זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 30 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן או כוסמין מלא
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (65 ג’) סוכר
1 ביצה גדולה
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כפית תמצית וניל
לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר, סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.
-פורשים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ. קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (ניתן לקרוץ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
-קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית. מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים. מערבבים עד לתערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד). השוקולד מתקשה לאחר קירור.
הערות:
*ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.
*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’ החדר.
בצק יצא ממש לא טוב…מאוד דביק, גם להוסיף קמח לא עזר
באיזה כוס השתמשת?
הבצק לא הולך לי טוב :0 מה אפשר לעשות? יש משהו שאפשר להוסיף לו כדי שיתגבש נורמלי ואפשר יהיה לרדד ולעשות צורות? הלוואי שתעני בקרוב
היי רונית
אפשר להוסיף ביצה קטנה או 2 כפות שמן + כמה כפות מים בהדרגה.
איזו פעילות יפה!! תודה רבה
מהמם🙂
תודה על השיתוף:)
העוגיות מדהימות!!
חווית ההכנה וכמובן הטעם…:)
תודה לאה:)
טעימות מאוד!!
אחלה עיסוק בימים גשומים כאלה🤍
מהמם, תודה על השיתוף💜
מתכון מדהים לתעסוקה לילדים
מהמם😍
זה מתאים לעוגיות עים צורות לילדים.
היי
עדיף להכין עוגיות חמאה שהן מתאימות יותר להתעסקות עם קורצנים.
פשוטטטטטט קלללל וטעים מתאים בול לילדים תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
טעים מאד,
תודה!
אפשר להקפיא?
לאחר אפייה
שמחה שיצא טעים!
אפשר(:
יצא מעולה קל מאוד הבצק קצת התפורר . מה כדי לעשות ?
היי
אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך.
יצא מושלם משוגעת על האתר הטעייייים הזה קל ושווה כל ביס
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי כבר אינספור פעמים ויצא פשוט טעים!
מומלץ בחום לעצלנים שאוהבים לנשנש 😉😂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שאלה קטנה.. אפשר להכין את המתכון עם קמח לבן\מלא 80%?
היי
אפשר, השימוש בקמח מלא הופך את המרקם לדחוס קצת יותר.
היי,
הכנו את העוגיות היום לסוף הצום ויצא טעים מאוד!
(הכנו כל מיני צורות, טבלנו חלק מהעוגיה בשוקולד מומס ושמנו סוכריות לקישוט)
כולם אהבו! גם המבוגרים וגם הילדים.
תודה על המתכון המוצלח!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה אפרת!
איזה יום כיף היה לנו ביחד 🙂
איזה כיף שנהניתן מהמתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
היי יש לי רק ביצה של m ולא l
מה עושים?
תודה רבה על כל המתכונים בזכותך נכנסתי למטבח
היי
שימי ביצה M, אם הבצק לא מתגבש תטרפי ביצה נוספת ותשתמשי בחלק ממנה לפי הצורך.
תודה
תודה רבה על התגובה המהירה!
יש בצק כזה שיכול להחזיק עד לפחות אחת בצהריים כדהילדים הולכים הביתה?
לא ידוע לי על בצק כזה(:
היי, שאלה לי, אני רוצה להכין אותיות עם ילדים בבית הספר, השאלה היא כמה זמן הבצק יכול להשאר איתם בכיתה מבלי שיחמיץ..תודה רבה
היי
מומלץ לשמור בטמפ’ החדר עד 3-4 שעות.
היי
האם אפשר לשים לפני האפייה סוכריות ושוקולד צ’יפס בלי שוקולד מומס?
תודה על אתר מושלם!!!!
היי
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהאתר❤️
היי אפרת, אני מחפשת בצק נח של עוגיות שילדים יוכלו לקרוץ ממנו אותיות. זה בשביל פעילות למסיבת חלאקה של בני. איזה מבין המתכונים שלך היית ממליצה? בצק שגם יהיה אפשר לקשט אותו לפני האפיה עם סוכריות וכו
היי,
המתכון הזה מתאים, וגם המתכון לעוגיות חמאה.
