שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 30 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן או כוסמין מלא

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג’) סוכר

1 ביצה גדולה

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כפית תמצית וניל

לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר, סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד מריר/לבן.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים). הערה: אם הבצק יבש/מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות שמן ולהמשיך ללוש. אם עדיין יבש- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות מים.

-פורשים נייר אפיה, מניחים את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ועליו מרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ. קורצים עוגיות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר האפיה במרווחים קלים (ניתן לקרוץ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-קוצצים את קוביות השוקולד ומניחים בקערית. מכניסים למיקרוגל למשך כ-20 שניות ומוציאים. מערבבים עד לתערובת חלקה. מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה. מציירים פרצופים ומקשטים (את הסוכריות מדביקים על השוקולד). השוקולד מתקשה לאחר קירור.

הערות:

*ניתן לארוז בשקית צלופן, לקשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’  החדר.

עוגיות פרצופים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קוביות סלמון במחבת
קציצות קוסקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דבורה לאה זיס (17:41 22.09.2021)

מתכון מעולה! 😍
הבצק ממש נוח לעבודה,👌
תודה רבה על המתכונים, תמיד יוצא מושלם😋

מתכונים ב-10 דקות (20:42 22.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה ומשמח🙂

לקס (15:58 14.09.2021)

וואו איזה מתכון!!
ההכנה מהירה, הבצק נח, מושלםם!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:11 14.09.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף⚘

לקס (00:31 19.09.2021)

העוגיות טעימות בטרוףףף!!!!
גומרים אותן בקצב מסחרר!
כל נגלה שנגמרת אני צריכה להכין עוד….😊😊
יש לך אולי עוד מתכונים להמליץ לי לעוגיות או עוגות קלות להכנה וחומרים זמינים?
אשמח מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (00:46 19.09.2021)

שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים לעוגיות! איזה כיף😊
הנה כמה מתכונים מעולים וקלים:
עוגיות קקאו,עוגיות טחינה,עוגיות שוקולד צ’יפס,עוגיות תמרים,עוגיות סנדוויץ,עוגיות חמאה לילדים.וכמובן שיש עוד המון מתכונים טובים שאת כולם תוכלי למצוא בקטגוריית ‘עוגיות’.

יוסי (17:57 19.08.2021)

ואווו יצא טעיםםםם

מתכונים ב-10 דקות (22:17 19.08.2021)

איזה כיף לשמוע!

אופיר (20:59 10.08.2021)

מתכון מהמם , הילד אהב . נשאר לי עוד הרבה בצק אז קיררתי ויום אחריי הוספתי שוקולד ציפס ומייפל בבצק ויצא מושלם . אין בוקר בלי זה

מתכונים ב-10 דקות (21:24 10.08.2021)

מעולה, איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה אופיר🌺

בתיה (00:41 28.07.2021)

העוגיות יצאו ממש טעימות אני ממליצה לשים בתנור כ-11 זה יוצא יותר פריך ויותר רך וטעים
נ.ב
הכנתי בלי השוקולד מעל

מתכונים ב-10 דקות (01:57 28.07.2021)

מעולה, שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת😊

עינת (10:03 3.05.2021)

בוקר טוב אפרת

העוגיות טעימות אך אצלי לאחר מספר שעות קשות מאוד .
מה אני יכולה לעשות כדי שלא יתקשו מידי?
תודה ויום נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (11:23 3.05.2021)

היי עינת,
מציעה לך לאפות אותן כמה דקות פחות.
יום מקסים❤

יעל (19:28 2.05.2021)

הי שאלה:
אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולאפות וצורות וכל השאר בבוקר למחרת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:59 2.05.2021)

היי יעל,
אפשר, יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד. כדאי להוציא את הבצק כמה דקות לפני כדי שיתרכך ויהיה קל לרדד אותו.

