זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 30-35 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
4-5 כפות מלאות סירופ מייפל (מומלץ טבעי ללא תוספת סוכר)
חצי כוס (100 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הקינמון. מוסיפים שמן וסירופ מייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דביקה (אם הבצק יבש או מתפורר- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות שמן וללוש את הבצק. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף בהדרגה 1-3 כפות קמח ולערבב).
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה. מניחים מעליו את הבצק ומעל פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי של כחצי ס”מ (מומלץ לא לרדד דק מידי). קורצים צורות בעזרת קורצן או כוס הפוכה בקוטר 4-5 ס”מ. לחלופין, ניתן גם ליצור כדורים קטנים עם הידיים ולשטח לעוגיות בעובי כחצי ס”מ. מסדרים על נייר אפיה במרווחים קלים ואופים במשך כ-12 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
יצעה לי רק 15 עוגיות
באיזו כוס השתמשת?
אולי הכנת עוגיות גדולות
עוגיות מעולות ממש! תודה!
נראה לך יצא טוב אם אכין מהבצק הזה אוזני המן? מחפשת מתכון לאוזני המן בלי סוכר
וילך מבחינת שילוב טעמים מילוי של ממרח תמרים?
אם הבצק גמיש מספיק ואפשר לקפל אותו לאוזני המן אז אין בעיה.
לגבי ממרח תמרים נראה לי שכן.
הכנתי ללא גלוטן: כוס קמח תמי כתום וחצי כוס קמח שקדים.
יצא מושלם!!!
תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על עוד מתכון נהדר ללא סוכר! הוספתי קצת אבקת ג’ינג’ר טחון, זה משתלב טוב עם הקינמון
נשמע מעולה:)
תודה על השיתוף
וואוווו מטורףף כמה שזה טעיםם. כמובן שישר הכנתי כמות כפולה, פחות מזה פשוט בדיחה. אחלה מתכון שבעולםם! אהוב על כולם.
תודה רבה!! ואגב, הכנתי ללא קינמון, שמתי כפית ת.וניל.
תודה שחזרת לשתף💜
תודה רבה להוסיף כפית תמצית וניל ממש משפר את הטעם
אני שיניתי במעט את המתכון לפי טעמי האישי-
במקום קינמון- קפה שחור
והוספתי שוקולד צ’יפס.
יצא טעים! תודה על המתכון 🙂
נשמע מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף
הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל לא היה לזה טעם של מייפל 😔
היי כרמל,
אמור לצאת לזה טעם עדין של מייפל. יש בזה גם קינמון שיש לו טעם דומיננטי.
היי, מתאים לילדים להתעסק ולקרוץ? אפשר להוסיף ביצה?
היי
הבצק פחות מתאים לילדים.
אפשר להוסיף ביצה s אבל המרקם ישתנה.
אפשר להחליף את המייפל בריבת חלב?
לא בטוחה שזה יהיה מוצלח, אבל אפשר לנסות(:
הכנתי יכולה להקפיא ליום שלישי?
עוגיות מאוד טעימות ורכות
כן, אפשר להקפיא.
שמחה שיצא מוצלח!
מאוד אוהבת את המתכונים של העוגיות
הייתי צריכה להוסיף עוד קמח כי זה היה דביק משתמשת בקמח כוסמין מלא בסוף הצליח
שמחה שבסוף יצא מוצלח, נראה טעים❤️
תודה על השיתוף!
נראה מעולה!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח רגיל?
שמחה שאהבת!
אפשר אבל המרקם יצא כבד יותר.
נראה מצוין, גם לפי חוות הדיעה.
האם ניתן להפוך לעוגיות ללא גלוטן? עם איזה קמח היית משתמשת? חשוב לי לציין שהמטרה היא לעבוד עם קורצני עוגיות(לילד) אז שיצא בצק מתאים. תודה רבה
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו מולינו או תמי או כרגיל.
מתכון פשוט ויפיוף , תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מקסים!
תודה על השיתוף❤
יצא מעולה!
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי
שכחתי לשאול משהו
אם אני פעם הבאה אשתמש בדבש במקום במייפל
אז הטעם ישתנה או שזה בסדר?
היי,
הטעם מעט ישתנה ויהיה יותר דבשי.
היי
השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובשמן זית
הורדתי את האבקת האפייה
יצא מושלם! העוגיות הכי טעימות שאכלתי מעולם!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום? זה קמח לא כבד ואוורירי שאפשר להכין איתו לחמניות ממש רכות
היי,
קמח כוסמין מלא משנה מעט את המרקם, אבל אפשר להשתמש בו.
כמה ימים לפני אפשר להכין?
מומלץ עד 4 ימים.
יצא מהמם ! אפשר להוסיף שיבולת שועל וחלב שקדים (באותה הכמות) וזה ממש טעים . תודה על המתכון והאתר ! משתמשת בו הרבה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון ואת האתר!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
הכנתי ויצא ממש טעים, אבל הקינמון לא התערבב טוב והוא ממש בולט במראה 🙁
וגם – איך אפשר לעשות אותן פחות יבשות, ועדיין פריכות? הן יצאו קצת מדי יבשושיות
היי,
נראה טעים ומזמין!
הקינמון אמור להיראות מעט בעוגיות, זה בסדר.
אפשר להוסיף אותו לקמח ולערבב לפיזור אחיד לפני ההוספה לבצק העוגיות.
כדי להימנע מעוגיות יבשות מדי יש להקפיד על שימוש בכוס מדידה ודיוק בכמויות, וכן לאפות בדיוק למשך הדרוש ולא יותר.
האם אפשר להמיר את השמן במרגרינה? ואם כן, בכמה?
אפשר לשים 100 גרם חמאה רכה במקום.
חיפשתי עוגיות עם מייפל טבעי
והמתכון מושלם !
העוגיות הכי טעימות שיצאו לי תודה 😋
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
היי, תודה על המתכון! אפשר להמיר בקמח מלא? מה יצא טוב יותר קמח מלא או כוסמין?
היי,
אפשר להשתמש בקמח מלא או כוסמין, עדיף שיהיו 80% ולא 100% מלאים. שתי האופציות טובות(:
וואו,איזה מוצלח!
כמה פשוט ככה טעים..
קרצתי בקוטר 4 ס”מ בערך ויצאו יותר מ-50
אגב זה מוכן פחות מ 12 דקות (180 מעלות)
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
טעים מאוד מאוד. תודה🙏
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
האם אפשרי להמיר לקמח כוסמין???
היי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט.
זה מתכון מדהים שמלווה אותי שנים. ידוע כמה קלוריות לעוגייה?
יש לך מתכונים לעוגיות דיאטטיות?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכון!
תלוי בגודל העוגיות, בסביבות 60 קלוריות ליחידה.
בקישור הבא תמצאי עוד עוגיות דיאטטיות/ללא סוכר:
https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8/
וואי זה אחד הטובים! אני לא מפסיקה לאכול…
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
יצא טעים מאוד!!!