פרט קטן ששכחתי לומר-צריכה פרווה:/
האמת שאם יש לך רעיון למשו שבכלל לא צריך אפייה+פרווה, ויהיה נח לעשות ממנו צורות זה בכלל יהיה להיט, יחסוך לי עבודה..
אם לא אז אשמח להמלצה לעוגיות פרווה בכמות של בערך 20-30 עוגיות
ראשית, בכל מתכון לעוגיות עם חמאה ניתן להשתמש במחמאה או נטורינה במקום.
אם זה רלוונטי לך אפשר להכין כדורי שוקולד ולקשט בממתקים שונים.
שמן קוקוס יילך במקום מרגרינה ?
כן(:
ואיי שיגעתי אותך, מחילה. בכמה שמן קוקוס להציר את החמאה? האם מומס/מוצק?
הכל בסדר, בשמחה🙂
במקום חמאה אפשר לשים 3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק (יש להכניס את הפחית למקרר למשך הלילה להתקשות).
היי אפרת
יש טעם לנסות בלי אבקת אפייה ? (מפריע לי הנתרן)
או שזה יפגום?
תודה ויום טוב.
היי,
לא מומלץ לוותר על אבקת אפייה, המרקם ישתנה.
הי אפרת, העוגיות יצאו מושלמות!
הבנות נהנו לקשט וכל המשפחה נהנתה לאכול ולגמור.. 🙂
רק שאלה קטנה, השוקולד יצא לי קצת מדי דליל, כלומר קצת מדי נשפך לי ,
המסתי אותו בתוך שקית נילון בכוס עם מים רותחים ואח”כ עשיתי חור בקיסם.
מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שהייתי צריכה לחכות שהשוקולד יתקשה מעט בשקית ויתקרר?
תודה, את אלופה!!!
היי,
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
כשהשוקולד רותח הוא נוזלי וקשה לעבודה, לכן צריך לחכות שיתקרר מעט.
בוקר טוב אפרת:)
מסיבות טבעוניות אפשר לוותר על הביצה ?
ועל תמצית הוניל?
והאם חייבים תחליפים(ואם כן כמה ובאיזה כמויות יש לי משקל מטבח)
או שאפשר בלי?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר לוותר על ביצה ובמקום שליש כוס סוכר לשים רבע כוס מייפל או דבש+ כף סוכר.
אפשר לוותר על תמצית וניל אם אין לך.
בהצלחה(:
אם אוריד את הוניל והביצה אז יכול להשאר עם הסוכר רגיל?(או שזה קשור)
עם הסוכר אין לי בעיה
לא, כפי שכתבתי אם מוותרים על ביצה מומלץ להשתמש דווקא בממתיק נוזלי (שיאחד את המרכיבים במקום הביצה) כמו מייפל.
הכנו עם אחותי – מלכת האות ע’, עוגיות עגולות עם עדשים יצא יפה וטעים תודה רבה
שמחה מאד שאהבתן את המתכון(:
נחמדות מאוד יצא לי כמות יחסית קטנה …ובצק מאוד שומני …
מענין למה אולי כי השתמשתי בביצה מידה M
היי,
רק כדי לוודא- את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ומדייקת בכמויות המרכיבים?
זה יכול לקרות באמת גם כשמשתמשים בביצה קטנה.
מה אפשר לשים במקום תמצית וניל
אפשר לוותר על תמצית וניל או להוסיף שקית סוכר וניל ולהפחית כף מכמות הסוכר.
וואו אפרת האתר שלך פשוט מהמם והמתכונים מעולים!!
העוגיות יצאו לי מעולות וטעימות נגמרו בשנייה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
וואו מתכון מעולה! הכנתי עים אחים שלי הקטנים,קישתנו עים עדשים וסוכריות והם מזה נהנו.
