שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות

מס’ מנות: 25-30 עוגיות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

שליש כוס (66 ג’) סוכר

⅔ כוס שוקולד צ’יפס (או 100 ג’ שוקולד מריר קצוץ דק)

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

כפית תמצית וניל

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים (או חלב סויה/מים)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה (את המיץ יש להוסיף בסוף בהדרגה לפי הצורך).

-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית על נייר האפיה, משטחים לעוגיות בקוטר 4-5 ס”מ, עובי כחצי ס”מ ומניחים במרווחים בתבנית על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה קלה.

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
במיה ברוטב עגבניות
קינואה עם כרוב וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (20:49 9.09.2021)

הי העוגיות יצאו מוצלחות מאוד הוספתי אגוזי לוז ויצא טעים
רק איפה לאחסן אותם?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:39 9.09.2021)

נראות מעולה! יש לאחסן בקופסה אטומה על השיש או מקום קריר יחסית אחר(:

Hodaya (17:04 12.08.2021)

לצערי המתכון לא יצא לי מוצלח. העוגיות יצאו קשות ולא ממש טעימות.
חשוב לציין שחוץ מזה, כל מתכון שניסיתי מכאן היה מנצח!

מתכונים ב-10 דקות (17:38 12.08.2021)

היי הודיה,
ראשית שמחתי לשמוע שמתכונים מהאתר מצליחים לך!
לגבי המתכון הנוכחי, אם העוגיות יצאו קשות יתכנו כמה סיבות לכך: יתכן שהחום בתנור היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. בפעם הבאה כדאי להוציא מהתנור כמה דקות לפני זמן האפייה שנתת.
עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות- אם במקרה לא השתמשת בכוס מדידה.

א א גוטרמן (11:01 23.07.2021)

יצא מוצלח, לי הכי טעים בלי הפיצפוצים

מתכונים ב-10 דקות (12:06 23.07.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון😊

לאה (19:45 11.07.2021)

היי אפרת, אתר מעולה – תודה! משתמשת בו המון 🙂
הכנתי את העוגיות האלה מספר פעמים, עם קמח כוסמין.
קליל וטעים כל כך 🙂 מתחסל ברגע :):)

מתכונים ב-10 דקות (20:47 11.07.2021)

שמחה מאד שאת נהנית מהאתר ושאהבת את המתכון❤

מורן (17:18 1.07.2021)

עשינו עם חלב סויה- העוגיות יצאו לבנות מבחוץ וקשות מאוד 🙁

מתכונים ב-10 דקות (19:51 1.07.2021)

היי מורן,
העוגיות אכן אמורות לצאת בהירות יחסית, אבל לא קשות מאד.
יש כמה סיבות לכך: יתכן שהחום בתנור היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. בפעם הבאה כדאי להוציא מהתנור כמה דקות לפני זמן האפייה שנתת.
עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות- אם במקרה לא השתמשת בכוס מדידה.

שחר (14:36 7.05.2021)

יצא מעולה. ממליצה להוסיף כפית אבקת אפיה בשלב הקמח. להוציא לפני שנראה מוכן כדי שלא יהיה קשה מדי. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (14:43 7.05.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה ושבת שלום שחר😊

אורטל (16:43 25.02.2021)

מתכון אדיר!!! 😘😘
עשיתי עם חתיכת ריס’ס
מאד טעים

מתכונים ב-10 דקות (17:21 25.02.2021)

נראה טעים:) תודה אורטל🌺

רמי (21:53 22.02.2021)

היי. עשינו את העוגיות ואחרי שהם התקררו הם התקשו מאוד. את יודעת מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (22:09 22.02.2021)

היי רמי,
יתכן שהחום בתנור שלכם היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות:)

אריאל בן עטייה (13:51 11.06.2021)

גם לי זה קרה בפעם הראשונה, כנראה שזה לא היה נראה לך מוכן אז השארת בתנור את העוגיות יותר מהזמן הדרוש ולכן זה קרה, זהו סוג עוגיות כזה שלא משאירים אותו יותר ממה שצריך אני שמה אותו שתי דקות פחות מהזמן שדרוש לו ויוצא ממש טעים ופריך

מתכונים ב-10 דקות (14:35 11.06.2021)

נכון מאד😊 נראה מושלם!