שירה (17:09 29.04.2021)

היי הכנתי את העוגיות יצאו יפה מאד אבל קצת מרות,
מה אפשר לעשות להבא?

מתכונים ב-10 דקות (18:08 29.04.2021)

היי שירה,
זה יכול להיות קשור לכמות האבקת אפייה, או לכמות הסוכר. האם שמת בדיוק כפית אבקת אפייה? (אגב, האבקת אפייה שלך ישנה?) או אולי לא שמת שליש כוס סוכר? השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?

. (21:33 10.03.2021)

מה אפשר לשים במקום שמן?

מתכונים ב-10 דקות (21:45 10.03.2021)

היי,
אפשר לשים שמן קוקוס באותה כמות.

ענת (10:08 23.02.2021)

אפרת היקרה .
נשאר לי גליל אחד של בצק פריך מתוק של מעדנות.
מתאים להכין את זה במתכון הזה? רוצה להכין עם נכדיי המתוקים.תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:50 23.02.2021)

היי ענת,
אפשר להכין מהבצק הפריך ולקשט איך שאוהבים, ואז העוגיות יצאו יותר פריכות…

ענת (14:04 23.02.2021)

תודה רבה

עינת (19:56 20.01.2021)

היי אפרת
כהמשך
עכשיו הוצאתי מהתנור אך נראה לא אפוי (אפוי אבל לא לחלוטין )לגמרי הכנסתי לעוד 5 דקות
האם מתקשות עוד אחרי הצינון?
חיממתי את התנור כ7 דקות לפני שהכנסתי את העוגיות האם זה מספיק?
מה עוד אפשרי לעשות או שזה המרקם הסופי? דבר נוסף האם שוקולד לאפייה מתאים פה ?
בתודה לך.

עינת (20:13 20.01.2021)

כשמחממת את השוקוציפס או השוקולד לחמם בלי שמן?
זה לא נמס לי

מתכונים ב-10 דקות (21:58 20.01.2021)

עדיף להמיס כמו שהוא כדי שהוא יתקשה בחזרה לאחר קירור.

מתכונים ב-10 דקות (08:25 21.01.2021)

היי עינת😃
העוגיות מתקשות לאחר הצינון!
ולפעם הבאה חממי את התנור יותר זמן לפני.
שוקולד לאפייה בהחלט מתאים☺️

עינת (19:27 20.01.2021)

היי
מכינה עכשיו פעם שנייה
עם שוקולד ציפס כתחליף לא הכי עבד לי
לכן אשמע בעצותיך שתמיד עובדות לי
ואשתמש בשוקולד מריר אבל מתכונת להשתמש בשוקולד מריר של בית טבע פחות סוכר האם 70 אחוז קקאו יתאים או משהו אחר? כמה אחוזי קקאו רצוי בשביל שיהיה טעים .(בלי להוסיף סוכר)
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (19:58 20.01.2021)

היי עינת, שוקולד 70 אחוז קקאו בהחלט מתאים 😁

בתיה (10:46 12.01.2021)

העוגיות יצאו מושלמות!!!
הכפלתי את הכמות ויצא לי 36 עוגיות

מתכונים ב-10 דקות (13:13 12.01.2021)

תודה בתיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

אביגיל (19:21 23.12.2020)

אפרת יצא מהמםםםםם,תודה רבה רבה!!
אני משתמשת באתר שלך המון…..

מתכונים ב-10 דקות (19:53 23.12.2020)

תודה אביגיל 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת

אפרת (17:56 14.12.2020)

מתכון מעולה טעים ובריא הקטנה שלי ממש אהבה

מתכונים ב-10 דקות (20:03 14.12.2020)

תודה אפרת 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

נאוה (22:05 30.11.2020)

אני rוצה להכין את המתכון בפעילות בכיתה של הבן המתוק שלי
יש שם 27 ילדים ב”ה
בכמה להכפיל את הכמויות? כמה קמח צריך?

