זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות קטנות
סוג: פרווה, טבעוני
רכיבים
כוס וחצי (210 ג') קמח לבן או כוסמין
כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
2 כפות סוכר
2 כפות סירופ מייפל
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
כף קליפת תפוז מגורדת דק
1-3 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום. את מיץ התפוזים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים).
-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס"מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
- עוגיות תבלינים |
- עוגיות טחינה ושוקולד |
- עוגיות טחינה ודבש |
- עוגיות קפה עם שוקולד |
- עוגיות פיצוחים |
- עוגיות עבאדי
תגובות
הי, תודה על המתכון, השתמשתי ברסק תפוחים במקום השמן, ולא שמתי סוכר. הבצק נדבק לנייר האפייה (כמובן), חתכתי ושמתי בתנור בכל זאת..ממתינה לתוצאה 😀
בהצלחה 🌸
מחכה לעדכון 🙂
יש אפשרות לשים ביצה במקום המייפל?
במקום המייפל אפשר לשים ביצה + 2 כפות סוכר (מיץ תפוזים תוסיפי רק במידת הצורך).
עוגיות לא מתוקות מדי. נהדרות
שמחה לקרוא שאהבת אמיר 🙂
וואי טעים!
עשיתי חצי קמח לבן וחצי כוסמין מלא, יצא נהדר!
שמחה שיצא טעים ❤️
האם ניתן להשתמש בקמח מלא? או קמח שיבולת שועל?
עדיף קמח מלא ומומלץ לשלב שליש כמות קמח רגיל (כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן) כדי לשפר את המרקם.
*איך מגרדים, כמובן..
בפומפיה/מגרדת דקה.
תודה על האתר המדהים!
שאלתי, איך מגרשים קליפת תפוז?
תודה רבה
שלום אפרת אין לי בבית סירופ מייפל , מה אפשר לשים במקום ?
ושחכתי לומר שבת שלום 🙂
שבת שלום ❤️
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים סילאן טבעי במקום דבש ומייפל? זה מה שיש בבית..
אפשר לשים סילאן רק קחי שבחשבון שהטעם שלו קצת מורגש.
אפשר להשתמש במייל טבעי? זה עדיין יעשה את העבודה של הדבק?(כי הוא פחות דביק ממייפל רגיל)
כן אפשר.
איך בא לי! מיץ תפוזים הכוונה מתפוז סחוט או מיץ קנוי?
לא משנה, מה שיש לך 🙂
עוגיות מעולות ובריאות יחסית, עשיתי כוס קמח כוסמין לבן וחצי כוסמין מלא
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לילך
יצא מושלם!!!
נראה מעולה 😍
תודה גילי
במה אפשר להחליף את הסוכר?
אפשר לשים 2 כפות מייפל ולהפחית מכמות המיץ.
אין לי אבקת אפייה בבית, אפשר לשים במקום קמח תופח?
אם יש לך קמח רגיל עדיף לשים ¾ כוס קמח רגיל + ¾ כוס קמח תופח.
אם לא, שימי כוס וחצי קמח תופח.
למה הבצק יצא לי נורא דליל?
באיזה כוס השתמשת?
כמה כפות מיץ הוספת?
המתכון מצוין! טעים במיוחד וככ מהיר וקל הכנה!
נראה מהמם 😍
תודה מרים
ברצני להכין קילו קמח.מה היו הכמיות של המצרכים?
כמות לקילו:
קילו קמח לבן או כוסמין
4 כפיות (20 ג') אבקת אפיה
2.5 כפיות אבקת קינמון
10 כפות (125 ג') סוכר
10 כפות סירופ מייפל
כוס ושליש (400 מ"ל) שמן
5 כפות קליפת תפוז מגורדות דק
10-15 כפות מיץ תפוזים
*אני ממליצה להכין חצי כמות בפעמיים כי הכנה של בצק עוגיות בכמות גדולה מידי עלולה לפגוע במרקם.
אפרת תודה רבה על המתכונים המעולים
הכנתי עוגיות תפוז וקינמון ללא גלוטן
כוס ורבע קמח טף ורבע כוס שקדים
במקום סוכר לבן שמתי 2 כפות סוכר קוקוס
יצא מושלםםם
תודה רבה💝💝💝💝💝
מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
העוגיות יצאו לי טעימות בטעם.אבל הם מאוד שמנוניות אחרי האפייה. מה יכולה להיות הסיבה.
תודה מראש
היי ויקטור,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה קמח השתמשת?
בוקר טוב.
כוס רגילה כמו במתכונים שלך. קמח לבן.
מוזר, העוגיות לא אמורות לצאת מאוד שמנוניות.
פעם הבאה אתה יכול להפחית קצת מכמות השמן (1-2 כפות פחות).
באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש בעוגיות, הן נראות טעימות.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
המתכון נשמע מעולה
במה אפשר להחליף את המייפל?
היי אולה,
המייפל מדביק את התערובת במקום ביצה.
אם את לא טבעונית אפשר לשים דבש. אם את נמנעת מדבש אז שימי סילאן (רק קחי שבחשבון שהטעם שלו קצת משתלט).
מה כמות הסילאן שאת ממליצה לשים?
תודה רבה
2 כפות סילאן.
הי אפרת,
חובה לשים קליפת תפוז? ובמה אפשר להשתמש במקום?
תודה על האתר המעולה!!
לא חובה אבל זה מוסיף טעם תפוזי לעוגיות.
נשמע ונראה טוב!
צריך לשמור בקירור מאפים עם מיצים טבעיים?
תודה!
אפשר לשמור את העוגיות בקופסה סגורה על השיש.