זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 10 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח רגיל (או קמח כוסמין מלא)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות (10 ג’) אבקת שוקולית או אבקת קקאו
4 כפות (50 ג’) גדושות סוכר
5 כפות (40 ג’) שמן
20 גרם חמאה מומסת (לפרווה – מרגרינה מומסת או 2 כפות שמן קוקוס מומס)
בננה קטנה בשלה מעוכה (כ-80 גרם)
לקישוט: שוקולד צ’יפס מריר/ לבן (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות או כף יוצרים כדורים. מניחים על נייר האפיה במרווחים קלים ומשטחים לעיגול בקוטר של 5-6 ס”מ. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לעוגיה בעזרת האצבעות.
-מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות אך מתקשות לאחר צינון).
עוגיות שוקולד טבעוניות, עוגיות שוקולד ללא ביצים
- עוגת עוגיה |
- מגולגלות קינדר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
שלום אפרת יקרה, האם ניתן להקפיא חלק מהעוגיות המוכנות?
כן אפשר.
הבצק יצא יבש. לא כמו בתיאור, עשיתי הכל לפי המתכון. מה יכולה להיות הבעיה?
היי אודיה,
כנראה שחסרים נוזלים בתערובת.
שמת 5 כפות שמן, 20 גרם חמאה מומסת ובננה קטנה מעוכה?
רציתי לשאול באיזה כוס את משתמשת?
תודה רבה.
היי,
תמיד משתמשים בכוס מדידה בנפח 240 מל.
בד”כ כוס סטנדרטית לשתייה חמה היא בנפח זה.
גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
הכנתי אותם היום, אני לא אוכלת דברי אפייה, אבל הבת שלי אמרה שזה טעים, הנה התמונה:
נראה מזמין וטעים, שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
האם במקום 20 גרם חמאה אפשר להוסיף עוד שמן קנולה?
אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף כי הוא משפר את המרקם. אם לא, שימי שמן רגיל.
אם אין לי שמן קוקוס מה אפשר להשים במקום?
אפשר לשים חמאה או מחמאה/מרגרינה.
אפשר לערבב במיקסר?תודה
היי,
אפשר למרות שאין צורך- ניתן בקלות להכין ידנית(:
תודה אפרת על מתכון מעולה!
עזרת לי להציל בננות גוססות ממוות בטוח (;
איזה כיף לשמוע🙂
תודה שחזרת לפרגן🌻
שלום אפרת תודה רבה על מתכונים מעולים!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום החמאה או השמן קוקוס?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף כי הוא משפר את המרקם. אם לא, שימי שמן רגיל.
קודם כל, תודה רבה על מתכון מנצח (קל וטעים!)
הכנתי מראש כמות כפולה.
איפה מומלץ לשמור (קירור/קופסא סגורה בארון?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לשמור בטמפ’ החדר למשך כ-4 ימים או במקרר למשך כ-5-7 ימים.
היי אפרת,
הכנתי כמות כפולה והבצק יצא יותר מדי רך ודביק. איך אפשר לשפר אותו? הוספנו קמח ולא עזר.
היי קטי,
מזכירה שהבצק צריך להיות רך ודביק, תנסו להוסיף קמח בכל זאת עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה
אם יש לך תמונה תוכלי לשתף ונוכל לראות מה הייתה הבעיה
בסוף שמרתי קצת במקרר וזה נהיה פחות דביק והעוגיות יצאו מושלם!
מעולה!! איזה כיף לקרוא 🙂
תודה על העדכון קטי
שבוע נפלא♥
פשוטות ומאוד טעימות (גם עם כדורי קליק למעלה)!! תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 🧡
מהמם 😍
תודה דנה
היי העוגיות ניראות ממש טעימות .. אשמח לדעת האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל ?
היי אילנית,
לדעתי זה ירטיב את הבצק ואולי הוא יהיה דביק מידי.
ממליצה להחליף רק 2 כפות מהסוכר במייפל.
יש אפשרות להוסיף שיבולת שועל? אם כן כמה?
אני מניחה שאפשר לשים כרבע כוס.
פעלתי על פי ההנחיות ואף אפיתי פחות זמן והעוגיות יצאו רחוק מלהניח את הדעת
היי מירב,
באיזה מרקם רצית שהן ייצאו?
אני רואה שהכנת אותן עבות מידי. אם כך אז הן לא ייצאו פריכות, במיוחד אם קיצרת את זמן האפיה.
עוגיות נהדרות!!
ממליצה להוסיך פקאנים \\ אגוזי מלך .. משדרג ממש
תודה שחר 🙂
היי אפרת
עם חמאת גהי זה יעבוד?