נירית (00:27 19.01.2021)

האם אפשר את החצי כוס שמן לעשות בשמן קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:54 19.01.2021)

אני חושבת שכן.

נירית (09:31 19.01.2021)

חולה על האתר שלך , חיי השתנו מאז ואני ממש ממש מודה לך ! והאמת שאני רק בווו אין לא הולכת לאחרים , אפחד לא מתקרב לשלך .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 19.01.2021)

תודה יקרה ❤️

עוזון מירב (21:57 5.11.2020)

האתר שלך מעולה. תודה רבה.
אפשר להחליף את השוקולד ציפס בנטיפי קרם בוטנים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 5.11.2020)

אני חושבת שכן.

ברכה (18:53 22.10.2020)

שלום אפרת
אני עכשיו מכינה את העוגיות ויצא לי תערובת די מפוררת וחולית, האם להוסיף עוד חלב סויה?
תודה מראש:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 23.10.2020)

מתנצלת, ראיתי עכשיו.
כן, במקרה כזה כדאי להוסיף עוד קצת חלב סויה. מקווה שהסתדרת.

ברכה (15:22 6.11.2020)

שלום אפרת
הוספתי באמת קצת חלב אבל לא יצא כל כך טוב
הטעות שלי שלא ערבבתי יסודי את הרטובים
הכנתי אח”כ שוב והפעם ערבבתי טוב: עם קמח שיבולת שועל (טחנתי במעבד מזון), סוכר קוקוס ושמן ענבים ויצא מושלם וטעים אין מילים!!!!!!!!
תודה על המתכון המושלם!

(למי ששאלה על טחינה במקום שמן הכנתי עם קמח שיבולת שועל ויצא טעים אבל דחוס מאוד, אולי לנסות לעשות אותם ממש דקים)

תודה ושבת שלום:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:08 7.11.2020)

שבוע טוב ברכה,
תודה שחזרת לעדכן 🙂

יעל (04:59 12.10.2020)

שלום אפרת,
תודה על האתר. אני מאוד נהנית ממנו!
רציתי לשאול האם המתכון מתאים גם לקמח שקדים או קמח כוסמין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 12.10.2020)

היי יעל,
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
יום נפלא 🙂

צופיה (17:47 17.08.2020)

אפרת אפשר מקמח שמרים

צופיה (17:53 17.08.2020)

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 17.08.2020)

אפשר (רק אם אין לך קמח רגיל).

צופיה פנחס (18:02 17.08.2020)

תודה

אמונה פנחס (12:01 12.02.2021)

אני יכולה קצפת צמחית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 12.02.2021)

במקום המיץ? נראה לי שכן.

אפרת (15:11 14.08.2020)

עשיתי עם שוקולד לבן. יצא טעים אבל קצת מתוק מידי. לא הבאתי בחשבון ששוקולד לבן יותר מתוק מרגיל.
כרגיל תודה על מתכון פשוט ומוצלח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:19 14.08.2020)

נכון, באמת היה כדאי להפחית מכמות הסוכר.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

נטע (18:35 13.08.2020)

לעשות את עוגיות קטנות או גדולות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 13.08.2020)

קטנות.

מירי (12:46 18.07.2020)

הכנתי עם תוספת של חצי כוס קקאו ועוד קצת חלב שיבולת שועל.
יצא מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 18.07.2020)

מעולה 🙂
תודה מירי

יפעת אילון (17:55 9.07.2020)

מה יקרה אם נחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 9.07.2020)

אפשר אבל כדאי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס מידי כדאי לשלב כוס קמח מלא + כוס קמח לבן.

