זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות
סוג: פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
שליש כוס (66 ג’) סוכר
⅔ כוס שוקולד צ’יפס (או 100 ג’ שוקולד מריר קצוץ דק)
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים (או חלב סויה/מים)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה (את המיץ יש להוסיף בסוף בהדרגה לפי הצורך).
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית על נייר האפיה, משטחים לעוגיות בקוטר 4-5 ס”מ, עובי כחצי ס”מ ומניחים במרווחים בתבנית על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה קלה.
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
אפשר להוסיף ביצה? אם כן זה על חשבון משהו או שרק בנוסף?
אפשר להוסיף ביצה.
את המיץ כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך (כמה כפות בלבד)
תודה רבה רבה על האתר המדהים והמתכון המוצלח!!!!
אני מכינה אותה הרבה בכמות כפולה כי הוא נגמר מהר!!!!
שמחה לשמוע❤️
עוגיות מעולות וטעימות כמו בבית קפה/ מאפייה.
הכנתי מתכון דומה מאתר אחר ולא הצליח לי המתכון הזה הכי מוצלח ופשוט מעדן לאכול אותו.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש עוד מתכונים טבעונים עם שוקולד צ’יפס או כאלו שאפשר לטבען .
מתוך 3 מתכונים לעוגיות שוקולד צ’יפס בסגנון דומה שלך הכי מוצלח .
ולא אכין את 2 המתכונים האחרים למרות שהכנתי לפי מה שרשום זה יצא נוזלי כמו עוגה פה יוצא בצק רך ונעים שאפשר לקרוץ ממנו צורות.
אם אני רוצה אותן יותר כהות כמה קקאו להוסיף ?
את יכולה להוסיף כאן כף גדושה קקאו וכף שוקולית (או 2 כפות קקאו אם אין לך שוקולית).
יצא טובבב
שמחה לשמוע!
יצא לי מתפורר אפשר להוסיף ביצה?
כן(:
יצא ממש טעים אבל בפנים זה הי קצת לא מוכן
מה אפשר לעשות פעם הבאה ?
לאפות יותר זמן או על חום יותר גבוה?
שמחה שיצא טעים!
תאפי כמה דקות יותר.
עוגיות פצצה!!!
תודה רבה על המתכונים הטעימים.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הורדתי את התמצית וניל,
השתמשתי במשקה סויה,
יצא מ-ו-ש-ל-ם-!
תודה:)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
מיץ תפוזים זו האופציה הטעימה ביותר או שאין הבדל אם אני אשים מים?
תודה על המתכון:)
היי,
מיץ תפוזים עדיף על פני מים(:
שלום. האם אפשר לעשות אם סילאן במקום מיץ תפוזים או חלב סויה או מים? ואם כן כמה להשים? אשמח לתשובה בהקדם. תודה
היי,
אפשר לשים חלב סויה במקום מיץ תפוזים באותה כמות(:
שמתי סילאן יצא מעולה.
נראה טעים ומזמין!
תודה שחזרת לעדכן🙂
היי
אפשר קמח בלי גלוטן?
אגב, תודה על כל המתכונים
יוצאים מושלם!
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שיצא טוב גם עם קמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל.
יצא טעים תודה רבה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי, האם הכוונה לקנח תופח או קמח רגיל?
היי,
קמח לבן= קמח רגיל(:
אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר? ואם כן בכמה?
היי,
אפשר לשים חלב סויה או מים.
הכנתי ויצא מושלם ממליצה
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
למה הבצק יצא לי במרקם של חלה?
אחרי האפייה זה יצא ממש מוזר זה כמו חלוץ קטנטנות עם שוקולד צ’יפס..
פעם קודמת אחד שלי הכין בידיוק את המתכון הזה והוסיף עוד קצת סוכר ויצא טעים מאוד. הפעם הפחתתי קצת שמן, שמתי סוכר חום. זה קשור?
