שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: כ-15 עוגיות כפולות

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

1 כוס (140 ג’) קמח רגיל

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

2 כפות (25 ג’) סוכר

50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ’ החדר

1-3 כפות מים

למילוי: ממרח השחר העולה (ניתן לגוון ולהשתמש בטעמים אחרים כמו נוגט, אגוזים וכדו’)




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. מתחילים עם כף ולאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. (הערה: מומלץ להתחיל עם כף מים אחת ולהוסיף לפני הצורך).

-מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ. בעזרת קורצן או כוס הפוכה (בעלת קוטר קטן), קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.

-מסדרים את העיגולים על נייר אפיה ואופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר שהעוגיות מתקררות מורחים על עוגיה ממרח לפי בחירתכם ומכסים בעוגיה נוספת.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות קינואהקציצות קינואה
אצבעות בטטה אצבעות בטטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסנת (18:48 5.03.2024)

הבצק יצא דביק אבל העוגיות יצאו טעים מאד, קצת קשות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 5.03.2024)

שמחה שיצא טעים:)
פעם הבאה אפשר לשים פחות מים או לא לשים בכלל.
לגבי המרקם – אפשר לאפות כמה דקות פחות.

avatar
רעות (21:47 19.12.2023)

מה ההבדל בין העוגיות האלו לעוגיות חמאה לילדים? אני רוצה להכין בצק שהילדים יקרצו צורות. מה עדיף? תודה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:16 20.12.2023)

היי רעות,
אני חושבת שעדיף – עוגיות חמאה לילדים.

avatar
רעות (08:20 20.12.2023)

תודה!

avatar
יהודית (21:22 8.10.2022)

יצא מהמם לחג! תודה אפרת!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 8.10.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
גיטי (11:46 3.03.2022)

האם אפשר להמיר את החמאה למשהו פרווה וללא מרגרינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 3.03.2022)

היי,
ניתן להמיר את החמאה ברבע כוס שמן קוקוס מומס(:

avatar
גיטי (14:08 3.03.2022)

שמן רגיל לא יוצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 3.03.2022)

העוגיות יוצאות במרקם שונה לחלוטין עם שמן. אם אין לך אפשרות אחרת- תוכלי להשתמש ברבע כוס שמן.

avatar
דביר וקנין בן לולו (15:48 2.12.2020)

הכנתי את העוגיות ויצאו טעימות מאוד כמו כל מתכון שלך אליפות!

עוגיות סנדוויץ
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 2.12.2020)

תודה על השיתוף דביר, נראה מצויין🌸

avatar
אוריה דוד (19:43 1.12.2020)

הכנתי את העוגיות ויצא טוב כמו תמיד אין על המתכונים שלך !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 1.12.2020)

תודה אוריה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

avatar
שירה גלבוע (20:03 5.10.2020)

מה המתכון הכי רגיל לעוגיות חמאה? פשוט יש לך כמה.
(בכל מקרה אני לא רוצה סנדוויץ).

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.10.2020)

מצורף מתכון – עוגיות חמאה לילדים.

avatar
rotti (17:59 29.05.2020)

יצא לי מושלםםם תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 29.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שיפרה (20:16 20.05.2020)

היי
אפשר להכין עם הבצק הזה עוגיות סנדוויץ עם ריבה ?

avatar
שיפרה (20:21 20.05.2020)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 20.05.2020)

כן.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 20.05.2020)

כן אפשר.

avatar
שיפרה (09:44 21.05.2020)

באותה הכמות כמו הקמח הלבן ? הוא לא צריך יותר נוזלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 21.05.2020)

באותה הכמות.
קמח כוסמין דווקא מצריך קצת פחות נוזלים.

avatar
מורן (16:19 4.05.2020)

אפשר שמן במקום חמאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 4.05.2020)

במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם.

avatar
💜 (17:02 11.04.2020)

אפשר להכין עם קמח מצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 11.04.2020)

לא ניסיתי אבל לא בטוחה שייצא מוצלח.

avatar
נהוראי (15:08 17.03.2020)

עשיתי בדיוק מה שכתוב ויצא לי ממש פרורים כך שלא יכולתי להכין את העוגיות מה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 17.03.2020)

יכול להיות שהשתמשת בכוס לא נכונה. אפשר להוסיף ביצה קטנה או כמה כפות מים עד שהבצק מתגבש.

avatar
נהוראי חברוני (13:13 30.08.2020)

