זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח תופח
חצי כפית (2 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
חצי כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 כפות (24 ג’) סוכר (רצוי חום)
שליש כוס (80 מ”ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)
שליש כוס (66 ג’) שמן קנולה
רבע כוס רסק תפוחים
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים (או רבע כוס מים + כף מיץ לימון + כפית סוכר)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינלגיש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את המרכיבים הרטובים: השמן, הרסק, מיץ התפוזים וסירופ המייפל. מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת. בסוף מוסיפים את הקמחים: קמח תופח, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון ונס קפה, מערבבים קלות לאיחוד החומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (העוגה מתייצבת לאחר קירור).
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הכנתי עם מייפל טהור וקמח כוסמין מלא והוספתי קצת מייפל מעל.
העוגה יצאה טעימה ורכה אני מאוד אהבתי וקלה להכנה.
שמחה שיצא טעים❤️
מוזר שמתי תמונה והיא לא עלתה
מהמם:)
תודה על השיתוף!
אפשר להכין עם קמח כוסמין במקום קמח תופח?
אפשר עם קמח כוסמין+אבקת אפייה, המרקם ייעשה מעט יותר כבד.
מושלם!!!!!
שמחה שאהבת😊
היי, אין לי רסק תפוחים ואני מעדיפה לא להשתמש בבננה, אני לא רוצה טעם בנני, אפשר להשתמש בטחינה כתחליף?
היי,
אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח, טחינה מהווה תחילף טוב בעיקר בעוגיות.
אפשר לנסות בכל מקרה ולשים 2 כפות טחינה גולמית.
אגב, הבננה לא מאד מורגשת אז כדאי לנסות🙂
תודה על המענה המהיר.
לשים רבע כוס בננה מעוכה?
בשמחה🥰
אפשר לשים בננה בינונית אחת מעוכה.
יש אפשרות לותר על השמן ולהחליף גם אותו ברסק תפוחים?
מתנזרת משומן (עקב אבנים בכיס המרה)
היי,
אם תמירי את השמן ברסק לדעתי זה ייצא דחוס מידי ובמרקם קצת רטוב. את יכולה לנסות בכל מקרה(:
שלום, הכנתי עוגה זאת מלא פעמים וכולם מאד אוהבים! רציתי לדעת אם ניתן להכין עם קמח שקדים במקום קמח רגיל או חצי שקדים וחצי קמח ללא גלוטן? תודה!
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
היות והעוגה טבעונית כדאי קודם לנסות להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל.
במידה ויצא מוצלח אפשר לנסות לשים חצי כמות קמח שקדים.
תודה! נראה לך אפשר להכין בתבנית מאפינס במקום באינגלש? ואם כן, האם ישפיע על זמן האפיה?
אפשר להכין בתבניות מאפינס, זמן האפייה עשוי להתקצר ל-15-20 דקות.
צהריים טובים,
אם אני רוצה לשים ריץ זה בא במקום השמן? ואם כן מה הכמות?
ואם אני רוצה לשפוך מייפל על העוגה בסוף (כמו ברגילה) אז להפחית מכמות המייפל בתוך העוגה?
היי,
ריץ’ לא יהווה תחליף מוצלח לשמן.
אם את רוצה לצפות בסירופ מייפל את יכולה, אין צורך להפחית מהמייפל שבעוגה עצמה.
הכוונה שלי בריץ הייתה להעשיר את העוגה קצת…..כדאי לוותר?
אפשר לשים רבע כוס ריץ’ במקום מיץ תפוזים, אך המרקם יהיה פחות אוורירי.
אוקי.. אז אוותר .
אני אשתמש באופציה של הלימון.
אפשר להקפיא את העוגה?
אם כן כמה זמן?
🤗
אפשר להקפיא, העוגה במיטבה עד שבועיים-שלושה.
תודה רבה,מהממת שאת❤
היי, אפשר לוותר על רסק התפוחים?(אין לי, וגם בננה כתחליף אין לי😕)
היי,
ללא רסק תפוחים או בננה המרקם ישתנה מאד וככל הנראה לא יצא מוצלח.
עם זאת, את יכולה לנסות לשים כף זרעי צ’יה טחונים (או 2.5 כפות פשתן טחון) + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
אפשרות נוספת היא להכין תערובת: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו”א + 2 כפות אבקת אפיה. להשתמש בכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים, ואת השאר לשמור במקרר.
