זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
2 כפות (20 ג’) קקאו
1/2 כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
1 כוס (340 ג’) דבש
3/4 כוס (150 ג’) שמן
1 כוס (240 מ”ל) תה חזק ופושר
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה (קודם את הביצים, אח”כ סוכר ושמן. לאחר מכן מוספים את הדבש והתה ובסוף את השאר)
-אופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות במשך 30-35 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*רצוי לעטוף את העוגה בניילון נצמד מיד עם הוצאתה מהתנור (לשמירה על הלחות).
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
התערובת יוצאת דלילה? לא זוכרת אם שמתי 3 או 4 כוסות קמח..
עשיתי כמות כפולה לכן 3/4 כוסות
כן יוצאת קצת דלילה
היי, אפשר להשתמש בתה קמומיל?
אפשר אבל עדיף תה שחור כמו ארל גריי וכדו’
הי ראיתי ששאלו לגבי חלופה לתה ולחלק ענית שעדיף מיץ תפוזים או מים ולחלק חלב סויה או מים + נס קפה. איזה אופציה הכי טובה??
היי
שתי האופציות טובות, אם את אוהבת טעם מעט תפוזי שימי תפוזים ולהיפך.
ומה לגבי הקפה או החלב סויה? פשוט לפי הטעם שאוהבים?
כן(:
העוגה הזו מתאימה להקפאה?
כן(:
לגבי שימוש בקמח כוסמין יש לי כמה שאלות:
להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא? אם אני משתמשת בקמח כוסמין עלי להשתמש רק באבקת אפיה ולוותר על סודה לשתייה?
היי
עדיף קמח כוסמין לבן כדי שהמרקם לא יהיה דחוס מדי.
יש לשים אבקת אפייה וסודה לשתייה.
תודה על המתכונים המדהימים!
תנור על טורבו?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
יש לאפות בתכנית קו עליון ותחתון.
מתכון מושלם.
עוגת הדבש הכי טעימה שיצאה לי.
עסיסית, לא מתוקה מדי, אבל מתוקה!, לא מתייבשת. חוסל באותו יום.
גם כאלה שלא חובבים עוגות דבש..
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
מה אפשר לשים במקום תה? יש לי רק תה ירוק בטעמים…
אפשר לשים חלב/חלב סויה/מים+ כפית שטוחה אבקת נס קפה.
היי, ראשית תודה ענקית על האתר המושלם הזה, רק לאחרונה נודע לי על זה ומאז אז כל העוגות שלי מפה! אין על המתכונים שלך!!!
הכנתי את העוגה הזאת וכולם עפו על זה!!
אני הוספתי זילופי שוקולד מלמעלה יצא ממש טוב, אבל זה גם טעים בלי זה
שנית, רציתי לשאול איזה תחליף יש לקמח תופח (שמתי ♡ שברב המתכונים יש את זה)
Thanks
היי מיכל,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר ושהעוגות מצליחות🌺
במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
בהצלחה!
עוגה טעימה. 20 דקות לפני שבת והספקתי להכין אותה. כיביתי את התנור לפני הזמן ונתתי לה להמשיך להיאפות בחום. אין כמו האתר הזה למתכונים מהירים 🙂
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊
היי אפרת יקרה,
כמו שאמרתי בעבר – אני מכורה לאתר שלך ומאז שאני צמודה לו, אני מבשלת ואופה קבוע וכולם מחמיאים, אז שוב תודה🙏
לשאלה:
אני רוצה להכין את העוגה בגרסה בריאה יותר ורוצה לוודא שזה בסדר:
1. להחליף את הסוכר בסילאן טבעי
2. את הקמח בקמח כוסמין – כדאי להוסיף עוד סודה לשתייה או משהו אחר כדי שלא ייצא דחוס מדיי?
3. את השמן בשמן זית
4. בנוסף, רוצה להכין בתבנית עגולה בינונית. להשתמש באותן הכמויות?
האם לדעתך ייצא מוצלח?
שילוב של עוגת יומולדת לראש השנה.