תודה רבה! אין עליך והמתכונים שלך!
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה ששיתפת❤
תודה רבה!!
יצא מושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
וואו עוגיות מעולות הכנתי עם הילדים ועם קישוטים פשוטים שמצאתי בבית
והילדים נהנו עד הגג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתם מההכנה! נראה מתוק וטעים, תודה על השיתוף❤
תודה!
מתכון מושלם!!!
מכינה פעם חמישית כבר
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
מעוניין להכין את העוגיות(לאחר שכבר הכנתי בצורה הבסיסית יותר מ3 פעמים…) בשילוב צבעי מאכל..
האם את ממליצה בכלל? ואם כן אשמח לדעת כמויות..
* מדובר בצבעי מאכל קנויים..
תודה.
היי אור,
את יכולה בהחלט להשתמש בצבעי מאכל לקבלת עוגיות צבעוניות, רק קחי בחשבון שלרוב הצבע של הבצק שונה מעט מצבע העוגייה לאחר האפייה.
אם מדובר בצבע מאכל ג’ל יש לשים 2-3 טיפות לכל הכמות במתכון.
בהצלחה!
היי,
קודם כל אני זכר ולא נקבה (כן גם גברים אופים עוגיות..) (:
דבר שני זה צבע מאכל כזה בצורה נוזלית של מיימונס אם אני לא טועה.. ואכן המטרה היא שהבצק ישנה את צבעו…
שאלה אחרונה בהחלט, האם ניתן להוסיף בכל שלב את צבע המאכל?
לא שמתי לב שכתבת “מעוניין”(:
את הצבע כדאי להוסיף לקראת סוף הערבוב- אחרי השמן.
מעולות! הכנתי עם קמח כוסמין לבן. המון המון תודה
יצא לך מהמם! תודה על השיתוף😊
מתכון מעולה! 😍
הבצק ממש נוח לעבודה,👌
תודה רבה על המתכונים, תמיד יוצא מושלם😋
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה ומשמח🙂
וואו איזה מתכון!!
ההכנה מהירה, הבצק נח, מושלםם!!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף⚘
העוגיות טעימות בטרוףףף!!!!
גומרים אותן בקצב מסחרר!
כל נגלה שנגמרת אני צריכה להכין עוד….😊😊
יש לך אולי עוד מתכונים להמליץ לי לעוגיות או עוגות קלות להכנה וחומרים זמינים?
אשמח מאוד!
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים לעוגיות! איזה כיף😊
הנה כמה מתכונים מעולים וקלים:
עוגיות קקאו,עוגיות טחינה,עוגיות שוקולד צ’יפס,עוגיות תמרים,עוגיות סנדוויץ,עוגיות חמאה לילדים.וכמובן שיש עוד המון מתכונים טובים שאת כולם תוכלי למצוא בקטגוריית ‘עוגיות’.
תודה רבה רבה!
אין מילים!!!!
ואווו יצא טעיםםםם
איזה כיף לשמוע!
מתכון מהמם , הילד אהב . נשאר לי עוד הרבה בצק אז קיררתי ויום אחריי הוספתי שוקולד ציפס ומייפל בבצק ויצא מושלם . אין בוקר בלי זה
מעולה, איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה אופיר🌺
העוגיות יצאו ממש טעימות אני ממליצה לשים בתנור כ-11 זה יוצא יותר פריך ויותר רך וטעים
נ.ב
הכנתי בלי השוקולד מעל
מעולה, שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת😊
בוקר טוב אפרת
העוגיות טעימות אך אצלי לאחר מספר שעות קשות מאוד .
מה אני יכולה לעשות כדי שלא יתקשו מידי?
תודה ויום נפלא.
היי עינת,
מציעה לך לאפות אותן כמה דקות פחות.
יום מקסים❤
הי שאלה:
אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולאפות וצורות וכל השאר בבוקר למחרת?
