זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: כ-15 עוגיות כפולות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
1 כוס (140 ג’) קמח רגיל
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
2 כפות (25 ג’) סוכר
50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
1-3 כפות מים
למילוי: ממרח השחר העולה (ניתן לגוון ולהשתמש בטעמים אחרים כמו נוגט, אגוזים וכדו’)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה. מתחילים עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. (הערה: מומלץ להתחיל עם כף מים אחת ולהוסיף לפני הצורך).
-מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ. בעזרת קורצן או כוס הפוכה (בעלת קוטר קטן), קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
-מסדרים את העיגולים על נייר אפיה ואופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה.
-לאחר שהעוגיות מתקררות מורחים על עוגיה ממרח לפי בחירתכם ומכסים בעוגיה נוספת.
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- כדורי השחר
הבצק יצא דביק אבל העוגיות יצאו טעים מאד, קצת קשות.
שמחה שיצא טעים:)
פעם הבאה אפשר לשים פחות מים או לא לשים בכלל.
לגבי המרקם – אפשר לאפות כמה דקות פחות.
מה ההבדל בין העוגיות האלו לעוגיות חמאה לילדים? אני רוצה להכין בצק שהילדים יקרצו צורות. מה עדיף? תודה לך!
היי רעות,
אני חושבת שעדיף – עוגיות חמאה לילדים.
תודה!
יצא מהמם לחג! תודה אפרת!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף וחג שמח🌺
האם אפשר להמיר את החמאה למשהו פרווה וללא מרגרינה?
היי,
ניתן להמיר את החמאה ברבע כוס שמן קוקוס מומס(:
שמן רגיל לא יוצא טוב?
העוגיות יוצאות במרקם שונה לחלוטין עם שמן. אם אין לך אפשרות אחרת- תוכלי להשתמש ברבע כוס שמן.
הכנתי את העוגיות ויצאו טעימות מאוד כמו כל מתכון שלך אליפות!
תודה על השיתוף דביר, נראה מצויין🌸
הכנתי את העוגיות ויצא טוב כמו תמיד אין על המתכונים שלך !!
תודה אוריה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מה המתכון הכי רגיל לעוגיות חמאה? פשוט יש לך כמה.
(בכל מקרה אני לא רוצה סנדוויץ).
מצורף מתכון – עוגיות חמאה לילדים.
יצא לי מושלםםם תודה!
שמחה לשמוע 🙂
היי
אפשר להכין עם הבצק הזה עוגיות סנדוויץ עם ריבה ?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן ?
כן.
כן אפשר.
באותה הכמות כמו הקמח הלבן ? הוא לא צריך יותר נוזלים?
באותה הכמות.
קמח כוסמין דווקא מצריך קצת פחות נוזלים.
אפשר שמן במקום חמאה?
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם.
אפשר להכין עם קמח מצה?
לא ניסיתי אבל לא בטוחה שייצא מוצלח.
עשיתי בדיוק מה שכתוב ויצא לי ממש פרורים כך שלא יכולתי להכין את העוגיות מה לעשות?
יכול להיות שהשתמשת בכוס לא נכונה. אפשר להוסיף ביצה קטנה או כמה כפות מים עד שהבצק מתגבש.
השתמשתי בכוס זכוכית רגילה עם ידית כמו שכתוב
ועשיתי דברים דומי למשל הוספתי 2 כפות מים ואז 2 כפות שמן, ואחר כך בגלל שנשאר פרורי הוספתי ביצה וזה נשאר פרורי ניסית להכניס לתנור ואחרי שהוצאתי חיכיתי 5 דקות וכשנגעתי בעוגיות לא היה אפשר לאכול אותן אתה נוגע והן מתפוררות): אבל אהבתי המוןןןןןןןן מתכונים שלך כל פעם שמתחשק לי להכין משהו אני יישר לא אכפת לי אתרים אחרים ישר מתכונים ב10 דקות(: אשמח לתשובה מהירה כי אני מתכנן להכין את העוגיות שוב היום לחבר שעובר דירה(: אני אכין אותם בסביבות 9
מתנצלת על העיכוב בתשובה. מקווה שהכנת והסתדרת 🙂
מוזר שהשתמשת בכוס נכונה והן יצאו מתפוררות. ממליצה לנסות להכין מראש עם ביצה ולהוסיף מים במידת הצורך, עד שהבצק נעשה נוח ואחיד.
