ או במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 27.07.2018)

שחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר. עטוף כמובן.

חן (11:55 27.07.2018)

תודה רבה ושבת שלום:-)

ortkiss (13:00 12.07.2018)

הכי כיף מאפינס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 12.07.2018)

תודה על התמונה 🙂

שירן (11:56 2.07.2018)

הי אפרת,
אשמח גם לעוגה הזאת כמות לתבנית אינגלישקייק😀

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:52 2.07.2018)

אינגליש קייק רגילה או 3/4 אינגליש קייק?

אירה (15:34 19.06.2018)

אפרת שלום,
אם אני רוצה לשנות קמח רגיל לקמח כוסמין” איך משתנות שאר הפרופורציות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.06.2018)

היי אירה,
שימי כוס וחצי קמח כוסמין מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה.
כדאי להפחית 3 כפות מכוס החלב/ שמנת (הכוונה לשים כוס פחות 3 כפות).

סאני (07:30 17.05.2018)

ואוווווו זה יצא פשוט מדהים!
כמו ענן חלומי בפה! מומלץ בחום !

הייתי רוצה אולי לשדרג את זה עם קרם מסויים אולי גבינה חמוץ? יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 17.05.2018)

היי סאני,
שמחה שאהבת את עוגה 🙂
אפשר להכין קרם גבינה ולהוסיף לו גרידת לימון.
חג שמח 🙂

שירה (11:51 24.08.2018)

אפשר להמיס על זה ממרח לוטוס במקןם? לא שמתי לב שריבת החלב לא הספיקה לי לציפוי ….. והיה ביקוש על העוגה המושלמת הזו….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 24.08.2018)

נראה לי שכן 🙂

אדוה (16:39 4.05.2018)

הצלת אותי (:
הכנתי עוגת ריבת חלב לפי מתכון אחר, לא שלך ויצאה תוצאה רעה מאד. מיד הכנתי כתיקון את המתכון הזה שלך ו – תענוג! עוגה נהדרת, רכה וטעימה מאד. כיף שיש על מי לסמוך
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 4.05.2018)

תודה אדוה 🙂
שבת שלום🌷

עינב (11:41 15.03.2018)

היי אפרת,

אני חדשה באתר שלך אבל בהחלט מתכוונת לשמור לי אותו לעתיד. הכנתי את העוגה הזו והיא ממש טעימה.
אני רוצה לההכין אותה עכשיו כבסיס לעוגת שכבות ליומולדת של הילד שלי ואני לא בטוחה באיזה קרם להשתמש. האם יתאים פודינג אינסטסנט וניל מוקצץ עם שמנת מתוקה? או פודינג אינסטנט ריבת חלב? אשמח להמלצה.

תודה,
עינב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 15.03.2018)

היי עינב,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
שני הקרמים שציינת יכולים להתאים. אם זה בשביל ילדים אז בדר”כ הם אוהבים יותר קרם וניל.
יום מקסים 🙂

אריאלה אלמלך (09:20 21.01.2018)

עוגה מצוינת קלה ומהירה להכנה, פשוט תענוג, כולם התלהבו, טעימה בטירוף.
תודה על מתכון מנצח .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 21.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
שבוע נפלא 🌺

liron1003 (04:56 14.11.2017)

היי אפרת,
כבר ניסיתי הרבה מהמתכונים שלך ותמיד אני נהנית מהתוצאה.
הפעם העוגה גלשה, כאילו כמות הבלילה רבה מדי בשביל תבנית אינגליש קייק,
מה יכולה להיות הסיבה?

תודה רבה האתר הנפלא
לירון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 14.11.2017)

היי לירון,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית). אני מניחה שהכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ואז הכמות היתה גדולה יותר.
אני אסביר לך איך זה עובד מבחינת כמויות כדי שלהבא לא יהיה בילבול.
אם במתכון רשום כוס אחת של קמח (או מקסימום כוס ורבע) – הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
אם במתכון רשום כוס וחצי קמח אז הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית) או לאינגליש קייק חד פעמית + 3 מאפינס.
לגבי המתכון הזה, הוספתי הערה בסוף.
יום מקסים 🙂

שמרית (20:17 17.08.2017)

שלום, עשיתי את העוגה וממש נהנתי שהיא קלה להכנה וטעימה.
רציתי לשאול לדעתך מדוע בכל העוגות מהסוג הזה (כמו טורט ומייפל) יוצא שבתנור תוך כדי האפייה נוצר באמצע העוגה מין “קרע” (זה נפתח קצת) ולא נאפה שם באותו הקצב… מסביב העוגה נאפת ובאמצע לא כ”כ ואז אני משאירה את העוגה עוד זמן בתנור…

אשמח אם את יכולה לעזור לי מה ניתן לעשות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 17.08.2017)

היי שמרית,
יש עוגות שבאופן טבעי מתבקעות במרכז. לא מצאתי דרך למנוע לגמרי את התופעה אבל אפשר להפחית מעט את הקרע על ידי אפיה בטמפ’ נמוכה יותר (10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון).

