שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

כף (10 מ”ל) חומץ רגיל 5% או חומץ תפוחים (לא לוותר) *למי שאין – אפשר לשים כף מיץ לימון סחוט

מעדן סויה בטעם שוקולד (125 מ”ל)

חצי כוס (120 מ”ל) חלב סויה או חלב שקדים או חלב שיבולת שועל

חצי כוס (50 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

כוס (140 ג’) קמח לבן

כף גדושה (14 ג’) אבקת קקאו

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מחממים את התנור ל-180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות מראש).

-מערבבים בקערה שמן, חומץ, מעדן, חלב סויה, סוכר וסוכר וניל.

-בקערה קטנה נפרדת מערבבים: קמח, אבקת הקקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה.

-מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור החם.

-אופים במשך כ-35 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

*לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

טיפים והערות

  1. לא מומלץ לוותר על החומץ ואבקת סודה לשתיה מאחר ושילובם תורם לאווריריות העוגה כאשר אין ביצים בעוגה.
  2. לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים מאחר ואין ביצים בתערובת והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה.
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ניוקי עם כבד עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר (14:08 22.07.2021)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחליף קמח ללא גלוטן במקום הקמח הרשום? ועוד שאלה – אם אשתמש ברסק תפוחים במקום המעדן כפי שציינת, מה הכמות בכוסות במקום בגרמים? והאם זה לא יתן טעם של תפוחים במקום שוקולד? צריך יותר קקאו? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:25 22.07.2021)

היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות עם קמח תמי או כרגיל. אם את משתמשת ברסק תפוחים שימי 150 גרם ותוסיפי עוד כף קקאו. יתכן שיהיה טעם קל של תפוחים אבל לא משהו דומיננטי😊
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!

דפנה נור (13:10 22.07.2021)

מצויין . מתעניינת רק במאכלים טבעונים

מתכונים ב-10 דקות (16:26 22.07.2021)

שמחה שאהבת!

אלה (10:24 22.07.2021)

אפרת בוקר טוב!
האם ישנה חלופה למעדן השוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (10:48 22.07.2021)

היי אלה,
אם את מעוניינת בתחליף טבעוני- אפשר לנסות לשים בננה מרוסקת או רסק תפוחי עץ באותה כמות.
אם את מעוניינת בכל תחליף שהוא- אפשר לשים מעדן חלב שוקולד או וניל ואפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה באותה כמות. במקרה כזה יש לשים סה”כ 2 כפות גדושות קקאו.

מירה (10:08 22.07.2021)

בוקר טוב אפרת,
אפשר להפוך אותה לחלבית?
מעדן וחלב רגילים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:42 22.07.2021)

היי מירה,
כן, בטח (אם לא מעוניינים בעוגה טבעונית😊)

מיטל (11:39 21.07.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף ביצים?כמה?בלי ביצים העוגה לא מתפרקת?תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:09 21.07.2021)

היי מיטל,
לגרסה לא טבעונית אפשר להוסיף 2 ביצים ולוותר על כף החומץ, אבל לא חייב כי העוגה יוצאת יחסית יציבה גם ללא ביצים.
אגב, במקרה שלא מעוניינים בעוגה טבעונית עדיף להכין מתכון לעוגת שוקולד מאחד המתכונים שקיימים באתר😊

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.