זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
כף (10 מ”ל) חומץ רגיל 5% או חומץ תפוחים (לא לוותר) *למי שאין – אפשר לשים כף מיץ לימון סחוט
מעדן סויה בטעם שוקולד (125 מ”ל)
חצי כוס (120 מ”ל) חלב סויה או חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
חצי כוס (50 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
כוס (140 ג’) קמח לבן
כף גדושה (14 ג’) אבקת קקאו
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
-מחממים את התנור ל-180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות מראש).
-מערבבים בקערה שמן, חומץ, מעדן, חלב סויה, סוכר וסוכר וניל.
-בקערה קטנה נפרדת מערבבים: קמח, אבקת הקקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
-מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור החם.
-אופים במשך כ-35 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
*לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
- לא מומלץ לוותר על החומץ ואבקת סודה לשתיה מאחר ושילובם תורם לאווריריות העוגה כאשר אין ביצים בעוגה.
- לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים מאחר ואין ביצים בתערובת והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה.
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת שושנים |
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד |
- עוגה בכוס |
- עוגת שוקולית עם שמנת חמוצה
היי, אפשר לשים מיים או מיץ תפוזים או משקה אורז במקום חלב סויה? אין לי…
ותודה על מתכונים מעולים!!
כן, עדיף מיץ תפוזים:)
אפשר להכפיל כמויות לגודל של עוגת גן? או האם יש מתכון אחר ללא ביצים חלב וגלוטן?🙄
היי
אפשר, אין מתכון דומה(:
דווקא יש, העוגה הקלאסית שהפכה ללהיט בקרב הטבעונים. רק להמיר לקמח ללא גלוטן.
שלום לך אפרת,
יש לי שאלה כללית, בלי קשר למתכון זה או אחר:
קורה שאני מקדימה את הכנת מוצרי האפיה הספציפית ליום או יותר לפני האפיה עצמה.
האם יכול להיות ששמן קנולה/יין אבדו מאיכותם ו/או התקלקלו, אם נשמרו לאורך זמן בקופסאות חד פעמיות?
(השאלה מתייחסת גם לסוכר, קקאו וקמח למרות שבמוצרים יבשים נראה לי שזה פחות בעיתי)
הקמח נשמר בפריזר.
תודה מראש
היי,
את שומרת את הכל בקופסאות יבשות ואטומות לחלוטין? את הקופסה של היין את מאחסנת במקרר?
אם כן לא אמורה להיות בעיה.
השמן, היין, הסוכר והקקאו – בקופסאות חד פעמיות רגילות, פשוטות, יבשות לחלוטין וסגורות במכסה(לא יודעת עד כמה אטומות).
הקמח-בפריזר, באותו סוג קופסה.
מצוין, אם הכל מאוחסן בקופסאות סגורות במקום קריר (והיין במקרר) אין סיבה לדאגה(:
תודה רבה על התשובות וההתייחסות המדויקת!
השתמשתי במוצרים השמורים, ויצא מצוין, לגמרי רגיל.
מעניין רק, הדגשת פעמיים, שהיין צריך להשמר במקרר. למה? האם משום שהוא לא בבקבוק המקורי?
שאלתי על יין שכשהוא בבקבוק המקורי, הוא מאוחסן בבאר הביתי, לא בקרור …?
בשמחה😊
בקבוק יין שנפתח יש לאחסן במקרר ומומלץ לצרוך עד כ-5 ימים.
העוגה יצאה טעימה, אך היא מתפוררת יחסית .. מה עלי הוסיף על מנת למנוע את ההתפוררות הזאת ?
היי,
העוגה יוצאת פירורית בגלל שאין בה ביצים, אין כ”כ דרך למנוע זאת.
מה אפשר לשים במקום חלב?
היי,
אפשר לשים שמנת צמחית או חלב במקום.
תודה
הי
אפשר לשים שוקולד מומס במקום מעדן שוקולד?
