זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 ביצה
2 כפות סוכר
25 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות ממרח השחר העולה
1 כוס קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כף אבקת שוקולית
*שוקולד צ’יפס לבן/ מריר או סוכריות צבעוניות (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים כדורים קטנים, מניחים במרווחים על נייר האפיה (מאחר והעוגיות מתרחבות במהלך האפיה) ומשטחים לעוגיות (מומלץ להרטיב את הידיים מידי פעם).
-מפזרים מעל שוקולד צ’יפס או סוכריות צבעוניות. מכניסים את התבנית למקפיא ל-5 דקות (ולא יותר) כדי שהעוגיות יתייצבו, מוצאים ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.
-מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות אך הן מתקשות ונעשות פריכות לאחר קירור).
לצפייה במבחר מתכוני עוגיות שוקולד
עוגיות פגז
שמחה שאהבת💜
גם אחותי אהבה היא גם אתמול וגם היום ביקשה שאני יכין וזה גם קל להכנה
שמחה לשמוע🙂
מה ניתן במקום חמאה..תודה
החמאה מוסיפה פריכות לעוגיות. אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס).
הכנתי את העוגיות כל כך טעימות ,
תודה על המתכון .
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊
יצא טעים מאווד
תודה רבה המתכון מושלםם
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
הי אפרת
האם אפשר להפחית מכמות ממרח השוקולד או שזה יפגע במרקם/טעם?
תודה רבה 🙂
היי,
הפחתת כמות הממרח תשנה את המרקם (גם את הטעם מעט).
אפשר לנסות לשים רק כף גדושה ממרח ולהוסיף עוד כפית קקאו ועוד כפית שמן.
הי אפרת ראשית תודה על מתכונים מושלמים !!!
אני משתמשת בהמון מתכונים ונהנת מהקלילות והפשטות כי גם אני כזו.
שאלה לגבי המתכון של העוגיות…
אם אני רוצה להכין קילו עוגיות שזה בעצם 7 כוסות, נראה לי המון להכפיל הכל ב 7
מה דעתך??
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה
היי צופיה,
ככל שמכינים כמות גדולה יותר כך המרקם של העוגיות נפגע לכן אני ממליצה להכין בכמה פעמים. זה אמנם לוקח קצת יותר זמן אבל משתלם מבחינת הטעם.
אפשר להכין 3 פעמים. פעמיים להכפיל כמויות ב-2 ופעם אחת להכפיל ב-3.
תודה רבה רבה. אנסה זאת.
ושוב תודה על מתכונים נפלאים
לא קשור למתכון ,האם אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן קנולה? האם המרקם של העוגיות ישתנה?
כן אפשר. המרקם משתנה מעט אבל בדר”כ לטובה.
כמה זמן אפשר לאחסן את העוגיות ובאילו תנאים
העוגיות נשמרות 3-5 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
היי אפרת יש לך דרך להגיע לעוגיות שוקולד רכות מאוד? כמו שמוכרים בסופרים במשקל? ניסתי כמעט כל מתכון מכל אתר ואין משהו כזה
היי רונה,
ניסית להכין את העוגיות האלה עבות ולקצר את משך האפיה ועדיין לא יצאו רכות?
אין לי מתכון לעוגיות שוקולד יותר רכות מאלה חוץ מהעוגיות המושלגות, ניסית אותן?
כן אבל זה עדיין לא זה..
עוד שאלה אם אפשר 🙂 איך ממיסים חמאה רק על הגז?
את יכולה לצרף לי תמונה של העוגיות שאת מתכוונת אליהן? אלה במשקל. לא בטוח שהבנתי על אלו עוגיות מדובר.
הכי קל להמיס חמאה במיקרוגל.
פעם הבאה שאקנה אותן בע”ה אשלח לך.
תודה רבה רבה על האתר הנפלא והטעים הכל כל כך קל!!!!!! ותמיד יש מענה 🙂
אפשר לשים שמן במקום החמאה ואם כן אז כמה
היי שפרה,
החמאה מוסיפה פריכות לעוגיות. בכל מקרה אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס).
היי אפרת, הבצק יצא לי מאוד מאוד שומני (ברמה שקצת סחטתי אותו…) נראהלי עשיתי הכל לפי הכמויות… (הכפלתי הכל ב2.) יכול להיות בעיה אחרת?
היי הדר,
הבצק יכול להיות שומני אם הוא מתחמם או כתוצאה מערבוב יתר. איך העוגיות יצאו לאחר אפיה?
