זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 22-25 עוגיות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות (280 ג') קמח לבן
חצי כוס (65 ג') שומשום
תבלינים לפי הטעם (אפשר לוותר): כפית אבקת שום/ 1-2 כפיות זעתר/ כפית פפריקה חריפה/ כף קצח/ שליש כפית פלפל שחור.
1 כפית מלח (בין שטוחה לרגילה)
חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
חצי כוס (120 מ"ל) מי סודה מוגזים (*למי שאין ראו הערה למטה)
לציפוי: מעט שמן
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ואח"כ ממשיכים לעבד בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
-תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול (לא מומלץ לעשות את העוגיות עבות מידי).
-מניחים על נייר אפייה. מברישים את החלק העליון במעט שמן, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
טיפים והערות
*אם הבצק יבש – ניתן להוסיף מעט מים. אם דביק- ניתן להוסיף מעט קמח.
*מי הסודה משפרים את המרקם של העוגיות אבל למי שאין יכול לשים חצי כוס מים חמימים (לא רותחים). אבקת סודה לשתיה פחות מתאימה במקרה הזה.
*לעוגיות עבאדי במרקם פריך ונימוח יותר לחצו כאן – כעכים מלוחים.
- עוגיות תבלינים |
- עוגיות טחינה ושוקולד |
- עוגיות טחינה ודבש |
- עוגיות קפה עם שוקולד |
- עוגיות פיצוחים |
- עוגיות חמאה ולימון
תגובות
היי אפרת
לגבי התבלינים הכוונה תבלין כזה או תבלין כזה או שהכוונה להכין תערובת מכל התבלינים או חלקם?
תודה
הכוונה לאחד מהתבלינים.
יצא מושלם!!!!!!! ממש ממש טעים!!!!!!!!!!1
שמחה שיצא טעים 🙂
אנחנו שוקלים אם לעשות עוד נגלה….. הכל נחטף!!!!!!!
טעים זו לא מילה
אחת העוגיות! מי צריך לקנות;) כייפית לנשנוש.. תודה♡
אגב, השתמשתי במים חמימים
נכון בהחלט, אין כמו לאפות בבית!
שמחה שאהבת 😘
תודה על המתכון! הכנתי ויצא כמו האמיתי:) מושלם
שמחה לקרוא שאהבת מעיין 🙂
שבוע נפלא
זה מתפורר לי בקלות לכן גם יצא ככה
לא בכלל לא
עוגיות נהדרות!!
הכנתי עם קמח כוסמין לבן ופפריקה חריפה. הכנתי חלק עגולים וחלק מקלות, יצאו לי 31, שקלתי 18 גרם כל אחד.
הבצק מאד נוח ונעים לעבודה.
תודה אפרת🙏
תודה אורה 🌺
וואוו!
איזה מתכון מושלם!
הכנתי כבר פעמים וכל פעם זה מתחסל אחרי דקה!
ממש טעים!
נראה מעולה!
תודה איילת 🙂
מתכון מצויין! עוגיות עבאדי אמיתיות!!!
תודה, שמחה שאהבת 🙂
למה צריך סודה ?
אפשר לוותר ?
מי הסודה משפרים את המרקם של העוגיות אבל למי שאין אפשר לשים חצי כוס מים חמימים (לא רותחים).
סבבה תודה רבה 🙂
הסודה גורמת למאפה להיות מעט אוורירי, אין בעיה עם סודה שמכינים מהבית, או אפשר להשתמש בסודה לשתייה ללא אלומיניום, קונים בחנות טבע וגם ברשתות
חובה להוסיף תוספות?? מחכנ לתשובה רוצה להכין
לא חובה
אוקיי תודה רבה! במקום התוספות לשים פשוט שומשום?
כן, מספיק לשים חצי כוס שומשום כמו שרשום במתכון.
אוקיי תודה
המרתי חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין. יצא נהדר!
מעולה 🙂
תודה עדי
היי,
מערבבים את השומשום עם כל החומרים ביחד? או שזה רק לציפוי?
מערבבים את השומשום עם כל החומרים יחד.
מתכון מוצלח מאד!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום, הכנו ומאד נהננו, וחזרנו שוב! רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום שמן? איך אפשר לשים פחות בלי שייפגע העבאדי?
