זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות תפוז
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (100 ג’) סוכר (*מי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפשר להסתפק בשליש כוס סוכר)
שליש כוס (65 ג’) שמן
גרידת תפוז שלם (כ-2 כפות קליפת תפוז מגורדת בפומפיה דקה)
1 ביצה
1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס”מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוש נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו). קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.
-אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
המתכון מעולה!!
במקום ביצה שמתי יותר מיץ תפוזים (כמעט חצי כוס) ויצא נהדר!
תודה שחזרת לשתף🙂
וואווו יצא מושלם
תודה דיקלה, שמחה לשמוע🙂
היי, לכמה זמן מרגע ההכנה העוגיות נשמרות?רוצה להכין מראש למשלוחי מנות
היי,
העוגיות במיטבן עד 4-5 ימים מיום ההכנה. אפשר להכין מראש ולהקפיא בקופסה אטומה.
אם אני מכינה לילה לפני זה יכול לחכות בחוץ בקופסא סגורה?
כן.
טעים טעים טעים!!! תודה רבה!!!
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤
עוגיות טעימות!
תודה על עוד מתכון!💕
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
חיבים לגרוד תפוז עם הקליפה
לא חייבים אבל זה מוסיף טעם לעוגיות.
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
כן אפשר (את המיץ להוסיף רק במידת הצורך ובהדרגה).
היי אפרת, אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמות והאם צריך להמיס אותה?
תוכלי להחליף ב65 גרם חמאה יקירה
החמאה צריכה להיות בטמפ’ החדר
לילה טוב ❤️
כך עשיתי ויצא נהדר. תודה על התשובה המהירה והמתכון הידידותי למשתמש.
הי אפרת, הכנתי את התערובת אתמול חוץ מהתפוזים והביצים (לא היה לי) ושמתי במקרר. יכולה להכין היום אחה”צ או שאבוד כבר? תודה.
אני חושבת שכן.
שלום, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפ?
כן אפשר.
יצאו מעולה! פשוט נהדרות! תודה 🙂
❤️
גם לי יש תינוק בן שנה אלרגי לביצים וחלב ואני ממש אשמח למתכון של עוגיות רכות שאני יכולה להביא לו..
אפשר להכין את המתכון הזה – עוגיות בטעם תפוז וקינמון (אפשר לוותר על גרידת התפוז)
לא כדאי לאפות יותר מ12 דקות כדי שהעוגיות לא יתקשו מידי.
הי אפרת רציתי לשאול אם יש תחליף לביצה? (מסיבת אלרגיה)
היי מרים,
את יכולה לנסות לשים 4-5 כפות סירופ מייפל (ולוותר על הסוכר ועל הביצה).
האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוזים של קריסטל
כן.
יצא מעולה!!!!! טעים ובריא!
עשיתי עם קמח כוסמין,סוכר קוקוס,שמן קוקוס, יצא טיפה דביק אז הוספתי קמח עד שיצא כמו שצריך 🙂
תודה על מתכונים נפלאים וברורים וכמובן על ההיענות בתגובות!
הכנתי כבר כמה דברים ממך ויוצא מעולה 🙂
מהמם 😍
תודה שחף!
היי אפרת, אפשר לקרוץ כדורים קטנים מהבצק ולהניח בתבנית או שחייבים לרדד?
כן. יש לשטח אותם לפני האפיה.
קודם כל תודה רבה על כ”כ הרבה מתכונים קלים ומעולים.
הכנתי את העוגיות והן יצאו מצוינות,
בעיה היא שניסיתי לקרוץ מהן צורות משבלונות בצורות שונות לפורים והצורה לא ממש יצאה יפה. אולי בגלל שהן תפחו מידי הרבה.
אציין שהשבלונה בנויה בגבהים שונים, יש את הצורה הכללית בהיקף ויש את ההטבעה הפנימית בה כתוב פורים שמח והיא זו שלא יצאה ברור.
לפני הכניסה לתנור דווקא ראו היטב את הכיתוב.
אשמח אם יש לך מתכון אחר קליל וטעים לעוגיות שיתאימו יותר לשבלונות שלי (עדיפות למתכון בריא בלי מרגרינה)
תודה רבה.
היי נעה,
יש את המתכון של עוגיות ליצן. הן על בסיס שמן.
מתכון נפלא, השתמשתי בחצי לבן וחצי כוסמין. תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שיר ושבת שלום
שמתי 1 כף מיץ תפוזים וזה יצא נוח ודביק מספיק, צריך להוסיף עוד 2 כפות?
לא, אין צורך.
קל, מהיר וממש טעים!!!