הכנתי יותר קטנות אז יצא 45 עוגיות
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגיות נראות מושלם! תודה על השיתוף❤
נכנסנו לבידוד.
מיד הכנתי באץ’ כפול של עוגיות, מכורה כידוע למתכון הזה…
בנוהל מוסיפה מעל שוקולד צ’יפס ו/או פקאנים, הפעם התחשק לי לגוון והוספתי צנוברים!
אמא’לה ואבא’לה איזה טעים!!!
וואו וואו נראה משגע! גם יפה וגם טעים(:
תודה על השיתוף ובידוד מתוק לכם😊
הבצק מאוד דביק גם אחרי שהוספתי קמח ברמה שלא הצלחתי לרדד אותו. המלצות?
היי,
הבצק הזה אכן דביק יחסית בגלל המייפל ומשום שאין בו ביצה.
את יכולה להוסיף עוד קצת קמח כדי שתוכלי לעבוד איתו.
רצוי גם לקמח את ניירות האפייה שמרדדים בהם את העוגיות(:
האמת, אני ממש עצלנית וממש לא מרדדת… או עושה כדורים קטנים ופוחסת ביד או עושה נקניק ופורסת.
בכל מקרה – עוגיות ממכרות ביותר, גם טעימות בטירוף וגם קלות ומהירות הכנה. אתמול שוב נפלתי אחרי תקופת גמילה 😂
זה רעיון מעולה(:
העוגיות נראות משגע! איזה כיף ששיתפת❤
אפרת יקרה!
זו הפעם המיליון שאני מכינה את המתכון הזה, ואני חושבת שהוא צריך להגיע עם אזהרה חמורה!! העוגיות אכן ממכרות בטירוף (מוסיפה מעל פקאנים ושוקולד), זה לגמרי יצא משליטה 😂😂😂
אגב, אני כ”כ מאוהבת בבצק הזה שהוא כבר הפך לפתרון שלי לכל דבר – בצק פאי, לקראמבל…. הכל!
אז תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! אני בטוחה שעם פקאן ושוקולד מעל העוגיות אכן ממכרות(:
תודה שחזרת לשתף❤
יצא ממש פשוט וטעים (השתמשתי בקמח כוסמין לבן) הילדים חיסלו, תודה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף❤
שאלה: אפשר להכין את הבצק לילה קודם?
פחות כדאי, אבל אם אין ברירה אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר.😊
שלום. הכנתי עכשיו ולאחר אפיה (עשיתי ניסוי לפני שהכנסתי את כולן..) ראיתי שהן יצאו לא פריכות בכלל. ממש רכות והמרקם ממש לא כיפי. מה אפשר לעשות כדי להוסיף פריכות? ניסיתי להוסיף עוד קמח, העוגיה עדיין לא פריכה…. תודה.
היי נעם,
אפשר להמשיך לאפות עוד כ5-10 דקות על 160 מעלות.
מתכון מעולה. אני כבר 3 שנים אופה את העוגיות האלו קבוע בפורים למשלוחי מנות. תודה רבה
תודה סלע, שמחה לשמוע😊
היי אפרת, האם מתאים במתכון הזה לעשות כדורים קטנים בידיים במקום לרדת ולעשות צורות ?
בטח אפשר😃
מתכון מושלםםם טעים בטירוףףף!!
תודה שרית ❤️
שבת שלום
יש אפשרות להמיר את השמן בחמאה? אם כן, בכמה? תודה
כן יובל, 85 גרם חמאה.
אם הבצק יוצא יבש אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
בהצלחה ❤️
יצא ממש טוב, טיפה מתפורר אבל כנראה כי עוד לא התקרר לחלוטין עדיין. המתיקות ממש עדינה(בקטע טוב)
בסוף שמתי שמן ולא חמאה
תודה שחזרת לעדכן יובל, נראה מעולה!!
שבת שלום❤️
היי הסתבכתי ממש עם הבצק הוא לא הפסיק להתפורר למרות שהוספתי 3 כפות שמן לפי המתכון והוא פשוט עדיין התפורר לי בידיים . מה עשיתי לא נכון??
היי דורין,
יכול להיות שהיה חסר מים, תנסי להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק יתייצב
וואו יצא מדהים! אני ואפייה לא כל כך מסתדרים אבל פשוט כ-ל המתכונים שאני מכינה שהם שלך יוצאים טעימים בטירוף. העוגיות פשוט חוסלו
שמחה לשמוע 🙂
תודה פולינה
הי תודה על כל המתכונים המעלפים! רציתי לשאול יצא לי בצק רך שאחרי שקרצתי צורות לא הצלחתי להרים אותו לניר אפיה החדש, עכשיו שמתי במקרר אולי הוא יתקשה קצת, הוא לא דביק אבל אולי להוסיף עוד קמח?
זה יכול לקרות אם הבצק קצת מתחמם (כתוצאה מחום הידיים או טמפ’ החדר).
זה בסדר ששמת במקרר.
וואו עוגיות מושלמות בטעם וקלות בהכנההה
את אלופההההה
תודה ושנה טובה ❤️
נראה מעולה. עד כמה זמן אחרי אפשר לאכול אותן? )כלומר, מה חיי המדף שלהן/ מתי הן מתקלקלות(
אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש במשך 5-6 ימים.
העוגיות ממש טעימות, הכנתי עם הילדים צורות של אותיות ,
פתחנו איתם את הצום…
מעולה 🙂
תודה מירב
יודעים שזו הצלחה כשגם הלא טבעונים מבקשים לשבת את העוגיות האילו…
תודה ושבת שלום!
שמחה לשמוע ❣️
תודה אפרת
יצא מושלםםםםםםםםםםם תודה על המתכון😘😋😋😋הכפלנו את הכמויות כדי שהיה לכמה ימים כי אצלנו טורפים את המתכונים שלך תוך יום…..💜💜💜
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי בדיוק לפי הכמויות המצויינות במתכון (השתמשתי במשקל) ויצאו לי 13 עוגיות ממש לא גדולות. אני חושבת שכדי להגיע לשלושים, צריך פי 2 כמויות.
היי דפי,
אני הכנתי עוגיות קטנות בקוטר של 4-5 ולכן יצאו לי יותר.
לפי התמונה ששלחת אני רואה שהכנת אותן גדולות ועבות ובגלל זה יצאה לך כמות קטנה יותר.
וואי זה אדיר, אדיר!
הוספתי כמה כפות מיץ תפוזים ופזרתי אבקת סוכר מלמעלה. מתאפקת לא לזלול הכל, זה אמור להיות מתנה…
נראה מעולה 😍
מדהים מדהים
בתור אחת שלא יכולה לאכול מוצרי חלב או סוכר ומחשפת מלא זמן מתכון טוב וטעים
הופתעתי ויצא מעולה והריח בבית מטורף!
