זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 כוס קמח מנופה
1 כוס שקדים טחונים דק
1/3 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שטוחות שומשום
קורט מלח
1/4 כוס שמן קנולה
50 גרם חמאה/ מרגרינה
1 כף שטוחה טחינה גולמית (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ בעזרת מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת בצק רכה וגמישה.
-יוצרים כדורים קטנים, משטחים בעזרת הידיים ומניחים על נייר האפייה.
-אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך מקבלות פריכות לאחר צינון).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
ערב טוב!
קמח שקדים ושקדים טחונים דק זה אותו דבר?
מתאים פה?
סוכר חום, הכוונה לסוכר דמררה?
חייבים שומשום?
תודה!
היי
קמח שקדים= שקדים טחונים דק דק לאבקה.
סוכר חום= דמררה.
לא חייב שומשום, הוא מוסיף מאד(:
לא ההבנתי אם כאן מתאים קמח שקדים?
תודה!
אפשר להשתמש בו למתכון(:
עוגיות נהדרות ממש ואכן פריכות!
מתוקות במידה.
גם אני הוספתי ביצה.
מומלץ, פעם הבאה אכפיל כמויות
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
האם צריך אבקת אפיה?
אין צורך באבקת אפייה(:
בוקר טוב,
רוצה להכין עוגיות שקדים, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ולהוסיף שוקולד צ’יפס ילך?
תודה על אתר מעולה ומושלם!!!
היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון ולוותר על החמאה. אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
היי
השתמשת בקמח שקדים או טחנת שקדים?
העוגיות יצאו טעימות אבל בנראות שלהם לא דומות לתמונה..
היי,
השתמשתי בשקדים טחונים דק, לא קמח שקדים.
מה הכוונה שונות בנראות?
היי אפרת!
בהמלצת התגובות אני מתכוונת להכין את העוגיות עם קמח מלא או כוסמין.
האם אפשר להמיר את השמן בעוד חמאה?
את הסוכר בסילאן/דבש?
ולוותר על הסומסום?
מה צריכות להיות הכמויות של ההמרה?
המון תודה, המתכונים שלך פשוט מושלמים 3>
היי,
אפשר להמיר את השמן בחמאה מומסת באותה כמות. אפשר לשים שליש-רבע כוס סילאן או דבש, המרקם והטעם מעט ישתנו.
אפשר לוותר על שומשום.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
האמת שהוספתי ביצה ויצא טעים חבל”ז!!!
יצא פריך מאד אבל לא חולי כזה.. קיצור מושלם
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה ששיתפת🌺
שלום .האם אפשר במקום קמח רגיל .ולשים קמח שקדים .תודה ענת
היי ענת,
לא בטוחה (לא ניסיתי).
אנחנו הוספנו 2 ביצים וחמאת שקדים המקום חמאה
היי אםרת,
החמאה צריכה להיות ממוסת ?
קרה ? באיזה מרקם?
תודה מראש
חג חנוכה שמח
היי ליזה,
הייתי משתמשת בחמאה בטמפ’ החדר
חג שמח ושבת שלום❤️
יצא מעולה. תודה רבה!
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
שבוע נפלא
האם אפשר להכין עם שקדים גרוסים?
לדעתי כן.
עוגיות מעולות!!! טעימות ממש
המרתי את המחמאה לשישית כוס קוקוס
הפעם שמתי סוכר לבן, מה ניתן לעשות כדי שהסוכר חום לא יצא גבישי בעוגיות?
תודה רבה!!
סליחה, הוספתי שמן קוקוס
היי אלישבע,
שמחה שיצא טעים 🙂
הסוכר החום יותר גרגירי ולכן כדאי לערבב אותו קודם עם השמן עד שיימס ואז להוסיף לתערובת. אפשר אפילו לחמם קצת את השמן כדי שימיס את הסוכר.
רעיון מעולה, תודה!
עוגיות מציונות!!! הכנתי עם קמח כוסמין.
כרגיל, כל המתכונים שלך מדויקים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לא חסרות ביצים במתכון? מתפרק לי…
היי נורית,
כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדינות ומתפוררות ולכן חשוב להניח להן להתקרר לגמרי.
לאחר קירור הן מתייצבות.
הי.. כמה שאלות בבקשה..
אפשר קמח כוסמין?
שקדים טחונים בחבילה זה טוב? וכמה זה בכוס 100 גר של זה?
אפשרי לשים עווד שמן במקום חמאה?
תודה רבה מחכה לתשובה…
בשורות טובות ובריאות בעז\”ה!!
קראתי כאן בתגובות שביצה תורמת לאחידות.. ניתן לשים ביצה ולוותר על החמאה באיזשהו אופן? לא מדי קריטי אבל אשמח..🥰
אפשר לשים שליש כוס שמן וביצה M.
