זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה 24
מצרכים:
תחתית:
175 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 1+3/4 כוסות (*לרגישים לגלוטן יש להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
150 גרם שוקולד חלב + 4 כפות חלב
3 ביצים (רצוי גדולות)
2/3 כוס (133 ג’) סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
300 מ”ל שמנת חמוצה (מיכל וחצי)
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
3 כפות גדושות (42 ג’) קורנפלור (או 3 כפות מלאות קמח רגיל)
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לאיחוד חומרים ומשטחים באופן אחיד בתחתית תבנית עגולה 24. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד להכנת תערובת העוגה.
הכנת עוגת גבינה ושוקולד:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד עם 4 כפות חלב במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים עם כף. מוסיפים קורנפלור ומערבבים קלות עד שנטמע בתערובת.
-מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
*ליצירת עוגת שיש: יוצקים מעל התחתית את התערובת הכהה, מעל את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.
*ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה, מעל מהבלילה הכהה, שוב בלילה בהירה, שוב כהה וכך עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).
-מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 45 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
הערה למתלבטים אם להכין עם שוקולד מריר– ניסיתי להכין את העוגה עם שוקולד מריר (במקום חלב). לטעמי זה יצא פחות מוצלח. המרירות של השוקולד עם החמיצות של הגבינה לא הסתדרו לי ביחד. מסקנה- כדאי להשתמש בשוקולד חלב.
*הערה לגבי גודל התבנית– שימו לב שמדובר בתבנית עגולה בקוטר 24 וגובה 5.5 ס”מ.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגת בישקוטים |
- עוגת טירמיסו ביסקוויטים |
- עוגת רד וולווט |
- סברינה כשרה לפסח
היי אפרת.
רציתי להודות לך על המתכון הנהדר😊
בהתחלה קצת לא הייתי בטוחה לגבי המכון אבל אחרי שהכנתי את המתכון ממש אהבתי אותו וזה קצר הרבה מחמאות.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים❤
שמחה שאהבת❤️
אפרת שלום,
ראשית,תודה רבה על האתר, המתכונים הכי מוצלחים!
רציתי לשאול לגבי שימוש בשוקולד חלבי-כשצריך להמיס אותו הוא נהפך לי לגוש של שוקולד וא”א לעבוד איתו,על איז חברה של שוקולד חלבי את ממליצה כי שאוכל להמיס בצורה חלקה??
תודה רבה!
היי תהילה,
את ממיסה את קוביות השוקולד עם חלב?
איך את ממיסה? אולי את שמה יותר מידי זמן?
אני שמה את השוקולד בשקית אוכל ואת השקית בתוך קערה עם מים רותחים או בתוך סיר על אש נמוכה , השוקולד מתקשה כמה שניות אחרי שנמס, גם בלי שאני מוסיפה לו שמן/חלב וכו’…
אני חושבת שכדאי לנסות להמיס בדרך אחרת.
אם יש לך מיקרוגל אז תנסי להמיס עם החלב בפולסים קצרים (הכוונה כל 20-30 דקות להוציא ולבדוק).
אם לא, אפשר לנסות לחמם במחבת קטנה עם החלב (כיריים הכי קטנים ועוצמת להבה הכי נמוכה)
אפשר גם לשים בקערת זכוכית עם החלב ולהכניס לתנור חם.
יש לי רק גביע אחד של שמנת חמוצה ואין לי עוד גבינה לבנה, אפשר לשים לבן במקום?
במקום מיכל וחצי שמנת חמוצה את יכולה לשים גביע אחד + חצי לבן
הי אפשר לעשות את זה בתבנית מלבנית כי אי לי עגולה
כן תבנית בגודל 30X20 ס”מ
תודה בסוף הסתדרתי 🙏
האים אפשר לעשות את זה בתבניות אישיות גודל 10סמ על 5 סמ
כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.
האם צריך לשים תבנית עם מים מתחת לתבנית של העוגה?
והאם התנור מכוון לטורבו או חום עליון תחתון?
אין צורך.
חום עליון ותחתון.
תודה! זה נראה ממש מגרה!
העוגה מהממת אבל יצאה מאוד חמוצה, יש דרך שתצא יותר בטעם וניל שוקולד?
בוקר טוב:)
כנראה שהחמיצות נובעת מסוג הגבינה הלבנה שהשתמשת בה ומהשמנת החמוצה.
להבא אפשר להגדיל את כמות הסוכר לכוס ולהשתמש בגבינת שמנת בטעם ניטרלי/טבעי.
תודה! יש אפשרות לשלב נוטלה בבלילה הכהה כדי שיהיה מתוק יותר?
כן:)
אוהבת מאוד את המתכונים שלך! הכנתי כעת ומחכה לתוצאה (התמונה לפני האפייה), אבל חייבת לציין שהיה לי קשה מאוד ליצור את העיגולים… משהו לא הלך שם, ניסיתי בהטיות לצדדים והתחושה הייתה שזה נמרח לגמרי וניסיתי לתקן גם עם כף. יש אפשרות למדריך וידאו להכנה של זה?
היי מור,
דווקא נראה מעולה:)
אם הבלילה די סמיכה אז זה קורה.
בפעם הבאה שאכין את זה אצלם.
עוד שאלה אם אפשר.
האם אפשר להכין את כל העוגה בתבנית.. עד שלב האפיה. לשמור במקרר ללילה ולהכניס בבוקר לתנור?
לא מומלץ.
האם צריך להפריד את הביצים לפני הקצפה?
לא(:
כמה זמן זה טוב במקרר?
העוגה במיטבה כ-4 ימים.
יצא מושלם!!!
אין על המתכונים שלך
אני כל פעם מכינה ויוצא טעים
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי!
אשמח לדעת
העוגה טובה בהקפאה?
אם אני מכינה שבוע מראש היא תיהיה טובה אחרי ההקפאה?
היי
לא ניסיתי להקפיא את העוגה כך שאני לא בטוחה עד כמה היא נשמרת טוב בהקפאה(:
בוקר טוב, הכנתי עם 4 ביצים ושמנת אחת השמנת השניה- שמתי שמנת מתוקה עם השוקולד המומס. ויצא יחסית דליל לא כמו בתמונות אצלך אבל טעיםם. גם יצא לי פחות עיגולים…
היי,
בגלל ששמת רק שמנת אחת יכול להיות שיצא לך טיפה פחות בלילה. האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
בנוסף, יש סיכוי ששפכת כל פעם כמות גדולה יותר של התערובת ולכן יצאו לך פחות עיגולים.
שמתי ב2 שמנות. אחת רגילה ואחת מתוקה [להקצפה]. השתמשתי בכוס זכוכית ידית, לדעתי זו 240 מ”ל. כמה בלילה צריך לשפוך כל פעם? את יכולה לכתוב לי לפי כוסות?
תודה רבה
למתכון צריך להשתמש בשמנת חמוצה ולא שמנת מתוקה, אבל אם שמת 200 מ”ל שמנת חמוצה+ מיכל שמנת מתוקה זה גם אמור להיות בסדר.
קצת קשה להגיד את הכמויות ששופכים בכל פעם, כי אני שופכת לפי העין(:
סה”כ אמורים לצאת כ-5 עיגולים בהירים ו-4 כהים, ובכל פעם שופכים קצת פחות.
לפני ההכנסה לתנור
מאלף אלופה!
לפני ואחרי
נראה מדהים!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת 🙂
קניתי תבנית מהודרת לכבוד חג השבועות, ומסתבר שהקוטר שלה 25 ס”מ וההגובה כמעט 8 ס”מ.
יש לך רעיון כיצד להגדיל את הכמויות של המצרכים?
תודה מראש🙏
היי,
את יכולה להכין כמות כפולה פי 1.5 כדי שהעוגה תצא גבוהה בתבנית שיש לך.
תודה רבה! האם זמני האפיה משתנים?