נראה מעולה!
תודה ריקי 🙂
טעימים וממכרים. השתמשתי חצי קמח לבן וחצי מלא, וסוכר הרוב חום. עשיתי צורות עם הבן שלי, היה כיף.
מהמם!
תודה בלה ושבוע נפלא 🙂
יצא מושלם !!! פעילות כייפית עם הילדים…
שמחה שנהניתם!
תודה אירה.
יום מקסים 🙂
10 דק
מתכונים מעולים קלים והכי חשוב טעימים
תודה אלה 🙂
יום מקסים
יצא טעים מאוד וממש קל להכנה,
אני בעצמי אכלתי איזה 5 עוגיות, ממש ממכר 😊
נראה מעולה 🙂
תודה עידית, שמחה שיצא טעים.
וואו עוגיות מדהימות!
תודה רבה אני מאמצת את המתכון.
אני הכנתי טבעוניות בלי הביצה.לא הוספתי שום תחליף.מה שכן הוספתי זה קוקוס טחון וכף קרם קוקוס כי אני אוהבת את השילוב עם התפוזים.
שוב תודה!
מצוין!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
העוגיות יצאו טעימות. שמתי 3 כפות מיץ תפוזים והבצק יצא דביק. הוספתי עוד קמח וזה הסתדר.
שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שרית ושבת שלום
הכנתי עם קמח מלא(של על המשקל) וסוכר חום ויצא נהדר! למי שמעוניין לנסות.
אני בעקרון לא אוהבת להכין עוגיות, אבל משום מה דוקא למתכון הזה אני חוזרת. ממש מוצלח, תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
תודה אפרת,הכנתי כרגע אחרי משמרת לילה.קל מהיר חומרים זמינים מה צריך יותר מזה.
חייל שלי צריך להגיע שישי שבת וחייבים לפנק אותו.אלך לישון מעט ואז אכין עוד דברים מהמתכונים המקסימים שלך.תודה לך.
תודה צביה יקרה 🙂
יום מקסים
תודה על המתכון. יצא מוצלח וטעם התפוז מורגש. רציתי לשאול מה הכוונה לקליפת תפוז: רק החלק הכתום או גם הלבן הפנימי יותר? תודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
הכוונה רק לחלק הכתום.
יצא מאוד טעים מתקון מעולה!
תודה 🙂
חג שמח
אפשר לעשות בלי גלוטן? נגיד להחליף את הקמח בקמח תמי?
אני חושבת שכן.
הכנתי את העוגיות ללא גלוטן עם קמח כרגיל וקמח אורז(שילוב), יצא מעולה !!
נראה מעולה 🙂
תודה הדר.
היי
אפשר לעשות עם המתכון הזה גם עוגיות תפוחים?
(עם תפוח מגורד ומיץ תפוחים?)
שבת שלום!
שיר
היי שיר,
נשמע מעניין. לגבי תפוח מגורד אני לא בטוחה כי להבדיל מקליפת תפוז הוא יותר לח ורטוב. לגבי מיץ תפוחים אני חושבת שאפשרי.
שבת שלום 🙂
היי יש ברשותי קמח לחלה וקמח תופח באיזה מהם עדיף להשתמש למתכון ?
היי אתי,
עדיף קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה כמובן.
היי אפרת, יש גרסה טבעונית לעוגיות האלו? במה ניתן להחליף את הביצה?
היי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם תשימי סירופ מייפל במקום סוכר (בסביבות 4-5 כפות) אז זה יעזור להדביק את החומרים במקום הביצה.
הי לא הבנתי. לשים גם סוכר וגם סירופ מייפל כאשר הסירופ מייפל מהווה תחליף לביצה?
היי מירב,
במקום הסוכר לשים 4-5 כפות סירופ מייפל (לוותר על הסוכר ולעל הביצה).
Hey Efrat,
hier in Amsterdam wij use your site en the recepies!! we love it!!
Michal
🙂 !Thank you Michal
היי
אפשר להחליף את השמן, בשמן קוקוס ? אוהבת את השילוב עם התפוז
תודה
כן בטח, אפשר לשים כשליש כוס שמן קוקוס מומס.
אפרת, מודה לך על התשובה, הכנתי את הבצק ידנית והוא ממש היה שומני, מה יכולה לפי דעתך להיות הסיבה ?
אהבתי מאוד את טעמן ולכן אני רוצה להבין למה זה קרה לי. ועוד שאלה בבקשה, כשאת כותבת שהן יוצאות לאחר
האפייה רכות אבל מתקשות לאחר קירור, האם הן לא פריכות כמו בצק פריך ? מבקשת את עזרתך !
