זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20-21
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
2 גזרים בינוניים (150 ג’) מגורדים דק (כוס גזר מגורד)
שליש כוס (66 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
רבע כוס רסק תפוחים (או חצי בננה גדולה מעוכה)
קרם וניל:
חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל)
כף (10 ג’) אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה
אופן הכנה:
*מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20-22.
-מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה וקינמון.
-בקערה נפרדת מערבבים שמן עם הסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים, גזר מגורד ורסק תפוחים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים (יש לערבב כמה שפחות אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.
-מכינים את הקרם: מקציפים חצי מיכל קצפת צמחית במשך כ20 שניות. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הציפוי על העוגה לאחר שהתקררה לטמפ’ החדר. עוטפים היטב ושומרים במקרר.
*ניתן לוותר על הקרם. אפשר להוסיף לעוגה כשליש כוס אגוזי מלך קצוצים ו/או רבע כוס שוקולד צ’יפס מריר (50 גרם).
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגת תפוחים מעלפת |
- עוגת גזר אוורירית
ואוו איך כל מתכון מוצלח כל כך? איך?!? העוגה יצאה אוורירית, נימוחה ומלאת טעם. אפילו כשהכנתי אותה עם הבת שלי בת ה3, שבדרכ “עוזרת לי” ובדרך מצליחה לחרבש כל מתכון של עוגה ועוגיות לפחות בקצת קיבלנו תוצאה מהממת של עוגה שקשה להפסיק לאכול. טעימה עם ובלי הקרם למעלה, ממכרת עם אגוזי מלך ושוקולד. יאמי!
שמחה שיצא טעים!
תודה אורטל❤️
אם אני שמה שוקולד ציפס זה בתוך התערובת או מעל העוגה אחרי אפייה?
עדיף לפזר מעל העוגה כי לשוקולד צ’יפס יש נטייה לשקוע בזמן האפיה.
היי, אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל במקום חלב סויה?
כן:)
היי אפרת,
תודה על מתכון מנצח! זו העוגה הקבועה בשולחן שישי!
יש אפשרות להכין אותה ללא סוכר? בלי להשתמש בממתיק מלאכותי?
קראתי את המדריך לתחליפי סוכר טבעיים.. אבל קצת הלכתי לאיבוד.
תודה!!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר לנסות להמיר את הסוכר בשליש עד חצי כוס דבש, אבל זה ישנה את המרקם (וגם את הטעם מעט).
מה הכמויות לתבנית קוטר 18 גובה 8?
הכמויות במתכון מתאימות לתבנית זו.
מה הכמויות לתבנית עגולה 26?
היי,
לתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
באמת? לא פי 2? זה הרי אמור להיות כמו 2 תבניות אינגליש קייק
תבנית 26= 3 תבניות אינגליש קייק.
הבנתי. תודה:)
עוגת גזר טבעונית זו עוגה שתמיד אני נופלת איתה.. את המתכון הזה שמרתי ודחיתי את ההכנה מהחשש ליפול שוב…
העוגה מושלמת!!!! ענן, יציבה, לא מתפוררת, אוורירית וטעימה… איזה כיף! תודה 😍
*הוספתי אגוזי מלך קצוצים מעל..
עשיתי באינגליש ארוכה, להבא אולי אעשה בקטנה יותר כדי שתצא קצת יותר גבוהה
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
ערב טוב, אני צריכה להכין עוגת יו הולדת לאחי שנמנע מחלב וגלוטן, וגם צריך עוגה יותר גדולה. אודה לכמות לתבנית 26 וגם לתחליף לפודינג. תודה
היי,
לתבנית 26 תכפילי את כל הכמויות פי 3.
לגרסה ללא גלוטן תצטרכי להשתמש כמובן במוצרים ללא גלוטן- קמח לל”ג וכו’.
במקום פודינג ניתן לשים 2 כפות אבקת סוכר.
בהצלחה ויום הולדת שמח(:
תודה רבה על העזרה
תודה, העוגה יצאה מ-ע-ו-ל-ה!!!
עשינו כמות כפולה ואפינו בתבנית עגולה עם חור באמצע. העוגה נאפתה מצויין ויצאה שלמה ומהממת!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
עוגה מעולה ועדינה !!
הכנתי ללא הקרם – הוספתי מעל אבקת סוכר
שמחה מאד שאהבת את המתכון ותודה שחזרת לשתף😊
היי. הקרם ששמים מעל, אין לי בעיה שהוא לא יהיה טבעוני.