יתכן ותצטרכי עוד כמה דקות לאפייה, לא משהו משמעותי.
העוגה נראית מדהים!!!!
אני רוצה לנסות להכין….יש אפשרות לנסות עם תחתית של לוטוס?בתודה מראש…..
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להכין תחתית מלוטוס, אבל יכול להיות שיותר מדי טעמים דומיננטיים בעוגה (גבינה, שוקולד, לוטוס) יהיה פחות מוצלח- לשיקולך(:
וואו את אלופה!!!!
תודה על המענה המהיר והטיפ….
הולכת להכין….שבת שלום!!!!
מה אפשר במקום שמנת חמוצה?
היי,
אפשר להוסיף גבינה לבנה במקום.
נראה משגע!!
אני צריכה כמות של 3 מגשים להגשה.
האם ניתן לעשות את דוגמת הספירלה בתבנית מלבנית?
והאם נראה לך שכמות כפולה תספיק ל-3 מגשי הגשה?
היי,
אפשר לעשות את הספירלה בתבנית מלבנית אך אז העיגולים לא יצאו סימטריים ויהיו מלבניים יותר.
אני חושבת שכמות כפולה תספיק לחתיכות שימלאו 3 מגשים(:
הכנתי יצא מעולה והכנתי את הספירלה ולמעלה עשיתי זגזוגים עם קיסם לבפנים ולבחוץ ויצא מושלם(העוגה התחסלה לגמרי ושכחתי לצלם…)
איזה כיף שאהבת את המתכון, שמחה שהעוגה התחסלה😊
נראה פצצה! שמתי גנאש שוקולד ואוכמניות מעל. כולם כבר מתים לאכול – אבל יחכו בסבלנות עד מחר…
וואו נראה פשוט מושלם!! תודה על השיתוף😊
מעונינת להכין באינגלייש קייק
האם הכמות תספיק ל2 אינגליש קייק חד פעמי?
היי מיכל,
כן😊
היי,
יש לי בבית תבנית של 29×4.5.
האם יש צורך לשנות כמויות?
היי נופר,
האם אלו המידות של התבנית? בד”כ 4.5 ס”מ הוא גובה התבנית ולא האורך (התבנית שציינת צרה יותר מאינגליש קייק).
בכל מקרה, הכמויות במתכון מתאימות לתבנית 20*30 או לשתי תבניות אינגליש קייק.😊
היי יש לי שתי שאלות אשמח לעזרה.
קודם כל העוגה מוגדרת כעוגה ללא גלוטן, אך אני לא בטוחה לגבי קונפלור, אז מדוע המתכון צויין ללא גלוטן? להשתמש במשהו אחר במקום?
שנית, אני מעוניינת להכין לאבי אך הוא אל נוגע בביצים, ואני לא בטוחה איזה תחליף יכול להתאים. המליצו לי בננה או רסק תפוחי עץ. איזה מהם יתאים במקום? והאם את יודעת כמה כמות צריך כדי להחליף את הביצים? והאם צריך לשנות משהו אחר מכמויות המרכיבים כדי לאזן?
אעריך את העזרה מאוד 🙂
היי קארין 🙂
בעיקרון הקורנפלור הוא עמילן תירס ולכן הוא ללא גלוטן
ברשתות המזון תוכלי למצוא קורנפלור ללא גלוטן.
בנוגע לתחליף הביצה- לא ניסיתי במתכון הזה.
שבוע נפלא 🌺
תודה רבה על מתכונים נדירים! כל מתכון בצבע ותמיד מצליח 🙂
הייתי שמחה לדעת אם אני רוצה להוסיף שוקולד למעלה באיזה שלב להוסיף? לאחר שהעוגה מתייצבת במקפיא או לפני שהיא נכנסת למקפיא?
תודה רבה 🙂
היי קטי 🙂
את העוגה כדאי לשמור במקרר (לא במקפיא).
אם את רוצה לשים ציפוי שוקולד מעל אז כדאי לעשות את זה אחרי שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר ואז להכניס למקרר עם הציפוי.
הי, היא תתאים כבסיס לעודת יומולדת עם קרם וסוכריות מעל?
כן.
ראיתי בסרטונים של SO YUMMY את העוגה בתחתית עוגיות ורודות ואפשר של ”פתי בר” והעוגה עצמה היתה בצבעים לבן וורוד, כנראה צבע מאכל. למעלה שמו שושני קצפת ויצא מושלם!!!!!! לדעתי ממש מתאים ליומולדת…
היי, אפשר לשים מחמאה במקום חמאה?
כן.
היי, מתי אפשר לעבור עם קיסם על העוגה, כדי ליצור מראה/ צורה יפה יותר( דמוי לבבות?), לפני האפיה, או אחרי?
עדיף לפני האפיה. לאחר מכן העוגה מתייצבת ולא ניתן לעשות זאת.
תודה, על המתכונים הנפלאים, אני יעשה ואעדכן
העוגה יצאה מושלמת!! תודה לך!
השארתי אותה יותר מידי זמן בתנור מכובה ולכן יצא לי כהה (בטעות) לכן המסתי שוקולד חלב עם 2 כפות חלב ושפכתי על העוגה.
מהמם 🙂
תודה בתאל
פעם שלישית שאני מכינה, עוגה יפייפיה וטעימה מאד.
מוסיפה לעיסה הלבנה 50 גר’ שוקולד לבן, מוסיף מאד לטעם וגם מקל לשפוך את הטיסה בצורה מדוייקת כי זה נעשה יותר סמיך.
תודה על המתכונים הטעימים והקלים, נהנית מהאתר מאד.
תודה מורן 🙂
מה הקורנפלור עושה?
חייבים אותו?
הקורנפלור מסמיך ומייצב את העוגה.
אפשר לשים קמח רגיל במקום קורנפלור.
הי,
אין לי ביסקוויטים. יש משהו אחר לשים בתחתית במקום? לא רוצה לוותר על זה…
אשמח לתשובה מהירה!
אפשר להכין את התחתית האפויה של העוגה הזאת – עוגת גבינה בטעם שוקולד (יש להכפיל כמויות).
היי אפרת ❤ אפשר במקום פתי בר בטעם שוקולד להשתמש בפתי בר הקלאסי ?
כן אפשר.
יצא מהמם!!
תודה אפרת על מתכון מושלם!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שרה
צירפתי תמונה.. אני רואה שלא עלתה😐
מנסה עכשיו שוב
מהמם 😍
תודה!
יצא מעולה!
כולם אהבו.
אבל- יש לי שאלה-
נראה לי שהבלילה החומה כבדה יותר (סביר- מאחר שהיא מכילה את השוקולד המומס) לעומת הבלילה הלבנה, שהיא אוורירית וקלה, והתוצאה היא שהשכבות החומות שוקעות למטה יותר. ולמעלה נשאר רק פס דק.
אבל אצלך בתמונה זה לא נראה כך. יש לך רעיון למה?
אני מנסה לחשוב למה.
התערובות (גם הלבנה וגם החומה) יצאו דלילות או סמיכות?
התערובת הלבנה יצאה אורירית, לא דלילה במיוחד. החומה יצאה מעט יותר דלילה.
אני שואלת כי שתי התערובת אמורות לצאת סמיכות (ראי את המרקם שלהן בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון).
אם תערובת אחת יוצאת דלילה אז קרוב לוודאי שהיא תשקע.
האם תבנית קפיצית 24 זה בסדר? לרפד עם נייר אפיה?
כן.
לא חובה לרפד בנייר אפיה.
שלום
אני רוצה לדעת האם ניתן לעשות את התחתית של העוגה מבצק פריך קנוי ואם כן האם לאפות לפני?
כן אפשר וכדאי לאפות לפני.
אפיתי את העוגה לחג השבועות ויצא לי ממש מוווווווווושלם!!!
תודה רבה!
יש לך מתכונים מדהימים וטעימים.