שלום
מה אפשר להמיר משוקולית וממרח שוקולד?
תודה
היי מרים
יכול להיות שאפשר להמיר ב50 גרם שוקולד מריר מומס.
במקום שוקולית לשים כפית שטוחה אבקת קקאו.
אפשר לשים נוטלה במקום שוקולד השחר?
כן, אפשר.
העוגיות מעולות ממש!! יש לי הצעת ייעול קטנה.. אפשר פשוט להרטיב כפית ולקחת איתה קצת בלילה ולשים על התבנית. זה יוצא מעולה ובלי להסתבך עם הידיים 🙂
תודה על מתכונים מהירים, קלים וטעימים
תודה ליאורה! 🙂
היי אחרי ששמתי את המצרכים בקערה זה יצא נוזלי מדי לא הצלחתי להכין מזה כדורים ולהעביר יש לך רעיון שיעזור לי?
היי רוני,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. במקרה כזה יש להוסיף עוד קצת קמח עד שהתערובת מעט מסמיכה (היא אמורה להיות רכה ודביקה) ואז בעזרת ידיים רטובות יש ליצור עוגיות.
שאלה הזויה, מקווה שתעני מהר;(
אנחנו בדיוק עוברים דירה ואין לי כוסות מדידה. עם הכל אפשר להסתדר אבל האם את יודעת כמה שמן וקמח לשים יחסית נגיד לכוס חד פעמית?
היי אבי,
יש לך במקרה כוס זכוכית כזאת? (כנס ללינק יש שם תמונה של הכוס).
אם לא, איזה כוס חד פעמית יש לך? פלסטיק לשתיה קרה או מקרטון לשתיה חמה?
יש כוסות בסגנון. תופס לראות עם העין בערך שליש וכד’? תופס?
בכל מקרה יש כוסות חד פעמי לשתיה חמה הכי סטנדרטי שיש.מניחה ששם זה לא ממש שליש
היי אביה,
תשתמשי בכוס שיש לך שהיא בסגנון של כוס הזכוכית. את גם ככה צריכה את זה רק לקמח ולשמן. שימי כוס קמח ורבע כוס שמן לפי העין. זה בסדר 🙂
בהצלחה!
אפרת … הן יצאו לי פיתה . שטוחות שטוחות .
בככלל לא כמו בתמונה שלך!!
למה ????
היי הדס,
העוגיות אמורות להשתטח מעט במהלך האפיה אבל לא יותר מידי כמו שאת מתארת.
יכול להיות שהבצק היה חם ושומני?
הכנסת את התבנית למקפיא להתייצבות לפני האפיה?
לא .. הכנסתי את הבלילה למקפיא
5 דקות
ואז עשיתי עיגולים
עם ידיים רטובות ..
ואז לתנור
170 טורבו
היי הדס,
יכול להיות שהסיבה היא שהכנסת את הבצק למקפיא לפני יצירת הכדורים ולא אחרי (כאשר מתעסקים עם הבצק הוא מתחמם).
סיבה נוספת שיכולה להיות היא אפיה בטורבו ולא בתוכנית רגילה של התנור (כנראה שהבצק קיבל מכת חום וכתוצאה מכך השתטח יותר מידי).
אני מנסה להכין אותם ממש כרגע ואני מערבבת אבל זה מאוד קמחי לא מתקבל שום בצק שניתן לעשות ממנו עוגיות כאילו חסר נוזלים.
מה לעשות?
היי ליטל,
ממליצה לעבור על המצרכים לראות שלא פיספסת שום דבר במיוחד ביצה, חמאה, שמן וממרח שוקולד. אם שמת הכל כמו שצריך פשוט תוסיפי בהדרגה מים (כל פעם כף אחת) עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
היי,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל ואבקת האפייה בקמח תופח? האם כדאי לערבב חלק תופח וחלק רגיל?
האם העוגיות יוצאות פריכות (קשות) או צ’ואיות (צמיגיות)?
היי עדי,
אם יש לך את שני סוגי הקמחים, אפשר לשים חצי כוס קמח תופח + חצי כוס קמח רגיל (ואז אין צורך באבקת אפיה).
העוגיות אמורות לצאת פריכות.
בהצלחה 🙂
וואו
הכנתי כמה פעמים יצא מדהים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
היי רציתי לדעת אם אפשרת במקום השוקולית להוסיף קפה נמס
היי מיה,
אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה אבקת נס קפה אבל עדיף שוקולית אם יש לך.
אם את שמה נס קפה שימי עוד כף סוכר גדושה נוספת בתערובת.