היי שירה,
הדיוק בכמויות המרכיבים חשוב ביותר להצלחת המתכון. ככל הנראה זה קרה בגלל שהפחתת שמן.
זה יכול לקרות גם כשלא משתמשים בכוס מדידה.
הי העוגיות יצאו מוצלחות מאוד הוספתי אגוזי לוז ויצא טעים
רק איפה לאחסן אותם?
תודה רבה
נראות מעולה! יש לאחסן בקופסה אטומה על השיש או מקום קריר יחסית אחר(:
לצערי המתכון לא יצא לי מוצלח. העוגיות יצאו קשות ולא ממש טעימות.
חשוב לציין שחוץ מזה, כל מתכון שניסיתי מכאן היה מנצח!
היי הודיה,
ראשית שמחתי לשמוע שמתכונים מהאתר מצליחים לך!
לגבי המתכון הנוכחי, אם העוגיות יצאו קשות יתכנו כמה סיבות לכך: יתכן שהחום בתנור היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. בפעם הבאה כדאי להוציא מהתנור כמה דקות לפני זמן האפייה שנתת.
עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות- אם במקרה לא השתמשת בכוס מדידה.
יצא מוצלח, לי הכי טעים בלי הפיצפוצים
שמחה ממש שאהבת את המתכון😊
היי אפרת, אתר מעולה – תודה! משתמשת בו המון 🙂
הכנתי את העוגיות האלה מספר פעמים, עם קמח כוסמין.
קליל וטעים כל כך 🙂 מתחסל ברגע :):)
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר ושאהבת את המתכון❤
עשינו עם חלב סויה- העוגיות יצאו לבנות מבחוץ וקשות מאוד 🙁
היי מורן,
העוגיות אכן אמורות לצאת בהירות יחסית, אבל לא קשות מאד.
יש כמה סיבות לכך: יתכן שהחום בתנור היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. בפעם הבאה כדאי להוציא מהתנור כמה דקות לפני זמן האפייה שנתת.
עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות- אם במקרה לא השתמשת בכוס מדידה.
יצא מעולה. ממליצה להוסיף כפית אבקת אפיה בשלב הקמח. להוציא לפני שנראה מוכן כדי שלא יהיה קשה מדי. תודה!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה ושבת שלום שחר😊
מתכון אדיר!!! 😘😘
עשיתי עם חתיכת ריס’ס
מאד טעים
נראה טעים:) תודה אורטל🌺
היי. עשינו את העוגיות ואחרי שהם התקררו הם התקשו מאוד. את יודעת מה הסיבה?
היי רמי,
יתכן שהחום בתנור שלכם היה קצת גבוה מהדרוש (כי בכל תנור החום קצת שונה), או שזמן האפייה היה ארוך ממה שהיה צריך. עוד דבר שיכול להיות זה שהכמויות לא היו מדויקות:)
גם לי זה קרה בפעם הראשונה, כנראה שזה לא היה נראה לך מוכן אז השארת בתנור את העוגיות יותר מהזמן הדרוש ולכן זה קרה, זהו סוג עוגיות כזה שלא משאירים אותו יותר ממה שצריך אני שמה אותו שתי דקות פחות מהזמן שדרוש לו ויוצא ממש טעים ופריך
נכון מאד😊 נראה מושלם!
האם אפשר את החצי כוס שמן לעשות בשמן קוקוס?
אני חושבת שכן.
חולה על האתר שלך , חיי השתנו מאז ואני ממש ממש מודה לך ! והאמת שאני רק בווו אין לא הולכת לאחרים , אפחד לא מתקרב לשלך .
תודה יקרה ❤️
האתר שלך מעולה. תודה רבה.
אפשר להחליף את השוקולד ציפס בנטיפי קרם בוטנים ?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת
אני עכשיו מכינה את העוגיות ויצא לי תערובת די מפוררת וחולית, האם להוסיף עוד חלב סויה?
תודה מראש:)
מתנצלת, ראיתי עכשיו.
כן, במקרה כזה כדאי להוסיף עוד קצת חלב סויה. מקווה שהסתדרת.