שמחה לשמוע ❣️
תודה בתאל
תודה רבה,
אני משתמשת המוון המתכונים שלך!!
יצא מדהיים!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
הי אפרת
יש לי רק תנור עם טורבו, איך לאפות את העוגה כדי שלא תתייבש?
תודה רבה
היי יפעת,
טורבו עלול לייבש עוגות ולכן זו תוכנית לא מומלצת. אם אין ברירה אני מציעה לאפות בטמפ’ נמוכה, בערך 150 מעלות.
ולהשאיר בתנור חצי שעה אחרי סיום האפיה?
כן, בתנור מכובה.
תודה על התגובה!
יש לי שאלה נוספת- המידות של הכוס זה כשהיא מלאה עד למעלה? או 3/4?
והאם אפשר להשתמש במקום זה בכוס קרטון רגילה לשתיה חמה? (אם כן- למלא עד למעלה?)
המידות של הכוס זה כשהיא מלאה עד למעלה.
כוס קרטון רגילה לא הכי מדויקת אבל בגלל שבמתכון הזה יש רק סוכר שמודדים בכוס אז אין בעיה.
תודה רבה על המהירות!
אוהבת את האתר והמתכונים שלך…
2 שאלות:
1. אני אופה את העוגה בתבנית נייר עגולה (כמו בתמונה שלך). כשאני מכניסה לתנור עדיף להניח אותה על הרשת או על תבנית תנור?
2. האם העוגה יוצאת מספיק יציבה כך שניתן להעביר אותה מהתבנית למגש? (לאחר לילה במקרר)
תודה!
1. את התבנית יש להניח על הרשת.
2. אם את משתמשת בתבנית כמו שבתמונה שימי לב שיש בתחתית סימוני חיתוך ואז קל לחלץ את העוגה מהתבנית.
הכנתי את העוגה יצאה מושלם!! תודה על המתכון.
במקום פתיבר שוקו הכנתי עם רגילים ויצא ממש טעים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טניה
היי.
אני רוצה להכין את העוגה אבל בתנור שלי אין 170° יש 180 הכי קרוב אליו אז לעשות על 180° ??
אם זה הכי קרוב שיש לך תאפי על 180 מעלות אבל תעקבי אחרי האפיה ותוודאי שהחלק העליון לא משחים.
אם את אופה ב180 אז כדאי לקצר את זמן האפיה ל 38 דקות (במקום 45 דק’).
מתכון לאינגליש קייק רגילה
היי רפי,
אם מדובר בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז יש להכין מחצית מהכמויות במתכון.
אם מדובר בתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית) אלה הכמויות המומלצות:
תחתית:
100 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק
60 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
100 גרם שוקולד חלב + 2.5 כפות חלב
2 ביצים (רצוי גדולות)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
200 מ”ל שמנת חמוצה (מיכל וחצי)
חצי כפית תמצית וניל
2 כפות גדושות קורנפלור (או 2 כפות מלאות קמח רגיל)
היי אפרת,
מה אפשר לשים בתחתית במקום חמאה?
תודה
אפשר לערבב את פירורי הביסקוויטים עם 4-5 כפות ממרח שוקולד.
העוגה נסדקה לי.. מה הסיבה לכך?
אפית ב170 מעלות?
התנור שלך חזק במקרה?
שלום, אני רוצה להכין עוגה זו ליום הולדת בגן ומעדיפה תבנית מרובעת. באיזה גודל עדיף להשתמש עם הכמויות שציינת? תודה
אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30.
שלום וברכה!
הכנתי הערב את העוגה המצייינת
עבו כמה שעות ועדין חמימה
האם ניתן להכניס למקרר?
צריכה להגיש אותה בבוקר
ראיתי רק עכשיו.
במקרה כזה שכבר מאוחר ורוצים ללכת לישון אז אפשר להכניס למקרר 🙂
שלום, האם אפשר להחליף את השוקולד באבקת קקאו?
פחות מומלץ.
היי
עשיתי את העוגה בדיוק לפי המתכון כשרציתי לכבות את התנור אחרי 45 דקות ראיתי שהעוגה מאוד נוזלית לכן השארתי לעוד 10 דקות ולאחר מכן כיביתי והשארתי לעוד 30 דקות בתנור, כשהוצאתי את העוגה היא עוד לא היתה יציבה באמצע. מה לעשות??
בתודה מראש שולמית
היי,
ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופשה). מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
העוגה היתה אמורה להתייצב במקרר.
היי
אפשר לוותר על בסיס לעוגה?
רוצה להכין לפסח
כן אפשר.
חזרתי לעדכן. העוגה יצאה בהירה ורוטטת מדי בסיום האפייה אז הוספתי עוד רבע שעה שהתחילה להתבקע כיביתי את התנור והשארתי חצי שעה בחום. גם לאחר המקרר היתה מאד מתפוררת בחיתוך.
אולי התנור לא מספיק חזק? לאפות יותר? חום גבוה יותר?
בכל מקרה אמרו שטעימה!
היי סיון,
העוגה אמורה לצאת מהתנור קצת רוטטת. אם היא יצאה יותר מידי רוטטת אז אולי זה באמת קשור בתנור.
אפית ב170 מעלות? בחום עליון וחום תחתון?
כמה זמן היא היתה במקרר לפני שחתכת אותה?
אפיתי ב170 מעלות, בתוכנית אפיה רגילה והעוגה היתה במקרר כ7 שעות…
אז יכול להיות שהתנור שלך קצת חלש. בכל מקרה אני מציעה לאפות על 170 מעלות במשך שעה ואח”כ להשאיר אותה שעה בתנור מכובה.
לגבי זה שהיא מתפוררת, הכנת אותה עם או בלי תחתית? כעקרון זה לא אמור כל כך להשפיע אבל יכול להיות שהתחתית נותנת לה איזה בסיס יציב.
היי, איך עשית את הצורה הזו? זה מהמם! פשוט “פרסת” למשולשים את החלק העליון? האם לפני או אחרי האפיה?
אפרת. אני מכורה למתכונים שלך…זה בסדר שהעוגה “רועדת” בסיום האפיה?או שיש לאפות עוד? איך הקיסם אמור לצאת?
תודה
כן, אם אפית לפי הזמנים שבמתכון זה בסדר. תשאירי אותה בתנור מכובה חצי שעה.
במקרה הזה לא בודקים עם קיסם. העוגה אמורה לצאת יציבה אך קצת רוטטת.
אני אוהבת את המתכון שלך
יצא לי מהממם
החלפתי את שוקולד חלב בשוקולד לבן עם איפה צבע שוקולד ורוד
תודה רבה על האתר שלך
מהמם 😍
תודה שרה
ערב טוב
ביצים קרות או בטמפרטורת החדר?
תודה וחג שמח
לא משנה.
חג שמח 🌺
הי אפרת,
קודם כל תודה על מתכונים מעולים וקלילים למאותגרת כמוני😉
יש לי ביצים XL זה בסדר?
כן 🙂
העוגה יצאה טעימה רצח!!!! מתכון אליפות!!!!
העוגה נגמרה תוך שנייה!
עצה שלי :
במקום לשים 150 גרם שוקולד חלב כדאי לשים 100 גרם שוקולד חלב ו50 גרם שוקולד מריר וככה העוגה לא יוצאת מתוקה כולכך.
תודה רבה על המתכון הזה❤️
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🌺
הי אפרת לא צויין למעלה איך לאפות אתזה ולכאן אפינו אתזה על 170 מעלות בטורבו
האם העוגה תצא בסדר?
כרגע החלק למעלה נורא כהה,האם יש סיכוי שהעוגה נהרסה?
בכל המתכונים באתר יש לאפות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם רשום במפורש טורבו.
טורבו מייבש ושורף עוגות ולכן זאת לא תוכנית שמתאימה.
אם העוגה עדיין בתנור כדאי לשנות לקו עליון וקו תחתון.