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
אם אלה שקדים טחונים דק אז אפשר.
כוס שקדים טחונים זה בערך 100 גרם.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון (ולוותר על החמאה).
המון בריאות!
הי אפררת,
האם צריך להחלוט את השקדים ולהסיר את הקליפה החומה שלהם?
רצוי אבל לא חובה.
כדי להקל אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי או שאם את טוחנת את השקדים בעצמך אז עדיף לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם.
היי אפרת
יש אפשרות להחליף את הסוכר חום בלבן??
כן אפשר.
ואווו איזה טעים יצא לי
שמחה לשמוע 🙂
וואי פשוט מעדן!!
הכנתי 3 פעמים השבוע והכל חוסלל.
שמתי קמח מלא יצא מעולה,והילדים טורפים את זה!!
תודה רבה לך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אור
יצא אליפות!!!
תודה על עוד מתכון מוצלח!!!!!!!
לילה טוב!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,ערב טוב..
אשמח בבקשה לתשובתיך!!!
היי אפרת,
דבר ראשון תודה על האתר ועל עזרתך בשאלות…
*אפשר לשים קמח כוסמין לבן?
*האם אפשר חלק מהשקדים לשים אגוזים טחונים דק?
*שאלה אחרונה…
יש מצב לוותר גם על שמן וגם על חמאה ולשים הרבה טחינה במקום?
תודה רבה!!
אפשר קמח כוסמין לבן
אפשר חלק לשים אגוזים טחונים דק-דק.
לגבי המרה לטחינה, לדעתי עדיף לא. המרקם יפגע.
בעז”ה אנסה כך ונראה איך יצא..
תודה לך על ה-כ-ל-!!!!!!!!
היי הכנתי אותן הבוקר יצא להם טעם מאוד מעניין
אבל הם יצאו מאוד רכות ונימוחות כאלה..
כנארה בגלל שלקחתי סיכון ושמתי רק שמן וללא חמאה בכלל נכון?
ואם אני יוסיף לפעם הבאה בייצה זה יכול להוסיף קצת קראנציות
או שחייבים את המרגרינה?
אני אשמח לתשובה ותודה רבה רבה!!
אין האתר המושלם שלך אני כבר מכורה……
היי מיכאלה 🙂
הן יצאו רכות בגלל שויתרת על החמאה. פעם הבאה כדאי להגדיל את כמות השמן לשליש כוס לפחות אם מוותרים על החמאה.
תוספת של ביצה יכולה לגרום לעוגיות לצאת במרקם יותר אחיד ופחות מתפורר.
עוגיות טעימות להפליא
תודה על המתכון 🙂
תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂
שלום רב
האם ניתן להכין עוגיות שקדים טחונים ללא קמח רגיל בכלל?
במתכון הזה לא כדאי לוותר על הקמח, הוא תורם למרקם הפריך.
יש מתכון אחר לעוגיות שקדים ללא גלוטן.
שנה טובה 🌷
היי
מבחינת כמויות-
כמה מ”ל זה כוס מדידה? הבנתי שיש שוני בין קמחים לנוזלים
תודה
היי רוית,
קמחים מודדים בגרם ונוזלים במ”ל אבל בכל המתכונים יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל, זה נכון למדידת כל החומרים, גם קמחים וגם נוזלים.
יצא מדהים.
הוספתי קצת קוקוס במקום השומשום. תענוג.
תודה וחג שמח.
מעולה 🙂
תודה אורנה.
טעים טעים!! השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובעצת אחת התגובות פה החלפתי את הטחינה בשקדיה. כולם זללו מקטן עד גדול. תודה על עוד מתכון מוצלח את נהדרת
מצוין!
תודה טל 🙂
אפשר במקום שקדים להשתמש באדוזי מלך/ בונדוק טחונים?
אני חושבת שכן.
במקום מחמאה שמתי רבע כוס שמן קוקוס.
יצא פירורי אז הוספתי גביע רסק תפוחי עץ. יצא ממש טעים ובמרקם מצוין! וקל 🙂
תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על המתכונים הטובים באתר, זה ממש משמש אותי הרבה!
הכנתי את העוגיות אבל העיסה יצאה פירורים אז ניסיתי לתקן עם עוד קצת שמן ומים אבל בסופו של דבר העוגיות יצאו טעימות אבל קשות ודביקות.
איך אפשר לתקן זאת לפעם הבאה?
יום טוב!
היי רחל,
שמת טחינה גולמית? כי היא יכולה לעזור להדבקת החומרים.
אפשרות אחרת היא להוסיף ביצה קטנה לתערובת.