היי גבריאלה,
היות ומדובר בעוגה ללא ביצים אני לא בטוחה ששוקולד מומס ייתן תוצאה מוצלחת, אבל אפשר לנסות עם 100 גרם שוקולד מומס+ 2-3 כפות רסק תפוחים.
עשיתי את העוגה עם מיקס גבינות שנשארו לי במקרר. יצאה מאלפת. לא יאומן כמה שהיא טעימה.
חתכתי באמצע, שמתי קצפת.
תודה רבה מאד
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
איך מאחסנים? האם וכמה זמן נשמר בחוץ/מקרר/פריזר?
תודה!
היי,
ניתן לאחסן מחוץ למקרר עד יומיים עטוף היטב. במקרר העוגה נשמרת במיטבה עד 5-6 ימים.
חייבת לציין, הפחתי את הקמח ל120, את הסוכר החלפתי בסוויטנגו, את המעדן במעדן מריר לייט והוספתי ציפוי של שוקולד לל״תס ובערך יצא כ100-120 קלוריות לפרוסה מתוך 8 ו וואוווו-״!!!! הכי טובה שאכלתי בפער, לא סתם אני מכורה לאתר הזה ולמתכונים שלך כל חיי. וכל זה התחיל בכלל שחיפשתי עוגה ללא ביצה…
תודה !
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
וואו. 4 שנים טבעונית וכל פעם ניסיתי להכין עוגת שוקולד בחושה ואף פעם לא הצליח לי וכל כך התגעגעתי לעוגה סטנדרטית ליד הנס קפה והעוגה הזו הייתה פשוט מושלמת!!!!! הכנתי כמות כפולה ב2 תבניות אינגליש קייק והכל חוסל! בעלי והילדה שבכלל לא טבעונים השתגעו על העוגה. יצאה גבוהה, אוורירית, שוקולדית וטעימה. תודה רבה לך. מתכון נהדר!
וואו אני שמחה ממש שאהבתם את העוגה ושיצא מוצלח!
תודה לך על הפרגון מיטל, מקווה שתאהבי את יתר המתכונים הטבעוניים באתר❤
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחליף קמח ללא גלוטן במקום הקמח הרשום? ועוד שאלה – אם אשתמש ברסק תפוחים במקום המעדן כפי שציינת, מה הכמות בכוסות במקום בגרמים? והאם זה לא יתן טעם של תפוחים במקום שוקולד? צריך יותר קקאו? תודה!
היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות עם קמח תמי או כרגיל. אם את משתמשת ברסק תפוחים שימי 150 גרם ותוסיפי עוד כף קקאו. יתכן שיהיה טעם קל של תפוחים אבל לא משהו דומיננטי😊
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
מצויין . מתעניינת רק במאכלים טבעונים
שמחה שאהבת!
אפרת בוקר טוב!
האם ישנה חלופה למעדן השוקולד?
היי אלה,
אם את מעוניינת בתחליף טבעוני- אפשר לנסות לשים בננה מרוסקת או רסק תפוחי עץ באותה כמות.
אם את מעוניינת בכל תחליף שהוא- אפשר לשים מעדן חלב שוקולד או וניל ואפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה באותה כמות. במקרה כזה יש לשים סה”כ 2 כפות גדושות קקאו.
אני שמתי שתי כפות גדושות של גבינה טבעונית פושטית. יצא מהמם
בוקר טוב אפרת,
אפשר להפוך אותה לחלבית?
מעדן וחלב רגילים?
תודה
היי מירה,
כן, בטח (אם לא מעוניינים בעוגה טבעונית😊)
שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף ביצים?כמה?בלי ביצים העוגה לא מתפרקת?תודה
היי מיטל,
לגרסה לא טבעונית אפשר להוסיף 2 ביצים ולוותר על כף החומץ, אבל לא חייב כי העוגה יוצאת יחסית יציבה גם ללא ביצים.
אגב, במקרה שלא מעוניינים בעוגה טבעונית עדיף להכין מתכון לעוגת שוקולד מאחד המתכונים שקיימים באתר😊