תודה ושנה טובה 😇
היי ליטל,
1. אני מניחה שאפשר. שימי חצי כוס סילאן שהתערובת לא תהיה רטובה מידי.
2. אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין מעורבבות עם שקית אבקת אפיה. לא מומלץ להוסיף סודה לשתיה כי זה עלול להיות מורגש בטעם.
3. אפשר שמן זית אבל בטעם מעודן ולא חזק.
4. אפשר להכין את המתכון בתבנית עגולה בקוטר 24.
שנה טובה ומתוקה ❤️
תודה רבה אפרת 🙏
יצאה מצוין
וטעים
שמחה לשמוע 🙂
באיזה טעם צריך שהתה יהיה והאם זה משנה של איזה חברה?
רצוי להשתמש בתה רגיל (לא ירוק או לבן). אני השתמשתי בארל גריי.
לא משנה איזו חברה.
היי אפרת,
תודה על האתר!!!
העוגה הזו באה בדיוק בזמן- אבל…
מחפשת כבר הרבה זמן מרקם בדיוק כזה רק בעוגת שוקולד (\”עוגת יום הולדת\”) . אולי לך יהיו רעיונות??
[להוסיף קקאו ולהוריד דבש לא יוצר טעם מספיק \’עשיר\’]
האתר הכי שימושי עבורי אחרי גוגל 🙂
תודה!!!!!
היי לאה 🙂
ארשום לך את המתכון עם השינויים שלדעתי אפשר לעשות.
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) קקאו
1/2 כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
3 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש (265 ג’) סוכר
רבע כוס (85 ג’) דבש
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כוס ושליש (320 מ”ל) מים חמימים
*מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה ולהמיס: 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית/שמנת מתוקה.
היוש, מעונינת להןריד את כמות הביצים..3 בעיני זה המון זה אפשרי?
3 ביצים זה לשתי תבניות אינגליש קייק.
את יכולה להפחית ל-2 ביצים גדולות, העוגה תצא פחות יציבה וקצת מתפוררת.
שלום לך
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על התה והאם זה יפגע בטעם (רוצה להכין מאפנסים)
תודה
התה מדגיש את הטעם של הדבש אבל אפשר להכין גם עם מיץ תפוזים (עדיף) או מים.
הי אפרת
רוצה להכין לכיתה של 35 ילדים. איזה תבנית היית בוחרת? בכמה היית מכפילה את המתכון? אפשר לקשט עם זילוף של קצפת פרווה?
תודה וחג שמח(:
היי יפעת,
אם את רוצה שלא ייחסר אז תכיני בתבנית ענקית (גודל 32X40):
4 כוסות קמח תופח
4 כפות קקאו
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
2 כוסות דבש
כוס ושליש שמן
2 כוסות תה חזק ופושר
*יש להשתמש בכוס בנפל 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)
אפשר לקשט עם זילוף.
חג שמח ושנה טובה ❤️
תודה אפרת (:
אני מכינה עם קמח כרגיל ללא גלוטן הכמויות שציינת זהות נכון?
יש לי כוס מדידה רגילה של אפייה זה קטן מדי?
זה אמור לעבוד עם קמח כרגיל באותן כמויות.
אם הכוס בנפח 240 מ”ל זה בסדר.
כוס כזאת יש לך?
ב”ה
היי…
העוגה יצאה מצוינת ! גם המרקם וגם הטעם !
(אני שמתי חצי כוס דבש וחצי כוס מייפל)
הטיפ של הנילון נצמד מעולה! אימצתי אותו לכל העוגות דבש… ובכלל…
תודה רבה
גמר חתימה טובה !
תודה לאה, שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!
אני באמצע ההכנות והדבש לא נפתח! מה לעשות???
מקווה שהצלחת לפתוח 🙂
שנה טובה 🌺
העוגה הזאת פשוט מעולה!
עוגה פשוטה מעולה וטעימה!
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה ומתוקה!
שלום, מה הכוונה בתה חזק? איזה תה זה צריך להיות?