נגמר לי המייפח בעוגה הראשונה.
מה ניתן להחליף? יש לי סילאן וגם דבש, מה יותר מתאים?
ומה יותר מתאים בנקום השמן קנולה? שמן קוקוס או זית ?
היי יפית,
אפשר להמיר את המייפל בדבש.
במקום שמן קנולה כדאי להשתמש בשמן קוקוס. שמן זית הוא בעל טעם דומיננטי יותר שלא כולם אוהבים בעוגות.
אין לי רסק תפוחים קנוי טבל יש לי תפוחים במקרר, מה עושים?
היי,
לא ניסיתי להשתמש ברסק תפוחים ביתי, אבל אפשר לנסות:
לבשל חצי קילו קוביות תפוחים קלופים עם שליש כוס מים במשך כ-25 דקות, ולאחר מכן לטחון למחית בבלנדר.
וואו עשיתי את זה עם רסק כמו שאמרת, בישלתי רק תפוח שממנו יצאו חצי כוס רסק. העוגה יצאהההה מעולה, והעיקר בלי הבלגן של הביצים שמצריך ניקיון באקונומיקה.
תודה רבה לך יצא ממש כמו עוגת דבש קנויה.
יש לך עוד עוגות טבעוניות מוצלחות כאלה?
איזה כיף שיצא מוצלח!
הנה קישור לעוגות טבעוניות: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa/
היי שוב.
הייתי רוצה לשאול אותך שאלה לא קשורה כי את המאסטרית שלי בענייני בישול.
אני מכינה בורקס תרד מגבנית קשקבח מגורדת ותרד. העניין הוא שהגבינה הזו מאוד יקרה.
איזה גבינה יכולה להוות תחליף שיהיה הכי קרוב בטעם ובמחיר נמוך?
תודה
היי,
אני חושבת שגבינה צהובה הכי קרובה לקשקבל. גם גבינה בולגרית עשויה להתאים אם כי היא מעט שונה.
איזה כיף על המענה המהיר , שמחה שיש אותך, תודה
היי אפרת
אפשר להשתמש בתפוחים רגילים שריסקתי בבלנדר?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה שיצא מוצלח🙂 אבל את יכולה לנסות…
שמן קוקוס במקום קנולה? תודה!
אפשר בהחלט😊
מתכון מושלם!!! עוגה מנצחת. אין כמו האתר שלך ! לוקחת מפה מלא מתכונים ותמיד יוצא מדהים. תודה !
איזה כיף לשמוע😍 תודה לך מיה!
היי. אני מכינה עכשיו ומצפה לראות איך יצא. ראיתי שכתבת שניתן להכפיל כמויות. השאלה שלי היא כאשר מכפילים כמויות אז מהו משך זמן האפייה החדש לכמות כפולה?
אין שינוי בזמן האפיה גם אם מכפילים כמויות.
היי אפרת,
מצטרפת למחמאות, העוגה מעולההה!
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח חיטה מלא או קמח כוסמין? ואם כן, אשמח לדעת מה הכמות?
היי רוית,
עם קמח מלא לדעתי העוגה תצא דחוסה.
אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
שכחתי לשאול ..
העוגה תעבוד בתור עוגת שכבות ?
בגלל שהעוגה ללא ביצים היא פחות יציבה ולכן כדאי לחתוך אותה לרוחב ממש בעדינות ורק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
היי
מתכון מעולללההה הכנתי אותו מס פעמים.
האם ניתן להוסיף לבלילה קקאו שהתקבל עוגת “שוקולד” .
אם כן אשמח לדעת כמה ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף כף וחצי קקאו.
ודרך אגב יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ממש טעימה.
תודה רבה על המתכון ובכלל יש לך מתכונים מעולים!
אפשר להקפיא? האם כשמכפילים כמויות להכפיל הכל?
כן, אפשר להקפיא.
כשמכפילים כמויות חשוב להכפיל את כל החומרים.
היי
במה ניתן להמיר את רסק התפוחים?
יכול להיות שאפשר להמיר בבננה בינונית מעוכה אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם של הבננה יהיה מורגש.
הי,
במידה ומכפילים את הכמות לאיזה גודל תבנית עגולה זה יתאים?
תודה
תבנית חד פעמית מקרטון בקוטר 22.5 או תבנית עגולה רגילה בקוטר 24.
היי אפרת, ניתן להוסיף קצת מייפל ואגוזים קצוצים מעל ואם כן, האם בגמר האפיה או לפני הכניסה לתנור?