מתכונים ב-10 דקות (22:13 30.11.2020)

היי נאווה
במתכון הכמות היא לכ-30 עוגיות סה”כ,
אם תרצי יותר אז כמובן להכפיל את העוגיות-
למשל במקום כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן – אז תשימי 3 כוסות קמח לבן (420 ג’) וכן הלאה..
בהצלחה ❤️

אפרץ (17:45 29.11.2020)

הכנתי לילדה טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:37 29.11.2020)

שמחה שאהבת ❤️

עינת (20:08 8.11.2020)

היי אפרת
הכנתי הילדים התלהבו
את השוקולד מריר החלפתי בשוקוציפס (זה תקין להחליף באותה כמות?) הכנסתי את השוקולד לשקית ניילון קטנה וניסיתי לזלף הצרה היא שהשוקולד נעשה מוצק מהר אחרי שהמסתי אותו כך שיצא מצב שלא הצלחתי לזלף בצורה יפה
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב המצוי ?

תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 8.11.2020)

היי עינת,
חשוב לעבוד מהר עם השוקולד כי הוא מתקשה לאחר קירור. יכול גם להיות שהשוקוצ’יפס שהשתמשת בו מתקשה יותר מהר.
אפשר להוסיף לו כף שמן אבל הוא יישאר קצת נוזלי על העוגיות ולא יתקשה לגמרי.

מרגונה (11:45 2.11.2020)

זה יצה מושלם אבל לא הוספתי תמצית וניל כי לא היה

מתכונים ב-10 דקות (14:08 2.11.2020)

היי מרגונה,
לא נורא, פעם הבאה תוכלי לשים במקום סוכר וניל וזה גם יצא טוב.
שמחה שאהבת ♥

——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

ליאורה (09:12 5.10.2020)

היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנהדרים. האם אפשר להשתמש בסוכר קוקוס (או דמררה) במקום סוכר לבן? אם כן, אותה כמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 5.10.2020)

אפשר באותה כמות. יש לערבב היטב כדי שיימס בתערובת כי הוא גרגירי.

ליאורה (12:57 5.10.2020)

תודה רבה!

שירה (16:34 10.09.2020)

מתכון מושלם בטירוף!!!
הוא נגמר בשניות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 10.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

נהוראי חברוני (21:44 23.08.2020)

שאלה, אם אני שומר את העוגיות על השיש ולאחר יומיים מורח שוקולד ואוכל, הם ישמרו פריכות וטעימות עדיין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:36 23.08.2020)

כן. רק חשוב לשמור אותן בתוך קופסה סגורה היטב.
וכמובן לשים בקופסה רק אחרי שהעוגיות התקררו לטמפ’ החדר.

נהוראי חברוני (20:39 25.08.2020)

תודה

נהוראי חברוני (21:32 23.08.2020)

יצא מעולה אבל קצת קשה, מה אפשר לשים כדי שהוא יהיה יותר רך?
נ.ב אני ממש אוהב את האתר את יכולה להסתכל שעל מלא מתכונים אני מגיב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:41 23.08.2020)

פעם הבאה אפשר להוציא מהתנור כמה דקות לפני.
לא בטוחה שיש משהו לשים כדי לרכך את המרקם אבל יכול להיות שבעוד יום יומיים העוגיות יהיו קצת פחות קשות (אבל עדיין פריכות).

אסנת (10:02 16.07.2020)

הי אפרת. נהנית מאוד מהאתר שלך. פרקטי ומוצלח.
את השוקולד ממיסים בלי שום תוספת?? שמן? מים? משהו? בטוח שהוא יוצא נוזלי..?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 16.07.2020)

כן, עדיף להמיס כמו שהוא כדי שהוא יתקשה בחזרה לאחר קירור.

דיאנה (20:23 9.07.2020)

המתכונים שלך מושלמים. המון תודה ! יש לך אולי מתכון לעוגיות מזל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 9.07.2020)

תודה דיאנה 🙂
אין לי אבל אולי אוסיף בהמשך.

