שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

כף (10 מ”ל) חומץ רגיל 5% או חומץ תפוחים (לא לוותר) *למי שאין – אפשר לשים כף מיץ לימון סחוט

מעדן סויה בטעם שוקולד (125 מ”ל)

חצי כוס (120 מ”ל) חלב סויה או חלב שקדים או חלב שיבולת שועל

חצי כוס (50 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

כוס (140 ג’) קמח לבן

כף גדושה (14 ג’) אבקת קקאו

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (לא לוותר)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים את התנור ל-180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 8-10 דקות מראש).

-מערבבים בקערה שמן, חומץ, מעדן, חלב סויה, סוכר וסוכר וניל.

-בקערה קטנה נפרדת מערבבים: קמח, אבקת הקקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה.

-מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור החם.

-אופים במשך כ-35 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

*לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

טיפים והערות
  1. לא מומלץ לוותר על החומץ ואבקת סודה לשתיה מאחר ושילובם תורם לאווריריות העוגה כאשר אין ביצים בעוגה.
  2. לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים מאחר ואין ביצים בתערובת והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה.
ראו גם
ניוקי עם כבד עוףניוקי עם כבד עוף
מקלות בייגל בציפוי גרעינים מקלות בייגל בציפוי גרעינים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אירית (13:39 26.01.2024)

היי, אפשר לשים מיים או מיץ תפוזים או משקה אורז במקום חלב סויה? אין לי…
ותודה על מתכונים מעולים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 26.01.2024)

כן, עדיף מיץ תפוזים:)

avatar
עדי (01:31 16.06.2023)

אפשר להכפיל כמויות לגודל של עוגת גן? או האם יש מתכון אחר ללא ביצים חלב וגלוטן?🙄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 16.06.2023)

היי
אפשר, אין מתכון דומה(:

avatar
טלי (22:23 27.11.2023)

עוגת שוקולד טבעונית


דווקא יש, העוגה הקלאסית שהפכה ללהיט בקרב הטבעונים. רק להמיר לקמח ללא גלוטן.

avatar
טלי (17:21 6.03.2023)

שלום לך אפרת,
יש לי שאלה כללית, בלי קשר למתכון זה או אחר:
קורה שאני מקדימה את הכנת מוצרי האפיה הספציפית ליום או יותר לפני האפיה עצמה.
האם יכול להיות ששמן קנולה/יין אבדו מאיכותם ו/או התקלקלו, אם נשמרו לאורך זמן בקופסאות חד פעמיות?
(השאלה מתייחסת גם לסוכר, קקאו וקמח למרות שבמוצרים יבשים נראה לי שזה פחות בעיתי)
הקמח נשמר בפריזר.
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 6.03.2023)

היי,
את שומרת את הכל בקופסאות יבשות ואטומות לחלוטין? את הקופסה של היין את מאחסנת במקרר?
אם כן לא אמורה להיות בעיה.

avatar
טלי (19:48 6.03.2023)

השמן, היין, הסוכר והקקאו – בקופסאות חד פעמיות רגילות, פשוטות, יבשות לחלוטין וסגורות במכסה(לא יודעת עד כמה אטומות).
הקמח-בפריזר, באותו סוג קופסה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 6.03.2023)

מצוין, אם הכל מאוחסן בקופסאות סגורות במקום קריר (והיין במקרר) אין סיבה לדאגה(:

avatar
טלי (13:55 9.03.2023)

תודה רבה על התשובות וההתייחסות המדויקת!
השתמשתי במוצרים השמורים, ויצא מצוין, לגמרי רגיל.
מעניין רק, הדגשת פעמיים, שהיין צריך להשמר במקרר. למה? האם משום שהוא לא בבקבוק המקורי?
שאלתי על יין שכשהוא בבקבוק המקורי, הוא מאוחסן בבאר הביתי, לא בקרור …?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 9.03.2023)

בשמחה😊
בקבוק יין שנפתח יש לאחסן במקרר ומומלץ לצרוך עד כ-5 ימים.

avatar
שירי (14:37 22.09.2022)

העוגה יצאה טעימה, אך היא מתפוררת יחסית .. מה עלי הוסיף על מנת למנוע את ההתפוררות הזאת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 22.09.2022)

היי,
העוגה יוצאת פירורית בגלל שאין בה ביצים, אין כ”כ דרך למנוע זאת.

avatar
איילה (11:45 21.08.2022)

מה אפשר לשים במקום חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 21.08.2022)

היי,
אפשר לשים שמנת צמחית או חלב במקום.

avatar
איילה (12:29 21.08.2022)

תודה

avatar
גבריאלה (12:26 7.05.2022)

הי
אפשר לשים שוקולד מומס במקום מעדן שוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 7.05.2022)