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!
ברורים! טעימים! בריאים יחסית, כמו שאני אוהבת, לא מידי בריאים אבל בדרך כלל בסדר עם אופציה לשנות לבריא יותר. נותנת לי השראה מעולה!
אני חייבת לציין שאני הרבה באתר שלך אבל לא הרבה מגיבה. מתנצלת על העצלנות שלי להחמיא…
רוצה להכין את העוגיות האלה ולמלא לריבה בשביל משלוח מנות.
אני מתכננת למלא שקית צלופן ארוכה וצרה בערימת עוגיות (עוגיה אחת ממולאת בריבת משמש ואחת עם ריבת תות, וכן הלאה לסירוגין) ולקשור בסרטים מתאימים.
מתי כדאי להכין? עוד מעט פורים ואני רוצה להיות מוכנה מראש.
צריך לרדד ממש דק כדי שיצא עוגיות מספיק דקות?
אני חשבתי להכין עוגיות טבעות מחצי מהכמות ולהדביק לכל עוגיה שלמה, ריבה ומעליה עוגיה טבעת. זה יעבוד, או שישרף לי האזור הפנימי של העוגיות הטבעתיות כי זה יהיה דק מידי?
איך לאחסן עד פורים? בתוך השקיות צלופן או שעדיף בקופסא במקפיא?
לאחסן עם ריבה או בלי ריבה?
אולי כל הרעיון לא מספיק הגיוני וישים?
היי טובה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
העוגיות נשמרות בטמפ’ החדר בקופסה סגורה היטב במשך 6-7 ימים.
את יכולה להכין את עוגיות כבר עכשיו ולהקפיא אותן בקופסה אטומה. לאחר מכן להפשיר ולמלא בריבה.
אם רוצים אותן דקות כדאי לרדד דק.
אם את מכינה עוגיות טבעות אל תרדדי כל כך דק. מספיק לרדד לעובי של 3-4 מ”מ (קצת פחות מחצי ס”מ).
תודה על מתכון קליל וטעים!
רק לציין שמילאתי עם ריבת פירות יער ובתחילת היום, הצנצנת הייתה מלאה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה מוניקה
היי תודה על המתכונים!
אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפיי ה ולמלא אותן במועד אחר?
כמה זמן ניתן אם כן לשמור במקפיא?
אפשר לצבוע אותן בצבע מאכל? (מיועד ליום הולדת)
תודה!
אפשר להקפיא עד 3 שבועות.
לדעתי אפשר לצבוע אותן.
היי, ניתן לשים מרגרינה במקום?
כן.
היי
תודה לך על האתר המקסים,
העוגיות יצאו מעדן!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
האם אפשר להכין עוגה עם צורה של מספר מהבצק הנ”ל?
כעקרון הבצק הזה הכי מתאים – בצק פריך אבל אני חושבת שזה יעבוד גם עם הבצק של העוגיות.
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין 80%?
תודה!
אני חושבת שכן.
היי אפשר להמיר בשמן? וכמה לשים?
היי לאה,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם ויפגע בפריכות.
האם חייב להוציא את החמאה כ שעה וחצי לפני ההכנה או שזה לא מחייב
רצוי לא חובה.
היי אפרת.ראשית, תודה רבה לך על מתכונים נהדרים, קלים וברורים:)) רציתי לשאול האם ניתן למלא את העוגיות במתכון בריבה במקום בשוקולד
כן, אפשר בהחלט.
תגידי, איפה עדיף לשמור את העוגיות במקרר או בארון?
תודה ושבת שלום!
היי רבקה,
עדיף לשמור מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל.
אם אין מקום כזה אז במקרר.
שבת שלום 🙂
אפשר לשים במקום חמאה מרגרינה?
תודה ויום טוב!
כן, אפשר.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,מה הכמות ל-30 עוגיות בערך ?
היי אסתי,
לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות ב-2 זה אמור להספיק.
היי אפרת, ראשית, מתה על המתכונים שלך!!