שירה (22:43 29.06.2020)

היי רוצה להכין את העוגיות לכיתה של שלושים ילדים בכיתה ו’ כדאיי לעשות כמות כפולה ?
וגם כמה זמן עשייה זה כולל האפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:54 30.06.2020)

היי שירה,
אפשר להכפיל כמויות. זה ייצא בערך 2 עוגיות לילד רק חשוב להשתמש בקורצן עגול שהוא עד 5 ס”מ אחרת ייצאו פחות עוגיות.
אני מניחה שאת מכינה את הבצק והם רק מקשטים?
כל ההכנה והפעילות (בהנחה ומדובר בכיתה שלמה) עשויה לקחת בין חצי שעה ל45 דקות, כולל האפיה (זמן אפיה אינו משתנה – 15 דקות).
*שימי לב שאת משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל להכנת המתכון.

ספיר (16:49 7.06.2020)

היי אם יש לי רק ביצים גודל מדיום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 7.06.2020)

שימי ביצה אחת ואם הבצק במקרה יבש תוסיפי כמה כפות מים לפי הצורך.

שרה (10:43 24.05.2020)

היי אפרת!!!!!!!
אני ממש שמחה שאת ככה עונה מהר תודה רבה!!
עם אני רצה להכין את העוגיות עם האחיות שלי בנות 9 ו5 זה יעשה בלגן במטבח???
או כדי להכין אתם משו אחר??
שקל יותר?
תודה לך!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 24.05.2020)

היי שרה,
זה קצת מלכלך אבל לא יותר מידי, כמו שמכינים עוגיות 🙂
אם את רוצה משהו פחות מלכלך אז אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי ואז נשאר רק לקרוץ צורות, לקשט ולאפות.

שרה (11:39 24.05.2020)

ההההההה תודה אני הכין אתם ואני יראה לך תמונה תודה ביי

הדר מסינג (22:27 11.05.2020)

ואו פעם מיליוןןן תמיד יוצא מעולהההה
את מלכה
בטח את כבר זוכרת אותי 😉🤣
עוגת וניל
מאפין הפתעה
עוגיות שוקולד ציפס לפסח
וגם עוגיות לטבעונים
וכולם יצאו מושלםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:31 12.05.2020)

שמחה לשמוע ❣️
תודה יקרה

אנונימי (11:01 8.05.2020)

הכמות תספיק למשפחה של 4 נפשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:16 8.05.2020)

אני חושבת שכן. זה יוצא כ-30 עוגיות קטנות (קוטר 5 ס”מ).

טל מועלם (20:19 7.05.2020)

אני לא חזקה במיטבח אשמח ממש לפירוש נוסף של הכנת הבצק, הוא צריך להיות חלק ולא דביק? איזה מצב הוא צריך להיות?, אם אין לי תמצית וניל מה לעשות?, חובה לעשות עם זילוף את השוקולד? – אני עושה את המתכון עם ילדים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 7.05.2020)

הבצק צריך להיות נוח לעבודה. לא דביק. איך הבצק יצא לך?
אפשר לוותר על תמצית הוניל ולא חובה לעשות זילוף.
אם רוצים אפשר להדק לעוגיה שוקולד צ’יפס.

טל מועלם (18:08 8.05.2020)

הבצק יצא פירורי (לדעתי מעוד), שומני אבל היה אפשר לעבוד איתו אבל קצת יותר בעדינות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 8.05.2020)

כשבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף לו כמה כפות מים עד שהוא נעשה אחיד.

טל מועלם (20:49 9.05.2020)

תודה, העוגיות יצאו טעימות!!!!, אבל היה טעם של תמצית וניל והעוגיות כמעט ולא תפחו והוספתי אבקת אפייה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
זה בסדר, העוגיות לא אמורות לתפוח.
אפשר להבא לוותר על תמצית הוניל או לשים קצת פחות.