אז איך להכין ?
אפשר להכין קרם מחצי מיכל שמנת מתוקה+ 3 כפות אינסטנט פודינג וניל+ רבע כוס חלב.
שלום אפרת,
תגידי בבקשה האם אפשר להכין את העוגה ללא סודה לשתיה? (הבת שלי רגישה לסודה..) האם זה יפגע בעוגה?
היי עדי,
אפשר להכין ללא סודה לשתייה, המרקם עשוי להשתנות מעט(:
ערב טוב האם אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן(כמו קמח אורז וקמח שקדים)?
אני מאוד אוהבת את העוגה הזאת וכרגע אני לא יכולה להכין אותה עם קמח רגיל/כוסמין
היי עופרה,
בגדול אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, אבל מומלץ שזה יהיה קמח ייעודי לאפייה (כמו קמח תמי/כרגיל).
אני לא יודעת אם יצא מוצלח, אבל אפשר לנסות להמיר את הקמח בחצי כוס קמח שקדים, רבע כוס קורנפלור ורבע כוס קמח אורז.
בהצלחה!
האם ניתן להחליף את הקמח לקמח תופח מעליו של פסח?
היי גנית,
לא ניסיתי אז לא בטוחה, אבל את יכולה לנסות:)
פתאום התחשק לנו ליד הקפה משהו טעים ובריא – עוגת גזר רעיון אדיר
אבל נגמר הביצים והסופר סגור🙄
ישר רצנו לפה מצאנו את העוגה היתי מצרפת תמונה רק שבאתי לצלם וכבר נחתכה כולה😅
תודה מוריה, שמחה שנהניתם מהעוגה ❤️
שלום ותודה רבה על המתכונים והרעיונות הנפלאים שבאתר שלך! יש לי שאלה לגבי עוגת הגזר הטבעונית: חשבתי להוסיף גם תפוח עץ מגורגד וגם חמוציות יבשות, (אני רוצה שיורגש הטעם של גזר, תפוח עץ וחמוציות) ולעשות בלי קרם . האם זה יילך לדעתך? אם כן, על אילו הכמויות את ממליצה? האם כדאי לעשות ציפוי של שוקולד או שזה לא מתאים? כנראה אעשה שתי תבניות אינגליש קייק, בבקשה תצייני האם אפשר פשוט להכפיל את הכמויות במקרה הזה). תודה רבה!
היי מרים,
אני חושבת שאפשר לשים תפוח עץ מגורד במקום גזר אחד ולשים עד רבע כוס חמוציות.
אפשר לעשות ציפוי שוקולד.
אין בעיה להכפיל כמויות.
עוגה נפלאה! באמת שתמיד אני עפה על המתכונים שלך! כל כך פשוטים והתוצאה פשוט מדהימה! תודה רבה! אשמח לעוד מתוקים טבעונים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלומה
היי, האם אפשר להחליף את הרסק תפוחים בשתי כפות טחינה?
מומלץ להוסיף חומץ אם אני רוצה אותה אווירירית או שאין צורך?
היי ליאת,
לגבי הטחינה אני לא בטוחה, לא ניסיתי.
עוגות עם פרי או ירק פחות יוצאות אווריריות, במיוחד אם הן לא מכילות ביצים כך שאני לא יודעת כמה החומץ יעזור במקרה הזה.
ניסיתי עם 2 כפות טחינה במקום הרסק תפוחים ויצא אחלה!
בפעם הבאה אוסיף אפילו 3 כי השילוב של טחינה וגזר ממש טעים ביחד.
לא הוספתי חומץ בסוף 🙂
תודה רבה על מתכונים מעולים!
אני מאוד נהנת מהאתר!
איזה כיף שחזרת לעדכן. באמת הייתי סקרנית לדעת איך זה יוצא עם טחינה 🙂
תודה!
גם אני ניסיתי עם טחינה ויצא מצויין !
אפשר להקפיא כולל הקצפת?
כן אפשר. אם את רוצה שמבחינת מראה זה יראה טוב יותר אז אפשר להקפיא רק את העוגה ואת הקצפת להכין לאחר הפשרה.
תודה אפרת. האתר שלך מושלם!
היי
כמה אחוז כדאי קצפת צמחית?
יש תחליף (יותר בריא ) לקצפת צמחית?
תודה.
היי אפרת
אז במקום חלב סויה אפשרי להקציף לציפוי רק את הקצפת צמחית עם מים קרים?
אם מכינה בלי האינסנט פודינג
תודה מראש על התשובה.