תודה ושבת שלום.
נראה לי שכן, אפשר לנסות.
אפרת יצא מושלםםםם (עשיתי רק עם שמן רגיל) תודה רבה רבה רבה על כל המתכונים הקלים והמוצלחים!!
נראה מעולה! 😍
תודה ושבת שלום
מהמם וטעים כרגיל! תודה וחג שמח:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח!
יצא מושלם!!! הכנתי עם הבנות שלי, נהנינו מההכנה ומהתוצאה! תודה אפרת!
שמחה לשמוע!
תודה קטי וחג שמח 🌷
היי,
העוגיות יצאו לי פריכות מבפנים מדוע זה?
יכול להיות כי שמתי שמן קוקוס נוזלי וצריך מוצק?
היי ספיר,
במקרה הזה צריך שמן קוקוס מומס אז זה בסדר.
העוגיות יוצאות פריכות אם מכינים אותן דקות. אם את רוצה שיהיו רכות מבפנים אפשר להכין אותן יותר עבות.
דרך אגב באיזה כוס השתמשת?
כוס סטנדרטית של 240 מ”ל
הם יצאו רכות מבפנים והם יתנפחו
שמן קוקוס מומס זה אומר שזה נוזלי כמו מים ולא מוצק נכון?
חשבתי שאמרת שהן יצאו פריכות. את בעצם מתכוונת שהן יצאו רכות.
פעם הבאה תכיני אותן דקות ותשאירי כ-25 דקות בתנור והן ייצאו יותר קשות ופריכות מבפנים (רק שימי לב שהן לא נשרפות בתנור).
שמן קוקוס מומס הכוונה לנוזלי.
תודה .
הם יצאו שומניות כאלה ..עשיתי לפי התכון רכות יותר מבפנים ופריך זה יצא ומאוד שמנוני
העוגיות יצאו שומניות לפני או אחרי אפיה?
כמה סה”כ שמן שמת? השתמשת רק בשמן קוקוס?
שומניות גם מתי שהכנתי וגם אחרי שהוצאתי מהתנור
השתמשתי גם בשמן קנולה בכמויות שרשמת וגם שמן קוקוס בכמויות שרשמת.
אני לא יודעת למה זה יצא שומני גם לאחר האפיה. הבצק יכול להיות שומני קצת לפני אפיה אבל העוגיות לא אמורות לצאת שומניות בצורה מורגשת. פעם הבאה נסי לשים רק כף אחת של שמן קוקוס מומס + 5 כפות שמן קנולה.
היי, אפשר להשתמש במרגרינה במקום בחמאה? ולוותר על הסודה לשתייה?
במקום סודה לשתיה אפשר לשים אבקת אפיה.
אפשר לשים מרגרינה.
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות אבל יצאו לי רכות ולא במרקם שביר כמו של עוגייה…
יש לך מושג למה?
אולי הכנת אותן עבות? כמה זמן הן נאפו בתנור?
לדעתי לא היו ממש עבות, העוגיות אפילו תפחו מעט במהלך החימום…
שמתי למשך 20 דקות על חום 175 (התנור שלנו מעט חזק)
השתמשת בקמח רגיל לא תופח נכון? ושמת בננה קטנה?
אם כן אז אני לא יודעת מדוע המרקם יצא רך.
האם אפשר להכין עם העוגיות האלה כדורי שוקולד (במקום פתי בר)? תודה
חזרתי לעדכן
עשיתי אתמול בערב נגלה נוספת, עשיתי אותן יותר קטנות ופחות זמן ויצאו 20 עוגיות ורכות
הבאתי היום לגן, הגננת אמרה שהילדים ממש אהבו אותם וטרפו
אז תודה על עוד מתכון מעולה 🙂
חוץ מזה יש לי בבית את הנגלה עם העוגיות הגדולות שאני בעצמי טוחנת בקצב
ורציתי לדעת כמה זמן הן יכולות להחזיק מעמד בקופסא סגורה בשביל אכילה
היי מיכל,
שמחה שהילדים אהבו את העוגיות 🙂
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפ’ החדר כ-4 ימים. לפעמים אפילו יותר, תלוי בטמפרטורה (כשחם- פחות זמן, כשקר- יותר זמן).
אם אני רוצה כמות כפולה של עוגיות
ואיך אני עושה שהן יהיו יותר קטנות ושהקצוות לא יהיו קשים
עשיתי נגלה אחת ושמתי 20 דקות ויצאו לי 11 עוגיות וענקיות והקצוות קצת קשים והאמצע פריך
אני צריכה את זה למחר לילדים בגן בני שנה עד שנה וחצי
היי מיכל,
תכיני את העוגיות יותר קטנות (חצי מהגודל שהכנת בפעם הראשונה) ושימי פחות זמן בתנור. בסביבות 10-12 דקות, גם בגלל העוגיות קטנות וגם כדי שייצאו רכות.