השתמשתי בכוס זכוכית רגילה עם ידית כמו שכתוב

avatar
נהוראי חברוני (13:18 30.08.2020)

ועשיתי דברים דומי למשל הוספתי 2 כפות מים ואז 2 כפות שמן, ואחר כך בגלל שנשאר פרורי הוספתי ביצה וזה נשאר פרורי ניסית להכניס לתנור ואחרי שהוצאתי חיכיתי 5 דקות וכשנגעתי בעוגיות לא היה אפשר לאכול אותן אתה נוגע והן מתפוררות): אבל אהבתי המוןןןןןןןן מתכונים שלך כל פעם שמתחשק לי להכין משהו אני יישר לא אכפת לי אתרים אחרים ישר מתכונים ב10 דקות(: אשמח לתשובה מהירה כי אני מתכנן להכין את העוגיות שוב היום לחבר שעובר דירה(: אני אכין אותם בסביבות 9

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 30.08.2020)

מתנצלת על העיכוב בתשובה. מקווה שהכנת והסתדרת 🙂
מוזר שהשתמשת בכוס נכונה והן יצאו מתפוררות. ממליצה לנסות להכין מראש עם ביצה ולהוסיף מים במידת הצורך, עד שהבצק נעשה נוח ואחיד.

avatar
טובה (12:00 19.02.2020)

אני ממש אוהבת את המתכונים שלך!
ברורים! טעימים! בריאים יחסית, כמו שאני אוהבת, לא מידי בריאים אבל בדרך כלל בסדר עם אופציה לשנות לבריא יותר. נותנת לי השראה מעולה!
אני חייבת לציין שאני הרבה באתר שלך אבל לא הרבה מגיבה. מתנצלת על העצלנות שלי להחמיא…
רוצה להכין את העוגיות האלה ולמלא לריבה בשביל משלוח מנות.
אני מתכננת למלא שקית צלופן ארוכה וצרה בערימת עוגיות (עוגיה אחת ממולאת בריבת משמש ואחת עם ריבת תות, וכן הלאה לסירוגין) ולקשור בסרטים מתאימים.
מתי כדאי להכין? עוד מעט פורים ואני רוצה להיות מוכנה מראש.
צריך לרדד ממש דק כדי שיצא עוגיות מספיק דקות?
אני חשבתי להכין עוגיות טבעות מחצי מהכמות ולהדביק לכל עוגיה שלמה, ריבה ומעליה עוגיה טבעת. זה יעבוד, או שישרף לי האזור הפנימי של העוגיות הטבעתיות כי זה יהיה דק מידי?
איך לאחסן עד פורים? בתוך השקיות צלופן או שעדיף בקופסא במקפיא?
לאחסן עם ריבה או בלי ריבה?
אולי כל הרעיון לא מספיק הגיוני וישים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 19.02.2020)

היי טובה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
העוגיות נשמרות בטמפ’ החדר בקופסה סגורה היטב במשך 6-7 ימים.
את יכולה להכין את עוגיות כבר עכשיו ולהקפיא אותן בקופסה אטומה. לאחר מכן להפשיר ולמלא בריבה.
אם רוצים אותן דקות כדאי לרדד דק.
אם את מכינה עוגיות טבעות אל תרדדי כל כך דק. מספיק לרדד לעובי של 3-4 מ”מ (קצת פחות מחצי ס”מ).

avatar
מוניקה (10:51 29.11.2019)

תודה על מתכון קליל וטעים!
רק לציין שמילאתי עם ריבת פירות יער ובתחילת היום, הצנצנת הייתה מלאה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 29.11.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה מוניקה

avatar
ענבר (21:15 7.08.2019)

היי תודה על המתכונים!
אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפיי ה ולמלא אותן במועד אחר?
כמה זמן ניתן אם כן לשמור במקפיא?
אפשר לצבוע אותן בצבע מאכל? (מיועד ליום הולדת)
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 7.08.2019)

אפשר להקפיא עד 3 שבועות.
לדעתי אפשר לצבוע אותן.

avatar
דניאל (09:59 30.07.2019)

היי, ניתן לשים מרגרינה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 30.07.2019)

כן.

avatar
שרי (23:48 6.05.2019)

היי
תודה לך על האתר המקסים,
העוגיות יצאו מעדן!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 7.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי

avatar
מירב לוי (09:47 13.03.2019)