היי טליה,
השמן מוסיף למרקם. בלי שמן בכלל זה לא ייצא מוצלח אבל אולי אפשר להפחית קצת מכמות השמן.
את שואלת על המתכון הראשון או השני?
המתכון השני, העוגיות שיוצאות יותר קשות. האמת שעכשיו זה יוצא מהתנור, ובאמת הפחתנו מהשמן. ויצא לא פחות טעים .
ובאופן אישי- תודה על המתכון המוצלח. אחי חוזר כל שבוע לצבא ולוקח עבאדי ביתי לכל החבר'ה! ממש יצא לזה שם טוב בבסיס. אז תודה!
שמחה שיצא טעים גם עם פחות שמן 🙂
הכנתי יצא ממש טעים ומיגמר מהרררררר
שמחה לשמוע 🙂
וואו וואו!!!
עשיתי עם שמן זית וזה יצא ממש טעים!!
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים ❣️
היי! יצא מצוייןןןןן!! באמת מדהים! תודה רבה!
למה ציפוי השמן משמש? למה הוא נצרך?
בנוסף אפשר לעשות אותם בצורת מקלות/נחשים, נכון?
שמחה שיצא טעים 🙂
הציפוי הוא רק להזהבה.
אפשר לעשות בצורת מקלות/נחשים.
היי אפרת
האם ניתן לוותר על השומשום ?
כן.
היי
אם אני רוצה להכין את המתכון הזה מקמח מלא ובכמות גדולה (בערך פי 3)
האם להכפיל ב – 3 את כל הרכיבים?
תודה:)
לא מומלץ להכין בבת אחת כמות גדולה כי זה יכול לפגוע במרקם הבצק.
אני ממליצה להכין בפעמיים את הכמות הזאת:
3 כוסות קמח
¾ כוס שומשום
תבלינים לפי הטעם (אפשר לוותר): כפית וחצי אבקת שום/ 2 כפיות זעתר/ כפית וחצי פפריקה חריפה/ כף וחצי קצח/ חצי כפית פלפל שחור.
כפית ושליש מלח
¾ כוס שמן קנולה
¾ כוס מי סודה מוגזים
לציפוי: מעט שמן
*אפשר להכין מקמח מלא. יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מי סודה.
היי אפרת
קמח כוסמין 80% אפשרי?
אני חושבת שכן.
יכול להיות שתצטרכי לשים פחות נוזלים לכן כדאי להוסיף את הסודה בהדרגה ולפי הצורך.
שלום אפרת, מי סודה קרים או טמפרטורת חדר? תודה! אחלה מתכונים. אוהבת מאוד!
לא משנה 🙂
היי אפרת
אני בת 12 ומאוד אוהבת לבשל ולאפות.
אני מבקרת הרבה באתר המדהים שלך מכינה ומבשלת והתוצאות יוצאות טעימות ממש!
לאחרונה החלטתי לשמור יותר על הבריאות ומכיוון שהבנתי שאני לא עומדת לוותר על עוגיות העבאדי שלך, החלטתי לעשות אותם בריאות יותר: החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא הפחתתי את המלח
ובמקום מי סודה מוגזים שמתי מים חמימים(כמו שהיה כתוב בהערה)
אני חיבת להגיד לך שיצא ממש טעים ואף הכנתי פעם נוספת רק בכמות כפולה!!
פשוט תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וכל הכבוד לך ❤️
הי אפרת.. איזה קמח חוץ מקמח לבן יכול להתאים לפה?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין עם קמח מלא.
ממש תודה!!
ואין על האתר שלך!!❤
ואם עושים עם קמח מלא, לשנות עוד משהו במתכון? נגיד לשים יותר מים?
אם יש שינויים אז איזה? וכמה?
תודה רבה!! מחכה להכין את זה!!
אפשר להוסיף יותר מים רק במידת הצורך.
מעבר לזה, אין שינוי.
איך הייתי רוצה לצפות בך ביוטיוב עם המתכונים המצויינים שלך והקלים להכנה. תחשבי על זה…..