אודה לעזרתך,
אני לא משתמשת בחמאה או במרגרינה וכדו’,
ניתן להתשמש בשמן קוקוס? אם כן, כמה?
הבנתי מהתגובות שהחמאה אמורה לייצב את העיסה, להוסיף ביצה?
היי יפית,
את יכולה לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס ולהוסיף ביצה קטנה. אני לא חושבת שיהיה צורך להוסיף מים. אם במקרה התערובת דביקה מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שמתי את העוגיות בדיוק 12 דקות כמו שרשום במתכון אבל הן התייבשו לי קצת והפכו לקשות..
מה הסיבה?
היי מאיה,
יכול להיות שהעוגיות היו דקות מידי? לאיזה עובי רידדת את הבצק?
אפשרות שניה היא שהתנור שלך יחסית חזק והיה כדאי לאפות ב170 מעלות או ב180 מעלות אך 2-3 דקות פחות מהזמן המצוין במתכון.
היי
העוגיות יצאו ממש טעימות
הכנתי עם הילדים, המתכון ממש קל וצריך לדבוק בהוראות והן יצליחו
עשינו כל מיני צורות (חבל שאי אפשר להעלות תמונה) ומילאתי בממרח חלווה ושוקולד
יצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים ומוצלח 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא!
אפשר בבקשה לדעת איך אפשר להפוך אותם לחומות בטעם שוקולדי
אני מתארת עם קצת קקאו אבל איך?
היי שירלי,
את יכולה להוסיף כף אבקת קקאו או אבקת שוקולית לטעם מעודן יותר. אם את שמה אבקת קקאו כדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3-4 כפות.
הכנתי את העוגיות אך הן יצאו בלי טעם, הן נראות טוב סך הכול אבל הן לא טעימות וצריך לשים הרבה שוקולד בשביל לכפר על הטעם, אם שמים מלא מלא שוקולד הטעם יחסית בסדר
היי ליני,
יכול להיות שאת רגילה ליותר מתוק, זה הכל עניין של טעם :-). בכל אופן, בגלל שאלה עוגיות שממלאים אותן במילוי מתוק, אין הרבה סוכר בעוגיות עצמן.
חזרתי לדווח שהכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות!!!!
הכנתי עם מחמאה, ושמתי 3 מילויים שונים: שוקולד (לבעלי) ממרח תמרים ( לתינוקת שלי) לוטוס (בשבילי)
מאחר ותיארתי לעצמי שהעוגיות יטרפו (כי המתכונים כאן ככ מוצלחים תמיד) הכפלתי מראש את המתכון…
נקודה שצריך לשים לב- להקפיד לשים ממש מעט אבקת אפייה.. כי זה ממש תופח בתנור ואז העוגיות יוצאות עבות (לא נעים לאכול 2 עוגיות עבות)
תודה אורטל! שמחה שהעוגיות יצאו מוצלחות 🙂
אפשר מחמאה
כן אילנית.
היי..אפשר לשים שמן במקום חמאה?
היי,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם ויפגע בפריכות.
שלום !
בכל זאת אני אנסה להכין עם שמן קנולה , רק אצטרך לדעת מה הכמות ?
תודה
היי אלייה,
רבע כוס שמן. לדעתי לא יהיה צורך להוסיף מים. בכל מקרה מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
בהצלחה 🙂
היי,
אפשר להשתמש בריבה במקום שוקולד?
כן שני, אפשר בהחלט 🙂
אני אפילו שדרגתי ועשיתי צורות של חיות לאחותי הקטנה לגן ….
עשיתי ויצא ממש ממש טעים תודה רבה על המתכון …. ואפילו פרווה ( השתמשתי במרגרינה)
תודה רבה
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להשתמש במיקסר במקום לערבב ידנית?
אפשר, איך שיותר נוח לך 🙂
שלום אפשר להמיר לקמח מלא?
היי ליאת,
ממליצה לשלב עם קמח לבן (חצי-חצי).
אם הבצק יוצא יבש או מתפורר תוסיפי מים.
בהצלחה 😉
היי אפרת, נעים מאוד.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון לעוגיות כבסיס לקרמבו ביתי?
היי מיטל,
אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
אפשר להשתמש במתכון כבסיס לקרמבו ביתי.
שבוע טוב!