האם אפשר להכין עוגה עם צורה של מספר מהבצק הנ”ל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 13.03.2019)

כעקרון הבצק הזה הכי מתאים – בצק פריך אבל אני חושבת שזה יעבוד גם עם הבצק של העוגיות.

avatar
צופיה (21:19 7.03.2019)

שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין 80%?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 7.03.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
לאה (20:43 9.02.2019)

היי אפשר להמיר בשמן? וכמה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 10.02.2019)

היי לאה,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם ויפגע בפריכות.

avatar
יעל (11:12 6.12.2018)

האם חייב להוציא את החמאה כ שעה וחצי לפני ההכנה או שזה לא מחייב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 6.12.2018)

רצוי לא חובה.

avatar
מזי (20:38 6.02.2018)

היי אפרת.ראשית, תודה רבה לך על מתכונים נהדרים, קלים וברורים:)) רציתי לשאול האם ניתן למלא את העוגיות במתכון בריבה במקום בשוקולד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 6.02.2018)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
רבקה (09:39 6.07.2017)

תגידי, איפה עדיף לשמור את העוגיות במקרר או בארון?
תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 6.07.2017)

היי רבקה,
עדיף לשמור מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל.
אם אין מקום כזה אז במקרר.
שבת שלום 🙂

avatar
רבקה (09:16 28.06.2017)

אפשר לשים במקום חמאה מרגרינה?
תודה ויום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 28.06.2017)

כן, אפשר.
יום נפלא 🙂

avatar
אסתי (13:26 3.05.2017)

היי אפרת,מה הכמות ל-30 עוגיות בערך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 3.05.2017)

היי אסתי,
לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות ב-2 זה אמור להספיק.

avatar
יפית (15:12 21.04.2017)

היי אפרת, ראשית, מתה על המתכונים שלך!!
אודה לעזרתך,
אני לא משתמשת בחמאה או במרגרינה וכדו’,
ניתן להתשמש בשמן קוקוס? אם כן, כמה?
הבנתי מהתגובות שהחמאה אמורה לייצב את העיסה, להוסיף ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 21.04.2017)

היי יפית,
את יכולה לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס ולהוסיף ביצה קטנה. אני לא חושבת שיהיה צורך להוסיף מים. אם במקרה התערובת דביקה מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
מאיה (19:29 25.09.2016)

שמתי את העוגיות בדיוק 12 דקות כמו שרשום במתכון אבל הן התייבשו לי קצת והפכו לקשות..
מה הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 25.09.2016)

היי מאיה,
יכול להיות שהעוגיות היו דקות מידי? לאיזה עובי רידדת את הבצק?
אפשרות שניה היא שהתנור שלך יחסית חזק והיה כדאי לאפות ב170 מעלות או ב180 מעלות אך 2-3 דקות פחות מהזמן המצוין במתכון.

avatar
הילולה (05:41 29.08.2016)

היי
העוגיות יצאו ממש טעימות
הכנתי עם הילדים, המתכון ממש קל וצריך לדבוק בהוראות והן יצליחו
עשינו כל מיני צורות (חבל שאי אפשר להעלות תמונה) ומילאתי בממרח חלווה ושוקולד
יצא ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:24 29.08.2016)

שמחה שיצא טעים ומוצלח 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא!

avatar
שירילי סעדה (19:16 14.08.2016)

אפשר בבקשה לדעת איך אפשר להפוך אותם לחומות בטעם שוקולדי
אני מתארת עם קצת קקאו אבל איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 14.08.2016)

היי שירלי,
את יכולה להוסיף כף אבקת קקאו או אבקת שוקולית לטעם מעודן יותר. אם את שמה אבקת קקאו כדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3-4 כפות.

avatar
ליני (18:41 28.07.2016)

הכנתי את העוגיות אך הן יצאו בלי טעם, הן נראות טוב סך הכול אבל הן לא טעימות וצריך לשים הרבה שוקולד בשביל לכפר על הטעם, אם שמים מלא מלא שוקולד הטעם יחסית בסדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 28.07.2016)

היי ליני,
יכול להיות שאת רגילה ליותר מתוק, זה הכל עניין של טעם :-). בכל אופן, בגלל שאלה עוגיות שממלאים אותן במילוי מתוק, אין הרבה סוכר בעוגיות עצמן.

avatar
אורטל (21:48 24.07.2016)