יפה (08:03 16.07.2017)

המתכון נשמע מעולה ! אם אני ארצה להוסיף קוקוס לתוך העוגה עצמה,אני אצטרך לשנות את כמות הקמח במתכון ?

מתכונים ב-10 דקות (08:42 16.07.2017)

היי יפה,
אפשר להוסיף קוקוס (בין רבע ל2/3 כוס) מבלי לשנות את כמות הקמח במתכון.
שבוע נפלא 🙂

רעות (00:18 18.06.2017)

שבוע טוב.
הכנתי לשבת את העוגה ויצא טעים מאד…תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (00:38 18.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב

רעות (22:32 17.06.2017)

היי אפשר לדעתך לעשות עם ממרח לוטוס במקום ממרח ריבת חלב?

מתכונים ב-10 דקות (00:38 18.06.2017)

לדעתי כן.

אלכס (21:33 28.05.2017)

תודה על המתכונים שלך הם תמיד מוצלחים 🙂 אם יש לי ריבת חלב שהיא לא ממרח אפשר להמיר? כמה להוסיף ממנה

מתכונים ב-10 דקות (22:25 28.05.2017)

היי אלכס,
אני חושבת שבכל מקרה כדאי לשים כ-3 כפות גדושות.

עדי (15:21 18.04.2017)

היי, יש איך להמיר את הביצים? הקטנה אלרגית

מתכונים ב-10 דקות (18:10 18.04.2017)

היי עדי,
במתכון הזה ספציפי אני לא יודעת.
בכל מקרה מצרפת מתכונים ל7 עוגות שניתן להכין ללא ביצים – עוגות טבעוניות.

שלומית (09:49 28.03.2017)

היי. עוגה מעולה! האם ניתן להכשיר אותה לפסח?? יש תחליף הוגן לקמח?

מתכונים ב-10 דקות (10:36 28.03.2017)

היי שלומית,
אפשר אולי להמיר בשילוב של קמח מצות וקמח תפו”א אך מניסיון המרות של עוגות אחרות זה לא תמיד יוצא מוצלח 😐

קרינה (09:09 14.03.2017)

היי אפרת,
יש לי פודינג ריבת חלב האם ניתן להשתמש בו?ואם כן כמה לשים?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:15 14.03.2017)

היי קרינה,
יכול להיות שאת יכולה לשים במקום חלק מהקמח. בסביבות 3 כפות ותצטרכי אח”כ להפחית את זה מכמות הקמח. בכל אופן, אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגה. אולי קצת לספוגית יותר, לא בטוחה.
בכל מקרה, אני חושבת שהטעם של ריבת החלב יהיה פחות מורגש מאשר אם תשתמשי בממרח ריבת חלב.

אפרת (17:25 16.12.2016)

עשיתי עם ממרח שוקולד אגוזים במקום ריבת חלב ויצא טעים ועסיסי בטירוף. תודה!! שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (18:43 16.12.2016)

נשמע מעולה!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂

רחל (22:06 28.07.2016)

תודה על המתכון, העוגה ממש טעימה ופשוטה להכנה!
לדעתי לא כדאי לוותר על הציפוי, מוסיף המון, אני גם פיזרתי קוקוס מעל הציפוי, טעים!

מתכונים ב-10 דקות (22:21 28.07.2016)

תודה רחל 🙂

עדן (17:17 22.07.2016)

היי האם חייב להוסיף את הציפוי,או שטעים בכל מקרה?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 22.07.2016)

היי עדן,
לא חובה, זה טעים גם ככה.

רעות (09:38 8.04.2016)

היי
אין לי חמאה אלא מחמאה. אפשר? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:40 8.04.2016)

כן רעות, אפשר.
שבת שלום 🙂

רעות (09:43 8.04.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה. שבת שלום

מיכל (12:10 5.04.2016)

האם אפשר להחליף את הריבת חלב במייפל?

