שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 25 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן (ניתן לשלב במקום כוס קמח לבן + כוס קמח מלא)

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות קצח

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

2 כפות סוכר

1 ביצה

1/3 כוס שמן קנולה/ זית

20 גרם חמאה/ נטורינה מומסת

2-4 כפות מים קרים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. מתחילים את הערבוב עם כף ובסוף עם הידיים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

-מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של כחצי ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ ומסדרים במרווחים.

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה. מוצאים ומצננים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות סלק ותפוח אדמהלביבות סלק ותפוח אדמה
טוסטים מיוחדים טוסטים מיוחדים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שפרה (21:37 5.08.2023)

אפשר שתי כוסות קמח כוסמין מלא במקום מה שכתוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:20 5.08.2023)

פחות מומלץ כי המרקם יהיה כבד יותר, אבל אפשר.

avatar
אירית (12:11 17.11.2021)

לא אוהבת קצח.. יש אפשרות לשומשום שחור? (ומלוח) או שלא יסתדר טוב בטעמים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 17.11.2021)

היי,
אפשר להחליף את הקצח בשומשום שחור(:

avatar
hadas123hadas (11:40 26.04.2018)

מה צריך לשנות אם רוצים את העוגיות מלוחות?
ויש אפשרות לקבל תגובות למייל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 26.04.2018)

לעוגיות מלוחות כדאי לוותר על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.
*שלחתי למייל.

avatar
שלום (09:49 19.10.2017)

אוהבת את האתר, יש מתכונים מדהימים וקלים….תודה.
שאלה-אם כתוב לערבב בכף ואח”כ בידיים, אז אי אפשר לערבב במיקסר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 19.10.2017)

אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה.
יום נפלא 🙂

avatar
סיגל (23:18 26.06.2017)

תודה רבה. מתכון נפלא, הכנתי אותן מלוחות ועם שמן זית קצח ושומשום…. מושששש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:30 27.06.2017)

מעולה 🙂
תודה סיגל ויום מקסים

avatar
אור (16:06 20.05.2016)

אפשר במקום חמאה להוסיף שמן???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 20.05.2016)

היי אור,
אפשר לשים כ-2 כפות שמן במקום החמאה למרות שמומלץ יותר להשתמש בחמאה או מרגרינה כי זה משפר את המרקם.
שבת שלום 🙂

avatar
רחלי (13:36 30.04.2016)

יצא מושלם !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 30.04.2016)

תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיכל (22:36 22.03.2016)

אני מתגרה רק מה תגובות פה:)
כמה שמן לשים במקום החמאה?
נראה לך יצא טוב להמיר לשמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 22.03.2016)

היי מיכל,
החמאה מוסיפה לעוגיות פריכות מסוימת. אפשר לשים במקום החמאה 2 כפות שמן. לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה שיוצא טעים גם בלי החמאה 🙂

avatar
יסמין (11:03 30.08.2015)

עוגיות מעולות (כצפוי!) 🙂 תודה רבה אפרת ושיהיה שבוע מעולה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:07 30.08.2015)

תודה יסמין! שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!

avatar
לילי (03:34 30.06.2015)

הצילו!!!
למה הבצק מתפורר לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 30.06.2015)

היי לילי,
כנראה שהיה חסר נוזלים בבצק. היה צריך להוסיף עוד מים בהדרגה עד שבצק מתגבש.

avatar
מאי (16:17 25.02.2015)

האם במקום סוכר אפשר לשים מלח ?
הן עוגיות מלוחות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 25.02.2015)

היי מאי,
העוגיות מתקתקות (מתוקות במקצת).
אם את רוצה שהעוגיות יהיו מלוחות תוותרי על הסוכר ועל סוכר הוניל ותשימי כפית מלח.

avatar
שיראל (18:03 19.02.2015)

עים אפשר מרגרינה אבל אפשר לא מומסת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 19.02.2015)

אפשר עם מרגרינה אבל אם היא לא מומסת שתהיה לפחות רכה מאוד.

avatar
שיראל (17:57 19.02.2015)

מה זה קצח עים אפשר משעו אחר בימקום קצח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 19.02.2015)

הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 19.02.2015)

הי שיראל,
קצח זה סוג של תבלין שנראה כמו שומשום שחור.
הקצח מוסיף טעם מיוחד לעוגיות אבל אפשר לשים במקום גם שומשום רגיל או אבקת קינמון.