תודה
היי יעל,
אפשר, יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד. כדאי להוציא את הבצק כמה דקות לפני כדי שיתרכך ויהיה קל לרדד אותו.
היי הכנתי את העוגיות יצאו יפה מאד אבל קצת מרות,
מה אפשר לעשות להבא?
היי שירה,
זה יכול להיות קשור לכמות האבקת אפייה, או לכמות הסוכר. האם שמת בדיוק כפית אבקת אפייה? (אגב, האבקת אפייה שלך ישנה?) או אולי לא שמת שליש כוס סוכר? השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
מה אפשר לשים במקום שמן?
היי,
אפשר לשים שמן קוקוס באותה כמות.
אפרת היקרה .
נשאר לי גליל אחד של בצק פריך מתוק של מעדנות.
מתאים להכין את זה במתכון הזה? רוצה להכין עם נכדיי המתוקים.תודה רבה
היי ענת,
אפשר להכין מהבצק הפריך ולקשט איך שאוהבים, ואז העוגיות יצאו יותר פריכות…
תודה רבה
היי אפרת
כהמשך
עכשיו הוצאתי מהתנור אך נראה לא אפוי (אפוי אבל לא לחלוטין )לגמרי הכנסתי לעוד 5 דקות
האם מתקשות עוד אחרי הצינון?
חיממתי את התנור כ7 דקות לפני שהכנסתי את העוגיות האם זה מספיק?
מה עוד אפשרי לעשות או שזה המרקם הסופי? דבר נוסף האם שוקולד לאפייה מתאים פה ?
בתודה לך.
כשמחממת את השוקוציפס או השוקולד לחמם בלי שמן?
זה לא נמס לי
עדיף להמיס כמו שהוא כדי שהוא יתקשה בחזרה לאחר קירור.
היי עינת😃
העוגיות מתקשות לאחר הצינון!
ולפעם הבאה חממי את התנור יותר זמן לפני.
שוקולד לאפייה בהחלט מתאים☺️
היי
מכינה עכשיו פעם שנייה
עם שוקולד ציפס כתחליף לא הכי עבד לי
לכן אשמע בעצותיך שתמיד עובדות לי
ואשתמש בשוקולד מריר אבל מתכונת להשתמש בשוקולד מריר של בית טבע פחות סוכר האם 70 אחוז קקאו יתאים או משהו אחר? כמה אחוזי קקאו רצוי בשביל שיהיה טעים .(בלי להוסיף סוכר)
תודה מראש.
היי עינת, שוקולד 70 אחוז קקאו בהחלט מתאים 😁
העוגיות יצאו מושלמות!!!
הכפלתי את הכמות ויצא לי 36 עוגיות
תודה בתיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
אפרת יצא מהמםםםםם,תודה רבה רבה!!
אני משתמשת באתר שלך המון…..
תודה אביגיל 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת
מתכון מעולה טעים ובריא הקטנה שלי ממש אהבה
תודה אפרת 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
אני rוצה להכין את המתכון בפעילות בכיתה של הבן המתוק שלי
יש שם 27 ילדים ב”ה
בכמה להכפיל את הכמויות? כמה קמח צריך?
היי נאווה
במתכון הכמות היא לכ-30 עוגיות סה”כ,
אם תרצי יותר אז כמובן להכפיל את העוגיות-
למשל במקום כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן – אז תשימי 3 כוסות קמח לבן (420 ג’) וכן הלאה..
בהצלחה ❤️
הכנתי לילדה טעים תודה
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת
הכנתי הילדים התלהבו
את השוקולד מריר החלפתי בשוקוציפס (זה תקין להחליף באותה כמות?) הכנסתי את השוקולד לשקית ניילון קטנה וניסיתי לזלף הצרה היא שהשוקולד נעשה מוצק מהר אחרי שהמסתי אותו כך שיצא מצב שלא הצלחתי לזלף בצורה יפה
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב המצוי ?