שמחה שאהבת ❤️
תודה רומי
היי .. מתכון מהממם מכינה אותו בכל הזדמנות
חשבתי להכין עם קקאו שהיו עוגיות קקאו .. כמה לדעתך להוסיף ?
אפשר לנסות לשים כף קקאו. עדיף שוקולית אם יש לך כי היא מתוקה יותר ומעודנת בטעם.
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?
אפשר להחליף את השמן בשמן זית או שמן קוקוס?
אפשר לשים קמח כוסמין.
אפשר לשים כשליש כוס שמן קוקוס מומס.
טעימותתתתתת ממש!
הילדים אהבו, הכי חשוב(:
שמחה לשמוע 🙂
חייבת להגיד
שהעוגיות האלו פשוט מושלמות
בעלי והילדות שלי מבקשים שוב ושוב שאכין אותם
תודה על מתכונים מוצלחים!!! אין עליך! 🙂
שמחה לשמוע ❤️
תודה לאה
היי! הבצק יצא מעולה , אבל העוגיית היו קצת חסרות טעם מייפל.. ולטעמי לא ככ מתוקות..
האם זה קשור לסוג המייפל? (אמנם טבעי אבל לא הכי איכותי).
אולי כדאי להוסיף סוכר?
תודהה
כן, זה יכול להיות קשור לסוג המייפל.
אם זה לא מספיק מתוק אפשר להוסיף כ-2 כפות סוכר.
השתמשתי בכוס רגילה 240 מ\’\’ל .שמתי 4 וקצת כפות מייפל בערך.הוא נראה יפה והכל וכייף לגעת בו אבל התחלתי לרדד ומאוד התאמצתי ויצא לי עבה בגלל זה כי קשה מאוד לרדד..
מוזר. הבצק אמור לצאת דווקא רך ונוח לרידוד.
רידדת בין 2 ניירות אפיה? עם מערוך?
היי הכנתי את הבצק ומתי שהתחלתי לרדד אותו פשוט היה ממש קשה לעבוד איתו וממש נלחמתי כדי לרדד אותו
לא נוח לעבודה התחלתי לשים מים וגם קמח ולא עזר עדיין היה קשה להכנה.מדוע זה?
דווקא הבצק אמור לצאת ממש נוח. באיזה כוס השתמשת? כמה כפות מייפל שמת?
עכשיו אני מחמם
מעולה 🙂
היי 🙂
ניתן לשדרג עם אגוזי מלך או קוקוס או אפילו שוקולד ציפס? או שיש לך מתכון מומלץ יותר?
אפשר להוסיף כרבע כוס קוקוס או אגוזים טחונים.
כמה גרם חמאה לשים במקום השמן?
85 גרם חמאה.
אם הבצק יוצא יבש אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
היי
אפשר להשתמש במייפל לא טבעי? (בבקבוק הכתום?)
אין לי מייל טבעי.
זה יצא אותו דבר?
כן אפשר.
הכנתי ויצא ממש אחלה! תודה!
נראה מעולה! 😍
תודה נטע
היי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל?
ועוד שאלה-יש לי טוסטר אובן ולא הכל ייכנס לי בתבנית אחת, אצטרך לעשות 2 או 3 נגלות. איפה אפשר לשמור בינתיים את הבצק עד הנגלה הבאה שלא יתקלקל?
כן אפשר.
את יכולה לשמור את הבצק במקרר.
ואני יכולה לשלב קמח רגיל וקמח כוסמין? יצא אותו דבר מבחינת טעם?
(מקווה שיצא לי טוב, אצרף תמונה אם יצליח לי!)
כן אפשר לשלב.
*לא לשכוח להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
יצא ממש טעים!!!
אבל למה לי הן יצאו חומות יותר? זה בגלל שערבבתי קמח כוסמין?
והטעם של המייפל לא ממש הורגש, יותר הרגשתי טעם של קוקוס מהשמן קוקוס.. אבל עדיין נורא טעים. תודה! 🙂
העוגיות נראות מעולה 🙂
הצבע בגלל קמח הכוסמין. להבא אפשר להוסיף קצת יותר מייפל.
עוגיות טעימות ומעולות אבל זה הפעם השניה שאני עושה את זה ותמיד יוצא לי בערך חמש עשרה למה,
כתבת בערך 35
באיזה כוס את משתמשת?
באיזה גודל העוגיות שאת מכינה?
תודה על המתכון ושאלה אין לי מייפל אפשר במקום לשים סילאן טבעי?
אפשר להשתמש בסילאן אבל הטעם ייצא פחות מעודן כי הטעם של הסילאן הוא חזק יותר.
וואו מה זה זה?! יצא מעולה! פחות מחמש דק’ עבודה, הבצק פשוט עשה את עצמו, העזתי לשים קצת צימוקים בפנים חחח המון תודה על המתכון!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מרי
שלום אפרת, שוב תודה על האתר המדהים הזה!
העוגיות יצאו טעימות, מתיקות עדינה. אבל מאוד קשה לקרוץ צורות. גם כשרידדתי יותר עבה היה קשה. הן התפרקו לי.
היי דורה,
באיזה כוס השתמשת? כמה כפות סירופ מייפל שמת?
בוקר אור!
מאד אהבו, פריכות מאד!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דבי
דחוף!
היי,
אפשר לשים בתבניות – עם צורה של עוגיות ?
תודה!
הכוונה לתבניות מסיליקון? אני חושבת שכן. קחי בחשבון שלפעמים זה מאריך את זמן האפיה.
היי אפרת, הכנתי, אחלה עוגיות! פריכות ולא מתוקות מדי, כמו שאני אוהבת.
תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה ושבוע נפלא!
נראה טעים,
כיצד ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? מה היחס?
לא ניסיתי אבל אם יש לך קמח תמי או כרגיל זה אמור לעבוד באותו יחס.
בוקר טוב,
אפשר משהו אחר במקום קינמון
אפשר להוסיף חצי כפית תמצית וניל או להכין בלי.
היי מחפשת עוגיות ללא ביצים וללא חלב לעשות עם הילדים אותיות? יש לך רעיון, אלו קצת מתפרקות?
היי אפרת,
אלו דווקא יכולות להתאים. הן אמורות לצאת יציבות. הן יצאו לך מתפוררות? באיזה כוס השתמשת?
אפשר להחליף את הקמח ובאבקת אפייה בקמח תופח? ואם כן אז כמה?
אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח.
היי תודה על המתכון הכנתי יצא מעולה אפילו גם אני עשיתי בצורת לב❤
עכשיו רציתי לדעת יש אפשרות במקום מייפל להשתמש בסוכר קוקוס שגם לסוכר הזה יש טעם עדין של מייפל
(השאלה איזה נוזל לשים במקום הרטיבות שיש למייפל)
היי עתר,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני לא בטוחה כי המרקם של המייפל הוא שבעצם מחבר את החומרים ותורם למרקם (המרקם של מים שונה ודליל מידי).