מתכונים ב-10 דקות (12:26 5.04.2016)

היי מיכל,
המרקם של ריבת החלב הוא סמיך יותר מהמייפל, למרות זאת אני מניחה שאפשר (ולדעתי כדאי להפחית את כמות החלב ל3/4 כוס כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מידי).
בהצלחה 😉

דנה (10:34 1.04.2016)

היי אם אין לי תמצית וניל אני יכולה לשים סוכר וניל במקום? או שעדיף לא לשים כלום פשוט? תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:49 1.04.2016)

כן את יכולה לשים סוכר וניל.
שבת שלום 🙂

מעיין גחט (17:46 9.02.2016)

עכשיו בתנור עשיתי בתבניות של מאפינס נקווה שיצא טעים !

מתכונים ב-10 דקות (19:02 9.02.2016)

בהצלחה!
עדכני איך יצא 😉

יסמין (10:37 28.01.2016)

הי אפרת,
יצא מעולה, תודה רבה! לא שזה מפתיע בהתחשב בעובדה שמעולם לא התאכזבתי ממתכון שלך 🙂

לא היה לי חלב אז החלפתי במיכל שמנת חמוצה והעוגה גררה תגובות נלהבות 🙂

שיהיה המשך יום נפלא,
יסמין

מתכונים ב-10 דקות (10:44 28.01.2016)

תודה יסמין!
יום מעולה 🙂

אסף הרופף (00:46 15.11.2015)

היי. יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל? כי אין לי בבית קמח תופח.

מתכונים ב-10 דקות (11:02 15.11.2015)

כן אסף, שים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
שבוע טוב 🙂

אסף הרופף (03:00 16.11.2015)

תודה (:
יצא טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (08:39 16.11.2015)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן!

לירון (14:46 20.10.2015)

תודה אפרת על התשובה המהירה ! השתמשתי בקמח תופח אך באמת ערבבתי את המרכיבים הרבה זמן… מעכשיו אקפיד וגם אקרא את הטיפים בכל אופן זה אתר מדהים אני משתמשת בו המוןן עכשיו בדרך לעשות את מרק העדשים אין עלייך רוב תודות !

מתכונים ב-10 דקות (14:51 20.10.2015)

בשמחה לירון! ותודה 🙂

לירון (18:38 19.10.2015)

היי עשיתי אתמול את העוגת ריבת חלב הכפלתי כמויות כך שיצאו לי 2 תבניות אינגליש קייק הבעיה שהעוגה לא תפחה ומבפנים יצאה עיסה כבדה אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון אולי בגלל שהוספתי א. פודינג וניל במקום תמצית וניל?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 19.10.2015)

היי לירון,
לפעמים כשמכפילים כמויות משהו במרקם העוגה משתבש. לאחר הוספת הקמח צריך לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת כבדה ודחוסה. יכול להיות שכמות הקמח היתה גדולה עקב הכפלת הכמויות ולכן נאלצת לערבב יותר זמן כדי שהקמח יבלע בתערובת וזה מה שפגע במרקם.
אפשרות נוספת היא שהעוגה יצאה כבדה מאחר והיא לא תפחה. השתמשת בקמח תופח? אולי פג תוקפו?
לגבי אבקת פודינג וניל- האבקה משנה את המרקם אם שמים כמויות גדולות. אם שמת רק כפית זה בסדר. פעם הבאה אפשר לשים סוכר וניל אם יש לך.

הילה (01:58 4.01.2016)

יכול להיות גם בגלל חום התנור, צריך להכיר את התנור שלך, כל תנור שונה מהשני, לי זה קרה ומאז אני עושה עוגות בחושות על חום 170 ואפילו 165 מעלות ומאז העוגות תופחות ולא דחוסות. בהצלחה

קרקשון רחל (12:38 27.09.2015)

עוגה מעולה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:41 27.09.2015)

שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!

סמדר (22:06 9.09.2015)

מה עדיף לשים כדי שייצא הכי טועים, חלב או שמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות (22:12 9.09.2015)

היי סמדר,
זה יוצא טעים בכל מקרה. ההבדל הוא לא גדול במקרה הזה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

רעות (18:53 8.09.2015)

היי
אני מעוניינת להכין את העוגה ולארוז אותה בצלופן כשי למארחים בחג, לכן חשבתי להכין ללא הציפוי?
מה דעתך? בלי ציפוי היא תיהיה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות (20:02 8.09.2015)

היי רעות,
העוגה טעימה גם בלי הציפוי.
חג שמח! 🙂

טל (00:11 9.07.2015)

היי,
בני ביקש את העוגה ליומולדת בגן…
בכמה להכפיל כדי לאפות בתבנית ענקית 30*40? וכמה זמן אפיה יקח? לדעתך זה יצליח…?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:47 9.07.2015)