תודה מראש .
היי עינת,
חשוב לעבוד מהר עם השוקולד כי הוא מתקשה לאחר קירור. יכול גם להיות שהשוקוצ’יפס שהשתמשת בו מתקשה יותר מהר.
אפשר להוסיף לו כף שמן אבל הוא יישאר קצת נוזלי על העוגיות ולא יתקשה לגמרי.
זה יצה מושלם אבל לא הוספתי תמצית וניל כי לא היה
היי מרגונה,
לא נורא, פעם הבאה תוכלי לשים במקום סוכר וניל וזה גם יצא טוב.
שמחה שאהבת ♥
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנהדרים. האם אפשר להשתמש בסוכר קוקוס (או דמררה) במקום סוכר לבן? אם כן, אותה כמות?
אפשר באותה כמות. יש לערבב היטב כדי שיימס בתערובת כי הוא גרגירי.
תודה רבה!
מתכון מושלם בטירוף!!!
הוא נגמר בשניות!
שמחה שיצא טעים 🙂
שאלה, אם אני שומר את העוגיות על השיש ולאחר יומיים מורח שוקולד ואוכל, הם ישמרו פריכות וטעימות עדיין?
כן. רק חשוב לשמור אותן בתוך קופסה סגורה היטב.
וכמובן לשים בקופסה רק אחרי שהעוגיות התקררו לטמפ’ החדר.
תודה
יצא מעולה אבל קצת קשה, מה אפשר לשים כדי שהוא יהיה יותר רך?
נ.ב אני ממש אוהב את האתר את יכולה להסתכל שעל מלא מתכונים אני מגיב.
פעם הבאה אפשר להוציא מהתנור כמה דקות לפני.
לא בטוחה שיש משהו לשים כדי לרכך את המרקם אבל יכול להיות שבעוד יום יומיים העוגיות יהיו קצת פחות קשות (אבל עדיין פריכות).
הי אפרת. נהנית מאוד מהאתר שלך. פרקטי ומוצלח.
את השוקולד ממיסים בלי שום תוספת?? שמן? מים? משהו? בטוח שהוא יוצא נוזלי..?
כן, עדיף להמיס כמו שהוא כדי שהוא יתקשה בחזרה לאחר קירור.
המתכונים שלך מושלמים. המון תודה ! יש לך אולי מתכון לעוגיות מזל?
תודה דיאנה 🙂
אין לי אבל אולי אוסיף בהמשך.
היי רוצה להכין את העוגיות לכיתה של שלושים ילדים בכיתה ו’ כדאיי לעשות כמות כפולה ?
וגם כמה זמן עשייה זה כולל האפייה?
היי שירה,
אפשר להכפיל כמויות. זה ייצא בערך 2 עוגיות לילד רק חשוב להשתמש בקורצן עגול שהוא עד 5 ס”מ אחרת ייצאו פחות עוגיות.
אני מניחה שאת מכינה את הבצק והם רק מקשטים?
כל ההכנה והפעילות (בהנחה ומדובר בכיתה שלמה) עשויה לקחת בין חצי שעה ל45 דקות, כולל האפיה (זמן אפיה אינו משתנה – 15 דקות).
*שימי לב שאת משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל להכנת המתכון.
היי אם יש לי רק ביצים גודל מדיום?
שימי ביצה אחת ואם הבצק במקרה יבש תוסיפי כמה כפות מים לפי הצורך.
היי אפרת!!!!!!!
אני ממש שמחה שאת ככה עונה מהר תודה רבה!!
עם אני רצה להכין את העוגיות עם האחיות שלי בנות 9 ו5 זה יעשה בלגן במטבח???
או כדי להכין אתם משו אחר??
שקל יותר?
תודה לך!!
היי שרה,
זה קצת מלכלך אבל לא יותר מידי, כמו שמכינים עוגיות 🙂
אם את רוצה משהו פחות מלכלך אז אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי ואז נשאר רק לקרוץ צורות, לקשט ולאפות.