אפשר להקציף עם 2-3 כפות מים קרים.
20% קצפת צמחית.
במקום קצפת צמחית אפשר להקציף חצי כוס קרם קוקוס. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך.
היי אפרת
ענית לי פעם אחת שבמקום חלב סויה (שלא מעוניינת להשתמש בו ) ניתן להשתמש בכפות מים קרים האם לדעתך אפשר להשתמש בתחליף זה בכל מתכוןם שקיים חלב סויה או חלב שיבולת שועל?
תודה.
אם זה בקצפת אז כן.
מתכון מנצח… עוגה סוף!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושנה טובה!
היא יצאה בדיוק כמו התיאור שלה –
עוגת גזר ללא ביצים רכה וטעימה עם ציפוי קרם וניל שמשתלב מעולה
תודה 🙂
היי אפרת תודה רבה על האתר הנפלא, שאלה האם אפשר לשים מיץ תפוחים במקום תפוזים?
כן אפשר.
היי
מה אםשר במקום חלב סויה ולא חלב שקדים ?
תודה מראש
חלב קוקוס או שאפשר לשים 2-3 כפות מים קרים.
אין לי מיץ תפוזים בבית יש תחליף?
אפשר לסחוט לכוס כף מיץ לימון ולהשלים במים עד שליש כוס. להוסיף כפית סוכר ולערבב.
היי אפרת,
הכנסתי עכשיו את העוגה לתנור וגיליתי ששמתי קמח תופח בנקום קמח רגיל כולל הסודה לשתייה והכפיל אבקת אפייה…
את חושבת שזה יהרוס את הטעם של העוגה??
היי דפנה,
יכול להיות לזה טעם לוואי אבל יכול להיות גם שלא.
מקווה שיהיה בסדר 🙂
היי אפרת
הרגע אפיתי את העוגה ויצאה נמוכה מאוד אבל גם מיימית מאוד (לא אפויה) כשחתכתי אותה בעודה חמה .
איפה טעיתי?
עשיתי לפי המתכון
תודה רבה ושבת נפלאה לך.
היי עינת,
אולי היא עדיין לא אפויה? בדקת עם קיסם? כמה זמן נאפתה?
אפית אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
היי
מה עדיף רסק תפוחים רגיל או טבעי ללא סוכר?
תודה!
לא משנה. אני הכנתי עם טבעי ללא תוספת סוכר.
היי אני טבעונית ואני מחפשת תחליף לאינסטנט פודינג וניל תודה
אפשר להכין בלי אינסטנט פודינג.
אשמח אם תוכלי לומר לי איך
אפשר להקציף במהירות גבוהה חצי מיכל קצפת צמחית עם 4-5 כפות חלב סויה קר עד לקבלת קצפת יציבה.
תודה רבה לך❤️
עכשיו הכנתי את העוגה היא יצאה לחה מבפנים. זה בסדר?
היא אמורה להיות עסיסית ולא יבשה לגמרי.
נעצת קיסם בכמה אזורים במרכז העוגה והוא יצא יבש?
חתכת אותה לאחר שהתקררה לגמרי?
הכנתי עם פעמים את העוגה, ללא הקרם וכולם היו מרוצים. עכשיו הכנתי כבר את כל החומרים ופתאום גיליתי שנגמר גזר…. יש לך רעיון במה אפשר להחליף אותו?
אולי תנסי להכין עם 2 תפוחים קטנים מגורדים (בלי הקליפה).
אפשר להכין עם קמח חיטה מלא?
פחות מומלץ. לדעתי זה ייצא במרקם מאוד דחוס.
אז העוגה מוכנה, יצאה לי ממש ממש נמוכה… בטעם היא נהדרת אבל.. למה לא עלתה? בקושי מילאה חצי מהגובה של התבנית
באיזה תבנית הכנת? העוגה תפחה בכלל או נשארה באותו גובה של הבלילה?
ההעוגה כרגע בתנור.. מקווה שתצא טעימה!:))
מעוניינת להכין את הקרם עם חלב קוקוס.. מה הכמות שאני צריכה לשים?
היי 🙂
חצי כוס חלב קוקוס (125 מ”ל).
היי, אם אין לי חלב סויה- במה ניתן להמיר?
תכיני בלי החלב.
חג שמח 🌺
נראה מעולה! אם אני מכינה בתבנית סיליקון זה זמן אפיה שונה?
היי, זמן האפיה לא אמור להשתנות.
העוגה המושלמת!!!