היי טל,
בכדי לאפות בתבנית ענקית צריך להכפיל את הכמויות ב-4.
האמת שלא ניסיתי לאפות את העוגה הזאת בתבנית ענקית אז אין לי מושג.. 🙂
בגלל שמדובר פה בכמויות גדולות של חומרים (פי 4) ולעיתים יש חשש שכתוצאה מכך מרקם העוגה יפגע אז אם לא חשוב שהעוגה תהיה בתבנית אחת, אולי כדאי יותר להכין אותה פעמיים בשתי תבניות מלבניות בינוניות ואז יהיה צורך להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין פעמיים.
אני חושבת שכדאי לאפות ב 170 מעלות כדי שגם באמצע זה יאפה באופן שווה. אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך גם עד שעה אבל כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם במרכז כבר אחרי 40 דקות.
בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂

טל (23:43 12.07.2015)

חזרתי לעדכן:
מאחר ובמתכון המקורי תמיד יוצאות לי 2 אינגליש קייק, הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית ענקית 30*40 ויצא מעולה! מילא את התבנית בצורה מושלמת ונאפה ב180 מעלות, כחצי שעה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:54 12.07.2015)

היי טל,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

דנה (10:46 14.03.2015)

רשום כוס חלב/שמנת מתוקה זה אומר או זה או זה?

מתכונים ב-10 דקות (11:03 14.03.2015)

היי דנה,
כן. הכוונה שאת יכולה לשים כוס חלב או כוס שמנת מתוקה (מה שתבחרי).

מיכל (13:35 21.02.2015)

יצא ממש מעולה. המון תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:18 21.02.2015)

שמחה שאהבת! תודה מיכל 🙂

מורן (18:40 2.02.2015)

היי,
האם אני יכולה להקפיא את העוגה אם אוכלים אותה רק למחרת?

מתכונים ב-10 דקות (19:16 2.02.2015)

היי מורן,
אם מחר אוכלים את העוגה אין צורך להקפיא אותה, אפשר לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר מחוץ למקרר.

טל (10:43 29.12.2014)

מתכון מעולה!!!
כדאי לערבב עם מטרפה אחרי הוספת הקמח, אחרת יש גושים…

מתכונים ב-10 דקות (10:44 29.12.2014)

תודה טל! 🙂

מאיה (17:57 23.12.2014)

היי האם אפשר להחליף את הריבת חלב בממרח נוטלה ?.

מתכונים ב-10 דקות (19:21 23.12.2014)

היי מאיה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
את יכולה להסתכל גם במתכון של “מאפינס השחר העולה” ולהכין עם נוטלה.

אפרת (10:54 18.12.2014)

היי..
האם אפשר להכין אותה בתבנית אחת גדולה? אם כן, איזה גודל?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 18.12.2014)

היי אפרת,
כן, אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אחת ואם רוצים בתבנית גדולה יותר, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 26 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
סופשבוע נעים 🙂

אפרת (11:02 18.12.2014)

תודה רבה!

הילה (13:26 11.11.2014)

שלום רב, היכן מומלץ לשמור העוגה?וגם כמה ימים היא טובה?

מתכונים ב-10 דקות (13:33 11.11.2014)

היי הילה,
מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום מוצל וקריר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
העוגה נשמרת כ-3 ימים.
יום נפלא 🙂

LITAL (17:35 17.10.2014)

שלמות ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (18:08 17.10.2014)

שמחה לשמוע 🙂

תותית (22:06 11.10.2014)

הי,
הכנתי את העוגה עם קמח מלא תופח ויצא מצוין.
האפייה בתבנית מלבנית 28*20 ס”מ ארכה 30 דקות.
תודה :)!

מתכונים ב-10 דקות (00:08 12.10.2014)

מעולה!
תודה על העדכון 😉

בת עמי (20:15 7.10.2014)

שלום.
אם אני רוצה להמיר לפרווה עדיף רי’צ? או חלב סויה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:31 7.10.2014)

היי,
עדיף עם ריץ’.
ערב נעים 🙂

ליהי (17:46 23.09.2014)

היי אפשר להכין עם קמח רגיל

מתכונים ב-10 דקות (17:54 23.09.2014)

היי ליהי,
במקום הקמח התופח אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
שנה טובה 🙂

ויקי (21:55 10.08.2014)

יצא ממש טעים אהבתי!