חזרתי לדווח שהכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות!!!!
הכנתי עם מחמאה, ושמתי 3 מילויים שונים: שוקולד (לבעלי) ממרח תמרים ( לתינוקת שלי) לוטוס (בשבילי)
מאחר ותיארתי לעצמי שהעוגיות יטרפו (כי המתכונים כאן ככ מוצלחים תמיד) הכפלתי מראש את המתכון…

נקודה שצריך לשים לב- להקפיד לשים ממש מעט אבקת אפייה.. כי זה ממש תופח בתנור ואז העוגיות יוצאות עבות (לא נעים לאכול 2 עוגיות עבות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 24.07.2016)

תודה אורטל! שמחה שהעוגיות יצאו מוצלחות 🙂

avatar
אילנית (15:26 28.06.2016)

אפשר מחמאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 28.06.2016)

כן אילנית.

avatar
שול (19:36 24.05.2016)

היי..אפשר לשים שמן במקום חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 24.05.2016)

היי,
במתכון הזה פחות מומלץ להמיר לשמן מאחר וזה יישנה את המרקם ויפגע בפריכות.

avatar
אלייה (16:02 27.06.2017)

שלום !
בכל זאת אני אנסה להכין עם שמן קנולה , רק אצטרך לדעת מה הכמות ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 27.06.2017)

היי אלייה,
רבע כוס שמן. לדעתי לא יהיה צורך להוסיף מים. בכל מקרה מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
בהצלחה 🙂

avatar
שני (14:52 4.02.2016)

היי,
אפשר להשתמש בריבה במקום שוקולד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 4.02.2016)

כן שני, אפשר בהחלט 🙂

avatar
יארין (17:35 2.01.2016)

אני אפילו שדרגתי ועשיתי צורות של חיות לאחותי הקטנה לגן ….

avatar
יארין (17:29 2.01.2016)

עשיתי ויצא ממש ממש טעים תודה רבה על המתכון …. ואפילו פרווה ( השתמשתי במרגרינה)
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 2.01.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טלי (20:51 8.12.2015)

אפשר להשתמש במיקסר במקום לערבב ידנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:11 8.12.2015)

אפשר, איך שיותר נוח לך 🙂

avatar
ליאת (11:59 24.11.2015)

שלום אפשר להמיר לקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 24.11.2015)

היי ליאת,
ממליצה לשלב עם קמח לבן (חצי-חצי).
אם הבצק יוצא יבש או מתפורר תוסיפי מים.
בהצלחה 😉

avatar
מיטל (19:33 7.11.2015)

היי אפרת, נעים מאוד.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון לעוגיות כבסיס לקרמבו ביתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 7.11.2015)

היי מיטל,
אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
אפשר להשתמש במתכון כבסיס לקרמבו ביתי.
שבוע טוב!

avatar
יעל (22:23 21.10.2015)

היי רציתי לשאול אם אפשר לשמור את הבצק במקרר או במקפיא לפני ההכנה ומה המקסימום זמן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 21.10.2015)

היי יעל,
אפשר לשמור את הבצק (לפני האפיה) במקרר 2-3 ימים כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד.
הבצק נשמר במקפיא כחודש. ההפשרה היא במקרר.

avatar
עמית (11:24 10.10.2015)

היי, רציתי לשאול לכמה זמן זה מחזיק מעמד. כלומר, אם אני אכין את העוגיות היום, עוד לכמה זמן בערך הם ישארו טריות? איך אוכל לשמור על הטריות שלהן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 10.10.2015)

היי עמית,
העוגיות נשמרות בתוך קופסא סגורה בטמפ’ החדר במשך כשבוע ימים. אם הקופסה אטומה היטב הן יכולות להשמר גם יותר.

avatar
לין (22:15 5.10.2015)

ערב טוב, הכנתי את העוגיות רציתי לשאול אם אחרי ההכנה אפשרי במקרר או לשים בחוץ בתוך קופסה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 5.10.2015)

היי לין,
עדיף לשמור בחוץ בתוך קופסה סגורה היטב.

avatar
אושרת (11:46 29.09.2015)

אפשר למרוח את השוקולד לפני ההכנסה לתנור? שיתחמםגם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 29.09.2015)

היי אושרת,
לא מומלץ כי השוקולד עלול להשרף או לקבל טעם מעט מר במהלך האפיה.
יום נעים 🙂

avatar
יעל (19:17 21.09.2015)