לגבי כמות, את יכולה להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בפעמיים כדי שתוכלי לשפר אפיה בפעם השניה במידת הצורך.
התכוונתי בלי שמן בכלל…
היי מירי,
בלי שמן בכלל העוגיות ייצאו יבשות. מומלץ לשים לפחות 6 כפות שמן רגיל (לדוג’ קנולה) סה”כ בכל המתכון.
על שמן קוקוס אפשר לוותר אם אין לך.
טעיםםםם! תודה! אפשר לעשות את זה פרווה אבל בלי שמן קוקוס? תודה!
תודה רבה רבה! רק לאחרונה נחשפתי לאתר המדהים ומאז אני מכינה הרבה דברים מכאן!!
רציתי לשאול האם כדאי דווקא שמן קוקוס במקום חמאה או שאפשר גם שמן רגיל?
היי מירי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אם יש לך שמן קוקוס אז עדיף כי הוא משפר את המרקם. אם לא, שימי שמן רגיל.
יום מקסים
היי שלום ! אשמח לדעת למה יצאו לי עוגיות קשות וקצת יבשות .ורציתי פריחות
היי ספיר,
העוגיות אמורות לצאת מעט יבשות אך פריכות. יכול להיות שהן נאפו קצת יותר מידי.
אם את רוצה שהן יהיו רכות יותר מבפנים ופריכות מבחוץ אפשר פעם הבאה לעשות אותן יותר עבות ולאפות כ-5 דקות פחות.
25 דקות זמן אפיה זה מוגזם. הכנתי ואפיתי לפי המתכון והן יצאו יבשות וקשות.
הלך לפח. תודה.
היי אורי,
25 דקות הם המלצה בלבד. כמובן שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור ויש לעקוב אחרי האפיה. אגב יכול להיות שאפית בתוכנית טורבו? כי האפיה היא תמיד בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון.
היי. תודה על המענה.
לא אפיתי בטורבו אלא באפיה רגילה. בדרך כלל בתנור שלי אני צריך להוסיף זמן אפיה למתכונים שונים.
הפעם הייתי צריך להפחית זמן. אעשה כך בפעם הבאה.
אז אולי העוגיות היו קטנות יחסית ואז הן נאפו מהר? מהכמות שבמתכון אמורות לצאת כ-10 עוגיות גדולות.
בכל אופן, תיקנתי במתכון ל20-25 דקות.
שבוע נפלא 🙂
הי
יש לך מתכון לעוגיות שלג?
או של כדורי שוקולד?
או של לחמניות?
יש לך גם עוגיות/עוגה שאת ממליצה לי למישלוחי מנות?
סליחה על כ”כ הרבה שאלות..
רק עכשיו התפניתי..
מור
היי מור,
מתכון לעוגיות מושלגות יהיה בהמשך.
כדורי שוקולד
לחמניות ללא שמרים
בקרוב אפרסם מתכוני עוגות ועוגיות שמתאימים למשלוח מנות.
רציתי לשאול איך לדעתך יצא המתכון אם מהתחלה אני יערבב את השוקולד צ’יפס עם שאר החומרים היבשים, במקום לפזר מעל בסיום ההכנה המלאה?
היי כליל,
מבחינת טעם זה ייצא אותו דבר.
אני תוהה מתי כבר אוכל לקנות את הספרים שלך
הרעיונות הכי טובים והכי קלים נמצאים אצלך
תודה רותי!
בקרוב.. 🙂
יום מקסים
הכנתי אתמול ויצאו לי 13 יח זה היה כל כך טעים שזה נגמר באותו היום השתגענו רק מהריח שזה עשה בבית והטעם עוד יותר אז הכנתי היום עוד באותה הדרך רק לא כפות גדושות של סוכר ומקום שוקולד צ׳יפס גירדתי עם קולפן, אפשר גם פומפיה, שוקולד מריר ותבנית שנייה רידדתי עם מערוך את הבצק והכנתי צורות מספרים (-: יאמיייי תודה על מתכון מוצלח
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
העוגיות הכי מדהימות, טעימות ופשוטות להכנה שיש! הכנתי לשבת ומאז מבקשים בבית להכין כל יום !! תודה פשוט תודה על האתר הזה ועל השיתוף שלך המתכונים פשוט מדהים 🙂
תודה אלי, כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
אפשרי במקום השמן הרגיל להוסיף עוד שמן קוקוס במקום?