הי אפרת!
תודה על המתכון הטעים!!
לא חשוב לי שהמתכון יהיה טבעוני.
אז האם כדאי להוסיף ביצה?
תודה!
זה טעים כמו שזה 🙂 בלי הביצה.
היי אפרת
הכנתי
והן יצאו קשות מאוד מבחוץ
השתמשתי בקמח טף
וציננתי במקרר לפני האפייה
איפה טעיתיי?
תודה
לא ניסיתי להכין עם קמח טף אבל אולי להבא כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר (170 מעלות) במשך כ-10 דקות.
שלום, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?
אם כן, יש כמויות אחרות?
כן אפשר. אותן כמויות.
יצא מאלוא השתמשתי בשוקולד מומס ומרחתי אחרי האפיה
והשתמשתי עם סירוף מיפל וסוכר מומס
יש לי שתי שאלאות
אני עחשו קצת מתלבתת אם לסים שוקולד מומס כשהן קרות
או שמומלץ לותר
ואפשר הסבר לגבי
הסוכר המומס
אסמח לקבל
תודה
היי גלי,
זה טעים עם או בלי שוקולד, איך שאת יותר אוהבת.
מה הכוונה לסוכר המומס? המתכון הוא בלי סוכר, רק עם מייפל.
אז מה עושים?
תודה!
הוספה של ביצה אמורה לייצב אותן, הבעיה שביצה שלמה תרטיב את הבצק והוא ייצא דביק מידי יחד עם המייפל.
אפשר לטרוף ביצה בקערית ולהוסיף רק חלק ממנה לפי הצורך.
יצאו בטעם מעולה!
(מייפל ללא סוכר).
(יצאו לי קצת שבירות.
אולי זה בגלל המייפל? בפעם הקודמת כשהכנת עם מייפל רגיל הן יצאו יותר יציבות?
בקשת מייפל טבעי, השגתי מייפל טבעי (יקר בטירוף).
אבל הבצק עדין לא רך ולא דביק והוספתי שמן. ייתכן שאם שמתי מעט פחות מייפל זה מקלקל?
תודה רבה ולילה טוב! (שמה במקרר להמשיך מחר).
סורי ראיתי עכשיו.
בגלל שאין ביצה במתכון אז המייפל משתמש להדבקת החומרים ולגמישות הבצק. אם שמת פחות מייפל נסי להוסיף כמה כפות מים.
ערב טוב,
לא מצאתי מייפל ללא סוכר, היכן משיגים? (חוץ מאורגני שעולה…).
מה אפשר במקום וללא סוכר?
תודה רבה!
אפשר להכין גם ממייפל רגיל אם זה מה שיש לך.
יש של יד מרדכי אבל בכל אופן מייפל טבעי אכן עולה יותר 😐
אפשר לשים גם 3-4 כפות דבש במקום המייפל.
לעוגיות מטפל אפשר חמאה במקום שמן ?
כן אפשר לשים 100 גרם חמאה. מומלץ רכה בטמפ’ החדר.
אפשר להכין שבוע מראש?
אפשר להכין שבוע מראש ולהקפיא בתוך קופסה אטומה לאחר שהעוגיות התקררו.
הי יצא מהדהים אפשר לקשת בשוקולד ציפס
אפשר לקשט בשוקולד צ’יפס לפני האפיה.
יצא מ ט ו ר ף לא לכחתי את ראיון האלפחורס
פשות מאד
כוס קמח תופח
חצי כוס שמן קוקוס
5 כפות סירף שוקולד
ובפנים סירופ מיפל
יצא מאולה
אפשר במקום המיפל
1כוס מים
1 כף דבש\סילאן
אפשר לשים 4 כפות דבש במקום המייפל.
יאם
היי אפרת
משהו לא מסתדר לי
הבצק לא מתגבש למשהו אחיד. הוא כל הזמן מתפורר הוספתי שמן ועוד שמן ועוד שמן וזה כבר נהיה מאוד שומני
ההבדל היחידי שעשיתי זה קמח מלא במקום קמח לבן זה קריטי??
כן. קמח מלא דורש יותר נוזלים. תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
כמה ה4-5 כפות מייפל יוצא בגרמים?
כף מייפל = 15 גרם.
אפרת
העוגיות מ ט ו ר פ ו ת
בן השנתיים שלי עף!
שמחה לשמוע!
תודה מוניקה 🌷
תודה, אפרת.
העוגיות יצאו נפלא💕
יש לי שאלה באופן כללי:
האם נחוץ לנפות קמח תמיד? גם בשביל עוגיות?
מבחינת מרקם העוגיות, לא מבחינת כשרות…
לא חובה.
לעוגות מומלץ. לעוגיות פחות קריטי.
סבבה. תודה.
היי אפרת,
יש לי מייפל עם תוספת סוכר, כמה כפות לשים? מעדיפה שלא יהיה ממש מתוק, אבל גם שלא יהיה טפל.
וכמה חמאה לשים במקום חצי כוס שמן?
תודה 🙂
היי אורנה,
לדעתי בכל מקרה כדאי לשים 4 כפות סירופ מייפל לפחות.
במקום חצי כוס שמן אפשר לשים 80 גרם חמאה.
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים?
אפשר להוסיף כרבע כוס אגוזים. כדאי שהם יהיו טחונים שלא יפריעו למרקם.
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן בטח. מומלץ להשתמש בחמאה רכה בטמפ’ החדר.
אפשר סילאן במקום מייפל?
אפשר להשתמש בסילאן אבל הטעם ייצא פחות מעודן כי הטעם של הסילאן הוא חזק יותר.
יצא מעולה.
אפשר להחליף בקורנפלור?
שמחה שיצא טעים.
לא מומלץ להשתמש בקורנפלור.
אם אין לי מייפל וקינמון
במה את ממליצה להחילף??
אפשר לשים דבש במקום מייפל ולוותר על הקינמון.
עוגיות מושלמות!
בכלל כל המתכונים שניסיתי מהאתר מעולים,
אולי תעשי אפלקציה אם אפשרות לשמור מתכונים ?:) אני חושבת שזה ממש יעבוד
תודה 🙂
זה בתכנון..
גם אני באתי להציע! אתר גאוני!
שוב עשיתי ושוב יצא מעולה!
(אולי זה יותר בזכות הידיים הטובות שלי?!)
זה לא אולי, זה בטוח! 🙂
היי.
אם יש לי רק כוס אחת קמח, זה יצליח?
היי,
אם את שמה כוס קמח יש להפחית את יתר החומרים בהתאם:
חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת קינמון
3-4 כפות מלאות סירופ מייפל (מומלץ טבעי ללא תוספת סוכר)
שליש כוס שמן
כשבן הזוג הלא טבעוני מבקש לשבת רק את העוגיות האילו..
הצלחה מסחררת!