חיהלה (12:20 6.05.2020)

אני יכולה להשתמש במזלף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:54 6.05.2020)

הבצק יציב מידי בשביל מזלף.
או שהתכוונת למזלף בשביל השוקולד ואז אין בעיה.

ליאור (19:14 29.03.2020)

הי אפרת. יצא לי שמנוני בטירוף. העוגיות ממש שוחות בשמן על נייר האפייה.. ושמתי שליש כוס כמו שכתבת.. לא יודעת מה השתבש.. אעדכן כשיצא מהתנור

ליאור (19:49 29.03.2020)

טוב יצא מהתנור- קריספי וטעים! הילדה שלי התלהבה מאוד, וגם אני 🙂 תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:00 29.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
דרך אגב באיזו כוס השתמשת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 29.03.2020)

באיזו כוס השתמשת?

ליאור (08:27 2.04.2020)

השתמשתי באותה כוס מדידה שבה מדדתי את הקמח.. פעם הבאה אנסה קצת להפחית. תודה על המתכון והתגובה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 2.04.2020)

הכוונה לגודל הכוס 🙂 רצוי להשתמש בכוס זכוכית עם ידית (בנפח 240 מ”ל)

משפחת קורנספן רחובות (00:22 23.04.2020)

תודה רבה יצא טעים מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 23.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

ספיר (20:57 3.10.2020)

היי אפרת,
הכנתי את זה והעוגיות יצאו שרואים את הסוכר למראית עין שמתי חצי כוס של 240 מ”ל והכנתי עם קמח כוסמין מלא וכפית תמצית וניל והן יצאו לי מאוד מתוקות..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:09 4.10.2020)

היי ספיר,
השתמשת בסוכר שהוא גרגירי יותר?
לגבי המתיקות, מספיק שליש כוס כמו שרשום במתכון. כנראה שחצי כוס זה יותר מידי.

ספיר (15:21 5.10.2020)

אה אוקיי בסדר אני אשים שליש פעם הבאה..ולגבי הסוכר שמתי גרגירי ..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 5.10.2020)

כדאי גם להשתמש בסוכר דק יותר (כמו סוכר לבן) כדי שיימס בתערובת.

הכהן (20:55 8.03.2020)

הכנתי לכבוד בעלי, הוא הגיע, טעם ולא יכל להפסיק מרוב שזה היה טעים.
הבן שלי- בכלללל נדלק על הפרצופים.
יצא מושלם!! גם יפה וגם טעים.
את אלופה!!! אני אוהבת כאלה מתכונים קלילים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 8.03.2020)

מהמם 😍
שמחה שכולכם אהבתם!
תודה על השיתוף ופורים שמח

itzik30 (11:19 5.03.2020)

שאלה לגבי ציור הפרצופים עם מה ניתן ? 🙂

itzik30 (14:11 5.03.2020)

אוקיי ראיתי את התשובה במתכון תודה

רותם (08:59 4.03.2020)

אהבתי ממש! הכנתי אתמול עם הבנות שלי היה כיף וטעים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:50 4.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אני (22:41 3.03.2020)

סליחה אני כותבת רק כדי שלא ילך לפח. היה לא טוב כלל. מתכון שעשינו במדוייק ממש עם משקל יצא ממש רע. בצק מפורר מבוקע זרקנו הכל לפח….אבל תודה בכל זאת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 4.03.2020)

רשמתי שאם הבצק מתפורר יש להוסיף מים. הוספת?
באיזה סוג קמח השתמשת?

עינת (12:42 19.02.2020)

היי אפרת
אם אשמש ברבע כוס בננה מעוכה (תחליף לביצה אבל בעיר לשמן ואז לא תיהיה ביצה במתכון)
האם יכול לצאת טוב ?

והאם במקום שוקלד מריר יש אפשרות אחרת?

תודה ויום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:09 19.02.2020)

לא הבנתי, הבננה היא במקום הביצה והשמן?

