זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות קטנות
סוג: פרווה, טבעוני
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן או כוסמין
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
2 כפות סוכר
2 כפות סירופ מייפל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כף קליפת תפוז מגורדת דק
1-3 כפות מיץ תפוזים
מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום. את מיץ התפוזים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים).
-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס”מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
היי! נראה נפלא!! רק שאלה-
אפשר להכין בטעם לימון, נגיד? גרידת לימון ומיץ לימון?
אם כן-צריך לשנות את הכמות?
נראה לי שכן.
מספיק לשים כפית גרידת לימון (במקום כף)
יש לך מתכון טבעוני דומה רק לעוגיות מלוחות ?
יש מתכון לעוגיות עבאדי שהן טבעוניות ומלוחות.
אפשר להכין חצי מהכמות?
כן(:
הכנתי טעים מאוד עם קמח כוסמין מלא, סוכר קנים , מייפל טהור וכפית תפוזים ב12 דקות וזה מוכן.
שמחה לשמוע🙂
היי אפרת,
תודה על המתכונים הפשוטים והברורים 🙂
הכנתי את העוגיות, הוספתי חצי כפית וניל והחלפתי את השמן בשמן קוקוס.
הבצק יצא לי מאוד פירורי, למרות ששמתי 3 כפות מיץ תפוזים. הוספתי עוד כף מייפל אבל זה עדיין היה קצת פירורי וקשה לרידוד.
העוגיות יצאו טעימות אך יבשות וקשות. אשמח להבין מדוע ואיך אפשר לעשות אותן יותר פריכות ורכות.
תודה
היי,
העוגיות אמורות לצאת פריכות וטיפה יבשות, לא רכות.
כמה שמן קוקוס שמת? השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
תודה
לאחר אפיה של כ8 דקות ב180 מעלות יצאו קשות ויבשות.
שמתי 1/3 כוס שמן קוקוס (במקום שמן). השתמשתי בכוסות מדידה.
מה לעשות שונה?
נשמע שעשית הכל טוב…
לפעם הבאה את יכולה להוסיף מעט מיץ תפוזים כדי שיצא פחות יבש.
יצא מושלם, במקום גרידת תפוז הוספתי פרג,ובמקום מיץ תפוזים עוד טיפה שמן,
נהדר ופריך.
אפשר להפוך גם לגירסה מלוחה
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
עוגיות מעולות! טעימות! החלפתי בסילאן רק כי לא היה לי מייפל ויצא טעים. אין על המתכונים שלך. תודה
העוגיות נראות טעימות ומזמינות!
תודה שחזרת לשתף❤
הי,
מה אפשר לשים במקום מייפל? אפשר דבש? (יודעת שזה לא טבעוני)
תודה
היי,
אפשר לשים דבש(:
כיף של בצק ועוגיות נפלאות
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שיר🌷
היי
נראה טעים!!!
אפשר לוותר על הקליפת תפוז? הטעם ישתנה בהרבה?
ואם אני רוצה שיצא יותר מתוק, מה להוסיף?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אין בעיה לוותר על גרידת תפוז, ואפשר להוסיף עוד כף סוכר להגדלת המתיקות.
יצא טעים😋
הכנתי בהססנות, וקיבלתי עוגיות מעוררות תיאבון.
תודה רבה לך!!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף🌺
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מושלם. בתנור שלי ספציפית הייתי צריכה לאפות 10 דקות
היי רוני,
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
רציתי לשאול אם אני משתמשת עם קמח טופח זה יצא טוב?
היי,
כן אפשר😊
תודה לך אפרת,
הכמות של הקמח שעלי להשים זה אותה כמות , רק להוריד את הא.אפיה נכון?
נכון מאד:)
אפרת מהממת!!
אין אבל איןן על המתכונים שלך, יצאו עוגיות מושששלמות שהרבה זמן אני כבר מחפשת
המתכון מדוייק והטעם עדין ולא מתוק מדי, ממשיכה לעקוב
שמחה שאהבת ❤️
הי, תודה על המתכון, השתמשתי ברסק תפוחים במקום השמן, ולא שמתי סוכר. הבצק נדבק לנייר האפייה (כמובן), חתכתי ושמתי בתנור בכל זאת..ממתינה לתוצאה 😀
בהצלחה 🌸
מחכה לעדכון 🙂
יש אפשרות לשים ביצה במקום המייפל?
במקום המייפל אפשר לשים ביצה + 2 כפות סוכר (מיץ תפוזים תוסיפי רק במידת הצורך).