avatar
אילנה (17:54 12.02.2015)

תשמעי, אני לא חברה טובה של קצח (שמתבטא בזה, שכל מאכל שיש בו קצח אני מוציאה כל גרגיר) אבל העוגיות האלה- כמעט חיסלתי לבד את כל התבנית…!
טוב שצריך להשאיר גם לבעל;)
*ואגב, עשיתי 2 כוסות קמח מלא ויצאו ליגה!
תודה רבה על האתר המתוק.
שבת שלום! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 12.02.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע 😉
תודה אילנה ושבת שלום:)

avatar
לינה (09:38 23.01.2015)

יש לי בבית רק קמח תופח, אם כן כמה כוסות צריך לשים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 23.01.2015)

הי לינה,
שימי אותה כמות – 2 כוסות ללא אבקת אפיה.

avatar
לירז (11:42 13.01.2015)

תודה רבה על המתכון המצוין (:
אני גולשת די הרבה באתרי מתכונים בחיפוש מתכונים טעימים ועם זאת פשוטים להכנה ואז מצאתי אתכם…(:
המתכונים מעולים, פשוטים ומזמינים!!!
בזכותכם אני הופכת לבשלנית מוצלחת לבני ביתי היקרים!!!
יישר כח!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:52 13.01.2015)

מצוין, איזה כיף לשמוע!!
תודה לירז ויום נפלא 🙂

avatar
קרן (10:28 2.01.2015)

מתכון כל כך פשוט בטעם כל כך מיוחד!
כל מי שטועם מופנה לאתר שלך.
תודה! (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 2.01.2015)

הי קרן,
איזה כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

avatar
שולי (16:08 14.12.2014)

אני שמחה לציין שעשיתי את העוגיות אלו אך שמתי רסק תפוחים במקום ביצה ,וקמח מלא המקום לבן ,יצאו טעימים מאוד
תודה
שולי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 14.12.2014)

תודה על העדכון שולי 🙂
שבוע נפלא

avatar
ציפי (20:57 8.12.2014)

היי סיגל
עוגיות נהדרות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 8.12.2014)

תודה ציפי 🙂

avatar
סיגל (18:58 30.11.2014)

תודה רבה!עוגיות נהדרות וקלות להכנה!ויתרתי על החמאה ועדיין נהדר, טיפ לעצלנים, רידדתי לעלה דק, על נייר אפייה ובעזרת סכין עגולה לחיתוך פיצה סימנתי פסים לאורך ולרוחב, משבצות מעויינים וכו, אין צורך להפריד זה מתפרק בקלות אחרי האפייה. ואם רוצים לגוון אפשר לוותר על הסוכר ולהוסיף מלח כדי שיצאו מלוחות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 30.11.2014)

היי סיגל,
שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על הטיפ 😉
אפשר לוותר על הסוכר ולהכין את העוגיות מלוחות אבל לדעתי הכי טעים (ומתאים עם הקצח) זה הגרסה המתקתקה.
שיהיה שבוע נפלא 🙂

avatar
שלומית (09:57 18.09.2014)

הכנתי ויצא מעולה
תודה רבה על מתכון קל מהיר וטעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 18.09.2014)

מעולה!
תודה לך שחזרת לעדכן 😉

avatar
שלומית (14:11 17.09.2014)

אחלה. תודה על התשובה.
ובשביל לגוון, מה עוד אפשר לשים במקום הקצח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 17.09.2014)

בתגובות מישהי רשמה שהיא שמה אניס ושיצא טעים. אפשר לשים גם שומשום רגיל אבל לדעתי אם עדיין לא ניסית את את העוגיות עם הקצח, אני ממליצה בחום לנסות 😉

avatar
שלומית (23:20 16.09.2014)

מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים… לפני שאופים צריך להפריד את הריבועים אחד מהשני או שזה לא נידבק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:08 17.09.2014)

הי שלומית,
כן, לפני האפיה יש להפריד את הריבועים זה מזה ולסדר במרווחים קלים על נייר האפיה.
יום מקסים 🙂

avatar
רחל (20:40 13.08.2014)

היי, במה אפשר להחליף את הביצה בכדי ליצור מתכון טבעוני?
תודה:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 13.08.2014)