שלום אפרת!
קודם כל האתר שלך פשוט מצוין ונפלא!! אני נהנית ממנו מאוד, יש בו הרבה מתכונים טעימים,קלים ומיוחדים!!
רציתי לשאול איך צריך לצאת המרקם של הבצק? האם זה צריך להיות כמו בוץ שאם מרימים בעצרת כף ואח’כ מטים כלפי מטה זה יכול ליפול? בתודה מראש!
היי אוחנה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
מרקם הבצק צריך להיות מעט דביק ושמנוני. קצת יותר יציב מבוץ (כזה שלא נופל בקלות כשמטים את הכף).
שבת שלום!
אני חייבת לומר לך תודה,הכנתי את זה שלושה פעמים וכל פעם יצא טעים,הכנתי עוד מתכונים שלך ואפילו אני,שממש קשה לי אפילו להכין חביתה הצלחתי אז תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה ושיהיה שבוע נפלא
מדהים!
הבצק יוצא במרקם כל כך מוזר שהייתי בטוחה שהרסתי משהו, אבל הוא היה כל כך נח לכדרר וכל כך טעים!!!
שמחה לשמוע אור!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי הכנתי את העוגיות הם יצאו טעימות מאוד אך שומניות מאוד מאוד..
לא מבינה למה שמנו הכל לפי הכמויות…
תודה:-)
היי אלמה,
העוגיות יצאו שומניות גם אחרי האפיה? הן אכן שומניות לפני האפיה אך אחרי שאופים אותן הן אמורות להיות פריכות והשומניות לא אמורה להיות מורגשת.
באיזה גודל כוס השתמשת?
הי… העוגיות נטרפווו לא נישאר לשבת.. נכין שוב…. תודה רבה!!!!!!
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
הי,אני רוצה להכין את העוגיות אבל רוצה אותן פרווה. אפשר להמיר את החמאה במרגרינה? או משהו אחר?
כן מעין, אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או מחמאה.
מעולה תודה רבה.. מה היית ממליצה?
אם יש לך מחמאה אז עדיף 🙂
שלום, מאחר והעוגיות יוצאות ממש שומניות (וגם לפי המצרכים זה נשמע ככה) האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית? וגם את רבע כוס שמן בשמן זית?
היי נטע,
החמאה היא רק כדאי להעניק פריכות קלה לעוגיות. אני מניחה שאת יכולה להשתמש רק בשמן זית בתנאי שהטעם שלו מעודן ולא חזק מידי אחרת ירגישו את זה בטעם של העוגיות. שימי רבע כוס + 2 כפות שמן זית.
מוסיפה שיצא הבצק מתפורר קצת.הוספתי קצת מים ויצא מעולה
יצא מעולה תודה!
עשיתי עם ביצה אחת והורדתי מכמות הסוכר.
פעם ראשונה שהצלחתי עם עוגיות
תודה רבה
שמחה לשמוע שרונה!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
האם חייבים אבקת אפיה?
היי ספיר,
לא חייבים אבל מומלץ.
לא שמתי לב ולא הכנסתי למקרר לפני מה לעשות?
היי אביה,
הקירור נועד לשמור את העוגיות יציבות כדי שלא יימסו במהלך האפיה.
אם העוגיות יצאו בסדר אחרי האפיה אז אין בעיה 🙂
היי אפרת,
העוגיות מעולות – תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
תבנית התנור שלי גדולה ולא נכנסת למקפיא אז פשוט קיררתי את כל התערובת מעט במקרר לפני הכנת הכדורים 🙂
שיהיה שבוע נפלא 🙂
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה יסמין ויום נפלא!
שלום
האם אפשר לוותר על המרגרינה ולשים רק שמן?
היי ורד,
אני מניחה שאפשר (3-4 כפות שמן) אבל אז מרקם העוגיות ישתנה בצורה כזאת שהן יהיו מעט יותר קשות ופחות פריכות.
הי, אפשר להמיר את השוקולית בקקאו או במשהו אחר?
היי,
אפשר אבל מאחר והקקאו הוא יותר דומיננטי בטעם, לדעתי כדאי שתשימי רק חצי כף.
יום נפלא! 🙂
הצק של העוגיות יצא לי מאוד שומני. ככה זה אמור להיות או ששמתי יותר מידי שמן?
היי ירדן,
זה אמור לצאת מעט שומני אבל זה בסדר גם אם יצא לך יותר שומני מהרגיל, זה לא משהו שאמור לפגוע במרקם הסופי של העוגיות.
