שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 25 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מנופה

1 כוס שקדים טחונים דק

1/3 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

2 כפות שטוחות שומשום

קורט מלח

1/4 כוס שמן קנולה

50 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף שטוחה טחינה גולמית (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ בעזרת מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת בצק רכה וגמישה.

-יוצרים כדורים קטנים, משטחים בעזרת הידיים ומניחים על נייר האפייה.

-אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך מקבלות פריכות לאחר צינון).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שיש, קוקוס ושוקולד צ’יפס
מתכון ספגטי בולונז

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתר שטרן (16:31 15.07.2021)

האמת שהוספתי ביצה ויצא טעים חבל”ז!!!
יצא פריך מאד אבל לא חולי כזה.. קיצור מושלם

מתכונים ב-10 דקות (19:02 15.07.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה ששיתפת🌺

ענת (17:27 19.01.2021)

שלום .האם אפשר במקום קמח רגיל .ולשים קמח שקדים .תודה ענת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 19.01.2021)

היי ענת,
לא בטוחה (לא ניסיתי).

תמר דנון (13:41 25.12.2020)

אנחנו הוספנו 2 ביצים וחמאת שקדים המקום חמאה

ליזה (12:25 11.12.2020)

היי אםרת,
החמאה צריכה להיות ממוסת ?
קרה ? באיזה מרקם?
תודה מראש
חג חנוכה שמח

מתכונים ב-10 דקות (14:18 11.12.2020)

היי ליזה,
הייתי משתמשת בחמאה בטמפ’ החדר
חג שמח ושבת שלום❤️

Asaf Tam (16:53 15.11.2020)

יצא מעולה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:27 15.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת 🙂
שבוע נפלא

טל מועלם (21:52 19.10.2020)

האם אפשר להכין עם שקדים גרוסים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 20.10.2020)

לדעתי כן.

אלישבע (23:01 4.07.2020)

עוגיות מעולות!!! טעימות ממש
המרתי את המחמאה לשישית כוס קוקוס
הפעם שמתי סוכר לבן, מה ניתן לעשות כדי שהסוכר חום לא יצא גבישי בעוגיות?

תודה רבה!!

אלישבע (23:03 4.07.2020)

סליחה, הוספתי שמן קוקוס

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 5.07.2020)

היי אלישבע,
שמחה שיצא טעים 🙂
הסוכר החום יותר גרגירי ולכן כדאי לערבב אותו קודם עם השמן עד שיימס ואז להוסיף לתערובת. אפשר אפילו לחמם קצת את השמן כדי שימיס את הסוכר.

אלישבע (19:26 9.07.2020)

רעיון מעולה, תודה!

רווי (07:23 12.06.2020)

עוגיות מציונות!!! הכנתי עם קמח כוסמין.
כרגיל, כל המתכונים שלך מדויקים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 12.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נורית (20:14 23.04.2020)

לא חסרות ביצים במתכון? מתפרק לי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 23.04.2020)

היי נורית,
כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדינות ומתפוררות ולכן חשוב להניח להן להתקרר לגמרי.
לאחר קירור הן מתייצבות.

מיכל (20:43 30.03.2020)

הי.. כמה שאלות בבקשה..
אפשר קמח כוסמין?
שקדים טחונים בחבילה זה טוב? וכמה זה בכוס 100 גר של זה?
אפשרי לשים עווד שמן במקום חמאה?
תודה רבה מחכה לתשובה…
בשורות טובות ובריאות בעז\”ה!!

מיכל (21:16 30.03.2020)

קראתי כאן בתגובות שביצה תורמת לאחידות.. ניתן לשים ביצה ולוותר על החמאה באיזשהו אופן? לא מדי קריטי אבל אשמח..🥰

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 31.03.2020)

אפשר לשים שליש כוס שמן וביצה M.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:16 31.03.2020)

אפשר להכין עם קמח כוסמין.
אם אלה שקדים טחונים דק אז אפשר.
כוס שקדים טחונים זה בערך 100 גרם.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון (ולוותר על החמאה).
המון בריאות!

איילת עבאדי (21:06 8.12.2019)

הי אפררת,
האם צריך להחלוט את השקדים ולהסיר את הקליפה החומה שלהם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 8.12.2019)

רצוי אבל לא חובה.
כדי להקל אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי או שאם את טוחנת את השקדים בעצמך אז עדיף לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם.

חני (17:24 28.11.2019)

היי אפרת
יש אפשרות להחליף את הסוכר חום בלבן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 28.11.2019)

כן אפשר.

ירון אורבך (16:49 13.09.2019)

ואווו איזה טעים יצא לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 16.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אור (23:18 8.08.2019)

וואי פשוט מעדן!!
הכנתי 3 פעמים השבוע והכל חוסלל.
שמתי קמח מלא יצא מעולה,והילדים טורפים את זה!!
תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 9.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אור

מיקי (22:44 16.06.2019)

יצא אליפות!!!
תודה על עוד מתכון מוצלח!!!!!!!
לילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 16.06.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

מיקי (18:20 16.06.2019)

היי,ערב טוב..
אשמח בבקשה לתשובתיך!!!