היי מרים,
באיזה כוס השתמשת? אני משתמשת בכל המתכונים בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זאת בתמונה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה
לפעמים הבצק מרגיש שומני מידי כתוצאה מערבוב או התעסקות יתר כי אז הוא מתחמם.
העוגיות יוצאות במרקם בין קשה לפריך (לאחר שהן מתקררות כמובן).
ערב טוב לך אפרת ! יש לך אתר כייפי וידידותי למשתמש, אני מכינה הרבה ממתכונייך.
הכנתי את העוגיות תפוז, הן טעימות מאוד, אבל רציתי לברר הבצק יוצא מאוד שומני,
אמנם לאחר האפייה לא מרגישים בשמן, ולמרות זאת ניראה לך שאולי אפשר קצת להפחית
מהכמות או ?????
האם העוגיות לאחר האפייה יוצאות פריכות או שהן מתקשות, אני שואלת זאת בגלל זמן האפייה.
אשמח לקבלת תשובות ממך ותודה !
היי מרים,
הבצק אמור לצאת קצת שומני אבל לא יותר מידי. שליש כוס שמן על כוס וחצי קמח זה בדר”כ בסדר.
אפשר להפחית קצת את הכמות אבל לדעתי זה יפגע בפריכות של העוגיות.
העוגיות לאחר האפיה יוצאות קצת רכות ומתקשות לאחר שהן מתקררות לגמרי.
שלום לך ברצוני לציין כאן שהאתר שלך עם המתכונים שלך הוא האהוב עלי הכל וכל מתכון שם מהיר קל וטעים . תודה לך ושבת שלום
תודה שרה, כיף גדול לשמוע 🙂
כמה עוגיות יוצאות בערך במתכון? מגש? שניים?
היי אנה,
אמורות לצאת בסביבות 20-25 עוגיות בגודל בינוני או 50 עוגיות קטנות.
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך, הם תמיד יוצאים מוצלחים
רציתי לדעת האם יש תחליף לגרידת התפוז?
היי,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על גרידת התפוז כי זה בעצם נותן את כל הטעם בעוגיות.
בקר טוב,
הכנתי את עוגיות התפוז, טעימות מאד!!…..תודה…
אבל הבצק היה רך מאד ולא הצלחתי לקרוץ צורות,
אולי שמתי יותר מדי מיץ תפוזים? שמתי 3 כפות…
יום נעים,
ורדה
היי ורדה,
קרוב לוודאי שזה בגלל עודף נוזלים (מיץ תפוזים).
פעם הבאה תוסיפי את המיץ בסוף ובהדרגה. תתחילי בכף אחת של מיץ, לפעמים זה מספיק כדי לקבל בצק נוח לעבודה.
שבוע נפלא 🙂
אפשר בלי מימין? משהו במקום?
מיצים
היי עדי,
אפשר לשים מים במקום אבל המיץ הוא מה שנותן טעם לעוגיות.
אפרת בוקר טוב. תודה רבה לך על האתר. עשיתי עוגיות – יצא מאוד טעים. יש לי שאלה. העוגיות יצאו קבדים לא כמו בדרך כלל יוצאים עוגיות מבצק פריך. זה בגלל שהחלפתי שמן ב-75 גרם חמאה מומסת או/ו שעשיתי עוגיות עובים מדי?
תודה!
היי אולגה,
לא כל כך הבנתי איך יצאו העוגיות.
החמאה משנה את מרקם העוגיות וגם אם מכינים את העוגיות עבות זה גם משפיע על המרקם.
אפשר להשתמש במתכון בקמח תופח במקום רגיל?
היי שני,
המתכון מכיל פחות אבקת אפיה ממה שיש בקמח תופח (רק שליש מהכמות).
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שהעוגיות עלולות לתפוח יותר. כמובן יש לוותר על אבקת האפיה.
תודה אפרת, הכנתי ויצא נהדר. במקום קמח לבן השתמשתי בקמח כוסמין ובמקום סוכר לבן השתמשתי בסוכר חום.הבעיה של העוגיות האלה שהן נגמרות עוד בטרם הגיעו לקופסה…
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת יקרה!!!
אני נהנת כל פעם לבחור משהו מהמתכונים שלך.
מהירים, קלים וכל כך טעימים!!!!
אף פעם לא התאכזבתי!!!!
ועכשיו בכלל שאת מגיעה אלי למייל כל יום חמישי,
פשוט כייף.
תודה רבה ושבת שלום
ליאורה
תודה ליאורה! כיף לשמוע 🙂
שבת שלום