היי רציתי לשאול אם אפשר לשמור את הבצק במקרר או במקפיא לפני ההכנה ומה המקסימום זמן.
היי יעל,
אפשר לשמור את הבצק (לפני האפיה) במקרר 2-3 ימים כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד.
הבצק נשמר במקפיא כחודש. ההפשרה היא במקרר.
היי, רציתי לשאול לכמה זמן זה מחזיק מעמד. כלומר, אם אני אכין את העוגיות היום, עוד לכמה זמן בערך הם ישארו טריות? איך אוכל לשמור על הטריות שלהן?
היי עמית,
העוגיות נשמרות בתוך קופסא סגורה בטמפ’ החדר במשך כשבוע ימים. אם הקופסה אטומה היטב הן יכולות להשמר גם יותר.
ערב טוב, הכנתי את העוגיות רציתי לשאול אם אחרי ההכנה אפשרי במקרר או לשים בחוץ בתוך קופסה?
תודה
היי לין,
עדיף לשמור בחוץ בתוך קופסה סגורה היטב.
אפשר למרוח את השוקולד לפני ההכנסה לתנור? שיתחמםגם ?
היי אושרת,
לא מומלץ כי השוקולד עלול להשרף או לקבל טעם מעט מר במהלך האפיה.
יום נעים 🙂
לא מבינה מה אני עושה לא בסדר..
כבר זרקתי שני בצקים שעשיתי כי הם יצאו לא טובים 🙁
עשיתי את הכל כמו שאמרת אבל לא הוצאתי שעתיים לפני את החמאה כי לא היה לי זמן..
שמי במיקרו כמו שקראתי שכתבת כאן בתגובות
אבל עדיין הבצק יוצא לי לא טוב..
הוא מתפורר לי ואני לא מצליחה לייצב אותו.
ניסיתי עם החלמון של הביצה (גם ראיתי שכתבת פה) וגם לא יצא..
הללללפפפפ !!!!1
היי יעל,
לא צריך לזרוק את הבצק, אפשר לשפר אותו.
אם הבצק מתפורר צריך להוסיף עוד מים. אגב באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
את החמאה צריך לחתוך אותה לקוביות קטנות ולרכך אותה מעט במיקרוגל (לא שתהיה מומסת לגמרי) ואז לערבב עם החומרים כי זה מה שמעניק לעוגיות את מרקמן הפריך.
תוסיפי עוד מים ותמשיכי לערבב עד שיתקבל בצק נוח לעבודה. תרשמי לי גם באיזה כוס השתמשת כי יכול להיות שבגלל שהכוס גדולה מידי צריך להוסיף עוד קצת חמאה.
מחכה לעדכון 🙂
חייב קמח ? או שאפשר גם קמח תופח ?
היי קרינה,
אם אין לך קמח רגיל שימי כוס קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.
יום נפלא 🙂
*את החמאה
אפשר לחמם במיקרוגל במקום לחכות שעתיים לפני?
היי שרה,
החמאה צריכה להיות רכה ולא מומסת. את יכולה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהמיס במיקרוגל כ-10 שניות עד שהחמאה מתרככת אבל לא נמסה.
שבוע טוב 🙂
תודה
אחיינים שלי אהבו את זה ורצו שהכין זאת שוב
שמחה שהם נהנו 🙂
שבת שלום!
היי אני בת 13 ואני רוצה לעשות הפתעה לאמא שלי עם העוגיות. רציתי לשאול מזה אומר 1/2 אבקת אפיה?
היי יהלי,
הכוונה לחצי אבקת אפיה (שיניתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂 )
בהצלחה ואם יהיו לך שאלות אני פה 😉
אפשר לחכות חצי שעה אחרי שמוציאים את החמאה מהמקרר ולחמם קצת במיקרוגל? אם כן לכמה זמן? תודה מראש!
כן שלי, אפשר. תחתכי את החמאה לקוביות קטנות ותמיסי ממש כמה שניות במיקרוגל. החמאה לא אמורה להיות במצב נוזלי אלא פשוט רכה.
שלום אני רוצה להכין את זה לקראת סוף שנה אני בכיתה ז’ בת 12 וחצי ואני רוצה שזה יצא מושלם אז רציתי לשאול כמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא את החמאה?