הי, ניתן להחליף את ממרח השחר בממרח נוטלה? אם כן,זה נישאר אותה כמות?
כן נוי, אפשר להשתמש בנוטלה באותה כמות.
כן כמה קלוריות יש בעוגיה אם יצאו לי 20?
היי,
לצערי אני לא יודעת לומר.
כמה קלוריות יש בעוגייה כזאת?
בהתחשב שיצאו לי 20 עוגיות
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
היי דליה,
החמאה מוסיפה מעט פריכות לעוגיות אבל את יכולה לשים 3 כפות שמן במקום.
בהתחלה נראה מסובך ולא ברור
אבל העשיה הייתה ממש פשוטה וברורה
התוצאה מרשימה
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלה ויום מקסים
היי תישמעו זה פעם ראשונה שלי שאני מכינה תעוגיות ואני לא שמתי לב לכל הפרטים הכנסתי אותם קצת נוזליות ואני מפחדת שזה ישפיע אפשר עזרה זה דחוף
נב אני בת 13 וזה אמור להיות הפתעה לאמא שלי
הי שרון,
הכנסת אותן לתנור הכוונה? ועד כמה הן היו נוזליות?
היי,העוגיות אמורות להיות חומות?
היי אורטל,
כן, כמו בתמונה אלא אם כן השתמשת בממרח בהיר יותר.
שלום אפשר לקישוט שוגולד לבן רגיל חתוך ?
היי גנא,
כן, בטח.
חיפשתי מתכון פשוט וקל ונתקלתי בזה.
ההוראות ידידותיות לקורא והעוגיןת יצאו ממש מעדן.
תודה
מצוין! תודה אדוה 🙂
היי אפשר מרגרינה במקום? וממרח אחר?
היי מרים,
כן, אפשר להשתמש במרגרינה ולגבי הממרח, לא ניסיתי להשתמש בממרח אחר אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, רק קחי בחשבון שהטעם של העוגיות ישתנה בהתאם לטעם הממרח.
הכנסתי אותם למשך 15 דקות בערך למקרר כי התנור היה תפוס…
יצא מעולה!!!!
תודה ושבת שלום
מעולה!
שבת שלום רוז 🙂
את מתכוונת שאפשר לוותר על החלק של התנור? במקום התנור להשתמש במקרר?
היי ליסה,
החלק של המקפיא או המקרר זה בנוסף לאפיה בתנור. זה כדי לייצב את העוגיות בכדי שלא יימסו במהלך האפיה.
האם אפשר לוותר על החלק של המקפיא?
אם לא- האם יש אפשרות אחרת?
העניין הוא שהתבנית לא נכנסת למקפיא.
תודה
הי רוז,
הכנסת בצק העוגיות למקפיא נועד כדי לוודא שהעוגיות לא ימסו במהלך האפיה, אבל זה יכול לקרות רק אם העוגיות רכות ושומניות מאוד לפני האפיה. אם נראה לך שבצק העוגיות בסדר, את יכולה לוותר על המקפיא ולאפות ישר.
ווואוו!!
איזה עוגיות טעימות! אי אפשר להפסיק לאכול מהן. ממש מעולות, ממרכיבים פשוטים שתמיד קיימים בבית.
העוגיות שיצאו לי מתפוררות מאוד… האם יש דרך להימנע מזה? (מרוב שזה מתפורר אני לא נותנת לקטנה שלי לאכול אותם בבית- רק בחוץ…(: )
היי הילה,
קודם כל אני שמחה לשמוע שהעוגיות טעימות!
באמת עד כדי כך הן מתפוררות? 🙂
השאלה אם הן מתפוררות כשמחזיקים אותן (כי הן עדינות ושבריריות) ואז כנראה שהסיבה היא שחסר ביצה במתכון (יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה והיה צריך תוספת) או שהעוגיות יציבות פשוט הן מתפוררות כשנוגסים מהן ואז אין הרבה מה לעשות כי כך הן אמורות להיות, פריכות 😉
אפשר לוותר על השוקולית? או להחליף אותה עם משהו אחר?
מה תפקידה? בטעם או בצבע או במרקם?
תודה
קרין
היי קרין,
אבקת השוקולית מוסיפה טעם לעוגיות. אפשר לשים במקום אבקת קקאו (חצי כף כי הטעם יותר חזק) או לוותר בכלל.
היי,חובה בחמאה או שאפשרי מרגרינה???
ולגבי הממרח אפשר לשים במקום נגיד ממרח חרובים בטעם שוקולד?