יש לי עוד שאלה, מה עדיף, קורנפלור או קמח?
מה שבא לך, אין הבדל משמעותי בין שניהם.
האם קיים הבדל בין תבנית 24 לתבנית 26? הבדל משמעותי?
יש הבדל בנפח. העוגה תצא פשוט נמוכה יותר בתבנית 26.
הכנתי ויצא פגגגגגגגגזזזזזזזזזזזזזזזזזז!!!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🌷
הכנתי את העוגה
יצא סוף הדרך
אבל במקום שוקולד חלב
לקחתי שוקולד לבן וצבעתי אותו בצבע שוקולד אדום ורוד
ויצאה העוגהה גם יפה וגם טעימהה
רעיון מעולה, נראה ממש טוב 🙂
תודה שרה.
שבת שלום 🌷
אפרת המדהימה!
אחרי טרטורי המוח שעשיתי לך עם השאלות
אז-
העוגות יצאו מדהייייים!
רק משהו אחד- הן התבקעו לי במרכז, כמו עיגול קטן באמצע מבוקע.
למה??
אני פשוט לקראת עוגה שלישית 🙂
היי יונית,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי העיגול המבוקע במרכז, זו תופעה מוכרת בעוגה הזו. אולי אפיה ב165 מעלות תקטין את התופעה.
אם אני משתמשת בביצים M- לשים 4?
כן.
שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והכייפים!
קניתי בטעות שמנת מתוקה,
האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה במתוקה?
היי אסתי,
אם אין לך שמנת חמוצה אז אני חושבת שעדיף להוסיף גבינה לבנה במקום. פשוט שמנת מתוקה היא במרקם יותר נוזלי ואני לא בטוחה שכדאי.
וואלה, הלואי שיצא יפה.
ועוד אחד-אחרון.
אני רוצה להכין 2 עוגות כאלה, כדאי לעשות אותם בבת אחת- כלומר כמות כפולה או בפעמיים?
(כי יש מתכונים שכשעושים כמות כפולה זה מתפשל:( )
לדעתי עדיף בפעמיים.
בהצלחה יקירה 🙂
אפרת המהממת!
כמה שאלות לפני שאני מתחילה בעבודה.
כמה כפות את שמה בכל פעם מהלבן ומהחום?
אני בד”כ משתמשת במצקת, זה בטח יותר מידי בשביל הספירלה, לא?
וגם- אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
תודה על הזמינות שלך!
היי יונית,
זה בסדר להשתמש במצקת. זה יוצא כ3/4 כוס בכל שכבה.
לגבי קמח תפו”א, אני חושבת שאפשר. אם יש לך אבקת פודינג וניל נראה לי שעדיף לשים כף פודינג וניל + 2 כפות קמח תפו”א.
המשך ערב נעים 🙂
היי אפרת
רציתי לדעת אם אפשרי להקפיא את העוגה כמה ימים לפני החג או שהיא תהרס בהפשרה? אם לא מתאים אז איזו עוגת גבינה מהאתר אפשר להקפיא?
וכמובן תודה על האתר המקסים שאני נעזרת בו הרבה
היי אפרת,
בדר”כ עוגות גבינה שהן ללא אפיה עוברות טוב יותר הקפאה. עוגות גבינה אפויות לעיתים מרקמן נפגע לאחר הפשרה, אבל גם לא בהכרח.
לגבי העוגה הזאת לא ניסיתי להקפיא.
יום מקסים 🙂
היי,
הטעם יצא מדהים אך הספירלה לא ממש הצליחה כי הכל שוקע לאמצע והצדדים עולים ואז יוצא כעין מעגלים במרכז. כאילו זה כבד מידי.
תני לי טריק לספירלה?
נ”ב: מתכונים מצוינים אחד אחד.
תודה והשמנה נעימה!
היי שרה,
זה אמור לצאת בצורת מעגלים. יצא לך כמו התמונות המתחלפות שבתחתית המתכון?
אפרת, יש לי תבנית פיירקס קוטר 25, או תבנית קרטון מתומנת “קוטר” נראה לי פחות מ24.
יש לי עדיפות אישית לעשות בקרטון כדי לא להחליב את הפיירקס(אם כי זה לא קריטי) אבל אני פוחדת שהיא קטנה מדי או סתם לא יצא טוב…
מה דעתך? מה עדיף? להלן תמונות. תודה!
תבנית הקרטון בסדר גמור.
היי אני רוצה להכין את העוגה לשבועות
אבל במקום שוקולד חלב אני רוצה שוקולד לבן ואז לצבוע הכל בג’ל למאכל כחול
זה אפשרי??
את מתכוונת לעשות דוגמה בכחול ולבן? אם כן, הרעיון מהמם אבל אין לי מושג איך צבע מאכל מתנהג באפיה. אפשר לבדוק מה רשום על האריזה, אם זה מיועד לאפיה או לשאול בחנות.
היי אפרת,
אפשר תבנית קוטר 25 מאלומיניום? ולא תבנית מנייר? כי בנייר זה נרטב קצת בתחתית, אני מכינה את העוגה הנפלאה הזאת כל שישי כמעט.
ועוד משהו, האם אני יכולה להיות בטוחה בקורנפלור שהוא ללא גלוטן גם אם כתוב עליו שעלול להכיל גלוטן? כי נראה לי שקורנפלור שזה עמילן תירס לא יכול להכיל גלוטן. פשוט ראיתי את אחת מהתגובות בנושא.
ושוב תודה לך על האתר, על המענה, על הסבלנות, זה נדיר.
חג פסח שמח לך לחברייך ולכל בני משפחתך!
היי ליאת,
אפשר להכין בתבנית מאלומיניום.
קורנפלור הוא ללא גלוטן .אם רשום על זה “עלול להכיל גלוטן” זה בגלל שיכול להיות שזה מיוצר יחד עם מוצר אחר שכן מכיל גלוטן. אם זה למישהו שרגיש לגלוטן אז רצוי שלא יהיה רשום על זה שזה עלול להכין גלוטן כי לפעמים גם כמות מזערית עלולה להזיק. אם זה בגלל פסח אז כדאי שיהיה רשום על זה “כשר לפסח” ואז את יודעת בוודאות שזה לא מכיל גלוטן.
חג שמח! 🌷
אפרת את מקסימה! תודה רבה לך על מענה מהיר ועל ההסבר.
שיהיה לך חג פסח מלא בשמחה!
היי האם אפשר להחליף את השוקולד חלב השוקולד מריר ?
היי זוהר,
אפשר אבל פחות מומלץ מבחינת הטעם. רשמתי הערה לגבי זה בתחתית המתכון.
פורים שמח 🙂
היי אפרת, חודש טוב 🙂
תודה רבה על כל המתכונים. .זו העוגת גבינה המנצחת שלי:)
חשבתי לשדרג אותההקצת לכבוד שבת, אני רוצה לעשות חור באמצע ולמלא בכדורי רפאלו ( דך אגב שבוע שעבר עשיתי אותם ובעלי אמר מהשבת כל שבוע את עושה עד שימאס.. )את חושבת שזה יצא טוב?או שזה יפגע בעוגה או בכדורים…
תודה רבה,
חן
היי חן,
חייבת לציין שהרעיון נשמע מעולה אבל בפעם האחרונה שניסיתי למלא עוגת גבינה בקוביות שוקולד וחטיפי שוקולד למניהם היא התבקעה לי באפיה וזה לא היה נראה כל כך טוב. לכן אני חושבת שכדאי להנות מהכדורים ומהעוגה בנפרד 🙂
הכוונה שלי היא כשהעוגה כבר אפויה והספיקה להתקרר…
ואני רוצה לשים גנאש שוקולד חלב לפעלה טת חושבת שזה יצא טוב..ואיך לעשות עם הגאנש?