שירי (05:54 3.02.2020)

שלום!
האם ניתן לעשות שימוש במתכון ולקרוץ עם חותכי צורות? (בלי לקשט)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 3.02.2020)

כן.

רוני גורנשטיין (18:05 27.12.2019)

אני ניסיתי ויצא לא טעים יצא כאילו לא אפוי
ולא מצאתי מה עשותי לא טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 28.12.2019)

באיזה כוס השתמשת למתכון?
כמה זמן חיממת את התנור לפני?
כמה זמן בדיוק אפית?

אורלי (17:43 28.11.2019)

יצאו עוגיות מעולות, הילדים נהנו מאד להכין!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 28.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורלי

דבורה (10:38 25.11.2019)

כמה סילאן לשים במקום ביצה. כף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 25.11.2019)

שימי 2 כפות סוכר ו 3-4 כפות סירופ מייפל (עדיף) או סילאן.

מור (13:35 15.11.2019)

העוגיות טעימות מאודד אבל יצאו די קשות, מה אפשר לעשות בפעם הבאה כדי שיהיו פחות קשיחות?
כמו כן יש לך טיפים לזילוף עבור מי שמתקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 15.11.2019)

אפשר לאפות אותן פחות זמן.
במה התקשת? השתמשת בשקית זילוף?

מור (16:14 17.11.2019)

היי,
לא השתמשתי בשקית זילוף אלא שקית סנדוויץ’

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 17.11.2019)

אז כנראה שהשוקולד היה דליל/נוזלי מידי ולכן היה קשה לזלף. כדאי לחכות קצת שהשוקולד יתקרר ויהיה מוצק יותר ואז יהיה קל יותר לזלף. חשוב גם לעשות חור ממש קטן בקצה השקית.

Sbo (20:29 5.11.2019)

היי כתוב במתכון כוס וחצי 140 גרם לדעתי יש טעות לא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 5.11.2019)

נכון. תוקן, תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 2.11.2019)

ככל הנראה השתמשת בכוס לא נכונה.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) ולא בכוס חד פעמית.

ברוריה (13:07 20.09.2019)

שלום שמי ברוריה ורציתי להציע לדור המבוגר שבינינו מתכון חלופי לזה שכאן:
במקום קמח לבן או כוסמין:קמח שיפון
במקום אבקת אפייה:קורנפלור
ללא סוכר כלל
במקום ביצה:סילאן תמרים
במקום תמצית וניל:מקל קינמון
הכנתי לפי המתכון ויצא מאוד משביע רצון (כמובן לפי המתכון שלי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 20.09.2019)

תודה רבה ברוריה 🙂

אליה (20:35 27.08.2019)

אפרת העוגיות היו ממש תימעות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 27.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

יעל (07:52 16.08.2019)

הי אפרת.

אפשר להמיס את השוקולד בסיר על הגז, במקום במיקרוגל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 16.08.2019)

אפשר אבל כדאי להמיס בשיטת בן מארי (המסת השוקולד מאדים). לחמם סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר להניח קערת זכוכית ובתוכה לשים את קוביות השוקולד ולערבב את קוביות השוקולד לאט ובעדינות עד להמסה מלאה.

רויטל (16:42 7.08.2019)

היי אפרת, יש אפשרות שלא לשים את אבקת האפייה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:47 8.08.2019)

אפשר.

חגית (09:04 28.07.2019)

היי,

האם אפשר להכין את הבצק בערב. ורק בבוקר להכין צורות ולאפות??

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 28.07.2019)

כן אפשר. יש לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד. כדאי להוציא את הבצק כמה דקות לפני כדי שיתרכך ויהיה קל לרדד אותו.

ישועה (16:38 22.07.2019)

הי אפרת.. עוגיות ממש מקסימות! עשיתי כמות כפולה,ושמתי במקום א. אפיה סודה לשתייה גם בכמות כפולה(-2 כפיות שטוחות) והן יצאו קצת מרירות.. יכול להיות קשור? או שלא שמתי מספיק דברים מתוקים על העוגיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 23.07.2019)

אוי, כן, זה בגלל זה. זה המון סודה לשתיה 😐
סודה לשתיה לא ממירים באותה כמות של אבקת אפיה אלא הרבה פחות.