הכוונה לשים את התיון במים לפחות כ-5 דקות.
שנה טובה 🌷
אפשר להפוך למאפינס?
כן בטח. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
הי , אפשר להקפיא?
כן אפשר.
הכנתי את העוגה ויצא מעולה ב”ה!
רציתי לשאול להכין קרם שוקולד מעל העוגה מתאים? יש לך רעיון לקרם אחר?
היי מירי,
ציפוי שוקולד יכול להשתלב מעולה.
עוגה מנצחת!!!
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!
תודה דבי!
שנה טובה ומבורכת 🌺
עוגה טעימה מאד תודה אפרת. שנה טובה 🍯 אתר מעולה שאימצתי לי ישר כח👏
תודה אושרה 🙂
שנה טובה!
יצא באמת מדהים! החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי דבש וקצת חששתי. יצא מעולה. הוספתי שוקולד מריר מוצס בחלב שקדים וקצת קקאו מלמעלה. תודה על המתכון
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שנה טובה!
כמה דבש זה בכפות?
היי ענת,
הכוונה לכוס מלאה של דבש.
וכמה זה קריטי אם אני אשים פחות, למשל שש כפות?
אוי, לא קראתי את השאלה נכון. בכוס דבש יש בסביבות 15 כפות. אם תשימי 6 כפות אני חושבת שפשוט ירגישו פחות את הדבש בעוגה.
אם זאת כמות הדבש שיש לך את יכולה להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת (ולשים 2 ביצים).
עוגה מעולה ואעימה בטירוף,חוסלה וקצרה מחמאות בטירוףף
שמחה לשמוע!
תודה אביבית ושנה טובה 🙂
היי! איזה גודל כוס הכוונה לחד פעמית שקופה?
היי גל,
כוס חד פעמית היא קטנה מידי.
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית בנפח 240 מ”ל – מצרפת לינק עם תמונה של הכוס.
שנה טובה!
היי, אין לי קמח תופח.. האם ניתן להמיר בקמח רגיל ואבקת אפייה ומהם היחסים? תודה 🙂
היי רוית,
את יכולה לערבב 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
שנה טובה 🙂
הכנתי ויצאה עוגה טעימה ורכה בטירוף.
תודה
תודה אדוה ושנה טובה! 🙂
העוגה מדהימה רכה טעימה ועסיסית. רק שבטעות הכנתי שבוע לפני ראש השנה ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה שוב ושוב ושוב העוגה נגמרת במהירות
איזה כיף לשמוע!
תודה איריס ושנה טובה 🙂
היי 🙂 אני רוצה להכין תבנית אחת של העוגה הזאת ותבנית אחת של עוגת דבש ומייפל מהאתר שלך. שתי שאלות:
1. מבחינת כמויות, האם בשביל תבנית אחת צריך פשוט לשים חצי מהכל?
2. האם ניתן לאפות את שתי העוגות בתנור בו זמנית? כאן כתוב 170 מעלות ושם 180 מעלות… זה קריטי?
היי לילך,
1. נכון, יש להכין מחצית מהכמויות של כל החומרים (אם רשום 3 ביצים יש לשים 2 ביצים)
2. אפשר לאפות את שתי העוגות על 170 מעלות.
שנה טובה 🙂
הי אפרת,
מעוניינת להכין כמאפינס צריכה כמות קטנה . איך מתאימה את המתכון לחצי כמות?
עשיתי אותה כבר כמה פעמים יוצאת עסיסית ממש.
תודה
יפעת
היי יפעת,
תכיני מחצית מהכמויות. אני מניחה שזה יספיק לך לכ-10 מאפינס.
כוס קמח תופח
כף אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
2 ביצים
שליש כוס סוכר
חצי כוס דבש
שליש כוס שמן
חצי כוס תה חזק ופושר
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-25 דקות.