עוגיות לא מתוקות מדי. נהדרות
שמחה לקרוא שאהבת אמיר 🙂
וואי טעים!
עשיתי חצי קמח לבן וחצי כוסמין מלא, יצא נהדר!
שמחה שיצא טעים ❤️
האם ניתן להשתמש בקמח מלא? או קמח שיבולת שועל?
עדיף קמח מלא ומומלץ לשלב שליש כמות קמח רגיל (כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן) כדי לשפר את המרקם.
*איך מגרדים, כמובן..
בפומפיה/מגרדת דקה.
תודה על האתר המדהים!
שאלתי, איך מגרשים קליפת תפוז?
תודה רבה
שלום אפרת אין לי בבית סירופ מייפל , מה אפשר לשים במקום ?
ושחכתי לומר שבת שלום 🙂
שבת שלום ❤️
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים סילאן טבעי במקום דבש ומייפל? זה מה שיש בבית..
אפשר לשים סילאן רק קחי שבחשבון שהטעם שלו קצת מורגש.
אפשר להשתמש במייל טבעי? זה עדיין יעשה את העבודה של הדבק?(כי הוא פחות דביק ממייפל רגיל)
כן אפשר.
איך בא לי! מיץ תפוזים הכוונה מתפוז סחוט או מיץ קנוי?
לא משנה, מה שיש לך 🙂
עוגיות מעולות ובריאות יחסית, עשיתי כוס קמח כוסמין לבן וחצי כוסמין מלא
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לילך
יצא מושלם!!!
נראה מעולה 😍
תודה גילי
במה אפשר להחליף את הסוכר?
אפשר לשים 2 כפות מייפל ולהפחית מכמות המיץ.
אין לי אבקת אפייה בבית, אפשר לשים במקום קמח תופח?
אם יש לך קמח רגיל עדיף לשים ¾ כוס קמח רגיל + ¾ כוס קמח תופח.
אם לא, שימי כוס וחצי קמח תופח.
למה הבצק יצא לי נורא דליל?
באיזה כוס השתמשת?
כמה כפות מיץ הוספת?
המתכון מצוין! טעים במיוחד וככ מהיר וקל הכנה!
נראה מהמם 😍
תודה מרים
ברצני להכין קילו קמח.מה היו הכמיות של המצרכים?
כמות לקילו:
קילו קמח לבן או כוסמין
4 כפיות (20 ג’) אבקת אפיה
2.5 כפיות אבקת קינמון
10 כפות (125 ג’) סוכר
10 כפות סירופ מייפל
כוס ושליש (400 מ”ל) שמן
5 כפות קליפת תפוז מגורדות דק
10-15 כפות מיץ תפוזים
*אני ממליצה להכין חצי כמות בפעמיים כי הכנה של בצק עוגיות בכמות גדולה מידי עלולה לפגוע במרקם.
אפרת תודה רבה על המתכונים המעולים
הכנתי עוגיות תפוז וקינמון ללא גלוטן
כוס ורבע קמח טף ורבע כוס שקדים
במקום סוכר לבן שמתי 2 כפות סוכר קוקוס
יצא מושלםםם
תודה רבה💝💝💝💝💝
מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
העוגיות יצאו לי טעימות בטעם.אבל הם מאוד שמנוניות אחרי האפייה. מה יכולה להיות הסיבה.
תודה מראש
היי ויקטור,
באיזה כוס השתמשת?
באיזה קמח השתמשת?
בוקר טוב.
כוס רגילה כמו במתכונים שלך. קמח לבן.
מוזר, העוגיות לא אמורות לצאת מאוד שמנוניות.
פעם הבאה אתה יכול להפחית קצת מכמות השמן (1-2 כפות פחות).
באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש בעוגיות, הן נראות טעימות.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
המתכון נשמע מעולה
במה אפשר להחליף את המייפל?
היי אולה,
המייפל מדביק את התערובת במקום ביצה.
אם את לא טבעונית אפשר לשים דבש. אם את נמנעת מדבש אז שימי סילאן (רק קחי שבחשבון שהטעם שלו קצת משתלט).
מה כמות הסילאן שאת ממליצה לשים?
תודה רבה
2 כפות סילאן.
הי אפרת,
חובה לשים קליפת תפוז? ובמה אפשר להשתמש במקום?
תודה על האתר המעולה!!
לא חובה אבל זה מוסיף טעם תפוזי לעוגיות.
נשמע ונראה טוב!
צריך לשמור בקירור מאפים עם מיצים טבעיים?
תודה!
אפשר לשמור את העוגיות בקופסה סגורה על השיש.