האם אפשר בשביל זה לקחת חלק מהמייפל שבמתכון או שעדיף לקחת עוד בנפרד בשביל הלמעלה?
תודה!
אפשר להוסיף לפני האפיה אגוזים ולאחר האפיה את המייפל (בנוסף לשליש כוס שיש במתכון).
כמה זה בגרמים 1/4 כוס רסק תפוחים?
ואם אני רוצה להמיר את כל השמן ברסק תפוחים מה הכמות שאני צריכה לשים?
תודה
אין לי את המשקל של רסק תפוחים. אני מציעה להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל ואז רבע זה 60 מ”ל.
אם תמירי את השמן ברסק לדעתי זה ייצא דחוס מידי ובמרקם קצת רטוב.
היי, אם רוצים להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות, מה צריכות להיות הכמויות?
ותודה רבה על אתר מעולה שאני משתמשת בו כל הזמן!
היי דנה,
הכוונה לתבנית בגודל של שני שליש תבנית אינגליש קייק רגילה?
ראי תמונה של התבנית בלינק המצורף (בתחתית הטקסט) – המרת תבניות אפיה.
היי מעוניינת להכין לחג 🙂
במקום המייפל אני רוצה לשים דבש. לשים באותה כמות?
והאם אפשר להמיר את השמן קוקוס (למשהו אחר שאינו שמן)?
תדוה
היי ענת,
אפשר לשים דבש ואפשר להמיר לשמן קוקוס מומס באותה כמות.
היי אפשר קמח כוסמין מלא?
בגלל שאין ביצים במתכון המרקם יוצא הכי מוצלח עם קמח לבן רגיל.
אם את רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא אז כדאי לפחות לשלב חצי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
בוקר טוב,
צריכה להכין למחר לגן לתבנית מרובעת עוגת דבש.
תוכלי לציין כמויות לתבנית גדולה ל- 35 ילד?
תודה מראש מירה
היי מירה,
את רוצה כמויות לעוגה הזאת או לעוגת דבש רגילה?
יש תבנית בינונית בגודל 25X32 או תבנית ענקית בגודל של התנור. אני ממליצה לשאול את הגננת מניסיונה באיזה גודל כדאי להכין.
תחזרי אליי עם תשובה ואתן לך כמויות.
יצא טעים מאוד. השתמשתי בדבש. תודה רבה על כל המתכונים. עושה הרבה מהאתר המוצלח וממליצה לכל החברות.
שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית
לא..אסור לה בכלל :/ ננסה בכל זאת נקווה שייצא סבבה חח
היי, צריכה להכין את העוגה למישהי שאסור לה ביצים ושמן.. במה ניתן להמיר את השמן? אסור לא כל דבר שומני כרגע :/
ותודה על כל המתכונים הקלילים והטעימים באתר!:)
היי הודיה,
אני לא ממליצה לוותר בכלל על מרכיב שומני כלשהו כי זה יפגע בטעם ובמרקם של העוגה. יש בכל זאת מרכיב שומני כלשהו שמותר לה?
מומלץ לעשות עם קמח ללא גלוטן?
אם כן איזה? תודה!
לא ניסיתי אז אני לא יודעת. רצוי לנסות עם קמחים כמו תמי או כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית גדולה. עוגה מעולה! יצאה רכה מאוד ולא מתוקה מדי והטעם בהחלט הזכיר עוגת דבש טעימה. התחסלה בקלות 😉 תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
פשוט מוצלח.דומהמאד לעוגת דבש אמיתית.מרקם מעולה וטעים
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, לשתי תבניות אינגליש להכפיל את כל הכמויות?
כן.
תודה 🙂 יצא אחלה, הבאתי את שתי התבניות לעבודה ושתיהן התחסלו במהרה. הוספתי גם פקאנים מרוסקים וזה השתלב ממש טוב.
ושאלה לא קשורה – יש סיכוי שתפרסמי מתישהו מתכון (או מתכונים) לדייסת קוואקר? יש המון מתכונים באינטרנט אבל בכל מתכון כתובות כמויות אחרות לגמרי, ובתכל’ס, ברמת הדיוק אני לא סומכת על אף אחד חוץ ממך… 😉
היי לילך,
שמחה שיצא טעים 🙂
שולחת לך למייל מתכון לדייסת קוואקר.