יפעת אילון (19:05 9.07.2020)

תודה רבה!!

דנה (11:11 16.06.2020)

היי
אפשר סילאן במקום הדבש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:49 16.06.2020)

במקום הסוכר את מתכוונת?
אפשר להוסיף סילאן ולהפחית מכמות המיץ כי הסילאן נוזלי ומרטיב את התערובת.
קחי בחשבון רק שהסילאן פחות מתוק וגם ייצבע את העוגיות.

sarsab (13:09 3.06.2020)

אני באמצע
והבצק יצא יחסית מפורר בכלל לא דביקי
עשיתי עם חלב סויה
מה להוסיף/לשנות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:23 3.06.2020)

תוסיפי חלב.

מיקה (13:02 31.05.2020)

היי, תודה על אתר נהדר!
יש לי רק קמח תופח, זה משנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 31.05.2020)

יכול להיות שזה ישפיע על המרקם והעוגיות ייצאו פחות קשות.

ספיר (11:34 27.05.2020)

היי,
אפשר קמח כוסמין מלא במקום הרגיל?אפשר להוסיף קוואקר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 27.05.2020)

אני חושבת שכן.
אני חושבת שאפשר להוסיף 2-3 כפות קוואקר.

סוד (10:32 8.07.2020)

נירא לי שכן מה יכול להיות

שוש (20:30 22.05.2020)

תודה רבה

Keren (19:29 22.05.2020)

בלי אבקת אפייה?
עשיתי רק מקמח מלא.
הוספתי חצי כוס מים לבצק
ואפיתי 20 דקות.
יצאו עוגיות טעימות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 23.05.2020)

אין צורך באבקת אפיה.
תודה על השיתוף ❤️

שוש (17:41 22.05.2020)

הכפלתי את הכמות המדוייקת בשלוש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:54 22.05.2020)

לפעמים כשמכינים כמות גדולה מידי זה פוגע במרקם הבצק. יכול להיות שזו הסיבה.

שוש (14:10 22.05.2020)

תודה על המתכון. הכנתי את העוגיות חצי קמח כוסמין מלא וחצי כוסמין לבן.
העוגיות יצאו לי בטעם קצת קמחי.
איך אפשר לשפר לפעם הבאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 22.05.2020)

באיזו כוס השתמשת?
הכנת בדיוק לפי הכמויות במתכון?

עמרי (14:33 3.05.2020)

נראה ממש ממש טוב
האם אפשר עם קמח תפוחי אדמה ?
או יש לך מתכון לעוגיות עם קמח תפוחי אדמה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:38 3.05.2020)

היי עמרי,
יש את העוגיות האלה – עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח אבל יש בהן גם קמח מצה.
ויש את העוגיות האלה – עוגיות מקמח תפוח אדמה שאפשר להוסיף לתערובת גם שוקולד צ’יפס אם רוצים.

נעה (18:23 26.04.2020)

יצא ממש טעים. תודה רבה (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

איילת (12:52 24.04.2020)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן? ואם כן, כמה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 24.04.2020)

כן, אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס נוזלי/מומס.

רני ציון פינסקי (11:12 24.04.2020)

אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוחים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:16 24.04.2020)

כן.

רחלי (19:26 20.04.2020)

כמה עוגיות יוצא ?
ובאיזה קומה שמים את זה בתנור ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 20.04.2020)

25-30 עוגיות.
יש לשים את התבנית על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה (התבנית צריכה להיות במרכז התנור).
אפיה בחום עליון וחום תחתון.

ניצן (18:00 18.04.2020)

האם אפשר חלב רגיל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 18.04.2020)

כן אפשר.

שרה (21:37 21.03.2020)

אפרת תודה רבה!!
אני מכינה המון מהמתכונים שלך ויוצא מוצלח ומיוחד!
העוגיות יצאו טעימות ויפות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 21.03.2020)

שבוע טוב!
כיף לשמוע ❤️

עינת (09:46 13.03.2020)

היי אפרת

אם אעשה ניסוי ואשים רסק תפוחים במקום השמן או במקום 3/4 מכמות השמן

זה יצא עדיין טעים בהתחשב שיש תפוזים?

תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 13.03.2020)

אני חושבת שכדאי לשים לפחות רבע כוס שמן.
אני פחות אוהבת את המרקם של רסק תפוחים בעוגיות אבל זה עניין של טעם אישי.

ענת לומ (21:58 29.02.2020)

שתי כוסות קמח או כוס אחת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 1.03.2020)

2 כוסות קמח.

עינת (21:48 25.02.2020)

ערב טוב אפרת

יצא טעים גם בלי תמצית וניל?

והאם במתכון זה ובשאר המתכונים שלך ניתן לוותר על תמצית הוניל או להמיר במשהו?

תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 25.02.2020)

אפשר להמיר בשקית סוכר וניל (ולהפחית כף סוכר מהמתכון) או להכין בלי.

דנה (11:40 24.02.2020)

היי אפשר דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 24.02.2020)

אני מניחה שאם זה קמח כמו קמח תמי או כרגיל אז אפשר.
אפשר להוסיף דבש ולהפחית מכמות המיץ כי הדבש מרטיב את התערובת.

אולגה (13:34 21.02.2020)

שלום אפרת. אני לא יכולה לתאר כמה אני אוהבת את האתר שלך. כרגא הכנתי את העוגיות ויצא מאוד טעים. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 21.02.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה אולגה

נטע-לי (17:41 20.02.2020)

במה ניתן להחליף את השמן? ייצא טוב נגיד עם טחינה גולמית במקום זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 20.02.2020)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
אם את מנסה אני ממליצה להחליף בשלב ראשון רק חצי מכמות השמן בטחינה.

נטע-לי (18:04 21.02.2020)

תודה רבה! בסוף הכנתי עם חצי טחינה וחצי שמן. יצא מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 22.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אגם (13:53 20.02.2020)

הי אפרת, האם אפשר להשתמש בסוכר חום במקום?, וכמו כן האם אפשר להוסיף גם חמוציות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 20.02.2020)

כן לשתי השאלות.

דבי (13:30 20.02.2020)

צהריים טובים!
מעורר חשק להכין.
יוצאות מאד בהירות?
במה הן שונות מהאחרות שלך?
אם מחליפים לכוסמין מלא לא צריך לשנות בנוזלים? גם יצא טוב?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:31 20.02.2020)

השתמשתי בקמח לבן אז הן יצאו קצת בהירות.
הן קצת שונות מהעוגיות האחרות במרקם שלהן.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף את המיץ בהדרגה ולפי הצורך.

רבקה (10:20 20.02.2020)

האם אפשר קמח כוסמין לבן?
המרקם יצא מוצלח?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:31 20.02.2020)

כן.

דפנה (08:50 20.02.2020)

טבעוני נפלא! אודה על מתכונים קלים טבעונים. אוזני המן טבעונים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 20.02.2020)

מצורף מתכון – אוזני המן מקמח מלא (כמובן שאפשר להכין גם עם קמח לבן).
יום נפלא 🙂

גלי (08:28 20.02.2020)

היי אפרת
ראשית המתכונים שלך יוצאים מהכלל תודה לך.
ניתן להחליף את הקמח לקמח כוסמין מלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 20.02.2020)

היי גלי,
אפשר. את המיץ יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

שרית (08:15 20.02.2020)

היי האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 20.02.2020)

עדיף קמח כוסמין מלא.

לאה שטיין (08:01 20.02.2020)

האם אפשר להחליף לקחת כוסמין או קמח מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 20.02.2020)

עדיף קמח כוסמין.

ניבה (07:45 20.02.2020)

המתכון מעורר תיאבון…האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן , ואם כן- האם הכמויות נותרות זהות או שצריך יותר נוזלים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 20.02.2020)

כן אפשר. את המיץ יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.