היי ירדנה,
במקום שמן רגיל אפשר לשים 5 כפות שמן קוקוס מומס (סה”כ 7 כפות שמן קוקוס מומס בכל המתכון)
עוגיות מדהימות!הכנתי פעם שלישית היום. הילדים מתים עליהם. במקום חמאה שמתי עוד כף שמן קנולה. היו מוכנות תוך רבע שעה. מושלמות
שמחה לשמוע!
תודה עידית ויום מקסים
אני חושב ש 25 דקות הן המון זמן לעוגיות כאלה – אולי זה משהו אצלי אבל הן יצאו יבשות לגמרי, ובעוגיות דומות שהכנתי היה זמן אפיה נמוך יותר. אני ממליץ לבדוק את הרכות שלהן מוקדם יותר.
היי
אני לא כל כך מבינה בעות ואני רוצה להכין
אפשר להחליף בקמח מלא?
היי,
אם זה קמח מלא רגיל אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן רגיל.
יום נפלא 🙂
הי האם אפשר להכין מאותו בצק עוגיות מלוחות רק להוסיף מלח ולהוריד את הסוכר?
היי אתי,
אני לא יודעת אם זה מתאים כי יש את הבננה שהיא מתקתקה ועוגיות שהן עם קקאו או שוקולית יותר מתאים שיהיו מתוקות.
אם בא לך להכין עוגיות מלוחות אני ממליצה על מתכון הזה- כעכים מלוחים.
מעוניינת בגרסא פרווה, ואין לי שמן קוקוס. עדיף שמן רגיל, מחמאה או מרגרינה? וכמה?
היי,
את יכולה לשים 20 גרם מחמאה/מרגרינה.
שבת שלום 🙂
אני כבר פעמיים עשיתי אותם והם לא יצאו שטוחות!!! למה?
היי,
את אמורה לשטח אותן לפני האפיה. רשום במתכון.
יום נפלא 🙂
מכין כרגע מריח מעולה ונראה מעולה ! מחכה כבר לטעום למרות שהורדתי קצת את כמות הבוכר והשמן לטובת הבריאות בכל זאת…
מעולה, בהצלחה 🙂
היי,
האם אפשר לשים משהוא במקום הבננה?
היי מיה,
הבננה מחברת בין החומרים ומשמשת במקום ביצה. אפשר לשים במקום ביצה קטנה או שאפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק תפוחים.
האם אפשר עם קמח תופח?
היי מיטל,
יכול להיות שעם קמח תופח העוגיות יתפחו ויהיו פחות פריכות.
אפשר לוותר על הסודה לשתייה? או לשים משהו אחר במקום?
היי הלה,
אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה לשתיה.
יום מקסים 🙂
זאת פעם שלישית שאני מכינה ויצאו מעולות!
בדיוק מה שיושב טוב ליד הקפה. מתכון בתיק תק כך שגם אם באים אורחים, תוך שעה יש עודיות מוכנות. אחלה מתכון שבעולם!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה רונית ושבת שלום 🙂
ועכשיו גם החברות מבקשות ונותנת לך את הקרדיט! לא יודעת מי את, ואיך המצאת את המתכון הזה, אבל זה אחד הדברים! זה עבר את האליפות!! זה מה שנקרא: אלוהי!
וזה מתכון קבוע בבית מאז שגיליתי אותו
וכל מי שטועם מבקש את המתכון.
הכי מוצלח שיש!!! תודה!
אחזה כיף לשמוע!
תודה רונית 🙂
הי.
אני רוצה להכין כמות כפולה. פשוט צריך להכפיל את כל המרכיבים?
ושאלה נוספת- אפשר במקוםהחמאה או השמן קוקוס לשים שמן רגיל ?
תודה
היי חיה,
נכון, לכמות כפולה יש להכפיל ב-2 את כל החומרים.
עדיף לא לוותר על החמאה כי היא מעניקה לעוגיות מרקם יותר פריך וטעים. אם בכל זאת את רוצה הכין משמן בלבד, שימי 2 כפות שמן במקום (סה”כ 7 כפות לכל כמות במתכון).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצאו עוגיות מעולות! אבל כמה קלוריות לעוגיה?
היי גיל,
שמחה שיצא טעים 🙂
בסביבות 150 קלוריות לעוגיה גדולה אחת (בהנחה ויצאו מהכמות 10 עוגיות).
שבת שלום
מעולות!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון
איך ממיסים בננות?.. :S
שמים עם שמן או חמאה ופשוט מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה?
היי,
אין צורך להמיס את הבננה, רק למעוך אותה היטב בעזרת מזלג ולערבב עם יתר החומרים.