זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 25 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב במקום כוס קמח לבן + כוס קמח מלא)
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
2 כפות קצח
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/3 כוס שמן קנולה/ זית
20 גרם חמאה/ נטורינה מומסת
2-4 כפות מים קרים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. מתחילים את הערבוב עם כף ובסוף עם הידיים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
-מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של כחצי ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ ומסדרים במרווחים.
-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
אפשר שתי כוסות קמח כוסמין מלא במקום מה שכתוב?
פחות מומלץ כי המרקם יהיה כבד יותר, אבל אפשר.
לא אוהבת קצח.. יש אפשרות לשומשום שחור? (ומלוח) או שלא יסתדר טוב בטעמים
היי,
אפשר להחליף את הקצח בשומשום שחור(:
מה צריך לשנות אם רוצים את העוגיות מלוחות?
ויש אפשרות לקבל תגובות למייל?
לעוגיות מלוחות כדאי לוותר על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.
*שלחתי למייל.
אוהבת את האתר, יש מתכונים מדהימים וקלים….תודה.
שאלה-אם כתוב לערבב בכף ואח”כ בידיים, אז אי אפשר לערבב במיקסר?
אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה. מתכון נפלא, הכנתי אותן מלוחות ועם שמן זית קצח ושומשום…. מושששש
מעולה 🙂
תודה סיגל ויום מקסים
אפשר במקום חמאה להוסיף שמן???
היי אור,
אפשר לשים כ-2 כפות שמן במקום החמאה למרות שמומלץ יותר להשתמש בחמאה או מרגרינה כי זה משפר את המרקם.
שבת שלום 🙂
יצא מושלם !!!!
תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂
אני מתגרה רק מה תגובות פה:)
כמה שמן לשים במקום החמאה?
נראה לך יצא טוב להמיר לשמן?
היי מיכל,
החמאה מוסיפה לעוגיות פריכות מסוימת. אפשר לשים במקום החמאה 2 כפות שמן. לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שיוצא טעים גם בלי החמאה 🙂
עוגיות מעולות (כצפוי!) 🙂 תודה רבה אפרת ושיהיה שבוע מעולה 🙂
תודה יסמין! שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!
הצילו!!!
למה הבצק מתפורר לי?
היי לילי,
כנראה שהיה חסר נוזלים בבצק. היה צריך להוסיף עוד מים בהדרגה עד שבצק מתגבש.
האם במקום סוכר אפשר לשים מלח ?
הן עוגיות מלוחות ?
היי מאי,
העוגיות מתקתקות (מתוקות במקצת).
אם את רוצה שהעוגיות יהיו מלוחות תוותרי על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.
עים אפשר מרגרינה אבל אפשר לא מומסת
אפשר עם מרגרינה אבל אם היא לא מומסת שתהיה לפחות רכה מאוד.
מה זה קצח עים אפשר משעו אחר בימקום קצח
הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל.
הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל או אבקת קינמון.
תשמעי, אני לא חברה טובה של קצח (שמתבטא בזה, שכל מאכל שיש בו קצח אני מוציאה כל גרגיר) אבל העוגיות האלה- כמעט חיסלתי לבד את כל התבנית…!
טוב שצריך להשאיר גם לבעל;)
*ואגב, עשיתי 2 כוסות קמח מלא ויצאו ליגה!
תודה רבה על האתר המתוק.
שבת שלום! 🙂
מעולה! איזה כיף לשמוע 😉
תודה אילנה ושבת שלום:)
יש לי בבית רק קמח תופח, אם כן כמה כוסות צריך לשים?
תודה
הי לינה,
שימי אותה כמות – 2 כוסות ללא אבקת אפיה.
תודה רבה על המתכון המצוין (:
אני גולשת די הרבה באתרי מתכונים בחיפוש מתכונים טעימים ועם זאת פשוטים להכנה ואז מצאתי אתכם…(:
המתכונים מעולים, פשוטים ומזמינים!!!
בזכותכם אני הופכת לבשלנית מוצלחת לבני ביתי היקרים!!!
יישר כח!!!
מצוין, איזה כיף לשמוע!!
תודה לירז ויום נפלא 🙂
מתכון כל כך פשוט בטעם כל כך מיוחד!
כל מי שטועם מופנה לאתר שלך.
תודה! (:
הי קרן,
איזה כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
אני שמחה לציין שעשיתי את העוגיות אלו אך שמתי רסק תפוחים במקום ביצה ,וקמח מלא המקום לבן ,יצאו טעימים מאוד
תודה
שולי
תודה על העדכון שולי 🙂
שבוע נפלא
היי סיגל
עוגיות נהדרות
תודה ציפי 🙂
תודה רבה!עוגיות נהדרות וקלות להכנה!ויתרתי על החמאה ועדיין נהדר, טיפ לעצלנים, רידדתי לעלה דק, על נייר אפייה ובעזרת סכין עגולה לחיתוך פיצה סימנתי פסים לאורך ולרוחב, משבצות מעויינים וכו, אין צורך להפריד זה מתפרק בקלות אחרי האפייה. ואם רוצים לגוון אפשר לוותר על הסוכר ולהוסיף מלח כדי שיצאו מלוחות?