זה בתכנון 🙂
אפרת, שיחקת אותה…. עוגיות עבאדי קשות כמו שרציתי….בצק יצא רך ונוח לעבודה…והעוגיות יצאו מצוינות וכל המשפחה אהבה. אני אנסה כמובן גם עם תוספות בפעמים הבאות. תודה 💞
שמחה שאהבת ❤️
תודה אורנה
היי אפרת,
אם אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, האם יש צורך לשנות משהו?
יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת פחות מי סודה. ממליצה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
מרקם העוגיות יכול לצאת קצת פחות קשה בגלל קמח הכוסמין.
היי אפרת עוגיות נהדרות.הכנתי עכשיו
תודה על האתר המקסים
אפה לאחסן את העוגיות?
היי שלומית,
יש לאחסן בקופסה סגורה על השיש.
היי
האם הבצק צריך לנוח אחרי הלישה או ניתן ישר לעבוד
אפשר ישר לעבוד.
היי
אפשר עם קמח כרגיל ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל אם זה קמח תמי או כרגיל זה אמור לעבוד.
יצאו לי כ 50 יח\', ועכשיו ראיתי שאמור לצאת 25 בערך. 😊. זה אומר שיכולתי לעשות אותם יותר גדולים לפעם הבאה..
הרווחת יותר 🙂
שלום אפרת
האם הסומסום אמור להיות משולב בבצק? כך הבנתי מהמתכון, אך בתמונה אני רואה שהשומשום זרוי מעל הכעכים… או אולי גם וגם?…
השומשום בתוך הבצק.
לא פיזרתי מעל אבל אם רוצים אפשר.
עשיתי אתמול מקמח שיפון מלא..מה אני אגיד לך? לא נגיד איך זה נראה לפני שנכנס לתנור😂. אבל הטעם סביר בהחלט ומנחם אותי שזה לפחות מקמח בריא יותר..תודה על המתכון!!
תודה על העדכון והתמונה ❣️
*טעם של שיפון פחות מוצלח בעוגיות אבל מסכימה שבריא יותר 🙂
היי, לגבי \"חצי כוס (120 מ\"ל) מי סודה מוגזים\" – ניתן להחליף בשמרים? אבקת אפיה? אבקת סודה לשתיה? אם כן מה הכמות?
מי הסודה משפרים את המרקם אבל אם אין לך כרגע תכיני עם מים חמימים (לא רותחים) באותה כמות.
אין צורך לשים שמרים או אבקת אפיה או א. סודה לשתיה.
שלום רב
באם אני רוצה להכין כמות גדולה יותר,הרי הריח בטח ממכר ויגמר לפני שיתקרר…האם להכפיל כמויות או שהיחס משתנה?
תודה רבה
אפשר להכפיל כמויות 🙂
הי אפרת,
האם ניתן להכין ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
הכנתי עכשיו, מקמח כוסמין בהיר, יצא מדהים!! תודה רבה 🙂
מהמם 😍
לאה, פשוט מדהים נראה טוב
בלי אבקת אפיה או שמרים?
בלי.
היי אפרת
אפשרי עם שמן זית ?
ומה אפשרי במקום קצח ואבקת שום (אין לי כרגע) .
ולגבי מי סודה מה זה בדיוק זה קשור לאבקת סודה לשתייה אפשר להכין מזה?
בתודה ויום נפלא.
אני חושבת שאפשר.
אפשר לוותר על קצח ואבקת שום. שימי לב שאין צורך לשים את כל התבלינים כי הטעמים שלהם שונים. זה כפית אבקת שום או 1-2 כפיות זעתר או כף קצח וכו'. אפשר לשלב שניים ביחד אבל לא לשים הכל.
סודה לשתיה הכוונה למים המוגזים (כמו בקבוק שוופס). אבקת סודה לשתיה פחות מתאימה במקרה הזה.
אם אין לך מי סודה אפשר לשים מים חמימים באותה כמות (לא רותחים).
תודה רבה על המתכונים! פשוט מעולים ופשוטים.
חייב להשתמש במי סודה? או שיש תחליף?
היי מוריה,
מי הסודה משפרים את המרקם אבל אם אין לך כרגע תכיני עם מים חמימים (לא רותחים).
האם אפשר להכין מי סודה עם אבקת סודה לשתייה?
תודה על המתכונים המעולים!
לא כי זה לא ייצא מוגז.
יום נפלא 🌺