שלום אפרת
הוספתי באמת קצת חלב אבל לא יצא כל כך טוב
הטעות שלי שלא ערבבתי יסודי את הרטובים
הכנתי אח”כ שוב והפעם ערבבתי טוב: עם קמח שיבולת שועל (טחנתי במעבד מזון), סוכר קוקוס ושמן ענבים ויצא מושלם וטעים אין מילים!!!!!!!!
תודה על המתכון המושלם!
(למי ששאלה על טחינה במקום שמן הכנתי עם קמח שיבולת שועל ויצא טעים אבל דחוס מאוד, אולי לנסות לעשות אותם ממש דקים)
תודה ושבת שלום:)
שבוע טוב ברכה,
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת,
תודה על האתר. אני מאוד נהנית ממנו!
רציתי לשאול האם המתכון מתאים גם לקמח שקדים או קמח כוסמין?
היי יעל,
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
יום נפלא 🙂
אפרת אפשר מקמח שמרים
תודה
אפשר (רק אם אין לך קמח רגיל).
תודה
אני יכולה קצפת צמחית
במקום המיץ? נראה לי שכן.
עשיתי עם שוקולד לבן. יצא טעים אבל קצת מתוק מידי. לא הבאתי בחשבון ששוקולד לבן יותר מתוק מרגיל.
כרגיל תודה על מתכון פשוט ומוצלח.
נכון, באמת היה כדאי להפחית מכמות הסוכר.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
לעשות את עוגיות קטנות או גדולות
קטנות.
הכנתי עם תוספת של חצי כוס קקאו ועוד קצת חלב שיבולת שועל.
יצא מושלם!
מעולה 🙂
תודה מירי
מה יקרה אם נחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
אפשר אבל כדאי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס מידי כדאי לשלב כוס קמח מלא + כוס קמח לבן.
תודה רבה!!
היי
אפשר סילאן במקום הדבש?
במקום הסוכר את מתכוונת?
אפשר להוסיף סילאן ולהפחית מכמות המיץ כי הסילאן נוזלי ומרטיב את התערובת.
קחי בחשבון רק שהסילאן פחות מתוק וגם ייצבע את העוגיות.
אני באמצע
והבצק יצא יחסית מפורר בכלל לא דביקי
עשיתי עם חלב סויה
מה להוסיף/לשנות?
תוסיפי חלב.
היי, תודה על אתר נהדר!
יש לי רק קמח תופח, זה משנה?
יכול להיות שזה ישפיע על המרקם והעוגיות ייצאו פחות קשות.
היי,
אפשר קמח כוסמין מלא במקום הרגיל?אפשר להוסיף קוואקר?
אני חושבת שכן.
אני חושבת שאפשר להוסיף 2-3 כפות קוואקר.
נירא לי שכן מה יכול להיות
תודה רבה
בלי אבקת אפייה?
עשיתי רק מקמח מלא.
הוספתי חצי כוס מים לבצק
ואפיתי 20 דקות.
יצאו עוגיות טעימות!
אין צורך באבקת אפיה.
תודה על השיתוף ❤️
הכפלתי את הכמות המדוייקת בשלוש
לפעמים כשמכינים כמות גדולה מידי זה פוגע במרקם הבצק. יכול להיות שזו הסיבה.
תודה על המתכון. הכנתי את העוגיות חצי קמח כוסמין מלא וחצי כוסמין לבן.
העוגיות יצאו לי בטעם קצת קמחי.
איך אפשר לשפר לפעם הבאה?
באיזו כוס השתמשת?
הכנת בדיוק לפי הכמויות במתכון?
נראה ממש ממש טוב
האם אפשר עם קמח תפוחי אדמה ?
או יש לך מתכון לעוגיות עם קמח תפוחי אדמה ?
היי עמרי,
יש את העוגיות האלה – עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח אבל יש בהן גם קמח מצה.
ויש את העוגיות האלה – עוגיות מקמח תפוח אדמה שאפשר להוסיף לתערובת גם שוקולד צ’יפס אם רוצים.