היי סיגל,
שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על הטיפ 😉
אפשר לוותר על הסוכר ולהכין את העוגיות מלוחות אבל לדעתי הכי טעים (ומתאים עם הקצח) זה הגרסה המתקתקה.
שיהיה שבוע נפלא 🙂
הכנתי ויצא מעולה
תודה רבה על מתכון קל מהיר וטעים!!!
מעולה!
תודה לך שחזרת לעדכן 😉
אחלה. תודה על התשובה.
ובשביל לגוון, מה עוד אפשר לשים במקום הקצח ?
בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה אניס ושיצא טעים. אפשר לשים גם שומשום רגיל אבל לדעתי אם עדיין לא ניסית את את העוגיות עם הקצח, אני ממליצה בחום לנסות 😉
מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים… לפני שאופים צריך להפריד את הריבועים אחד מהשני או שזה לא נידבק?
הי שלומית,
כן, לפני האפיה יש להפריד את הריבועים זה מזה ולסדר במרווחים קלים על נייר האפיה.
יום מקסים 🙂
היי, במה אפשר להחליף את הביצה בכדי ליצור מתכון טבעוני?
תודה:-)
הי רחל,
הביצה נועדה לאחד בין החומרים ולתרום לאווריריות העוגיות.
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר להוסיף במקום 1-2 כפות טחינה גולמית כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק.
אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂
היי,
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן ניתן להקפיא בתוך קופסא אטומה.
המתכון נראה מפתה ומהתגובות נראה שגם טעים 🙂 רק שאלה… אין בכלל מלח במתכון, העוגיות לא יוצאות מתקתקות מדי?
הי נועה,
העוגיות אמורות לצאת מעט מתקתקות אבל לא מתוקות מידי 😉
היי אפרת,
עשיתי בדיוק אותו מרשם, חוץ מהחמאה כי לא היה לי בבית. יצא טעים, אך עם חמאה בטוח שהיה טעים יותר..
שמתי שתי כפיות אניס וזה מאוד טעים בעיני. עוגיות אניס הן עוגיות מרוקאיות שנקראות ריפעת ויש מתכונים רבים באינטרנט.
מעולה! שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על העדכון 😉
העוגיות האלו עם הקצח מאוד מאוד טעימות. הכנתי אותם והם פשוט נגמרו מהר.
בטעות קניתי אניס במקום קצח, אומנם תקנתי את הטעות, אך יש לי אניס, שאלה לי האם אפשר להחליף את הקצח באניס, שיהיה עוד טעם אחר..את חושבת שזה יהיה טעים? או האם יש לך מתכון עם אניס?
הי אסתר,
לא, אין כרגע באתר מתכון עם אניס. לגבי שילוב אניס בעוגיות האלה, זה יכול להיות מעניין למי שאוהב את הטעם של האניס. חשוב לקחת בחשבון שלאניס יש טעם מאוד דומיננטי ולכן אם משתמשים בו מומלץ לשים ממש מעט (בתור התחלה הייתי ממליצה לא לשים יותר מכפית אחת).
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂
העוגיות מאוד טעימות!
וזאת למרות שאני לא אוהבת קצח 🙂 מוזר 🙂
הי אלומה,
אם למרות שאת לא אוהבת קצח העוגיות היו לך טעימות אז זאת באמת הצלחה 😉
תודה על העדכון ושבוע נפלא!
מעולז תודה !!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי עכשיו עוגיות מעולותתתתתת!!!!! אי אפשר להפסיק לאכול!!!
מומלץ בחום.
תודה ענבר, שמחה לשמוע!
יצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
שלום לכולם!
האם יש דרך להוריד את החמאה כדי ליצור עוגיות פרווה?
אוי להוסיף במקום החמאה שמן / מרגרינה?
תודה ושבת שלום!
הי הילה,
אפשר לשים במקום החמאה מרגרינה.
שבת שלום 🙂
מה שיש לי להגיד זה ואווווו אחד גדול. עוגיות מעולות, פריכות ובאמת ממכרות. משאירות טעם ארומטי של קצח בפה ועושות חשק לעוד. מתכון מנצח.
תודה שירי 🙂
הכנתי אתמול בערב וכבר לא נשאר! עוגיות הכי טעימות שאכלתי. מאמצת את המתכון לנצח!
הי ליעד, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להחליף את הקצח בשומשום?
הי אסתי,
אפשר אבל פחות מומלץ לוותר על הטעם המיוחד שיש בקצח שמוסיף המון.