תודה
עדיין ברגע שתכניסי את הכדורים זה יפגע בעוגה. יכול להיות שציפוי העוגה בגנאש ואח”כ פיזור של מקופלת מעט יטשטש את המראה. בכל מקרה, ציפוי לבדו לא מספיק כי עדיין יראו סדקים בעוגה.
גנאש שוקולד חלב מכינים מ- 150 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל) אבל אם את רוצה שהציפוי יהיה יותר סמיך כדי שיסתיר את החלק העליון אז כדאי להמיס 200 גרם שוקולד חלב עם חצי מיכל שמנת.
בסוף לא שמתי את הכדורים בפנים ….פחדתי שהיא תפגע היא יצא ממש יפה…אז עשיתי רק את הציפוי ..
בסדר גמור. אני בטוחה שזה יצא טעים מאוד גם ככה 🙂
היי רציתי לשאול עם יש לי רק שמנת חמוצה 200 מל במקום 300 זה נורא?
היי שיר,
אפשר אבל כדאי להשלים ב100 גרם גבינה לבנה (כ-2 כפות גדושות).
היי,
רציתי לשאול כשהכנתי את העוגה תערובת השוקולד יצאה הרבה יותר בהירה מהתמונה שלך. מה יכולה להיות הסיבה?
דבר שני זה נראה שאצלך התערובת יותר נוזלית. לי יצאה תערובת פחות נוזלית כך שהיציקה לתבנית מעט הסתבכה, ולא יצאה דוגמה יפה כשלך… יש לך מושג למה?
שוב תודה על כול המתכונים פשוט מדהים!
היי ציפי,
הצבע של תערובת השוקולד קשור בסוג השוקולד עצמו.
המרקם תלוי בכמות הנוזלים שיש בתערובת. השתמשת ב-3 ביצים גדולות?
תודה על המענה!
לגבי השוקולד טוב לדעת 🙂
ולגבי הביצים כן השתמשתי בביצים L
היי אפרת, יש לנו ביצים L. לשים 3 או 4?
תודה מראש
היי,
3 ביצים.
אפשר קמח אורז במקום קורנפלור?
ותודה לכם על אתר מנצח!
לא בטוחה. נראה לי שעדיף ללכת על בטוח ולשים קורנפלור.
היי אפרת, חג חנוכה שמח:-)
אופים את העוגה בטורבו או בשיטה של למעלה ולמטה בלבד?
תודה רבה..
היי חן,
בכל העוגות באתר (כולל זו) מומלץ לאפות בתוכנית אפיה רגילה שהיא קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
חנוכה שמח 🙂
הי, רציתי לשאול- יש מצב שהעוגה תהיה טובה גם אחרי שעתים- שלוש במקרר?
היי יעל,
אפשר לאכול אותה אחרי 2-3 שעות במקרר פשוט היה תהיה יותר טעימה ככל שתשהה במקרר יותר זמן.
הי
רצחתי להגיד לך תודה על המתכון.
יצאה לי עוגת יפה וטעימה, והלך לי חלק עם צורת הספירלה.
היי ליאורה,
העוגה נראית מעולה!
תודה ושבוע טוב 🙂
מהמם!
היי, תודה על המתכון הנהדר! הכנתי ויצא פשוט מעולה!
אני רוצה להכין אותה שוב לארוחת ערב אצל אורחים אך הפעם אני נתקלת בבעיה – נדרשת נסיעה של שעתיים בערך, ואין לי ציידנית, רק בלוק קרח אחד. האם זה יכול לקלקל את העוגה? אני אציין שאני מתכוונת להכין אותה הרבה מראש כדי שתתייצב טוב, משהו כמו יום וחצי מראש.
ממש מודה לך!
אין בעיה לילך, העוגה יציבה ותחזיק שעתיים נסיעה.
רק כשאת מגיעה שימי ישר במקרר.
יום נפלא 🙂
חד פעמית מאלומיניום?
היי שרון,
לדעתי זה ייצא יותר מיוחד בתבנית עגולה.
אני גם חושבת שזה ייצא ייצא מעט נמוך בתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש קייק.
אפרת המקסימה!אפשרי להכין כספירלה בתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש?
קניתי כבר את כל המצרכים בהתאם למתכון, אבל אז גיליתי שאין לי תבנית 24.
כמה נורא זה יהיה לאפות בתבנית 26? הבדל משמעותי?
תודה וצום מועיל, גמר חתימה טובה!
היי הדר,
העוגה פשוט יכולה לצאת קצת נמוכה. זאת תבנית חד פעמית? מדדת את הקוטר העליון שלה?
תבנית קפיץ רגילה
אז לדעתי זה ייצא קצת נמוך.
אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30 או להגדיל כמויות לאלה:
תחתית:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 2 כוסות
110 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
225 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
5 ביצים קטנות
כוס סוכר
1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
450 מ”ל שמנת חמוצה
כפית גדושה תמצית וניל
4.5 כפות גדושות קורנפלור (או 4.5 כפות מלאות קמח רגיל)
אאפה בתבנית מלבן.
תודה לך!!! כרגיל אין כמוך
שבוע טוב.
יש לי מתכון של 6 ביצים XL
כמה זה בביצים מידה L
תודה רבה.
עדיין שימי 6 ביצים.
ערב טוב אפרת,
זו ענת דיברנו שבוע שעבר.
אני שכחתי לשאול אותך שרשמת לי להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב ולשים 200 גרם במקום 150
להשאיר כמות של שמנת מתוקה 120 מל (חצי כוס) לשוקולד החלב. ולשוקולד הלבן להשאיר כמות של שמנת מתוקה 80 מל(שליש כוס) ?
היי ענת,
כן, כמות השמנת אינה משתנה בשני המקרים.
היי אפרת מה נשמע?
אני צריכה את העוגה לשבת. זה בסדר אם אכין אותה ביום שלישי או שזה מוקדם מידי?
גג שאני יכולה זה ברביעי.
תודה
היי,
אם יש לך אפשרות להכין ביום רביעי אז עדיף ואז אפשר לשמור במקרר עד שבת.
שלחתי למייל השני שציינת. תודה
היי ענת,
עברתי על המתכון. הוא נראה בסדר גמור. הייתי ממליצה להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב ולשים 200 גרם במקום 150 גרם בגלל שהוא פחות מרוכז מהשוקולד המריר.
אם יהיו לך שאלות נוספות אני כאן.
בהצלחה 🙂
היי אפרת מה נשמע?
אפיתי אתמול את העוגה לפי המתכון ששלחתי לך למייל שנתת לי . (מתכון של אחותי)אמרת לי שהוא נשמע מעולה. ואכן
העוגה יצאה סוף הדרך.
אז קודם כל תודה רבה לך.
דבר שני יש איזורים בעוגה שהיא יצאה לא הכי אפוייה מעט נוזלית. לא מאד. אבל גם לא אפויה. וברגע שפורסים את העוגה אז יש מקומות שלא רואים את הצורה זה התערבב . ואני חושבת בגלל שהיא דחובה זא הכנתי בתבנית עגולה 24 גובה 7 סמ.
אציין ואומר שאפיתי שעה ורבע. ואחר כך השארתי אותה בתנור שהוא כבוי 7 דקות בערך. והוצאתי שתתקרר לחלוטין. הכנסתי למקרר ופרסתי ממנה אחרי 24 שעות.
את חושבת שבגלל שאפיתי בתבנית קטנה ולא 26 זה יצא ככה?
לכמות מצרכים ששמתי. קילו גבינה וכו??
תודה לך.
היי ענת,
אני חושבת שזה כתוצאה משילוב של עוגה גבוהה עם עוגה שמכילה שמנת מתוקה. בגלל שהעוגה היתה יחסית גבוהה אז אולי היא היתה צריכה עוד קצת זמן להאפות. גם השמנת המתוקה כנראה דיללה קצת את התערובת וגרמה למרקם לצאת קצת נוזלי ואז היה צריך יותר זמן אפיה.