יצא ממש טעים. תודה רבה (:
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן? ואם כן, כמה? תודה
כן, אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס נוזלי/מומס.
אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוחים?
כן.
כמה עוגיות יוצא ?
ובאיזה קומה שמים את זה בתנור ?
25-30 עוגיות.
יש לשים את התבנית על רשת התנור המונחת בשלב השני מלמטה (התבנית צריכה להיות במרכז התנור).
אפיה בחום עליון וחום תחתון.
האם אפשר חלב רגיל
כן אפשר.
אפרת תודה רבה!!
אני מכינה המון מהמתכונים שלך ויוצא מוצלח ומיוחד!
העוגיות יצאו טעימות ויפות!
שבוע טוב!
כיף לשמוע ❤️
היי אפרת
אם אעשה ניסוי ואשים רסק תפוחים במקום השמן או במקום 3/4 מכמות השמן
זה יצא עדיין טעים בהתחשב שיש תפוזים?
תודה.
אני חושבת שכדאי לשים לפחות רבע כוס שמן.
אני פחות אוהבת את המרקם של רסק תפוחים בעוגיות אבל זה עניין של טעם אישי.
שתי כוסות קמח או כוס אחת?
2 כוסות קמח.
ערב טוב אפרת
יצא טעים גם בלי תמצית וניל?
והאם במתכון זה ובשאר המתכונים שלך ניתן לוותר על תמצית הוניל או להמיר במשהו?
תודה מראש .
אפשר להמיר בשקית סוכר וניל (ולהפחית כף סוכר מהמתכון) או להכין בלי.
היי אפשר דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן?
אני מניחה שאם זה קמח כמו קמח תמי או כרגיל אז אפשר.
אפשר להוסיף דבש ולהפחית מכמות המיץ כי הדבש מרטיב את התערובת.
שלום אפרת. אני לא יכולה לתאר כמה אני אוהבת את האתר שלך. כרגא הכנתי את העוגיות ויצא מאוד טעים. תודה!
שמחה לשמוע ❤️
תודה אולגה
במה ניתן להחליף את השמן? ייצא טוב נגיד עם טחינה גולמית במקום זה?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
אם את מנסה אני ממליצה להחליף בשלב ראשון רק חצי מכמות השמן בטחינה.
תודה רבה! בסוף הכנתי עם חצי טחינה וחצי שמן. יצא מעולה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי אפרת, האם אפשר להשתמש בסוכר חום במקום?, וכמו כן האם אפשר להוסיף גם חמוציות
כן לשתי השאלות.
צהריים טובים!
מעורר חשק להכין.
יוצאות מאד בהירות?
במה הן שונות מהאחרות שלך?
אם מחליפים לכוסמין מלא לא צריך לשנות בנוזלים? גם יצא טוב?
תודה רבה!
השתמשתי בקמח לבן אז הן יצאו קצת בהירות.
הן קצת שונות מהעוגיות האחרות במרקם שלהן.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף את המיץ בהדרגה ולפי הצורך.
האם אפשר קמח כוסמין לבן?
המרקם יצא מוצלח?
תודה
כן.
טבעוני נפלא! אודה על מתכונים קלים טבעונים. אוזני המן טבעונים?
מצורף מתכון – אוזני המן מקמח מלא (כמובן שאפשר להכין גם עם קמח לבן).
יום נפלא 🙂
היי אפרת
ראשית המתכונים שלך יוצאים מהכלל תודה לך.
ניתן להחליף את הקמח לקמח כוסמין מלא
היי גלי,
אפשר. את המיץ יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
היי האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
עדיף קמח כוסמין מלא.
האם אפשר להחליף לקחת כוסמין או קמח מלא?
עדיף קמח כוסמין.
המתכון מעורר תיאבון…האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן , ואם כן- האם הכמויות נותרות זהות או שצריך יותר נוזלים ?
כן אפשר. את המיץ יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.