עוגה נהדרת! טעימה, נימוחה, ושברה אצלנו שיא – מרגע שהנחתי אותה על השולחן, תוך כרבע שעה לא נשאר פירור…!!!
שמחה לשמוע!
תודה איריס ושבוע נפלא 🙂
שלום, המתכון נשמע מאוד מעניין, זה בדיוק מה שחיפשתי: עוגת תפוחים ללא ביצים! הייתי רוצה להדגיש את הטעם ואת הארומה של תפוחים. אולי כאשר הבצק כבר יהיה בתבנית, ניתן להכניס בו לפני האפייה את פרוסות דקות של תפוח (חשבתי למקם חציי עיגולים של תפוח כך שכל חצי עיגול יהיה מאונך למישור תחתית התבנית)? או לשים אותם על הבצק למלה בלי להכניס פנימה? אם כן, אולי לפזר לפני זה סוכר חום על חציי העיגולים האלו? תודה רבה!
היי מרים,
אני חושבת שעדיף לגרד תפוח מקולף בפומפיה דקה או לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לתערובת.
היי העוגה מהממת כמו כל התמכונים שלך ..
יש אפשרות להכין אותה רק עם מייפל ללא הסוכר? אפ כן מה הכמות מייפל שאני אמורה לשים ?
היי אילנית,
נראה לי שכן. אפשר לשים 2 כפות מייפל במקום הסוכר (בנוסף לשליש כוס).
חג שמח 🌺
היי אפרת
האם כאשר שמה קמח פלוס אבקת אפייה במקום קמח תופח זה חייב להיות מקמח רגיל?
האם אפשר קמח כוסמין 70 אחוז או כוסמין מלא עם אבקת אפייה במקום הקמח התופח?
אפשר גם קמח כוסמין ואבקת אפיה. עדיף קמח כוסמין 70%
זה מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת או יותר?
תבנית אחת.
הכנתי את העוגה הזו כבר כמה פעמים, יוצאת טוב וטעימה !
תודה שני, שמחה לשמוע 🙂
היי מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים?..
אולי אפשר להמיר בבננה בינונית מעוכה אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם של הבננה יהיה מורגש.
היי אפרת
אני לא יכולה לאכול תפוזים/ לימון האם לדעתך ניתן להמיר למשהו אחר ?
היי שני,
למעשה החמיצות שבפרי ההדר בשילוב עם אבקת הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגה.
בכל מקרה אם זה בעייתי אז שימי חלב סויה או מים.
שלום
קודם כל אני מאוד נהנית מהאתר והמתכונים שבו רק עכשיו סיימתי 2 עוגות מהאתר.. (תמונות בהמשך…..)
רציתי לשאול לגבי הקמח תופח, האם אפשר להמיר אותו בקמח רגיל + אבקת אפייה או משהו כזה?
כן, היחס הוא שעל כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
היי, הכנתי עוגה טבעונית לראשונה, ויצאה עוגה ממש טעימה!!! יש לי שאלה, האם רסק תפוחים הוא תחליף לביצים בכל מתכון? ומה הכמות שמחליפה ביצה ?
תודה על כל המתכונים המעולים!!!
היי מיטל,
רסק תפוחים יכול להיות תחליף לביצה בעוגות אבל לא בכל העוגות.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים כולל הכמויות.
שבת שלום 🙂
היי
אפשר לשים דבש במקום מייפל ?
נראה לי שכן.
היי! אפשר להחליף את הרסק תפוחים בבננה?
היי מריה,
אני מניחה שאפשר להמיר בבננה בינונית.
עשיתי בדיוק ויצא מעולה אף אחד לא האמין שזו עוגה מייפל טבעונית אבל היה חסר לי משהו בעוגה אולי אגוזים או תוספת אחרת יש המלצות?
היי אלי,
אגוזים יכולים להשתלב מעולה.
שנה טובה 🙂
שלום,
הכנתי את העוגה בדיוק לפי מה שמופיע במתכון ,אבל העוגה גלשה מחוץ לתבנית.
האם יש סיבה לכך?
תודה
מרים דבוראק
היי מרים,
אפית בתבנית אינגליש קייק רגילה? עד איזה גובה הגיעה הבלילה לפני האפיה?
יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית לתנורים אחרים?
מה אפשר לשים במקום סירופ מייפל? סילן,תרכיז תפוחים?
היי,
אני מניחה שאפשר לשים סילאן אבל התוצאה תהיה מוצלחת יותר עם מייפל.