זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית פאי או מחבת מברזל יצוק (שמיועדת לאפיה בתנור) בקוטר 24
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת) חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן
רבע כוס סוכר (60 ג’) חום כהה דחוס
שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
קמצוץ אבקת סודה לשתיה
קמצוץ מלח
לקישוט: שוקולד צ’יפס, סוכריות עדשים, עוגיות אוראו שבורות, סוכריות לקישוט
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון).
-מערבבים במיקסר (וו גיטרה) את החמאה עם הסכור הלבן והסוכר החום עד לתערובת אחידה.
-מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
-משטחים את הבצק בתבנית בגובה אחיד ובעזרת סכין חותכים ל-8 משולשים.
-כל משולש מקשטים בקישוט אחר.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיה להתקרר לגמרי (אחרת היא תתפרק).
-לאחר שהעוגיה התקררה חותכים בעזרת סכין בעדינות למשולשים.
עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית, עוגיה ענקית
הי, אין לי סוכר חום.
אפשר לוותר או להחליף במשהו אחר?
הסוכר החום צובע את העוגיות.
אם אין אפשר לשים סוכר לבן במקום
בסוף השתמשתי במעט שוקולית בשביל הצבע
תודה!
שבת שלום!
ואו נראה מהמם!!
וזה אחרי…
נראה מליון דולר
😍❤️❤️
היי מה נשמע מה קורה מה עינינים? עשיתי עם קליקים מיד שזה יצא ויצא טעים בטרוף
שמחה לשמוע🧡
יצא מושלם! הכנתי עם הילדים והם נהנו גם מהעשייה וכמובן מהעוגייה.
מהמםם💜
תודה דיקלה על השיתוף
אפשר לעשות פרווה?
היי יוליה,
אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה ובקישוטים שהם פרווה:)
נראה לי שכן
רציתי לברר האם חותכים ומקשטים לפני האפייה
הקישוטים לא נהרסים
כמו שאת רואה בתמונה. יש כאלה בודדים (כמו הסוכריות הצבעוניות בצורות) שקצת משנים את הצבע.
אם אין מיקסר? לשים בקערה וללוש עם הידיים?
אני חושבת שכן.