חשבתי להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב מה דעתך?
במתכון ששלחתי לך במייל
בוקר טוב ענת,
לא קיבלתי מייל.
תוכלי לשלוח לי למייל אחר? 10dakot.co.il@gmail.com
תודה
יש לי מתכון מאחותי אבל זה ארוך . יש אפשרות לשלוח לך למייל?
כי פה זה לא נותן להדביק את המלל.
תודה
היי ענת,
את יכולה לשלוח לי למייל matkon@10dakot.co.il.
אחותך ניסתה את המתכון? מה השאלה לגבי המתכון?
תודה רבה לך.
שלחתי.
אני מחפש מתכון טוב. אחותי המליצה לי. לא יודעת מאיפה לא שאלתי אותה
אמרה שניסתה פעם אחת ויצאה בסדר.אני פשוט מכינה רק את המתכונים שלך אני ממש אוהבת.
פשוט המתכון שלך פה עם שמנת חמוצה שלא כל כך רציתי ובגלל שאחותי המליצה לי על מה ששלחתי לך.
אם תאמרי לי שלא כדאי להכין אותו . ברור שאקשיב לך.
אני סומכת עלייך בייניים עצומות.
🙂
ואם אין לי ביסקיוויטים בטעם שוקולד רק הטעם הקלאסי הרגיל. איך אתן צבע כהה לתחתית יש אפשרות?
תודה רבה.
היי ענת,
לגבי התחתית את יכולה לערבב פירורי ביסקוויטים עם ממרח שוקולד (ואז אין צורך בחמאה) או להמיס שוקולד מריר/חלב ולערבב יחד עם חמאה ופירורי ביסקוויטים.
שאלת גם לגבי עוגת הספרילה (התגובה נמצאת יותר למטה) – יש לך מתכון מדויק? קשה לי להרכיב מתכון לפי המצרכים שרשמת מבלי שניסיתי אותו לפני.
נראה מדהים, אני רוצה להכין היום, אבל תמיד מסתבכת בסוף עם חום התנור. האם הכוונה ל 170 מעלות בטורבו או תנור רגיל? למה אף פעם לא מציינים זאת?
תודה
היי דני,
תמיד הכוונה לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם כן מצוין במפורש לאפות על טורבו.
יום מקסים 🙂
התבנית שלי 24 והצלחתי רק חצי מהכמות לשים בתבנית. למה???
חוץ מזה, השכבה השניה כסתה לחלוטין את הראשונה.. לא הלך טוב..העיסה היתה מוצקה מידי ולא השתטחה טוב.
מה יכול היה להיות לא בסדר??
איך זה יכול להיות? יש לך אפשרות למדוד את הקוטר והגובה של התבנית?
התערובת אמורה להיות מעט סמיכה. דווקא אם היא סמיכה יותר קל ליצור את הספירלה. הכנת בצורת ספירלה כמו בתמונות?
כן זה הקוטר מלמעלה. אולי הגובה לא כמו בתמונה? זה תבנית אלומיניום ולא קרטון.
כן, עשיתי כמו בתמונה.
את השארית שמתי בתבנית קפיץ 26 ויצרתי שיש..
זה יותר מכמות כפולה מהכמות של המתכון, איך יתכן??????
היי שרה,
הכנתי את העוגה פעמיים ובכל פעם השתמשתי בתבנית בקוטר 24, גובה 5.5 ס”מ (יש גם תבנית אלומיניום כזאת). אני עדיין משוכנעת שהתבנית שהשתמשת בה קטנה יותר, בקוטר או בגובה.
שמת 750 גרם גבינה ו300 מ”ל שמנת חמוצה?
אז זהו, מדדתי וזה 4 סנטימטר. זה הענין. אולי כדאי לרשום גם את הגובה…
היי שרה,
הוספתי הערה בתחתית המתכון לגבי גודל התבנית.
תודה ושבוע נפלא 🙂
היי, מכינה עכשיו. אשמח לשתובה מהירה. התערובת עם השוקולד נראית לי מאוד בהירה. היא אמורה להיות כהה כמו עוגת כושי ?
זה בסדר, יש סוגי שוקולד חלב שאכן יוצאים יותר בהירים.
אם רוצים להכין בתבנית גדולה יותר.
קוטר 26/ חד פעימית בינונית.
צריך להגדיל כמויות?
באיזה יחס?
היי צביה,
אם זו תבנית עגולה חד פעמית אני ממליצה למדוד עם סרגל את הקוטר בחלק העליון כי לעיתים מדובר בתבנית בקוטר 24 בעוד שחושבים שזו תבנית 26 (ואז הכמויות במתכון טובות).
לתבנית 26 או חד פעמית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות המומלצות:
מצרכים:
תחתית:
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 2 כוסות
110 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
225 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
5 ביצים קטנות
כוס סוכר
1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
450 מ”ל שמנת חמוצה
כפית גדושה תמצית וניל
4.5 כפות גדושות קורנפלור (או 4.5 כפות מלאות קמח רגיל)
היי,
קודם כל אני רוצה להגיד שהאתר נפלא ותמיד נותן לי רעיונות לדברים חדשים.
לגבי שלב ההקצפה, אם אין לי מיקסר אני יכולה להשתמש במטרפה?
תודה
היי מעיין,
אני פחות ממליצה להשתמש במטרפה מאחר וחשוב שהקרם ייצא יציב.
יום מקסים 🙂
מעצבן שהעוגה מוגדרת כללא גלוטן. רק לאחר שקניתי את המצרכים והייתי בתהליך ההכנה גיליתי שבקורנפלור יש עקבות של גלוטן.
אז מה עשינו בזה?
קורנפלור הוא עמילן תירס ואמור להיות ללא גלוטן. כמובן שמי שרגיש לגלוטן חשוב לרכוש קורנפלור שאינו מכיל עקבות גלוטן.
היי אפרת, בוקר טוב,
יש לי ביצים m והן קטנות, כמה את ממליצה לי לשים?
תודה רבה, ויום נעים.
היי חן,
אם הן קטנות כדאי לשים 4 ביצים.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
רציתי לחזור ולעדכן שעשיתי את העוגה בסופש שעבר ויצא מושלם!
בדרך כלל אני נוטה להסתבך עם עוגות מסובכות (לא בחושות :)) אבל זו יצאה פשוט נהדרת! אז תודה רבה
אני נעזרת באתר המון!
תודה מוניקה, שמחה מאוד לשמוע 🙂
שלום! הכנתי את העוגה והיא ניראת קצת “רוטטת” אחרי שהוצאתי אותה מהתנור(אחרי שהיה חצי שעה במצב כבוי).זה בסדר?
עכשיו ראיתי את התגובה שלך לרבקה וקיבלתי תשובה.
תודה
מוציאים את העוגה מהתנור אפילו אם הקייסם לא יוצא יבש?
איך יודעים שזה נאפה מספיק והעוגה באמת מוכנה?
היי רבקה,
אחרי 45 דקות העוגה אמורה להיות אפויה מספיק מבפנים. היא אמורה להיות עדיין קצת רוטטת במרכז אך יציבה.
בכל מקרה נותנים לה עוד חצי שעה בתנור מכובה כך שהיא ממשיכה להאפות בצורה איטית מהחום שנשאר בתנור.
הכנתי את העוגה כי כבר אי המון זמן רוצה להכין כזה סגנון ולהתנסות עם זה הבעיה היא שברב חכמתי במקום להעביר לקנקן מזיגה את התערובת או לשפוך ישר מהקערה פשוט העברתי עם 2 מצקות ואני לא רוצה לומר מה יצא.
כשניסיתי לשפוך אחד מעל השני זה גלש לצדדים והתערבב-בקיצור בלגן!!!!
יצאה עוגת שיש שרובה שוקולד כי זה התערבב.
וגם היה לזה טעם לוואי מוזר, למה זה קרה?