שנה טובה! 🙂
היי אפרת
תודה על כל המתכונים. מתכוונת להכין חלק מעוגות הדבש שפירסמת פה לפי מתכון של 2 תבניות אינגליש קייק- בתבניות אישיות קטנות יותר מאינגליש קייק בגודל רוחב 5.7 ס”מ, אורך 14.7 ס”מ ועומק 4.3 ס”מ (אני צריכה 8 עוגות כאלה). מה לדעתך צריך להיות יחס ההמרה של המצרכים?
המון המון תודה מראש 🙂
היי מיטל,
לפי חישוב הנפח זה יוצא שתבנית אינגליש קייק רגילה שווה ל 3-3.5 תבניות אינגליש קייק קטנות מהסוג שציינת. זאת אומרת שכמות של 2 תבניות אינגליש קייק אמורה להספיק ל-7 תבניות אינגליש קייק קטנות. אם תמלאי אותן עד גובה 2/3 מהתבנית אני מאמינה שיכול להיות שייצאו לך גם 8 יחידות.
בהצלחה 🙂
נהדר! תודה רבה!
אפרת, רק שאלה אחרונה… אם אני עושה בתבניות הקטנות כמו שכתבתי, זמן האפיה מתקצר או נשאר אותו זמן?
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
אין לי תבנית אינגליש קייק, משנה אם אני מכינה בתבנית רגילה?
היי מלכה,
במקום 2 תבניות אינגליש קייק את יכולה לאפות בתבנית אחת עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31.
יכול להיות שזמן האפיה יתארך מעט כי מדובר בתבנית גדולה.
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!!!!!!
האם אני יכולה לדעתך להמיר כף אחת של קקאו בכפית נס קפה וכפית אבקת קינמון?
נראה לך שזה ילך? סתם מתחשק לי לשחק עם הטעמים:)
תודה רבה:)
היי רינת,
בדר”כ קינמון פחות הולך עם קקאו כי שניהם טעמים חזקים. לעומת זאת נס קפה משתלב מעולה עם שניהם. אני ממליצה לך לשים כף וחצי אבקת קקאו + חצי כף אבקת נס קפה.
בהצלחה 🙂
תודה רבה וחייבת לפרגן – הכנתי אתמול את עוגת הוניל ויצא מדהים.כמה פשוט – ככה מעולה!גמר חתימה טובה וחג שמח לכולם!
שמחה לשמוע שרון! תודה וגמר חתימה טובה
מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק אחת – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?נחשבת לעוגת דבש – האם כדאי להכין יום קודם וגם לחמם תנור ל160 מעלות?
היי שרון,
אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס דבש
חצי כוס תה
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כף קקאו
אפיה בחום 170 מעלות. ממליצה לבדוק את העוגה כבר אחרי 25 דקות.
וכן, מומלץ להכין יום קודם ולעטוף היטב בניילון נצמד. למחרת העוגה תהיה יותר טעימה 🙂
היי, אפשר להכין ללא סודה לשתייה?
כן אילנית.
שנה טובה 🙂
היי
האם יש משהו שאפשר לשים במקום הביצים? (מתכננת להכין רק אינגליש קייק אחת)
תודה וחג שמח! 🙂
היי אורנה,
יכול להיות שאפשר להשתמש בחומץ תפוחים בשילוב עם אבקת סודה לשתיה כדי להעניק אווריריות לעוגה אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי לעשות זאת בעוגות עם דבש אלא רק בעוגות שוקולד רגילות.
זאת אומרת להכין: כוס קמח תופח, 1 כף קקאו, חצי כפית אבקת סודה לשתיה, שליש וקצת כוס סוכר, חצי כוס דבש, שליש וקצת כוס שמן, חצי כוס תה חמים, כפית חומץ תפוחים.
אני מקווה שזה ייצא מוצלח.
חג שמח ושנה טובה ומוצלחת! 🙂
תודה על התגובה המהירה!
רסק תפוחים גם יכול לעבוד פה לדעתך? משהו כמו רבע כוס?
תודה
חשבתי על רסק אבל בגלל שיש פה גם דבש, חששתי שאולי העוגה תצא מעט “כבדה” אבל יכול להיות שאני טועה והרסק דווקא יעניק לחות ורכות לעוגה.