רותם (14:39 22.07.2019)

המתכון הוא פרווה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 23.07.2019)

כן.

אורית ודלר (17:07 19.07.2019)

האם אפשר קמח 1/3 מלא? האם העוגיות יוצאות קשות? צריך ללוד הרבה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 19.07.2019)

הכוונה לשליש מהכמות לשים קמח מלא? חצי כוס קמח מלא + כוס קמח לבן? אפשר.
העוגיות יוצאות פריכות, לא קשות מידי.
לא צריך ללוש הרבה, רק עד שהבצק הופך לאחיד.

חני (12:14 4.07.2019)

הי אפרת
האם המתכון קל וגמיש לילדים לעוגיות צורות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 4.07.2019)

כן.

ספיר (21:53 3.05.2019)

היי,
במה ניתן להמיר את הביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 4.05.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר חלק מהסוכר ברבע כוס מייפל/דבש ולהוסיף כף סוכר (זה אמור להדביק את החומרים במקום הביצה).

שירה (00:55 27.03.2019)

אומנם העוגיות יצאו לי טעימות אבל הבצק יצא לי מבוקע ולא חלק,גם לאחר הוספת שמן ומים,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 27.03.2019)

היי שירה,
הבצק לא אמור לצאת חלק לגמרי. בכל מקרה, עוד קצת לישה הייתה משפרת את המרקם.
יום נפלא 🙂

טובי (16:12 20.03.2019)

הי אפרת
האם מתאים להשתמש בשמן קוקוס?
תודה
טובי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 20.03.2019)

היי טובי,
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.

הודיה (15:49 17.03.2019)

יאוווו מטורף זה כזה ממי

אילנה. (19:59 13.03.2019)

איזה טעים וכיף!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 13.03.2019)

מהמם 😍
תודה על השיתוף!

ענת (13:55 7.03.2019)

תודה רבה אפרת, סוף שבוע נעים🌺

ענתי (11:33 7.03.2019)

תודה רבה. האם בתמונה זה סוכריות מיני עדשים?איזה סוכריות עוד מתאימות? תודה וסוף שבוע נעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 7.03.2019)

כן, סוכריות מיני עדשים. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות רגילות.
בחנויות של אפיה/כלים חד פעמיים בדר”כ אפשר למצוא סוכריות מיוחדות יותר.

ענת (11:10 7.03.2019)

הי אפרת, הבצק הזה מתאים גם לאוזני המן? ואם כן, האם הבצק יוצא יחסית קשה או רך כמו פריך?
או שעדיף לעשות את הבצק ללא המרגרינה של האוזני המן שאהבתי, וממנו לעשות גם את האוזני המן וגם את העוגיות פרצופים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 7.03.2019)

אני לא בטוחה כמה הבצק גמיש בקיפול. המרקם יוצא קשה לאחר האפיה אבל הבצק ללא מרגרינה יותר.
אם את רוצה להכין גם אוזני המן וגם עוגיות כדאי להכין את הבצק ללא מרגרינה.

ענת (13:54 7.03.2019)

תודה רבה אפרת, סוף שבוע נעים🌺

ענתי (08:45 7.03.2019)

מקסים מקסים.
שאת רושמת שמה את כל החומרים בקערה – מה כוונתך?פשוט לשים במיקסר את כל החומרים לפי מה שרשום?
אני אעשה במיקסר באיזה וו צריך? הגיטרה או הלישה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 7.03.2019)

היי ענתי,
כן, לשים לפי הסדר שרשום.
אפשר לשים בקערה רגילה ולערבב ידנית עם כף רגילה ואח”כ עם הידיים ואפשר לשים בקערת מיקסר ולהשתמש בוו גיטרה, מה שנוח לך 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.