ההההההה תודה אני הכין אתם ואני יראה לך תמונה תודה ביי
ואו פעם מיליוןןן תמיד יוצא מעולהההה
את מלכה
בטח את כבר זוכרת אותי 😉🤣
עוגת וניל
מאפין הפתעה
עוגיות שוקולד ציפס לפסח
וגם עוגיות לטבעונים
וכולם יצאו מושלםםם
שמחה לשמוע ❣️
תודה יקרה
הכמות תספיק למשפחה של 4 נפשות?
אני חושבת שכן. זה יוצא כ-30 עוגיות קטנות (קוטר 5 ס”מ).
אני לא חזקה במיטבח אשמח ממש לפירוש נוסף של הכנת הבצק, הוא צריך להיות חלק ולא דביק? איזה מצב הוא צריך להיות?, אם אין לי תמצית וניל מה לעשות?, חובה לעשות עם זילוף את השוקולד? – אני עושה את המתכון עם ילדים
הבצק צריך להיות נוח לעבודה. לא דביק. איך הבצק יצא לך?
אפשר לוותר על תמצית הוניל ולא חובה לעשות זילוף.
אם רוצים אפשר להדק לעוגיה שוקולד צ’יפס.
הבצק יצא פירורי (לדעתי מעוד), שומני אבל היה אפשר לעבוד איתו אבל קצת יותר בעדינות
כשבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף לו כמה כפות מים עד שהוא נעשה אחיד.
תודה, העוגיות יצאו טעימות!!!!, אבל היה טעם של תמצית וניל והעוגיות כמעט ולא תפחו והוספתי אבקת אפייה
שמחה שיצא טעים 🙂
זה בסדר, העוגיות לא אמורות לתפוח.
אפשר להבא לוותר על תמצית הוניל או לשים קצת פחות.
אני יכולה להשתמש במזלף?
הבצק יציב מידי בשביל מזלף.
או שהתכוונת למזלף בשביל השוקולד ואז אין בעיה.
הי אפרת. יצא לי שמנוני בטירוף. העוגיות ממש שוחות בשמן על נייר האפייה.. ושמתי שליש כוס כמו שכתבת.. לא יודעת מה השתבש.. אעדכן כשיצא מהתנור
טוב יצא מהתנור- קריספי וטעים! הילדה שלי התלהבה מאוד, וגם אני 🙂 תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
דרך אגב באיזו כוס השתמשת?
באיזו כוס השתמשת?
השתמשתי באותה כוס מדידה שבה מדדתי את הקמח.. פעם הבאה אנסה קצת להפחית. תודה על המתכון והתגובה!
הכוונה לגודל הכוס 🙂 רצוי להשתמש בכוס זכוכית עם ידית (בנפח 240 מ”ל)
תודה רבה יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
הכנתי את זה והעוגיות יצאו שרואים את הסוכר למראית עין שמתי חצי כוס של 240 מ”ל והכנתי עם קמח כוסמין מלא וכפית תמצית וניל והן יצאו לי מאוד מתוקות..
היי ספיר,
השתמשת בסוכר שהוא גרגירי יותר?
לגבי המתיקות, מספיק שליש כוס כמו שרשום במתכון. כנראה שחצי כוס זה יותר מידי.
אה אוקיי בסדר אני אשים שליש פעם הבאה..ולגבי הסוכר שמתי גרגירי ..
כדאי גם להשתמש בסוכר דק יותר (כמו סוכר לבן) כדי שיימס בתערובת.
הכנתי לכבוד בעלי, הוא הגיע, טעם ולא יכל להפסיק מרוב שזה היה טעים.
הבן שלי- בכלללל נדלק על הפרצופים.
יצא מושלם!! גם יפה וגם טעים.
את אלופה!!! אני אוהבת כאלה מתכונים קלילים.
מהמם 😍
שמחה שכולכם אהבתם!