מיקי (14:19 16.06.2019)

היי אפרת,
דבר ראשון תודה על האתר ועל עזרתך בשאלות…
*אפשר לשים קמח כוסמין לבן?
*האם אפשר חלק מהשקדים לשים אגוזים טחונים דק?
*שאלה אחרונה…
יש מצב לוותר גם על שמן וגם על חמאה ולשים הרבה טחינה במקום?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 16.06.2019)

אפשר קמח כוסמין לבן
אפשר חלק לשים אגוזים טחונים דק-דק.
לגבי המרה לטחינה, לדעתי עדיף לא. המרקם יפגע.

מיכאלה (14:22 2.05.2019)

בעז”ה אנסה כך ונראה איך יצא..
תודה לך על ה-כ-ל-!!!!!!!!

מיכאלה (19:26 1.05.2019)

היי הכנתי אותן הבוקר יצא להם טעם מאוד מעניין
אבל הם יצאו מאוד רכות ונימוחות כאלה..
כנארה בגלל שלקחתי סיכון ושמתי רק שמן וללא חמאה בכלל נכון?
ואם אני יוסיף לפעם הבאה בייצה זה יכול להוסיף קצת קראנציות
או שחייבים את המרגרינה?
אני אשמח לתשובה ותודה רבה רבה!!
אין האתר המושלם שלך אני כבר מכורה……

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 1.05.2019)

היי מיכאלה 🙂
הן יצאו רכות בגלל שויתרת על החמאה. פעם הבאה כדאי להגדיל את כמות השמן לשליש כוס לפחות אם מוותרים על החמאה.
תוספת של ביצה יכולה לגרום לעוגיות לצאת במרקם יותר אחיד ופחות מתפורר.

ניצן (00:10 8.02.2019)

עוגיות טעימות להפליא
תודה על המתכון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 8.02.2019)

תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂

נטלי (22:53 7.09.2018)

שלום רב
האם ניתן להכין עוגיות שקדים טחונים ללא קמח רגיל בכלל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 8.09.2018)

במתכון הזה לא כדאי לוותר על הקמח, הוא תורם למרקם הפריך.
יש מתכון אחר לעוגיות שקדים ללא גלוטן.
שנה טובה 🌷

רוית (09:49 21.07.2018)

היי
מבחינת כמויות-
כמה מ”ל זה כוס מדידה? הבנתי שיש שוני בין קמחים לנוזלים

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 21.07.2018)

היי רוית,
קמחים מודדים בגרם ונוזלים במ”ל אבל בכל המתכונים יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל, זה נכון למדידת כל החומרים, גם קמחים וגם נוזלים.

אורנה (17:41 18.05.2018)

יצא מדהים.
הוספתי קצת קוקוס במקום השומשום. תענוג.
תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 20.05.2018)

מעולה 🙂
תודה אורנה.

טל (20:02 19.01.2018)

טעים טעים!! השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובעצת אחת התגובות פה החלפתי את הטחינה בשקדיה. כולם זללו מקטן עד גדול. תודה על עוד מתכון מוצלח את נהדרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 20.01.2018)

מצוין!
תודה טל 🙂

נועה (10:26 23.10.2017)

אפשר במקום שקדים להשתמש באדוזי מלך/ בונדוק טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 23.10.2017)

אני חושבת שכן.

זהרה (16:21 9.07.2017)

במקום מחמאה שמתי רבע כוס שמן קוקוס.
יצא פירורי אז הוספתי גביע רסק תפוחי עץ. יצא ממש טעים ובמרקם מצוין! וקל 🙂
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:07 9.07.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רחל (10:27 23.04.2017)

תודה רבה על המתכונים הטובים באתר, זה ממש משמש אותי הרבה!
הכנתי את העוגיות אבל העיסה יצאה פירורים אז ניסיתי לתקן עם עוד קצת שמן ומים אבל בסופו של דבר העוגיות יצאו טעימות אבל קשות ודביקות.
איך אפשר לתקן זאת לפעם הבאה?
יום טוב!

מתכונים ב-10 דקות (14:48 23.04.2017)

היי רחל,
שמת טחינה גולמית? כי היא יכולה לעזור להדבקת החומרים.
אפשרות אחרת היא להוסיף ביצה קטנה לתערובת.
שבוע נפלא 🙂

ענבר (08:55 6.04.2017)

יש מצב להפוך אותן לעוגיות כשרות לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (09:23 6.04.2017)

היי ענבר,
אולי במקום כוס קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח מצות טחון דק (הוא סופח יותר נוזלים לכן מומלץ לשים כמות קטנה יותר).
בכל מקרה, זה משהו שמצריך ניסוי וטעייה.
חג שמח 🙂

רעות (20:36 26.01.2017)

אפשר להמיר את המחמאה בשמן?

מתכונים ב-10 דקות (21:52 26.01.2017)

היי רעות,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון.

איריס (12:32 6.01.2017)

שוב הכנתי את העוגיות המעולות האלו והפעם עבור אחייני הטבעוני.לכן החלפתי את 50 גר החמאה ב 50 גר רסק תפוחים.
יצאו מדהימות.