שבוע נפלא 🙂
יש מצב להפוך אותן לעוגיות כשרות לפסח?
היי ענבר,
אולי במקום כוס קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח מצות טחון דק (הוא סופח יותר נוזלים לכן מומלץ לשים כמות קטנה יותר).
בכל מקרה, זה משהו שמצריך ניסוי וטעייה.
חג שמח 🙂
אפשר להמיר את המחמאה בשמן?
היי רעות,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.
שוב הכנתי את העוגיות המעולות האלו והפעם עבור אחייני הטבעוני.לכן החלפתי את 50 גר החמאה ב 50 גר רסק תפוחים.
יצאו מדהימות.
מעולה 🙂
תודה איריס ושבת שלום
עוגיות פשוט מעולות. הכנתי ביום שישי כמות כפולה מקמח כוסמין והחלפתי טחינה בשקדיה.כמעט הכל כבר חוסל. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה פרח ושבוע טוב
עוגיות טעימות מאוד! הכנתי כבר פעמיים השבוע. בפעם השנייה השתמשתי בקמח כוסמין 70% וקישטתי כל עוגיה עם שקד מולבן שלם, יצא מעולה.
מעולה!
תודה אורלי על העדכון ושבוע נפלא 🙂
הי אפרת, מכינה את העוגיות האלו שוב ושוב מרוב שטעימות 🙂 שאלת התייעצות – בפעם האחרונה ניסיתי לגוון ולהפוך אותן לשוקולדיות – הוספתי כפית קקאו וכפית סוכר אבל זה פגע במתיקות. מה היחס המומלץ? או שכדאי בכלל להשתמש בשוקולית או ממרח שוקולד? תודה מראש!
היי אורלי,
לדעתי יהיה כדאי להוסיף כף אבקת שוקולית. זה ייתן מתיקות וטעם שוקולדי יותר מעודן.
שבוע טוב 🙂
עוגיות מעולות. מאז שגיליתי את המתכון , מכינה כמות כפולה, לפחות פעם בשבוע ( כי יש הרבה לקוחות מרוצים).
מכינה גם עם קמח מלא ויוצא טוב מאוד.
לא משתמשת בכלל במיקסר אלא בערבוב ולישה ידנית.
נ ה ד ר
מעולה, תודה איריס 🙂
היי, אם אין לי מיקסר ידני זה יעבוד עם לישה ידנית או עם לישה במיקסר? ואם זה במיקסר רגיל, באיזו וו להשתמש?
היי,
אפשר ללוש ידנית או במיקסר וו גיטרה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
רק עוד שני דברים ששכחתי- כוס שקדים טחונים זה 100 גרם? ובאיזה מצב צריכה להיות המחמאה? צריך להמיס אותה?
תודה על התשובות!
היי,
כוס שקדים טחונים זה בסביבות 110 גרם.
המחמאה צריכה להיות רכה בטמפ’ החדר. הכוונה שכדאי להוציא אותה מהמקרר ולחתוך לקוביות קטנות ולהניח לה לפחות 15 דקות להתרכך.
היי,
תודה על המתכון הפשוט והמעולה.
ממליצה להוסיף ביצה ועוד כוס שקדים טחונים. יוצא מדהים.
היי איריס,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף והמשך יום מקסים.
היי, שתי שאלות:
אפשר לשים מרגרינת מזולה לאפייה במקום החמאה?
והסוכר חום הוא דמררה או הכהה יותר?
כן, אפשר לשים מזולה לאפיה.
עדיף סוכר חום דמררה אם יש לך.
שבת שלום 🙂
היי שלום היות והעוגיות משטטחות ומתפוררות , תוספת שלי כוס גרנולה וביצה .
ואז זה תופס את עצמו ויוצא טעים מאוד .
לבריאות
תודה על הטיפ שולי 🙂
כמה עוגיות יוצאות? האם לא צריך א. איפה?
היי מלכה,
אמורות לצאת כ25 עוגיות ואין צורך באבקת אפיה.
שבת שלום 🙂
תודה על המהירות
שמתי טיפונת א. אפיה מחכה לראות איך יצאו.
דבר נוסף: אינני מצליחה להוציא מתכונים ששמרתי ב”מחברת המתכונים שלי”. כשאני נכנסת ל”מתכונים שלי” הוא מביא לי אותם עם תוספת של “הסר” ואז ברגע שאני לוחצת על השורה זה נמחק
כשאת נכנסת לדף של “מחברת המתכונים שלי” את אמורה לראות רשימה של המתכונים ששמרת כלצידם יש את המילה “הסר”. כשאת לוחצת על “הסר” המתכון נמחק. את צריכה להקפיד ללחוץ על השורה של המתכון ולא על המילה הסר. אם עדיין לא הסדרת תגידי לי.