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה אפרת ושבת שלום 💜
עשיתי גם סדוויץ עם מייפל
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
הכנתי את העוגיות פשוט מעדן!
מעולה! הלא טבעוניים כל הזמן מחסלים את זה…פשוט וטעים!
שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🌺
גם העוגיות האלו כמו עוד הרבה דברים באתר- כבר נעשו אצלנו מס פעמים בצורות שונות- ותמיד טעים וכייף להגיש
שמחה לשמוע! 🙂
אם אני מחליפה את המיפל בדבש..כמה דבש לשים?אותה הכמות?
4 כפות.
שלום, אפשר חמאה במקום שמן? הילדים מתעקשים 🙂
כן בטח. אפשר לשים 100 גרם חמאה.
מעולה, עשיתי עם קמח כוסמין לבן
תודה שחזרת לעדכן 🙂
לא נוטה לכתוב תגובות באתרים של מתכונים אבל הפעם הייתי חייבת בהחלט. מדהימות וטעימות, הבצק קצת התפרק והשמן לא בדיוק עזר כדי לאחד את הבצק אבל עדיין, יצאו מדהימות והריח שלהם פשוט הוצף בכל הבית. כיף ממש לדעת שיש אופציה להכין עוגיות כלכך טעימות שהם גם טבעוניות ובריאות. תודה רבה!!
ואוו נראה מושלם!
תודה אוריין 🌷
יצאו עוגיות מושלמות.
מתכון קליל, מהיר וטעים.
תודה רבה
נראה מעולה!
תודה לירז 🌷
ממכר מדי!😚
שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לעשות אם אני רוצה להפוך אותן ליותר בריאות שיהיו עם פחות שמן?
היי,
השמן עושה אותן פריכות אבל את יכולה להפחית את כמות השמן לרבע-שליש כוס ולהוסיף כמה כפות מים לפי הצורך, עד שהבצק נעשה נוח ומעט רך.
הכנתי ויצא מעולה ב’ה!! תודה על מתכון מנצח
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל?
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה:) עכשיו רק תוהה לגבי השמן
כן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס מומס באותה כמות.
עוגיות מצויינות.
קל להכנה.
החלפתי את הקמח הרגיל הקמח כוסמין מלא ויצא מצויין ובריאות יותר
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי יעל את הכמויות של הקמח כוסמין, החלפת בדיוק באותה הכמות של הקמח הרגיל? כמו כן זמני הרפיה היו זהים?
היי עדי,
אפשר להמיר לקמח כוסמין באותה כמות. זמן האפיה לא משתנה.
הי אפרת,
מתכון פשוט ומצוין! העוגיות יצאו פריכות וטעימות ולא מתוקות מדי 🙂
רציתי לשאול שתי שאלות:
1. די מהר הבצק התחיל “לנזול” (כמו שקורה עם בצק פריך רגיל כשהוא מתחמם), והיה לנו קשה מאוד לקרוץ ממנו עוגיות בצורות. כדאי לשים אותו במקרר/פריזר לכמה זמן?
2. העוגיות אמורות להתפשט באפייה?
תודה!
היי מיכל,
1. זה בגלל שהבצק התחמם. אפשר בהחלט לשים אותו במקרר ל 10-15 דקות.
2. העוגיות לא אמורות להתפשט באפיה. אם הן התפשטו זה כנראה בגלל שהבצק היה חם מידי.
אפשר לא להשתמש באבקת קינמון ??
אפשר להכין בלי.
העוגיות יצאו לי מדהימות ונהננו מאד, גם היה לי ממש כיף בהכנה גם קל וגם ללא הרבה כלים,הבעיה היחידה היתה שהן נגמרו לי צ’יק צ’ק מיד אח”כ הכנתי עוד כמות והפעם הכפלתי את הכמויות, ובגלל שהכנתי גם לאירוע שידרגתי אותם קצת ויצאו לי עוגיות יפות ונפלאות
(לקחתי את הרעיון של העוגיות אלפחורס)מילאתי אותם עם ממרח תמרים ויצא שילוב מהמם של הקינמון והתמרים,
תודה לך
רעיון מעולה!
תודה אתי ויום מקסים 🙂
אפשר להקפיא את העוגיות?
כן אפשר להקפיא.
אני רוצה להכין עכשיו את העוגיות ורוצה לדעת אם אפשר להקפיא אותן כי אני רוצה להכין כמות כפולה לאירוע שיהיה בעוד שבועיים
וואו איזה טעימות!! הכנתי עם 1/3 כוס שמן קוקוס וקמח כוסמין מחא, יצא מדהים, 50 עוגיות קטנות-בינוניות.
*קממ כוסמין מלא
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אני בת 12 והכנתי את העוגיות האלה למשפחה שלי והם פשוט התאהבו אני מכינה את העוגיות האלה כבר המון זמן הם לא מתוקות וממש טעימות תודה על המתכון
כל הכבוד לך, אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 💛
היי
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה!!!!
האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר עם סילאן אבל הטעם ייצא פחות מעודן כי הטעם של הסילאן הוא חזק יותר.
היי, שמת את אותה כמות של קמח כוסמין?
ניתן להמיר בקמח כוסמין באותה כמות. אם במקרה הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף 1-2 כפות קמח כוסמין נוספות לפי הצורך.
עוגיות מעולות לתה!
הכנתי כמה פעמים עם דבש- התחסל ברגע.
תודה לך.
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה על העדכון.
מה קורה?
יש לך אולי מתכון להכנת סירופ מייפל?
לא אכפת לי גם שיקח יותר מ10 דקות אבל אם יש כזה דבר ולא צריך לזה פרחים מוזרים או לא יודעת מה אני ישמח לקבל מתכון.
תודה מראש.
סורי יקירה, אין לי מתכון אבל אולי תמצאי בחיפוש בגוגל.
שבוע נפלא 🙂
זהו, שאני גם לא מוצאת בגוגל…… כנראה זה לא דבר שממש אפשרי להכין בבית.
לא נורא, לפחות אפשר לקנות בחנות וזה גם יאממייייי
סירופ מייפל זה לא דבר שמכינים…זה השרף של עץ מסויים…
החלפתי את חצי מכמות השמן עם 1/3 בננה. היה כייף להכין עם הבנות וגם יצא מאוד טעים! מן הסתם הטעם קצת שונה מהמקור כי מרגישים את הטעם של הבננה דיי חזק. אני חושבת שהבצק היה יותר נוח לעבודה מאשר אם הביתי משתמשת בכל כמות השמן…
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה!!! קצת הסבכתי עם הבצק והוספתי שמן במקום מים אבל היה שווה את ההתעסקות!תודה!איך אני מאחסנת בכדי שישמור על םריכות?
היי אורית,
שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 😉
את העוגיות מומלץ לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר על השיש.
יצאו ממש טעימות. תודה ששיתפת את המתכון.