מתכונים ב-10 דקות (13:54 6.01.2017)

מעולה 🙂
תודה איריס ושבת שלום

פרח (19:52 29.10.2016)

עוגיות פשוט מעולות. הכנתי ביום שישי כמות כפולה מקמח כוסמין והחלפתי טחינה בשקדיה.כמעט הכל כבר חוסל. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:22 29.10.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה פרח ושבוע טוב

אורלי (22:35 24.09.2016)

עוגיות טעימות מאוד! הכנתי כבר פעמיים השבוע. בפעם השנייה השתמשתי בקמח כוסמין 70% וקישטתי כל עוגיה עם שקד מולבן שלם, יצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (08:54 25.09.2016)

מעולה!
תודה אורלי על העדכון ושבוע נפלא 🙂

אורלי (21:26 31.12.2016)

הי אפרת, מכינה את העוגיות האלו שוב ושוב מרוב שטעימות 🙂 שאלת התייעצות – בפעם האחרונה ניסיתי לגוון ולהפוך אותן לשוקולדיות – הוספתי כפית קקאו וכפית סוכר אבל זה פגע במתיקות. מה היחס המומלץ? או שכדאי בכלל להשתמש בשוקולית או ממרח שוקולד? תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (22:46 31.12.2016)

היי אורלי,
לדעתי יהיה כדאי להוסיף כף אבקת שוקולית. זה ייתן מתיקות וטעם שוקולדי יותר מעודן.
שבוע טוב 🙂

איריס (19:25 18.08.2016)

עוגיות מעולות. מאז שגיליתי את המתכון , מכינה כמות כפולה, לפחות פעם בשבוע ( כי יש הרבה לקוחות מרוצים).
מכינה גם עם קמח מלא ויוצא טוב מאוד.
לא משתמשת בכלל במיקסר אלא בערבוב ולישה ידנית.
נ ה ד ר

מתכונים ב-10 דקות (21:58 18.08.2016)

מעולה, תודה איריס 🙂

א (10:54 15.08.2016)

היי, אם אין לי מיקסר ידני זה יעבוד עם לישה ידנית או עם לישה במיקסר? ואם זה במיקסר רגיל, באיזו וו להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (11:07 15.08.2016)

היי,
אפשר ללוש ידנית או במיקסר וו גיטרה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

א (11:13 15.08.2016)

רק עוד שני דברים ששכחתי- כוס שקדים טחונים זה 100 גרם? ובאיזה מצב צריכה להיות המחמאה? צריך להמיס אותה?
תודה על התשובות!

מתכונים ב-10 דקות (11:26 15.08.2016)

היי,
כוס שקדים טחונים זה בסביבות 110 גרם.
המחמאה צריכה להיות רכה בטמפ’ החדר. הכוונה שכדאי להוציא אותה מהמקרר ולחתוך לקוביות קטנות ולהניח לה לפחות 15 דקות להתרכך.

איריס (18:29 23.06.2016)

היי,
תודה על המתכון הפשוט והמעולה.
ממליצה להוסיף ביצה ועוד כוס שקדים טחונים. יוצא מדהים.

מתכונים ב-10 דקות (18:34 23.06.2016)

היי איריס,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף והמשך יום מקסים.

ס (15:36 20.05.2016)

היי, שתי שאלות:
אפשר לשים מרגרינת מזולה לאפייה במקום החמאה?
והסוכר חום הוא דמררה או הכהה יותר?

מתכונים ב-10 דקות (16:45 20.05.2016)

כן, אפשר לשים מזולה לאפיה.
עדיף סוכר חום דמררה אם יש לך.
שבת שלום 🙂

שולי (17:25 4.01.2015)

היי שלום היות והעוגיות משטטחות ומתפוררות , תוספת שלי כוס גרנולה וביצה .
ואז זה תופס את עצמו ויוצא טעים מאוד .
לבריאות

מתכונים ב-10 דקות (17:27 4.01.2015)

תודה על הטיפ שולי 🙂

מלכה (11:06 31.10.2014)

כמה עוגיות יוצאות? האם לא צריך א. איפה?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 31.10.2014)

היי מלכה,
אמורות לצאת כ25 עוגיות ואין צורך באבקת אפיה.
שבת שלום 🙂

מלכה (11:43 31.10.2014)

תודה על המהירות
שמתי טיפונת א. אפיה מחכה לראות איך יצאו.
דבר נוסף: אינני מצליחה להוציא מתכונים ששמרתי ב”מחברת המתכונים שלי”. כשאני נכנסת ל”מתכונים שלי” הוא מביא לי אותם עם תוספת של “הסר” ואז ברגע שאני לוחצת על השורה זה נמחק

מתכונים ב-10 דקות (12:12 31.10.2014)

כשאת נכנסת לדף של “מחברת המתכונים שלי” את אמורה לראות רשימה של המתכונים ששמרת כלצידם יש את המילה “הסר”. כשאת לוחצת על “הסר” המתכון נמחק. את צריכה להקפיד ללחוץ על השורה של המתכון ולא על המילה הסר. אם עדיין לא הסדרת תגידי לי.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.