מכינה כבר שלושה שבועות ברצף לשבת, ההצלחה אדירה!
לא היה לי מיץ תפוזים- המרתי בויטמנצ׳יק תפוח
שמן קוקוס במקום שמן רגיל
קמח כוסמין מלא במקום לבן
ונגיעה של חומץ תפוחים בסוף הערבוב.
יוצאת גבוהה, תפוחה, טעימה טעימה ועסיסית!
תודה!!!
אה! עם קודמת הוספתי שוקולד צ׳יפס ומוותרת על קצפת, מפזרת רק קצת אבקת סוכר מעל ליופי
שלמות.
מודה לך בשם הטבעונים 😉
נשמע מעולה!
תודה לירז 🙂
אפרת בוקר טוב
אשמח אם תוכלי לתת כמויות שמתאימות לתבנית עגולה לקוטר 24
נ.ב הכנתי אותה כמו במתכון והוספתי תפוח מגורד יצא טעים
תודה ושבת שלום
היי עופרה,
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 24:
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית ושליש אבקת קינמון
4 גזרים בינוניים מגורדים דק
שני שליש כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כוס סוכר
חצי כוס רסק תפוחים (או בננה גדולה מעוכה)
קרם וניל:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה
שבת שלום 🙂
היי,נתקעתי בלי תפוזים,אבל 2 קלמנטינות עשו את העבודה.. יצא טעים מאוד.אחלה מתכון.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גל.
היי אפרת, האם האגוזים הקצוצים לא צריכים לבוא על חשבון שחומרים היבשים?
אין צורך להקטין את כמות הקמח?
תודה מראש
חוה
לא, אין צורך.
הי, האם אפשר לערבב גזר ותפוח מגורד? ניסיתי את זה במתכון אחר והיה מעולה…במידה וכן אותה כמות? כוס גזר+תפוח
תודה
נראה לי שכן. אותה כמות הכוונה חצי כוס גזר וחצי כוס תפוח.
שבוע נפלא 🙂
הי. הכנתי את העוגה בדיוק לפי הכתוב ויצא מעולה. נתקעתי בבעיה שיש ליפודינג וניל אבל לא קצפת צמחית… מחר היומולדת… את מכירה אולי משהו טבעוני שיחליף קצפת צמחית? אולי מי חומוס? אם כן, באיזו כמות?
היי רונית,
קרם קוקוס יכול להיות תחליף. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך.
היי, העוגה טובה אך החלפתי את כמות הסוכר במייפל טבעי ויצא מתוק מידיי לטעמי, כנראה כי גם הפרי והגזר מתוקים הייתי צריכה חצי מהכמות
פעם הבאה שימי שליש-רבע כוס מייפל.
בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן.
המשך יום מקסים 🙂
היי, האם הכפלת כמות הגזר תפגע במרקם העוגה?
היי ליאור,
יכול להיות שזה ישפיע בצורה כזו שהמרקם ייצא רטוב יותר.
הכנתי בלי הקרם, יצא ממש מעולה!! תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס ושבוע נפלא!
נתקעתי בלי תפוזים וממש רוצה להכין את העוגה. האם אפשר להשתמש במשהו אחר?
היי גדי,
אני חושבת שאפשר גם להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולערבב עם כפית גדושה סוכר.
האם אפשר לאפות כמאפינס? אם כן לאיזה כמות בערך מספיק?
היי דיקלה,
אפשר לאפות כמאפינס. יש לשמן את השקעים ולמלא עד 2/3 גובה מהשקע (אם את משתמשת בתבנית שקעים מסיליקון יש למלא עד 3/4 גובה).
אני מניחה שהכמות תספיק ל10-12 יחידות.
זמן אפיה עשוי להתקצר לכ-20 דקות.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
היי
עשיתי את העוגה ויצא מדהיםםם
שמתי במקום רסק תפוחים
2 בייצים
ממש נהנית ממנה ועכשיו הכין אותה הרבה
תודה רבה על המתכון הנפלא
שמחה לשמוע!
תודה צליל ויום מקסים 🙂
חחח, כל הקטע שהיא אמורה להיות בלי ביצים – ז”א טבעונית ! עוגות עם מרכיבים מהחי , ובמקרה הזה ביצים, יש ברחבי המרשתת ללא סוף!
מאוד רוצה להכין את העוגה, אבל אף פעם לא הקצפתי קרם. אפשר לעשות את זה במקציף ידני?