סליחה שאין לי הפעם תשובה מוחלטת 🙂
אין לי כעת קמח תופח כמה אבקת אפיה צריך וכמה כוסות קמח רגיל?
?תודה
היי אתי,
שימי 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
יש לי שאלה
אם אני רוצה לעשות רק תבנית אינגליש קייק אחת
ראיתי שרשמת למישהי לצמצם את הכמויות בחצי
ומבחינת ביצים אז זה אומר 2 ביצים או ביצה אחת?
תודה
היי מיכל, עדיף לשים 2 ביצים כדי שהעוגה תצא יציבה ואווריריות יותר.
שלום
רציתי לשאול לגבי הכוס תה החזק
האם תה של ליפטון הצהוב זה בסדר? וצריך לשים את כל הכוס? וכמה זה נחשב חזק?
תודה
היי מיכל,
תה ליפטון צהוב זה בסדר גמור. תמלאי כוס במים רותחים ותשאירי את התיון בפנים לפחות 5 דקות.
יום נפלא 🙂
רציתי לדעת אם ניתן להכין כמאפינס?
אם כן עד איזה גובה למלא וכמה זמן אפייה?
תודה
היי מיטל,
אפשר להכין כמאפינס. מומלץ למלא עד 3/4 גובה. זמן אפיה אמור להתקצר ל20-25 דקות.
הכמות במתכון מתאימה לכ20 מאפינס.
בהצלחה 😉
שלום וברכה ומועדים לשימחה,
הכנתי את העוגה כמה פעמים וב”ה היא נחלה הצלחה
גדולה במיוחד בקרב בעלי 🙂
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה איילת וחג שמח 🙂
תודה.
אז כנראה שאעשה רק עם סילן, ללא דבש.
מקווה שייצא טעים 🙂
שלום,
אם אין לי את כל כמות הדבש, אוכל להשלימה בסילן? או שייצא טעם מוזר?
תודה
הי אורנה,
יש עוגות שמכינים עם סילאן וקקאו והן יוצאות טעימות. לגבי שילוב של דבש, סילאן וקקאו לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות אך יש להניח שזה ייצא בסדר.
אם את לא רוצה לקחת סיכון את יכולה להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת.
המשך יום נעים 🙂
תודה!
שאלה נוספת,
האם העוגה צריכה להישמר בקירור?
לא, בטמפרטורת החדר במקום קריר ומוצל כשהיא עטופה בניילון נצמד.
היי,
העוגה נשמעת נפלאה.
האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו,
או שזה הורס את העוגה?
תודה וחג שמח
היי ליאת,
אפשר אבל אם יש לך חצי חבילת שוקולד מריר אז עדיף (יש להמיס אותו לפני עם השמן) אבל גם אם אין זה בסדר גמור להשתמש באבקת שוקולית.
חג שמחה ושנה טובה ומתוקה 🙂
בוקר טוב, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום קקאו, תודה
הי אורית,
אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר מומס. אפשר להמיס אותו במיקרוגל עם השמן.
שנה טובה 🙂
תודה רבה ושנה מתוקה ונפלאה
עוגה מהירה, קלה וכה טעימה!!! לא היה לי דבש, הוספתי סילאן. פשוט נפלא. תודה רבה.
היי העוגה יצאה טעימה מאוד רכה ונימוחה (כמובן הוספתי אגוזים קצצים + שוקלד מריר קצוץ)
השיטה נילון נצמד מעולה,
תודה לך ושבת שלום
היי שאלה לי – אפשר לשדרג עוד את העוגה ולהוסיף אגוזי מלך + .ושברי שוקלד מריר.
היי מיכל, לדעתי זה רק יוסיף ויעשיר את העוגה. שבת שלום:)
היי, תודה לכם. העוגה חוסלה באותו יום. ממש טעימה
הכנתי. עוגה קלה וטעימה מאוד! שילוב מעולה של השוקולד והדבש
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד, מחכה כבר להכין עוד מהעוגות שלכם!