זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית פאי או מחבת מברזל יצוק (שמיועדת לאפיה בתנור) בקוטר 24
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת) חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס סוכר (60 ג’) חום כהה דחוס
רבע כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
קמצוץ אבקת סודה לשתיה
קמצוץ מלח
למילוי: ממרח השחר העולה
לקישוט: שוקולד צ’יפס
-משטחים על נייר אפיה 5-6 כפות גדושות ממרח השחר ויוצרים צורה של עיגול בקוטר התבנית. מכניסים למקפיא למשך 45-60 דקות (עד שזה מתקשה).
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון).
-מערבבים במיקסר (וו גיטרה) את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד לתערובת אחידה.
-מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
-משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית, מעל מניחים את עיגול הממרח שהקפאנו ומעל מניחים את מחצית הבצק שנותר ומהדקים באופן אחיד. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לבצק. בעזרת סכין עושים סימון בחלק העליון של 8 משולשים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיה להתקרר לגמרי (אחרת היא תתפרק).
-לאחר שהעוגיה התקררה חותכים בעזרת סכין בעדינות למשולשים לפי הסימון.
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- כדורי השחר
האם אפשר להמיר את החמאה במרגרינה?
כן
הכנתי עם מרגרינה. יצא כל כך טעים שנגמר תוך יום אחד…
ממש מתחרה עם העוגיות שוקולד ציפס של אוסם…
תודה לך!
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי, עם אין סוכר חום אפשר לבן או משהו אחר?
הסוכר חום מוסיף צבע לעוגיות. אפשר גם סוכר לבן
אם יש מגימיקס אם איזה מערבל להשתמש?
האמת שאני לא יודעת. לא יצא לי להכין עוגיות במג’מיקס