תודה על השיתוף ופורים שמח
שאלה לגבי ציור הפרצופים עם מה ניתן ? 🙂
אוקיי ראיתי את התשובה במתכון תודה
אהבתי ממש! הכנתי אתמול עם הבנות שלי היה כיף וטעים.
שמחה לשמוע 🙂
סליחה אני כותבת רק כדי שלא ילך לפח. היה לא טוב כלל. מתכון שעשינו במדוייק ממש עם משקל יצא ממש רע. בצק מפורר מבוקע זרקנו הכל לפח….אבל תודה בכל זאת
רשמתי שאם הבצק מתפורר יש להוסיף מים. הוספת?
באיזה סוג קמח השתמשת?
היי אפרת
אם אשמש ברבע כוס בננה מעוכה (תחליף לביצה אבל בעיר לשמן ואז לא תיהיה ביצה במתכון)
האם יכול לצאת טוב ?
והאם במקום שוקלד מריר יש אפשרות אחרת?
תודה ויום נפלא.
לא הבנתי, הבננה היא במקום הביצה והשמן?
במה אפשר להחליף את הביצה ושזה לא מוצר חלבי?
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר לוותר על ביצה ובמקום שליש כוס סוכר לשים רבע כוס מייפל או דבש+ כף סוכר.
שלום!
האם ניתן לעשות שימוש במתכון ולקרוץ עם חותכי צורות? (בלי לקשט)
כן.
אני ניסיתי ויצא לא טעים יצא כאילו לא אפוי
ולא מצאתי מה עשותי לא טוב
באיזה כוס השתמשת למתכון?
כמה זמן חיממת את התנור לפני?
כמה זמן בדיוק אפית?
הי, גם לי יצא ככה, החזרתי לתנור לעוד 5 דקות(בערך) ויצא מצוין!!!
מעולה, שמחה לשמוע(:
יצאו עוגיות מעולות, הילדים נהנו מאד להכין!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורלי
כמה סילאן לשים במקום ביצה. כף?
שימי 2 כפות סוכר ו 3-4 כפות סירופ מייפל (עדיף) או סילאן.
העוגיות טעימות מאודד אבל יצאו די קשות, מה אפשר לעשות בפעם הבאה כדי שיהיו פחות קשיחות?
כמו כן יש לך טיפים לזילוף עבור מי שמתקשה?
אפשר לאפות אותן פחות זמן.
במה התקשת? השתמשת בשקית זילוף?
היי,
לא השתמשתי בשקית זילוף אלא שקית סנדוויץ’
אז כנראה שהשוקולד היה דליל/נוזלי מידי ולכן היה קשה לזלף. כדאי לחכות קצת שהשוקולד יתקרר ויהיה מוצק יותר ואז יהיה קל יותר לזלף. חשוב גם לעשות חור ממש קטן בקצה השקית.
היי כתוב במתכון כוס וחצי 140 גרם לדעתי יש טעות לא
נכון. תוקן, תודה 🙂
ככל הנראה השתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) ולא בכוס חד פעמית.
שלום שמי ברוריה ורציתי להציע לדור המבוגר שבינינו מתכון חלופי לזה שכאן:
במקום קמח לבן או כוסמין:קמח שיפון
במקום אבקת אפייה:קורנפלור
ללא סוכר כלל
במקום ביצה:סילאן תמרים
במקום תמצית וניל:מקל קינמון
הכנתי לפי המתכון ויצא מאוד משביע רצון (כמובן לפי המתכון שלי)
תודה רבה ברוריה 🙂
אפרת העוגיות היו ממש תימעות
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת.
אפשר להמיס את השוקולד בסיר על הגז, במקום במיקרוגל?
אפשר אבל כדאי להמיס בשיטת בן מארי (המסת השוקולד מאדים). לחמם סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר להניח קערת זכוכית ובתוכה לשים את קוביות השוקולד ולערבב את קוביות השוקולד לאט ובעדינות עד להמסה מלאה.
