שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 25 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב במקום כוס קמח לבן + כוס קמח מלא)

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות קצח

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

2 כפות סוכר

1 ביצה

1/3 כוס שמן קנולה/ זית

20 גרם חמאה/מחמאה מומסת

2-4 כפות מים קרים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. מתחילים את הערבוב עם כף ובסוף עם הידיים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

-מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של כחצי ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ ומסדרים במרווחים.

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות סלק ותפוח אדמה
טוסטים מיוחדים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
hadas123hadas (11:40 26.04.2018)

מה צריך לשנות אם רוצים את העוגיות מלוחות?
ויש אפשרות לקבל תגובות למייל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 26.04.2018)

לעוגיות מלוחות כדאי לוותר על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.
*שלחתי למייל.

שלום (09:49 19.10.2017)

אוהבת את האתר, יש מתכונים מדהימים וקלים….תודה.
שאלה-אם כתוב לערבב בכף ואח”כ בידיים, אז אי אפשר לערבב במיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 19.10.2017)

אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה.
יום נפלא 🙂

סיגל (23:18 26.06.2017)

תודה רבה. מתכון נפלא, הכנתי אותן מלוחות ועם שמן זית קצח ושומשום…. מושששש

מתכונים ב-10 דקות (06:30 27.06.2017)

מעולה 🙂
תודה סיגל ויום מקסים

אור (16:06 20.05.2016)

אפשר במקום חמאה להוסיף שמן???

מתכונים ב-10 דקות (16:48 20.05.2016)

היי אור,
אפשר לשים כ-2 כפות שמן במקום החמאה למרות שמומלץ יותר להשתמש בחמאה או מרגרינה כי זה משפר את המרקם.
שבת שלום 🙂

רחלי (13:36 30.04.2016)

יצא מושלם !!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:51 30.04.2016)

תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂

מיכל (22:36 22.03.2016)

אני מתגרה רק מה תגובות פה:)
כמה שמן לשים במקום החמאה?
נראה לך יצא טוב להמיר לשמן?

מתכונים ב-10 דקות (23:20 22.03.2016)

היי מיכל,
החמאה מוסיפה לעוגיות פריכות מסוימת. אפשר לשים במקום החמאה 2 כפות שמן. לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שיוצא טעים גם בלי החמאה 🙂

יסמין (11:03 30.08.2015)

עוגיות מעולות (כצפוי!) 🙂 תודה רבה אפרת ושיהיה שבוע מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:07 30.08.2015)

תודה יסמין! שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!

לילי (03:34 30.06.2015)

הצילו!!!
למה הבצק מתפורר לי?

מתכונים ב-10 דקות (10:12 30.06.2015)

היי לילי,
כנראה שהיה חסר נוזלים בבצק. היה צריך להוסיף עוד מים בהדרגה עד שבצק מתגבש.

מאי (16:17 25.02.2015)

האם במקום סוכר אפשר לשים מלח ?
הן עוגיות מלוחות ?

מתכונים ב-10 דקות (16:29 25.02.2015)

היי מאי,
העוגיות מתקתקות (מתוקות במקצת).
אם את רוצה שהעוגיות יהיו מלוחות תוותרי על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.

שיראל (18:03 19.02.2015)

עים אפשר מרגרינה אבל אפשר לא מומסת

מתכונים ב-10 דקות (18:06 19.02.2015)

אפשר עם מרגרינה אבל אם היא לא מומסת שתהיה לפחות רכה מאוד.

שיראל (17:57 19.02.2015)

מה זה קצח עים אפשר משעו אחר בימקום קצח

מתכונים ב-10 דקות (18:05 19.02.2015)

הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל.

מתכונים ב-10 דקות (18:05 19.02.2015)

הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל או אבקת קינמון.

אילנה (17:54 12.02.2015)

תשמעי, אני לא חברה טובה של קצח (שמתבטא בזה, שכל מאכל שיש בו קצח אני מוציאה כל גרגיר) אבל העוגיות האלה- כמעט חיסלתי לבד את כל התבנית…!
טוב שצריך להשאיר גם לבעל;)
*ואגב, עשיתי 2 כוסות קמח מלא ויצאו ליגה!
תודה רבה על האתר המתוק.
שבת שלום! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:56 12.02.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע 😉
תודה אילנה ושבת שלום:)

לינה (09:38 23.01.2015)

יש לי בבית רק קמח תופח, אם כן כמה כוסות צריך לשים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:47 23.01.2015)

הי לינה,
שימי אותה כמות – 2 כוסות ללא אבקת אפיה.