בנוסף שאלה לגבי האוויריריות, אני טבעונית ושמחה לראות כאן מתכון טעים לעוגה כזו. האם יצא לך לנסות שילוב של סודה לשתיה עם חומץ תפוחים? זה עושה פלאים וממש נותן אווריריות לבלילה.
היי שירי,
אפשר להקציף במקציף ידני/מטרפה. מומלץ להכניס את הקצפת הצמחית למקפיא ל15 דקות לפני ההקצפה כדי שהיא תהיה קרה מאוד (זה מסייע להקצפה) ואז להקציף בתנועות נמרצות וברצף במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.
יש לי עוגת שוקולד טבעונית שבה שילבתי סודה לשתיה עם חומץ. במתכון הזה מיץ התפוזים הוא הגורם החומצי שבשילוב עם אבקת סודה לשתיה נותן תוצאה טובה.
שנה טובה 🙂
אם אני רוצה להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין (מצמצמים גלוטן אצלנו בבית…), האם צריך לעשות שינוי כלשהו במתכון?
היי לילך,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות ובאותו אופן.
תודה, היה קל מאוד להכנה וטעים מאוד 🙂
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי רציתי לשאול אפשר לשים חלב רגיל במקום חלב סויה? מה הכמות? תודה.
כן מיטל, אפשר להשתמש בחלב רגיל באותה כמות (רבע כוס).
העוגה יצאה פשוט מושלמת!!!!
(הכפלתי את הכמות והעוגה נזללה)
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי, העוגה יצאה פשוט מדהים!
(שמתי במקום רסק תפוחים 2 ביצים ).
אני רוצה להכפיל את המנה (לשים בתבנית יותר גדולה) אני פשוט מכפילה את כל המצרכים ב-2 ?
תודה.
היי אלונה,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
וכן, פשוט הכפילי את הכמויות של כל החומרים.
שבוע טוב
איך אפשר שהעוגה תצא אוורירית ביותר
היי אהוד,
בגלל שהעוגה אינה מכילה ביצים היא קצת פחות אווריריות אבל יחסית לעוגה שלא מכילה ביצים היא יוצאת מוצלחת. ממליצה להכין לפי המתכון ולא לוותר על שום מרכיב.
עוגה מצויינת! הכנתי את העוגה עם ביצה אחת במקום רסק תפוחים ועם זיגוג לימון מעל(ערבבתי מיץ לימון סחוט עם אבקת סוכר)נתן טוויסט חמצמץ מעניין.מאמצת את המתכון.תודה רבה!
נשמע מצוין!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי,
האם אפשר לאפות את העוגה עם סילאן, קמח כוסמין ובלי סודה לשתיה?
תודה רבה.
היי אורית,
אפשר אבל סביר להניח שהעוגה תצא “כבדה”. לכן אם את משתמשת בקמח כוסמין אני ממליצה לא לוותר על הסודה לשתיה שתפקידה להתפיח את העוגה לרוחב ובכך תורמת לאווריריות מסוימת. לגבי הסילאן, ממליצה לשלב חצי כמות סוכר וחצי סילאן.
בהצלחה 🙂
העוגה מאד טעימה בלי הקרם עם שוקולד מריר.
אשמח לקבל מתקון דומה לעוגה לפסח.
תודה רבה
שבת שלום
היי ויקטור,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי מתכון לעוגה טבעונית דומה כשרה לפסח אבל אם אצליח להכין מתכון כזה שיהיה מוצלח כמובן שאפרסם ואעדכן.
שבת שלום!
מה אפשר להכניס במקום בננה או רסק תפוחים?
ואיך אפשר שהיא תצא הכי אורירית ??
היי מירי,
אם את לא טבעונית אפשר לשים ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות ואז להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ולהוסיף אץ השמן, מיץ, גזר ובסוף את קערת הקמחים ולערבב כמה שפחות.
אם את רוצה תחליף טבעוני זה רק רסק תפוחים או בננה. לצערי לא מצאתי תחליף אחר.
היי אם לא מכינים את הקרם וניל כלומר את השכבה למעלה. היא יבשה מידי או שהיא טעימה גם בלי?
תודה:)
היי אביב,
העוגה טעימה גם בלי הקרם.
היי, אפשר עם קמח תופח במקום קמח רגיל + אבקת אפיה וסודה לשתיה?
היי יוסי,
אפשר קמח תופח במקום כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה. אם יש לך אבקת סודה לשתיה שים בנוסף ואם לא, תכין בלי.
שבת שלום 🙂
אפשר חלב שקדים במקום סויה??
כן.