אחרי שהכנתי את הבצק ושיטחתי, הכנסתי אותו למקרר לשעה וככה לא התפרקו לי הצורות
רעיון מעולה 🙂
תודה ליאת ויום מקסים
עוגיות כיפיות לנישנוש! טעימות ממש
תודה רעות, שנה טובה 🙂
הי אפרת. יש לי שאלה כללית. הרבה מהעוגיות צריך להוציא אותן כשהן עדיין רכות והן מתקשות אח”כ. איך אני יודעת מתי להוציא? לפעמים הן לא מתקשות לי, כנראה כי הוצאתי מוקדם מדי.. (אני צריכה יותר מעשר דקות תמיד)
היי רבקה,
ברגע שאת רואה שהעוגיות מתחילות להשחים מעט בקצוות מומלץ להוציא אותן מהתנור.
הזמן משתנה בין כל תנור. שימי לב גם לגודל שאת מכינה אותן ולעובי. רצוי להכין אותן קטנות ובעובי כחצי ס”מ.
תודה:) והכנתי אותם ואנחנו פשוט משוגעים עליהן! הן מושלמות ומזכירות עוגיות לוטוס😍
תודה רבקה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
מעדן אמיתי!!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
היי הכני את העוגיות והם יצאו נורא כבדות..
מצד שני ניסיתילהוריד את הכמות של הזמן אבל הבצק היה נורא םירורי
יש משהו שאפשר להחליף את השמן בו אבל שזה יחזיק את העיסה?
תודה רבה 🙂
היי,
לא מומלץ לוותר על השמן אבל אם התערובת יוצאת פירורית אז אפשר להוסיף לתערובת ביצה.
אם אינך מעונינת/יכולה להשתמש בביצה אז אפשר להוסיף מים בהדרגה עד שהתערובת מתייצבת.
תודה על המתכון, הכנתי ויצא נחמד ויציב.
אבל אמור לצאת לזה טעם קצת חמצמץ כזה?
היי מירב,
לא אמור להיות טעם חמצמץ לעוגיות. אני מניחה שזה נובע מאחד המצרכים שאולי לא טרי.
שבוע טוב 🙂
שלום,
חשבתי לעשות את העוגיות האלה כמו קערית כדי למלא בפנים גלידה או משהו…
זה מתאים לאפיה בצורת כוס?
היי רבקה,
לא ניסיתי, זה תלוי עד כמה הבצק יוצא גמיש.
אם הבצק מתפורר מה עושים ?
מוסיפים כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד
התערובת יצא לא אחידה מה לעשות?
להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.
יצא מושלם!!
מומלץ ביותר!
רק יש לשים לב לא לאפות את העוגיות יותר מדי….
תודה אלמוג 🙂
מהממם מושלם????????????
שמחה שאהבת 🙂
תודה על המון מתכונים נפלאים 🙂
מה אפשר לשים במקום קינמון ? או שפשוט ניתן לוותר עליו ?
אפשר לוותר על הקינמון.
שבת שלום 🙂
לצערי פחות הצליח… הבצק יצא שומני מאוד (ברמה שיכולתי לסחוט שמן לכיור ) והעוגיות יצאו מרות מאוד, מניחה שבגלל עודף השמן:|
היי רבקה,
ככל שהבצק חם הוא הופך לשומני יותר לכן כדאי לעבוד איתו כמה שפחות זמן.
באיזה שמן השתמשת?
שמן קנולה רגיל.
בקושי עבדתי עם הבצק, כבר שסיימתי לערבב את כל המצרכים הוא היה שומני מאוד (ואפילו שמתי טיפה פחות מחצי כוס)
ואני מניחה שהשתמשת באותה כוס למדידת הקמח והשמן (כוס של 240 מ”ל)? בכל מקרה הבצק אמור לצאת שומני אבל לא עד כדי כך.
גם אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא במקום רגיל, שמן קוקוס במקום קנולה, ודבש במקום חצי מכמות המייפל, ויצא מעולה! כל בני הבית שבדרך כלל לא תמימי דעים בענייני הטעם הזמינו כבר מנה כפולה. העוגיות הוכרזו בתור העוגיות הבריאות הטעימות ביותר! תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה רותם ויום מקסים 🙂
עוגיות אליפותתתתת כל הכבוד
תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את העוגיות פעם אחת יצא באמת מדהים מתכון מעולה!האם אפשר במקום השמן לשים חמאה ??
בטח, אפשר לשים 100 גרם חמאה (אפשר גם לשלב רבע כוס שמן + 50 גרם חמאה).
עוגיות מטריפות תודה על מתכון קליל ומושלם!!!
תודה רות, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
היי,
בא לי להכין את העוגיות אבל אין לי מייפל, אפשר לשים סוכר במקום?
סוכר פחות מתאים כי אז העוגיות ייצאו מתפוררות. אני מניחה שאפשר להכין עם דבש במקום המייפל.
שלום אפרת,
אם אני מכפיל כמות של המתכון, לא יקרה כלום לבצק שימתין על השיש בזמן שנגלה אחת בתוך התנור? אני מתאר לעצמי שאם אכפיל כמות ואני אופה על תבנית אחת זה ייצא לי איזה 4 נגלות בערך.
בזמן הזה לבצק לא יקרה כלום על השיש?
דבר נוסף – אני יכול לשים קמח תופח במקום קמח רגיל ובמקום כפית שטוחה של אבקת אפיה.
ואני מתכוון לשים סירופ מייפל לא טבעי הוא גם ככה מתוק.
העוגיות יצאו מתוקות סבבה?
(כי שמתי לב שבמתכון אין סוכר)
תודה.
היי טל,
זה בסדר שהבצק ימתין על השיש. לדעתי כדאי להכין בפעמיים מאשר להכפיל כמויות מהסיבה שככל ומכינים כמות גדולה יותר של בצק כך הוא יוצא פחות מוצלח וזה נכון כמעט לכל מאפה, גם לעוגות. ההכנה כאן היא גם מאוד קצרה ופשוטה, עניין של כמה דקות. לשיקולך 🙂
אפשר לשים קמח תופח באותה כמות ולוותר על אבקת האפיה.
אם אתה משתמש בסירופ מייפל עם תוספת סוכר אין שום בעיה כי במתכון הנוכחי העוגיות במתיקות מעודנת.
בהצלחה ויום נפלא!
עוגיות קלילות ומצוינות! ובהזדמנות זו, האתר שלך מ-ע-ו-ל-ה! הוא הפך ליעד מספר אחד שלי בכל פעם שאני זקוקה למתכון. תודה!!
תודה דנית, שמחה שאהבת 🙂
* אשמח לדעת
היי, אשמח איזה סוג עוגיות לדעתך מתאימות לבת מווצה????
אשמח לתשובה מהירה (עוגיות פרווה)
האמת שהרבה עוגיות יכולות להתאים. איזה סגנון עוגיות את מחפשת?
אפשר להכין עם קמח כוסמין?