תודה מראש
היי נטלי,
תוציאי שעתיים לפני.
בהצלחה! 😉
היי.. בשביל להפוך לפרווה אני יכולה להשתמש במחמאה?
כן דניאל, את יכולה.
היי, אני עשיתי בדיוק מה שרשום ולא יצא לי טוב… מה לעשות?
היי אור,
אני צריכה לדעת מה יצא לא טוב. אם זה הבצק, אני צריכה לדעת איך המרקם יצא. מתפורר, דביק וכו’?
אנשים… תלמדו לקרוא מתכון. למה אתם עושים טעויות ומתלוננים? המתכונים פה נהדרים אחד אחד!!!
לא יצא לי טעים בכלל העוגיות כמו קמח אני לא מבינה מה הטעות אבל אני עשיתי מה שרשום וההלילה היצה נוזלית יוצר מדיי אז הוספתי קמח עד שקיבלתי בצק טוב האם בגלל זה
היי גדא,
הבלילה בכלל לא אמורה לצאת נוזלית. להפך. יש פה כוס קמח עם 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר וכמה כפות מים.
האם הוצאת את החמאה כמה שעות לפני מהמקרר כדי שתהיה רכה?
כמה מים הוספת לכוס קמח?
העוגיות יצאו ממש מוצלחות תודה רבה
תודה שיראל, שמחה לשמוע 🙂
עים אפשר לישתמש במרגרינה בימקום חמאה כי זה אין לי חמאה
כן שיראל, אפשר.
זה נראה כאילו חסרה איזה ביצה או משהו במתכון
הי גיא,
במתכון הזה חשוב להשתמש בחמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני השימוש).
אני ממליצה לך לנסות להמשיך ללוש את הבצק עד שכל הגושים יעלמו ואם אחרי זה הבצק עדיין יבש או מתפורר אפשר להוסיף חלמון ביצה (הצהוב) או להוסיף עוד מים.
בהצלחה 😉
לא יצא לי הגיוני היחס בין הקמח לחמאה והמים יצא פשוט מלא קמח עם גושים לא היה לי זמן אז את החמאה חיממתי במיקרו בפולסים של 5 שניות עד שהיא הייתה רכה יכול להיות שבגלל זה?
לא הוצאנו את החמאה, יכול להיות שזו הייתה הבעיה ?
כנראה.. החמאה חייבת להיות רכה בטמפ’ החדר כדי להגיע למרקם הפריך והטעים.
אז עבדתם עם חמאה קרה?
יש לך הצעות לטעויות שאולי עשינו ?
היי אמיר,
מוזר, כי העוגיות אמורות להיות מאוד פריכות.
באיזה מצב הייתה החמאה כשהשתמשת בה? הוצאתם אותה ממקרר כמה שעות לפני כדי שתתרכך?
לדעתי העוגיות היו נחמדות, אבל לא כל כך טעימות וחסרות פריכות. למה ?
הבצק פירורי מאוד מה לעשות?
תוסיפי עוד מים.
עוד שאלה קטנה.. כוס או כוס וחצי קמח תופח?
כוס אחת מספיקה.
קמח תופח?
היי,
כן. אפשר קמח תופח (במקום הקמח הרגיל ואבקת האפיה).
סופשבוע נעים 🙂
יואוו יצא לי מה זה טעים!!!אין על המתכונים שלך,גם הבצק למעמולים יצא סוף! כבר הכנתי אותם כמה פעמים.תודה :)))
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה עדי 🙂
הי ,
חיפשתי את המתכון למעמולים ולא מצאתי.
אפשר לפרסם אותו . תודה
היי אילנה,
את בטח מתכוונת לרולדת בצק פריך שניתן להכין גם עם ממרח תמרים.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9A/
היי,אפשר להכפיל את הכמויות?
כן עדי, אפשר.
שלום לך. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במקום בחמאה בשמן קנולה ומה הכמות?
תודה מראש
היי לידיה,
השמן ישנה את כל מרקם העוגיות. אני ממליצה להמיר רק חצי כמות בשמן ולא יותר, כלומר 3 כפות שמן קנולה + 25 גרם חמאה/מחמאה רכה (לא מומסת).
תודה רבה