הי רחל,
הביצה נועדה לאחד בין החומרים ולתרום לאווריריות העוגיות.
לא ניסיתי להכין בלי ביצה אבל אני מניחה שאפשר להוסיף במקום 1-2 כפות טחינה גולמית כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק.
אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂

avatar
רעות (12:25 13.08.2014)

היי,
האם ניתן להקפיא את העוגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 13.08.2014)

כן ניתן להקפיא בתוך קופסא אטומה.

avatar
נועה (11:08 13.08.2014)

המתכון נראה מפתה ומהתגובות נראה שגם טעים 🙂 רק שאלה… אין בכלל מלח במתכון, העוגיות לא יוצאות מתקתקות מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 13.08.2014)

הי נועה,
העוגיות אמורות לצאת מעט מתקתקות אבל לא מתוקות מידי 😉

avatar
אסתר (11:11 12.08.2014)

היי אפרת,
עשיתי בדיוק אותו מרשם, חוץ מהחמאה כי לא היה לי בבית. יצא טעים, אך עם חמאה בטוח שהיה טעים יותר..
שמתי שתי כפיות אניס וזה מאוד טעים בעיני. עוגיות אניס הן עוגיות מרוקאיות שנקראות ריפעת ויש מתכונים רבים באינטרנט.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 12.08.2014)

מעולה! שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על העדכון 😉

avatar
אסתר (21:40 10.08.2014)

העוגיות האלו עם הקצח מאוד מאוד טעימות. הכנתי אותם והם פשוט נגמרו מהר.
בטעות קניתי אניס במקום קצח, אומנם תקנתי את הטעות, אך יש לי אניס, שאלה לי האם אפשר להחליף את הקצח באניס, שיהיה עוד טעם אחר..את חושבת שזה יהיה טעים? או האם יש לך מתכון עם אניס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:58 10.08.2014)

הי אסתר,
לא, אין כרגע באתר מתכון עם אניס. לגבי שילוב אניס בעוגיות האלה, זה יכול להיות מעניין למי שאוהב את הטעם של האניס. חשוב לקחת בחשבון שלאניס יש טעם מאוד דומיננטי ולכן אם משתמשים בו מומלץ לשים ממש מעט (בתור התחלה הייתי ממליצה לא לשים יותר מכפית אחת).
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂

avatar
אלומה (12:35 10.08.2014)

העוגיות מאוד טעימות!
וזאת למרות שאני לא אוהבת קצח 🙂 מוזר 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 10.08.2014)

הי אלומה,
אם למרות שאת לא אוהבת קצח העוגיות היו לך טעימות אז זאת באמת הצלחה 😉
תודה על העדכון ושבוע נפלא!

avatar
בריג'י (20:01 19.02.2015)

מעולז תודה !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 19.02.2015)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ענבר (11:07 7.08.2014)

הכנתי עכשיו עוגיות מעולותתתתתת!!!!! אי אפשר להפסיק לאכול!!!
מומלץ בחום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 7.08.2014)

תודה ענבר, שמחה לשמוע!

avatar
רות (11:11 2.08.2014)

יצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 2.08.2014)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
הילה (13:40 1.08.2014)

שלום לכולם!

האם יש דרך להוריד את החמאה כדי ליצור עוגיות פרווה?

אוי להוסיף במקום החמאה שמן / מרגרינה?

תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 1.08.2014)

הי הילה,
אפשר לשים במקום החמאה מרגרינה.
שבת שלום 🙂

avatar
שירי (11:16 31.07.2014)

מה שיש לי להגיד זה ואווווו אחד גדול. עוגיות מעולות, פריכות ובאמת ממכרות. משאירות טעם ארומטי של קצח בפה ועושות חשק לעוד. מתכון מנצח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 31.07.2014)

תודה שירי 🙂

avatar
ליעד (10:38 31.07.2014)

הכנתי אתמול בערב וכבר לא נשאר! עוגיות הכי טעימות שאכלתי. מאמצת את המתכון לנצח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 31.07.2014)

הי ליעד, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אסתי (10:23 31.07.2014)

אפשר להחליף את הקצח בשומשום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 31.07.2014)

הי אסתי,
אפשר אבל פחות מומלץ לוותר על הטעם המיוחד שיש בקצח שמוסיף המון.

לקריאת כל התגובות