מתכונים ב-10 דקות (22:59 10.08.2014)

הי ויקי,
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן 🙂

שלי (00:26 6.08.2014)

היי קודם כל העוגה מהממת!
מתוקה וטעימה מאוד!
רציתי לשאול מעבר לניילון נצמד.
אייך מומלץ לשמור את העוגה?
מקרר או בחוץ מכוסה כמובן?

מתכונים ב-10 דקות (08:49 6.08.2014)

היי שלי,
שמחה שאהבת את העוגה 😉
מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום קריר כי במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש.
יום נפלא!

ברכה (12:43 9.07.2014)

אחלה אתר תודה על כל המתכונים

מתכונים ב-10 דקות (12:44 9.07.2014)

בשמחה ברכה ותודה 🙂

קייסי (16:39 4.07.2014)

חייבת להגיד…. שזה אחד המתכונים הטובים למאפינס…. כל כך טעים…. אני לא מפסיקה לאכול…
במקום ריבת חלב, היה לי בבית חלב מרוכז, אז אני חושבת שזה ממש מוסיף כי פשוט טעים!!! במיוחד ישר מהתנור 🙂
תודה ושבת שלום 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:47 4.07.2014)

הי קייסי,
נשמע רעיון מעולה להכין עם חלב מרוכז 😉
תודה על השיתוף ושבת שלום!

נגה (14:33 21.04.2015)

ריבת חלב היא בעצם חלב מרוכז… קרין גורן הסבירה על זה באחד מהפרקים 🙂

שלומית (13:54 2.06.2014)

האתר שלך הכי כייפי ונוח, והמתכונים כולם ניראים מעולים!
רציתי לדעת אם אפשר לשים כוס מים/מיץ תפוזים במקום כוס חלב/שמנת מתוקה???

מתכונים ב-10 דקות (14:11 2.06.2014)

תודה שלומית 🙂
כן, אפשר. עדיף מיץ תפוזים.

מירי (16:37 21.05.2014)

לערבב הכוונה היא במיקסר ? או להמיס על הגז או ערבוב רגיל ?

מתכונים ב-10 דקות (16:43 21.05.2014)

הי מירי, מספיק לערבב ידנית עם מטרפה או כף.

נורית (20:42 7.05.2014)

ניתן לעשות את העוגה עם סילאן תמרים?

מתכונים ב-10 דקות (21:33 7.05.2014)

הי נורית, מבחינת המרכיבים אפשר אך אני לא יודעת לומר איך זה ייצא מבחינת הטעם מאחר ולא ניסיתי.

שירי (10:43 9.03.2014)

העוגה נראית מעולה! רק אני חייבת לברר מספר דברים:
1. בקמח הכוונה היא לכוס וחצי נכון?
2. האם צריך להמיס את ה3 כפות ריבת חלב לפני הכנסתן לעוגה?
3. אני מעוניינת להכין שתי תבניות מלבניות במקום אחת, אם אכפיל את הכמויות זה יהיה בסדר?
תודה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:53 9.03.2014)

הי שירי,
כן, כוס וחצי קמח, אין צורך להמיס את ריבת החלב לפני (היא נעשית דלילה בערבוב עם השמן והביצים) ואם את רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש קייק (צרות וארוכות) את יכולה להכפיל כמויות.
שבוע נפלא 🙂

נוי (21:55 5.03.2014)

יש אפשרות להחליף את הריבת חלב בממרח כוגיות לוטוס?

מתכונים ב-10 דקות (10:24 6.03.2014)

הי נוי, לא ניסיתי. מבחינת מרקם זה אמור לעבוד אך אני לא יודעת איך ישתלב הטעם של ממרח לוטוס עם העוגה בסופו של דבר. בכל אופן, כל פעם שמנסים משהו חדש אני ממליצה להכין רק עם 1/2 מכמות החומרים במתכון (זאת אומרת ביצה אחת, 50 גרם חמאה, 1/3 כוס סוכר וכו’..). אשמח לקבל עדכון אם זה הצליח 🙂

נגה (14:31 21.04.2015)

אני מכורה לממרח לוטוס וניסיתי לשלב אותו בעוגות שונות. הטעם נפלא אך לצערי הן יצאו מעט דחוסות…

מתכונים ב-10 דקות (14:50 21.04.2015)

היי נגה,
טוב לדעת, תודה על העדכון 🙂

אלונה (22:08 26.02.2014)

יצא מעולה!!!
הכנתי בתבנית אינגליש קייק וזה היה מוכן כמעט אחרי 40 דקות.. ויוצא פגז 😉

מתכונים ב-10 דקות (09:44 27.02.2014)

תודה אלונה על העדכון! לגבי זמן האפיה- עדכנתי במתכון.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.