היי גבריאלה,
היות ומדובר בעוגה ללא ביצים אני לא בטוחה ששוקולד מומס ייתן תוצאה מוצלחת, אבל אפשר לנסות עם 100 גרם שוקולד מומס+ 2-3 כפות רסק תפוחים.

avatar
גבריאלה (11:31 8.05.2022)

עשיתי את העוגה עם מיקס גבינות שנשארו לי במקרר. יצאה מאלפת. לא יאומן כמה שהיא טעימה.
חתכתי באמצע, שמתי קצפת.
תודה רבה מאד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 8.05.2022)

שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
ח. (20:35 1.01.2022)

איך מאחסנים? האם וכמה זמן נשמר בחוץ/מקרר/פריזר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 1.01.2022)

היי,
ניתן לאחסן מחוץ למקרר עד יומיים עטוף היטב. במקרר העוגה נשמרת במיטבה עד 5-6 ימים.

avatar
אורפז (16:48 31.12.2021)

חייבת לציין, הפחתי את הקמח ל120, את הסוכר החלפתי בסוויטנגו, את המעדן במעדן מריר לייט והוספתי ציפוי של שוקולד לל״תס ובערך יצא כ100-120 קלוריות לפרוסה מתוך 8 ו וואוווו-״!!!! הכי טובה שאכלתי בפער, לא סתם אני מכורה לאתר הזה ולמתכונים שלך כל חיי. וכל זה התחיל בכלל שחיפשתי עוגה ללא ביצה…
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 1.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤

avatar
מיטל (01:07 6.10.2021)

וואו. 4 שנים טבעונית וכל פעם ניסיתי להכין עוגת שוקולד בחושה ואף פעם לא הצליח לי וכל כך התגעגעתי לעוגה סטנדרטית ליד הנס קפה והעוגה הזו הייתה פשוט מושלמת!!!!! הכנתי כמות כפולה ב2 תבניות אינגליש קייק והכל חוסל! בעלי והילדה שבכלל לא טבעונים השתגעו על העוגה. יצאה גבוהה, אוורירית, שוקולדית וטעימה. תודה רבה לך. מתכון נהדר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 6.10.2021)

וואו אני שמחה ממש שאהבתם את העוגה ושיצא מוצלח!
תודה לך על הפרגון מיטל, מקווה שתאהבי את יתר המתכונים הטבעוניים באתר❤

avatar
תמר (14:08 22.07.2021)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחליף קמח ללא גלוטן במקום הקמח הרשום? ועוד שאלה – אם אשתמש ברסק תפוחים במקום המעדן כפי שציינת, מה הכמות בכוסות במקום בגרמים? והאם זה לא יתן טעם של תפוחים במקום שוקולד? צריך יותר קקאו? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 22.07.2021)

היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר לנסות עם קמח תמי או כרגיל. אם את משתמשת ברסק תפוחים שימי 150 גרם ותוסיפי עוד כף קקאו. יתכן שיהיה טעם קל של תפוחים אבל לא משהו דומיננטי😊
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!

avatar
דפנה נור (13:10 22.07.2021)

מצויין . מתעניינת רק במאכלים טבעונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 22.07.2021)

שמחה שאהבת!

avatar
אלה (10:24 22.07.2021)

אפרת בוקר טוב!
האם ישנה חלופה למעדן השוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 22.07.2021)

היי אלה,
אם את מעוניינת בתחליף טבעוני- אפשר לנסות לשים בננה מרוסקת או רסק תפוחי עץ באותה כמות.
אם את מעוניינת בכל תחליף שהוא- אפשר לשים מעדן חלב שוקולד או וניל ואפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה באותה כמות. במקרה כזה יש לשים סה”כ 2 כפות גדושות קקאו.

avatar
גבריאלה (15:21 3.03.2023)

אני שמתי שתי כפות גדושות של גבינה טבעונית פושטית. יצא מהמם

avatar
מירה (10:08 22.07.2021)

בוקר טוב אפרת,
אפשר להפוך אותה לחלבית?
מעדן וחלב רגילים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 22.07.2021)

היי מירה,
כן, בטח (אם לא מעוניינים בעוגה טבעונית😊)

avatar
מיטל (11:39 21.07.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להוסיף ביצים?כמה?בלי ביצים העוגה לא מתפרקת?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 21.07.2021)

היי מיטל,
לגרסה לא טבעונית אפשר להוסיף 2 ביצים ולוותר על כף החומץ, אבל לא חייב כי העוגה יוצאת יחסית יציבה גם ללא ביצים.
אגב, במקרה שלא מעוניינים בעוגה טבעונית עדיף להכין מתכון לעוגת שוקולד מאחד המתכונים שקיימים באתר😊

לקריאת כל התגובות