לירז (11:42 13.01.2015)

תודה רבה על המתכון המצוין (:
אני גולשת די הרבה באתרי מתכונים בחיפוש מתכונים טעימים ועם זאת פשוטים להכנה ואז מצאתי אתכם…(:
המתכונים מעולים, פשוטים ומזמינים!!!
בזכותכם אני הופכת לבשלנית מוצלחת לבני ביתי היקרים!!!
יישר כח!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:52 13.01.2015)

מצוין, איזה כיף לשמוע!!
תודה לירז ויום נפלא 🙂

קרן (10:28 2.01.2015)

מתכון כל כך פשוט בטעם כל כך מיוחד!
כל מי שטועם מופנה לאתר שלך.
תודה! (:

מתכונים ב-10 דקות (11:24 2.01.2015)

הי קרן,
איזה כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

שולי (16:08 14.12.2014)

אני שמחה לציין שעשיתי את העוגיות אלו אך שמתי רסק תפוחים במקום ביצה ,וקמח מלא המקום לבן ,יצאו טעימים מאוד
תודה
שולי

מתכונים ב-10 דקות (16:48 14.12.2014)

תודה על העדכון שולי 🙂
שבוע נפלא

ציפי (20:57 8.12.2014)

היי סיגל
עוגיות נהדרות

מתכונים ב-10 דקות (21:47 8.12.2014)

תודה ציפי 🙂

סיגל (18:58 30.11.2014)

תודה רבה!עוגיות נהדרות וקלות להכנה!ויתרתי על החמאה ועדיין נהדר, טיפ לעצלנים, רידדתי לעלה דק, על נייר אפייה ובעזרת סכין עגולה לחיתוך פיצה סימנתי פסים לאורך ולרוחב, משבצות מעויינים וכו, אין צורך להפריד זה מתפרק בקלות אחרי האפייה. ואם רוצים לגוון אפשר לוותר על הסוכר ולהוסיף מלח כדי שיצאו מלוחות?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 30.11.2014)

היי סיגל,
שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על הטיפ 😉
אפשר לוותר על הסוכר ולהכין את העוגיות מלוחות אבל לדעתי הכי טעים (ומתאים עם הקצח) זה הגרסה המתקתקה.
שיהיה שבוע נפלא 🙂

שלומית (09:57 18.09.2014)

הכנתי ויצא מעולה
תודה רבה על מתכון קל מהיר וטעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:02 18.09.2014)

מעולה!
תודה לך שחזרת לעדכן 😉

שלומית (14:11 17.09.2014)

אחלה. תודה על התשובה.
ובשביל לגוון, מה עוד אפשר לשים במקום הקצח ?

מתכונים ב-10 דקות (15:06 17.09.2014)

בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה אניס ושיצא טעים. אפשר לשים גם שומשום רגיל אבל לדעתי אם עדיין לא ניסית את את העוגיות עם הקצח, אני ממליצה בחום לנסות 😉

שלומית (23:20 16.09.2014)

מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים… לפני שאופים צריך להפריד את הריבועים אחד מהשני או שזה לא נידבק?

מתכונים ב-10 דקות (08:08 17.09.2014)

הי שלומית,
כן, לפני האפיה יש להפריד את הריבועים זה מזה ולסדר במרווחים קלים על נייר האפיה.
יום מקסים 🙂

רחל (20:40 13.08.2014)

היי, במה אפשר להחליף את הביצה בכדי ליצור מתכון טבעוני?
תודה:-)

מתכונים ב-10 דקות (21:48 13.08.2014)

הי רחל,
הביצה נועדה לאחד בין החומרים ולתרום לאווריריות העוגיות.
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר להוסיף במקום 1-2 כפות טחינה גולמית כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק.
אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂

רעות (12:25 13.08.2014)

היי,
האם ניתן להקפיא את העוגיות?

מתכונים ב-10 דקות (12:51 13.08.2014)

כן ניתן להקפיא בתוך קופסא אטומה.