עכשיו אני מחכה לעוד הזדמנות לאפות כזאת עוגה למרות שהמשפחה שלי לא ממש בענין של עוגות גבינה במיוחד אחרי הסיפור הזה…..
אוי חבל 😐 פעם הבאה תנסי באמת להשתמש בקנקן מזיגה או שתשפכי ישר מהקערה כדי שהצבעים לא יתערבבו יותר מידי. זה אמור לצאת עיגולים כמו בתמונות המתחלפות.
לגבי הטעם לוואי, מוזר. השתמשת בשוקולד חלב ולא חיממת אותו יותר מידי נכון? הכוונה שהוא לא נשרף או משהו. איזה טעם היה לזה? מר? חמוץ?
עכשיו אני רואה את ההערה שכתבת לגבי שוקולד מריר ואת צודקת לחלוטין, באמת השתמשתי במריר וכנראה לכן זה יצא ככה.
זה גם היה דחוס כזה ובכלל לא מוצלח.
נס שהכנתי עוד עוגה נורמלית סתם וככה היה מה לאכול……
שלום אפרת
חיכיתי למתכון כזה באתר שלך ושמחתי לראות ולהכין.
הכנתי את העוגה מדויק ממש . השתמשתי בתבנית בקוטר 26 והבלילה הגיעה עד למעלה! איך יתכן?
כתבת שכדאי להשתמש ב 3 ביצים גדולות, לכן השתמשתי ב-4 קטנות. אולי בגלל זה?
אבל מה שהפריע לי בעיקר זה משהו אחר: רציתי את דוגמת השיש , אבל כמעט ולא רואים את החלק השוקולדי, כמה שניסיתי “להרים” עם מזלג את החלק הכהה הוא התערבב מידי בלבן ובסוף לא רואים דוגמא.. מה עושים לפעם הבאה?
היי,
יכול להיות שקוטר 26 הוא לפי תחתית התבנית ולא מהחלק העליון. אם תוכלי תמדדי את הקוטר בעזרת סרגל מהחלק העליון של התבנית. גם את הגובה של התבנית.
זה נכון שבדוגמת השיש רואים פחות את הדוגמה. פעם הבאה אני ממליצה לך לנסות את דוגמת הספירלה (אולי זה נראה קצת מסובך אבל זה ממש פשוט).
שבת שלום 🙂
היי
אם אני מכינה את התחתית עם בצק פריך מוכן צריך לאפות אותו קודם ואם כן איזה מעלות וכמה זמן
תודה
היי שלי,
מומלץ לאפות את התחתית במשך 12-15 דקות, בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
היי אפרת חג שמח
אפשר להכין את העוגה כעוגה קרה?
העוגה היא קרה או שהתכוונת לעוגה לא אפויה?
תודה על המתכון העוגה בתנור כרגע אבל אני חייבת לציין שחבל שהשלב הראשון ביצירת העוגה הוא אפקט השיש ולא אפקט הספירלה כפי שהכותרת של המתכון. בטעות התייחסתי לסעיף הזה ולא לסעיף שהתכוונתי להכין שהוא הספירלה! עוגת שיש גבינה ושוקולד כבר הכנתי הרבה פעמים החידוש מבחינתי היתה הספירלה שזה מראה הרבה יותר חגיגי ולצערי “נפלתי ” בגלל שהסעיף הראשון הוא השיש וכמו רובוט עברתי שלב שלב.
היי אוסי,
אני יוצאת מנקודת הנחה שקוראים את כל המתכון לפני ההכנה וכנראה שזה לא תמיד כך.
צריך להפריד את הביצים בהקצפה ?
לא, אין צורך.
חג שמח
איך שולחים תמונה?
יצא לי מקסים!
היי,
ממש בקרוב יהיה ניתן להעלות תמונה בתגובות.
אשמח לראות איך יצא 🙂
תודה על המתכונים הנפלאים!!!
האם ניתן להכין את העוגה ללא שמנת חמוצה?
אפשר לשים גבינה לבנה במקום באותה כמות.
היי אפרת,
אני רוצה להכין עוד מעט, אשמח לדעת 2 דברים.
1.אם אני עושה את העוגה בתבנית 26, זה יצא ממש נמוך? לפי הכמויות נראה שזה יכול להסתדר בתבנית 26.
2.לגבי תחתית העוגה, האם עשית פעם עם ביסקוויטים רגילים?? זה ישנה ממש את הטעם? בעלי אוהב יותר טעם וניל מאשר שוקולד.. מתלבטת עם מה להכין את התחתית.
תודה על התשובות וחג שבועות שמח
היי מעיין,
זאת תבנית 26 חד פעמית? מה גובה התבנית?
אין בעיה להכין עם ביסקוויטים רגילים.
איזה זריזה :)))
זו תבנית קפיצית רגילה.. גובה של בערך 10 סנטימטר..
סליחה… לא 10, מדדתי זה 6.5
אפשר אבל לדעתי העוגה תצא קצת נמוכה.
לצורך ההשוואה השתמשתי בתבנית בקוטר 24 בגובה 5.5.
אוקי, האמת שאני מדדתי את התבנית מבחוץ אז בטח מבפנים זה פחות, היא נראית לי מתאימה אני אעדכן אחרי שאכין אותה.
תודה רבה.
היי אפרת,
מעדכנת איך יצא.. העוגה יצאה מדהימה!! לא נמוכה ממש.. בערך 4-5 סנטימטר.
עשיתי עם ביסקוויטים רגילים יצא לתחתית ממש טעם מדהיםםם.
בקיצור, עוגה ממש מושלמת.. התענגנו על כל ביס, תודה על המתכון והאתר המופלא שלך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מעיין.
תודה על המענה המהיר
זו תבנית קפיצית רגילה, בערך גובה של 6-6.5 סנטימטר
היי. תודה על המתכון עשיתי ונראה מעולה.רק רציתי לשאול איזה ציפוי אפשר להכין לעוגה הזאת?תודה ממש וחג שמח
היי חיה,
אפשר להכין לעוגה ציפוי גנאש שוקולד חלב- להמיס חצי מיכל שמנת מתוקה עם 150 גרם שוקולד חלב (אם רוצים ציפוי יותר סמיך כדאי לפחית אפילו לשליש מיכל שמנת).
חג שמח 🙂
היי אפרת, ערב טוב. הוצאתי עכשיו את העוגה מהתנור ובאמצע העוגה יש שקע קטן ו”רוטט”.. כאילו לא נאפה. מה דעתך?
היי ענת,
בעוגות גבינה אפויות זה יכול לקרות.
אם הכנת לפי הכמויות במתכון ואפית 45 דקות והשארת 30 דקות בתנור אז העוגה אמורה להיות אפויה מספיק. רק לאחר קירור של כמה שעות טובות היא מתייצבת.
תודה רבה על המענה המהיר. אחזור לעדכן…. חג שמח (:
אפרת, העוגה יצאה מווווושלמת. מתכון קוצר מחמאות. עוגה טעימה מאוד ומרשימה (: תודה לך.
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
גם לי לא כל הבלילה נכנסה לתבנית אולי בגלל שהשתמשתי בתבנית חד פעמית אלומיניום? (במקום מנייר)
היי יהודית,
בטוח שמדובר בתבנית 24? אולי זאת תבנית 22. מדדת את הקוטר מהחלק העליון?
היי אפרת,
הכנתי והעוגה יצאה חצי שחומה שלא רואים את הדוגמא מלמעלה וחצי בהירה אבל לא כמו בתמונה איזו סיבה יכולה להיות לתופעה הזו? היא נראת אפויה ויש סדקים בעוגה….אנסה לעשות גנאש יש לי שוקולד צוקטה פרווה האם ניתן לעשות ממנו איורים יפים מעל ואיך?
לגבי הטעם אעדכן בהמשך העוגה עדיין חמה …
אולי בכל זאת הטמפ’ היתה גבוהה מידי? בכל מקרה, יכול להיות שכשתחתכי את העוגה כן תראי את הדוגמאות.