כן
היוש
מניש
אחלה עוגיות
את לא מבינה
היום זללתי טונות בשיעור חשבון
והמורה לא קלתה אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה שנהנית מהעוגיות 🙂
העוגיות בתנור, לא אפיתי בטורבו אלא ברגיל. האם הייתי צריכה לאפור בטורבו? בכללי, איך יודעים במתכונים שלך אם זה חום פלוס טורבו או לא?
היי עינת,
אפיה של עוגיות ועוגות היא תמיד בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם כן רשום במפורש לאפות בטורבו.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!
יש לך מתכון לעוגיות עד 5 מרכיבים עם חומרים שיש כמעט בכל בית? {כגון קמח ביצים סוכר}
תודה מחכה לתשובה מהירה
מור
היי מור,
עד 5 מרכיבים יש עוגיות שומשום (אם יש לך שומשום) או עוגיות טחינה.
אבל יש עוד הרבה מתכוני עוגיות קלים להכנה עם מצרכים פשוטים וזמינים.
מתכון פשוט גאוני. תודה.
שמחה שאהבת 🙂
מעולה!
מעדן שפשוט כלום עבודה ונחטף!!!!!!!
תודה יהודית, שמחה לשמוע 🙂
העוגיות יצאו פריכות וטעימות אבל יש מן טעם לוואי בסוף כל ביס, אולי בגלל השמן. יש אפשרות שהשמן יהיה שמן קוקוס?
השתמשת בשמן קנולה רגיל?
אפשר להמיר בשמן קוקוס מומס. באותה כמות.
שבוע נפלא
היוששש
מנישש
אחלוש העוגיותתתתתתתתתתתתתת
בבביוששששששששששששששששש
גליה פרסוף המלכה והמושלמת בעולם
המתכון מעולה!! והריח מטריף… השתמשתי בפעם הראשונה במייפל אמיתי ויצא מדהים. הפעם הכפלתי כמויות ועשיתי עם סירופ מייפל רגיל וגם יצא מעולה. אגב, אם יוצא פירורי אפשר גם להוסיף מעט מים וזה יוצא נהדר.
תודה מיכל! שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
אפשר להחליף אבקת אפיה באבקת סודה לשתיה?
אני מניחה שאפשר לשים חצי כפית אבקת סודה לשתיה. במקרה הזה כדאי לשים כ-5 כפות מייפל.
אני בת 9 ועשיתי את העוגיות עם אבא שלי.
מאוד טעים. אהבתי.
כל הכבוד לך 🙂
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן!
אחרי תגובות מחמיאות אני הולכת להכין, אחליף לדבש את המייפל
בהצלחה 🙂
חייבת לפרגן!!!
אני ממש לא אופה הרבה ונדלקתי על המתכון כי היה נראה לי קל יחסית להכנה ובלי הרבה רגשות מצפון 🙂
הבצק ממש נח לעבודה… אגב לא הכרתי את השיטה של לרדד בין 2 דפי אפייה וכשכן אופה מידי פעם תמיד מקמחת קמת וזה סתם עוד לכלוך ובלאגן.
בכל מקרה, פשוט מאוד להכנה וטעים.
אגב בהתאם לתגובה אחרת שראיתי פה הפחתתי כמות שמן לטיפה יותר משליש ויצר מעולה. לגבי השאר שמרתי על כמויות.
תודה!
מעין
תודה מעין, שמחה שיצא טעים 🙂
וואו מדהים!! כל כך קל להכנה וממש ממש טעים!
תודה על מתכונים מעולים
תודה אורטל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי אתמול. יצא מעולה!
יש אפשרות להוריד בכמות השמן?
תודה על מתכונים נפלאים 🙂
היי נטלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
השמן מעניק פריכות לעוגיות. אני מניחה שאפשר להפחית לשליש כוס אבל לא מומלץ פחות מזה.
הגיוני 🙂 תודה 🙂
לאיזה מספר עוגיות המתכון מתאים?
היי ענת,
כ-30 עוגיות קטנות.
היי, השתמשתי בקמח כוסמין מלא,שמן קוקוס,ערבבתי מייפל ודבש,וגירדתי כמה קוביות שוקולד ללא סוכר…יצא טעים! 🙂
מתכון שבא אחרי ניסיונות להכין עוגיות “בריאות” יחסית ללא סוכר וטעימות:)…..תודה על מתכון מוצלח:)
נשמע מעולה 🙂
תודה לירז והמשך יום מקסים
היי, לא היה לי אבקת אפייה אז השתמשתי בקמח תופח. שמתי קינמון, שמן קוקוס ומייפל טבעי ויצא נפלא 🙂
תודה
מעולה 🙂
תודה ליאת
הייי, קודם כל המתכונים שלך אלייייייפות
אשמח לדעת האם ניתן לעשות את המתכון הזה בטוסטר אובן?, ומה המדיניות הכללית לשימוש בטוסטר אובן בנוגע לעוגיות ועוגות?
תודה מאמי
תודה רבקה 🙂
אפשר להכין בטוסטר אובן כמעט כל דבר.
טמפרטורת האפיה ומשך זמן האפיה תלויים בטוסטר, בסוג שלו, בנפח שלו.
בגדול כדאי לאפות 10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ולעקוב אחרי האפיה. אם העוגיות/העוגה משחימים מהר אז יש להנמיך מיד את הטמפ’ ב 10-20 מעלות ולהמשיך לאפות.
כדאי לנסות פעם אחת כדי להכיר את הטוסטר ואז כבר יהיה קל בפעמים הבאות (כך תדעי באיזה טמפ’ לאפות וכמה זמן אפיה ביחס למה שרשום במתכון).
בהצלחה ויום מקסים
כל כך קלות להכנה, כל כך טעימות ופריכות!
ואיזה ריח טוב התפשט בבית!
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה אדוה 🙂
אך יש לציין שאבא שלי מאוד התלהב
ולדעתו הטעות שלי היא שאפיתי על מצב (בתנור) לא מתאים
אני רק בת 13 יש לי עוד מה ללמוד
אבל אין ספק שאפילו שקצת התאכזבתי(ראו תגובה קודמת)למדתי המון מזה
היי שיר,
לפי מה שאת מתארת (טעם של קמח, בצק מתפורר ולא נוח) שמת יותר מידי קמח. באיזה כוס השתמשת?
אם חלק נשרפו, זה אומר שהתנור שלך חזק מידי או שבאמת אפית בתוכנית אפיה לא נכונה או שהעוגיות היו דקות מידי או שזה היה יותר מידי זמן בתנור.
לגלות לך משהו? אני עד גיל 20 לא הצלחתי להכין עוגיות. פשוט לא הלך לי כל פעם שניסיתי. אני יכולה לומר לך שחשוב לטעות כי רק ככה לומדים 🙂
תודה רבה
יש מתכונים באתר שלך שלפי דעתך קלים לילדים בגילי?(של מתוקים, עוגות, עוגיות וכו’)
האמת שאם את יודעת להפעיל תנור, את יכולה להכין כמעט כל דבר.
