זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10-12 עוגיות
סוג: פרווה
כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה
שליש כוס (46 ג’) קמח כוסמין מלא או קמח לבן
שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
4 כפות מלאות סירופ מייפל (רצוי ללא תוספת סוכר)
2 כפות חמאת בוטנים
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת כף) לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
-בעזרת כף יוצקים עיגולים על נייר האפיה (יש לשים כמות של ¾ כף ולהניח במרווחים מאחר והעוגיות מתרחבות במהלך האפיה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומתפורר אבל הן מאוד טעימות!
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
תודה על המתכון! נראה מאוד טעים:)
אני רוצה להכין ולהכפיל כמויות אבל יש לי רק חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר. האם יש דרך להשתמש בזה? יעזור אם יהיה קודם במקרר כדי להתקשות?
תודה רבה!
אין בעיה להשתמש בחמאת בוטנים ללא סוכר.
אפשר לשים במקרר אבל לא חובה.
תודה רבה!
יצא מאוד טעים,טעם מעניין.קצת מתםורר אבל שווה.תודה
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
לא יודעת למה, יצא לי ממש ממש מתפורר, קמחי כזה…
אני לא יכולה לשלוח לאנשים, כי זה מדי מביך… עשיתי מדוייק לפי המתכון…
היי,
העוגיות אמורות להיות במרקם עדין ומעט מתפורר אבל עם זאת הן ממש טעימות.
הכמות יוצאת ממש קטנה
אז עשיתי את החומר כפול 3
אני עשיתי עם חמאת בוטנים ומייפל
אחלה מתכון קליל וטעים
אחים שלי מאד ואהבו
וכמובן שהשוקולד מאד מוסיף
תודה אסתי על השיתוף🙂
במה אפשר להחליף את השמן? כאילו אסור לי את רוב השמנים וחשבתי בשמן זית אבל זה יהיה דוחה.. אפשר אולי חמאה?
אפשר להמיר ב70 גרם חמאה.
שמן זית דוחה????? 😳
וואו איזה טעים!!
השתמשתי בשמן קוקוס, קמח כוסמין מלא ודבש.
פשוט תענוג, תודה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להמיר סילאן במקום מייפל?
כן, אפשר(:
למה הם התפוררו לי גם כשניסיתי לעשות עיגולים זה לא הלך טוב אין משהו שמחזיק אותם כמו מים או משהו דומה
היי
העוגיות יחסית מתפוררות ועדינות בגלל כמות הקמח הקטנה.
אם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל כנראה שיצא לך כמו שצריך(:
אה עשיתי בכוס של 200
טוב תודה
כמה קלוריות יש בעוגיה אחת?
היי
מצרפת מחשבון קלוריות:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת
אפשר להוסיף אבקת אפיה?
או שזה אמור להיות בלי אבקת אפיה
היי
אין צורך באבקת אפייה במתכון הזה🙂
היי
האם אפשר להחליף את האגוזים בקוקוס טחון?
יצא טוב במרקם ובטעם?
היי,
אפשר, יהיה שינוי קל במרקם אבל עדיין יצא מוצלח(:
עוגיות מעולות ומצויינות. הכנתי לבת שלי .יצאו רכות וטעימות. תודה על עוד מתכון מעולה
נראות מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, אפשר להשתמש בקווקר גרוס ולא עבה?
היי,
פחות כדאי. המרקם יהיה פחות מוצלח.
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית,ללא סוכר?
היי,
פחות מומלץ להשתמש בחמאת בוטנים טבעית כי היא נוזלית יותר.
הי אפרת תודה על האתר המהמם!
איין לי מייפל בבית אפשר סילאן או דבש?
היי,
אפשר להשתמש בדבש🙂
היי אפרת מה אפשר לשים במקום אגוזי מלך
או שאפשר לוותר עליהם?
היי,
אפשר לוותר על האגוזים ולהוסיף עוד כף גדושה קמח. המרקם עשוי להשתנות מעט.
היי אפרת סורי על השיגעון…
פשוט נתקע לי קטע להכין תעוגיות האלו עכשיו…
רציתי לדעת אם אפשר להמיר את השמן במרגרינה/חמאה או שזה יפגע במרקם?
תודה ולילט😜
אפשר להשתמש ב-80 גרם חמאה מומסת או רכה. המרקם יצא שונה מעט.
לילה טוב(:
העוגיות הכי טעימות שהכנתי מתכון מאוד מאוד טעים הוספתי בננה מעוכה זה שידרג תודה רבה על כל המתכונים שלך האתר עם המתכונים שלך כמו בחיוג מקוצר אצלי, , משתמשת בהם הרבה הם מדהימים
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף❤
הכפלתי כמויות והוספתי מעט שוקולד צ’יפס
יצא מהמם!!!
תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
היה מאוד טעים! האם אפשר לשים שקדים במקום אגוזים?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון! אפשר להשתמש בשקדים טחונים.
היי,
אפשר להשתמש בשיבולת שועל של קווקר?
תודה
היי,
אם זו שיבולת שועל עבה אפשרי.
חנוכה שמח(:
מה אפשר לשים במקום מייפל?
היי,
אפשר להשתמש בדבש/סילאן/סירופ אגבה.
עשיתי את העוגיות שבולת שועל, יצא שומני ולא התאחד. ממש חבל לי. אשמח לקבל טיפים
היי מלי😊,
ראשית חשוב לדעת אם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
שנית, האם השתמשת בשיבולת שועל עבה (לא קוואקר)?
עוד דבר- האם השתמשת באגוזים טחונים או בקצוצים? הם צריכים להיות טחונים כדי שהתערובת תתאחד.
כל התשובות הן חיוביות….
גם כוס מדידה, גם השיבולת שועל המלאה והאגוזים הטחונים
כמעט תמיד הסיבה לעוגיות שומניות היא עודף שומן בבצק…
אז אם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות אני יכולה לחשוב רק על גורם נוסף אחד:
באיזו חמאת בוטנים השתמשת? יכול להיות שזה היה סוג שומני ונוזלי מהרגיל?
אולי לא ניערת את הקופסה לפני הפתיחה כך שהשתמשת בחלק השומני הנוזלי שצף למעלה?
הכנתי,העוגיות מאוד טעימות וקלות להכנה.תודה רבה!
איזה כיף! תודה על השיתוף😊
שיבולת שועל דקה תלך גם?
היי איילה,
פחות מומלץ כי המרקם ישתנה, אבל אם זה מה שיש לך אפשר(:
היי האם שיבולת שועל אינסטנט גם תלך? תודה
היי,
המרקם ישתנה והעוגיות עשויות לצאת לא יציבות, כך שפחות כדאי🙂