בכל אופן אני ממליצה לקרר את העוגה במקרר לפחות 8 שעות לפני שחותכים וטועמים אותה.
לגבי גנאש, אם השוקולד הוא מריר אני לא ממליצה. כדאי להשתמש בשוקולד חלב מתוק.
אם את שמה ציפוי אחיד על כל העוגה כדאי להמיס 150 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
אם את רוצה לעשות איורים אפשר להמיס 50 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב ופשוט לזלף פסים לרוחב ולאורך או צורה מעגלית של ספירלה.
עכשיו העוגה בתנור הכנתי בתבנית חד פעמית 24 וחלק מהבלילה לא ניכנסה אז לא היסתכנתי לא המשכתי ושמתי לתנור מעל ציירתי יצא יפה מקווה שככה ישאר ועוד שאלה יש לי תנור ממש חזק איזה מעלות מומלץ לאפות כדי שלא תשחיר שמתי על 150 -160 זה בסדר?
אעדכן כשיהיה מוכן איך יצא תודה רבה.
מוזר שלא היה מקום לכל הבלילה.
זה בסדר ששמת על 150-160.
עדכני איך יצא 🙂
תודה עכשיו מכינה…פשוט אני מסתבכת עם התחתיות.ואם אני אקנה בצק קנוי אפשרי יהיה להכין עם הבצק עוגות גבינה אפויות וקרות בלי להיסתבך? ואיזה בצק מומלץ ליקנות?
תודה רבה.
למה את מסתבכת? זה די פשוט.
את יכולה לקנות בצק פריך מוכן (למאפים מתוקים) ולהשתמש בו כתחתית לעוגה.
תודה רבה.הכנתי פעם אחת ויצא לי הבצק עם הפירורים קשה ומאז פוחדת להכין שוב.
היי אפרת,
האם ניתן להכין את העוגה ללא התחתית?
תודה רבה.
נראה לי שכן, למרות שהתחתית מוסיפה למראה ולטעם.
רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הקונפלור/קמח עם אינסנט פודינג ווניל
תודה מתכוננים מעולים משתמשת הרבה באתר
חג שבועות שמח
היי אורנה,
ממליצה לשלב כף וחצי אבקת פודינג + כף וחצי קמח/קורנפלור.
חג שמח 🙂
המטבח שלי מתבסס עליך…
הכנתי בציק צק-יצא טעים במיוחד.
רק שתי שאלות:בתנור העוגה תפחה מאד מאד (מעל לדפנות התבנית)אבל כשהוצאתי אותה היא צנחה מאד.מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה (חיכתי חצי שעה בתנור מכובה) ?וגם העוגה נשברה למעלה ולא יצאה חלקה….
היי טובי,
אני מנסה לחשוב מדוע העוגה תפחה כי היא לא אמורה. אם היא נשברה זה בגלל שהיא תפחה ונפלה. פעולה זאת גורמת לה לסדקים.
הפרדת במקרה חלבונים וחלמונים?
השתמשת בקמח תופח?
בכל מקרה, אפשר להכין ציפוי שוקולד כדי לכסות את החלק העליון. מומלץ שהציפוי יהיה משוקולד חלב.
היי לא ברור כמה שמנת חמוצה אני צריכה בגביע יש 200 מ”ל ולא מצוין בגרמים..:(
הכוונה למ”ל. תיקנתי 🙂
חג שמח!
שבוע טוב, זה נראה מעולה. שאלה לי: איך העיגולים מתרחבים את מסובבת את התבנית? כל שכבה צריכה לכסות את מה שמתחתיה או שלא?
היי רחלי,
העיגולים מתרחבים לבד. אני מטה את התבנית רק כדי למרכז את העיגולים.
השכבות לא מכסות לגמרי זו את זו אלא באופן חלקי ומכאן הדוגמה היפה שהעוגה מקבלת.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
תודה העוגה בתנור מקווה שתצא טוב
ועכשיו ללזניה
שבוע טוב.
הכנתי את העודה לשבת, וחייבת להודות לך על המתכון הנהדר הזה, התוצאה מדהימה וההכנה קלה כל כך.
מאמצת בחום.
נ.ב. ניתן להוסיף יותר שוקולד , וכך טעמו יודגש ותר?
תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר להגדיל את כמות השוקולד ולשים 200-250 גרם כדי שטעמו יורגש יותר.
שבוע טוב
היי אפרת
רציתי לשאול אם את תוכלי לעלות לאתר מתכון של מרק בצל חלבי .
תודה .
היי ליאל,
אעלה מתכון בהמשך.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת,
אפשר להשתמש בפילדלפיה במקום גבינה לבנה?
היי ליליה,
אני חושבת שכדאי לשלב פילדלפיה עם גבינה לבנה (חצי-חצי).
שבוע טוב 🙂
ערב טוב אפרת,
אני רוצה להכין עוגת ספירלה אך מעוניינת על בסיס גבינה לבנה. ביצים. שמנת מתוקה . סוכר. שוקולד לבן. שוקולד חלב. קורנפלור אם צריך או פודינג וניל. לא רוצה עם שמנת חמוצה הבנתי שרצוי לשים בתוך תבנית גדולה עם מים חמים.
אני מתכוונת להכין מחר בתבנית עגולה קוטר 24 גובה 7 ס”מ.
תודה רבה לך.
היי אפרת,
ראיתי את המתכון החדש וממש רוצה לנסות להכין האם אפשרי להכין עם התחתית של עוגת הגבינה ?
תודה רבה על המתכונים.
אני חושבת שכן.
שבת שלום !
האם ניתן להמיר את החמאה במצרך אחר כמו אולי להמיס שוקולד וחלב ?
תשיבי לי בבקשה .
היי אלייה,
אני חושבת שאפשר לערבב את פירורי הביסקוויטים עם 4-5 כפות ממרח שוקולד.
שבת שלום 🙂
שלום ! האם צריך להמיס את הממרח ולערבב עם הביסקוויטים ואם אני יכולה במקום להשתמש עם שוקולד חלב או מריר מומס ?
אין צורך להמיס את הממרח אלא אם כן הוא ממש מוצק.
אם רוצים להשתמש בשוקולד חלב או מריר מומס יש להוסיף לו חמאה ורצית להמנע מזה.
נראה מהמם בלשון המעטה. לתבנית אינגליש קייק זה חצי מהכמויות?
תודה ענת וכן, לתבנית אינגליש קייק יש להכין מחצית מהכמויות.
שבת שלום 🙂
אפשר שוקולד מריר?
לא מומלץ. ראי הערה בתחתית המתכון.
אפשר לשנות באחוזים של הגבינה?
כן, אפשר.
אפשר להוריד את כמות הגבינה והשמנת בעוגה? האם אז העוגה תהיה יותר שוקולדית?
היי נעמה,
לא מומלץ להפחית כמויות של גבינה ושמנת כי זה מה שנותן נפח לעוגה. מה שכן, אם רוצים יותר שוקולדיות אפשר להגדיל את כמות השוקולד חלב ל200-250 גרם.
זאת לא עוגת שיש נכון? זה יוצא יותר מיוחד מזה בטעם..
היי הילה,
המרקם הוא שונה לגמרי מעוגת שיש בחושה רגילה, הרבה יותר מיוחד בטעם.
לא שאני חולמת לעשות, אבל התמונות כל כך טובות.
את מדהימה!
תודה יקירה! 🙂
תודה רבה על כל פועלך הנפלא בכל שבוע. מצפה בכיליון… מאחלת לך חג שבועות שמח מלוא הטנא בדברים טובים. ת ב ו ר כ י
תודה רבה ציפי יקרה!
חג שבועות שמח 🙂
מה גודל התבנית?
ותודה על האתר הנפלא
תבנית 24.
יום מקסים 🙂