את התנור חשוב לחמם מראש ולהפעיל על תוכנית האפיה הרגילה (שזה ציור של קו עליון וקו תחתון).
חשוב גם שתשתמשי בכוס נכונה כי זה יכול להשפיע על התוצאה הסופית. בכל המתכונים השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ”ל שזה אומר כוס זכוכית רגילה עם ידית -ראי בלינק המצורף את התמונה של הכוס. חשוב להשתמש באותה כוס לכל המצרכים במתכון (הכוונה לא להשתמש בכוס הזאת לקמח ובכוס אחרת לשמן, כי אז היחס לא נשמר).
תבחרי בהתחלה עוגיות שמערבבים את כל החומרים ויוצרים עוגיות (רוב המתכונים הם כאלה).
גם עוגות את יכולה להכין: עוגת מיץ, מאפינס השחר העולה, עוגת שוקולד פשוטה.
אם את במקרה מסתבכת בזמן הכנת המתכון רשמי תגובה באתר ואשתדל לענות בהקדם כדי לעזור לך בזמן אמת.
בהצלחה 🙂
לא ממליצה
יצא טעים אבל יש לזה טעם של קמח
המון נשרפו
ויצאה כמות הרבה יותר קטנה ממה שאמרת
חבל הייתה לי ציפיה
כרגע בתנור
הכנה כייפית וקלילה
רק יצא לי בצק מאוד פירורי שדרש המון התעסקות
אכתוב בהמשך אם היה שווה את זה
בנתיים הריח ממלא את הבית בטוב
מחכה לעדכון 😉
וואי יצא מדהים!!!!!
תודה אבי, שמחה שאהבת 🙂
נפלאות!!
כל כך פשוטות להכנה, הריח שמתפשט בבית כשהן בתנור נהדר, והטעם פשוט ממכר!
הפכו להיות קבועות אצלנו, תודה 🙂
שמחה לשמוע! תודה דנה ויום מקסים 🙂
אין לי קמח לבן רגיל, האם אפשר להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה?
כן מיכאלה, אפשר.
מאכזב! זרקתי את כל הבצק, לא משנה כמה שמן שהוספתי לבצק הוא לא התגבש נשאר פירורים, לא הצלחתי לרדד במצב כזה.
היי תהל,
באיזה כוס השתמשת? נראה שהיה יותר מידי קמח בתערובת. יכול להיות שהיה צריך להוסיף גם עוד סירופ מייפל ביחס לכמות הקמח וזה היה מייצב את הבצק.
ניסית לרדד בין 2 ניירות אפיה?
וואווו רציתי להגיד לך תודה רבה רבה מתכון פשוט מאוד וטעים בטרוווווףףףף
תודה שיראל, שמחה שאהבת 🙂
עוגיות מהממות!!! תודה רבה על המתכון הפשוט והמוצלח הזה!
הכנתי כרגע פעם רביעית ביממה האחרונה כי הילדים והבעל פשוט התנפלו עליהן… 🙂
אני שמחה לשמוע!
תודה ג’ני 🙂
מה הכמות שצריך לעשים בשביל 10 עוגיות?
היי תומר,
אתה יכול להכין מחצית מהכמויות: 3/4 כוס קמח, חצי כפית שטוחה אבקת אפיה, רבע כפית קינמון, 2-3 כפות סירופ מייפל, רבע כוס שמן.
שבת שלום 🙂
אפיתי פעמים בודדות בחייי .
הכנתי עכשיו את העוגיות עם עוד 2 כפות שמן ושליש מכמות הקמח היתה קמח מלא.
יצאה טעים ומדהים ופריך ☺. בעלי שנותן תמיד חוות דעת אמיתית כבר זלל כמה.
וגם הבן שאלרגי לביצים יכול לאכול.
תודה וחג שמח
איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת וחג שמח 🙂
אפשר מקמח מלא?
כן אורית, אפשר. אם במקרה הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
אפשר במקום מייפל לשים סילאן טבעי?
היי,
אפשר. יותר טעים עם מייפל כי הוא יותר מעודן מבחינת טעם.
יצא טעים ברמות תודה על המתכון!!!!!!
תודה בתאל, שמחה שאהבת 🙂
בקראור האם כן אפשרי עם מיפל רגיל?
היי עדי,
אפשר להשתמש בסירופ מייפל רגיל.
היי,
האם ניתן במקום קמח רגיל ואבקת אפיה להשתמש בקמח תופח?
כן טלי, אפשר.
תודה רבה.
מתכון מעולה!! אני פיזרתי אבקת סוכר מעל אחרי שהתקררו יצא ממש טעים, תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
שמחה לשמוע! תודה אביבית 🙂
העוגיות טעימות מאוד
מתכון קל להכנה
אם כי חסר לי מתיקות בעוגיות…
היי מיה,
העוגיות אכן במתיקות מאוד עדינה. מי שאוהב יותר מתוק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי האבקת קינמון היא חובה ?
והאם אפשר להחליפה במשהו אחר ?
היי לייה,
אפשר לוותר על אבקת הקינמון.
חחחחחחחחחחחח
את לא מבינה איזה קטע!!!
הכנתי אתמול והבאתי היום לכיתה כמות כדי לחלק לכל הבנות והמורה אמרה שיש לזה אחלה ריח והיא גם רוצה ולא ידענו מה לומר לה כי מהזה לא התחשק לי לתת למעצבנת משהו שהיכנתי ושתהנה אז אמרנו לה שנגמר!!!!
באמת לא יפה מצידנו אבל גם לא יפה מצידה שהיא באה!!!!
טוב, זה סתם סיפור שמתאים לבנות בנות 16 שעוד לא בוגרות אז אל תצחקי עלי (בכיתה זה היה הרבה יותר מצחיק……אם את זוכרת איך זה שם……) רק רציתי להחמיא לך שתדעי שהצלחת לגרות גם א המורה שלי
שמחה שבסופו של דבר העוגיות גרמו לך לחייך ולצחוק 🙂
תודה שחזרת לשתף ושבת שלום!
יצא מעולה!! פשוט וקל וממש ממש טעים!!
תודה רבה ושבת שלום
תודה שירי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום!
וסתם אגב,
תודה על התגובה המהירה!
ניראה אחלה!
אפשר עם סירופ שוקולד?
או ממרח כלשהו?
אני לאוהבת מייפל…..
היי יקירה 🙂
לא ניסיתי להכין עם סירופ עם שוקולד אבל מה עם דבש? הוא הכי קרוב למרקם של המייפל ונראה לי שייצא איתו מוצלח.
סבבההההההההה
סיום מוצלח ליום לימודים מטומטם!!!!!!!!!!
אולי אני אביא קצת למורות לשחד אותן……….סתאאאאאאא……….לא מגיע להם!!!!!!!!!!!!
יום חמישי אחלה!!!!!