לא מבינה מה אני עושה לא בסדר..
כבר זרקתי שני בצקים שעשיתי כי הם יצאו לא טובים 🙁
עשיתי את הכל כמו שאמרת אבל לא הוצאתי שעתיים לפני את החמאה כי לא היה לי זמן..
שמי במיקרו כמו שקראתי שכתבת כאן בתגובות
אבל עדיין הבצק יוצא לי לא טוב..
הוא מתפורר לי ואני לא מצליחה לייצב אותו.
ניסיתי עם החלמון של הביצה (גם ראיתי שכתבת פה) וגם לא יצא..
הללללפפפפ !!!!1

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:33 21.09.2015)

היי יעל,
לא צריך לזרוק את הבצק, אפשר לשפר אותו.
אם הבצק מתפורר צריך להוסיף עוד מים. אגב באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
את החמאה צריך לחתוך אותה לקוביות קטנות ולרכך אותה מעט במיקרוגל (לא שתהיה מומסת לגמרי) ואז לערבב עם החומרים כי זה מה שמעניק לעוגיות את מרקמן הפריך.
תוסיפי עוד מים ותמשיכי לערבב עד שיתקבל בצק נוח לעבודה. תרשמי לי גם באיזה כוס השתמשת כי יכול להיות שבגלל שהכוס גדולה מידי צריך להוסיף עוד קצת חמאה.
מחכה לעדכון 🙂

avatar
קרינה (11:58 16.09.2015)

חייב קמח ? או שאפשר גם קמח תופח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 16.09.2015)

היי קרינה,
אם אין לך קמח רגיל שימי כוס קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.
יום נפלא 🙂

avatar
שרה (20:34 5.09.2015)

*את החמאה

avatar
שרה (20:33 5.09.2015)

אפשר לחמם במיקרוגל במקום לחכות שעתיים לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 5.09.2015)

היי שרה,
החמאה צריכה להיות רכה ולא מומסת. את יכולה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהמיס במיקרוגל כ-10 שניות עד שהחמאה מתרככת אבל לא נמסה.
שבוע טוב 🙂

avatar
שרה (20:38 5.09.2015)

תודה

avatar
טליה בר (10:03 24.07.2015)

אחיינים שלי אהבו את זה ורצו שהכין זאת שוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 24.07.2015)

שמחה שהם נהנו 🙂
שבת שלום!

avatar
יהלי (19:26 22.07.2015)

היי אני בת 13 ואני רוצה לעשות הפתעה לאמא שלי עם העוגיות. רציתי לשאול מזה אומר 1/2 אבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 22.07.2015)

היי יהלי,
הכוונה לחצי אבקת אפיה (שיניתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂 )
בהצלחה ואם יהיו לך שאלות אני פה 😉

avatar
שלי (17:21 15.07.2015)

אפשר לחכות חצי שעה אחרי שמוציאים את החמאה מהמקרר ולחמם קצת במיקרוגל? אם כן לכמה זמן? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 15.07.2015)

כן שלי, אפשר. תחתכי את החמאה לקוביות קטנות ותמיסי ממש כמה שניות במיקרוגל. החמאה לא אמורה להיות במצב נוזלי אלא פשוט רכה.

avatar
נטלי (19:32 22.06.2015)

שלום אני רוצה להכין את זה לקראת סוף שנה אני בכיתה ז’ בת 12 וחצי ואני רוצה שזה יצא מושלם אז רציתי לשאול כמה זמן לפני ההכנה צריך להוציא את החמאה?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 22.06.2015)

היי נטלי,
תוציאי שעתיים לפני.
בהצלחה! 😉

avatar
דניאל (15:05 16.05.2015)

היי.. בשביל להפוך לפרווה אני יכולה להשתמש במחמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 16.05.2015)

כן דניאל, את יכולה.

avatar
אור (17:01 15.05.2015)

היי, אני עשיתי בדיוק מה שרשום ולא יצא לי טוב… מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 15.05.2015)

היי אור,
אני צריכה לדעת מה יצא לא טוב. אם זה הבצק, אני צריכה לדעת איך המרקם יצא. מתפורר, דביק וכו’?

avatar
טלי (16:58 20.04.2015)

אנשים… תלמדו לקרוא מתכון. למה אתם עושים טעויות ומתלוננים? המתכונים פה נהדרים אחד אחד!!!

avatar
גדא (18:56 17.02.2015)