היי אפרת, יש אפשרות שלא לשים את אבקת האפייה??
אפשר.
היי,
האם אפשר להכין את הבצק בערב. ורק בבוקר להכין צורות ולאפות??
תודה
כן אפשר. יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד. כדאי להוציא את הבצק כמה דקות לפני כדי שיתרכך ויהיה קל לרדד אותו.
הי אפרת.. עוגיות ממש מקסימות! עשיתי כמות כפולה,ושמתי במקום א. אפיה סודה לשתייה גם בכמות כפולה(-2 כפיות שטוחות) והן יצאו קצת מרירות.. יכול להיות קשור? או שלא שמתי מספיק דברים מתוקים על העוגיה?
אוי, כן, זה בגלל זה. זה המון סודה לשתיה 😐
סודה לשתיה לא ממירים באותה כמות של אבקת אפיה אלא הרבה פחות.
המתכון הוא פרווה??
כן.
האם אפשר קמח 1/3 מלא? האם העוגיות יוצאות קשות? צריך ללוד הרבה זמן?
הכוונה לשליש מהכמות לשים קמח מלא? חצי כוס קמח מלא + כוס קמח לבן? אפשר.
העוגיות יוצאות פריכות, לא קשות מידי.
לא צריך ללוש הרבה, רק עד שהבצק הופך לאחיד.
הי אפרת
האם המתכון קל וגמיש לילדים לעוגיות צורות?
כן.
היי,
במה ניתן להמיר את הביצה?
אני חושבת שאפשר להמיר חלק מהסוכר ברבע כוס מייפל/דבש ולהוסיף כף סוכר (זה אמור להדביק את החומרים במקום הביצה).
אומנם העוגיות יצאו לי טעימות אבל הבצק יצא לי מבוקע ולא חלק,גם לאחר הוספת שמן ומים,
היי שירה,
הבצק לא אמור לצאת חלק לגמרי. בכל מקרה, עוד קצת לישה הייתה משפרת את המרקם.
יום נפלא 🙂
הי אפרת
האם מתאים להשתמש בשמן קוקוס?
תודה
טובי
היי טובי,
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
יאוווו מטורף זה כזה ממי
איזה טעים וכיף!!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
תודה רבה אפרת, סוף שבוע נעים🌺
תודה רבה. האם בתמונה זה סוכריות מיני עדשים?איזה סוכריות עוד מתאימות? תודה וסוף שבוע נעים.
כן, סוכריות מיני עדשים. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות רגילות.
בחנויות של אפיה/כלים חד פעמיים בדר”כ אפשר למצוא סוכריות מיוחדות יותר.
הי אפרת, הבצק הזה מתאים גם לאוזני המן? ואם כן, האם הבצק יוצא יחסית קשה או רך כמו פריך?
או שעדיף לעשות את הבצק ללא המרגרינה של האוזני המן שאהבתי, וממנו לעשות גם את האוזני המן וגם את העוגיות פרצופים?
אני לא בטוחה כמה הבצק גמיש בקיפול. המרקם יוצא קשה לאחר האפיה אבל הבצק ללא מרגרינה יותר.
אם את רוצה להכין גם אוזני המן וגם עוגיות כדאי להכין את הבצק ללא מרגרינה.
תודה רבה אפרת, סוף שבוע נעים🌺
מקסים מקסים.
שאת רושמת שמה את כל החומרים בקערה – מה כוונתך?פשוט לשים במיקסר את כל החומרים לפי מה שרשום?
אני אעשה במיקסר באיזה וו צריך? הגיטרה או הלישה?
היי ענתי,
כן, לשים לפי הסדר שרשום.
אפשר לשים בקערה רגילה ולערבב ידנית עם כף רגילה ואח”כ עם הידיים ואפשר לשים בקערת מיקסר ולהשתמש בוו גיטרה, מה שנוח לך 🙂