נועה (11:08 13.08.2014)

המתכון נראה מפתה ומהתגובות נראה שגם טעים 🙂 רק שאלה… אין בכלל מלח במתכון, העוגיות לא יוצאות מתקתקות מדי?

מתכונים ב-10 דקות (11:14 13.08.2014)

הי נועה,
העוגיות אמורות לצאת מעט מתקתקות אבל לא מתוקות מידי 😉

אסתר (11:11 12.08.2014)

היי אפרת,
עשיתי בדיוק אותו מרשם, חוץ מהחמאה כי לא היה לי בבית. יצא טעים, אך עם חמאה בטוח שהיה טעים יותר..
שמתי שתי כפיות אניס וזה מאוד טעים בעיני. עוגיות אניס הן עוגיות מרוקאיות שנקראות ריפעת ויש מתכונים רבים באינטרנט.

מתכונים ב-10 דקות (18:10 12.08.2014)

מעולה! שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על העדכון 😉

אסתר (21:40 10.08.2014)

העוגיות האלו עם הקצח מאוד מאוד טעימות. הכנתי אותם והם פשוט נגמרו מהר.
בטעות קניתי אניס במקום קצח, אומנם תקנתי את הטעות, אך יש לי אניס, שאלה לי האם אפשר להחליף את הקצח באניס, שיהיה עוד טעם אחר..את חושבת שזה יהיה טעים? או האם יש לך מתכון עם אניס?

מתכונים ב-10 דקות (22:58 10.08.2014)

הי אסתר,
לא, אין כרגע באתר מתכון עם אניס. לגבי שילוב אניס בעוגיות האלה, זה יכול להיות מעניין למי שאוהב את הטעם של האניס. חשוב לקחת בחשבון שלאניס יש טעם מאוד דומיננטי ולכן אם משתמשים בו מומלץ לשים ממש מעט (בתור התחלה הייתי ממליצה לא לשים יותר מכפית אחת).
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂

אלומה (12:35 10.08.2014)

העוגיות מאוד טעימות!
וזאת למרות שאני לא אוהבת קצח 🙂 מוזר 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:15 10.08.2014)

הי אלומה,
אם למרות שאת לא אוהבת קצח העוגיות היו לך טעימות אז זאת באמת הצלחה 😉
תודה על העדכון ושבוע נפלא!

בריג'י (20:01 19.02.2015)

מעולז תודה !!!

מתכונים ב-10 דקות (20:25 19.02.2015)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

ענבר (11:07 7.08.2014)

הכנתי עכשיו עוגיות מעולותתתתתת!!!!! אי אפשר להפסיק לאכול!!!
מומלץ בחום.

מתכונים ב-10 דקות (12:19 7.08.2014)

תודה ענבר, שמחה לשמוע!

רות (11:11 2.08.2014)

יצא ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (11:59 2.08.2014)

שמחה לשמוע 🙂

הילה (13:40 1.08.2014)

שלום לכולם!

האם יש דרך להוריד את החמאה כדי ליצור עוגיות פרווה?

אוי להוסיף במקום החמאה שמן / מרגרינה?

תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (13:44 1.08.2014)

הי הילה,
אפשר לשים במקום החמאה מרגרינה.
שבת שלום 🙂

שירי (11:16 31.07.2014)

מה שיש לי להגיד זה ואווווו אחד גדול. עוגיות מעולות, פריכות ובאמת ממכרות. משאירות טעם ארומטי של קצח בפה ועושות חשק לעוד. מתכון מנצח.

מתכונים ב-10 דקות (11:19 31.07.2014)

תודה שירי 🙂

ליעד (10:38 31.07.2014)

הכנתי אתמול בערב וכבר לא נשאר! עוגיות הכי טעימות שאכלתי. מאמצת את המתכון לנצח!

מתכונים ב-10 דקות (10:47 31.07.2014)

הי ליעד, שמחה שאהבת 🙂

אסתי (10:23 31.07.2014)

אפשר להחליף את הקצח בשומשום?

מתכונים ב-10 דקות (10:36 31.07.2014)

הי אסתי,
אפשר אבל פחות מומלץ לוותר על הטעם המיוחד שיש בקצח שמוסיף המון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.