לא יצא לי טעים בכלל העוגיות כמו קמח אני לא מבינה מה הטעות אבל אני עשיתי מה שרשום וההלילה היצה נוזלית יוצר מדיי אז הוספתי קמח עד שקיבלתי בצק טוב האם בגלל זה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 17.02.2015)

היי גדא,
הבלילה בכלל לא אמורה לצאת נוזלית. להפך. יש פה כוס קמח עם 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר וכמה כפות מים.
האם הוצאת את החמאה כמה שעות לפני מהמקרר כדי שתהיה רכה?
כמה מים הוספת לכוס קמח?

avatar
שיראל (20:02 10.02.2015)

העוגיות יצאו ממש מוצלחות תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 10.02.2015)

תודה שיראל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שיראל (16:41 5.02.2015)

עים אפשר לישתמש במרגרינה בימקום חמאה כי זה אין לי חמאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 5.02.2015)

כן שיראל, אפשר.

avatar
גיא (12:13 15.01.2015)

זה נראה כאילו חסרה איזה ביצה או משהו במתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 15.01.2015)

הי גיא,
במתכון הזה חשוב להשתמש בחמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני השימוש).
אני ממליצה לך לנסות להמשיך ללוש את הבצק עד שכל הגושים יעלמו ואם אחרי זה הבצק עדיין יבש או מתפורר אפשר להוסיף חלמון ביצה (הצהוב) או להוסיף עוד מים.
בהצלחה 😉

avatar
גיא (12:11 15.01.2015)

לא יצא לי הגיוני היחס בין הקמח לחמאה והמים יצא פשוט מלא קמח עם גושים לא היה לי זמן אז את החמאה חיממתי במיקרו בפולסים של 5 שניות עד שהיא הייתה רכה יכול להיות שבגלל זה?

avatar
אמיר (15:22 23.12.2014)

לא הוצאנו את החמאה, יכול להיות שזו הייתה הבעיה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 23.12.2014)

כנראה.. החמאה חייבת להיות רכה בטמפ’ החדר כדי להגיע למרקם הפריך והטעים.
אז עבדתם עם חמאה קרה?

avatar
אמיר (13:15 23.12.2014)

יש לך הצעות לטעויות שאולי עשינו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 23.12.2014)

היי אמיר,
מוזר, כי העוגיות אמורות להיות מאוד פריכות.
באיזה מצב הייתה החמאה כשהשתמשת בה? הוצאתם אותה ממקרר כמה שעות לפני כדי שתתרכך?

avatar
אמיר (13:13 23.12.2014)

לדעתי העוגיות היו נחמדות, אבל לא כל כך טעימות וחסרות פריכות. למה ?

avatar
לילה (17:08 4.12.2014)

הבצק פירורי מאוד מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 4.12.2014)

תוסיפי עוד מים.

avatar
לילה (16:43 4.12.2014)

עוד שאלה קטנה.. כוס או כוס וחצי קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 4.12.2014)

כוס אחת מספיקה.

avatar
לילה (15:44 4.12.2014)

קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 4.12.2014)

היי,
כן. אפשר קמח תופח (במקום הקמח הרגיל ואבקת האפיה).
סופשבוע נעים 🙂

avatar
עדי (18:06 30.11.2014)

יואוו יצא לי מה זה טעים!!!אין על המתכונים שלך,גם הבצק למעמולים יצא סוף! כבר הכנתי אותם כמה פעמים.תודה :)))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 30.11.2014)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה עדי 🙂

avatar
אילנה (13:31 1.04.2015)

הי ,
חיפשתי את המתכון למעמולים ולא מצאתי.
אפשר לפרסם אותו . תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 1.04.2015)

היי אילנה,
את בטח מתכוונת לרולדת בצק פריך שניתן להכין גם עם ממרח תמרים.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9A/

avatar
עדי (15:13 30.11.2014)

היי,אפשר להכפיל את הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 30.11.2014)

כן עדי, אפשר.

avatar
לידיה (14:48 27.11.2014)

שלום לך. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במקום בחמאה בשמן קנולה ומה הכמות?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 27.11.2014)

היי לידיה,
השמן ישנה את כל מרקם העוגיות. אני ממליצה להמיר רק חצי כמות בשמן ולא יותר, כלומר 3 כפות שמן קנולה + 25 גרם חמאה/מחמאה רכה (לא מומסת).

avatar
לידיה (16:33 27.11.2014)

תודה רבה

לקריאת כל התגובות